12 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DIICOT neaga presiunile asupra procurorului Ionela Ionescu, gasita moarta in raul Arges. Codrut Olaru confirma ca procurorul Ionescu a avut discutii cu seful DIICOT Pitesti, dar nu in contradictoriu

Scris de: L.J. | pdf | print

11 September 2011 11:13
Vizualizari: 13109

Dupa ce Lumeajustitiei.ro a publicat la sectiunea “Vorbe de fumoar”, la sfarsitul saptamanii trecute, informatia potrivit careia conform potrivit afirmatiilor unor colegi, procurorul Ionela Viorina Ionescu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, si-a pus capat zilelor din cauza amenintarilor si presiunilor la care a fost supusa de seful DIICOT Pitesti, Nicolae Blaga, din cauza unui dosar in care procurorii au incasat o achitare, DIICOT ne-a transmis un drept la replica. Adresa, semnata de insusi procurorul sef Codrut Olaru (foto) neaga presiunile sau amenintarile care ar fi fost exercitate de procurorul Blaga asupra procurorului de sedinta Viorina Ionescu, dar recunoaste ca procurorul Blaga a avut doua intalniri cu Viorina Ionescu, in urma achitarii intr-un dosar!


Codrut Olaru neaga slaba calitate a instrumentarii dosarului de catre DIICOT. Surprinzator este ca procurorul sef al DIICOT a fost suficient de deranjat de o informatie publicata la “vorbe de fumoar” (rubrica unde facem mereu mentiunea ca reprezinta informatii cu titlu de zov) incat sa trimita un drept la replica, insa nu a explicat, in interiorul acestuia, care sunt cercetarile care il indreptatesc sa sustina ca zvonurile prezentate de noi nu ar fi avut niciun substrat real. Am fi apreciat in mod deosebit daca seful DIICOT, pentru o mai buna informare a opiniei publice, ne-ar fi transmis rezultatul unor verificari interne pe aceasta tema, care sa cuprinda si pozitiile participantilor la discutii ori parerile colegilor defunctei. Precum si continutul scrisorii gasite asupra cadavrului Ionelei Viorina Ionescu, in care din cate se aspune aceasta acuza probleme familiale, dar si profesionale. Prezentam in cele ce urmeaza, in integralitate, dreptul la replica transmis de Olaru:

DIICOT recunoaste intalnirile dintre procurorul Ionescu si seful de la DIICOT Pitesti, pe tema achitarii incasate de procurori!

Urmare a materialului postat pe site-ul www.luju.ro, la data de 8 septembrie 2011, va transmitem punctul de vedere al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Solicitarea noastra vizeaza afirmatiile referitoare la presupuse presiuni facute de catre procurorul sef al DIICOT- Serviciului Teritorial Pitesti asupra procurorului de sedinta Ionela Viorina Ionescu si asupra calitatii dosarelor penale instrumentate de catre procurorii din cadrul DIICOT- Serviciul Teritorial Pitesti. In replica, in scopul asigurarii corectei informari a opiniei publice, facem precizarea ca procurorul sef al DIICOT- Serviciul Teritorial Pitesti nu a purtat discutii contradictorii si nici nu a exercitat presiuni asupra procurorului de sedinta Ionela Viorina Ionescu, cu referire la solutia de achitare pronuntata de catre Tribunalul Arges la data de 15.07.2011. Procurorul de sedinta a solicitat si a primit sprijinul DIICOT, avand loc in acest sens doua sedinte de lucru, care au vizat motivarea apelului declarat impotriva sentintei de achitare. Acreditarea ideii ca dosarul cauzei a fost unul slab instrumentat, acest fapt determinand presiuni din partea procurorilor DIICOT in vederea obtinerii unei solutii de condamnare este tendentioasa, cu atat mai mult cu cat DIICOT-Serviciul Teritorial Pitesti, din anul 2004 si pana in prezent, nu a inregistrat nicio solutie de achitare definitiva in dosarele penale instrumentate si trimise spre competenta solutionare instantelor de judecata. Pentru aceste considerente, va solicitam rectificarea informatiilor prezentate atentiei publicului deoarece acestea nu sunt conforme realitatii si sunt de natura sa aduca atingere prestigiului institutiei si magistratilor DIICOT”.

* Cititi aici adresa DIICOT catre Lumeajustitiei.ro

Comentarii

# Piciorus date 11 September 2011 18:04 +5

Cand naiba s-a recunoscut in istoria parchetelor ca s-au facut presiuni asupra vreunui procuror?!?!?Hai sa fim seriosi...

# Ilie Moromete date 12 September 2011 09:28 +5

Pe ce te bazezi mai musiu cand spui ca discutia nu a fost in contradictoriu si nu au fost presiuni si amenintari ? Ai fost acolo, s-a incheiat un p.v., o minuta, ceva acolo sau a fost discutia inregistrata, a mai participat cineva ori N. Blaga s-a jurat cu mana pe drapelul de lupta al unitatii de unde a fost promovat procuror ? Pai, atunci, hai s-o luam pe indelete: a. a avut sau nu o discutie sau mai multe N. Blaga cu defuncta pe tema dosarului dupa solutia de achitare, da sau nu ? b. a dat N. Blaga o nota explicativa sau ati vorbit la drum de seara ? c. colegii carora defuncta li s-a destainuit au inventat chestia asta si daca da (cum presupun ca o sa zici) de ce mai tata, are procurorii necaz pe voi, asa degeaba sau de ce ? d. dupe ce competenta si pe ce baza ti-ai pus matale mainile in cap cand competent era oricine altcineva (PICCJ, CSM), numai matale nu (da' p-aia cu Chelu o stii) ? e. ia sa vedem, aveti coraj sa publicati motivele de apel ? f. da' poate ca va mai ganditi si il retrageti !

# DIICOT date 13 September 2011 12:59 0

Deci eu vad lucrurile cam asa. Decedata, amaru' ei, era o talamba care mergea la imparatie sa solicite nepretuitul "sprijin" in redactarea apelului, nu chemata de tartorul acela ci din proprie initiativa. Hai sictir! Dar de ce istetii nu si-au motivat singuri apelul, ca asta nimeni nu-i impiedica sa o faca? Ca doamna a gresit ca i-a dat nas berbecului aluia e altceva(un tip si lipsit de maniere dupa cum vad, ca doar altfel se ducea el la biroul doamnei procuror, ca se presupune ca e barbat si sef ierarhic superior chiar nu ii era sa o cheme la raport). Totul e tardiv acum, din pacate, insa pentru numele lui Dumnezeu, terminati cu expresiile astea comuniste! A avut loc o discutie profesionala, nu au fost presiuni, bla,bla...Ca va stie o justitie intreaga ce metode aveti, preasupremilor. Indrazniti pana si la sefii de instante sa mergeti sa va slugariti. Doar ca incet incet va vor scoate afara toti, ca initial nu pricepeau cred ce se intampla si nah, nu dai seful de serviciu afara fara motiv, ca se preupune ca intre colegi mai trebuie ceva maniere. Insa cu voi , cu cea mai mare parte dintre voi, nu se poate altfel. Daca vezi ca porcul nu vrea sa iasa afara din holda, iei o bata si-l scoti tu. Dumnezeu sa o odihneasca pe doamna procuror...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.08.2022 – Buda si-a dorit purtatoare de cuvant

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva