25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Stop avocaturii fara licenta! In Republica Moldova oricine putea practica avocatura. In 2011, Curtea Constitutionala a Moldovei a statuat ca este constitutional textul de lege care a instituit pedeapsa pentru practica avocaturii de catre neavocati

Scris de: Adina A.STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

5 October 2011 15:55
Vizualizari: 7557

Lumeajustitiei.ro publica Hotararile din 2003 si 2011 ale Curtii Constitutionale a Moldovei (CCM) cu privire la legea avocaturii – hotarari care ne-au fost puse la dispozitie de UNBR – Gheorghe Florea, cu prilejul interviului din 21 septembrie 2011 pe care acesta din urma ni l-a acordat. Putini stiu ca pana de curand, in Republica Moldova orice persoana putea practica avocatura, indiferent daca avea studii superioare de alta natura decat Dreptul ori daca avea doar liceul sau opt clase, daca un client il alegea sa-l reprezinte in vreun dosar. Acest fenomen se petrecea nu doar in civil, ci si in penal, reprezentantii partilor in procese fiind impartiti in doua categorii: avocati (cu licenta emisa de Ministerul Justitiei) si neavocati. Precizam ca termenul neavocat este folosit oficial in Moldova!


In data de 15 februarie 2000 – dupa cum Lumeajustitiei.ro a publicat - Parlamentul Moldovei a emis o lege a avocaturii, care inregimenta profesia de avocat in barouri, toate reunite sub Uniunea Avocatilor. O serie de persoane au atacat prevederile acestei legi la Curtea Constitutionala, pe motiv ca acestea instituie un monopol al asupra profesiei de avocat, in raport cu prevederile europene care stipuleaza ca orice cetatean are dreptul de a fi asistat in proces de un jurist pentru apararea drepturilor sale in toate fazele unei cauze penale. Hotararea CCM nr. 8 din 15 februarie 2000 a declarat neconstitutionale prevederile legii avocaturii in vigoare la acea data, care conditionau acordarea licentei de avocat de catre Ministerul Justitiei, numai la propunerea Uniunii Avocatilor, pe motiv ca aceasta conditionare instituie un monopol. Astfel, in Republica Moldova s-a continuat practicarea avocaturii de orice persoana agreata de vreo parte in proces, in paralel cu cea practicata de avocatii propriu-zisi, cu licente amise de Ministerul Justitiei.

Scandalul dintre avocati si neavocati transat in favoarea avocatilor

La 19 iulie 2002, Parlamentul Moldovei a emis o noua lege cu privire la avocatura, prin care a abrogat-o pe cea anterioara din 1999. O serie de deputati au atacat legea la Curtea Constitutionala, pe motiv ca instituie un nou monopol asupra activitatii de avocat si ca se incalca dreptul la munca. Prin Hotararea din 19 iunie 2003, Curtea Constitutionala a decretat drept constitutionala noua lege a avocaturii, aratand ca: „Pentru avocatii din Republica Moldova acest control implica necesitatea de a se inscrie intr-un organ de autoadministrare al avocatilor cum este, potrivit legii, baroul si de a se supune autoritatii acestuia. Baroul avocatilor exercita o functie publica, in acelasi timp pastrand libertatea membrilor sai la autoadministrare. Apartenenta, chiar fiind si obligatorie, la o asociatie (ordin) profesionala nu este calificata de CEDO ca un amestec in libertatea de asociere si nu este considerata o limitare a drepturilor garantate de articolul 11 din Conventie. Dimpotriva reprezinta un avantaj in apararea drepturilor profesionale...”

Desi legea avocaturii din 2002 din Republica Moldova a fost declarata constitutionala, neavocatii (orice persoane agreate de un justitiabil) au continuat sa pledeze in cauzele civile si penale fara restrictii, intrucat nu era instituita nicio sanctiune. Asta pana la 28 mai 2010 cand s-a introdus o modificare la legea avocaturii potrivit careia: „Acordarea asistentei juridice calificate... de catre o persoana fizica sau juridica care nu are calitatea de avocat se pedepseste daca legea nu prevede altfel.” Aceasta prevederea a fost din nou atacata la Curtea Constitutionala de un grup de deputati pe motiv ca „prin aceste norme s-a urmarit scopul de a se institui un monopolul avocatilor asupra prestarii serviciilor juridice calificate si de reprezentare in instantele de judecata, limitandu-se dreptul persoanei de a fi asistata in instanta de judecata de alte persoane decat avocatii.”

Prin Hotararea nr. 3 din 10 februarie 2011, Curtea Constitutionala a Moldovei a declarat constitutional textul de lege care a instituit pedeapsa pentru cei care nu sunt avocati, dar practica avocatura, pe urmatoarele considerente: „...desi in realitate in cauzele civile reprezentantii neavocati ai persoanelor fizice si juridice exercita atributii specifice avocatului, activitatea lor nu este subordonata unor exigente etice si profesionale, ceea ce submineaza obligatia pozitiva a statului de a asigura asistenta juridica calificata (...) Curtea considera nefondate argumentele autorilor sesizarii privind instituirea prin aceste norme a monopolului avocatilor asupra prestarii serviciilor juridice si discriminarii neavocatilor, iar Hotararea Curtii Constitutionale nr. 8 din 15 februarie 2000, invocata de catre ei in acest context, irelevanta pentru cauza (...) Curtea subliniaza ca Legea nr. 102 nu exclude dreptul cetateanului de a-si apara interesele personal. Insa in cazul in care el doreste sa-si ia un reprezentant, acesta trebuie sa fie din randul avocatilor...”

* Cititi aici Hotararea nr. 3 din 10 februarie 2011 a CCM

 

Comentarii

# Nedumeritul date 5 October 2011 16:44 0

Ce-a vrut Florea sa zica cu hotararea care v-a dat-o? moldovenii nu au avut mai multe barouri, e o situatie diferita de Romania. nu are relevanta. Ca material informativ este totusi bine sa stim ce se intampla pe la altii

# exact date 5 October 2011 17:46 +1

acest pseudo profesor Florea spune numai minciuni. ce are s....cu prefectura? acolo e vorba de persoane care nu au pregatire juridica. ce sa mai vorbim, acest florea nu stie ce inseamna neretroactivitatea legii. n-are rost sa-i cerem sa inteleaga ce citeste. RUSINE PENTRU TRADITIONALI.ASTA DEMONSTREAZA CA SUNTETI JURISTI PROSTI !!!! acum se vede cum ati promovat examenele, impostorilor.

# Daniel Fenechiu date 5 October 2011 21:58 0

Ar fi mai bine sa va vedeti de problemele voastre...Daca nu intelegeti ceva,firesc este sa va documentati si sa incercati sa intelegeti.Nu sa improscati cu noroi in stanga si-n dreapta.Daca ati fi citit interviul cu Gheorghe Florea,publicat in Lumea Justitiei ati fi sesizat ca presedintele UNBR a clarificat o problema care nu-i era foarte clara lui Razvan Savaliuc...In acest sens ia pus acestuia la dispozitie cele doua hotarari ale Curti Constitutionale a Moldovei pe care Luju a decis sa le publice.Ar trebui sa intelegeti ca nu Gheorghe Florea sau Ion Ilie-Iordachescu sunt vinovati pentru problemele si angoasele voastre.Ca orice avocat din UNBR ar detine si exercita demnitatea de Presedinte UNBR sau Decan al BB ar avea aceiasi pozitie fata de exercitarea avocaturii in afara cadrului legal,respectiv in afara UNBR.Ca oricare dintre voi care sunteti bine pregatiti puteti intra in sfera legala a exercitari profesiei prin promovarea unui examen de intrare in profesie-cum au procedat cei 25 000 de avocati din UNBR(uni dintre acestia provenind chiar din structura Bota).Ca injurand si calomniind varfurile avocaturi nu rezolvati nimic.

# avocatB date 5 October 2011 22:20 +1

Stimate domn:Va rog sa comunicati si mie, pe acest site cati avocati din cei 25.000 de membrii cat are UNBR traditional, au dat examen scris la intrarea in profesia de avocat.Este adevarat ca uni din structura Bota au intrat in baroul "traditional", dar in acelasi timp este adevarat ca si avocati mdin baroul traditional au intrat in baroul aripa Bota, in primul rand pentru ca este legal infiintat si nu se percepe zeciuiala :lol:.UNBR Florea, ingradeste accesul la practicarea unei profesi liberale, interzice dreptul la libera asociere in forme profesionale etc..Va rog, sa rugati conducerea UNBR, sa urgenteze raspunsul la scrisoarea ccj. din anul 2009, au trecut doi ani de zile si raspunsul nu a sosit inca.Faza cu buna pregatire nu tine :-* , sunt destui avocati cu vechime in profesie, care inca mai rasfoieste cpc si cpp, in sala de judecata.Datorita micsorarii cozonacului, ati hotarat intrarea in profesie cu anumite examene, ilegale, nercunoscute de nici o instituite autorizata. :lol:

# avocatbb date 5 October 2011 22:57 0

Da. Sunt doua structuri de avocati. Cu ce drept, structura traditionala, organizeaza examene de primire in profesie ? Pe ce este fundamentat acest examen cand nici acte nici statut nici cadru legal de functionare, acest barou comunist,,traditional’’ nu detine ? Cum bine ziceti, din anul 2009 nu au fost in stare sa prezinte cadrul legal de functionare.Cei ce dau acum examen, ar fi bine sa se gandeasca la urmatoarele aspecte : acte si documente lipsa, zeciuiala, spaga, dupa intrare, lipsa clientilor>din oficii si ciolane de ros nu se poate trai, sa se gandeasca cine le va asigura clientela in viitor ?cati ani de acum in colo sunt necesari ca sa recupereze spaga data acum ? Daca intr-adevar sunt hotarati sa dea examen la traditionali fara acte si sa-i imbogateasca incontinuoare pe conducatorii acestora, acum pe timp de criza cand banii sunt putini.

# Daniel Fenechiu date 5 October 2011 23:31 +1

Regula indiscutabila a infiintari barourilor este acea ca barourile pot fi infiintate sau constituite doar de si din avocati.La momentul asa zisei voastre infiintari/constituiri in structura voastra nu exista nici un avocat.Practic ati infiintat o structura care apoi a produs/fabricat avocati.Fara ca acestia sa promoveze un examen de intrare in profesie,sa aiba un maestru indrumator sa dea examen de definitivare...Ati aplicat "Regula Junimea"-intra cine vrea,ramane cine poate..Apoi ati inceput burzuluiala la acei avocati care si-au dobandit calitatea in conditiile legii...Si continuati...Raspunde-mi si mie la o intrebare:in ce temei legal au dobandit calitatea de avocat d-l Bota si urmatorii 500 de absolventi de drept care au fost inscrisi in structura Bota?Cine a constatat faptul ca indeplinesc conditile legale pt a dobandi calitatea de avocat?Dupa ce raspunzi iti mai supun atentiei cateva chestiuni de bun-simt....

# Pt Fenechiu date 6 October 2011 01:26 0

Tie chiar nu ti-e rusine cand afirmi ca "Fara ca acestia sa promoveze un examen de intrare in profesie", atat timp cat tu personal ai intrat in CASTA MAFIOTA fara sa promovezi vreun examen !? Cat tupeu poti avea, omule !? 

# Cristi P. Sturzu date 6 October 2011 05:21 0

Regret sa constat ca vrei sa pari ceea ce nu esti. Nu folosesti cele mai nimerite subtilitati. Dar cand ai zis-o si p'aia cu "sfera legala", mi-am adus din nou aminte de legea 3 din 1948. Mai schimbati si voi placa. NImeni din tara asta NU detine actele voastre de INFIINTARE. Nici macar arhiva "baroului" traditional. Ce naiba aburesti lumea cu prostii. Te stiam baiat mintos.

# Cristi P. Sturzu date 7 October 2011 08:20 +1

Ha ha ha, "regula indiscutabila" ha ha ha hah hah hah...unde ai citit matale treaba asta? Singurele barouri INFIINTATE sunt ale noastre, maestre draga. Nu cred ca patrunzi la fel de adanc ca mine chestiunea cu desfiintarea, infiintarea, statut, act constitutiv etc si etc. "Maestru indrumator" poate sa fie la scoala de popi. In profesia noastra, piata alege. Dar sa intrebi DIN NOU, dupa atatea hotarari judecatoresti in favoarea noastra, in ce temei ne-am infiintat si in ce temei am obtinut calitate de avocat, imi arata foarte clar cat de mare este uneori, distanta intre a gandi si a vorbi. La fel de mare ca distanta intre a organiza si a infiinta. Iti recomand prieteneste sa incetezi cu propaganda de 1 leu si cinshpe bani. Burzuluiala? Noi? Comunistii tai au facut plangeri penale impotriva noastra. Ai inteles, stimabile? Penale. Te-ai gandit vreodata ca roata s-ar putea intoarce? Uite, asta REGULA INDISCUTABILA! Roata intotdeauna se intoarce, fie ca tu si gruparea ta cutumiara nu vreti.

# pt fenechiu date 5 October 2011 22:47 0

daca tu ai dat examen inseamna ca noi suntem pacalici. las-o dracului cu minciuna ca ,desi suntem de virsta apropiata, imi este rusine de rusinea ta. daca ar fi sa dai azi examen fenechiule, sigur te-ai inscrie in baroul bota. poti sa-i prostesti pe juniori dar nu pe cei care am trait si am profesat in epoca lui nea nicu. daca erai avocat pe atunci stii ca nu se cerea decat "origine sanatoasa". sau poate ai facut si tu ca boc facultatea dupa revolutie si prin politica ai ajuns unde in veci nu ajungeau cei cu pregatirea pina la genunchiul broastei.

# Daniel Fenechiu date 5 October 2011 23:48 +2

Nu am fost avocat in epoca lu' nea Nicu...am intrat in BB dupa 90..Te asigur ,insa,ca nu ti-ai fi dorit sa dai un definitivat cum am dat noi..Cu Gh Florea la procedura civila,cu Ana Diculescu la civil,cu nea Piti Stanculescu la procedura penala,cu Toma Dragomir la penal,cu Mihai Tanasescu la OEPA,cu regretatul Iorgovan la administrativ si cu Sorin David la comercial ..Dupa ce dai un def ca mine si il iei...putem discuta pe aceasta tema.Pana atunci eu pot vorbi din realitate iar tu din iluzii...Eu nu prostesc pe nimeni...spre deosebire de voi...

# Daniel Fenechiu date 5 October 2011 23:50 +2

Nu am fost avocat in epoca lu' nea Nicu...am intrat in BB dupa 90..Te asigur ,insa,ca nu ti-ai fi dorit sa dai un definitivat cum am dat noi..Cu Gh Florea la procedura civila,cu Ana Diculescu la civil,cu nea Piti Stanculescu la procedura penala,cu Toma Dragomir la penal,cu Mihai Tanasescu la OEPA,cu regretatul Iorgovan la administrativ si cu Sorin David la comercial ..Dupa ce dai un def ca mine si il iei...putem discuta pe aceasta tema.Pana atunci eu pot vorbi din realitate iar tu din iluzii...Eu nu prostesc pe nimeni...spre deosebire de voi...

# Lipard date 6 October 2011 01:03 0

Fenechiule, nu te mai obosi repetand aceeasi placa propagandistica, intrucat nu mai poti pacali decat fraierii. Ai o singura "calitate"; esti un om smecher. Ascunzand faptul ca tu ai intrat in CASTA MAFIOTA fara sa dai vreun examen, ne aburesti cu "ce greu a fost definitivatul" pe care l-ai dat tu. Vii permanent cu aceleasi intrebari de 2 bani, insa niciodata nu pomenesti nimic de zecile de hatarari judecatoresti care au consfintit legalitatea UNBR-Bota, hotarari pe care tu, bineinteles, nu le respecti deoarece nu-ti convin. La orice ora din zi sau noapte, iti putem dovedi ca UNBR-Florea este in afara cadrului legal, insa pe tine nu te intereseaza acest aspect. Tu esti un tip de rea-credinta si oricat ai incerca sa ne convingi de aberatiile tale, nu vei reusi niciodata. Deci sfatul meu e sa nici nu mai incerci. Iti cunoastem f. bine pozitia si ne lasa rece. Pa !!

# revin pt fenechiu date 6 October 2011 08:49 0

cine e florea asta ? frate fenechiu eu am terminat la universitatea bucuresti, unde era si este elita. asa ca nu-mi spune mie de pacalicii de dupa 1989 cu facultati la id sau mai stiu eu ce minune no name. cu toate un idiot numit decan dupa revolutie, un excroc care s-a imbogatit voia sa faca bani si pe spatele meu. uite de asta sunt eu inversunat si nuaccept sa mituiesc un BOU de asta.

# Ovidiu date 5 October 2011 18:08 -1

Exact sunt si avocati traditionali baieti buni, eu am colaborari si cu avocati traditionali cu care sunt amic, decanii lor si pro decanii sunt impostori, vina lor este doar ca accepta voit sa faca parte dintr-o structura inexistenta si sa dea jeciuiala pentru a-i înbogatii pe altii

# Gelu date 5 October 2011 19:01 +1

Asa este, voi faceti donatii catre marele guru Bota, ca asa percepe el "zeciuiala" ca sa faca si putina evaziune fiscala. Daca fiscul ar intra sa faca un control in cloaca din str. academiei ar avea ce vedea !

# avocatB date 5 October 2011 19:22 +1


Citeza pe Gelu
Asa este, voi faceti donatii catre marele guru Bota, ca asa percepe el "zeciuiala" ca sa faca si putina evaziune fiscala. Daca fiscul ar intra sa faca un control in cloaca din str. academiei ar avea ce vedea !
Noi ce facem donatii, primim chitante, fata de voi ce cotizati zeciuiala si nu primiti nimic in schimb, doar promisiune de pensie mare :D :-*.Din ultimul raport al cenzorului Ionut Popescu..s-a constatat o lipsa mareeeee de fonduri din CONTURILE BAROULUI DESFIINTAT :eek: .Saracul Florea ne da un exmplu de o tara comunista, in care mai bantuie stafia rosie.Iit dau eu un exemplu:In Rusia, sunt mai multe barouri care functioneaza in paralel, si in Germania sau Franta.In rest lasa vrajeala, in curand te vei ruga sa donezi si tu in strada Academie 8) i

# Gelu date 5 October 2011 20:43 0

Asa este , donatiile fac bine la Donatari !

# v-ati tacanit toti?! date 5 October 2011 19:19 +1

:lol: :lol: ce treaba are Florea cu ce zic aia in Mildova? e treaba lor, nu Florea e vinovat. am zis eu ca-n tara asta ati luat-o toti razna pe campii...hai sa v-adunam copii!

# gura date 5 October 2011 21:06 -1

Guraaaaa!!!

# jurist date 5 October 2011 19:50 +1

daca florea atunci cand a invocat situatia aceasta in contextul avocatilor paraleli ,este o mare eroare si lipsa de profesionalism daca el vrea sa ofere un argument in acest sens! 1 in MD in aceasta speta este vorba de avocati si neavocati , in romania avocatii sunt in doua tabere bota si florea...acolo se vb despre sanctionarea neavocatilor..in cazul nostru nu s epune problema pt.ca cei de la bota sunt avocati legal recunoscuti! jurisprudenta romaneasca si cedo a confirmat de sute de ori acaeasta..deci se observa ca florea nu mai are argumente logice sa conteste avocatii paraleli si din pacate se face de ras cu logica unui om care pare a fi absolvit educatie fizica si sport :D in romania lupta se duce intre avocati! acolo este vorba de ''avocati'' si nonavocati...deci o speta cu totul diferita,nu vad relevanta invocarii ei intr-o discutie despre avocatii din partea unbr-bota si florea! mai bine ar fi sa recunoasca si sa si tina gura ,cu asemenea argumente eu nu as putea sa angajez un asemenea avocat adica florea...penibil e presedinte si gandeste ca un student de anul 1 .....

# pt un dobi ca gelu date 5 October 2011 21:12 -1

mai traditionalule, neam de neamul tau de la maimuta incoace n-a avut si nu va avea coloana vertebrala. din sluga nu poti face om. spre stiinta ta unii dintre noi , desi avem cu ce trai inca 7 vieti de acum incolo, nu acceptam sa dam spaga unui prost care se intituleaza decan. decanii vostri sunt niste dobitocei, care se bat cu pumnul in piet ca stiu carte. stiu pe dracu, vezi la ala care va e presedinte, in schimb se pricep al naibii de bine sa va mulga.astia mizeaza ca sunteti prost pregatiti si va da un oscior de ros sub forma de oficii. cei din aripa bota nu mor de foame, din cite vad cam toti se descurca acceptabil. asa ca mai gelule mars si linge bocancii stapinilor tai.

# Gelu date 5 October 2011 21:33 0

Se pare ca folositi un limbaj care lasa de dorit... dar asa sunt cei care termina facultatea si apoi isi dau BAC-ul...

# Om prost date 5 October 2011 22:04 +1

Mai tampitilor, ce treaba are Florea cu decizii Curtii Constitutionale a Republicii Moldova ??? Care este vina lui ??? Ca pus-o la dispozitie unor jurnalisti ? Amaraciunilor, puneti mana si va integrati in societate, saraciilor care va autointitulati avocati. Nu vedeti ca sunteti niste zdrente de pripas care comentati pe forumuri in loc sa pledati in salile de judecata ?

# chiar ca esti prost date 5 October 2011 22:54 -1

noi stim ca esti om prost si chiar neam prost. daca nu intelegi nu te baga intre oameni mari. du-te si te culca sau pledeaza in pat cu mos ene retardatule.

# Ovidiu date 5 October 2011 22:55 -1

Om prost lasa la aprecierea instantei, ia galagia comunistule pupincurist obedient ce esti, afunda-te voit în balcanism, cu tine sigur societatea face progrese, mori haimanaua

# juristul date 6 October 2011 10:43 +1

am zeci de cunoscuti care au dat ex in baroul raditional si acolo se intra pe 2 cai spaga mare sau copiat cu aparatura specializata..anul trecut la antena 1 arata cum copiaza avocatii din baroul bucuresti florea...un pri a intrat fara sa invete deloc a foslosit aparatura performanta.unul a data 3ooo de euro...e mafie si necinste mare asa ca nu are rost sa mai iasa traditionali sa afirme termeni de cinste legalitate etc....majoritatea care intra din cei f putini au intrat numai prin frauda si acuam se cearta cu colegii din baroul paralel...mai bine tineti-va gura

# juristul date 6 October 2011 10:59 -1

am zeci de cunoscuti care au dat ex in baroul raditional si acolo se intra pe 2 cai spaga mare sau copiat cu aparatura specializata..anul trecut la antena 1 arata cum copiaza avocatii din baroul bucuresti florea...un pri a intrat fara sa invete deloc a foslosit aparatura performanta.unul a data 3ooo de euro...e mafie si necinste mare asa ca nu are rost sa mai iasa traditionali sa afirme termeni de cinste legalitate etc....majoritatea care intra din cei f putini au intrat numai prin frauda si acuam se cearta cu colegii din baroul paralel...mai bine tineti-va gura

# da date 6 October 2011 13:59 -1

Da! exacat, tineti-va gura odata

# Gelu date 6 October 2011 17:00 0

Nu exista barouri paralele; denumirea este menita sa genereze confuzie in randul justitiabililor; filiala din balesti a asociatiei de sauna si masaj erotic a infiintat barouri ! mai lasa-ne ca provoaca greata si voma ! :D :D :D :D :D

# gelu paralelu' date 6 October 2011 18:58 -1

Si ce daca! NU ne intereseaza parerea ta sau a celorlalti latrai! Sic! Dar scrie, ca face bine la incheieturi...

# Om prost date 6 October 2011 18:11 0

Bun, sa zicem de dragul discutiei ca la Barou se intra numai pe mita si pe copiat. Atunci, zdrentelor umane, de ce nu sunteti si voi in stare sa intrati ? Puneti mana si fie strangeti bani, fie invatati sa copiati, daca totul e asa de simplu. Dar voi, cacaciosilor, am impresia ca nici cu casca in urechi nu puteti lega o propozitie cap-coada. Neputinciosilor! Complexatilor ratati !

# pt om prost date 6 October 2011 18:55 0

mai injuriosule, tu esti de la trditionali? acum vedem ca au primit in tagma lor si nebuni, paranoici. nu uita ca exista metode sa te punem cu botul pe labe chiar daca te ascunzi dupa un id. cred ca cacacios ar trebui sa o faci pe mata imputitule si nu pe cei care comentam civilizat si luptam pentru o cauza. dobitocule, daca n-ar fi fost revolutia un rahat ca tine n-ar fi comentat acum pe site. neam de nemernic rapanos ce esti.

# doctor oz date 6 October 2011 18:59 0

Omule prost, nu ai inteles ideea, desi este extrem de simpla. Nu ma mir, la cat loc e in capul tau patrat. Problema este ca NU ne intereseaza sa ne inscriem intr-o structura desfiintata! E prea greu pentru tartacuta ta seaca?

# rusine!!!! date 6 October 2011 19:19 +2

Rusine!!! ce limbaj ingust si de mahala ai. Cred ca esti bun doar la ,,inaintare''  si la executare, limbajul lasa de dorit. Cu privire la casca din urechi, se pare ca ai cunostinte de procedura de examinare si de procedura de a-si lua examenele a celor ce participa. In ceea ce ne priveste, nu dorim sa ne afectam nici auzul, nici sa ne ramana ,,bobul'' castii in urechi, pentru un rahat de examen, trucat.

# jigodii date 6 October 2011 22:05 0

oare cit mai au de gind aceste jigodii traditionale sa minta? politicieni mincinosi, profesori facuti la apelul bocancilor, avocati spagari care se dau mari eruditi...pina cind aceste minciuni? acesti derbedei se sufoca cind dau de concurenta adevarata?? nu mai pot transa prieteneste dosarele la taverna??? mister florea nu va mai prosti pe nimeni care sa-i dea 1000 de euro ora de consultatie??? numai fraierii care nu cunosc sa apeleze la un astfel de specialist. tovarasi traditionali in frunte cu marele as al avocaturii mister fenechiu, vino bre cu acte si dovedeste ca esti infiintat. lasa vrajeala cu hunii si cu descalecatul, ca stim cu totii ca burebista era profesor de gimnastica :D :D :D. zice-ti ceva despre neretroactivitatea legii daca spuneti ca ati dat examen draconic de intrare, cu se maninca, aud??? cum e bre cu hotaririle definitive??? se respecta sau nu se respecta??? cum e bre cu cei peste 1000 de magistrati care in unanimitate au statuat legalitatea aripei bota??? 

# profesii libere date 6 October 2011 22:48 +1

BAROUL BOTA, UNBR, primul semn de normalitate in lumea avocaturii din Romania, de dupa 89' !

# cenzurat date 7 October 2011 08:06 +1

Da' ei (traditionalii), nu si nu...Batman, Batman!

# profesii libere date 7 October 2011 08:41 0

Ba da.....ba da.... :o Spider Man, Spider Man !!!! :D :D :D :D :D

# av. BOTA date 2 June 2012 10:06 0

Fenechiule te priceppi la drept cum te pricepi si la politica, ai intrat in Barou cum ai intrat si in politica si a-ti facut de ras Ramania, a-ti dus-o la dezastru dupa ce altii au salvat-o din mainile comunistilor iar acum ne dai si lectii de drept. Ar trebuii sa fii judecat de juristii(avocatii) care la revolutie au iesit cu pieptul in fata gloantelor pentru a salva tara de comunisti iar voi cei din politica a-ti jefuit-o ca cei mai mari talhari. Ar trebuii la toti sa vi caute pe mapamondsi si sa vi se confiste taoate averile si bagati in temnita pe viataviata> Ne-ati vandut strainilor, ne-ati furat tara desi altii zac in mormant impuscati la Revolutie. Tu vorbesti de drept? Avocatul trebuie sa respecte drepturile omului nu sa le incalce cum le incalcati voi TRADITIONALII. Aiu apucat acel post in politica cumparandu-l cu bani/mita. Cand va vad la tv. scuip sticla pana o albesc de scarba voastra. Tu si altii ar trebuii sa va dati la fund sa nu mai iesiti cu aberatii din astea. Te-

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva