22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SE PENSIONEAZA PROCUROAREA CARE A VRUT S-O IMITE PE KOVESI – Procuroarea Diana Berlic de la Parchetul General vrea sa puna roba-n cui. In 2019, Berlic a cerut grad profesional corespunzator PICCJ fara examen, invocand speta fostei sefe DNA Laura Kovesi, care isi castigase gradul in prima instanta, dar Sectia pentru procurori a CSM a trimis-o la plimbare. Intre timp, Luluta a pierdut definitiv procesul pentru grad. Alti 10 procurori cer pensionarea (Lista)

Scris de: V.B. | pdf | print

16 January 2022 15:25
Vizualizari: 7535

Ne paraseste o procuroare pentru care fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto) a reprezentat un model in legatura cu felul in care Luluta si-a castigat gradul profesional de Parchet General fara examen, in urma stupefiantei sentinte a judecatoarei Raluca Ecaterina Toma de la Curtea de Apel Bucuresti (click aici pentru a citi).Este vorba despre procuroarea Diana Berlic de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cea care in 2019 i-a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa-i recunoasca gradul profesional de PICCJ, invocand in acest sens sentinta judecatoarei Toma din speta Kovesi, pronuntata in acelasi an. In schimb, Sectia pentru procurori a CSM a refuzat-o pe Berlic, punandu-i in vedere ca actuala forma a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (in vigoare din octombrie 2018) dicteaza cat se poate de clar ca procurorii care si-au incheiat mandatele pe care le ocupau la un parchet se intorc la unitatile de provenienta in cazul in care nu detin gradul profesional corespunzator respectivului parchet (click aici pentru a citi). Amintim ca intre timp magistratele Florentina Dinu, Maria Andries si Maria Hrudei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au desfiintat sentinta CAB, lasand-o pe Kovesi doar cu gradul profesional de parchet de pe langa tribunal (click aici pentru a citi).


Pleaca desi mai are 2 ani si jumatate de sefie


Cererea de pensionare a procuroarei Berlic va fi discutata de catre Sectia pentru procurori a CSM in sedinta de marti, 18 ianuarie 2022, impreuna cu alte zece solicitari.

Mentionam ca Diana Berlic conduce Serviciul judiciar civil din cadrul Sectiei judiciare a PICCJ inca din 13 iunie 2018, fiind numita de catre Sectia pentru procurori a CSM prin Hotararea nr. 233 din 12 iunie 2018 pentru un mandat de 3 ani, apoi reinvestita tot pentru trei ani, incepand cu 13 iunie 2021, prin Hotararea nr. 435 din 8 iunie 2021.


Iata lista lor completa (vezi facsimil):


- Simona Rusu (DIICOT – Structura Centrala);

- Elena Viorica Flucsa (DIICOT Timisoara);

- Daniel Nicolae Oltean (DIICOT Targu Mures);

- Ioan Ulici (DNA Central);

- Cristinel Micu (DIICOT Central);

- Cristina Raducan (Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova);

- Ioana Adina Nastase (PICCJ);

- Diana Berlic (PICCJ);

- Iulian Ispir (Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi);

- Daniela Ispir (PCA Iasi);

- Ioan Florin Radutoiu (Parchetul de pe langa Judecatoria Rupea).

 


Comentarii

# Băran Gheorghe date 16 January 2022 17:39 +46

Ce privire in poza de mai sus!!!! Ma vedeti, sunt io, picasso.... ti am dat bip..... Puneti dreacu burta pe carte sau munciti!!! Lepre ordinare!!! Mai scria unu ca madama din poza a fost mare bastchetbalosta. A fost pe deeacu, la finala cu cehoovacia de cadeti , vara lui 1989, am pierdut pentru ca era pusa la aruncari doar asta, ca era inalta si .... a ratat cel putin 4 aruncari in ultimele 10 minute si asa am pierdut finala la un punct. Antrenorul echipei de cadeti, trebuie cautat si sa spuna. Ce baschetbalista, ce talent, ce risipa .... Vax!! Am fost in sala, o jucatoare slaba si un antrenor bou.

# Gilu date 16 January 2022 17:40 +35

" O STAFIE UMBLA LIBERA PRIN EUROPA SOVIETICA " . Din Manifestul Partidului Comunist .

# Alexia date 17 January 2022 01:55 -1

Privirea ei mea ajunge la Casa Poporului, Palatul Victoriei palatul Cotroceni Dealul Mitropoliei etc

# Can you say "oink, oink " ? date 17 January 2022 21:51 +16

:D :lol: Asta nu are dosar deschis , de nici un fel ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva