13 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Naparcile DNA au iesit iar la paradeala

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

14 February 2020 14:15
Vizualizari: 11642

La ordinele cui mai lucreaza DNA? Cum isi permit aceste rebuturi profesionale, pe salarii nemeritate de 30.000 lei/luna, unii cu zeci de achitari la activ si pentru care niciunul nu a raspuns, sa continue vanarea elitelor Romaniei? 


 

Cu acuzatii pentru care nu au nicio proba afara de denunturi mizerabile date dupa amar de vreme... Si-au vazut paraditorii scroafa urcata in copac la Bruxelles si cred ca pot reinvia vremurile de politie politica odioasa pe care le-au concertat cu anumite elemente antinationale din SRI? Cred ca romanii mai pot accepta reintoarcerea la perioada de politie politica, in care in numele “anticoruptiei” si la ordine externe s-au distrus pe protocoale abuzive incheiate cu SRI toate elitele Romaniei, incat aproape toata economia a ajuns pe maini straine? Totul sub ochii Uniunii Europene si ale Statelor Unite ale Americii, care au sustinut abuzurile procurorilor DNA in cadrul unui experiment de proportii, de preluare a dominatiei asupra unei tari, cu arma dosarelor penale.

Faptul ca DNA isi permite sa redeschida epoca dosarelor spectacol, ridicand cu catuse elitele tarii, care nu prezinta niciun pericol public, este consecinta lipsei totale de raspundere pentru procurorii DNA care in ultimii 10 ani au generat peste 1000 de achitari (adica oameni nevinovati, trimisi in judecata fara probe, distrusi profesional sau familial, unii bagati in groapa la propriu, afaceri si destine distruse, interese nationale subminate). Asta este si consecinta faptului ca Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, care trebuia sa-i trimita pe capete in judecata pe procurori abuzivi gen Negulescu, Onea si alte specimene de aceeasi teapa, e condusa de fostul procuror DNA, Nicolae Marin, un element brutal care a generat condamnarea Romaniei la CEDO pentru retinerea abuziva a omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Cazul medicului Mircea Beuran, eminent chirurg care a salvat mii de vieti, ridicat cu catuse pe un simplu denunt, si perchezitionat la domiciliu cu mascati, ca un borfas periculos, pe acuzatia ca in urma cu un an si jumatate ar fi primit mita 10.000 euro umple paharul! De cand un chirurg emerit este un pericol daca e cercetat in libertate? Dar la pacientii doctorului Beuran, care erau programati sa fie operati si care acum asteapta cu teama pentru viata lor s-au gandit procurorii DNA? Raspund astia pentru ce fac vreodata?

Comunicatul de presa al DNA dat joi publicitatii, pe cazul Beuran, este unul de maxima infectie, care incalca flagrant prezumtia de nevinovatie. In orice stat civilizat, pentru un asemenea comunicat instanta anula toate probele si exonera de raspundere acuzatul. Pentru ca acesta a fost prezentat opiniei publice ca vinovat. Acuzat negru pe alb ca a primit mita! In iresponsabilul comunicat de presa se folosesc acuzatii determinate – desi procurorii DNA nu au nicio dovada a remiterii sumei de 10.000 euro – precum: “a acceptat si primit 10.000 euro”... “inculpatul a primit banii”... “prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizarii depuse de persoana care a remis banii mentionati mai sus cu titlul de mita” - (vezi facsimil)


 

Deci nu exista flagrant, nu exista dovada remiterii sumei, ci doar o declaratie a unei persoane dubioase care pretinde ca a dat mita. Deci o persoana fara moralitate, care denunta ca a savarsit o infractiune si care este pusa la adapostul impunitatii oferite de procurori.

Oameni buni, pentru cine stie Drept, mita nu se poate dovedi cu declaratii de martori-denuntatori! Pana la transformarea DNA in politie politica nu exista in justitia romana caz in care sa nu se faca flagrant la dovedirea unei mite. Absenta flagrantului nu se concepea!

Dar in DNA, unde intreaga tara a auzit-o pe inregistrari pe Kovesi cum cerea procurorilor din subordine “decapari” de premieri si ministri sau cum vorbeau ca mafiotii Onea si Portocala, denuntul a devenit proba suprema.

Din cauza DNA care a vanat continuu elitele romanesti, azi Romania nu mai are politician care sa poata sta pe picioare in fata marilor state care mereu ne pretind cate ceva. Nimeni nu mai apara interesul national, ca nu cumva sa i se faca dosar penal. Patronii de presa au fost decimati, DNA a facut dosare penale la jumatate din judecatorii tarii ca sa-i tina sub teroare si santaj, oamenii de afaceri romani au fost bagati de-a valma in inchisori si multe afaceri inchise pentru ca sa le preia strainii. In mare, cam cine a devenit o referinta pe domeniul lui, a ajuns inculpat si privat de libertate de niste naparci care nu raspund pentru modul in care fabrica dosarele.

De ce se vrea azi capul doctorului Mircea Beuran? Pentru ca la un semn, DNA si DIICOT au executat in ultimii ani toata medicina de elita a Romaniei. Pentru ca e ordin extern ca intreaga Sanatate sa fie privatizata si ca toate operatiile costisitoare sa ajunga sa fie facute pe sume uriase, la clinicile din Viena sau alte spitale din Vest, din banii asiguratilor din sistemul de sanatate. Pentru ca niciun transplant sa nu se mai faca in Romania!

Sa nu uitam de cazul celor 77 oncologi inculpati cu autobuzul de DNA, de cazurile doctorilor Mihai Lucan (transplanturi de rinichi), academicianul Irinel Popescu (transplanturi de ficat), Vasile Astarastoaie de la UMF Iasi (presedintele Colegiului Medicilor), ortopedul Gheorghe Burnei, Serban Bradisteanu (chirurg cardiolog), Sorin Oprescu si multi multi ani... De cand au ajuns elitele medicinii pericole publice?

De ce toti politicienii romani, din toate partidele, au ajuns vanati ca hotii de cai de servicii si procurori? Care nu raspund niciodata pentru dosarele fabricate... Peste o mie de achitari la DNA in ultimii 10 ani! Niciun procuror tras la raspundere. Acestor rebuturi profesionale le platim 30.000 lei, luna, in timp ce tara devine tot mai saraca, iar romanii continua calea pribegiei.

E timpul romani sa ne ridicam in strada, si oriunde ne-am afla, impotriva acestor naparci care folosesc actul de justitie pentru a elimina tinte, nu pentru a aplica legea. Naparcile trebuie trase la raspundere! Fiecare roman trebuie sa inteleaga ca aceste naparci paradesc – vorba lui Zdreanta - tot ce e bun romanesc. Ne afunda pe zi ce trece ca natiune in saracie, in lipsa de identitate nationala, in umilinta, ne calca drepturile fundamentale in picioare si ne rapesc dreptul de a fi o natiune puternica.

Coruptia din marile parchete ucide!


PS – Instanta a respins cererea DNA de arestare preventiva a doctorului Mircea Beuran, dar a decis arestarea medicului la domiciliu. Ce mizerie! Va puteti uita in ochii pacientilor lui Beuran doamna judecator?

Comentarii

# alin date 14 February 2020 15:00 +17

brancardierii au ajuns sa faca legea (varianta oficiala) ..... ne intoarcem in anii 50 .... pentru cine se bucura sa apeleze la procurori si brancardieri cand le.o arde buza , inima, si alte organe

# Edelweiss - Ivory Tower Sphinx date 14 February 2020 15:16 +4

Nu! Cu toată rațiunea intactă și discernământul impecabil declar că NU VOI IEȘI nici în stradă, nici în media s-mi manifest susținerea față de Beuran. Căci, tot ce am învățat Io* prin directă descoperire, în ultimii ani, este o formă updatată a Legii Talionului: „ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mînă pentru mână și lașitate pentru lașitate”. Io* nu țin minte ca doctorul Beuran să se fi indignat atunci când în capătul țării, un amărât de postac a fost făcut țăndări sub tăvălugul poliției politice de secol XXI și a fost azvârlit întru reiterarea în mileniul III a arhetipalei ÎNCHISORI POLITICE. Ce-i drept că doctorul Beuran nu a avut cum să știe de saga judiciară căreia îi este victimă prăpăditul de postac din Bukowina. Dar, conform Legii Talionului republicată, cu completările și modificările ulterioare, postacul – condamnat politic astăzi a ieșit din închisoare.

# Edelweiss - Ivory Tower Sphinx date 14 February 2020 15:17 +5

Loc în care, în lungile și epuizantele nopți de nesomn, a înțeles care îi este sursa singurătății: IMENSA LAȘITATE A CELORLALȚI. Odată fiind înțeleasă această circumstanță, astăzi fostul întemnițat vine și își afirmă fără pic de echivoc propria-i convingere: mai faceți și VOI – ceilalți, câte oleacă de închisoare politică! Păi cum, doar amărăștenii să experimenteze senzațiile devastatoare ale aruncării în temniță fără vină? Păi dacă Io* la vremea mea am fost de o singurătate vecină cu ostracizarea, am fost SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR ROZĂTOARELOR CU ROBE, ÎNTR-UN RĂZBOI PERFID, INEGAL ȘI ABSURD, care ar fi motivul actual pentru care aș renunța la imunitatea indiferenței învățate în închisoare și aș ieși în stradă să-mi manifest solidaritatea cu un ins oarecare? Când este vorba despre alții – anonimi, vă faceți că nu vedeți și vă doare pe toți fics în c*r. Când este vorba despre ilustrele și prețioasele voastre dosuri, hop cu vuvuzela alarmistă în agora, la adunat lumea la protest.

# Lita date 14 February 2020 15:28 +6

Ordinea de drept este in colaps, iar Romania s-a intors la inchizitia evului mediu intunecat.

# Ion date 14 February 2020 15:42 +11

Johannis continuatorul lui Basescu,protectorul statului mafiot ,format din niste naparci hapsane , precum bine zici dle Savaliuc.

# Ion date 14 February 2020 15:49 +13

Dar aceea persoana care zice ca a dat mită , de ce nu este arestat a ????????

# Faracatuse date 14 February 2020 18:01 +7

Eu ies. Numește locul, ziua și vin!

# Liteanu date 14 February 2020 20:32 +5

Vin și eu

# Mioara Avram date 14 February 2020 21:03 +1

- Sunt de acord ca ar trebui sa fim uniti si sa iesim unul pentru celalalt, toti pentru unul si unul pentru toti! Pe medici, chirurgi si sefi pe locul lor, operand zi si noapte (tocmai am fost internata in 2019 din iunie, in iulie, in octombrie si noiembrie in spitale, la chirurgie - Spitalul Militar Central de Urgenta din Bucuresti, Spitalul Bagdazar Arseni, Institutul Clinic Fundeni) va asigur ca n-as avea pretentie de la un medic chirurg sa poata sa ne reprezinte in strada, ori sa aiba timp macar de un text social! Chiar n-as avea. Fiecare dintre - macar 3, daca nu 6 sau chiar mai multi, opereaza zi si noapte, am fost "nemancata" o zi, doua, chiar 4... asteptand sa mi se poata face o interventie chirurgicala, dar, spitale de urgent fiind, accidentati pe strazi, sosele... aveau prioritate, nu? fata de mine care aveam analizele facute in spital, aveam un cancer pt care primeam tratament.. nu faceau fata! Nu! Am vorbit de cel putin 2 medici chirurgi, mari, exceptionali de buni.

# un mizantrop date 15 February 2020 00:01 +5

Smenarii politici ai znameniei de la Cotroceni au lucrat dupa invataturile matrozului scolit in tavernele portuare - au amenintat cu desfiintarea unor parti din privilegiile uriase ale magistratilor, generand o criza fara precedent pe plan mondial, dar si total ilegala, apoi, judecatorii s-au vandut pe o promisiune...Doamna judecatoare, care a dat, dintr-un ciocanel, arest la domiciliu, in loc sa anuleze mizeria de rechizitoriu, o fi calculat cate vieti ar putea costa calcarea in picioare a legii (ca e ilegal sa dai arest pe nicio proba!), ori a reinceput prigoana DNA si judecatorii sunt obositi si dornici, toti, de pensie...Ministru legat de dosar, procurori si judecatori cu bube (ori reactii alergice) in cap, politicieni teleghidati de dosare..., oricine poate fi luat, din nou, cu catuse, oricui i se poate distruge viata in Romania (a)normala a icoanei coruptiei de la Cotroceni... parca niciodata n-a fost mai umila si nefericita tara asta...

# clara date 15 February 2020 02:06 +13

Domnule Răzvan Savaliuc ...................nouă, tuturor românilor de rând din această țară care suntem revoltați de actualul sistem politic al lui Iohannis, cât și al regimului de guvernare Orbanist, ........... nouă tuturor ne trebuie un lider! Un lider ca dumneata, care știe să ne coordoneze acțiunile! Asta pentru că, dacă suntem mulți suntem puternici! Așa........ de una singură, cum sunt eu, chiar dacă sunt din Timișoara, nu prea sunt luată în seamă............. Vă reamintesc, domnule Savaliuc, că în anul 1989, Revolta populară a început din Timișoara, dar la București au ajuns și oamenii din județele care sunt în drum de la Timișoara la București! E-adevărat că trebuie să ieșim în stradă, iar cel mai bun miting este acela din fața Cotroceniului, unde trebuie să fim câteva mii de oameni, nu doar 50 sau 100! Trebuie să ne organizăm! Vă rog să fiți dvs. domnule Răzvan Savaliuc, acela care ne organizează, pentru că sunteți un jurnalist destoinic! Mulțumesc! Clara, Timișoara

# bietroman saracu' date 15 February 2020 07:06 +2

Slujinda slulutță a slujirii , pe cand era pe aici, a declarat cu subiect si predicat ca se va ocupa si de medici.Deci ordinul era vechi.

# 30 ani de excese la retrocedari/despagubiri. DNA verifica? date 15 February 2020 11:49 +5

Cata HOTIE despagubim dupa retrocedari de suprafate de teren care in total depasesc suprafata existenta in judete!? Cine trebuie sa verifice totalul validat in acte de Prefectii si Directorii Oficiilor Judetene de Cadastru - membrii in Comisiile Judetene de Fond Funciar? Guvernele habar n-au cat au retrocedat prin ORDIN Prefectii!? In 2011, din Coreea de Sud, Ministrul - care la acea data raspundea de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - declara public ca s-au retrocedat suprafete care depasesc suprafata totala iar Procuror General era chiar L.C. Kovesi!? DNA nu s-a autosesizat sa ancheteze cand se fura din taxe si impozite platind despagubiri excesive bazate pe retrocedari in exces?! Au fost incheiate Protocoale intre Parchet -DNA - SRI- Etc.. cu "NU DERANJATI"? E COADA MARE LA DESPAGUBIRI IN GUVERNAREA PNL- ORBAN-CATU?!? Cate din terenurile obtinute ilegal sunt vandute / despagubirile ANRP se platesc celor care au primit teren cu amplasare "gresita" de Stat?

# YATOU date 16 February 2020 12:16 +2

TARA LUI PAPURA VODA...AVEM NISTE INCOMPETENTI si JAVRE LA CONDUCERE,IAR tara noastra este indiferenta,impotenta in A LUA VREO MASURA .

# VIKY date 18 February 2020 20:18 +12

"E timpul romani sa ne ridicam in strada, si oriunde ne-am afla, impotriva acestor naparci care folosesc actul de justitie pentru a elimina tinte, nu pentru a aplica legea." Razvan, eu "urlu" de ani de zile sa iasa populatia in strada, dar nu impotriva justitiei, ci impotriva celor care i-au cocotat in posturi inalte la parchete. In primul rand trebuie demis hitleristul, el este nucleul cancerului care distruge Romania, acest individ emana atata ura impotriva romanilor, incat nu trebuie sa il asculti cand scranceste din dinti la adresa PSD-ului(implicit la milioanele de sustinatori),trebuie doar sa te uiti la mutra lui distorsionata de atata ura. Eu cel putin nu pot sa il ascult, pur si simplu i-mi produce greata. Pacat ca acest popor nu are un lider care sa ii trezeasca la realitate, realitate crunta, care ii va costa foarte scump.

# ?????? date 19 February 2020 11:01 0

@ Considerați domnule Savaliuc că Adrian Năstase, eminent jurist probabil consideră dumnealui, ar trebui să explice și cum de judecătorii de la CCR au reglementări de Curte Militară, judecătorii de la CCR primind pensii de serviciu ca și alte categorii de militari și probabil și ca magistrații care solicită salarii și pensii mai mari pentru a se considera independenți, deși sunt beneficiari de pensii de serviciu, precum militarii, polițiștii și funcționarii cu statut special, ? Cum ați comenta și despre tentativele de militarizare ale administrației prin prin propuneri de acordarea de pensii de serviciu diferiților indivizi de pe la partidele politice,instalați prin funcții publice, ? Remarcați și că textul constituției stabilește existența doar a pensiilor din sistemul public de asigurări sociale și a formelor de asigurări private, pentru plata de pensii, ?

# PRIVATIZAREA SERVICIILOR SI JUSTITIEI ! date 19 February 2020 18:43 +1

Sa ne arate ei , noua , cum castiga ei din piata libera acele salarii babane si pensii nemarginite , la 40-45 de ani . Abia astept ! Nu latra astia ca ei e de dreapta si "democracy" si ca ailaltzi e cu rusii ? Pai hai sa vedem , la privat ! Nu se mai poate trai in tara asta de paraziti pe buget ! Din pacate cele mai mari drame nu se vad direct : familii destramate , copii lasati in grija bunicilor, parinti morti in strainatate facand un ban , etc. Totul din cauza acestor viermalai bugetari ! :eek:

# ?????? date 21 February 2020 12:08 -1

@ Remarcați și că pensia de serviciu, sau alfel zis “indemnizația de bingănitori”, în formă extinsă, este resursa prin care fostele structuri de securitate se străduiesc să obțină un control cât mai extins al conducerii administrației, promovându-și foste resurse sau atrăgând resurse mai noi, încercând probabil să scoată administrația publică de sub controlul public și probabil să își recompenseze membrii, restrângând accesul altor categorii la funcțiile publice, ?

# ?????? date 21 February 2020 18:57 0

@ Deci, pensia de serviciu nu este un atribut al funcțiilor publice, diminuând rolul autorității publice în favoarea autorității statului, ?

# ?????? date 22 February 2020 09:16 0

@ Remarcați și faptul că prin plata de pensii de serviciu către magistrați, din aceleași resurse cu cei din structurile executive ale statului, "legiuitorul", deci parlamentul, ia funcționarea justiției de la cei care i-au trimis în parlament și o pune la îndemâna puterii executive, deși constituția actuală stabilește doar funcționarea sistemului public de pensii și a asigurărilor de pensii de tip privat, ?

# ?????? date 23 February 2020 10:18 0

@ Apreciați și că beneficiari de pensii de serviciu, plătite însă din același buget public de asigurări sociale, ar trebui să fie numai ofițerii MAPN, SRI și SIE, celelalte instituții fiind instituții publice, ? Probabil că SPP ar trebui să fie o subunitate a MAI, ?

# ?????? date 23 February 2020 10:30 0

Remarcați și că la MApN, SRI și SIE subofițerii sunt “din ce în ce mai rari” și de aceea probabil că au fost omiși din comentariile anterioare, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.08.2022 – Exces de zel la CSM, dupa pofta lui Predoiu. Corbu se simte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva