22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SALVAREA INSPECTOARELOR – Sectia pentru procurori in materie disciplinara a respins pe procedura dosarul impotriva inspectoarelor judiciare Gina Magirescu si Andreea Cristina Mina. Cele doua procuroare, autoarele a doua rapoarte devastatoare pentru Laura Kovesi, sunt acuzate de manifestari care aduc atingere onoarei profesionale, atitudini nedemne, insubordonare si utilizarea unor expresii neadecvate in actele judiciare (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

25 November 2021 13:16
Vizualizari: 11587

Ziua de miercuri, 24 noiembrie 2021, a adus o premiera la Sectia pentru procurori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii. O premiera daca ne raportam la actuala legislatura a CSM (2017-2022). De binecunoscuta practica a „Brigazii Nufarul” de a tranti pe procedura un dosar disciplinar au beneficiat pentru prima data doua inspectoare judiciare.Este vorba despre procuroarele Gina Magirescu si Andreea Cristina Mina (foto). Inspectia Judiciara le-a trimis in judecata disciplinara pentru urmatoarele abateri continute in art. 99 al Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:


- a): „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- c): „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”;

- g): „nerespectarea de catre procuror a dispozitiilor procurorului ierarhic superior, date in scris si in conformitate cu legea”;

- m): „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”;

- s): „utilizarea unor expresii inadecvate in cuprinsul hotararilor judecatoresti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea in mod vadit contrara rationamentului juridic, de natura sa afecteze prestigiul justitiei sau demnitatea functiei de magistrat”.


Iata minuta procurorilor CSM din dosarul nr. 14/P/2021 (vezi facsimil):


Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr. 2750/B/1.10.2021 date in lucrarea nr. 21-1333/al din data de 1 octombrie 2021.

Constata nulitatea actiunii disciplinare formulate impotriva paratelor MAGIRESCU GINA si MINA ANDREEA CRISTINA, inspectori judiciari in cadrul Inspectiei Judiciare – Directia de inspectie pentru procurori, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. art. 99 lit. a), c), g), m) si s) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor sl procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata in sedinta publica azi, 24 noiembrie 2021”.

 Cele doua inspectoare judiciare i-au dat insomnii lui Kovesi


In caz ca va suna cunoscut numele Gina Magirescu, amintim ca ea este una dintre autoarele dosarului disciplinar impotriva fostei sefe DNA Laura Kovesi si a fostului adjunct al acesteia, Marius Iacob. Subliniem ca procurorii Kovesi si Iacob au fost trimisi in judecata disciplinara in ianuarie 2018 – deci cand inca erau in functii (click aici pentru a citi).

In partea cealalta, Andreea Cristina Mina – fosta inspectoare-sefa adjuncta a IJ – se numara si ea printre cosmarurile inculpatei Laura Kovesi, Mina fiind una dintre autoarele cumplitului raport publicat in iulie 2018, care a stat la baza revocarii Lulutei de la conducerea DNA (click aici pentru a citi). In august 2021, Andreea Mina a obtinut din partea Sectiei pentru procurori a CSM – chiar daca la numai un vot diferenta – apararea independentei si a reputatiei profesionale fata de doua avize negative emise de catre inspectoarele judiciare Monica Plesea si Crenguta Andreea Lionte pe inceperea unei cercetari disciplinare (click aici pentru a citi).

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva