14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOARE EXCLUSA DIN MAGISTRATURA – Sectia pentru judecatori a CSM a aplicat cea mai dura pedeapsa. Judecatoarea Iulia Mihaela Scurtu de la Judecatoria Onesti a fost data afara din sistem. Sanctiunea a fost dispusa pentru presupusa comitere de catre Scurtu a trei abateri disciplinare: atitudini nedemne, nerespectarea dispozitiilor sefului instantei si exercitarea functiei cu grava neglijenta. Scurtu este acuzata ca a dispus masuri fata de persoane care nu erau parte in proces

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 June 2023 12:51
Vizualizari: 6118

Excludere din magistratura dispusa de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (foto). Vizata de aceasta masura este judecatoarea Iulia Mihaela Scurtu de la Judecatoria Onesti.


 

Astfel, judecatorii din CSM au decis miercuri, 14 iunie 2023, in unanimitate, sa o dea afara din sistem pe judecatoarea Iulia Mihaela Scurtu, pentru presupusa comitere a trei abateri disciplinare. Este vorba despre:

- “atitudinile nedemne in timpul serviciului fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” (art. 271 lit b) din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

- “nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente” (art. 271 lit. l) din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

- “exercitarea functiei cu grava neglijenta” (art.271 lit. s) teza a II-a din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

 

Potrivit informatiilor pe care le detinem, una dintre acuzatiile concrete aduse de Inspectia Judiciara judecatoarei Scurtu este ca aceasta ar fi dispus masuri fata de persoane care nu erau parte intr-un dosar pe care l-a solutionat.


Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara poate fi atacata de judecatoarea Iulia Mihaela Scurtu cu recurs la Completul de 5 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 14 iunie 2023 (dosar 2/J/2023):


“Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulata de parata judecator Scurtu Iulia Mihaela, ca neintemeiata.

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Scurtu Iulia Mihaela-judecator in cadrul Judecatoriei Husi (in prezent judecator in cadrul Judecatoriei Onesti). In baza art.273 alin.(1) lit.f) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor aplica doamnei Scurtu Iulia Mihaela-judecator in cadrul Judecatoriei Husi (in prezent judecator in cadrul Judecatoriei Onesti), sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.271 lit.b), art.271 lit.l) si art.271 lit. s) teza a II a raportat la art.272 alin.(2) si (3) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pusa la dispozitia partilor prin intermediul Grefei, astazi 14.06.2023”.

Comentarii

# # NIMIC !!! date 14 June 2023 14:24 0

:lol: :cry: :zzz L fel K camelia bogdan si danielet!!! Aia au fost dati afara de nenumarate ori si SPALATORIA NUFARUL i-a reabilitat... :P

# maxtor date 14 June 2023 15:39 0

persoane care nu erau parte- ajunge doar un C.N.P si gata!

# Dar grefieri nu era? date 14 June 2023 16:41 +1

Aceast magistrat era magistratul orchestra?? E vrajeala. Poate NU a dispus la vlcibe trebuia...ashea da, primesc!

# Atanasiu Elena date 14 June 2023 21:58 +1

Imi pare rau pt d na judecator. Este o judecatoare f buna, conduce frumos si respectuos sedinta de judecata, si cel mai important am constatat in putinele sedinte la noua instanta ca este o buna civilista. Daca a gresit o incheiere de repunere pe rol, nu inseamna incompetenta profesionala, ci o eroare materiala ce poate fi oricind indreptata. Cred ca acolo a fost cu totul altceva!

# Atanasiu Elena date 14 June 2023 21:58 +2

Imi pare rau pt d na judecator. Este o judecatoare f buna, conduce frumos si respectuos sedinta de judecata, si cel mai important am constatat in putinele sedinte la noua instanta ca este o buna civilista. Daca a gresit o incheiere de repunere pe rol, nu inseamna incompetenta profesionala, ci o eroare materiala ce poate fi oricind indreptata. Cred ca acolo a fost cu totul altceva!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva