23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SPUMELE DIGEIULUI – Fostul ministru al Justitiei Stelian Ion face crize de nervi ca DNA nu mai poate santaja magistrati cu dosare inscenate: „Proiectul lui Predoiu de desfiintare a SIIJ stirbeste competenta DNA in cazurile de coruptie unde ar putea fi implicati magistrati. Si-au dorit-o mereu Iohannis, PSD, PNL, UDMR... Iohannis si coalitia pe care instalat-o vor magistrati timorati, care sa raspunda comenzilor politice... Predoiu a revenit la ce l-a consacrat: baiatul de mingi al lui Iohannis”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 January 2022 15:25
Vizualizari: 7564

Fierbe de nervi fostul ministru USR-ist al Justitiei Stelian Ion (foto) – cunoscut si sub numele de scena „DJ Stelica” – din cauza ca actualul detinator al portofoliului, PNL-istul Catalin Predoiu, se incapataneaza sa nu intoarca la Directia Nationala Anticoruptie competenta de a ancheta judecatori si procurori dupa desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ).


 

Dupa cum ati vazut deja, Predoiu a prezentat vineri, 21 ianuarie 2022, proiectul de desfiintare a SIIJ (infinit mai bun decat cel al lui Stelian Ion), conform caruia de dosarele cu magistrati se vor ocupa 42 de procurori, pe modelul Parchetului European: 12 selectati din cadrul PICCJ, 30 selectati si propusi de sefii parchetelor de pe langa curtile de apel. Iar pentru ca totul sa fie cat mai ferit de imixtiunea factorului politic, procurorii care se vor ocupa cu anchetarea magistratilor vor fi desemnati de catre Plenul CSM (click aici pentru a citi).

Tot vineri, la scurt timp dupa anuntul lui Catalin Predoiu, Stelian Ion a scris pe Facebook o postare inversunata, unde i-a acuzat nu doar pe ministrul liberal, ci pe intreaga coalitie de guvernare PSD-PNL-UDMR, in frunte cu presedintele Klaus Iohannis (cel care „a instalat-o la butoane”, dupa cum se exprima „DJ Stelica”) de faptul ca vor sa slabeasca DNA si, in general, intreaga lupta anticoruptie, incalcand astfel angajamentele pe care Romania si le-a luat in fata Comisiei de la Venetia si a Comisiei Europene (in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare). De asemenea, Ion l-a etichetat pe Predoiu drept „baiatul de mingi al presedintelui Iohannis”, care „a fost preocupat sa castige linistea unor magistrati si a unor reprezentanti CSM”.

Nici presedintele Klaus Iohannis nu a scapat de vituperatiile lui Stelian Ion, USR-istul aratandu-se foc si para de faptul ca Werner si coalitia PSD-PNL-UDMR „vor magistrati slabi, timorati, care sa raspunda comenzilor politice”.


Delectati-va cu intreaga criza de nervi a lui „DJ Stelica”:


Proiectul ministrului Predoiu de desfiintare a SIIJ stirbeste definitiv competenta DNA de a ancheta cazurile de coruptie in care ar putea fi implicati magistrati. Este ceea ce si-au dorit mereu, de la presedintele Iohannis, pana la PSD, PNL si UDMR.

Care va fi urmatorul pas, sa ia de la DNA si alte competente de a ancheta fapte de coruptie? Ministrul Predoiu actioneaza in mod constient pentru slabirea DNA si a luptei anticoruptie.

Presedintele Iohannis si coalitia pe care instalat-o la butoane vor magistrati slabi, timorati, care sa raspunda comenzilor politice.

Proiectul de desfiintare a SIIJ prezentat de Predoiu incalca flagrant una dintre cerintele principale ale rapoartelor MCV si avizele Comisiei de la Venetia, si anume refacerea competentelor parchetelor specializate, DNA si DIICOT.

Gaselnita lui Predoiu de a trimite dosarele la mai multe parchete din teritoriu, pentru a nu se putea spune ca le muta la o alta structura dupa chipul si asemanarea SIIJ, este ridicola si nu rezolva adevarata problema. Adevarata problema este slabirea DNA. Iar faptul ca noua structura va avea coordonare si nucleu central arata ca, pana la urma, SIIJ nu se desfiinteaza, ci se re-infiinteaza. La fel de ridicola este invocarea modelului organizarii Parchetului European pentru a justifica o noua SIIJ, mutata la Parchetul general.

In plus, desemnarea procurorilor de la parchetele de pe langa Curtile de Apel si cei de la nivel central, de la Parchetul General, de catre plenul CSM, nu doar de Sectia pentru procurori, va transfera si asupra selectiei acestora lipsa de credibilitate si suspiciunile care planeaza acum asupra CSM, aflat intr-o situatie de blocaj.

In primele saptamani la minister, Catalin Predoiu a fost preocupat sa castige linistea unor magistrati si a unor reprezentanti CSM: a majorat prin ordin salariile din sistem, desi putea sa mai astepte cat timp mai sunt procese pe rol, a asigurat cvorum la sedintele CSM, in ciuda semnalelor de alarma transmise de cativa reprezentanti ai CSM privind suspiciuni de nelegalitate la nivelul Consiliului. Este imaginea clara a politicianului gata sa tranzactioneze orice pentru linistea lui si a prietenilor politici.

De fapt, ministrul Predoiu a revenit la ceea ce l-a consacrat in mandatul trecut: baiatul de mingi al presedintelui Iohannis.

#USRpentrujustie #StelianIon”.

Comentarii

# Tipa date 21 January 2022 15:31 +158

Guvernanții niste penali toți....când îi văd și pe Gabriela firea Grindeanu ciolacu și ceilalți că fac pe nevinovații când eu văd că sunt negri...citesc și mă minunez ce PLACUTA SUEDEZA PRIMESC TOTI...

# Bogdan Gyuse date 21 January 2022 16:12 +35

Doar mascarici ce apara infractiunile penale infaptuite de magistrati! Eu nu cred ca exista asociatie profesionala cu un grad asa mare de infractionalitate precum aceasta a magistratilor.

# mihnea sucitu date 21 January 2022 16:50 +231

Ce spui Stelică ??? Nu mai paradeste portocală. Nu mai decapează Uncheselu. Stai jos . Nota 2 .

# Omul de pe stradă date 21 January 2022 18:27 +370

Ce nu pricepe dj Steluță (mai degrabă asterisc) este că Predoiu cauta o soluție care să poate fi votată în Parlament, orice altă variantă ar fi un eșec total. Personal, aș prefera ca legea să nu treacă și să rămână SIIJ-ul așa cum este, dar se pare că s-a ajuns la un consens. Aștept poziția CSM!

# escu date 22 January 2022 11:05 +12

Isterică face spume la gură că nu mai are DNA competențe? Dar de ce, bre? Nu mai pot fi în primul rând hastagistii? Cum pot niște procurori dintr-o structură inferioară să ancheteze procurorii din Parchetul General? Este peste măsură. Amintiți-vă cum Luluța și-a permis să facă dosar penal șefului ei și altui procuror șef dintr-un alt parchet. Nu Parchetul general ar trebui să aibă în competențe cercetarea procurorilor și judecătorilor indiferent de structura din care provin? Problema este cine îi controlează și cine îi sancționează pe cei cu astfel de competențe. DJ Stelică plânge deoarece nu a reușit el să bulverseze întregul sistem, să-l facă după chipul și asemănarea sa și a caratistului de Dănileț.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva