6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NEAMUL PROST - Procurorul General Augustin Lazar neaga legitimitatea alesilor poporului si ii insulta: “Procurorii... cine ii convoaca? Niste inculpati de rang inalt... tentativele unor puteri ale statului de a lipsi procurorii de independenta, pe cai dubioase, prin proiecte si proceduri parlamentare viciate ori manopere dolosive”. In Comisia speciala de ancheta care a chemat-o pe Kovesi nu exista niciun inculpat. Lumea Justitiei a depus o noua plangere la Inspectia Judiciara (Plangerea)

Scris de: L.J. | pdf | print

8 December 2017 19:05
Vizualizari: 30207

Augustin Lazar (foto) numit politic in functia de Procuror General al Romaniei si-a aratat pe deplin adevarata fata, motiv pentru care consideram ca nu mai are ce cauta in Ministerul Public. Recentele sale atacuri defaimatoare la adresa Parlamentului, batjocorit in fel si chip, negat ca legitimitate nu pot ramane nesanctionate. Cu atat mai mult cu cat, departe de a fi un reper profesional, Augustin Lazar a dovedit prin intreaga sa cariera de procuror general ca nu il intereseaza ca procurorii care comit grave abuzuri sa fie trasi la raspundere pentru trimiterile nejustificate in judecata care se finalizeaza cu achitari pe lipsa de probe.


Daca joi, Lazar acuza Parlamentul ca “hartuieste” procurorii din Romania (afirmatie pe care o consideram iresponsabila) si ca procesul legislativ pe marginea raspunderii magistratilor nu ar fi altceva decat “tentativele unor puteri ale statului, de a lipsi procurorii romani de independenta, pe cai dubioase, prin proiecte si proceduri parlamentare viciate ori prin manopere dolosive puse la cale in cercuri politice cu interese impotriva infaptuirii justitiei penale”, vineri 8 decembrie 2017 Augustin Lazar a recidivat. Acesta a negat categoric dreptul consfintit si de Curtea Constitutionala al Comisiilor speciale de a audia vreun procuror, afirmand: “...acolo cine ii convoaca? Niste inculpati de rang inalt, care vor ca discutiile sa aiba loc in alt mediu in afara de cel judiciar...”. Ce sa vezi insa, din Comisia parlamentara de ancheta care a convocat-o pe Kovesi (prietena de casa a lui Lazar) nu face parte niciun “inculpat”. Si chiar daca ar exista, potrivit Constitutiei un om este prezumat nevinovat pana nu e condamnat definitiv.

Manfestarile lipsite de orice respect ale lui Augustin Lazar sunt deosebit de grave si reprezinta in opinia noastra un atac josnic la adresa reprezentantilor alesi de popor.

Redactia Lumea Justitiei considera ca August Lazar a mers mult prea departe si trebuie exclus de urgenta din Magistratura, drept pentru care am formulat deja o plangere disciplinara pe care am trimis-o Inspectiei Judiciare, a carui continut il puteti citi in continuare:

Catre Inspectia Judiciara

SESIZARE

cu privire la abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. a), b) si d) din Legea nr. 303/2004, republicata, savarsite de:

-LAZAR AUGUSTIN – procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;

respectiv pentru:

a) manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor;

b) incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii - raportat la art. 9 si 10 din Legea 303/2004, respectiv: “Judecatorii si procurorii sunt obligati ca in exercitarea atributiilor sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea, in orice mod, a convingerilor lor politice”;

d) desfasurarea de activitati publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in exercitarea atributiilor de serviciu;

MOTIVE

In fapt,

1 - In data de 07.12.2017, Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar a dat publicitatii comunicatul de presa intitulat “Independenta si autonomia parchetelor, corolar al independentei judecatorilor”, prin care a inteles sa acuze Parlamentul Romaniei de fapte reprobabile, la maniera publica, in integralitatea lui, dupa cum urmeaza – citam o serie de fragmente din comunicatul care in opinia noastra reprezinta un adevarat delir:

-“A hartui procurorii, a-i pune intr-o stare defensiva, a-i ameninta cu raspunderi juridice disproportionate fata de eventualele greseli profesionale facute, a asimila ipso facto o decizie judecatoreasca de achitare a unui inculpat cu o culpa profesionala, a transforma parchetul intr-o veriga slaba aflata intre politie si instante judecatoresti, a supune procurorii controlului unui organism executiv, eminamente politic, asa cum este Ministerul Justitiei, condus de un ministru al justitiei numit politic si cu agenda politica inseamna, pe scurt, a incalca de o maniera grava principii fundamentale ale statului de drep...”

-“Constitutia Romaniei nu poate fi distorsionata nici macar de catre parlament, nici de o guvernare aleasa liber...”

-”Raspundem astfel, tuturor intrebarilor opiniei publice, tentativelor unor puteri ale statului, de a lipsi procurorii romani de independenta, pe cai dubioase, prin proiecte si proceduri parlamentare viciate ori prin manopere dolosive puse la cale in cercuri politice cu interese impotriva infaptuirii justitiei penale, ca Ministerul Public nu va abdica nici de la independenta si nici de la fermitate. Independenta conferita de Constitutia Romaniei se apara cu demnitate, fermitate si prin instrumente juridice puse la dispozitie de lege!

2 - Tirada de infierare Parlamentului a fost continuata de Procurorul General Augustin Lazar si a doua zi, respectiv in data de 8 decembrie 2017, cand a declarat presei:

Noi suntem ingrijorati si societatea civila e ingrijorata. Trebuie transparenta si sa se functioneze in mod legal. (...) In tot cursul anului 2017, Ministerul Public si in general institutiile din justitie au format obiectul unor atacuri concentrice, ele s-au vazut. Am folosit expresia «hartuit» pentru ca am gasit-o in raportul de la Geneva, unde scrie «Procurorii din DNA sunt hartuiti prin campanii media, prin chemarea in fata unor comisii speciale». Dar acolo cine ii convoaca? Niste inculpati de rang inalt, care vor ca discutiile sa aiba loc in alt mediu in afara de cel judiciar. Procurorii sunt invitati sa dea seama intr-un mediu care nu e judiciar. Am folosit aceasta expresie pentru ca o foloseste nu numai redactorul acestui raport, ci o vedem noi din ceea ce vedem noi prin atacuri media si alte acte care sunt evident neprietenoase procurorilor, cum ar fi aceea sa scoatem cuvantul «independent» din textul legii privind statutul si care intr-o maniera subtila, dar dubioasa a dorit evident sa indeparteze statutul procurorului de statutul de magistrat si sa-l duca in zona Executivului”.

Consideram iresponsabile declaratiile Procurorului General Augustin Lazar, care nu este la primele declaratii acuzatoare la adresa Parlamentului. A face procese de intentie Parlamentului ca ar “hartui” procurorii din intreaga Romanie pentru ca dezbate un proiect de lege privind sistemul judiciar – activitate absolut normala si legala – reprezinta o deturnare grava a logicii si adevarului.

A te referi la membrii Comisiei speciale de ancheta a parlamentului, care au convocat-o pe sefa DNA Laura Kovesi (prietena de casa a lui Augustin Lazar) cu calificativele “dar acolo cine ii convoaca? Niste inculpati de rang inalt, care vor ca discutiile sa aiba loc in alt mediu in afara de cel judiciar...”, reprezinta o denigrare revoltatoare si chiar o instigare publica impotriva alesilor Romaniei din partea unui personaj numit in functie (deci nu ales de popor), cu atat mai grava cu cat in componenta Comisiei - care a chemat-o la audieri in repetate randuri pe sefa DNA Laura Kovesi si aceasta nu s-a prezentat – nu exista dupa stiinta noastra niciun parlamentar care sa aiba calitatea de inculpat.

Chiar si daca ar fi existat un parlamentar inculpat, a te referi din functia de Procurorul General la un parlamentar la o asemenea maniera de batjocura, frizeaza incalcarea prezumtiei de nevinovatie si reprezinta o instigare publica impotriva alesilor natiunii, prin acreditarea ideii ca acestia nu ar avea legitimitatea sa cheme vreun procuror la audieri, pentru ca ar fi niste “inculpati”.

Spre exemplificare, am indicat mai sus lista membrilor Comisiei speciale de ancheta care au convocat-o pe protejata lui Augustin Lazar si aceasta a refuzat sa se prezinte, cu incalcarea dispozitiilor unei decizii obligatorii a Curtii Constituionale, care a stipulat expres ca Laura Codruta Kovesi are obligatia sa se prezinte in fata Comisiei. Din lista oficiala aflata pe siteul www.cdep.ro rezulta ca niciun membru al respectivei Comisii nu e cunoscut de opinia publica ca fiind “inculpat de rang inalt”.

De asemenea, acuzatia iresponsabila referitoare latentativele unor puteri ale statului, de a lipsi procurorii romani de independenta, pe cai dubioase, prin proiecte si proceduri parlamentare viciate ori prin manopere dolosive puse la cale in cercuri politice cu interese impotriva infaptuirii justitiei penale, reprezinta o negare a dreptului Parlamentului de a legifera si o acuzatie publica, politicianista, nepermisa unui magistrat care are obligatia sa faca acuzatii doar pe baza de probe si in cadrul procesual permis de lege.

Suntem convinsi ca la un interogatoriu minimal in care i s-ar cere sa probeze asemenea alegatii, Augustin Lazar ar fi in imposibilitate sa indice care sunt “caile dubioase” si “manoperele dolosive” ori care sunt “cercurile politice cu interese impotriva infaptuirii justitiei penale”, de care a pomenit.

Prin Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 411/2017 s-a statuat ca o comisie parlamentara are dreptul de a ancheta pe oricine si ca nicio persoana sau autoritate publica nu poate limita si nega acest drept:

-pct. 32:Prin raportare la cele aratate mai sus, Curtea constata, in acord, de asemenea, cu jurisprudenta sa, ca instituirea unei comisii de ancheta parlamentara reprezinta o aplicare a dispozitiilor constitutionale la care s-a facut anterior referire, avand, asadar, deplina legitimitate constitutionala. Parlamentarii, exercitandu-si mandatul in serviciul poporului (...) Prin urmare, nicio autoritate sau institutie publica nu poate limita sau nega acest principiu, deputatii si senatorii exercitandu-si mandatul in conformitate cu interesul superior al comunitatii si cu respectarea competentelor strict determinate prin Constitutie (in acest sens, a se vedea si Decizia nr.924 din 1 noiembrie 2012, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.787 din 22 noiembrie 2012).

-pct. 35: Institutia controlului parlamentar trebuie coroborata si corelata cu principiul constitutional al colaborarii loiale intre institutiile si autoritatile statului si cu cel al loialitatii fata de Constitutie”, iar ”reprezentantii institutiilor trebuie sa colaboreze in realizarea anchetelor parlamentare, in aceasta formula concretizandu-se si principiul echilibrului intre puterile statului.

IN CONCLUZIE,

Repetatele atacuri ale lui Augustin Lazar la adresa institutiei Parlamentului Romaniei, instigarea publica impotriva reprezentantilor acestui parchet ca fiind nelegitimi sa convoace vreun procuror la audieri, jignirea parlamentarilor cu apelativul “inculpati de rang inalt”; imputarea falsa a faptului ca dezbaterile parlamentare pe legile justitiei ar constitui “hartuieli” ale procurorilor si atentate la independenta lor; calificarea dezbaterilor parlamentare ca fiind “manopere dolosive” si “cai dubioase” - constituie manifestari nepermise unui magistrat, de natura sa afecteze grav prestigiul justitiei si probitatea profesionala.

Aceste declaratii se incriu de asemenea in categoria manifestarilor cu caracter politic, activitati interzise magistratilor, fiind nepermis acestora sa faca procese de intentie si sa denigreze cercuri politice si “alte puteri in stat” in afara unui cadru procesual.

Pentru toate cele aratate, solicitam exercitarea actiunii disciplinare impotriva procurorului LAZAR AUGUSTIN in vederea excluderii acestuia din Magistratura.

* Cititi aici comunicatul de presa din 7 decembrie 2017 al Procurorului General Augustin Lazar

Comentarii

# Daria date 8 December 2017 19:34 +57

Procurorul general un impostor plantat al statului mafiot. Este o rușine aberantă. Vremea Ta şi a celor ca tine a trecut.  Este absolut inutil sa te mai ,,scremi'' vei fi şi tu judecat alături de cei care te-au pus şi susținut în funcția pe care nu ai meritat-o niciodată. Te-ai Blestemat singur prin faptele tale, d-le proCURor. 

# unul din lumea cea mare date 8 December 2017 20:48 +5

rai al dracului de tractorist de ardeal,ca numai nenorociri ne/ati adus voi cu ghe si io de ardeal

# DODI date 8 December 2017 21:04 +8

Dacă pe acest procuror comunist îl scapi între tractoriștii din Ardeal sunt două motive pentru care NU îl mai poți recupera întreg de acolo: 1. nivelul lui intelectual și fizic se situează sub cel al multora dintre tractoriști; 2. ținând cont de aberațiile, tâmpeniile și jignirile aduse românilor (prin reprezentanții lor) va primi o bătută soră cu moartea. Așa că păstrați-l la București, lângă luluța și ciolanis, icoanele la care se închină acest i... și cretinismele pe care le debitează și în somn. Este adevărat că la tupeu și cretinism nu îl întrece pe ciolanis. Dar nici cu luluța nu mi-e rușine.

# gaby666 date 9 December 2017 19:29 +1

E omul trimis de MIRCEA HAVA. De la Mircea Hava a învățat acest stil de comportament. Căutați pe Google cine este MIRCEA HAVA dacă nu știți.

# Magdalena Valentina Feru date 8 December 2017 19:43 +5

Foarte bine ca ati depus plangere, parlamentarii sunt atat de timorati -incat nu pot sa inainteze o plangere nici atunci cand sunt atacati ilegal si neconstitutional. Cu metodele magistratului Portocala, oricine poate deveni inculpat oricand. Culmea este ca magistratul Portocala,dupa mai mult de un an , nu este inculpat !

# Mikael date 8 December 2017 19:50 +1

Eu am sesizat niste abuzuri ale SRI si procurorul Vasilescu a clasat plangerile fara a motiva conform legii. 

# Catalin Dinulescu date 8 December 2017 19:58 +4

Individul asta e un procuror comunist inviat de securisti pt a sluji interesele statului mafiot. Este penibil si de toata jena ca un asemenea specimen sa se afle in cea mai inalta functie a procurorilor. E dus rau si ca o ironie amara, acest individ, prin declaratiile sale, incalca flagrant separatia puterilor constitutionale in chiar ziua in care sarbatorim Constitutia Romaniei.

# tudorv date 9 December 2017 14:41 +2

Prea multe cuvinte, eu aș rezuma: JIGODIE!

# Baran Gheorghe date 8 December 2017 20:00 +9

Se prea poate sa fie "strins cu usa" de are aceste iesiri necontrolate. De altfel, cind nu ai cu ce nici nu  te poti cintrola. Nu-mi sugereaza nimic a fi vreo somitate dl Lazar. Se lauda ca a coordonat cazul "bratarile dacice" , ca se ocupa de aurul transilvanean , de fapt e munca altora. Daca e asa bun sa se ocupe de aurul romanesc , ala carat de Isarescu la Londra , dar pentru asta trebuie sa ai tupeu, ori  d-lui e "strins cu usa" 

# Vladimârrr...!!! date 8 December 2017 20:13 +21

Stau si ma intreb si eu ca tot prostul, oare cum gandesc si ce au invatat nataraii astia in atata amar de scoala si de practica juridica, daca nu respecta nici macar insasi bazele educatiei primite ?! Vedeti dumneavoastra vreun chimist sa se stearga la fund cu Tabelul lui Mendeleev, sau un inginer sa urineze pe legile mecanicii, un chrurg sa opereze cu manerul bisturiului, un marinar (mai putin alde Basescu) sa-si gaureasca singur bordajul navei, ca sa nu mai spun de vreun ofiter care sa vrea sa traga cu pusca pusa cu teava-n umar, un sofer sa accelereze cu pedala de frana etc etc si fiecare in parte si toti la un loc sa mai fie lasati sa-si practice in mod asa de tembel meseria ?! Nu stiu ce ar mai trebui sa faca vechitura asta de Lazar si haidamcii lui, ca sa vada in sfarsit autistul lor protector cotrocenian si euroatlantii lui stapani ca lucrurile nu stau deloc bine in (in)justitia noastra si sa-i lase pe cei indriduiti de Constitutie sa-si faca corect treaba ?!?!

# Dorian date 8 December 2017 20:24 -4

Adevărul doare...

# teodor date 8 December 2017 21:13 +4

Asta, nu mai tace o data? Nu ii scoate nimeni la iveala dosarul? Ca are unul, de-asta este intr-o functie atat de mare, ca sa guite toata ziua. Poate pe la doi si un sfert...

# Andrei Muresan date 8 December 2017 21:34 +8

Procurorul General al Romaniei de astazi nu este "neam prost", este urmasul procurorului care i-a facut dosar tatalui meu, inchis 7 ani si opt luni in puscaria de la Salcea, in Balta Brailei. Ca fiu de detinut politic, il rog pe acest "Lazar" sa citesca "Blestemele" lui Tudor Arghezii. Toti in viata asta vom plati mai devreme sau mai tarziu.

# Valentin date 8 December 2017 22:18 +2

In justitie sant multi gandaci care ar trebuii starpiti,precum acest procuror general care se agată de fusta lui Kòvesi,si care incita lumea sa iasa in strada,oameni care nici nu stiu de ce protesteaza! Domnilor parlamentari,santem langa voi,faceti o justitie in care cetateanul sa i nu i fie frica atunci cand ajunge in fata unui magistrat!

# ciordache date 9 December 2017 07:55 -5

Vom modifica tot codul penal! Nu mai este nevoie de procurori! Cred ca partidul poate face ce fac ei! Ne gandim sa dezincriminam toate infractiunile, deoarece la noi toti sunt corecti. Daca vom mai avea procurori, acestia vor avea competente...... vestimentare. Lucram la o comisie super,super speciala!

# robert date 8 December 2017 23:04 +1

Demiteti domnilor Pacaliciul! Este un penibil de procuror comunist! Tupeu de #

# mishulescu date 8 December 2017 23:37 +3

Acest aprozarist zarzavagiu este o rusine la adresa Romaniei. Insulta si sfideaza poporul roman cu tupeul nesimtit de care da dovada, crezandu-se aparat de sistemul criminal si mafiot . O sa-i vina randul intr-o buna zi si o sa se duca acolo unde il recomanda infatisarea si mentalitatea : in agricultura. :-x

# Marinela date 9 December 2017 00:31 +2

Sprijin moral demersul împotriva PG Lazar Augustin. Excluderea acestuia din Magistratura e o datorie fata de justiția cu adevarat libera, fata de respectul exercitării Puterilor in Stat fără interferente de nicio natura. Acest PG a depășit orice limita deontologica. La fel si fiica bunului său prieten Lascu pe care o sprijină abuzând scârbos de postul deținut in Statul român. I N A D M I S I B I L sa nu respecte rolul Parlamentului, a comisiilor. EL si EA - chestii de tristă ceaușistă memorie! Odioase prezențe, punkt.

# Laios date 9 December 2017 02:11 +2

Referitor la ideea PSD cu puscaria de la 1 la 6 ani:Cu toate porcăriile astea de taxe și mai ales cu puscarie de la 1 la 6 ani O SA FUGA ROMANII PE RUPTE ÎN AFARA DE NU O SA MAI AIBE CINE PLĂTI NIMENI TAXE ȘI IMPOZITE.  asa ca dacă cineva crede ca acest lucru este ceva ok atunci se INSEALA AMARNIC .  Adică una e când faci asta pt multinationale care plătesc zero în România și alta e când îți alungi și sclavagesti propriul popor prin ... iarăși o noua forma de limitare a drepturilor și libertăților.  Va înșelați mai mucalitilor ca asta aduce mai multi bani la buget și ați făcut voi c*****l praf. Alungați românii.NICAIERI în UE nu exista asa ceva.  Nu faceți nimic bun. Dați bani la SRI în schimb. Nu va mai opriți mucalitilor.  Taiati-le bugetul la SRI DNA DIICOT PARCHETE  ICCJ INTERCEPTĂRI și vedeți câți bani la buget strângeți.   Tot pe romani să îi nenorociți,  voi politicienii și justiția,  corupti tradatori de neam. 

# bula date 9 December 2017 05:10 +2

<img src=ops:' /> <img src=ops:' /> asa ne trebuie.....toate fosilele comuniste..or plozii lor au confiscat justitia....nici un magistrat comunist nu a dat seama de abuzurile comuniste....acolo e sigurul domeniu unde1989 nu a schimbat nimic..mai rau ca la securitatea comunista...

# Andrei date 9 December 2017 05:33 +5

Prin undele holdei si câmpi de cucuta ,  Fugarii-au ajuns in pustie  La ceasul când luna-n zabranice, muta,  Intra ca un taur cu cornu-n stihie,  Si gândul meu gândul acestora-l stie:  In imparatie de bezna si lut sa se faca  Gradina bogata si ogada saraca.  Cetatea sa cada-n namol,  Pazita de spini si de gol.  Usca-s-ar izvoarele toate si marea,  Si stinge-s-ar soarele ca lumânarea.  Topeasca-se zarea ca scrumul.  Funingini, cenusa, s-a acopere drumul,  Sa nu mai dea ploaie, si vântul  Sa zaca-mbrâncit cu pamântul.  Subolii si viermii sa treaca pribegi  Prin stârvuri de glorii intregi.  Sa fete in purpura sorecii sute.  Gânganii si molii necunoscute  Sa-si faca-n tezaur cuibare,  Satule de aur si margaritare.  Pe strunele de la viori si ghitare  Sa-ntinza paianjeni corzi necântatoare.  Intâi, insa, viata, bolind de durata,  Sa nu inceteze deodata,  Si chinul sa-nceapa cu-ncetul.  Sa usture aerul greu , ca otelul. 

# ale date 9 December 2017 14:46 +1

cui sunt versurile?

# Andrei date 10 December 2017 12:05 +2

"Blesteme" de Tudor Arghezi.

# santinela date 9 December 2017 07:58 +4

Asta se crede buricul pamintului.Acum va dati seama de ce se lupta astia cu disperare pentru a nu-si pierde privilegiile ? Nu vor sa raspunda nicicum pentru idioteniile si mirsaviile care le fac iar cel mai slab presedinte pe care l-a avut Romania vreodata le cinta in struna si -i multumit de activitatea astora . Halal !

# Dora date 9 December 2017 08:20 +5

Acest personaj,Lazar,mai este in functia de PG si in magistratura la acesta ora?Intr-o tara civilizata era exclus in urmatoarele 5 minute.Sunt consternata.

# Culican date 9 December 2017 08:39 +2

... si fara "Pensie Speciala" Ca altfel ar fi si pentru el o bucurie sa scape de o povara pe care, dela inceput a simtit-o ca fiind peste puterile lui.O pensie de slujbas al socialismului si capitalismului pe masura contributivitatii sale la Casa de Pensii.

# Coceanis date 9 December 2017 10:34 +4

Acest nimeni cu fata de tractorist care nu-si indeplineste norma de arat, cum crede ca a ajuns in functia actuala? A dat vreun concurs sau a fost ales. Ce merite crezi ca ai lazarica de ai fost NUMIT in functia asta. In afara de slugarnicie si ca esti portavoce nu mai ai nici un merit. Pun pariu ca in restul timpului face nimic la birou, joaca solitaire si ascute creioane.

# Ţuţu date 9 December 2017 11:00 +3

Textele D- lui Lazăr sunt pur politicianiste, cu o vagă poleiala juridică de aburit habarnamiştii resistenţi. Orice adevărat profesionist al dreptului ştie cât de limitative sunt situaţiile circumscrise noţiunii de “eroare judiciară” pt.a antrena răspunderea materială a magistraţilor, astfel cum s-a stabilit în prezent. De unde o fi inventat Dl.Lazăr “spaima” hărţuirii procurorilor cu răspunderea în cazul tuturor achitărilor imputabile? Nu s-a discutat şi votat absolut nimic în sensul aceasta, deşi ar fi fost necesară responsabilizarea procurorilor pt. achitările imputabile în scopul protejării Parchetul si cetăţenilor de demersurile judiciare ale unor iresponsabili gen Zdreanţă . Să anticipeze Dl Lazăr, din parta Senatului,vreun supliment inhibitor la rădăcina răului? Iar opoziţia dumnealui făţişă la transpunerea în legislaţie a prevederilor art.132 al.1 din Constituţie, plasează in afara Constituţiei instituţia pe care o reprezintă şi în numele căreia se exprimă.

# Viorel date 9 December 2017 11:17 +3

Oare chiar nu există posibilitatea opririi din drum a unor astfel de specimene ? Oare chiar este România blestemată să aibă în funcții foarte importante persoane cu obrazul de toval ? Am citit (pe undeva) că ”Democrație” înseamnă conducerea societății de către popor, dar cum așa ceva ar fi imposibil, au fost inventate oarece structuri și reguli, gen Parlament, Guvern, Constituție, Legi... Dar ce te faci când apar ”anomalii” ca președintele (care nu este mediator ci ”partener”), procuror general (cu poziționare pur politică), procuror șef de direcție (care se consideră deasupra regulilor), judecători mânjiți (deci șantajabili) și toate simultan ? Personal nu văd altă soluție decât ÎNLOCUIREA acestora. Și cum înlocuirea nu se poate face simultan (cum ar fi ideal), pentru că vrem să respectăm legile, propun CURĂȚENIA ”pas cu pas”... Domnule ministru al justiției, se poate face ? Eu SPER că DA ! VOINȚĂ, doar !

# UN CANADIAN date 9 December 2017 12:09 +3

Nu pot sa cred ca americanii iau in brate si ii fac eroi pe toate trogloditele si toti idioti Romaniei, precum fiica de procuror comunist pre numele ei Kovesi si acest "Neam prost" Lazar. O vorba din popor: "Spune cu cine te insotesti si am sa-ti spun cine esti"

# Alexandru date 9 December 2017 12:42 +3

Am urmarit toate informatiile prezentate scris si video despre reprezentanta Iasului in Parlamentul Romaniei. Doamne, aceasta deputata este "anus contra naturii" si face Iasul de ras total. Cica ar fi studiat in America! Hai sa fim seriosi; cunosc in detaliu ce fel de studii se fac aici si ce coruptie este aici. Daca stii putina engleza esti despept pe dracu, esti prost ca noaptea. Toate vanzatoarele din Canada vorbesc si engleza si franceza, poate si limba natala, asta nu inseamna ca sunt destepte, dimpotriva. Le vad zilnic si conversez la casa cu ele, dar Chichirau este de "noaptea mintii". Poate o fi fost cat de cat desteapta, de a ajuns in America, dar s-a molipsit de prostia si idiotenia de acolo si acum varsa din ea tot ce a supt pe la ei. In Grecia, dupa victoria asupra germanilor, toate tarfele si colaborationistele au fost spanzurate. La fel au procedat si francezii. Dar la romani ajung in Parlament. 

# Soros date 9 December 2017 12:52 +5

PG-ul e cătrănit că pierde cioara din mână. A aburit el pe câțiva judecători din CSM (Ghena,Mateescu, Chiș) să voteze pentru "aviz de respingere în bloc"pentru că, vezi Doamne, ar fi având un interes comun, dar figura nu i-a ținut, pentru că totuși procurorii, conform Constituției, nu sunt magistrați, așa încât, încet dar sigur, separarea carierei lor de cea a judecătorilor va fi legiferată de acest mult hulit Parlament . Cinste membrilor CSM(magistrați și reprezentanți ai societății civile), dar și celor cativa curajoși magistrați din sistem care nu s-au lăsat intimidanți.

# PARCHETUL GENERAL PATRONEAZA JAFUL SI CORUPTIA date 9 December 2017 16:52 +2

Acest impostor comunist care isi zice procuror general este protectorul jafului asupra patrimoniului public si al coruptiei. Padurile acestei tari au disparut in proportie de 50% fara ca acest impostor sa ia vreo masura pentru depistarea infractorilor care au jefuit aurul verde sau sa prinda un infractor cat de mic. Economia si industria au fost jefuite de toti parvenitii insa Parchetul General nu a tras la raspundere pe nimeni. Dosarele revolutiei nu au fost rezolvate desi au trecut aproape 30 de ani. In schimb acest impostor este innebunit dupa microfoane si camere de luat vederi unde spune toate neroziile, fara a se uita in curtea sa unde o gasca de procurori din Parchetul General nu fac nimic de ani de zile ascunzandu-si nemunca, nepriceperea si coruptia in spatele muncii parchelor teritoriale. Daca s-ar prezenta un bilant separat al Parchetului General s-ar constata ca acest parchet este o mare inselatorie intrucat nu are niciun rezultat desi salariile sunt nesimtit de mari.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva