18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 22.03.2023 – Blocaj in cazul pensiilor de serviciu

Scris de: L.J. | pdf | print

22 March 2023 20:19
Vizualizari: 6920

* Companiile din industria cripto cauta cu disperare banci in Elvetia. “Am fost asaltati de solicitari. Este o nebunie”, dezvaluie un consilier bancar. Ce anume a declansat aceasta nebunie, cititi aici.


* A fost anuntat castigatorul unui important segment de drum pe care toti bucurestenii il asteapta. Ne referim la centura de nord a Capitalei. Ce societate va urma sa relizeze acest tronson si cand trebuie sa fie gata lucrarile aflati de aici.


* S-a stins din viata un fost judecator. Este vorba despre Dumitru Stanciu, fost judecator la Tribunalul Dolj si fost vicepresedinte al instantei. Decesul a fost anuntat miercuri, 22 martie 2023, de Consiliul Superior al Magistraturii.

Dumnezeu sa il odihneasca!

Lumea Justitiei transmite condoleante familiei.


* Cica ministrii din coalitia de guvernamant nu reusesc sa se puna de acord in ceea ce priveste modificarile ce urmeaza sa fie aduse proiectului de lege privind pensiile de serviciu, modificari care sa fie pe placul stapanilor nostri de la Bruxelles care cer diminuarea drastica a veniturilor incasate de judecatorii si procurorii iesiti la pensie. O sedinta a avut loc intre greii PSD si PNL, printre care si ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto), insa nu s-a ajuns la niciun rezultat, ceea ce inseamna ca momentan ramane in vigoare forma proiectului de lege adoptat de Guvern si trimis in Parlament.


Acel proiect care prevedea o crestere brusca a vechimii necesare doar in magistratura pentru a iesi la pensie si o recalculare a pensiilor aflate in plata. Doua masuri care sunt evident nelegale si neconstitutionale, intrucat incalca atat principiul predictibilitatii si cel al neretroactivitatii legii. Deci proiectul de lege nu are cum sa fie adoptat in forma propusa de Guvern. Iar modificari, dupa cum vedem, nu se vor face prea curand. De altfel, intreaga discutie si nebunie privind pensiile de serviciu ale magistratilor, gresit numitele pensii speciale, sunt profund false. Nu pensiile de serviciu sunt problema, caci ponderea lor in PIB este extrem de mica. Daca tot se doreste sa se faca economie, poate ca ar trebui stopate furaciunile de la nivel inalt si scurgerile de bani catre alte state ale multinationalelor care activeaza in Romania.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 22 March 2023 22:44 +5

Retarzii uniți în sabotarea românicii or crezut că prin înjumătățirea pensiilor justiței vor reuși să pună talpa pe ce o mai rămas neforumizat din onorabila profesiune. În altă ordine, este bizar dacă nu și rușinos că se invocă alde Baka, Kudeshkina etc în tot felul de "apărări", legate în esență de un activism politic feroce, dar atunci când este important pentru chiar fibra statutului nimeni, dar chiar nimeni din cei relevanți (aleșii prea înaltei, cesezmeiii) par pe vibrații deși ar fi trebuut demult să oprească public atacurile demente la adresa stabilității primei puteri în stat.

# maxtor date 23 March 2023 12:39 +1

"o crestere brusca a vechimii necesare DOAR in magistratura" -nu e nici imprevizibila nici retroactiva!

# DODI date 23 March 2023 17:32 +1

Știrea este eronată pentru că cele două partide și adunătura de unguri aflată în guWERNER sunt de fapt penetrate de Noua securitate. Or modificarea legii pensiilor îi afectează chiar pe cei din SRI, STS și alte asemenea organisme antiromânești. Aici este adevăratul blocaj și nu praful în ochi (poderea în (PIB, etc) pe care ni le aruncă zilnic gazetele de perete ale SRI (respectiv mass media subvenționată direct sau indirect de Noua Securitate).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva