3 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ICCJ A NENOROCIT-O PE KOVESI – Decizie catastrofala pentru Laura Codruta Kovesi, care o aduce inapoi in Romania. Judecatoarele Florentina Dinu, Maria Andries si Maria Hrudei de la Inalta Curte i-au luat gradul profesional de Parchet General fostei sefe DNA. Instanta suprema a anulat hotararea CAB care ii conferea lui Kovesi grad de PICCJ. Fara gradul profesional, Kovesi nu poate ramane la sefia Parchetului European

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

12 November 2021 12:18
Vizualizari: 25843

Decizie catastrofala pentru Laura Codruta Kovesi. Judecatoarele Florentina Dinu, Maria Andries si Maria Hrudei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au pronuntat solutia in dosarul nr. 8930/2/2018 privind contestatia formulata de fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi impotriva Hotararii CSM prin care i s-a refuza acordarea gradului profesional de Parchet General. Inalta Curte a decis casarea Hotararii Curtii de Apel Bucuresti prin care i s-a conferit practic lui Kovesi gradul profesional, hotarand  ca actuala sefa a Parchetului European nu poate dispune de gradul profesional de PICCJ fara examen, intocmai cum a decis Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.


 

Iata minuta pronuntata de ICCJ in dosarul nr. 8930/2/2018:

"Admite recursul declarat de Consiliul Superior al Magistraturii impotriva sentintei cicile nr. 1348 dim 9 aprilie 2019 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Caseaza sentinta recurata si, in rejudecare: Respinge actiunea formulata de Kovesi Laura Codruta, in contradictoriu cu paratul Consiliul Superior al Magistraturii, ca neintemeiata. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 11 noiembrie 2021".


Kovesi, invitata in banca, sa dea examen grad cu grad


Odata cu decizia Inaltei Curti, care este definitiva, Laura Codruta Kovesi ar urma sa se intoarca in Romania, neputand sa mai detina functia de procuror sef al Parchetului European (EPPO). Sustinem aceasta intrucat una dintre conditiile de eligibilitate pentru functia de procuror sef al EPPO era aceea a detinerii gradului profesional de PICCJ. Or, nemaiavand acest grad, Kovesi nu poate sta pe functie, neindeplinind una dintre conditiile obligatorii.

Acest lucru este prevazut chiar in Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului de punere in aplicare a unei forme de cooperare consolidata in ceea ce priveste instituirea Parchetului European (EPPO), la art. 14 alin. 2 lit. c) unde se precizeaza ca numirea in functia de procuror sef european se poate face doar din randul procurorilor "care detin calificarile necesare pentru numirea in cele mai inalte functii de la nivelul parchetelor si al magistraturilor din statele lor membre respective si care dispun de experienta practica relevanta in ceea ce priveste sistemele juridice nationale, investigatiile financiare si cooperarea judiciara internationala in materie penala, sau care au ocupat functia de procurori europeni" (vezi facsimil 1).Acelasi lucru este specificat de altfel si in anuntul "de angajare" al Comisiei Europene, publicat in Jurnalul Oficial al UE nr. C418/19.11.2018 pentru functia de procuror sef european, unde una dintre conditiile de eligibilitate era "detinerea calificarilor necesare pentru numirea in cele mai inalte functii de la nivelul parchetelor" (vezi facsimil 2)In atare conditii, Laurei Codruta Kovesi ii ramane posibilitatea de a reveni in tara si de a sustine examenele de dobandire a gradelor profesionale, grad cu grad, de vreme ce aceasta a facut trecerea de la gradul profesional de parchet de tribunal, direct la gradul profesional de Parchet de Inalta Curte.

Aceasta ar fi fost de altfel solutia fireasca a lucrurilor, solutie la care Kovesi nu a apelat insa, preferand sa solicite Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii recunoasterea gradului profesional PICCJ doar pentru ca a detinut functii de conducere in PICCJ si DNA. Nefiindu-i acordat – procurorii CSM dispunand prin Hotararea nr. 673/6.11.2018 respingerea cererii formulate de Kovesi de recunoastere a gradului profesional PICCCJ – Laura Kovesi a atacat la Curtea de Apel Bucuresti decizia CSM.


Cinci luni mai taziu, judecatoarea Raluca Ecaterina Toma de la Sectia a VIII-a SCAF a Curtii de Apel Bucuresti a decis acordarea gradului profesional atat de ravnit de Kovesi si anularea Hotararii CSM cu o motivare de noaptea mintii:

Reclamanta a castigat gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin numirea sa in functia de Procuror general al acestui parchet la data de 02.10.2006, fiind irelevant ca aceasta nu a sustinut un examen de promovare in functii de executie”.


Gratie acestei solutii pronuntate de judecatoarea Toma de la CAB, Kovesi s-a putut inscrie in concursul pentru obtinerea functiei de procuror sef al Parchetului European, lucru pe care, in lipsa acestei hotarari, nu ar fi putut sa il faca.


Solutia Completului de la Inalta Curte de la finalul acestei saptamani schimba complet insa dispozitia judecatoarei CAB, dar si soarta lui Kovesi, nevoita in prezent sa renunte la functia de procuror sef EPPO, de vreme ce nu mai indeplineste conditia esentiala pentru acest post, respectiv detinerea gradului profesional de PICCJ.

Comentarii

# Băran Gheorghe date 12 November 2021 10:25 +238

Regulile sunt facute pentru plebe, pentru aia de sus se fac sa se incalce. Hai sa vedem ce face ieuropa, are reguli sau doar abureala??

# faracatuse date 12 November 2021 10:30 +230

Moamaaa, exact cand incepuse lulutza sa felieze la estici....A rupt pe zona Cehia, Slovacia, Slovenia, Romania.... A paradit si o retea de samsari de masini din Italia... :) Hai acasa la prostii nostri, care te vor vota din pacate cu doua maini...

# Neanae date 12 November 2021 10:46 +95

Acum vom verifica adevarul! E ori nu E Kovesi UNEALTĂ? E ori nu E FĂCĂTURĂ DIKTATORIALĂ? Dacă faraoanca, ale cărei încălțări sunt o poezie spațială, incluși ciorapii, rămâne pe post de procuror de procurori oropean e limpede că viitorul nostru e tulbure! Nu am decât sa plec in Papua Guineea. Prefer canibalii … carnea mea e prea tăbăcită, sigur scap.

# Edelweiss - Ivory Tower Adviser date 12 November 2021 11:01 +63

Neanae, lasă năibii Papua că e cam înghesuială aclo. Hai să-ț' dau eu un pont cu mocăială unde se poate pleca (definitiv) ca să scăpăm de pitecantropii ăștia securistoizi și comunistoizi, ale căror singure merite sunt faptul că au fost împopoțonați cu o sumedenie de tinichele de tot felul de puteri străine și ostile României: în... PALAU. :eek: Veață și acordeoane, neanae! :roll: p.s. un proverb din Chitai spune să ai grijă ce-ți dorești căci s-ar putea să ți se îndeplinească. Ei bine, o să ai CONFIRMAREA faptului că Huiduma de la Mediaș nu este doar o banală unealtă ci este o Mega-sculă. O să se amendeze cerințele specifice șefului EPPO până or să ajungă la dimensiunile monstruoase ale Huidumei reşapate. Şi chiar de n-o fi aşa ş(ansă de doar 0,1 %) atunci or s-o recupereze Pădurenii şi în 2014 la fuckăturile de prezidenţiale, să vezi cum o să avem parte de dixtracţie la maxim. Dixtracţie cu scrâşnete de măsele şi mnezoi donaţi cu generozitate filantropică.

# Ciclic abuzatorii sunt procesati precum abuzatii lor. date 12 November 2021 11:06 +144

Ana Pauker stie de ce. Laura va afla si ea. E grea viata de tziitoare de linsaj juridic. Guvernul meu. Parchetul meu. in curand: puscaria mea.

# coco date 12 November 2021 11:50 +135

BEST NEWS EVER

# coco date 12 November 2021 11:51 +350

Poate acum prinde si SIIJ curaj sa finalizeze dosarele faraoancei si s-o trimita in judecata

# Florin date 12 November 2021 11:55 -36

O sa castige la CEDO !

# Alexandru date 12 November 2021 12:26 +124

Nu o mai numiți pe Koveși ,,procuror,, ea este PORCUROR!

# Pintea date 12 November 2021 12:34 +323

Spectaculoasa decizie! ICCJ a ridicat capul! A stat semeață! Acum, petenta koveși, daca nu avea grad profesional corespunzator, actele intocmite de ea in calitate de procuror sef la DNA, nu sunt nule? A ocupat cumva, mai mult de un deceniu, o functie in mod nelegal? Fara sa indeplineasca criteriile corespunzatoare? Wow! Acum se vede inca o data, ca ea a fost însăileala lui Băsescu, Macovei si a altor mafioti fruntasi din PDL, de a numi intr-o functie importanta o persoana inapta din toate punctele de vedere, numai pentru a servi ca instrument de anihilare a adversarilor politici, de a se făli partidul la UE si de a se cocoța in PPE cu valize de bani. Dosare penale pentru ei nu se fac, dar la Dragnea s-a intocmit unul nou ca s-a intalnit cu Donald Trump.

# Pintea date 12 November 2021 12:35 +53

La Parchetul European cred ca nici nu ii place, e prea mult de munca si o depășește. Poate reintoarcerea in RO pe o noua functie, crede ca o salveaza de la eșecul deplorabil care este viata ei Nu ne-am mira sa o aduca inapoi cu lauri.

# # LA PUSKRIE!!! date 12 November 2021 12:36 +231

:lol: :-) E DEFINITIVAAAAAA??? :-) LA PUSKRIE CU SS-ista!!! ANA PAUKER A ZILELOR NOASTRE!!!! INAPOI LA SAPA, VITO!!! :zzz

# M date 12 November 2021 13:40 +128

acum sa va vad judecatorilor, procurorilor, avocatilor daca bombardati Curtea Europeana cu plangeri sesizari cum a fost posibil ca, Covesi sa ocupe o asemenea functie. vreau sa vad cat sunteti voi de corecti, cinstiti fata de justitiabili, dar ma indoesc

# ANAMARIA BOT date 12 November 2021 14:39 +186

MI SE PARE NORMAL SA DEA EXAMEN DE GRAD PROFESIONAL....KOVESI E ABUZIVA SI SECURISTA, NU RESPECTA DREPTURILE LEGALE ALE ALTOR PERSOANE.. CA SI PONTA , CARE E UN MINCINOS SI UN OPORTUNIST...FARA CARACTER..

# Duke of the web date 12 November 2021 14:49 +252

Gradul ei profesional este doar de parchet de pe lângă tribunal, adică nici măcar de curte de apel, și cu atât mai puțin de parchet general. Să se ducă înapoi la Mediaș, adică acolo unde îi este locul potrivit nivelului de competență profesională și de unde a fost pescuită de clanul mafiot Coldea-Băsescu-Macovei. Faptul că o asemenea no name a ajuns unde a ajuns demonstrează fără putință de tăgadă josnicia clanului mai sus amintit și disoluția statului de drept în regimul Băsescu, ca și jegoșenia morală, coteriile și mizeria existentă în lupanarul care conduce astăzi Europa.

# Luc date 12 November 2021 14:58 +58

De abia acum au curaj judecatori sa dea sentinte corecte,de asta erau ei cu desfintarea Sectiei Speciale

# Neanae date 12 November 2021 14:58 +12

Da Exelweiss. Și la Palau e bine … Ca si in Pago Pago, ori Moorea (la 30 de min de vapor de la Papete). Acolo e vin bun francez … scump, dar e! In Fidji nu vreau ca e prea scump, in insulele Marshall e de bine ca e paradis fiscal … Edel dragă, avem o bun evantai de destinații deja verificate de mine. Fain in Brunei, dar e de munca cu pericole cu contrabanda de țigări și vin din Malaezia. Nu o au cu astea!!! Doamnelor și domnilor, lăsați câteva zile veștile despre carcalaci si tembelismul politic, luați goagălu’ si goagalu’ Earth si vizionati foto si imagini din sateliți din locurile mai sus indicate, ca si altele la fel de minunate. Pământul e plin de frumuseți, visele si dragostea de viață NIMENI NU NI LE POATE ÎNGRĂDI. Doar noi putem sa ne dam cu stângul in dreptul! Mama ce ușor ne este …. masochism de prima calitate! Drum bun! VISAȚI … dorințele se împlinesc. LOVE

# Veronica Crețu date 12 November 2021 15:05 +107

În sfârșit poate va plăti pentru multe nedreptăți dublate de ilegalități pe care le-a făcut fără sa clipească.

# Marincu Dragos date 12 November 2021 15:12 +51

Criminala asta , pri ajunge mare ori .... drum bun , cale bătută.

# Băran Gheorghe date 12 November 2021 15:32 +155

Zice cineva mai sus ca o sa castige la CEDO? La CEDO cu ce se duce, ce i-a fost incalcat ,care articol din care protocol al Conventiei i-a fost incalcat? Accesul liber la justitie, i s-au ingradit caile de atac, nu i s-a oferit o curte ?? I s-a refuzat dreptul la aparare , la un proces echitabil? Nu mai bateti campii!!

# Cetateanul date 12 November 2021 15:35 +103

Ceva dinspre ciuma roșie? Vreun mieunat ceva? Tot pe sub mese și sluj frumos la Deal?

# Omul de pe stradă date 12 November 2021 15:48 +79

Oooo! Ce veste minunată! Totuși trebuie să fim rezervați. Art.14 (c) din Regulamentul UE lasă suficiente căi de interpretare. "calificările necesare" lasă loc suficient pentru interpretări. Faptul că a fost șefă la Parchetul General și la DNA poate fi și cred că va fi interpretat în favoarea menținerii unei impostoare supuse în funcția în care a fost numită doar din considerente pur politice. Ea are o misiune și va trebui să o ducă la îndeplinire!

# @Cetățeanul (by Edel) date 12 November 2021 15:49 +5

Nop! Ciuma roșie e înciotată doggy style cu ciuma galbenă și ambele ciume se rotesc ca o fofează nebună care să înșface cu colții cât mai mult din apetisantul CIOLAN. Uită de Ciuma Roșie ca sursă de manifestare a unor atitudini morale. N-au timp! Aroma ISPITITOARE A CIOLANULUI e mult prea apetisantă, le turbură toate simțurile și n-au timp să vadă sau să audă altceva în afară de obiectul înciotării contra naturii: CIO-LA-NUL.

# Seamana, nu!? date 12 November 2021 17:21 +3

Tot de la Medias. Tot “sportiva”. fara cv lzibil si fara nici un job inainte de 2010,. https://sb.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/28/2020/03/CV-Sanda-muntean.pdf

# Golan date 12 November 2021 17:28 +36

Daca la ceva judecatoare din romania a fost irelevant ca a obtinut gradul ala de PICCJ, in mod ilegal,cu atat mai irelevant e desigur pentru U.E.,regulamentul de a nu putea fi procuroare sefa a U.E.,sfanta ioana d'arc a romaniei ce a fost premiata pana si cu Steaua Polara de Sweden.

# Lita date 12 November 2021 18:58 +60

Daca va fi schimbata sau nu impostoarea, vom vedea. Important este mesajul romanesc dat unor autoritati externe superficiale, arogante si corupte.

# CARCOTAS date 12 November 2021 20:59 +5

Fii pe fază: când un procuror din România este numit la DNA, el capătă, pe durata șederii în functia aceea, grad profesional de procuror de Înaltă Curte; când expiră durata pentru care a fost numit la DNA se întoarce de unde a plecat. Baschetbalista a zis că e șmecheră, că se are bine cu tovarășii care gestionează bulăul în protectoratul lui uncle Sam si mutter Angela, și si-a bagat cerere să ramâna cu grad de procuror de Înaltă Curte și după ce n-o mai fi în funcția de șef la DNA. Judecătoarea Toma i-a servit cu smerenie gradul, dar ICCJ nu mai este batista de șters la nas a lui băseu. In concluzie, după ce kiKi a fost pusă la locul ei, nu mai avem pe cine lua de guler dintre procurori. Sau poate pe locotenenții ei, borcoman and co, dacă nu or fi sterpelit și ăstia gradul la vreme de seară, când lustruiau bocancii serei...

# Unde-i Petrov jigodia, sa o sustina pe dolofana ?! date 12 November 2021 21:58 +4

Cea mai tare veste din ultimii ani ! Asteptam cu nerabdare sa fie bagata la beci ca uz de fals pe durata mare si inselatorie , uzurpare de functii, etc. Slanina merge la sapun de rufe :-*

# Tipa date 13 November 2021 04:50 -1

art 14 alin 2 lit c din Regulamentul UE 2017/1939.Procurorul șef european este selectat dintre procurorii c) care dețin calificările necesare pentru numirea în cele mai înalte funcții de la nivelul parchetelor și al magistraturilor din statele lor membre respective ... De esența speței este clarificarea sintagmei 'calificările necesare pentru numirea la PICCJ" - clarificare data de art 54 din Legea 303/2004 și care nu prevede necesitatea gradului profesional de PICCJ pt numire. Deci pt a fi fost selectată nu- i trebuia gradul profesional cu pricina cum nu- i trebe nici acum. Și oricum chiar de nu era așa nu o destituia nimeni.

# santinela date 13 November 2021 07:16 +4

O aduce pe dracu inapoi.Isi va termina mandatul de 10 ani si apoi va iesi la pensie pe un purcoi de bani. Mai marii Europei niciodata nu vor admite ca au gresit, asa ca Luluta va ramine binemersi pe functie !

# Precoce date 13 November 2021 08:50 0

S-au poate a salvat-o de mai rau. Avea 16 ani in 89…

# hodo ioan date 13 November 2021 14:53 -112

kovesi a fost 6 ani sefa parchetului general=procuror general si inca 5 ani sefa DNA din cadrul PG,cele mai inalte functii de procuror din romania 11 ani....in plus si-a dat si DOCTORATUL IN DREPT....ca sa o blocheze pt.PE tudorel-iordache-nicolicea au modificat legile justitiei,introducand aberatia ca ea sa dea examen retroactiv ca sa se ridice sanchi la nivelul marilor procurori din CSM=5 buc,care totusi au votat impotriva demiterii lor de catre tudorel toader....in calitate de sef a avizat timp de 11 ani dosarele JUDECATE DE ICCJ....TUDOREL+PSD A INFIINTAT SI SIIJ,care in frunte cu Florea=fica primarului psdist cu 4 mandate,i-au facut 3 dosare penale NULE LUI KOVESI PT. A O BLOCA SA AJUNGA PROCUROR SEF EUROPEAN....si in PE Grapini+ psdisti au votat contra candidatului propriei tari=caz unic....au "furat" si la numararea voturilor=grapini....disperati ca vine PE peste hotii romani care au devalizat tara acum ICCJ AU ANULAT DECIZIA CA pt.a incerca sa se scape de kovesi....DEGEABA VA R

# Neanae date 14 November 2021 11:38 +100

Draga Nea Hodo Ioan, te-as pupa pe frunte spunându-ți fix ca academicianul Grigore Moisil unui student perfect nepregătit: “poți sa te lauzi ca te-am pupat in kur, ca ăsta nu e cap”!

# nuibai date 16 November 2021 18:32 0

Cum s-o aducă înapoi? S-o avanseze, asta urmează logic. Nu există un post de procuror transatlantic? Să fie înființat!

# Văruștoiu date 18 November 2021 07:34 +1

Amuși, bag samă că unii, tot pe Băsescu îl au în gură, uitând că Corduța nu cu el se întâlnea la Ghiță-n vie și nu cu el făcea câte o partidă de handbal...Pentru acuratețea istorică, Băse a priceput, până la urmă, în ce rahat intrase cu numirea Slujirii pure, care, drept mulțumire, i-a atacat familia și apropiații, așa că de ascensiunea în continuare, a faraoancei cu bocanci și ciorapi flaușați s-au ocupat Ponta și Iohannis. Cum și pe Ponta l-a rezolvat fizic, paradindu-i genunchiul la o partidă de handbal și emoțional, prin trimiterea în judecată a prietenului său intim, frumușelul Șova, Iohannis, următorul pe lista ei, a demis-o, facilitând-i, în același timp, ascensiunea la Parchetul European!În concluzie, toți cei care au sprijinit-o, s-au întâlnit cu ea în vie sau au jucat handbal, au primit-o în sufragerie, i-au mângâiat ghipsul și au servit-o cu șoric de porc, au avut de suferit sau au întrat la închisoare, ei sau familia și apropiații lor, Băsescu, Udrea, Ponta, Dragnea, Oprea

# Mihai G Puiu date 18 November 2021 22:17 0

Kovezy a obtinut ilegal postul de procuror sef,neavand vekimea necesara si mai grav...fara examen,apoi...sh-a PLAGIAT lucrarea de diploma. Astea sunt lucruri grave,facute cu concursul lui basescu,cel ce a fost secorest cu numele PETROV.Acesta a obtinut al doilea mandat prin frauda,...apoi a vandut flota de pescuit oceanic,...apoi a dat toata ind. metalurgica RUSILOR. Acestia au avut ordinul s-o falimenteze,si...au distrus-o. Revin la kovezy...aceasta a semnat cu sriu un protocol prin care opozitia a fost distrusa. Cuuum? prin acest protocol SECRET,basescu si kovezi,permiteau prezenta sriului in salile de judecata. Astfel,judecatorii cinstiti erau amenintati cu dosare penale.Multi oameni de afaceri,judecatori s-au SINUCIS,aruncand tara in era stalinista. T Kovezy trebuie sa raspunda PENAL,impreuna cu ****** coldea, bese,george mayor etc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva