22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SUCCES REDUTABIL - Finalizarea privatizarii Automobile Craiova, un proiect de succes pentru casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, prin care a fost adusa la bugetul statului suma de 38.000.000 euro

Scris de: L.J. | pdf | print

12 December 2012 16:54
Vizualizari: 10493

 

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost asistata juridic de catre marea casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii pe toate aspectele aferente finalizarii procesului de privatizare a societatii Automobile Craiova cu gigantul american Ford. Finalizarea contractului de privatizare a Automobile Craiova a presupus o serie de negocieri intre Ford Motor Company SUA, actualul proprietar al producatorului de masini si AVAS, autoritatea de privatizare, negocieri incheiate cu plata a aproximativ 38 milioane de euro catre bugetul de stat.


O echipa de avocati din partea Tuca Zbarcea & Asociatii a acoperit toate aspectele acestui proces, pornind de la chestiuni de drept societar si comercial, dreptul mediului, drept imobiliar, fuziuni si achizitii, privatizare, drept fiscal.

Privatizarea Automobile Craiova a fost un proces complex si de durata, dar cu siguranta unul de succes, care ar putea servi drept model si pentru alte proiecte similare ale statului. Din 2005 si pana acum, am avut ocazia de a fi implicati in toate etapele, incepand cu transferul pachetului majoritar de actiuni de la Daewoo Motors Ltd. catre Statul roman, lansarea propriu-zisa a procesului de privatizare, negocierile cu Ford si apoi finalizarea acesteia. Credem ca experienta avocatilor nostri in privatizare, fuziuni si achizitii a contribuit cu succes la incheierea unei etape importante in dezvoltarea industriei producatoare de masini din Romania, in care s-au facut eforturi pentru protejarea si armonizarea intereselor Statului roman, dar si ale investitorului de talia Ford”, declara Florentin Tuca (foto) Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Asistenta AVAS pe parcursul privatizarii si finalizarii acesteia a fost asigurata de o echipa mixta de avocati si consultanti fiscali ai Tuca Zbarcea & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii Tax din care au facut parte Florentin Tuca, Managing Partner; Razvan Gheorghiu-Testa, Partener; Alin Chitu, Senior Tax Manager; Dragos Apostol, Managing Associate.

In 2005, Tuca Zbarcea & Asociatii a asigurat servicii de asistenta juridica AVAS in ceea ce priveste restructurarea Automobile Craiova, ca un prim pas in vederea privatizarii, constand in transferul pachetului majoritar de actiuni de la Daewoo Motors Ltd. catre Statul roman, urmare a unei tranzactii in valoare de 60 milioane USD. Serviciile au inclus asistenta pe durata negocierilor cu Daewoo Motors Co. Ltd., efectuarea tuturor elementelor procesului de auditare juridica a Automobile Craiova si pregatirea documentatiei tranzactiei, redactarea de opinii juridice si memorandumuri pentru Guvernul Romaniei privind optiunile si consecintele legale ale diverselor propuneri de structurare a tranzactiei.

Ulterior, in anul 2007, Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat din punct de vedere juridic AVAS cu ocazia negocierii si semnarii contractului cu Ford Motor Company, asigurand pregatirea strategiei de privatizare, redactarea documentelor aferente tranzactiei, asistenta pe durata negocierilor cu Ford Motor Company, revizuirea documentelor tranzactiei si analiza tuturor elementelor specifice tranzactiei. Prin aceasta privatizare, investitorul american si-a asumat realizarea de investitii in valoare de peste 700 milioane de euro.

De asemenea, ulterior semnarii contractului de privatizare, serviciile ”Tuca Zbarcea & Asociatii” au inclus asistenta juridica si fiscala in ceea ce priveste finalizarea procesului, inclusiv procedura de divizare in vederea constituirii unei noi societati, S.C. Active Conexe S.A., ingloband active ce nu tin de activitatea principala desfasurata de Ford la Craiova (fabrica Mecatim Timisoara si o serie de proprietati imobiliare situate in mai multe judete), precum si aspectele fiscale legate de transferul celor aproximativ 38 milioane de euro la bugetul statului.

 

Comentarii

# catalin date 13 December 2012 08:28 +4

Reclama! Ei cat au luat onorariu?

# vivui date 13 December 2012 08:47 +4

eu cred ca au transpirat. e atit de greu....sa vinzi bunurile statului...d-aia suntem saraci, vin astia care nu au fost in stare sa aduca nimic dar in schimb vind tot ce se poate.

# Cam asa stau lucrurile cu Ford, nu? date 13 December 2012 09:22 +2

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/statul-a-mai-primit-170-mil-lei-cash-si-active-de-90-mil-lei-din-privatizarea-automobile-craiova-10387767

# HA HA HA!!! date 13 December 2012 09:26 +4

Dupa cum rezulta din articol Ford nu a transferat activele de 120 mil lei catre stat si actionarii minoritari. Adica AVAS a obtinut o promisiune neonorata? Ca nu e prea clar... asta e un succes al unei mari case de avocatura? O donatie deghizata catre Ford? Mi se pare firesc... asa traiesc cei saraci... din donatii.

# Warlock date 13 December 2012 11:54 -2

Da, e usor sa postezi comentarii negative la adresa unora ce muncesc. Drept este ca munca lor nu este cunoscuta, nu este inteleasa si poate de aia e usor sa faci rumoare de prin copacii din jungla, sa huidui, sa faci hu-hu. 

# war cioc date 13 December 2012 17:45 +2

warlock mamaica ta asa te-a facut , cu creier mic de tot. vinde tot ba ca doar bunicii si parintii nostri si-au rupt oasele ca sa vina clasa ciocoilor din zilele noastre sa vinda fabrici, si tot ceea ce ne aduceau locuri de munca si bani ca sa se imbogateasca citiva sarlatani. numai cei "destepti" profita de bunurile tarii, prostimea rage de foame si plateste taxe si impozite. de ce nu participa la vinzare un avocat din pocreaca din vale? numai bucurestenii au case de avocatura? au pe naiba, niste smecheri care minaresc statul si noi platim taxe de ne rupem.cu warlock-i de astia am ajuns gunoiul europei, IQ zero, pile, spagi, caste , taxe, impostori, infractori etc.oamenii cinstiti nu au loc in tara asta. 

# patrician sau plebeu date 16 December 2012 17:10 0

Acolo s-au lucrat cate 28 de ore pe zi, din acesta cauza provatizarea a avut un succes nebun....doar pentru casa de avocatura :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva