27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV – DNA a chemat-o la audieri pe batrana de 80 de ani, Ana Maria Petrini, proprietara de drept a casei parintilor Monicai Macovei. Batrana nu a reusit sa-si recupereze nici azi imobilul: „Procurorul DNA care m-a audiat mi-a spus sa am grija sa o scot pe doamna ministru din poveste... Nu am sa renunt... chiar daca nu voi mai fi, sa nu uite ca am nepotii surorii mele care nu vor lasa lucrurile asa!”

Scris de: Ramona LICA | pdf | print

23 July 2012 16:33
Vizualizari: 13829

 

Lumeajustitiei.ro a reusit sa obtina in premiera un interviu cu proprietara de drept a vilei din strada Ioanid, Ana Maria Petrini (foto) in care locuieste fictiv mama europarlamentarei Monica Macovei. In varsta de 80 de ani, doamna Petrini, chiar daca a castigat in instanta dreptul de proprietate asupra imobilului din Intrarea Ioanid 3-5, nu a putut nici pana in ziua de azi sa intre in posesia unei parti din imobil, cumparata in 1996 de la ICRAL de sotii Silvia si Vasile Gherghescu, parintii fostului ministru al Justitei, Monica Macovei, chiar daca acest act de vanzare cumparare a fost anulat de instanta. Litigiul dintre proprietara de drept Ana Maria Petrini si parintii fostului ministru, actual europarlamentar Monica Macovei a devenit celebru dupa interventia in dosar a fostului sef al Sectei Civile al instantei supreme, Danut Cornoiu, care a mutat dosarul de la un complet la altul, pentru a fi solutionat in favoarea parintilor lui Macovei. In urma interventiei CSM, judecatorul Cornoiu a fost exclus din Magistratura, ca santiune disciplinara pentru imixtiunea in dosar, insa la recurs, colegii sai de la Inalta Curte i-au inlocuit sanctiuea excluderii, cu una nesemnificativa, de diminuare a idemnizatiei de baza cu 15% pe trei luni, Cornoiu ramand astfel judecator in continuare, fiind ales in prezent – atentie – in Biroul Electoral Cenral de la alegerile din 29 iunlie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.


Potrivit Anei Maria Petrini, Monica Macovei - fiica Silviei Gherghescu a invatat-o in toti anii litigiului cum sa traga de timp si ce tertipuri avocatesti sa inventeze, „poate, poate, oi muri”. Ana-Maria Petrini a acordat un interviu in exclusivitate pentru Lumeajustitiei.ro in care povesteste cate obstacole i-a intins Silvia Gherghescu, pentru a nu fi evacuata din imobilul din Intrarea Ioanid, desi aceasta, in prezent, nu locuieste fizic acolo. Ana Maria Petrini a declarat ca nu a fost amenintata de Macovei sau mama acesteia, dar ca atunci cand DNA s-a sesizat pentru mutarea dosarului de la un complet la altul, si a citat-o pentru a fi audiata, i-a pus in vedere sa o scoata pe fiica din poveste.

Doamna Ana-Maria Petrini cunoastem poveste Casei parintilor lui Macovei. Dupa 12 ani de lupte prin procese cu sotii Vasile si Silvia Gherghescu, parintii fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, va puteti numi invingatoare? Ce s-a mai intamplat de la episodul admiterii cererii de revizuire? V-a fost pus in posesie imobilul?

De 12 ani ma lupt sa castig casa tatalui meu, avocatul Petrini, insa e foarte departe sa fi castigat, pentru ca doamna Silvia Gherghescu pretinde ca are dreptul la jumatate din apartament, deoarece spune ca desi figura pe contractul de vanzare-cumparare al casei pe Legea 112, a fost actionat in judecata numai sotul, Vasile Gherghescu. Acest contract despre care dansa aminteste a fost anulat in integralitate, ca se mirau si cei de la Carta Funciara de ce mai face aceste contestari daca contractul a fost anulat. Si de atunci, tot timpul, tot timpul, se opune la tot, cerand o suma foarte mare despagubiri, pentru ca a facut niste modernizari. Dupa parerea mea, aceste imbunatatiri le-a facut pentru confortul dansei, nu a fost obligata sa le faca, nu i le-a cerut nimeni. In concluzie, de cand mi-a fost admisa cererea de revizuire, pe motiv ca s-a incalcat principiul continuitatii, stiti povestea, seful Sectiei civile de atunci, Danut Cornoiu, fusese exclus din magistratura pentru ca mi-a mutat dosarul de la un complet la altul, asta asa ca o paranteza, nici pana in ziua de astazi nu am intrat in posesia celeilate parti a casei mostenite de la tatal meu. De atunci si pana in prezent, doamna Silvia m-a tarat prin procese, folosindu-se de fel si fel de tertipuri avocatesti care nu sunt conforme cu realitatea.

De ce s-a ajuns din nou sa o luati de la capat prin procese de data aceasta cu mama Monica Macovei? Nu ati reusit sa ajungeti la o intelegere pe calea amiabila cu Silvia Gherghescu?

Da. Am incercat si asta, insa dansa a facut presiuni asupra mea, spunand ca vrea sa terminam odata procesul. M-am intalnit fata in fata cu ea atunci cand a trebuit sa ma duc de cateva ori la casa din Ioanid pentru ca ceruse expertiza, iar eu am fost citata. Mi-a zis: „hai sa ne intelegem odata, ca eu vreau sa terminam cat mai repede cu procesele astea dar nu inainte de a lua despagubiri pentru ca am cumparat apartamentul”. A cerut, in 2007, o suma foarte mare, la inceput 50.000 de euro numai de la mine, uitati hartia care dovedeste ce spun eu, pentru modernizari. M-am pomenit apoi cu telefoane de la dansa, iar eu i-am spus ca nu stiu cum sa mai ma inteleg cu dumneaei ca odata voia suma aceea, apoi nu mai voia,nu mai intelegeam nimic. Cand m-a sunat mi-a zis din nou: „hai totusi sa ne intelegem”. Intelegerea consta in faptul ca eu trebuia sa ii dau aceea suma, iar statului mult mai mult. Atata sange rau mi-a facut aceasta doamna Gherghescu pentru ca eu nici pana acum nu am reusit sa o scot la capat! Apoi ma suna din nou ca mi-a lasat la 35.000 de euro despagubiri, la scurt timp, ma suna din nou ca vrea putin mai mult, apoi ma suna din nou, la doua saptamani si imi spune ca tot 50.000 de euro vrea. Eu am fost de accord cu tot ce spunea doamna Silvia Gherghescu, numai sa ajungem odata la aceea intelegere de care dansa tot amintea. Am facut si o simulare a unui contract prin care eu eram decisa sa-i dau pana la urma si acei bani pe care mi ceruse. M-a pus pe jar apoi. Adica, m-a trimis dupa o hotarare la Tribunal, ca fara ea nu facem contractul. Eu femeie in varsta de 80 de ani, m-am dus de patru ori dupa documentul ce mi-l ceruse, precum si alte hartii si nu le-am gasit. Ciudat este ca acel act a aparut totusi cand a fost citata la instanta. Nu mai stiu care act... Dupa ce m-a pus pe drumuri sa fac rost si de alte acte, am stabilit intr-un final sa ne vedem la notar. M-am dus cu un amic de al meu la notariat sa stabilim ce mai e de facut ca sa incheiem odata cu acel contract, eu sa-i dau banii si dansa casa. Am ajuns acolo si dupa ce o mai astept si acolo ceva timp, primesc un telefon de la Silvia Gherghescu si imi spune ca s-a razgandit.

Ce s-a intamplat dupa razgandirea doamnei Silvia Gherghescu? S-a mai venit si cu alte variante, de partea d-voastra sau din partea mamei Monicai Macovei, care sa fie favorabile ambelor parti?

Da. Apoi, a venit si cu varianta sa facem schimb de apartamente. Nu avea nici un sens sa accept acest lucru pentru ca era cu totul alta situatia juridica. Casa aceea a fost luata fara titlu, caci tatal meu era avocat, era singura noastra casa, noi nici nu am intrat in decretul acela 92 si totusi a fost luata casa, iar aici era a statului, am platit 20 de ani cu dobanda cu tot. Vazand ca eu nu sunt de acord cu acest lucru, a schimbat macazul. Probabil a fost sfatuita de fiica dansei, de doamna Monica Macovei ca sa traga cat poate de timp. A fost sfatuita sa faca o chestie cat de cat legala si a cerut expertiza in doua reprize, una in 2010, si una acuma de curand. Avocatul meu a considerat ca pretul este unul foarte umflat. Dansa vorbeste de imbunatatiri cum ar fi termopane si alte lucruri pe care eu de cele patru ori cand m-am dus acolo, nu le-am vazut. Avocatul meu a cerut ca experiza sa fie facuta de un alt expert decat cel care facuse expertiza si in 2010, insa instanta nu a vrut sa dea alt expert. Acest domn Mircea Vovca mai fusese odata si in 2010, iar instanta tot pe el l-a ales. Am uitat sa va spun ca domnul Gherghescu mi-a cerut sa-i inchiriez pe o perioada de cinci ani imobilul, dar nu am fost de acord pentru ca am vazut ce fel de oameni sunt.

Doamna Petrini, ati primit vreodata telefoane de amenintare din partea Silviei Gherghescu sau a Monica Macovei? Dar din partea unor magistrati prin mainile carora a trecut acest dosar, ati simtit presiuni, amenintari?

Sa ma ameninte nu as putea spune. Eu nu am luat niciodata legatura cu doamna Monica Macovei. O singura data am schimbat doua vorbe cu dansa prin telefon, era langa maica-sa. Eu citisem ceva intr-o revista si am felicitat-o pentru atitudinea care a avut-o legata de un proiect, iar ea mi-a raspuns: „Atata am putut sa fac”. Eu am incercat sa fiu de buna-credinta, sa ma port civilizat cu ambele doamne, dar se pare ca dansele vor ca sa fie batut pasul pe loc. M-am gandit ca poate are si doamna Silvia Gherghescu dreptatea ei pentru ca sunt un om care cred in Dumnezeu. Cand a murit sotul dansei, chiar i-am trimis o scrisoare de condoleante. Singurul lucru mai presant care mi s-a intamplat, dar pe care nu-l pot numi amenintare, a fost atunci cand am fost citata la DNA sa dau declaratie. Spun presant pentru mine, deoarece eu nu ma mai lovisem de chestiuni din acestea cu procuratura, cu audieri, cu tam-tamul din presa, si eram foarte emotiva si tematoare asa, iar procurorul care m-a audiat la aceea vreme, mi-a spus sa am grija sa o scot pe fiica (n.r - Monica Macovei) din povestea asta urata pentru ca am sa dezinformez si mai rau presa. Atat mi s-a intamplat, ceea ce eu nu vreau sa consider o amenintare, si doar un sfat. Imi cer scuze, dar am uitat cum il cheama... era un barbat...

Ati reusit cel putin sa intrati in posesia parterului vilei din strada Intrarea Ioanid, unde locuia Familia Popa? Ce mai stiti acum despre aceea casa? Locuieste cineva in ea?

In locuinta din intrarea Ioanid nu sta nimeni, domnul Vasile Gherghescu a murit in 2008, iar dansa sta la fiica-sa acasa. De cate ori m-am dus la locuinta, am vazut doar un paznic care mi-a confirmat inca odata ca nu sta Silvia Gherghescu acolo, ci doar vine odata de doua ori pe luna. Degeaba spune si ea si fiica: „Vai o sa ajungem in strada”, ca oricum nu sta acolo. Dar este o ambitia de-a ei sa ia niste bani mai multi decat merita tot ce a facut in aceea casa. Dar va spun din nou, am fost de acord si asa, cu conditiile impuse de dansa, cu suma ceruta inital, dar nu inteleg de ce isi bat joc de mine in halul acesta. Cu ea a fost imposibil sa ma inteleg! Nu mai sta nici doamna Rodica Popa la casa din strada Intrarea Ioanid pentru ca, in urma acelei hotarari de revizuire pe care mi-au admis-o judecatorii de la Inalta Curte, a plecat de acolo, dar si-a adus fiul care e doctor cu nevasta si doi copii, fara nici o forma legala. A stat din 2007 pana in 2010, desi toata lumea imi spunea sa-i scot de acolo, pentru ca eu plateam la casa aceea deja impozit, asigurari si alte cheltueli. Nu am vrut sa fiu pusa in situatia de a-i da cu forta afara din casa mea, pentru ca mie imi repun astfel de lucruri brutale, i-am notificat de cateva ori pentru a ajunge la o cale amiabila, iar baiatul doamnei Popa mi-a raspuns foarte arogant, i-am amanat, dar pana la urma am fost nevoita sa-i evacuezi de acolo cu executorul. Am fost pusa intr-o situatie pentru care eu nu eram facuta. A iesit un mare scandal. A smuls cu dusmanie: baia, WC-ul, smulgand tot de acolo si mai voiau si ei 50.000 de euro, in conditiile in care nici lor, timp de trei ani, nu le-am luat chirie. Asa am reusit sa intru in posesia unde statea familia Popa, la parter. Pe doamna Gherghescu nu am reusit sa evacuez pentru ca ar fi trebuit sa-l notific pe sot care murise si nu mai avea calitate procesuala.

Ce aveti de gand sa faceti in continuare? Veti merge mai departe, pentru ca totusi aveti varsta de 80 de ani, sau veti renunta la aceasta lupta pe care o duceti de 12 ani cu familia Gherghescu?

Nu am sa renunt, cu toate ca dansele asta si-ar dori. Am sa merg pana in panzele albe cat m-or mai tine puterile. Doamna Gherghescu si Macovei, probabil, vor sa bata pasul pe loc, gandindu-se ca eu am o varsta si nu mai am mult de trait, poate, poate oi muri. Dansele cred ca daca eu mor, lupta se va termina in favoarea lor. Dar sa nu uite ca am nepotii surorii mele, care nu vor lasa lucrurile asa si vor continua lupta. Asta e! Nu am ce sa fac. Dar credeti-ma ca m-am imbolnavit din cauza celor doua doamne. Dar si asa, voi lupta pana la ultima mea rasuflare si nu am sa ma las!

 

 

 

Comentarii

# Ilarion date 23 July 2012 19:21 +12

Felicitari pentru articol,desi mai sunt multe amanunte care au relevanta si probabil ca limita de spatiu si-a spus cuvantul.Dna Petrini daca doreste sa ajunga la un rezultat pozitiv va trebuii sa isi schimbe atitutidinea cu lichelele cu care are de a face.Sigur trebuie sa existe si un dosar de despagubiri pe rol al parintilor iecsemplarei Monica,toti excrocii de genul acesta procedand asa avand in vedere legea Voiculescu de modificare a legii 10/2001.Cei care si beneficiaza de tratament special din partea autoritatilor fac toti acest lucru si mai multi chiar izbutesc sa obtina despagubiri platite de amaratul de contribuabil pe care il batjocoreste continuu sistemul actual.Daca va pubicati o adresa postala va trimit documente cu un caz din 1994 care si azi e pe rol,in care excrocii sunt aparati de parchet si care au pierdut procesul de despagubiri la fond si apel dar spera sa rezolve la ICCJ in recurs.Procurorul care apare in fata pentru ca exista si un sef in spate este IC a carui sentinta de achitare a fost publicata pe acest site in 23 iunie 2011.

# lica ramona date 23 July 2012 19:52 +1

PENTRU DOMNUL ILARION, ADRESA MEA ESTE ramona_lng50@yahoo.com. VA multumesc.

# roock date 23 July 2012 20:39 +9

 Monica Macovei a stat pînă tîrziu la o întîlnire cu reprezentanţii Baroului, într-un restaurant de pe litoral. De aici încolo ştirea devine tendenţioasă: Monica Macovei ar fi băut prea mult şi ar fi spart pahare, chipurile din greşeală. Pentru asta au fost citaţi ca surse de încredere cîţiva ospătari. Şi pînă aici mai treacă, meargă, dar Evenimentul o aşează pe Monica Macovei în rînd cu Elţîn,  http://www.romlit.ro/norocul_monici_macovei

# Ezoteric date 24 July 2012 02:22 +11

Biata batrana,sa zica mersi ca nu au arestat o baietii...ca ei nu au nici un dumnezeu in chestiile astea...

# ilie date 24 July 2012 09:10 +4

Din punctul meu de vedere Justitia din judetul Olt si Dolj a devenit o latrina in care s-au strans si solidarizat impotriva firii umane, impotriva tuturor valorilor lumii civilizate si impotriva statului de drept, cele mai rapace, hidoase, infioratoare si dezgustatoare mutatii ale speciei umane in general si ale natiunii romane in special. Tribunalul Olt si Curtea de Apel Craiova au fost transformate în BAZARE în care se vând la tarabă sentinţe judecătoreşti pentru Alro Slatina, judecatorii afisind o totala indiferenta in fata dreptatii, fara a avea puterea de a se desface de prejudecatile care le intuneca vederea. La Tribunalul Olt si Curtea de Apel Craiova este fabrica de infractori in roba, pentru a apara infractorii care fura si jefuesc aceasta tara. Judecatorii acestor instante au un comportament antisocial, nu respecta nici o lege, fapt confirmat de Hotararile judecatoresti definitive si irevocabile date pana acum de acestea pentru a favoriza infractorii de la Alro Slatina

# tepes date 24 July 2012 09:34 +8

Felicitari autoarei! Doamna , faceti bine pana la capat. De ce nu incercati sa prezentati acest caz si la televiziuni.Ar fi bine sa ia amploare aceasta speta, sa vada lumea cat de corecta este Monica Macovei.Pentru ca , cu siguranta si mama ei este in varsta si nu cred , ca daca nu ar fi fost implicata ficasa -Monica Macovei, ar fi umblat de nebuna la batranete prin instante.Se vede clar ca au un interes mare.Dar e strigator la cer ce se intampla in justitia noastra. Aceasta jurista care este Monica Macovei , de cand a aparut in viata politica, s-a vazut ca este duplicitara. Ea Chiar crede ca suntem o tara de prosti si nu avem creier sa gandim. Daca era asa de cinstita si corecta pe cat incerca sa arate ramanea in societatea civila . si de acolo se putea face demersuri pentru apararea dreptului si adevarului. Dar, cine a crezut-o, naivii. Aceasta individa nu a facut decat sa ajunga acolo unde ii era scopul.Nu vedeti cum intelege ea dreptatea .Perifidie pe fata, fara scrupule, restul nu conteaza. Cu astfel de indivizi poporul trebuie sa aiba curajul sa dea de pamant cu ei. Nu sunt angajata politic, dar ceau facut astia in ultimii 8 ani intrece orice masura. Stimati romani, chiar nu suntem in stare sa le dam o lectie, cand cetateanul Popescu, Vasilescu , oricare ar fi el ,are ridica probleme de nerespectarea legii sa le fie frica ca cineva si-a putut permite sa faca asa ceva . Este momentul sa stabilim pretentii celor pe care ii alegem sa ne conduca. Este momentul sa le aratam ca noi, poporul, suntem cei care conduc , ei sunt doar niste administratori sa stie ca daca nu stiu sa administreze tara si nu stiu sa respecte legea vor raspunde cu pretul libertatii. Pe 29 iulie noi suntem seful acestei tari. Imi este sila cand vad cu ce tupeu iese in masmedia si striga hoti! Ei sunt mai hoti decat hotii.Dumnezeu sa dea ambitie si tarie acestui popor sa iasa pe 29 si sa stabileasca regulile in tara asta.

# Laurenţiu date 24 July 2012 09:51 +10

Dacă nu beneficiază de un drept de retenţie, mama ministresei trebuie evacuată imediat.

# zvac date 24 July 2012 10:57 +8

Macovei-proxenetism-Blejnar

# Virgilius date 24 July 2012 10:58 +9

...adica PDL...adica DEMITE_L PE PUSCARIABIL ! 

# EU date 28 July 2012 17:03 +4

Stimata doamna sincer, am citit articolul si sincer meritati sa luptati. Legal prin anularea contractului de vanzare-cumparare mama doamnei Macovei nu mai are niciun drept locativ, iar daca nu a formulat cerere de chemare in garantie a Statului Roman prin Ministerul Finantelor Publice evident ca este bun de executat. Daca insa dumneavoastra ati uzitat de calea prevazuta de Legea nr.10/2001 si ati obtinut restituirea in natura a bunului imobil era suficent sa va prezentati la un executor judecatoresc sa puneti in executare dispozitia primarului prin care s-a restituit bunul imobil conform dispoztiilor Legii nr.10/2001 dispozitia reprezentand titlu executoriu nefiind necesara vreo alta formalitate.

# Dina date 5 August 2012 10:53 +3

Felicitari pentru ancheta, pentru interviu! Iata, mai exista inca oameni care ofera ajutor, care lupta pentru adevar. Te felicit Ramona! Felicitari pentru luju.ro! Mult curaj, doamna Petrini! Nu renuntati! Dumnezeu sa va ajute sa scapati de acest cosmar!

# Ion date 7 September 2012 07:05 +3

O mica parte din afacerile locative ale mafiei portocalii.

# popescu date 7 September 2012 11:40 0

Parintii lui Macovei sunt intr-o situatie in care, din pacate, se gasesc mii de oameni nevinovati care au cumparat in 1996 de la statul roman, in baza Legii 112, apartamentele in care locuiesc. In 2001, guvernul Nastase a dat Legea 10 care le permitea fostilor proprietari sa-si revendice proprietatile, chiar daca termenul impus de legea 112 expirase de ani buni. O data cu asta, tot guvernul Nastase a prelungit sine die termenul in care pot fi depuse revendicari, netinand cont ca punea in dificultate mii de oameni care nu facusera decat sa ia de bun un act emis de o autoritate. Dar legile le fac avocatii, care trebuie sa manance si ei "o paine". De aceste inlesniri au profitat tot felul de escroci imobiliari (avocati) care au inselat pe fostii proprietari cumparand sau falsificand acte de proprietate de care s-au folosit actionand in instant persoane care nu se fac vinovate de nimic si care risca acum sa ajunga pe strada !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva