16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VASILICA A RAMAS FARA TULEIE – Inspectia Judiciara l-a ras pe judecatorul Cristi Vasilica Danilet. Dupa ce s-a impaunat ca a primit clasare in dosarul in care era cercetat pentru comentariile de pe forumurile magistratilor #rezist, Danilet a aflat ca de fapt a fost trimis in judecata disciplinara. Vasilica a luat clasare doar pentru o parte dintre acuzatii. “Coinculpati” sunt seful magistratilor activisti Dragos Calin si judecatorii Alina Gioroceanu, Laurentiu Grecu si Anca Codreanu (Acuzatiile)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 August 2021 13:23
Vizualizari: 8392

Saracul judecator Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj... Danilet s-a bucurat degeaba ca a primit clasare de la Inspectia Judiciara in dosarul in care era cercetat disciplinar pentru discutiile purtate pe forumurile magistratilor #rezist. In realitate, Vasilica Danilet a fost trimis in judecata discplinara de Inspectia Judiciara, primind clasare numai pentru o parte dintre acuzatii.


 

Inspectia Judiciara a finalizat in urma cu cateva zile “rechizitoriul” lui Danilet, conform informatiilor pe care le detinem dosarul fiind trimis la CSM fix in ziua in care judecatorul postase pe pagina sa de Facebook un text in care, dupa ce se victimiza, anunta ca a primit clasare in cauza in care este vizat pentru discutiile de pe forumul magistratilor, in care diversi judecatori si procurori atacau alti colegi de-ai lor, politicieni si ziaristi (click aici pentru a citi). “Justice leaks... Pentru ca am scris liber pe un forum de magistrati despre ce se intampla in societate, pentru ca un asa zis magistrat a dat mesajele presei, pentru ca niste jurnalisti au preluat comunicarile noastre 'vanzandu-le' publicului drept nu stiu ce mari dezvaluiri: ne-au infierat membri CSM mai inainte de orice investigatiie, s-a autosesizat inspectorul sef, au facut memorii cateva sute de colegi, ne-a aparat ministrul justitiei, ne-au anchetat inspectori judiciari, ne-a fost alaturi societatea civila. Rezultat dupa luni de stres, zeci de memorii si contestatii: ZERO abateri”, scria Danilet in 2 august 2021, atasand si solutia de clasare primita de la Inspectia Judiciara (vezi facsimil).

 


Vasilica va fi judecat pentru doua abateri


Totusi, nici vorba de “zero abateri”, asa cum pretinde Danilet. Acesta a primit intr-adevar clasare pentru posibila comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. d) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “desfasurarea de activitati publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in exercitarea atributiilor de serviciu”, dar Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pentru posibila comitere a alte doua abateri. Este vorba despre abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si b) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”, respectiv “incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”.


Capul magistratilor activisti Dragos Calin si alti trei judecatori, “coinculpati” cu Danilet


Alaturi de Vasilica Danilet au mai fost trimisi in judecata alti patru judecatori. Cel mai greu personaj este judecatorul Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti, presedintele asociatiei #rezist Formul Judecatorilor, acuzat de posibila comitere a acelorasi abateri disciplinare retinute si in sarcina lui Danilet: “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” (art. 99 lit. a) din Legea 303/2004), respectiv “incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii” (art. 99 lit. b) din Legea 303/2004). De asemenea, tot la fel ca in cazul lui Danilet, Inspectia Judiciara a decis sa nu exercite actiunea disciplinara fata de Dragos Calin pentru “desfasurarea de activitati publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in exercitarea atributiilor de serviciu” (art. 99 lit. d) din Legea 303/2004).


In ceea ce-i priveste pe ceilalti trei judecatori trimisi in judecata disciplinara pentru discutiile de pe formul judecatorilor, situatia este urmatoarea:


-judecatoarea Alina Giroceanu de la Tribunalul Olt este acuzata de posibila comitere a abaterilor disciplinare prevazute de art. art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 - “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” si art. 99 lit. b) din Legea 303/2004 - incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”. In schimb, Inspectia Judiciara a respins exercitarea actiunii discipinare fata de Alina Gioroceanu pentru abaterea disciplinara de la art. 99 lit. d) din Legea 303/2004 - “desfasurarea de activitati publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in exercitarea atributiilor de serviciu” (vezi facsimil).


-judecatorul Laurentiu Grecu de la Tribunalul Mehedinti este acuzat de posibila comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99. lit. b) din Legea 303/2004 - “incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”. Inspectia Judiciara nu a dispus exercitarea actiunii disciplinare in cazul lui Grecu pentru abaterea disciplinara de la art. 99 lit. a) si d) din Legea 303/2004 - “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”, respectiv “desfasurarea de activitati publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in exercitarea atributiilor de serviciu” (vezi facsimil).

-judecatoarea Anca Codreanu de la Tribunalul Brasov a fost trimisa in judecata pentru posibila comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit.a) din Legea 303/2004 - “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Codreanu a primit clasare pentru abaterile disciplinare de la art. 99 lit. b) din Legea 303/2004 - “incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii” si art. 99 lit. d) din Legea 303/2004 - “desfasurarea de activitati publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in exercitarea atributiilor de serviciu” (vezi facsimil).

 


Comentarii

# Antisistem date 5 August 2021 14:07 +46

:lol: :P :zzz Doamne, Dumnezeule, ce PROGENITURA AI CREAT!!! Si un asemenea Pitekntrop, decide soarta multor oameni!!!.. :eek:

# FOST JUDECĂTOR date 5 August 2021 15:02 +32

DOAMNE, DĂNILEȚ, DĂ SĂ TE VAD AFARĂ DIN MAGISTRATURĂ, EȘTI UN CLOVN, CERȘETOR LA PODUL CALICILOR SĂ AJUNGI, CUM M-AI DAT TU AFARĂ PE MINE DIN MAGISTRAURĂ PE NEDREPT CA NU AM MOTIVAT 4.100 DE DOSARE SI CA TREI GREFERE MINCINOASE AU MINȚIT CĂ AȘ FI FOST NECUVIINCIOS CU ELE ÎN BIROU, DE FAPT PROCURORUL GALOȘ PĂUNEL DE LA ORADEA, CARE A ARANJAT CU TINE, NU CEI DE LA CONSTANȚA AU CONTAT PREA MULT.SE INVÂRTE ROATA, DĂNILEȚ, O SĂ FII TERMINAT CURÂND, RĂZBUNAREA LUI DUMNEZEU...CÂND O SĂ FII CIVIL... TE CAUT...SĂ TE IAU LA ȘUTURI !

# Gica date 5 August 2021 15:33 +37

Nu era justitia dusa suficient de jos de catre Stanciu, Lazar, Kovesi, Camelia, etc mai trebuie si ciocoflenderul asta s-o afunde si mai rau. Din pacate sufera la nivel de imagine toti din justitie , din cauza catorva ... !

# Goargăș date 5 August 2021 17:26 +36

Rică Venturiano , această poznă a firii, a fost prins la ananghie de Jupân Dumitrache Titircă Inimă-Rea. Dă-ne Doamne, oameni normali la cap și trup, în asemenea funcții de mare importanță.

# maxtor date 5 August 2021 23:14 -2

internetul nu e spatiu public!(si in plus:de la pareri tampite la politica e o distantza...).

# Frecaletz date 6 August 2021 17:31 +1

Nu iti e rusine ? Patezi toata breasla!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva