18 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAT SA-I STEA SARMAUA-N GAT - In pofida eforturilor disperate prin care Augustin Lazar forteaza blocarea demiterii sale, ministrul Justitiei i-a facut cadou Procurorului General o cerere de revocare: “Trage de timp... S-a adresat Curtii de Apel din Alba Iulia, ca persoana fizica, dar eu am evaluat Procurorul General... M-am referit la deficientele manageriale de care a dat dovada”. La Iohannis va ajunge o noua propunere de numire a procuroarei Adina Florea la sefia DNA

Scris de: George TARATA

27 decembrie 2018 15:24
Vizualizari: 7098

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto stanga) ignora, pe buna dreptate credem noi, eforturile disperate prin care Augustin Lazar (foto dreapta) forteaza blocarea demiterii sale, si nu renunta la cererea de revocare din functie a Procurorului General. Tudorel Toader a anuntat joi, 27 decembrie 2018, ca urmeaza ca in cursul acestei zile sa ii trimita presedintelui Iohannis solicitarea privind revocarea lui Augustin Lazar de la conducerea Ministerului Public.

Tudorel Toader l-a acuzat pe Augustin Lazar ca incearca sa traga de timp si sa amane cat mai mult indepartarea sa din functia de Procuror General. In acest sens, ministrul Justitiei s-a referit la actiunea in contencios administrativ formulata de Lazarica, prin care acesta solicita suspendarea procedurii de revocare.


In ceea ce-l priveste pe presedintele Romaniei - care a sustinut ca nu il va revoca pe Lazar pana cand instanta nu se va pronunta in cazul actiunii sale -, Tudorel Toader a precizat ca Iohannis a procedat si in acest caz cum procedeaza de obicei, adica intai isi anunta decizia, si abia apoi se documenteaza.

Iata declaratiile lui Tudorel Toader privind cererea de revocare din functie a Procurorului General Augustin Lazar, redate de Antena 3:

Astazi voi trimite la presedintele Republicii solicitarea oficiala de revocare din functie a Procurorului General al Romaniei. Veti spune de ce, veti spune ca au trecut aproape doua luni de zile. Dumneavoastra cunoasteti procedurile care s-au derulat pana in prezent, stiti ca Procurorul General trage de timp, nu e un secret pentru nimeni. Nu e de inteles pentru ca s-a adresat Curtii de Apel din Alba Iulia, ca persoana fizica, dar eu am evaluat nu persoana fizica, ci Procurorul General. Nu m-am referit la viata privata, m-am referit la deficientele manageriale de care a dat dovada. Sectia de procurori, chiar daca a dat aviz negativ, s-a referit tot la Procurorul General si nu la persoana fizica. (…) Regulator de competenta este Inalta Curte care va decide cine e competent sa solutioneze cererea de verificare, constatare a legalitatii sau nelegalitatii raportului de evaluare. Instanta suprema va decide, va motiva, va trimite dosarul si vom intra probabil in ianuarie-februarie. Mai mult a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate, dar nu a criticat, n-a cerut Curtii Constitutionale sa verifice daca ceva din legea care da ministrului Justitiei competenta evaluarii Procurorului General e in acord cu Constitutia. A solicitat ceva ce nu are legatura cu cauza.

Consider ca aceasta procedura, aceasta maniera de tragere de timp, neavand legatura cu fondul cauzei, cu raportul de evaluare si procedura de revocare, astazi voi trimite la presedintele Republicii solicitarea oficiala de revocare din functie, bazandu-ma pe trei elemente: raportul de evaluare in baza legii, articolul 132 din Constitutie, decizia Curtii Constitutionale 358.

Presedintele a facut cum de regula face, intai da raspunsul si dupa aia spune ma documentez sa vad pe ce se bazeaza raspunsul. Aceasta este o constatare pe care nu o puteti contracara. Sper să nu gresesc, a facut aceasta declaratie inainte de a cunoaste demersul la instanta de contencios administrativ. Este posibil ca intre timp presedintele sa se fi edificat cu privire la procedurile derulate”.

Adina Florea, propusa din nou la DNA

In afara de cererea de revocare a lui Augustin Lazar, la presedintele Romaniei va fi trimisa din nou si propunerea de numire a procuroarei Adina Florea la sefia DNA, pe care Iohannis a refuzat-o deja pe motiv ca de la dosar ar lipsi adeverinta de la CNSAS care sa confirme ca aceasta nu a colaborat cu Securitatea dinainte de 1990. O adeverinta care de fapt exista inca din 2009, cand s-a stabilit ca aceasta nu a avut nicio legatura cu Securitatea (click aici pentru a citi).

De asemenea, la Iohannis vor ajunge si propunerile de numire in functii de conducere de la PICCJ si DIICOT si a celorlalte patru procuroare respinse de presedinte pe acelasi motiv de lipsa a adeverintei CNSAS. Este vorba despre procuroarea Florena-Esther Sterschi, propusa pentru functia de procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ, procuroarea Elena Giorgiana Hosu, propusa pentru functia de procuror-sef adjunct al DIICOT, procuroarea Iuliana Nedelcu, propusa pentru functia de procuror-sef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ, si procuroarea Antonia-Eleonora Constantin, propusa pentru functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ.

Pe de alta parte, in acest context, ministrul Justitiei Tudorel Toader l-a acuzat pe Klaus Iohannis de dubla masura, subliniind ca presedintele in alte cazuri nu a avut nicio problema sa numeasca procurori care nu aveau adeverinta de la CNSAS care sa stabileasca faptul ca nu au colaborat cu Securitatea.

Prezentam declaratiile lui Tudorel Toader in legatura cu numirea Adinei Florea la conducerea DNA, declaratii redate Digi 24:

Tot astazi, voi trimite la presedintele republicii, voi reveni practic cu solicitarea oficiala de numire a celor cinci procurori cu functii de conducere pe care presedintele i-a refuzat, spunand ca propunerea facut de ministrul Justitiei are aspecte de nelegalitate, si anume ca dosarele candidatilor nu contin acea adeverinta de la CNSAS. Legea spune ca nu ministrul Justitiei face verificarea, CSM. Legea spune ca CSM solicita si daca in 15 zile CNSAS nu raspunde, procedura merge mai departe, se consemneaza in raportul, avizul Sectiei de procurori a CSM. Mai mult chiar, Sectia de procurori a dat un comunicat vizavi de lipsa acestei verificari de catre CNSAS, CNSAS la randul lui a dat un comunicat asemanator si sa nu uitati si sa faceti insistent, va rog pe dumneavoastra sau opinia publica distinctiile dintre abordarile politice si abordarile juridice.

Sunt magistrati de rang inalt in functie pe care presedintele nu i-a intrebat de declaratiile, verificarile la CNSAS, nu uitati ca de data foarte recenta procurorul sef de la DIICOT a fost numit cu toata procedura, dar nu l-a intrebat nimeni daca in dosar exista sau nu vreificarea CNSAS. Or, acelasi decident nu poate folosi dubla masura, sa spuna: la Ionescu nu merge pentru ca nu are verificiarea CNSAS, la Popescu merge chiar si fara verificarea CNSAS. In opinia mea, nu putem folosi aceasta dubla masura, acest dublu standard.

Comentarii

# Valter Cojman date 27 decembrie 2018 15:33 +29

Din pacate, pentru Romania si romani, avem cel mai prost presedinte care a existat vreodata in lume... Nu stie nici macar ce inseamna termenul "de indata". Probabil ca CCR trebuie sa-i explice ca unui copil de gradinita (desi ma tem ca jignesc copii de gradinita care sunt mai destepti decat nazistul) ca termenul DE INDATA inseamna IMEDIAT si nu dupa o saptamana, doua sau o luna, doua, trei.

# DODI date 27 decembrie 2018 17:16 +21

pentru Valer Cojman: ești în eroare : nu avem un președinte, noi avem un tembel care se crede ”șeful țării”, unul măritat cu ”prima doamnă” și însurat cu sistemul care l-a făcut (prin fals și uz de fals) președinte. Așa că, dintr-un profesor ratat, un părinte eșuat și un neamț refuzat de... nemți, SRI+STS au încropit o arătare cu ifose, cu realizări pe care nu le are, cu inteligență pe care nu a primit-o în dotare și cu o importanță pe care doar și-o arogă. Trădarea de țară este un atribut prea mic pentru răul imens făcut țării de acest patruped care și-a permis să sfideze, prin aroganță și tupeu, conducerea UE și a Franței. Ce să mai vorbim de ignorarea și jignirea poporului român și a interselor țării. Ciolanis este nu doar un om prea mic pentru o funcție atât de mare, ci o gânganie cu chip masculinizat dar fără merite... masculine.

# Ioana M. date 27 decembrie 2018 16:05 +3

Sa intelegem ca d-nul Lazar conduce Parchetul ICCJ " pe persoana fizica " ? D nul T.T. nu ne a informat daca d nul Lazar are la dosar adresa CNSAS de ne-colaborare..

# Raluca date 27 decembrie 2018 16:11 +17

Deci:Recunoşterea oficială a adevăratei justții ilegale! Ar fi singura şansă pt.reset. Situația pare fără IEŞIRE datorită oponenței mafiei justiției ilegale. Deşi în realitate mai e o soluție! care poate reface demnitatea, dreptatea şi instaurarea unui stat de drept. În acest paradox absurd orice compromis e interzis! Sistemul mafiot trebuie lovit iremediabil NU pe bucăți. Adică SĂ NU beneficieze de amnistie şi grațiere nici măcar UNUL din cei care au creat şi comis ANTI-LEGEA 8)  1*Argumentare juridică de la MJ conform CCR a tuturor ilegalității dosarelor si RECUNOAŞTEREA OFICIALĂ A JUSTIȚIEI ILEGALE 2*Renunțarea momentan la amnistie deoarece ar beneficia şi cei care au creat justiția ilegală 3*REABILITAREA cu despăgubiri în toate dosarelor ultimilor 14 ani care sunt făcute NULE tocmai de justiția ilegală 4*Tragerea la răspundere PENALĂ imediată vinovaților din justiție si servicii 5*Apoi Fundamentarea unui stat de drept real independent fată de servicii secrete! 8)

# Petrica date 27 decembrie 2018 17:18 +7

Da,D-le Toader! Am văzut inimaginabila justiție ilegală. Întradevăr sunt foarte multe motive pt.o amnistie şi grațiere urgentă (Contra fiind doar cei din justiția ilegală şi slugile) ÎNSĂ dacă se doreşte RESET CORECT şi refacerea încrederii în viitorul ipotetic"stat de drept"va trebui ceva INCONTESTABIL de DREPT şi CORECT! Mai exact o REABILITARE CU DESPĂGUBIRI pe ultimii 14ani pt.toți. DOAR aşa ar putea fi închis acest episod interminabil de vicii,ilegalități, protocoale,abuzuri şi ar fi o REALĂ LECȚIE DE DREPT, întrucât chiar JUSTIȚIA STATULUI A COMIS, PERMIS ŞI ÎNLESNIT TOATE ILEGALITĂȚILE! Amnistia şi grațierea e obligatorie totuşi nu înainte de reabilitarea celor judecați ilegal din cauza vinovăției falsei justiții. Adică STATUL NU MAI ARE NICIDE DREPTUL să mai invoce "DOAR IERTAREA" ATÂTA VREME CÂT INSĂŞI JUSTIȚIA STATULUI E ILEGALĂ deci VINOVATĂ! În plus doar aşa se va putea trage la răspundere penală TOȚI cei din justiție şi servicii care au comis acest"BALAMUC JUSTIȚIAR"  :-x

# elena date 27 decembrie 2018 16:21 +6

Acum se vede in clar realitatea crunta si ce inseamna cu adevarat impotrivirea la schimbare a unui sistem securist de paradeala.Nu stiu nici macar sa piarda decent,ceea ce scade si mai mult increderea in justitie,o justitie aflata de multe ori ila marginea legii,sa nu zicem in afara legii.Se mai plangeau acesti functionari inalti de nesimtirea politicienilor,care tineau de scaune si nu se puneau la dispozitia Justitiei,iar cand le-a venit si lor randul s-au lipit de scaune si cauta disperati diverse chichite prin care sa-si apere functiile si privilegiile.Urat,foarte urat.

# unul din lumea cea mare date 27 decembrie 2018 16:22 +4

ca toti aia de ardeal si din si cu ,,scoala ardeleana.,, NISTE NESIMTITI.

# JUSTITIE PANA LA CAPAT date 27 decembrie 2018 18:22 +2

CUM AR TREBUI RESETATA JUSTITIA SI SERVICIILE, SAU CUM AR TREBUI SA SE FACA DREPTATE: 1. Toti care au realizat injustitia si abuzurile din ultimi ani, toti care au dat condamnari nedrepte, toti care au fost partasi la protocoale, toti acestia care acum si-au asigurat si pensii de sute de milioane, deci toti acestia sa plateasca prin proprire de 100% pe pensii si orice alte venituri pentru tot restul vietii, sa li se confiste averile si toate bunurile, sa ii vedem homeless la colt de strada cersind. Asta pentru ca statul le-a asigurat salarii exorbitante pentru a fi justitiabili onesti si independenti 2, Varfurile, Kovesy, Lazar, Morar, C Man, Coldea, Maior( ca tot Ardealu-i fruntcea) Stanciu, Zbarcea, si ceilalti trepadusi dar si marii lor protectori Basaescu si Joiannis impreuna cu Dide, Ceausescu, Badita, Militeanu, Chirila, Serban, Pruna, Macovei, Orban, Turcan, avocatii pnl-isti Pispirica, Fenechiu sa faca si munca in folosul comunitat

# Adio Lazar ! Nici popa nu te mai scapa ... date 27 decembrie 2018 19:14 +5

Prea mare ****** fusasi s-o pui pe hoata-plagiatoare la caldurica in birou la CSM . Cele doua lepre ale sistemului paralel , Coldea-prostu` si Curvesi-grasa trebuie trasi pe roata in piata , ca Horea.

# Anonim date 28 decembrie 2018 00:17 +1

Terminati cu prostiile. Avem cel.mai tare presedinte din lume. EL JOHANIS. JOHANISOTO. IL MAXIMO. Un.presedinte inteGRU. Am votat numai ratati. Ne meritam soarta. Suntem un popor latin.si deci sentimental. Votam cu inima. Sa fie presedinyele nostru. Ce daca a furat? Si noi furam. Ce daca vorbeste greu romaneste? Vedeti ca incearca. 1

# Decentul date 28 decembrie 2018 15:39 +1

Gandesti clar ca loazele straine de neam sunt caricaturi strambe in judecata mintii imbuibata de alcool.

# Iulia date 28 decembrie 2018 15:54 +1

Oricat incearca sa se eschiveze, taica Lazar se va cara cu badoage legate de coada. Daca e genul razbunator, in cadere poate se va agata disperat de cei care candva l-au protejat, tragandu-i dupa el. Nu are coloana vertebrala, asa cum nici rama nu are solduri. Spre deosebire de Kovesi, pe el nu-l va cocota nimeni pe o functie salvatoare, sau daca o va face, ii va aduce aceluia numai ghinioane. Cu cat se zbate Lazar&Co mai tare, cu atat mai vizibil devine caracterul lui Werner (din pacate cred ca mai are multe de aratat). Referitor la D-na Florea, e un mare castig pentru Justitie. Indiferent daca va ramane la Sectia speciala sau va fi sefa la DNA, e la fel de“periculoasa” pentru cei care se simt cu musca pe caciula. Am incredere ca D-nul Toader va gestiona bine aceste situatii.

# manelism juridic date 28 decembrie 2018 16:57 +3

Povesti.Trebuia sesizata Curtea Constitutionala din prima clipa,iar pe viitor “de indata” sa se traduca de catre CCR si pentru idioti.Dupa acest mandat o sa invatam ca orice lege se face la virgula si concret,nu pe povesti interpretabile sa gaseasca unii sau altii chichite avocatesti.Cand zici azi pana la ora 24,nu poate sa fie vorba de maine,plus ca vreau sa vad si o decizie de genul revocarea de facto a intrat in vigoare la momentul X,actele semnate ulterior de impricinat fiind nule.Nu de alta dar e cazul sa mai si radem de acesti manelisti a sistemului.Ideea e ca la nimic nu suntem seriosi si chiar legislatia,sa nu mai vorbim de aplicarea ei,se face dupa ureche,ca si manelele de fapt.Ca nu o fi arta.

# Baran Gheorghe date 29 decembrie 2018 15:35 +1

Ce bine ca in Oltenia nu există kwi! Doamne , multumesc!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.11.2019 – Tulus s-a dedulcit la viata de provincie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva