25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MITA LA PROCUROR – Parchetul Curtii de Apel Craiova l-a pus sub acuzare pe procurorul Claudiu Constantin Negrila de la Parchetul Tribunalului Olt pentru luare de mita, favorizarea faptuitorului, folosirea de informatii nedestinate publicitatii si abuz in serviciu: “A acceptat achitarea unor servicii de transport aerian si a folosit un autoturism de la persoanele cercetate intr-un dosar aflat in instrumentarea sa”. Negrila le-ar fi dat clasare prietenilor sai

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 March 2024 17:24
Vizualizari: 5296

Parchetul Curtii de Apel Craiova a declansat urmarirea penala fata de procurorul Claudiu Constantin Negrila (foto) de la Parchetul Tribunalului Olt. Acesta este acuzat de luare de mita, favorizarea faptuitorului, folosirea de informatii nedestinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si abuz in serviciu.


 

Astfel, potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova joi, 14 martie 2024, procurorul Negrila ar fi acceptat sa i se achite transportul aerian de catre administratorii unor societati comerciale pe care ii cerceta pentru evaziune fiscala. De asemenea, procurorul Claudiu Constantin Negrila ar fi folosit in interes personal o masina primita de la aceiasi administratori.

In ceea ce priveste favorizarea faptuitorului, procurorul Negrila ar fi clasat doua dosare ale prietenilor sai, administratorii de societati comerciale mai sus mentionati.

O alta acuzatie la adresa procurorului Claudiu Constantin Negrila priveste faptul ca acesta ar fi dispus xerocopierea unui dosar penal si a inaintat apoi copiile unei persoane care nu trebuia sa aiba acces la dosar.

Nu in ultimul rand, procurorul Negrila ar fi influentat un dosar civil aflat in care era parte un ofiter de politie.


Alaturi de procurorul Negrila au fost pusi sub urmarire penala atat administratorii societatilor comerciale, cat si ofiterul de politie.

Un alt om de afaceri a fost arestat preventiv.


Iata comunicatul Parchetului Curtii de Apel Craiova:


“Procurorii din cadrul Parchetul de langa Curtea de Apel Craiova impreuna cu organele de politie din cadrul D.G.A. – Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj si Sectia Regionala de Politie Transporturi Craiova au efectuat, in data de 12.03.2024, un numar de 8 perchezitii domiciliare pe raza municipiilor Slatina, jud. Olt si Craiova, jud. Dolj, intr-o cauza aflata pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, in care se efectueaza urmarirea fata de urmatorii suspecti:

I. N.C.C., procuror in cadrul unei unitati de parchet de pe langa tribunal, pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni:

-luare de mita in forma continuata, raportat la faptul ca, in perioada noiembrie - decembrie 2023, a acceptat achitarea unor servicii de transport aerian si a folosit in interes personal un autoturism, de la persoanele I.C. si I.D. - administratori de societati comerciale, cercetate pentru evaziune fiscala si alte infractiuni intr-un dosar penal aflat in instrumentarea sa;

-trei infractiuni de favorizarea faptuitorului, raportat la faptul ca, in perioada noiembrie 2021 - ianuarie 2024, desi se afla in stare de incompatibilitate, a instrumentat si solutionat, prin clasare, doua dosare penale in care erau cercetati, pentru evaziune fiscala si alte infractiuni, prietenii sai I.C., I.D. si U.M. – administratori de societati comerciale, iar, in perioada mai 2022 - prezent, a pastrat in instrumentare un dosar penal in care era cercetat prietenul acestuia - S.C.D.;

-folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, raportat la faptul ca, in luna decembrie 2023, acesta a dispus xerocopierea unui dosar penal si a inaintat aceste xerocopii catre o persoana fizica neautorizata;

-abuz in serviciu, raportat la faptul ca, in luna ianuarie 2024, a inteles sa se foloseasca de calitatea sa, de cunostintele sale juridice si experienta sa profesionala pentru a afecta cursul unui dosar civil aflat pe rolul instantelor de judecata, in care era parte ofiterul de politie M.I.M.

II. I.C. si I.D., administratori ai unor societati comerciale, pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita in forma continuata, raportat la faptul ca, in perioada noiembrie - decembrie 2023, au achitat contravaloarea unor servicii de transport aerian si au incredintat spre folosire un autoturism procurorului N.C.C., in instrumentarea caruia se afla un dosar penal in care acestia erau cercetati pentru evaziune fiscala si alte infractiuni.

III. M.I.M., ofiter de politie, pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu, raportat la faptul ca, in luna ianuarie 2024, l-a determinat pe procurorul N.C.C. sa-si indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu, in sensul a se intocmi si inregistra la acesta in lucru un dosar penal, de natura sa suspende judecata intr-un dosar civil, in care ofiterul de politie era parte.

De asemenea, in cauza s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore fata de inculpatul:

- I.P., fost administrator al unor societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita in forma continuata, raportat la faptul ca, in luna ianuarie 2024, i-a inmanat unui ofiter de politie, autorizat in cauza ca investigator cu identitate reala, sumele de 10.000 lei, respectiv 5.000 lei, in acelasi scop, al directionarii in favoarea sa a cercetarilor intr-un dosar penal.

In data de 13.03.2024, Curtea de Apel Craiova si-a insusit propunerea de arestare preventiva inaintata de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova fata de inculpatul I.P. si a dispus arestarea preventiva a acestuia pe o durata de 30 de zile.

Pe parcursul cercetarilor s-a beneficiat de sprijinul D.G.A. – Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj, I.G.P.R. – D.P.T. – Sectia Regionala de Politie Transporturi Craiova, I.G.P.R. – D.O.S – Brigada de Operatiuni Speciale Craiova, Brigada de Operatiuni Speciale Bucuresti.

Precizam ca efectuarea in continuare a urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici un fel, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

 

sursa foto: Eveniment de Olt

Comentarii

# maxtor date 14 March 2024 23:02 0

"Negrila le-ar fi dat clasare prietenilor sai" -e posibil ca mimimum sa fi fost sub sau egal cu 5 ani....la discretie.

# maxtor date 14 March 2024 23:03 +1

Tribunalului Olt? -juma' sint prin Bucuresti, in alta "ju-ris-dis-c-ti-e"

# IONESCU GHEORGHE date 15 March 2024 10:25 +3

Felicitări procurorilor desemnați din cadrul PCA Craiova! Să reținem că este un al doilea tsunami, după cel declanșat urmare episodului Lia Sorin Marian !! Se aude oare și la dvs, PCA Pitești ? Se aude, dna procuror desemnat Oprea-Mihai Tatiana Ionela ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.07.2024 – Patru judecatori cu patalama de „inapt psihic”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva