30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 17.11.2022 – Gulutanu sta cu ochii in patru. Dosar disciplinar pentru o fosta candidata la CSM

Scris de: L.J. | pdf | print

17 November 2022 18:08
Vizualizari: 6949

* Mare atentie daca sunteti parinti de scolari! Guvernul a emis ordonanta de urgenta ca sa le poata da bani elevilor. Ce sume sunt in joc si cum se vor face platile aflati dand click aici.


* Ramanand cu ochii atintiti asupra Executivului, va spunem ca ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu s-a trezit cu banii taiati de catre premierul Nicolae Ciuca. Ce sume pierde ministerul la ultima rectificare bugetara din acest an vedeti facand click aici.


* Necazuri pentru judecatoarea Ancuta Blanariu (foto) de la Judecatoria Iasi, fosta candidata in acest an pentru Consiliul Superior al Magistraturii. Joi, 17 noiembrie 2022, CSM a publicat ordinea de zi din 23 noiembrie a Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara – ordine de zi in care Ancuta Blanariu figureaza cu un dosar privind presupusa comitere a abaterii de la art. 99 lit. t) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „exercitarea functiei cu rea-credinta”. O abatere care, potrivit articolului 100 din aceeasi lege, poate fi sanctionata doar cu retrogradarea profesionala sau chiar cu excluderea din magistratura.Dupa cum vedeti in facsimilul de mai jos, se anunta o sedinta aglomerata, cu sase dosare si sapte parati, dintre care le remarcam atat pe Blanariu, cat si pe judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti, precum si pe judecatoarea Monica Cipariu de la Tribunalul Bucuresti, cunoscuta pentru achitarea fostului presedinte PDL Vasile Blaga in prima instanta – achitare care insa a fost trimisa la rejudecare, din cauza ca judecatoarea TMB nu o motivase corespunzator (click aici pentru a citi).

Ceilalti judecatori trimisi in judecata disciplinara sunt: Florin Eugen Babos de la Judecatoria Jibou (judetul Salaj), Gheorghe Funieru de la Judecatoria Braila si Iulia Mihaela Scurtu de la Judecatoria Husi (judetul Vaslui).

 * Showul a continuat la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul in care judecatoarea Alina Nadia Gulutanu a fost inregistrata in timp ce zbiera la cei din sala (click aici pentru a citi).

Auzim ca la sedinta de joi, 17 noiembrie 2022, la scurt timp dupa ce a intrat in sala, Gulutanu a scanat cu privirea toata incaperea, dupa care a transmis ca in sala sa nu ramana decat avocatii, inculpatii si persoanele care au legatura cu cauza aflata pe rol (dosarul CNAS in care DNA a trimis in judecata 90 de persoane). Asta desi sedintele de judecata sunt publice. Evident, Gulutanu a facut acest lucru pentru ca nu cumva vreun alt justitiabil aflat la Curtea de Apel Bucuresti sa o inregistreze din nou. A urmat o noua recuzare, asa cum se intamplase la termenul de miercuri, 16 noiembrie 2022, sedinta fiind suspendata pana la solutionarea cererii de recuzare. Cu toate acestea, desi recuzata fiind, existand deci posibilitatea de a fi scoasa din dosar, Gulutanu a dat un nou termen pentru vineri, 18 noiembrie 2022. Cum poate da termene un judecator recuzat, nu intelegem... De altfel, la fel se intamplase miercuri, cand dupa ce a fost recuzata (recuzare respinsa joi dimineata), judecatoarea Gulutanu a stabilit un nou termen.

Altfel, cica in noua cerere de recuzare lui Gulutanu i s-a pus in vedere chiar si inregistrarea publicata de Lumea Justitiei, care atesta starea de tensiune in care se judeca dosarul, dar raspunsul acesteia pentru avocat a fost ca nu e nevoie sa i se faca revista presei.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cineva date 17 November 2022 18:55 +357

Daca magistratii nu ies de buna voie la pensie ii ajuta CSM si IJ cu o excludere. Ori esti sluga preaplecata celor in functii de conducere, ori te odihnesti in afara magistraturii Odata cu implementarea noilor legi ale justitiei, abuzurile o sa creasca exponential. Asta era miza alegerilor din CSM. In scurt timp ii veti vedea pe noii alesi la lucru

# Rokko date 18 November 2022 23:32 0

aceasta Cipariu Monica Claudia nu are ce cauta in sistemul judiciar, e deja a 4-a oara cand e cercetata disciplinar pe intarziere de redactare/motivare. de data asta poate i se aplica binemeritata excludere din magistratura. e hilar ca aceasta individa e platita din bani publici sa faca dreptate..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva