22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

LIA O ARDE PE ANNAMARIA – Fosta presedinta a CSM Lia Savonea o da pe colega ei din Consiliu Andrea Annamaria Chis pe mana Inspectiei Judiciare dupa spumegarile acesteia la adresa IJ. Chis si-a luat flit si cand a vrut s-o infiereze pe sefa UNJR Dana Girbovan, Sectia pentru judecatori respingandu-i plangerea prealabila ca tardiva. Foarte important: Savonea vrea reluarea ofensivei la CJUE dupa scandaloasa pledoarie a avocatului general (Minutele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 September 2020 19:34
Vizualizari: 7264

Ziua de joi, 24 septembrie 2020, a adus un dublu ghinion pentru faimoasa judecatoare CSM Andrea Annamaria Chis (foto stanga), cea care nu poate dormi de grija Inspectiei Judiciare si a presedintei UNJR Dana Girbovan. Chis nu doar ca a luat reject cand a incercat sa se jeluiasca, dar mai si risca sa fie data pe mana Inspectiei Judiciare.In primul rand, dupa cum Lumea Justitiei a scris inca de marti, Chis a atacat cu plangere prealabila Hotararea nr. 52/2020 a Sectiei pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii. Este vorba despre hotararea prin care judecatorii CSM au admis cererea judecatoarei Dana Girbovan, presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, de a-i fi aparata reputatia profesionala ca urmare a faptului ca judecatoarea Andrea Chis adusese in discutie, in alta sedinta a Sectiei pentru judecatori din CSM, un text aparut pe un site cunoscut pentru raspandirea de minciuni si calomnii la adresa a diverse figuri publice care nu sunt pe placul #rezistentilor (click aici pentru intregul serial).

Dupa cum era de asteptat, Sectia pentru judecatori au trimis-o pe Andrea Chis sa plimbe ursul, respingandu-i ca tardiva plangerea prealabila. Rasul lumii este ca, in afara de Chis (care s-a abtinut), toti ceilalti opt judecatori prezenti au votat pentru respingerea plangerii (vezi facsimil 1). Deci inclusiv Bogdan Mateescu, despre care nu tinem minte sa fi votat in sens contrar Andreei Chis in probleme sensibile. Mentionam ca judecatorul Mihai Balan a fost absent, dar la sedinta a luat parte presedinta ICCJ Corina Corbu.

 Chis rasculata


In aceeasi sedinta de joi, judecatoarea Lia Savonea (foto dreapta) – fosta presedinta a CSM – a dat-o pe Andrea Chis pe mana Inspectiei Judiciare, suspectand ca a afectat independenta puterii judecatoresti printr-o elucubranta postare de pe Facebook (pe care o gasiti aici, pe Clujust.ro), in care facuse spume la adresa sefului IJ, judecatorul Lucian Netejoru, dandu-i dreptate avocatului general la CJUE, Michal Bobek, care a facut taraboi in legatura cu numirea lui Netejoru pentru un nou mandat la conducerea Inspectiei. Amintim ca zbaterile lui Bobek au venit in contextul in care acesta a pus concluzii la Curtea de Justitie a Uniunii Europene pentru infierarea Romaniei din cauza ca tara noastra si-a permis sa intreprinda binecunoscutele reforme in justitie, soldate inclusiv cu infiintarea SIIJ. De asemenea, mentionam ca statul roman este reprezentat la CJUE de catre Consiliul Superior al Magistraturii (click aici pentru a citi).


Mai exact, Sectia pentru judecatori a hotarat urmatoarele (vezi facsimil 2):


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea la comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea discutarii, a cererilor formulate de doamna judecator LIA SAVONEA, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la posibila afectare a independentei puterii judecatoresti prin afirmatiile doamnei judecator ANDREA ANNAMARIA CHIS, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, postate pe pagina sa de Facebook si preluate de presa, precum si cu privire la analizarea posibilitatii redeschiderii fazei orale a procedurii in cauza aflata pe rolul CJUE. (8 Da, 1 abtinere doamna judecator Andrea-Annamaria Chis)”.


Asa cum ati citit mai sus, pe langa faptul ca Savonea a trimis-o pe Chis sa dea socoteala in fata Inspectiei Judiciare (hotarare adoptata cu unanimitatea celor prezenti, in afara de Andrea Chis, care s-a abtinut – asadar si cu votul lui „Bobita Matilet”), fosta sefa a Consiliului a cerut ca institutia din care face parte sa redeschida faza pledoariilor la CJUE. Pentru cei care nu cunosc procedura, mentionam ca instanta europeana nu functioneaza pe baza principiului contradictorialitatii, astfel incat sa poata fi depusa intampinare la intampinare, cum se intampla in Romania. Deci daca cineva are ceva de adaugat la propria pledoarie, trebuie sa solicite reluarea intregii faze a dezbaterilor orale. O aberatie care calca in picioare principiul contradictorialitatii, dar asta este.

Oricum: mutarea Liei Savonea legata de CJUE este cat se poate de salutara pentru Romania, credem noi. Ca sa nu mai vorbim despre momentul excelent ales ca, simultan cu problema CJUE, Savonea sa-i aplice zdrobitoarea lovitura Andreei Chis, din nou un demers de apreciat, in opinia noastra.

 


Comentarii

# Așa penibil, mai rar date 24 September 2020 20:20 +11

Cum, cea mai titrata dintre #, cea mai înverșunată procedurista, profesoara de la Cluj, face plângere tardiva???? :lol:

# Cetateanul date 24 September 2020 21:00 +3

Băi nea independenților ... gașca leprelor galbene vă mai suportă până dupe alegeri când speră ei vor avea tot soiul de majorități. Cu oficializarea opiniei fraierului general se va/veți ajunge din nou la dosul din știrbei. Doar că de această dată vor fi luați de mânuță nu doar nevinovații ci fiecare ce a avut vreodată vreun punct de vedere ... și vorbim dupe 4 ani...care o mai fi liber. Cei mai înțelepți au reținut sintagma ”nu întâmplător”. PS De nu vor face nimic și vor fi lăsat toți frustrații, eșuații și reșapații să umble liberi prin profesie ...atunci când se va ajunge la unii din ei ...nu va mai fi nimeni să îi apere!

# NM date 24 September 2020 21:46 -3

Aceasta femeie magistrat rezista și își bate joc de toți membri CSM. Acolo sunt inpartiti pe găști si interese, o vede cineva pe Savonea vreo Sfânta? Este cumva prietena de familie cu Cătălin Voicu? Ce dracu despre ce vorbim, este o femeie perversa numai ca, cu Chis nu ii merge, în rest amândouă îmi doresc sa dispară din magistratura și la parnae cu ele dar sa îl ia cu ele și pe securistul de Mihai Ban.

# Curtea de apel cluj date 24 September 2020 22:17 +7

Rușine, madam Chiș. Sunteti potrivita doar pt îmbrățișarea copacilor.. Nu știți drept,nu cunoașteți termenele procedurale. Știți doar sa faceți rău judecătorilor care din nefericire v-au votat. Plecați la Cjue și lăsați magistrații sa judece cum spune legea. Savonea e singura care înțelege sistemul judiciar

# jude date 25 September 2020 06:45 +2

Cred ca tipa nu va mai avea somn deloc. Cine se crede ea, cand a facut numai rahaturi ? Merita sa vada cum este la beciul domnesc, cat mai repede!

# Jan date 1 October 2020 21:56 0

Aceasta Chis pune pe ganduri pe oricine care plateste luxul din justitie prin taxele si impozitele platite, Dati afara acesti asa-zisi magistrati rezist care sint parazitari ai sistemului

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva