22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CSM REFUZA IMIXTIUNEA SRI – Proiectul de lege prin care ministrul Justitiei Catalin Predoiu forteaza reintroducerea SRI in dosarele penale a fost respins de CSM. Consiliul a dat punct de vedere nefavorabil proiectului. Predoiu a lipsit de la sedinta, viitorul sef al CSM Bogdan Mateescu a tacut asurzitor. Plangerea DNA impotriva hotararii prin care au fost demascate dosarele fabricate impotriva magistratilor si operatiunea de monitorizare a judecatorilor si procurorilor a cazut la vot

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 December 2020 14:59
Vizualizari: 7354

Lovitura pentru cei care viseasa la refacerea campului tactic si la reintroducerea SRI in actul de justitie. Consiliul Superior al Magistraturii a aruncat la gunoi proiectul de lege prin care ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) forteaza revenirea SRI in dosarele penale. Este vorba despre proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, prin care s-a reglementat posibilitatea ca interceptarile si activitatile de supraveghere ale SRI rezultate din activitati autorizate pe mandate de siguranta nationala sa fie folosite in dosarele penale, astfel cum sunt comunicate de SRI, ca mijloc de proba (click aici pentru a citi).


 

Astfel, Plenul CSM a decis marti, 14 decembrie 2020, ca nu se impune avizarea in Consiliu a proiectului de lege, asa cum au cerut judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina, precum si reprezentantii societatii civile in CSM Victor Alistar si Romeu Chelariu. Din cate am aflat, decizia de neacordare a unui aviz a fost luata cu 10 la 8. In acest context, plenul CSM a stabilit transmiterea unui punct de vedere negativ referitor la proiectul de lege al lui Catalin Predoiu, decizia fiind luata cu 11 voturi pentru punctul de vedere negativ, 6 impotriva si un vot nul.

Discutiile au fost extrem de intense pe acest subiect, fiind de remarcat pozitiile corecte ale judecatoarelor Gabriela Baltag, Evelina Oprina, ale reprezentantilor societatii civile, dar de aceasta data si cele ale judecatoarelor Lia Savonea, Simona Marcu, Nicoleta Margareta Tint si Corina Corbu.


In acelasi timp, de remarcat este tacerea asurzitoare pe acest subiect, cel al revenirii SRI in dosarele penale, a viitorului sef al CSM Bogdan “Bobita Matilet” Mateescu, zis “judecatorul Savarina”, personaj care din pacate a fost pus cocos peste cotet (Cotetul Superior al Magistraturii, asa cum este denumit CSM) chiar cu voturile judecatoarelor Savonea, Marcu, Tint si Corbu, care iata astazi, dupa chixul dat la alegerile pentru sefia CSM, au aratat ca pot vota responsabil in probleme de interes major. Foarte vocal de obicei, Mateescu aproape ca nu a deschis gura in discutiile publice in care colegii sai atrageau atentia asupra toxicitatii proiectului de lege prin care se urmareste ca SRI sa se poata imixtiona din nou in actul de justitie. Oare de ce?

 

Plangerea DNA nu a trecut


In aceeasi sedinta a fost luata o alta decizie extrem de importanta. Plenul CSM a respins plangerea prealabila a DNA impotriva hotararii CSM din 2019 prin care s-a demascat uriasa operatiune prin care parchetul anticoruptie a fabricat mii de dosare impotriva magistratilor din tara, in numeroase cauze acestia fiind supravegheati si monitorizati (click aici pentru a citi). Conform informatiilor noastre, decizia a fost luata cu 10 voturi pentru respingerea plangerii, 6 pentru admitere si 2 nule.

Comentarii

# NM date 15 December 2020 15:20 +42

Nu inteleg de ce acest ministru tot insista cu aceasta lege, mai are cineva indoiala ca ticalosu de Predoiu nu face parte din campul tactic? ocupa un post de ministru atat de inportant in pentru distrugerea cu buna stinta a tot ce a mai ramas in tara asta. Referitor la CSM cred ca si lor le este teama de o grupare a acestor securisti nenorociti combinati cu o psrye din magistrati. Bravo in sfarsit un lucru bun

# gigi date 15 December 2020 19:45 +3

Acest individ,catalin predoiu,ce urmareste? Are scheleti in dulap? Cei de la SRI i-au aratat pisica? Este santajabil si noi nu stim?

# deep deep date 17 December 2020 04:58 0

Atentie luju! Va amintiti ca Codruta a fost instruita de adjunctul ala al FBI? Statul adanc isi dresa hamsterul. Iata o dezvaluire despre cel care a servit ca omul FBI (precum Ghita, Cocos, ..) in "sting operation" organizata de pres.Obama pentru a o putea santaja pe viitorul presedinte timp de 8 ani al SUA (in ian 2016 se credea ca va fi Hillary 8 ani si Obama (=statul adanc) i-a organizat o luare de mita). Mai jos, O. recunoaste ca i-ar placea sa aiba un al 3-lea mandat, in care presedintele sa fie omul lui de paie, iar el sa stea acasa in pijama si sa-i dicteze la ureche ce sa faca. Statul Adanc i-a propus apoi omului de afaceri sa-l ajute sa devina miliardar, ca atatia mil."ajutati"... aluzie la Bryn, Zuckerberg, Bezos, Musk... toti sunt creati cu banii si patentele din universitatile americane si de la pentagon... Mai spune ca DoJ (Min.Just.) este plin de oamenii lui O. la toate nivelurile, iar Trump a fost jucaria lor twitter.com/Rothbard1776/status/1338757763464359941

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva