22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 25.01.2023 – Trecutul il ajunge din urma pe Nicusor (Video)

Scris de: L.J. | pdf | print

25 January 2023 19:49
Vizualizari: 3807

* Bitcoin si-a revenit si nu prea. La ce prag s-a impotmolit criptomoneda vedeti facand click aici.


* Produl de la Braila – intrat deja in prelungiri in materie de finalizare – a pus autoritatile pe jar. Ce a facut Ministerul Transporturilor aflati dand click aici.


* Tragedia acestor zile, cu o femeie ucisa de caini in Bucuresti, readuce pe tapet o problema pe care actualul primar general Nicusor Dan (foto) promitea s-o rezolve inca din 2012, anul in care a candidat prima oara la Primaria Capitalei. Este vorba, bineinteles, de problema cainilor vagabonzi.Dupa cum vedeti in inregistrarea video a unei emisiuni de pe Gandul.ro (click aici), Nicusor promitea in 2012 ca in maximum 6 luni de la preluarea mandatului va aduna toti cainii fara stapan din oras (vezi facsimil). Intre timp, vedem cu toti ce s-a intamplat. Concluziile va apartin.* Acum, odata cu decesul fostei procuroare Alexandra Sinc, judecatorul Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti readuce in discutie una dintre probleme cronice ale sistemului judiciar: volumul imens de munca din instante si parchete, cu stresul aferent, care ii omoara cu zile pe magistrati, putin cate putin, pe nevazute. Magistrati impotriva carora politicienii au grija sa instige opinia publica – de exemplu, pe tema pensiilor de serviciu, populist denumite „pensii speciale”, adauga Malaliu. Iata ca acum s-a dus o reprezentanta a breslei, fara a apuca sa se bucure nici macar un an de pensia de serviciu, conchide Andi Malaliu.


Iata ce a scris judecatorul TMB pe Facebook:


A mai murit o detinatoare de pensie 'speciala sau 'pensie nesimtita', desi niciunul din acesti termeni nu corespunde realitatii. Infarct, la 50 de ani neimpliniti. Femeia muncise (chiar muncise!) peste 25 de ani ca procuror.

Si fiindca faptele in sistem se cunosc, ii dau si numele: Alexandra Sinc, astfel ca multi dintre cei care au lucrat sau au interactionat cu ea sa-mi intareasca spusele despre marea ei capacitate de munca si desavarsita onestitate profesionala. N-a prins nici macar un an de pensie.

Iar aceasta drama nu e, va rog sa ma credeti, singulara. Dar deschide o discutie mai lunga. Pentru ca multi nu inteleg de ce-i atat de greu sa fii magistrat. In fond, zic multi, si eu am muncit din greu, iar voi, magistratii, nu dati la sapa, ci stati la birou. Doar ca uzura morala, stresul de a nu gresi, de a nu nedreptati, omenescul din noi, care de multe ori ne cere sa iertam, sa nu arestam, sa nu condamnam (si noi stim ca trebuie sa aplicam legea), toate acestea ne macina si pe noi.

Si multi ne ducem, injurati si huliti, fara ca statul sa ne aloce prea mult timp pensia ocupationala (botezata, cu obstinatie, 'nesimtita' sau 'speciala')”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 25 January 2023 20:09 +3

Acum să nu căinăm toți stâlpii codurilor perdoiului. Totuși!

# basicuta date 26 January 2023 11:07 +7

nu mergem după fentă! magistratiii din România au cele mai mari PENSII din toată Europa si SUA... după 25 de anisori de ,,muncă grea”, program de la 10-13, câteodată vin si-n weekend si muncesc, pe-o leafă de 3000 de euro (minim) nu lei!....de compătimit...

# ela date 26 January 2023 11:38 0

Imi pare rau de doamna procuror si de tragedia familiei. Insa unii folosesc tragedia sa apere problema pensiilor mult discutate. Insa nimeni nu pune intrebarea: a fot vaccinata cu vaxul minune? Cred ca explicatia acolo sta. Condoleante sincere! Din pacate, oamenii valorosi pleaca mai repede.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva