6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOTA LUI COLDEA – Informarea generalului SRI Florian Coldea poate rasturna dosarul „Gala Bute”: „Una dintre notele SRI venea chiar de la Coldea... Sunt foarte importante. Vor fi lucruri interesante acolo... Se vede clar care erau relatiile dintre inculpatii din dosar, oamenii de afaceri din dosar, si cum eu nu am fost implicata niciodata... Unii dintre ei au simtit nevoia sa scape dand vina pe mine” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 November 2016 16:42
Vizualizari: 9695

Extrem de ciudata situatia in care s-a ajuns in celebrul dosar “Gala Bute”, in care Elena Udrea a fost trimisa in judecata pentru presupuse fapte de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Intregul dosar poate fi rasturnat chiar de catre cel pe care Elena Udrea l-a acuzat ca, impreuna cu sefa DNA Laura Kovesi, a executat-o si aruncat-o in arest. Este vorba despre prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea (foto).


Recent, Lumeajustitiei.ro a dezvaluit ca Elena Udrea a solicitat Completului de 3 judecatori al ICCJ, format din judecatoarele Angela Dragne, Leontina Serban si Florentina Dragomir, pe masa carora se afla dosarul “Gala Bute” (dosar nr. 1532/1/2015) sa trimita adrese catre DNA si SRI in legatura cu o alta cauza DNA si note informative ale SRI care ar privi inculpatii si martorii din cauza. Udrea a explicat in solicitarea catre ICCJ ca notele SRI ar demonstra existenta unei “conivente infractionale” dintre inculpati si martorii din dosar, coniventa din care ea nu facea parte, in conditiile in care numele sau nu apare in documentele SRI. Iata ca Elena Udrea a facut noi dezvaluiri interesante despre acest aspect.

Dosarul de la DNA Alba Iulia

Invitata miercuri seara, 9 noiembrie 2016, la TVR, Udrea a relatat cum a ajuns sa afle despre pretinsele legaturi dintre inculpatii si martorii din dosar: I-a venit o adresa de la DNA Alba (n.r. - fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, inculpat in dosarul 'Gala Bute'), cu care a venit la mine, mi-a spus ca este chemat la DNA Alba, ca nu are avocat si era si destul de speriat, si daca pot sa-i recomand un avocat. L-am intrebat despre ce este vorba, ce ar putea sa fie. Cu acea ocazie – asta am povestit la instanta si el a confirmat ca asa stau lucrurile – abia in septembrie 2011, am aflat ca domnul Stefan Lungu avusese o relatie pe bani, prestase servicii de media, de comunicare, de promovare, pentru un om de afaceri Gardean (n.r. - Adrian Gardean, martor in dosarul 'Gala Bute'), care este parte in dosar. Atunci aflasem eu ca domnul Stefan Lungu a avut relatii de colaborare cu domnul Gardean. Domnul Stefan Lungu a confirmat tot in instanta. Eu am cerut ca acel dosar despre care domnul Stefan Lungu face vorbire sa fie adus ca proba in favoarea mea in instanta in care se judeca dosarul 'Gala Bute'”.

Semnatura lui Coldea

O alta dezvaluire a Elenei Udrea priveste notele SRI la care a facut trimitere, note ce ar proba ca inculpatii si oamenii de afaceri din dosar aveau relatii mai vechi si ca “unii dintre ei au simtit nevoia sa scape dand vina pe mine”. Asadar, Udrea a precizat ca una dintre notele SRI este semnata chiar de prim-adjunctul SRI Florian Coldea:

Eu am cerut lucrul acesta pentru ca daca acest dosar de la DNA Alba din 2011 este adus ca proba in instanta, este o proba foarte importanta, plus notele SRI din 2011 si din 2010...acolo se vede clar care erau relatiile dintre inculpatii din dosar, oamenii de afaceri din dosar, ce relatii aveau si cum eu nu am fost implicata niciodata, in niciun fel. Eu de aceea am cerut acest dosar, aceste note, pentru a se vedea faptul ca niciodata nu am fost implicata in relatiile dintre ei. Cand s-a ajuns la ei si i-au intrebat procurorii cu mine arestata, sau cu mine pe cale de arestare despre subiect, evident ca unii dintre ei au simtit nevoia sa scape dand vina pe mine. (…) Eu vorbesc despre note SRI care au ajuns la DNA. Important este ce s-a intamplat cu informarile care au ajuns de la SRI la DNA, acel dosar din 2011, care contine aceste informari. (…) Una din notele SRI, asa cum imi amintesc, venea chiar de la domnul Coldea. Din dosarul 'Gala Bute'... Sunt foarte importante acele note, desecretizarea, si dosarul de la Alba este foarte important sa ajunga la ICCJ. Vor fi lucruri interesante acolo”.

*Cititi aici solicitarea Elenei Udrea formulata la Inalta Curte privind notele SRI si dosarul de la DNA Alba Iulia

*Cititi aici rechizitoriul DNA din dosarul Elenei Udrea

Comentarii

# DODI date 10 November 2016 16:49 +18

Ca orice dosar pompos făcut de luluța și sfertodocții din subordinea ei începe să se dilueze până la a ieși un fâs zgomotos și deloc plăcut mirosului. Atâta carte știe, atâta poate, dar știe să își vândă scump marfa la televiziunile de casă și la publicații străine unde se laudă cu lupta ei de cruciat împotriva răului universal. Nu degeaba au sărit ambasadele care mai de care cu medalii diplome și proptele. Păcat că lunaticul de la Cotroceni nu aude, nu vede și, mai ales, nu vorbește de aceste mari succese ale luluței. El tremură ca varga și se roagă în fiecare seară să nu o supere pe luluța și să trebuiască să meargă la nevastă doar la ... vorbitor.

# pelin date 10 November 2016 17:49 +23

Desi ii placea sa faca pe misteriosul si este plin de morga(trufie)Coldea in realitate este un individ lipsit de orizont intelectual(a se vedea esecurile la examen.din facultate si din academie)si de capacitate de comunicare,precum si de discernamant si de spirit critic,fiind considerat capabil de orice,asa a fost cunoscut de catre colegii sai din SRI.Este in stare sa ingoape orice si pe oricne.Devotamentul manifestat fata de Basescu si lipsa de scrupule in actiunile sale,i-au conturat portretul de slugarnic, de tipul securistului habotnic-bolsevist,capabil de orice abuz pt.a executa ordinile stapanului!Acesta este adevaratul mare general COLDEA!!!!!!!!

# Mulder, agentul mulder date 10 November 2016 21:21 +13

Adica vrei sa ne explici ce stim. Nu toți maiorasii frumusei si inalti sunt si destepti?! Adica pot fi si....p...r...o...s...t...i?! :eek: :eek:

# Edelweiss date 10 November 2016 21:05 +10

Apăi lui Florien, așa cum este descris, i se potrivește de minune o analiză care are drept temă paradoxalul succes în viață al nulităților și mediocrităților, al proștilor, în comparație cu cei merituoși, cu inteligenții. Florien a reușit să răzbată în viață și să acceadă posturi cheie? Ei bine, ESTE PROST. „Calitatea” de prost nu este doar condiție sine qua non a succesului în Rroemenica neosocialistă, ci este deja un fenomen sociologic și biologic. https://andreichira.ro/de-ce-oamenii-inteligenti-esueaza-si-prostii-reusesc-in-viata/

# Edelweiss date 10 November 2016 23:22 +11

Răsfoiam zilele astea un account FB abandonat și am găsit acolo menționat numele autorului acelei fraze memorabile pe care am menționat-o de câteva ori: „Mi se pare genială asta cu generalul Coldea decorat de Franța. Când o altă țară decorează un general de la Serviciile tale Secrete e ca și cum pe nevastă-ta ar decora-o ceilalți bărbați din bloc pentru merite deosebite.” Ca să fie un act de reparație asupra părintelui acestei brilliante reflecții, el se numește MIHAI RADU.

# Robert Horvath Blog date 11 November 2016 07:28 +5

Mesaj din NY Elena Udrea este agent SUA Si nu va patii nimic. Totul este de.....vrajeala. Deschideti :-x Robert Horvath Deva Blog

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva