21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

VOTE FOR TRUMP – Discursul fabulos al presedintelui SUA Donald Trump: „Americanii isi construiesc viitorul, nu-si distrug trecutul. Suntem natiunea ce a castigat o revolutie, a rasturnat tirania, fascismul, a eliberat milioane de oameni... Tara noastra e binecuvantata... Totii copiii, nascuti si nenascuti, au dreptul la viata dat de Dumnezeu... Nu conteaza trecutul vostru. Oricine se poate inalta, prin munca, devotament si abnegatie... Nu suntem o natiune de timizi, ci una de patrioti” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

31 August 2020 16:22
Vizualizari: 9834

Americanii trebuie sa-si iubeasca tara si sa o protejeze in fata amenintarilor, pentru simplul motiv ca ea este cea mai mareata din lume. Aceasta este principala idee pe care s-a bazat explozivul discurs al presedintelui SUA Donald Trump (foto 1) joi, 27 august 2020, dupa ce Partidul Republican l-a nominalizat drept candidat pentru un nou mandat la Casa Alba.Trump nu doar ca a invocat istoria glorioasa a Statelor Unite (plina de realizari in numeroase domeniile), ci a si subliniat progresele realizate in ultimii ani, in primul lui mandat, promitand depasirea rapida a crizei economice provocate de coronavirus –„virusul chinezesc”, dupa cum s-a exprimat politicianul. De altfel, liderul republican a promis noi progrese in razboiul economic impotriva Chinei si in cresterea nivelului de trai al americanilor, prin readucerea in interiorul granitelor a locurilor de munca pe care administratiile anterioare le-au exportat in China si nu numai.

Nu in ultimul rand, Donald Trump a facut apel la credinta in Dumnezeu, exprimandu-se impotriva avorturilor si evidentiind dreptul la viata al tuturor copiilor – fie ei nascuti sau nenascuti.

Totodata, oficialul de la Casa Alba a elogiat Armata si Politia, adoptand o pozitie dura fata de anarhistii care s-au dedat la revolte in ultimele luni. Chiar daca presedintele nu i-a nominalizat, este vorba, de exemplu, despre agitatori din grupari precum Antifa si Black Lives Matter.

In acelasi context, Donald Trump si-a nimicit oponentul (candidatul democrat Joe Biden), prezentandu-l ca pe un politician care nu urmareste altceva decat distrugerea propriei tari.


Prezentam discursul integral al presedintelui Donald Trump (vezi video):


Prieteni, delegati si distinsi oaspeti, stau in aceasta seara in fata dumneavoastra onorat de sprijinul pe care mi-l aratati, mandru de extraordinarul progres pe care l-am facut impreuna in ultimii patru ani incredibili si plini de incredere in viitorul stralucit pe care il vom construi pentru America in urmatorii patru ani.

La inceputul acestei seri, gandurile noastre se indreapta catre oamenii minunati care tocmai au trecut prin furia uraganului Laura. Lucram in stransa colaborare cu autoritatile statale si locale din Texas, Louisiana, Arkansas si Mississippi, neprecupetind niciun efort pentru a salva vieti. Desi uraganul a fost feroce (unul dintre cele mai puternice care ne-au lovit teritoriul in ultimii 150 de ani), pierderile si pagubele au fost mult mai mici decat le credeam posibile in urma cu doar 24 de ore. Iar acest lucru se datoreaza excelentei munci depuse de FEMA (n.r. Agentia Federala pentru Gestionarea Urgentelor), de fortele de ordine si de autoritatile statale. Voi merge acolo in acest sfarsit de saptamana. Si felicitari si multumiri pentru treaba excelenta pe care ati facut-o acolo. Apreciem.

Suntem o singura familie nationala intotdeauna ne vom proteja, iubi si vom avea grija unii de altii. In aceasta seara, se afla aici oamenii care mi-au facut posibil parcursul si mi-au umplut viata cu atata fericire.

Pentru incredibila ei dedicare in slujba tarii noastre si a copiilor sai, tin sa-i multumesc magnificei noastre Prime Doamne. Vreau sa-i multumesc si minunatei mele fiice, Ivanka, pentru cuvantul de deschidere, precum si tuturor copiilor si nepotilor mei – va iubesc mai mult decat se poate spune in cuvinte. Stiu ca fratele meu, Robert, ne priveste de sus, din Rai, chiar acum. A fost un frate minunat si era foarte mandru de munca pe care o facem cu totii. Multumim. Te iubim, Robert.

De asemenea, sa ne luam un ragaz pentru a ne arata profunda recunostinta fata de un om care a luptat mereu alaturi de noi si care ne-a aparat valorile – un om de o credinta profunda si cu convingeri nezdruncinat: vicepresedintele nostru, Mike Pence (n.r. foto 2). Iar Mike este insotit de iubita lui sotie, profesoara si mama de ofiter, Karen Pence. Multumesc, Karen.

Prieteni americani, in aceasta seara, cu inima plina de recunostinta si cu netarmurit optimism, accept din suflet aceasta nominalizare la presedintia Statelor Unite.

Partidul Republican, partidul lui Abraham Lincoln, merge inainte, unit, hotarat si pregatit sa spuna 'bun-venit' catre milioane de democrati, de independenti si pe oricine crede in maretia Americii si in inima cinstita a poporului american.

Intr-un nou mandat prezidential, vom construi din nou cea mai puternica economie din istorie, revenind rapid la deplina ocupare a locurilor de munca, la cresterea veniturilor si la o prosperitate-record. Vom apara America de toate amenintarile si vom proteja America de toate pericolele. Vom conduce America spre noi frontiere ale ambitiei si ale descoperirilor, si vom atinge noi piscuri ale realizarilor nationale. Vom reaprinde o noua credinta in valorile noastre, o noua mandrie fata de istoria noastra si un nou spirit de unitate, care nu se poate realiza decat prin dragostea pentru tara noastra mareata. Pentru ca intelegem ca America nu este o tara invaluita in tenebre; America este faclia care lumineaza lumea intreaga.

Adunati aici in frumoasa si majestuoasa noastra Casa Alba – cunoscuta in lumea intreaga sub numele de Casa Poporului – nu putem decat sa ne minunam in fata miracolului care este mareata noastra istorie americana. Aceasta a fost casa unor personalitati impunatoare precum Teddy Roosevelt si Andrew Jackson, care i-au unit pe americani cu viziunile lor indraznete pentru un viitor mai mare si mai frumos.

In interiorul acestor ziduri, au locuit generali tenaci, ca presedintii Grant si Eisenhower, care ne-au condus soldatii in lupta pentru libertate. De aici, Thomas Jefferson i-a trimis pe Lewis si Clark intr-o expeditie temerara, pentru a traversa un continent salbatic si neexplorat.

In toiul unui razboi civil sangeros, presedintele Abraham Lincoln a privit chiar prin aceste ferestre catre un monument al lui Washington pe jumatate terminat si L-a rugat pe Dumnezeu, in mila Sa, sa ne salveze natiunea.

La doua saptamani dupa Pearl Harbor, Franklin Delano Roosevelt l-a primit pe Winston Churchill si, chiar in interiorul Casei Albe, au plasat poporul nostru pe calea victoriei in Al Doilea Razboi Mondial.

In ultimele luni, natiunea noastra si intreaga planeta au fost lovite de un nou si puternic inamic invizibil. La fel ca acei bravi americani dinaintea noastra, raspundem acestei provocari. Livram terapii salvatoare si vom produce un vaccin inainte de sfarsitul acestui an sau poate chiar mai devreme. Vom invinge virusul, vom pune capat pandemiei si vom iesi mai intariti ca niciodata!

Ceea ce a unit generatiile trecute era o incredere de nezdruncinat in destinul Americii si o credinta neclintita in poporul american. Ele stiau ca tara noastra este binecuvantata de Dumnezeu si are o misiune speciala in lume. Aceasta convingere, care a inspirat formarea uniunii noastre, expansiunea noastra catre vest, abolirea sclaviei, adoptarea drepturilor civile, programul spatial si infrangerea fascismului, a tiraniei si a comunismului. Acest spirit american semet a iesit invingator in fata fiecarei provocari si ne-a inaltat pana in varful activitatii umane.

Si totusi, in ciuda maretiei noastre ca natiune, tot ce am realizat este acum in pericol. Este vorba despre cele mai importante alegeri din istoria tarii noastre. Niciodata pana acum, alegatorii nu au mai fost confruntati cu o alegere atat de clara intre doua partide, doua viziuni, doua filosofii sau doua programe. Alegerile acestea vor decide daca salvam visul american sau daca ii permitem unui program socialist sa distruga destinul nostru iubit. Vor decide daca cream rapid milioane de locuri de munca bine remunerate sau daca ne distrugem industriile si trimitem milioane de locuri de munca in strainatate, asa cum prosteste s-a facut timp de multe decenii.

Votul dumneavoastra va decide daca ii protejam pe americanii care respecta legile sau daca le dam frau liber anarhistilor violenti, agitatorilor si criminalilor care ii ameninta pe cetatenii nostri. Iar aceste alegeri vor decide si daca ne vom apara modul de viata american sau daca-i vom permite unei miscari radicale de a-l distruge cu totul. Nu se va intampla.

La Conventia Nationala a Partidului Democrat, Joe Biden si partidul sau au atacat in mai multe randuri America, catalogand-o drept taram al nedreptatii rasiale, economice si sociale. Asa ca asta-seara va pun o intrebare simpla: cum poate Partidul Democrat sa ceara sa ne conduca tara cand el isi pierde atat timp sa o demoleze?

In viziunea retrograda a stangii, ei nu mai vad America drept cea mai libera, cea mai dreapta si cea mai exceptionala natiune de pe pamant. In schimb, ei vad o natiune rea, care trebuie pedepsita pentru pacatele ei. Adversarii nostri spun ca pentru voi mantuirea nu poate veni decat daca le incredintati puterea. Este un imn obosit, pronuntat de toate miscarile represive din lume de-a lungul istoriei. Insa in aceasta tara nu privim spre politicienii de cariera pentru a ne gasi salvarea. In America, nu ne indreptam catre guven pentru a ne mantui sufletele. Noi ne punem credinta in Dumnezeu Cel Atotputernic.

Joe Biden nu este salvatorul sufletului american; el este distrugatorul locurilor de munca americane; iar daca i se va da ocazia, va fi distrugatorul maretiei americane. Timp de 47 de ani, Joe Biden a luat donatiile muncitorilor in salopete, le-a transmis imbratisari si chiar bezele, si le-a spus ca le simte suferinta, apoi a zburat inapoi la Washington si a votat pentru ca locurile noastre de munca sa se mute in China si in alte tari indepartate. Joe Biden si-a petrecut intreaga cariera exportand visurile muncitorilor americani, exportandu-le locurile de munca, deschizandu-le frontierele si trimitandu-le fiii si fiicele sa lupte in razboaie straine fara sfarsit.

Acum patru ani, am candidat la presedintie pentru ca nu mai puteam asista la aceasta tradare a tarii noastre. Nu mai puteam sta cu mainile in san in timp ce politicieni de cariera le permiteau altor tari sa profite de noi in domeniul comertului, al frontierelor, al politicii externe si al apararii nationale.

Partenerii nostri din NATO, de exemplu, erau cu mult ramasi in urma in ceea ce priveste cheltuielile de aparare. Dar la insistentele mele puternice, au acceptat sa aloce cu 130 de miliarde de dolari mai mult pe an. Este pentru prima data in peste 20 de ani cand isi cresc cheltuielile. Iar acesti 130 de miliarde de dolari se vor transforma in cele din urma in 400 de miliarde de dolari pe an. Iar secretarul general Stoltenberg, care conduce NATO, a fost uimit dupa cele ce a vazut timp de atatia ani si a declarat ca presedintele Trump a facut ceea ce nimeni altcineva nu a fost capabil sa faca.

Din momentul in care am renuntat la vechea mea viata (si era o viata foarte frumoasa), nu am facut altceva decat sa ma bat pentru voi. Am facut ceea ce stabilimentul nostru politic nu prevazuse ca se va intampla vreodata si nu va putea ierta vreodata: am incalcat regula fundamentala a politicii de la Washington – m-am tinut de cuvant.

Impreuna, am pus capat domniei clasei politice esuate – iar ei sunt disperati sa-si recapete puterea prin orice mijloace. Sunt furiosi impotriva mea, pentru ca in loc sa-i pun pe ei pe primul loc, eu pur si simplu am pus pe primul loc America. La doar cateva zile dupa preluarea functiei, noi am socat sistemul de la Washington si ne-am retras din Parteneriatul transpacific, care a distrus locuri de munca in timpul ultimei administratii. Am aprobat apoi conductele Keystone XL si Dakota Access, am pus capat acordului foarte incorect si costisitor de la Paris in domeniul climatului si am obtinut, pentru prima data in istorie, independenta energetica a Americii. Am adoptat taieri-record de taxe si de reglementari, la niveluri nemaivazute pana atunci. In decurs de numai trei ani, am construit economia cea mai puternica din istoria lumii.

Oamenii sistemului de la Washington mi-au cerut sa nu ii tin piept Chinei – m-au implorat sa las China sa ne fure locurile de munca, sa ne jumuleasca si sa ne jefuiasca tara pana la ultimul sfant. Dar eu mi-am tinut cuvantul pe care i l-am dat poporului american. Noi am intreprins actiunile de departe cele mai dure, mai indraznete, mai puternice si mai percutante impotriva Chinei din istoria Americii.

Ei au zis ca ar fi imposibil sa reziliem si sa inlocuim NAFTA (n.r. acordul nord-american de liber-schimb, cunoscut si ca ALENA), dar iarasi s-au inselat. Mai devreme, anul acesta, eu am pus capat cosmarului NAFTA si am semnat un acord nou-nout cu Canada si Mexicul. Iar acum, constructorii de automobile si altii isi construiesc uzinele in America, fara a-si concedia angajatii si fara a ne parasi pentru alte tari.

In niciun domeniu, poate, interesele particulare ale Washingtonului (n.r. ale statului paralel din Washington) nu au facut eforturi mai mari de a ne opri ca in domeniul politicii mele pro-americane privind imigratia. Dar am refuzat sa dau inapoi, iar astazi frontierele Americii sunt mai sigure decat inainte. Am pus capat sistemului 'prinde si elibereaza' (n.r. imigrantii ilegali), am oprit frauda in materie de azil, am distrus retelele de traficanti care profitau de pe urma femeilor si a copiilor, si am deportat 20.000 de membri ai unor bande, precum si 500.000 de infractori straini. Am construit deja 300 de mile (n.r. 483 km) de zid de frontiera si adaugam cate 10 mile noi (n.r. 16 km) in fiecare saptamana. Zidul va fi terminat in curand si el da rezultate cu mult peste asteptarile noastre cele mai optimiste.

Se afla in aceasta seara alaturi de noi membri ai sindicatului patrulelor de granita, reprezentandu-i pe curajosii agenti de frontiera ai tarii noastre. Va multumesc tuturor. Cu totii sunteti oameni curajosi. Aceasta tara chiar isi iubeste si isi respecta fortele de ordine.

Cand am aflat ca autoritatea din Tennessee Valley a concediat sute de lucratori americani si i-a obligat sa isi pregateasca inlocuitori straini, mai prost platiti, l-am demis rapid pe presedintele consiliului. Iar acum, acesti talentati lucratori americani au fost reangajati si au revenit pentru a furniza energie electrica statelor Georgia, Alabama, Tennessee, Kentucky, Mississippi, Carolina de Nord si Virginia. Si-au reluat vechile locuri de munca si unii dintre ei sunt aici alaturi de noi. Ridicati-va, va rog! Ati trecut prin multe. Va multumesc foarte mult.

Luna trecuta, am abordat Big Pharma (n.r. marea industrie farmaceutica) si am semnat ordinele care vor reduce masiv costurile medicamentelor dumneavoastra si le vor conferi pacientilor cu boli grave accesul la tratamente salvatoare. Am aprobat legislatia asteptata de decenii a „dreptului de a incerca” (n.r. dreptul pacientilor cu boli grave de a incerca unele medicamente inca neomologate). De asemenea, am trecut legea privind facilitatile pentru veterani. Avem grija de veteranii nostri. Legea s-a bucurat in aceasta luna de o favorabilitate de 91% in randurile veteranilor. E pentru prima oara cand se intampla asa ceva.

Pana la sfarsitul primului meu mandat, vom fi aprobat peste 300 de noi judecatori federali, inclusiv doi excelenti judecatori la Curtea Suprema.

Iar pentru a aduce prosperitate in cartierele sarace ale oraselor, de multa vreme neglijate, am facut eforturi mari pentru a adopta reforma istorica a justitiei penale, a reformei inchisorilor, a zonelor de oportunitati, si finantarea pe termen lung a colegiilor si a universitatilor unde negrii sunt traditional majoritari. Iar inainte de aparitia virusului chinezesc, am ajuns la cel mai scazut somaj inregistrat vreodata in randurile afro-americanilor, latino-americanilor si asiatico-americanilor.

Si spun cu mare modestie ca am facut pentru comunitatea afro-americana mai mult decat orice presedinte, de la Abraham Lincoln, primul nostru presedinte republican. In trei ani, am facut pentru comunitatea neagra mai mult decat Joe Biden in 47 de ani. Iar cand voi fi reales, urmeaza lucruri si mai bune.

Cand am preluat functia, Orientul Mijlociu era intr-un haos total. Statul Islamic era dezlantuit, Iranul se afla in ascensiune si nu se intrevedea niciun sfarsit pentru razboiul din Afganistan. M-am retras din ingrozitorul acord oneros privind programul nuclear iranian. Spre deosebire de numerosi presedinti dinaintea mea, mi-am tinut promisiunea, am recunoscut adevarata capitala a Israelului si am mutat ambasada noastra la Ierusalim.

Dar nu numai ca am vorbit despre asta ca despre o perspectiva indepartata, ci am si adus-o la indeplinire. In loc sa cheltuim un miliard de dolari pentru o cladire noua (asa cum era prevazut), am luat o cladire deja existenta, pe care o detineam intr-un loc mai bun, si am deschis-o cu costuri mai mici de 500.000 de dolari. (Afacere imobiliara, nu? Guvernul face chiar acum multe astfel de lucruri.)

Am recunoscut de asemenea suveranitatea israeliana asupra Inaltimilor Golan, iar luna aceasta am incheiat primul acord de pace in Orientul Mijlociu din ultimii 25 de ani. Le multumesc Emiratelor Arabe Unite si Israelului. In plus, noi am nimicit in proportie de 100% califatul ISIS si l-am ucis pe fondatorul lui, Abu Bakr Al-Baghdadi. Apoi, intr-o operatiune separata, l-am eliminat pe teroristul numarul unu al lumii, Qassim Soleimani. Spre deosebire de administratiile precedente, eu am pastrat America departe de noi razboaie – iar trupele noastre se intorc acasa.

Noi am cheltuit aproape 2.500 de miliarde de dolari pentru a ne reconstrui complet armata, care avea resursele epuizate cand eu am preluat functia. Aceasta include trei mariri de salarii distincte pentru marii nostri razboinici. Am lansat de asemenea Forta Spatiala, prima noua ramura a armatei americane de la crearea aviatiei militare, acum aproape 75 de ani.

Am petrecut ultimii patru ani reparand distrugerile facute de Joe Biden in ultimii 47 de ani. Bilantul lui Biden este o lista rusinoasa de tradari si gafe dintre cele mai catastrofale din viata noastra. El si-a petrecut intreaga cariera de partea gresita a istoriei. Biden a votat pentru dezastrul NAFTA, cel mai prost acord comercial incheiat vreodata; a sprijinit intrarea Chinei in Organizatia Mondiala a Comertului, una dintre cele mai mari catastrofe economice din toate timpurile.

Dupa aceste calamitati ale lui Biden, Statele Unite au pierdut un loc de munca din patru in sectorul manufacturier. Ne-am concediat muncitorii din Michigan, Ohio, New Hampshire, Pennsylvania si numeroase alte state. Ei nu doreau vorbe goale de empatie din partea lui Joe Biden. Doreau sa-si recupereze locurile de munca.

In calitate de vicepresedinte, el a sustinut parteneriatul transpacific, care ar fi fost o condamnare la moarte pentru industria de automobile americana; a sustinut ingrozitorul acord comercial cu Coreea de Sud, care i-a furat tarii noastre numeroase locuri de munca si pe care eu l-am anulat si am incheiat o intelegere grozava pentru tara noastra.

El (n.r. Biden) a sprijinit in mai multe randuri amnistia in masa pentru imigrantii ilegali. A votat pentru razboiul din Irak, s-a opus misiunii de a-l elimina pe Osama Bin-Laden, s-a opus uciderii lui Soleimani, a supervizat ascensiunea ISIS si a aplaudat ascensiunea Chinei, considerand-o o 'dezvoltare pozitiva' pentru America si pentru lume. Ce mai dezvoltare pozitiva! De aceea, China il sustine pe Joe Biden si isi doreste cu disperare ca acesta sa castige. Am informatii foarte bune in acest sens. Daca Joe Biden ar fi ales, China ar deveni proprietara tarii noastre.

Spre deosebire de Biden, eu ii voi considera pe deplin responsabili (n.r. pe chinezi) de tragedia pe care au provocat-o in intreaga lume. In cursul ultimelor luni, natiunea noastra si restul lumii au fost lovite de o pandemie cum intalnesti o data intr-un secol, careia China i-a permis sa se raspandeasca in lumea intreaga. Ar fi putut-o opri, dar i-au permis sa se raspandeasca.

Suntem recunoscatori sa ii avem in aceasta seara alaturi de noi pe mai multi dintre exceptionalii nostri infirmieri si medici de prima interventie. Va rog sa va ridicati si sa acceptati multumirile si recunostinta noastra profunda!

Din nefericire, numerosi americani – inclusiv eu – si-au pierdut prieteni sau alte fiinte dragi din cauza aceste boli oribile. Toti impreuna, ca natiune, ii plangem si le vom pastra pentru totdeauna in inimile noastre amintirile tuturor acestor vieti care au fost luate atat de tragic, atat de absurd. In onoarea lor, ne vom uni. In memoria lor, vom invinge.

Iar cand a lovit virusul chinezesc, am demarat cea mai mare mobilizare nationala de dupa Al Doilea Razboi Mondial. Folosind prevederile legii apararii, am fabricat cel mai mare numar de ventilatoare din lume. Nici macar un singur american care a avut nevoie de un ventilator nu a fost refuzat – ceea ce a fost un miracol. Vicepresedintele nostru a facut o treaba foarte buna conducand celula de criza. Iti multumesc. Te rog sa te ridici.

Am expediat sute de milioane de masti, manusi si costume lucratorilor nostri sanitari din prima linie. Pentru a ne proteja varstnicii, am expediat resurse, kituri de testare si personal catre casele de batrani si aziluri. Am dat tot ce se putea si inca dam, pentru ca avem grija de batranii nostri. Corpul de Ingineri ai Armatei a construit spitale de campanie, iar Marina Militara a deplasat mari nave-spital.

Am dezvoltat de la zero cel mai mare si mai avansat sistem de testare din lume. America a testat mai mult decat toate tarile europene la un loc si mai mult decat toate tarile din emisfera occidentala la un loc. Va multumesc pentru asta. Am efectuat cu 40 de milioane de teste mai mult decat tara imediat urmatoare (India). Am dezvoltat o gama larga de tratamente eficace, inclusiv un tratament puternic cu anticorpi cunoscut drept 'plasma de convalescenta' care va salva milioane si milioane de vieti. (Ati aflat despre ea duminica seara, cand am anuntat-o.)

Gratie progreselor pe care le-am facut, rata mortalitatii a fost redusa cu 80% fata de aprilie. Statele Unite au o rata de mortalitate dintre cele mai mici dintre toate tarile mari ale lumii. Rata de mortalitate in Uniunea Europeana este de aproape trei ori mai mare decat a noastra. Dar nu auziti despre asa ceva, pentru ca presa nu scrie, nu vrea sa scrie, nu vrea ca dumneavoastra sa cunoasteti aceste lucruri. In total, tarile europene au avut o crestere a mortalitatii cu 30% mai mare decat a Statelor Unite.

Am creat si pus in practica cel mai mare pachet de ajutoare financiare din istoria americana. Multumita programului nostru de protectie cu ajutorul cecurilor de plata, am salvat sau sustinut peste 50 de milioane de locuri de munca americane. Este unul dintre motivele pentru care avansam atat de rapid cu economia. Felicitari! In consecinta, am asistat la cea mai mica contractie economica dintre toate tarile occidentale mari si ne refacem mult mai rapid decat oricine. In ultimele trei luni, am creat peste 9 milioane de locuri de munca – un nou record in istoria tarii noastre.

Din pacate, de la inceput, adversarii nostri nu s-au aratat capabili de altceva decat de a critica in mod partinitor. Cand am luat masuri indraznete pentru a impune interdictia de a calatori din China in SUA, Joe Biden a calificat-o drept 'isterica' si 'xenofoba'. Iar apoi am impus din timp o interdictie si in ceea ce priveste Europa. Daca l-am fi ascultat pe Joe, sute de mii de americani ar fi murit in plus.

In loc de a asculta vocea stiintei, Joe Biden doreste sa aplice o inchidere dureroasa a tarii intregi. Inchiderea dorita de el ar provoca un prejudiciu de neimaginat si pe termen lung copiilor, familiilor si cetatenilor din toate colturile tarii. Costul inchiderii dorite de Biden s-ar concretiza in cresterea supradozelor de droguri, a depresiei, a alcoolismului, a sinuciderilor, a atacurilor de cord, a devastarii economice, a pierderilor de slujbe si asa mai departe. Planul lui Joe Biden nu este o solutie la virus, ci mai degraba este o capitulare in fata virusului.

Administratia mea are o abordare foarte diferita. Pentru a salva cat mai multe vieti cu putinta, ne concentram pe stiinta, pe fapte si pe date. Depunem eforturi energice ca sa protejam persoanele cu cele mai riscuri – in special batranii –, permitandu-le in acelasi timp americanilor cu risc mic sa se intoarca in siguranta la munca si la scoala. Si vrem sa vedem ca democratii deschid cat mai multe dintre maretele noastre state. Trebuie sa fie deschise, trebuie sa se intoarca la munca si la scoala.

Si cel mai important: am adunat toate geniile stiintifice americane pentru a produce un vaccin intr-un timp-record. In cadrul operatiunii Warp Speed (n.r. „Viteza Luminii”), avem in prezent trei vaccinuri in stadiul final de testare, cu ani mai repede decat tot ceea ce s-a realizat pana acum. Nimeni nu credea ca se poate face atat de rapid. In mod normal, ar dura ani de zile, iar noi le-am facut in numai cateva luni. Le producem in avans, astfel incat sute de milioane de doze sa fie rapid disponibile. Vom avea un vaccin sigur si eficient anul acesta, iar impreuna vom invinge virusul.

In timpul Conventiei Partidului Democrat, nu ati prea auzit vreun cuvant despre programul lor. Dar asta nu inseamna ca nu au unul, ci pentru ca agenda lor este ansamblul de propuneri cel mai extremist prezentat vreodata de catre candidatul unui mare partid. Joe Biden poate pretinde ca este un „aliat al luminii”, dar cand vine vorba de programul lui, Biden doreste sa ne tina in intuneric total. Habar n-are. A promis o crestere a impozitelor de 4.000 de miliarde de dolari pentru aproape toate familiile americane, ceea ce va narui total economia noastra in rapida revigorare si pietele bursiere cu niveluri-record pe care le avem acum. Asta inseamna toate actiunile si toate fondurile de pensii pe care le aveti.

Pe de alta parte, asa cum am facut-o si in primul meu mandat, voi reduce si mai mult impozitele pentru mamele si tatii care muncesc din greu. Nu voi mari taxele, ci le voi reduce substantial.

Vom oferi de asemenea credite fiscale pentru a readuce slujbele din China in America si vom impune taxe oricarei companii care paraseste America pentru a crea locuri de munca in strainatate. Ne vom asigura ca slujbele si companiile noastre vor ramane in tara noastra, asa cum am facut si pana acum, daca ati observat.

Programul lui Joe Biden este 'Made in China'. Programul meu este 'Made in the USA'.

Biden a promis sa suprime productia de petrol, carbune, gaze de sist si gaze naturale din America – ruinand economiile statelor Pennsyvania, Ohio, Texas, Dakota de Nord, Oklahoma, Colorado si New Mexico, efectiv distrugand aceste state si altele. Milioane de locuri de munca vor fi pierdute, iar preturile la energie vor creste vertiginos. Aceste politici au provocat pene de electricitate paralizante in California nu mai devreme de saptamana trecuta. Toata lumea a vazut. Pene uriase, nemaiintalnite. Cum poate pretinde Joe Biden ca este un 'aliat al luminii', cata vreme propriul lui partidul nu-si poate pastra luminile aprinse?

Echipa de campanie a lui Joe Biden a dat publicitatii o platforma politica de 110 de pagini scrisa impreuna cu senatorul de extrema stanga Bernie Sanders cel Nebun.

Manifestul Biden-Bernie cere suspendarea tuturor trimiterilor inapoi ale strainilor aflati ilegal in Statele Unite si oferirea strainilor ilegali de avocati gratis, finantati de contribuabili.

Joe Biden a ridicat recent mana la dezbateri si a promis sa dea banii dumneavoastra pentru ingrijirile de sanatate imigrantilor ilegali – ceea ce va aduce valuri masive de imigranti in tara noastra.

El sprijina de asemenea orasele-sanctuar care ii protejeaza pe infractorii straini. A promis ca va pune capat interdictiei de calatorie din tarile jihadiste si a promis ca va spori numarul de refugiati acceptati cu 700%. Planul Biden ar urma sa elimine frontierele americane in mijlocul pandemiei mondiale. Iar el vorbeste chiar despre daramarea zidului (n.r. de la granita cu Mexicul).

Biden a promis si ca se va opune scolilor independente si ca le va inchide pe toate, distrugand oportunitatile pentru copiii negri si hispanici. In al doilea mandat, voi creste numarul de scoli independente, oferindu-le astfel de oportunitati tuturor familiilor din America. Iar noi mereu ne vom trata profesorii cu respectul enorm pe care il merita.

Joe Biden pretinde ca are empatie pentru cei vulnerabili. Totusi, partidul pe care il conduce sprijina avortul bebelusilor lipsiti de aparare chiar pana in ultima clipa inainte de nastere. Liderii democrati vorbesc despre decenta morala, dar nu au nicio problema sa opreasca bataile unei inimi de bebelus in luna a noua de sarcina.

Politicienii democrati refuza sa protejeze viata nevinovata, iar apoi ne tin noua predici de moralitate si despre salvarea sufletului american. In aceasta seara, declaram cu mandrie ca totii copiii, nascuti si nenascuti, au dreptul la viata dat de Dumnezeu.

In timpul Conventiei Partidului Democrat, cuvintele 'sub Dumnezeu' au fost eliminate din juramantul de credinta – nu o data, ci de doua ori. Noi nu vom face asa ceva. Dar realitatea este ca asa sunt ei (n.r. fara Dumnezeu).

Daca stanga preia puterea, ea va distruge periferiile, va va confisca armele si va numi judecatori care vor elimina Al Doilea Amendament (n.r. dreptul de a purta arme) si alte libertati constitutionale.

Biden este un cal troian al socialismului. Daca Joe Biden nu are puterea de se bate cu marxisti infocati precum Bernie Sanders si colegii sai radicali, care sunt numerosi, atunci cum ar putea el vreodata sa se bata pentru voi?

Cel mai periculos aspect al Platformei Biden este atacul la adresa sigurantei publice. Manifestul Biden-Bernie cere abolirea cautiunii banesti, eliberand imediat 400.000 de infractori pe strazile si in cartierele voastre.

Cand a fost intrebat daca sustine reducerea finantarii politiei, Joe Biden a raspuns: 'Da, absolut'. Cand parlamentara Ilhan Omer (n.r. din Partidul Democrat) a calificat Politia din Minneapolis drept 'un cancer, putred pana la radacina', Biden nu i-a dezavuat afirmatia, ci a afisat-o cu mandrie pe site-ul sau de Internet, cu litere mari.

Nu va lasati inselati! Daca ii dati puterea lui Joe Biden, stanga radicala va taia finantarea tuturor departamentelor de Politie din Statele Unite, vor adopta legi federale pentru a reduce fortele de politie in toata tara, vor face ca toate orasele sa arate ca Portland (din statul Oregon), oras condus de democrati. Nimeni nu va mai fi in siguranta in America lui Biden.

Administratia mea va fi mereu alaturi de barbatii si femeile din fortele de ordine. In fiecare zi, politistii isi risca vietile pentru ca noi sa fim in siguranta si in fiecare an multi isi sacrifica vietile la datorie.

 


Unul dintre acesti americani incredibili a fost detectiva Miosotis Familia. Ea facea parte dintr-o echipa de eroi americani numita NYPD sau 'Cei mai buni din New York'. Sunt foarte mandru sa ma bucur de sprijinul lor. Daca li se da mana libera sa-si faca datoria, dispare infractionalitatea din New York. Rudy Giuliani (n.r. fost primar al orasului) stie asta mai bine decat oricine.

Cu trei ani in urma, in weekendul de 4 Iulie, detectivul Familia se afla la datorie in masina ei cand a fost prinsa intr-o ambuscada, imediat dupa miezul noptii, si ucisa de un monstru care o ura doar pentru ca purta insigna. Detectivul Familia era o mama singura – ceruse de curand sa lucreze in tura de noapte pentru a putea petrece mai mult timp cu copiii ei.

Acum doi ani, am stat in fata Capitoliului impreuna cu frumosii ei copii si am strans mana bunicii lor, in timp ce isi plangeau teribila pierdere si am onorat viata exceptionala a detectivului Familia. Cei trei copii ai detectivului Familia sunt cu noi in aceasta seara. Genesis, Peter, Delilah, suntem atat de recunoscatori sa va avem aici in aceasta seara. Va multumesc mult. Va promit ca o vom pastra vesnic pe mama voastra in amintire.

Trebuie sa ne amintim ca majoritatea coplesitoare a ofiterilor de politie din aceasta tara sunt nobili, curajosi si oameni de onoare. Trebuie sa dam inapoi puterea politiei. Ea se teme acum sa actioneze. Se tem sa nu-si piarda pensiile. Se tem sa nu-si piarda slujbele. Si temandu-se de asa ceva, nu-si pot indeplini datoria pentru dumneavoastra. Iar cei care sufera cel mai mult sunt oamenii minunati pe care politistii ii protejeaza si pe care vor sa-i protejeze chiar mai mult.

Atunci cand exista un comportament gresit al politiei, sistemul de justitie trebuie sa se ocupe de cei care au gresit. Ceea ce se intampla. Dar ceea ce nu trebuie niciodata sa avem in America – si nu vom avea – este legea gloatei.

In termenii cei mai puternici, Partidul Republican condamna rascoalele, jafurile, incendierile si violenta la care am asistat in orase conduse de democrati, precum Kenosha, Minneapolis, Chicago, Portland si New York si multe altele. Exista violenta de strada si pericole in multe dintre orasele americane conduse de democrati. Aceasta problema poate fi usor rezolvata daca si-ar dori. Trebuie doar sa ceara. E foarte rau ca trebuie sa asteptam ca ei sa ceara ajutor. Trebuie sa avem intotdeauna lege si ordine. Toate infractiunile federale sunt investigate, urmarite penal si sanctionate cu pedepsele cele mai aspre.

Cand anarhistii au inceput sa ne darame statuile si monumentele, imediat am semnat un ordin: zece ani de inchisoare. Si a fost un miracol: totul a incetat. S-au gandit de doua ori inainte sa mai vandalizeze o statuie.

In timpul conventiei lor (n.r. a democratilor), Joe Biden si suporterii lui au tacut malc despre rasculati si infractori care raspandesc teroarea in orasele democrate. Nu i-au mentionat nici macar o data. Acum au inceput sa-i mentioneze, pentru ca au inceput sa se prabuseasca in sondaje. E prea tarziu, Joe.

In fata anarhiei extremei stangi si a terorii din Minneapolis, Chicago si alte orase, Joe Biden si echipa sa de campanie nu le-au condamnat. Au donat bani ca sa le sustina. Cel putin 13 membri ai echipei de campanie a lui Joe Biden au facut donatii pentru a finanta vandalii, incendiatorii, jefuitorii si rasculatii din inchisori.

In aceasta seara, se afla aici familia indurerata a capitanului de politie in retragere David Dorn, un veteran cu o vechime de 38 de ani din Departamentul din Saint Louis – un om tare respectabil. In iunie, capitanul Dorn a fost impuscat si ucis in timp ce incerca sa protejeze un magazin de rasculati si jefuitori. Sau 'protestatari pasnici', asa cum ii denumesc democratii. Suntem onorati s-o avem in aceasta seara alaturi de noi pe sotia sa, Ann, si pe iubitii membri ai familiei sale, Brian si Kielen. Fiecaruia dintre voi va spunem: nu vom uita niciodata mostenirea lasata de capitanul David Dorn. Un om grozav.

Cat timp voi fi presedinte, voi apara dreptul absolut al fiecarui cetatean american de a trai in siguranta, demnitate si pace. Daca Partidul Democrat doreste sa stea alaturi de anarhisti, agitatori, rasculati, jefuitori si cei care incendiaza steagul SUA, e treaba lor. Dar eu, ca presedinte al vostru, nu vreau sa iau parte la asta. Partidul Republican va ramane vocea eroilor patrioti care pastreaza America in siguranta si care saluta steagul american.

Anul trecut, peste 1.000 de afro-americani au fost asasinati in urma unor crime violente in numai patru orase conduse de democrati. Cele mai periculoase 10 orase americane din tara sunt conduse de democrati, iar aceasta situatie dureaza de zeci de ani. Mii de afro-americani sunt victime ale crimelor violente din aceste comunitati. Joe Biden si stanga ignora aceste victime. Eu nu le voi ignora niciodata. Daca stanga radicala ajunge la putere, ei vor aplica politicile lor dezastruoase in fiecare oras, localitate si suburbie din America. Imaginati-va numai ca asa-zisii 'demonstranti pasnici' de pe strazi s-ar afla in functii la toate nivelurile de putere din guvernul SUA.

Politicienii liberali pretind ca sunt preocupati de puterea institutiilor americane. Dar cine anume le ataca? Cine ii angajeaza pe profesorii, judecatorii si procurorii radicali? Cine incearca sa desfiinteze politia anti-imigratie si sa stabileasca reguli de vorbire care sa le puna botnite celor care nu sunt de acord? In toate cazurile, atacurile la adresa institutiilor americane sunt date de stanga radicala. Tineti minte intotdeauna: mie imi vor capul pentru ca ma bat pentru voi! Asa se intampla. Si inca dinainte sa fiu ales. Si tineti minte: mi-au spionat campania si au fost prinsi. Sa vedem acum ce se intampla!

Trebuie sa ne cerem inapoi independenta de la cei care ocupa mandatele stangii represive. Americanii au obosit incercand sa tina pasul cu ultima lista de cuvinte si expresii aprobate si cu decretele politice inca si mai restrictive. Multe lucruri au acum un nume diferit, iar regulile se schimba mereu. Scopul 'culturii anularii' (n.r. 'cancel culture') este de a-i face pe americanii obisnuiti sa traiasca in frica de a fi concediati, rusinati, exclusi, umiliti si dati afara din societate, asa cum o cunoastem noi. Extrema stanga vrea sa va constranga sa spuneti ceea ce stiti ca este fals si sa va sperie sa spuneti ceea ce stiti ca este adevarat.

Dar pe 3 noiembrie, le puteti transmite un mesaj tunator pe care sa nu-l uite niciodata.

Joe Biden este slab. El isi primeste ordinele de actiune de la liberalii ipocriti care isi darama orasele in timp ce fug departe de locul dezastrului. Aceiasi liberali vor sa elimine dreptul de alegere a scolii, in timp ce isi duc copiii la scolile cele mai selecte. Ei doresc sa deschida frontierele, in timp ce traiesc in proprietati si comunitati imprejmuite de ziduri solide. Ei doresc sa taie finantarea politiei, in timp ce isi angajeaza pentru ei garzi de corp inarmate.

In acest noiembrie, trebuie sa intoarcem definitiv pagina asupra acestei clase politice falite. Realitatea este ca eu sunt aici, ca noi suntem aici, iar ei nu sunt. Iar aceasta vi se datoreaza. Pentru mine, aceasta cladire (n.r. Casa Alba), una dintre cele mai frumoase din lume, nu este doar o cladire, ci un camin, un loc minunat, cu o istorie incredibila. Si totul datorita voua. Impreuna, vom scrie urmatorul capitol al Maretei Povesti Americane.

In urmatorii patru ani, vom transforma America in Superputerea Manufacturiera a Lumii. Vom extinde Zonele de Oportunitate, ne vom aduce acasa lanturile de aprovizionare medicala si vom pune capat tolerantei fata de rele, ii vom cere socoteala Chinei. Nu-i vom dat nici pic de crezare. Ne vom aduce inapoi afacerile din China.

Vom continua sa reducem taxele si reglementarile la niveluri nemaivazute pana acum. Vom crea cel putin 10 milioane de locuri de munca in urmatoarele 10 luni. Vom angaja mai multi politisti, vom mari pedepsele pentru infractiunile cu violenta asupra politiei si vom introduce procurori federali in comunitatile cu infractionalitate mare. Vom interzice orasele-sanctuar si ne vom asigura ca asigurarile federale de sanatate ii protejeaza pe cetatenii americani, nu pe imigrantii ilegali.

Vom avea frontiere puternice, intrucat fara frontiere puternice nu avem o tara. Ii vom zdrobi pe teroristii care ne ameninta cetatenii si vom tine America departe de razboaiele scumpe si fara de sfarsit din strainatate.

Vom numi procurori, judecatori si magistrati ai Curtii Supreme care cred in aplicarea legii, nu in aplicarea propriei lor agende politice (ceea ce este ilegal).

Vom asigura justitie egala pentru cetateni de toate rasele, religiile, culorile si credintele. Vom sprijini libertatea voastra religioasa si vom apara dreptul celui de-Al Doilea Amendament de a detine si folosi arme. (Iar daca nu castigam, Al Doilea Amendament nu va mai avea nicio sansa – va garantez. Il voi proteja intru totul.)

Vom proteja securitatea medicala si sociala. Vom proteja intotdeauna si foarte puternic pacientii cu morbiditati pre-existente, iar aceata promisiune angajeaza intregul Partid Republican. Vom termina cu costurile medicale ascunse, vom solicita transparenta preturilor si vom reduce in continuare costurile medicamentelor cu reteta, precum si primele de asigurari de sanatate. Acestea vor cobori puternic.

Vom accelerea masiv dezvoltarea energetica, continuand sa ramanem lideri mondiali si sa pastram independenta energetica a Americii. Iar cei care detineti masini priviti cat de mult a scazut pretul benzinei! N-ati mai vazut asa ceva de multa vreme.

Vom castiga cursa 5G si vom construi cea mai buna aparare cibernetica din lume – pe care am inceput s-o construim deja.

Vom restaura total educatia patriotica in scoli si vom proteja totdeauna libertatea de exprimare in campusurile universitare. Iar daca va vor incalca libertatea de exprimare, vor trebui sa plateasca amenzi uriase.

Vom lansa o noua era a ambitiei americane in spatiu. America va trimite prima femeie pe Luna, iar Statele Unite vor fi prima natiune care isi va infige minunatul steag pe Marte.

Acesta este programul national unificat care va uni intregul nostru popor. Asa ca in aceasta seara le spun tuturor americanilor: acestea sunt cele mai importante alegeri din intreaga istorie a tarii noastre. Niciodata nu a existat o asemenea diferenta intre doua partide sau intre doi indivizi, din punct de vedere al ideologiei, filosofiei sau viziunii, asa cum este astazi.

Oponentii nostri cred ca America este o natiune depravata. Ne dorim ca fiii si fiicele noastre sa stie adevarul: America este cea mai mareata si exceptionala natiune din istoria lumii! Tara noastra nu a fost construita de 'cultura anularii', de corectitudine politica sau de conformismul care distruge suflete. Nu suntem o natiune de spirite timide. Suntem o natiune de patrioti americani energici, mandri si independenti. Suntem o natiune de pelerini (n.r. aluzie la pelerinii puritani englezi care au infiintat primele colonii americane), pionieri, aventurieri, exploratori si deschizatori de drumuri care au refuzat sa fie legati, impiedicati sau stapaniti in orice fel. Americanii au otel in coloana vertebrala, curaj in suflete si foc in inimi. Nimeni ca noi nu mai exista in lume!

Imi doresc ca fiecare copil din America sa stie ca sunteti parte a celei mai entuziasmante si incredibile aventuri din istoria omenirii. Nu conteaza de unde vine familia voastra, nu conteaza trecutul vostru, in America oricine se poate inalta. Prin munca acerba, devotament si abnegatie, va puteti atinge orice tel si realiza orice ambitie.

Stramosii nostri americani au navigat peste oceanul periculos pentru a-si construi o noua viata pe un nou continent. Au sfidat iernile geroase, au trecut raurile involburate, au escalat muntii stancosi, au strabatut padurile periculoase si au muncit din zori pana in seara. Acesti pionieri nu aveau bani, nu aveau faima, dar se aveau unul pe altul. Si-au iubit familiile, si-au iubit tara si L-au iubit pe Dumnezeul lor. Cand a aparut ocazia, si-au luat Bibliile, si-au impachetat lucrurile, s-au suit in carute cu coviltir si au plecat spre vest pentru urmatoarea aventura. Crescatori de vite si mineri, cowboy si serifi, agricultori si colonisti – s-au dus dincolo de fluviul Mississippi pentru a revendica teritoriile de dincolo de frontiera salbatica.

S-au nascut legende: Wyatt Earp, Annie Oakley, David Crockett si Buffalo Bill. Americanii si-au construit frumoasele lor proprietati in spatiul deschis dinaintea lor. In scurt timp, au avut biserici si comunitati, apoi orase si, cu timpul, mari centre industriale si comerciale. Asa au fost ei.

Americanii isi construiesc viitorul, nu isi distrug trecutul. Suntem natiunea care a castigat o revolutie, a rasturnat tirania si fascismul si a eliberat milioane de oameni. Am construit cai ferate, nave marete, am inaltat zgarie-nori, am revolutionat industria si am declansat o noua era de descoperiri stiintifice. Am definit tendintele in arta si muzica, in radio si cinematografie, in sport si literatura – si am facut totul cu stil, incredere si fler. Pentru ca asa suntem noi.

Oricand modul nostru de viata a fost amenintat, eroii nostri au raspuns chemarii. De la Yorktown la Gettysburg, din Normandia la Iwo Jima, patriotii americani au dat asaltul in fata loviturilor de tun, a gloantelor si a baionetelor pentru a salva libertatea americana. N-au avut frica.

Dar America nu s-a oprit aici. Am privit catre cer si am continuat sa mergem inainte. Am construit o racheta de 3 milioane de tone si am lansat-o la milioane de mile in spatiu. Am facut astfel pentru ca doi bravi patrioti sa poata sta drepti si sa salute minunatul nostru steag american infipt pe suprafata Lunii.

Pentru America, nimic nu este imposibil.

In urmatorii patru ani, ne vom arata demni de aceasta magnifica mostenire. Vom atinge noi piscuri ametitoare. Si vom arata lumii ca, pentru America, niciun vis nu este imposibil de realizat.

Impreuna, suntem de neinvins. Impreuna, suntem imbatabili. Pentru ca, impreuna, suntem mandrii cetateni ai Statelor Unite ale Americii. Iar pe 3 noiembrie vom face America mai sigura, vom face America mai puternica, vom face America mai mandra si vom face America mai mareata decat oricand!

Iar eu sunt foarte mandru sa fiu candidatul Partidului Republican. Va iubesc pe toti, Dumnezeu sa va binecuvanteze si Dumnezeu sa binecuvanteze America! Va multumesc mult. Noapte buna”.

 


Comentarii

# xyz date 31 August 2020 16:38 -18

Aceleasi vorbe goale ce din coada au sa sune, aceeasi placa stricata si veche poveste.

# ioanca date 31 August 2020 18:12 0

...„Nu suntem o natiune de timizi, ci una de patrioti”..., da, ceva de genul; „Patriotic act”, cum e la noi „pas cu pas”, spre groapa comună.

# DODI date 31 August 2020 19:37 +15

Doar văzând, auzind pe Trump ne dăm seama ce insignifiant și josnic este ”șeful statului român”. Caricatura de ciolaniSS ar avea nevoie nu de 2 mandate ci eventual de 2 vieți pentru a ține un asemenea discurs. Asta dacă facem abstracție de faptul că nu-l duce mintea, că limbajul, vocabularul și cultura lui ciolaniSS sunt derizorii, infantile și puerile. Doar comparându-i pe cei doi președinți realizăm ce diferență imensă este între cel două națiuni, ce diferență umană, patriotică și poilitică este între cei doi președinți. De fapt asta este diferența dintre un președinte ales (Trumnp) și unul impus de SRI (ciolaniSS).

# Liţă date 31 August 2020 20:23 +3

Materialul merită citit. Mulţumiri Luju pentru efort.

# xyz date 31 August 2020 20:42 -1

Deosebirea este doar in aparenta.

# xyz date 31 August 2020 21:04 -1

Intrebare si raspuns: http://silentcrownews.com/wordpress/?p=6593

# jude date 1 September 2020 06:32 +3

Comparatie intre Trump si ciolanis nu exista. Mie mi-ar crapa obrazul de rusine si mi-as da demisia vazandu-ma atat de jos pentru un presedinte! este si mai grav ca avem un popor de rahat, altfel cum ar accepta un asemenea "neica nimeni"? Americanii nici nu l-ar fi luat in calcul!

# Lorenzo de Medici date 1 September 2020 12:48 +1

Bun, tot respectul pentru dl. Trump și patriotismul său ”ardent” american. Dacă aș fi cetățean american, l-aș vota. Ca cetățean român, însă, observ și atât, nu dau cu parul, că politica americană în România este identică cu cea practicată de administrația democrată a lui Obama. Nu se văd diferențe nici de ton, nici de nuanțe și nici de idei, între ”democratul” Hans Klemm și ”republicanul” Adrian Zuckermann. Ba din contră, acualul ambasador e încă mai contondent, arogant și agresiv decât cel dinainte. Aceleași idei răsuflate, cum că ne salvează americanii de ”corupție”, prăduindu-ne economia și finanațele, și că ne apără ”băgându-ne la înaintare” în conflictul lor tradițional cu Rusia și China. Eu pot să înțeleg că ”America First”, dar, dacă vrei să fi credibil, fă în exterior, ceea ce faci în interior. Că dacă în interior esti patriot și te lupți cu ”deep state”, iar în România patronezi aruncarea în pușcărie a unui patriot, care lupta și el cum putea cu ”statul paralel”, asta ce o fi?

# letalcobra date 2 September 2020 11:43 +3

Președintele SUA este un patriot desăvârșit! Milioanele lui de păcate nu au legătură cu exercitarea funcției. Va câștiga 100%! Vrei protecție SUA, tragi pt țara ta! Bufon sau nu, este cel mai bun!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva