24 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MILOGU' DE LA PICCJ – Ditamai procurorul general Augustin Lazar a trimis scrisorele de jelanie membrilor CSM pe care i-a rugat sa nu il arda la deontologie: "Nu exista niciun fel de indicii privind incalcarea normelor de conduita... Reprezinta o pledoarie a subsemnatului pentru apararea statutului de magistrat al procurorului si protejarea independentei acestuia in presiuni si hartuieli mentionate si in documente internationale" (Scrisoarea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

3 decembrie 2018 17:45
Vizualizari: 6755

Fabuloase culisele deciziei Plenului CSM de luni, 3 decembrie 2018, prin care s-a stabilit, urmare unei sesizari Lumea Justitiei, ca Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto) a incalcat Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor - atunci cand a sustinut ca "inculpati de rang inalt" o convoaca pe Laura Kovesi la audieri "in alt mediu in afara de cel judiciar", respectiv in comisia parlamentara "Sufrageria lui Oprea" - caci ele dovedesc disperarea lui Lazar de a nu fi atins la imagine, astfel incat sa mai fie create noi ocazii pentru inlaturea sa de la sefia Parchetului General. Lumea Justitiei publica in exclusivitate scrisorica pe care procurorul general Augustin Lazar s-a preocupat sa o transmita fiecaruia membru al Consiliului Superior al Magistraturii inainte de inceperea sedintei Plenului de luni, in care urma sa se dezbata punctul 12 privitor la contestatia formulata de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 376/2016 a Sectiei pentru procurori a CSM, Hotararea prin care Lazar fusese albit, constandu-se ca nu a incalcat Codul deontologic. Asa cum se stie,  punctul mai sus amintit de pe ordinea de zi a fost solutionat prin admiterea contestatiei Inspectiei Judiciare cu un vot de 9 la 8.


Conform scrisorii care poarta numele lui Augustin Lazar si care s-a aflat in mapa fiecarui membru CSM care a participat la sedinta Plenului din 3 decembrie 2018, reprezentantii Consiliului au fost rugati sa nu admita contestatia Inspectiei Judiciare si sa mentina concluziile Sectiei pentru procurori, care a decis ca acesta nu a incalcat dispozitiile art. 17 din Codul deontologic.

In cuprinsul jenantei scrisorele, Augustin Lazar precizeaza ca "este evident eronata interpretarea ca i-as fi numit inculpati pe membrii comisiilor parlamentare", din contextul declaratiei reiesind, zice cel care inca ocupa functia de procuror general al Romaniei, ca "nu urmareste ofesarea membrilor altor institutii".

Fata de aceasta situatie, conchide Lazar in scrisorica de "va rog frumos", "nu exista niciun fel de indicii privind incalcarea normelor de conduita ale judecatorilor si procurorilor", subliniind in final ca "interviul reprezinta o pledoarie a subsemnatului in calitate de procuror general" (de parca asta l-ar absolvi de vina) si urmareste "apararea statutului de magistrat al procurorului si protejarea independentei acestuia de presiuni si hartuieli mentionate si in documente internationale".

Chiar asa, ca tot a adus vorba... poate ar fi bine ca Augustin Lazar, daca tot vorbeste despre presiuni si hartuieli, sa si indice care sunt acele "presiuni si hartuieli" la care sunt supusi procurorii, de catre cine au fost facute, sub ce forma si ce efecte au avut asupra acestora. Concret! Nu de alta, dar asemenea celor care intocmesc "documente internationale", indica aspecte din activitatea desfasurata in cadrul sistemului judiciar pe care nu le exemplifica si nu le detaliaza niciodata, lucru care nu face cinste unui procuror.

Iata scrisorica de jelanie a lui Augustin Lazar trimista tuturor membrilor Consiliului Superior al Magistraturii inainte de sedinta Plenului de luni 3 decembrie 2018:


Comentarii

# Ultimul Charlot date 3 decembrie 2018 18:03 +23

Plangaciosu. Un moment special pentru cariera lui, PENTRU ROMANIA !!! Un trist !

# DODI date 3 decembrie 2018 18:58 +16

Numai proștii nu admit că sunt... proști. Dovadă tractoristul și ciolanis. Ambii țin cu dinții de scaune. Pentru sunt convinși că nu le merită. Că nu le-au dobândit corect, datorită calităților intelectuale, profesionale sau morale, ci datorită slugărniciei sau, în cazul lui ciolanis, furtului voturilor efectuat de SRI și STS. Ambii, tractoristul și ciolanis, au numitor comun 47 dosare penale tratate cu NUP. Ambii, chiar cu riscul de a cădea în ridicol nu au onoarea de a renunța. Pentru asta le-ar trebui pe lângă caracter, voință și onoare. Ceea ce le lipsește cu desăvârșire. Caracterul lor este asezonat cu tupeu, servilism și nonșalanță. Dar până când? După cum bate vântul (din toate direcțiile) nu va mai dura mult. Inclusiv corabia PPE din UE va lua apă. Datorită ignoranței, toleranței și nu în ultimul rând prostiei lor.

# DOREL date 4 decembrie 2018 00:45 +3

Un rebut al speciei, protejat de alt rebut si protector al altui rebut !Parerea mea ...

# Av. Nicolae Trăistaru date 3 decembrie 2018 18:27 +14

Punctul de vedere exprimat de “petentul” Augustin Lazăr este neconvingător. Putea să-și angajeze un avocat. Atitudinea șefilor Ministerului Public demonstrează ceea ce noi știam: nu respectă o altă opinie și nu admit să fie contraziși. Uitați-vă la răspunsurile pe care le primim în cauze penale în care solicităm preluarea dosarelor de la unități inferioare, refuzul de a ne comunica ordonanțele motivate etc. A răspuns vreun șef din Ministerul Public pentru nerespectarea/încălcarea art. 131 alin. 1 din Constutuție? Ar trebui ca Ministrrul Justitiei să analizeze modul in care, in activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății și apără ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile cetățenilor. Actul de control ar trebui publicat.

# Tataie nici din postura de PG in pragul pensiei.. date 3 decembrie 2018 18:40 +8

..pur si simplu nu intelege ce prezumtie bazala a incalcat. Inca o dovada ca MP a achetat NUMAI persoane vinovate. Absolut cadaveric constitutional vorbind. Prezumtie ..domnule draga..cautati la dex. Vedeti ce inseamna apoi scrieti ce doriti in directia pastrarii unor privilegii social-pecuniare. Curat murdar altfel.

# Ghro date 3 decembrie 2018 19:40 +12

Sa ne arate si noua Lazar si rapoartele internationale care sunt cazurile alea de presiune... vreau sa vad si eu un dosar in care un om politic a intervenit pentru cineva. Ca nu prea exista... in schimb procurori care confirma/infirma, se autosesizeaza sau ignora, dosare sau situatii la presiunea superiorilor e cam plin. Iar presiunea mediatica si a opiniei publice e un rezultat direct al scoaterii la iveala a ilegalitatilor/abuzurilor comise prin Parchete, si a refuzului MP/Sectiei de procurori de a actiona pentru a le pune sfarsit.

# avocat traditional date 3 decembrie 2018 19:47 +8

Jenant,jenant,jenant.Ca dintotdeauna!

# zatarra date 3 decembrie 2018 20:08 +8

Auzi la el:"documente imternationale". Bai anaerobule, ne.ati.vandut pe un pumn de arginti.Ce treaba au "documentele internationale" cu politica interna a tarii? Aaaaa, vrei tu sa aibe, asta e alceva, ca vrea Macovei si ca vor maicutele ale doua, Muresan si Preda , la fel. Ce tot tragi de timp ?Aoleu, am uitat, stai pe vreo 300.000 de leuti, cu masina la scara, sofer..ehe, trai nenica. Cu respunzi de N.U.P.ul dat in dosarul fostului procuror general? Independenta justitiei? Lasa ca o sa apara si legea respunderii magistratilor si atunci sa te tii. Pleaca acasa!

# AdiP date 3 decembrie 2018 20:39 +8

Cat de josnici pot sa fie unii oameni! Jegul asta trebuie bagat la bulau, si sper sa se intample. Imaginatia mea a fost batuta de realitate! Cum poate sa fie concediat Procurorul General al Germanie in 3 minute si noi sa ne putem cu monstruozitaatea asta timp de luni de zile. Suntem bolnavi, cu sigurasnta!

# ^^ date 3 decembrie 2018 23:45 +2

E, cum? La colonie nu se aplica regulile stapanilor. Asa si Macron isi permite sa dea de pereti cu protestatarii, la noi zici ca ii intinam cu opiniile noastre.

# Judecator iccj date 3 decembrie 2018 23:24 +4

Cand realizezi ca asemenea monstru plangacios penibil a hotărât cu un vot plus alți 5 procurori subordonati care sunt judecătorii care promovează la Iccj nu ai decat un mesaj. Nu hai marș acasă ci ai decență și demisionează

# santinela date 4 decembrie 2018 08:36 +1

Nu am crezut " sa se existe" pe pamint specimen lipsit complet de demnitate,dar uite ca exista si asta se numeste Lazar !

# as date 4 decembrie 2018 10:02 0

T R A C T O R I S T!

# un mizantrop date 4 decembrie 2018 14:20 +1

"Copacii mor in picioare", dar parazitii lor se tarasc in speranta ca vor gasi alta gazda...Ce stiu aceste nematode despre demnitate, profesionalism, verticalitate?! Eu inca-mi mai amintesc stenograma aia din "bratarile dacice", in care, clar, a picat pe tehnica si astept sa aflu ceva despre dosarul ala DNA, fie si clasat< in care sa fie (sau sa fi fost) cercetat telalul...ca sa stim despre ce "integritate" vorbeste...

# Penibilul , dupa ce o tara intreaga il vazu cu o pupa pe date 4 decembrie 2018 16:08 0

batoza Covesi si ii ****** ciorapii , plagiatoarea dovedita in fata intregii tari si apoi cand fu etichetata ca expirata , asta cu parul in curcubeu o lua si-o pusa la loc caldut si bine platit pe naparca. Ba fraiere nu esit doar gretos dar ruinezi si imaginea CSM "esact" cum facu si grasana cu DNA . Niste putregaiuri care distrug complet imaginea unor institutii presupuse de prestanta elevata.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.10.2020 – Si cum se schimba unii-n curve nici nu-ti vine sa crezi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva