12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ONORARII INDEXATE CU INFLATIA – Ministra Justitiei Alina Gorghiu, Procurorul General Alex Florenta si presedintele UNBR Traian Briciu au semnat actul aditional la protocolul privind onorariile avocatilor din oficiu: “Onorariile prevazute in Protocol se actualizeaza ca urmare a indexarii cu indicele preturilor de consum total... Indexarea cu rata inflatiei a tuturor onorariilor” (Actul aditional)

Scris de: G.T. | pdf | print

31 May 2024 19:03
Vizualizari: 2173

Onorariile avocatilor din oficiu vor creste. Motivul: ele vor fi indexate cu rata inflatiei.


 

Ministra Justitiei Alina Gorghiu (foto stanga), Procurorul General al Romaniei Alex Florenta (foto dreapta) si presedintele UNBR Traian Briciu (foto dreapta) au semnat vineri, 31 mai 2024, actul aditional la protocolul privind onorariile pentru asistenta judiciara. Conform unui comunicat al Ministerului Justitiei, indexarea cu rata inflatiei a tuturor onorariilor din Protocol precum cele pentru procese si cereri al caror obiect este neevaluabil in bani, cele ale caror obiect este evaluabil, procesele si cererile in materia raporturilor de familie, pentru ocrotirea persoanei si a minorilor, onorariile care se cuvin avocatilor pentru asistenta extrajudiciara acordata in cadrul sistemului de ajutor public judiciar.


Prezentam comunicatul Ministerului Justitiei:


“Astazi, ministra justitiei, Alina Gorghiu, alaturi de presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din România, Traian Briciu si procurorul general, Alex Florenta, au semnat actul aditional privind indexarea cu rata inflatiei a onorariilor pentru asistenta judiciara.

De la 1 iunie 2024, onorariile prevazute in Protocol se actualizeaza ca urmare a indexarii cu indicele preturilor de consum total (IPC) comunicat de Institutul National de Statistica pentru perioada aprilie 2023 - aprilie 2024: 105,90%.

Semnarea actului aditional are la baza prevederile Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, conform carora: anual, onorariile pentru asistenta judiciara stabilite prin protocolul incheiat intre U.N.B.R., Ministerul Justitiei si Ministerul Public se indexeaza cu rata inflatiei comunicata de Institutul National de Statistica.

Prin actul aditional a fost realizata indexarea cu rata inflatiei a tuturor onorariilor din Protocol precum cele pentru procese si cereri al caror obiect este neevaluabil in bani, cele ale caror obiect este evaluabil, procesele si cererile in materia raporturilor de familie, pentru ocrotirea persoanei si a minorilor, onorariile care se cuvin avocatilor pentru asistenta extrajudiciara acordata in cadrul sistemului de ajutor public judiciar”.


* Cititi aici actul aditional la protocolul privind onorariile pentru asistenta judiciara

* Cititi aici protoculul privind onorariile pentru asistenta judiciara

Comentarii

# ALINA date 31 May 2024 22:44 +13

Lasă că se ocupă doamna alina să se indexeze și salariile grefierilor cu rata inflației. Că magistrații n-au nevoie. Și nu-i uitați pe ITiștii cu repartizarea aleatorie, că dacă tot îi puneți să plătească impozit pe venit la ce câștigă peste 2000 ca prostimea de euro o să ajungă săracii la sapă de lemn, ca avocații.

# maxtor date 31 May 2024 23:22 +1

nu,nu: Guvernul putea cel mult sa COMPENSEZE cu rata inflatiei! (alinutza se baga ca musca-n lapte)

# Cetatean date 1 June 2024 08:12 0

Cred ca e greșit indicele de inflație, cel mai probabil e 10.59%. Articolul pt a fi complet trebuia sa conțină și cuantumul onorariilor prezente, tocmai pt a ne face o idee și putea comenta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva