3 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EI SUNT JUDECATORII CARE AU ARESTAT-O ILEGAL - Mariana Rarinca a executat nevinovata 6 luni de inchisoare pentru ca niciunul dintre cei 10 magistrati chemati sa se pronunte pe arestare nu a indraznit s-o contrazica pe sefa ICCJ Livia Stanciu, asa-zisa parte vatamata in dosarul de santaj fabricat de procurorii lui Kovesi. Judecatorul Andi Malaliu de la TMB a constatat "legalitatea si temeinicia" arestarii, in camera preliminara, iar apoi a dat sentinta de condamnare (Lista)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

28 May 2015 16:30
Vizualizari: 14187

Lumeajustitiei.ro dezvaluie numele judecatorilor care s-au facut una cu parchetul, apreciind ca plangerea partii vatamate si referatul de arestare constituie probe suficiente pentru privarea de libertate a Marianei Rarinca, femeia nenorocita de "parteneriatul de nadejde" dintre judecatoarea Livia Stanciu, sefa ICCJ, si procurorii Laurei Codruta Kovesi. Achitata definitiv, miercuri 20 mai 2015, de judecatorii Risantea Gagescu si Damian Dolache de la Sectia a I-a a Curtii de Apel Bucuresti, Mariana Rarinca a fost tinuta ilegal in arest timp de 191 de zile, dupa ce a fost retinuta abuziv de DNA, in iunie 2014, la plangerea de santaj a presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, inca in functie. Peste 6 luni de arest in conditiile in care procurorii Iulian Pancescu si Carmen Damian nu au mai intocmit niciun act de urmarire penala in cauza dupa momentul perchezitiei efectuate din disperarea ca telefonul dat de Mariana Rarinca la Antena 3, in 8 iunie 2014, ar putea compromite imaginea Liviei Stanciu. Cum a fost posibil ca judecatorii chemati sa se pronunte pe legalitatea si temeinicia masurii si pe cererile de inlocuire a arestarii preventive cu o masura mai blanda sa o tina pe aceasta femeie 6 luni in spatele gratiilor, fara ca in dosar sa intervina probe sau alte elemente noi care sa justifice privarea de libertate pe o perioada atat de indelungata? Au adus judecatorii care au arestat-o pe Mariana Rarinca argumente "relevante" si "suficiente" - asa cum obliga rigorile CEDO (vezi in acest sens, de exemplu, Owsik c. Poloniei, Belchev c. Bulgariei, Sarban c. Moldovei) - atunci cand au motivat necesitatea prelungirii masurii privative de libertate, ca sa evite astfel condamnarea Romaniei pentru incalcarea Art.5 par.3 din Conventie?


Iata lista celor 10 judecatori de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti care au tinut-o degeaba 6 luni in arest preventiv pe Mariana Rarinca:

Manuela Mladin Golea (TMB)

Alina Petronela Mosneagu (CAB)

Andi Malaliu (TMB)

Cristina Carmen Craiu (CAB)

Raul Alexandru Nestor (TMB)

Constantin Luchian Constantinescu (CAB)

Daniela Toader (TMB)

Corina Daescu (CAB)

Corina Ciobanu (CAB)

Victor Ionut Voina (CAB)

Arestarea preventiva dispusa impotriva Marianei Rarinca este o masura ilegala avand in vedere practica instantelor care au statuat ca solutia de achitare dispusa la finalul unui proces penal echivaleaza cu stabilirea caracterului nelegal al privarii de libertate. Amintim in acest sens, cu titlu de exemplu, Decizia nr.700/09.02.2015 a judecatorilor Sorin Pascu si Cristina Raicea de la Curtea de Apel Craiova: "In conditiile in care reclamantul in cursul procesului penal a fost achitat, intreaga constructie penala edificata impotriva acestuia a cazut, fiind nula de drept, toate actele de urmarire penala fiind nelegale, inclusiv masurile restrictive sau privative de libertate".

Rarinca a primit mandat de la judecatoarea Manuela Mladin Golea

Judecatorul de drepturi si libertati care a admis, la 10 iunie 2014, referatul cu propunere de arestare preventiva intocmit de procurorii DNA Iulian Pancescu si Carmen Damian, dispunand emiterea mandatului de arestare preventiva (vezi facsimil) pentru 30 de zile pe numele Marianei Rarinca, este Manuela Mladin Golea, de la Sectia a I-a penala a Tribunalului Bucuresti. Contestatia impotriva incheierii TMB din 10 iunie 2014 a fost respinsa, 7 zile mai tarziu, de judecatoarea Alina Petronela Mosneagu, de la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti. Cele doua solutii sunt nepublice si au fost pronuntate in dosarul nr. 19725/3/2014 (2048/2014).

Judecatorul fondului s-a antepronuntat. Andi Malaliu de la TMB a tinut-o in arest pe Mariana Rarinca in faza de camera preliminara, iar apoi a dat solutie de condamnare

In dosarul Marianei Rarinca constatam vesnica anomalie judiciara care permite unui magistrat sa se pronunte atat pe masurile preventive aplicate unui inculpat, cat si pe fondul cauzei in care acesta este trimis in judecata. Aceasta anomalie ii determina adesea pe judecatori sa se pronunte pentru condamnarea unei persoane, desi ar fi avut elemente suficiente care indicau mai degraba achitarea, tocmai pentru a-si justifica propriile masuri privative de libertate dispuse impotriva respectivei persoane si pentru a evita astel o eventuala sanctiune, fie ea si disciplinara numai.

La 3 iulie 2014, magistratul care 5 luni mai tarziu avea sa o condamne in prima instanta pe Mariana Rarinca la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, judecatorul Andi Malaliu de la TMB - Sectia a I-a penala, a dispus, in camera preliminara, mentinerea masurii arestarii preventive: "Solutia pe scurt: In baza art.348 alin. 1 Cod proc.pen. raportat la art.207 alin.6 cod proc.pen., constata legalitatea si temeinicia luarii masurii arestarii preventive fata de inculpata RARINCA MARIANA. In baza art.207 alin. 4 Cod proc.pen., mentine arestarea preventiva a inculpatei RARINCA MARIANA pana la urmatoarea verificare. In baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat raman In sarcina acestuia. Stabileste termen pentru verificarea starii de arest pentru data de 30.07.2014. Cu drept de contestatie In termen de 48 ore de la comunicare. Data in camera de consiliu si pronuntata in camera de consiliu, azi, 03.07.2014 ".

Cum isi putea justifica judecatorul Andi Malaliu decizia de mentinere in arest a Marianei Rarinca, in situatia in care ar fi dat o sentinta de achitare?

Contestatia Marianei Rarinca impotriva acestei solutii a fost respinsa, la 8 iulie 2014, de judecatoarea Cristina Carmen Craiu de la CAB: "Solutia pe scurt: Incheierea nr. 466 din 8.VII.2014 - In temeiul art.205 Cod procedura penala respinge, ca nefondata, contestatia formulata de inculpata RARINCA MARIANA impotriva Incheierii de sedinta din camera de consiliu din data de 3 iulie 2014 pronuntata de judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti Sectia I Penala. In temeiul art.275 alin.2 Cod procedura penala obliga pe contestatoare la plata sumei de 200 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in cuantum de 100 lei, se va avansa din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata In sedinta publica, azi, 8 iulie 2014. Document: Incheiere - masuri preventive (faza de UP) 466/2014 08.07.2014".

A doua cerere de inlocuire a masurii arestarii preventive cu o masura mai usoara, formulata de Mariana Rarinca, a fost analizata si respinsa ca neintemeiata de judecatorul Raul Alexandru Nestor de la TMB: "Solutia pe scurt: Respinge ca neintemeiata cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar formulata in conditiile art. 242 alin. 2 Cpp de inculpata: RARINCA MARIANA Masura dispusa se comunica administratiei locului de detentie, care o va aduce de indata la cunostinta persoanei private de libertate. In baza art. 272 alin. 1 Cpp dispune decontarea onorariului cuvenit aparatorului din oficiu, avocat Stanculescu Oana Mihaela, delegatie 21292/24.07.2014, in cuantum de 100 lei, din fondurile MJ catre SAJ Bucuresti Conform art. 275 alin. 2 Cpp obliga inculpata la plata sumei de 150 lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestatie In termen de 48 de ore de la comunicare. Cercetata In camera de consiliu, astazi 25.07.14 si pronuntata in camera de consiliu, astazi 25.07.14".

Una dintre contestatiile Marianei Rarinca a fost solutionata in 2 saptamani, desi legea prevede 5 zile

Solutia judecatorului TMB Raul Alexandru Nestor a fost atacata la 28 iulie 2015, contestatia Marianei Rarinca fiind respinsa, la 12 august 2014 - mult mai tarziu decat prevede legea -, de judecatorul Constantin Luchian Constantinescu de la CAB: "Solutia e scurt: Inch. 581/C/CP Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de inculpata RARINCA MARIANA. Obliga inculpata la plata sumei de 200 lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul avocatului din oficiu, in suma de 100 lei, se suporta din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu azi, 12.08.2014. Document: Incheiere - masuri preventive (faza de UP) 581/2014 12.08.2014".

"Art.204 Cpp - Calea de atac impotriva incheierilor prin care se dispune asupra masurilor preventive in cursul urmaririi penale... (4) Contestatia formulata de inculpat se solutioneaza in termen de 5 zile de la inregistrare"

Pe legalitatea si temeinicia masurii s-a pronuntat, la 30 iulie 2014, judecatoarea Daniela Toader, de la TMB: "Solutia pe scurt: In baza art.348 alin.2 C.p.p. raportat la art.207 slin.2 C.p.p. constata legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive a inculpatei Rarinca Mariana. In baza art.207 alin.4 C.p.p. mentine masura arestarii preventive a inculpatei Rarinca Mariana. Cu drept de contestatie in termen de 48 ore de la comunicare. Fixeaza termen intermediar, in vederea verificarii legalitatii si temeiniciei masurii arestarii preventive, la data de 26.08.2014, cand se citeaza inculpata si se asigura apararea. Pronuntata in camera de consiliu, azi 30.07.2014".

Contestatia impotriva solutiei TMB din 30.07.2014 a fost examinata in aceeasi zi (12.08.2014) si de acelasi judecator - Constantin Luchian Constantinescu de la CAB - care a respins contestatia impotriva incheierii din 25 iulie 2014 a judecatorului Raul Alexandru Nestor, de la TMB, cel care a rezolvat a doua cerere prin care Mariana Rarinca a solicitat inlocuirea masurii arestarii preventive cu o masura mai usoara: "Solutia pe scurt: Inch. 583/C/CP Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de inculpata RARINCA MARIANA. Obliga inculpata la plata sumei de 200 lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul avocatului din oficiu, in suma de 100 lei, se suporta din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu azi, 12.08.2014. Document: Incheiere - masuri preventive (faza de UP) 583/2014 12.08.2014".

In ziua in care dosarul a trecut de camera preliminara - respectiv, 26 august 2014 -, judecatorul fondului, Andi Malaliu de la TMB, s-a pronuntat atat pe legalitatea si temeinicia masurii, cat si pe cererea de inlocuire a arestarii preventive cu o masura mai usoara:

"Solutia pe scurt: In temeiul art.362 C.p.p. constata legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive a inculpatei Rarinca Mariana si mentine masura arestarii preventive a acesteia. Respinge cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu formulata de catre inculpata Rarinca Mariana. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi 26.08.2014, ora 11.55. Document: Incheiere de sedinta 26.08.2014".

Contestatia impotriva incheierii din 26.08.2014 a judecatorului Malaliu a fost respinsa, la 5 septembrie 2014, de judecatoarea Corina Daescu, de la Curtea de Apel Bucuresti: "Solutia pe scurt: Dec.693/CO/Respinge ca nefondata contestatia formulata de catre inc. Rarinca Mariana. Obliga contestatoarea la plata sumei 150 lei, cheltuieli judiciare catre stat. Onorariu avocat din oficiu in cuantum de 100 lei va fi avansat de catre MJ. Definitiva. Pronuntata In sedinta publica, azi 05.09.2014. Document: Hotarare 693/2014 05.09.2014".

Inainte de a da solutia pe fond in dosar, judecatorul Andi Malaliu s-a mai pronuntat pe masura preventiva la termenele din 22.10.2014 si 19.11.2014:

"Solutia pe scurt: Asupra starii de arest preventiv: Constata legalitatea si temeinicia si mentine starea de arest preventiv. Respinge cererile inculpatei de revocare si inlocuire a masurii arestului preventiv. Cu contestatie in 48 de ore. Pe fond: Amana cauza pentru administrarea probatoriului incuviintat pentru inculpata. Ia act de cererea de stramutare depusa de inculpata pe care o inainteaza catre Curtea de Apel Bucuresti. Document: Incheiere de sedinta 22.10.2014".

"Solutia pe scurt: Pe fond amana cauza pentru continuarea cercetarii judecatoresti cu audierea martorilor. Respinge ca neintemeiata cererea inculpatei de inlocuire a masurii arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu. Cu contestatie in 48 de ore de la comunicare. Document: Incheiere de sedinta 19.11.2014".

Si aceste ultime doua incheieri ale judecatorului Andi Malaliu au fost atacate de Mariana Rarinca, la Curtea de Apel Bucuresti, insa dosarele prin care au fost solutionate contestatiile - 22674/3/2014/a5 si 22674/3/2014/a5 - nu figureaza pe portalul instantei. Potrivit informatiilor noastre, ele au fost respinse de judecatorii Corina Ciobanu si Victor Ionut Voina.

Prin incheierea din 6 noiembrie 2014, judecatoarea Corina Ciobanu a respins contestatia Marianei Rarinca impotriva Incheierii TMB din 22 octombrie 2014. Cealalta contestatie a vizat Incheierea TMB din 19 noiembrie 2014 si a fost examinata la 16 decembrie 2014, fiind respinsa de judecatorul Victor Ionut Voina.

Mariana Rarinca a fost eliberata la 18 decembrie 2014, dupa 191 de zile de arest, odata cu pronuntarea sentintei de condamnare la 3 ani de inchisoare cu suspendare:

"(...) In baza art. 241 alin.1 lit.b C.p.p. constata incetata de drept masura arestarii preventive luata fata de inculpata prin incheierea din 10.60.2014 a Tribunalului Bucuresti-Sectia I-a Penala. In baza art. 242 C.p.p, respinge, ca ramasa fara obiect, cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive formulata de inculpata la termenul din 17.12.2014. In baza art. 72 C.p. deduce din pedeapsa retinerea si arestarea preventiva de la 10.06.2014 la zi. In baza art. 399 alin.3 lit.b C.p.p. dispune punerea de indata in libertate a inculpatei de sub puterea MAP nr. 205 U.P./10.06.2014 emis de Tribunalul Bucuresti-Sectia I-a Penala daca inculpata nu e retinuta sau arestata in alta cauza. Executorie sub aspectul masurii preventive in baza art. 399 alin.4 C.p.p. (Hotarare 2873/2014 18.12.2014".

Constitutia Romaniei – Art.23. Libertatea individuala

"(1) Libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile.

(2) Perchezitionarea, retinerea sau arestarea unei persoane sunt permise numai in cazurile si cu procedura prevazute de lege.

(3) Retinerea nu poate depasi 24 de ore.

(4) Arestarea preventiva se dispune de judecator si numai in cursul procesului penal.

(5) In cursul urmaririi penale arestarea preventiva se poate dispune pentru cel mult 30 de zile si se poate prelungi cu cate cel mult 30 de zile, fara ca durata totala sa depaseasca un termen rezonabil, si nu mai mult de 180 de zile.

(6) In faza de judecata instanta este obligata, in conditiile legii, sa verifice periodic, si nu mai tarziu de 60 de zile, legalitatea si temeinicia arestarii preventive si sa dispuna, de indata, punerea in libertate a inculpatului, daca temeiurile care au determinat arestarea preventiva au incetat sau daca instanta constata ca nu exista temeiuri noi care sa justifice mentinerea privarii de libertate.

(7) Incheierile instantei privind masura arestarii preventive sunt supuse cailor de atac prevazute de lege.

(8) Celui retinut sau arestat i se aduc de indata la cunostinta, in limba pe care o intelege, motivele retinerii sau ale arestarii, iar invinuirea, in cel mai scurt termen; invinuirea se aduce la cunostinta numai in prezenta unui avocat, ales sau numit din oficiu.

(9) Punerea in libertate a celui retinut sau arestat este obligatorie, daca motivele acestor masuri au disparut, precum si in alte situatii prevazute de lege.

(10) Persoana arestata preventiv are dreptul sa ceara punerea sa in libertate provizorie, sub control judiciar sau pe cautiune.

(11) Pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare, persoana este considerata nevinovata.

(12) Nici o pedeapsa nu poate fi stabilita sau aplicata decat in conditiile si in temeiul legii.

(13) Sanctiunea privativa de libertate nu poate fi decat de natura penala".

Comentarii

# Tepes date 28 May 2015 18:00 +49

Toti acesti ... ar trebui sa infunde puscaria! Obedienta romanului fata de sefi este dovada clara ca iese foarte greu comunismul din coi mai dragi romani!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 28 May 2015 20:39 +24

le readuc aminte ,,acelor,, infractori de judecatori o vorba ,,CE FACI TE FACE,,!!!!!!!!!

# ASOCIAŢIA VICTIMELOR MAGISTRAŢILOR DIN ROMÂNIA date 28 May 2015 18:02 +42

Nu vă miraţi! E plină ţara de judecători-infractori. Preşedinte A.V.M.R., Neagu Rodica.

# EI... reacţionează la comenzi politice date 29 May 2015 13:13 +2

Tov-a STANCIU: „Ideile care se încearcă să se inducă uneori că anumiţi judecători care intră în aceste complete, care reacţionează la comenzi politice, afirmaţii de genul acesta sunt de-a dreptul iresponsabile. Sunt mai mult decât grave şi niciodată dovedit a fi măcar un sâmbure de adevăr în aceste afirmaţii”, http://www.dcnews.ro/gafa-sau-adevar-declaratie-ciudata-facuta-de-presedintele-iccj_412037.html#sthash.eN9G8bCO.dpuf

# Pruteanu date 28 May 2015 18:03 +14

De retinunut - ,,a amenintat-o pe persoana vatamata,, si nu ,,a amenintat persoana vatamata,, Bravo, Manuel--o !

# avocat BB 54 date 28 May 2015 18:06 +56

Sub aspectul raspunderii penale sa duca toti la puscarie cu executare  ptr. repreasiune nedreapta. abuz in serviciu etc. Sa li se interzica a mai profeasa magistratura . Sub aspect civil sa ii plateasca toti daune materiale si morale iar sub aspect disciplinar toti sa fie revocati din functia de magistrati si sa mearga la sapa de papusoi. Acestia magistrati cu complicitatea organelor U.P. care trimit in puscarie oameni nevinovati sunt TORTIONARII PSIHICI ai timpurilor de azi, tortura care de multe ori este mai dureroasa si mai grava decat tortura. Acestia nu sunt cu nimic mai putin periculosi decat tortionarul Fecioru, Visinescu care au tortionat psihic acei puscariasi pe timpul comunismului.  

# niknik date 28 May 2015 18:07 +39

La puscarie cu toti judecatorii care au tinut o in arest, 6 luni nu mai mult . sunt printrei ei si judecatori corecti, dar datorita ca le este frica sa aplice legea corect, merita sa stea la beciul domnesc 2luni si 4 la penitenciar.

# dan date 28 May 2015 18:08 +38

ce infectii morale

# elena date 28 May 2015 18:26 +32

Cine stie cati oameni nevinovati mai sunt in puscarii? Care granita e mai aproape? Dar stai un pic, de ce sa plecam noi? Sa plece ei! MAFIOTII!!!!!Eu nu mai platesc taxe si impozite pana nu sunt demisi infractorii astia.LA PUSCARIE! :-x <img src=ops:' /> :-*

# Carcotas date 28 May 2015 19:25 +28

Auzind-o pe inculpata Bica sustinand ca nici nu e sanatos ca procurorii sa vada in ce conditii ajunge cel arestat mi-am dat seama ce prapastie este intre magistratii din penal si oamenii pe care-i judeca:in mod deliberat si las acestia evita sau chiar refuza sa stie ce se intampla efectiv cu arestatii ca sa poata sa ramana instrumentele oarbe si eficiente ale represiunii. Din lasitate refuza sa perceapa dimensiunea suferintei oamenilor pe care-i aresteaza si apoi condamna, din lasitate prefera sa fie amputati sufleteste ca sa poata intoarce spatele senini grozaviei care este in sine aruncarea unui om in spatele gratiilor. Nu va repeziti stimabililor: nu sustin ca infractorii, nici aceia toti, nu merita sa fie inchisi. Deplang refuzul vostru spre empatie, spre omenie. Paginile acestea din cursurile de drept le-ati rasfoit numai,pentru ca niciodata nu au fost subiect de examen.

# DOREL date 29 May 2015 09:52 +11

Sa alegem graul de neghina, Alina Bica in drept e la minus infinit, ce spune ea trebuie citit invers ! Fiinta asta e exact modelul de antijustitie promovat de regimul Basescu ! Interesant e ca, in inteligenta lor, Alinuta, Nea Traian si toti ceilalti (Livia Stanciu, Nuti Udrea, Vasile Blaga & Co.) au ajuns periculosi ei pentru ei, ar trebui izolati de "colegi" si de propriile familii sa nu-si mai faca rau si lor si apropiatilor ! Cine are urechi de auzit sa auda ! Parerea mea ...

# Carcotas date 28 May 2015 19:29 +26

Lumea presupune ca judecatorii si procurorii sunt nu doar bine instruiti,ci si oameni cultivati, manati de curiozitatea intelectuala. Ei bine, multi dintre ei sunt doar niste instrumente si le convine sa ramana asa, cata vreme au reusit saltul de la invatatoare sau asitenta medicala la statutul de judecator, de la mecanic de locomotiva la procuror. Lumea buna nu-si indeamna copii sa-si laeaga meserii care traiesc din suferinta aplicata altora.Ar trebuisa-i obligam ca sa viziteze puscariile, infirmeriile de acolo,celulele care sunt in fapt adevarate barloguri. 

# JE date 28 May 2015 19:34 +21

Bine! Cetatenul in aceste conditii este beneficiar sau victima a independentei justitiei? Am mai comentat acest subiect cu alte ocazii. Oricare dar orcare institutie din puterile statului de drept daca nu "beneficiaza" de control si mijloace de remediere, nu vor fi in vecii vecilor decat niste masinarii abstracte si ineficiente.

# Pruteanu date 28 May 2015 19:38 +9

De retinunut - ,,a amenintat-o pe persoana vatamata,, si nu ,,a amenintat persoana vatamata,, Bravo, Manuel--o !

# franc date 28 May 2015 19:56 +28

Toti cei 10 trebuie dati afara din magistratura de urgenta. Nu in primul rand pentru ca au actionat in acest caz in mod josnic, ci mai ales pentru a se da un avertisment tuturor celor care procedeaza asa in mod curent si se simt in siguranta la adapostul unui CSM care nu stie decat sa spele mizeriile lor profesionale.

# gelu date 28 May 2015 19:57 -11

De ce a vrut Livia Stanciu Pauker sa se razbune pe d-na Rarinca??? Pai in mod aproape sigur d-na Rarinca care a lucrat pe post de secretara la defunctul sot Stanciu a avut si relatii de natura amoroasa cu el, relatii despre care a aflat si Livia care a acumulat destula ura incat s-o infunde pe aceasta cu prima ocazie ivita. Si cand d-na Rarinca i-a cerut inapoi datoria hop si Livia Stanciu Pauker cu santajul pe mana lui Kovesi.

# nicolae date 28 May 2015 19:57 +21

Mladin Golea Manuela se trage din familie de securisti .  Ce sentinte asteptati de la ea ? 

# petre date 28 May 2015 20:34 +32

Toata lumea ar trebui sa faca demonstratie impotriva acestei situatii nedrepte in care s-a aflat dna.Rarinca.

# dan date 1 June 2015 00:09 +3

daca nu am fi natiune de slugi

# sorin date 28 May 2015 21:19 +23

Aloooo, parlamentari, va rog sa dati o lege in care sa existe un juriu din oameni din societate,de diferite profesii ca: inginer, medici, cadre didactice, muncitori, vanzatori, soferi, etc, ca acestia sa asiste la sedintele publice de judecata, sa se opune deciziilor judecatorilor care dau decizii aiurea nefondate. Nu se mai poate asa ceva!

# ADMIRATORUL DANILEŢILUI date 28 May 2015 23:16 +23

ce somitate ce gândire, "tre." pus şăful prostănacilor. În rest = 0.

# Lulu date 29 May 2015 11:42 +8


Citeza pe ADMIRATORUL DANILEŢILUI
ce somitate ce gândire, "tre." pus şăful prostănacilor. În rest = 0.
... din pacate omul asta judeca alti oameni ... da condamnari ... asta e eticheta justitiei noastre ? ...

# FELICITĂRI D-LUI SENATOR ORBAN !!! date 28 May 2015 23:31 +22

PENTRU POZIȚIA CORECTĂ LA SINTEZA ZILEI DIN SEARA DE 28.05.2015. ADMIRABIL. -

# Ghita Bioznu' date 29 May 2015 00:11 +19

Haluicinante "argumentele" luui Danilet „Din datele publice de până acum, rezultă că s-a săvârșit o faptă nelegală de către persoana în cauză, însă ea nu răspunde penal. " Care fapta nelegala?! De ce nu rasopunde penal? Cca un om achitat este vinovat ca s-a comis o fapta. HALUCINANT!!!

# Salvamar date 29 May 2015 04:21 +12

Cati din acesti judecatori sunt ”acoperiti”sau sunt santajabili? Stiti care este IRONIA AMARA? ca toti acesti judecatori poarta numele de JUDECATORI DE DREPTURI si LIBERTATI....Ale cui drepturi si libertati? Ne intoacem la celebra fabula care se incheie cu o celebra zicere a lui Samson dulau de curte - noi vrem egalitate, dar nu pentru catei....Cu ce suflet mai intra un cetatean intr-o sala de judecata si sa fie judecat de indiviizii astia, care in loc sa apere drepturile omului, o apara pe madam Stanciu si aresteaza nevinovati? Astia mai pot fi judecatori?

# DANBALEA date 29 May 2015 05:44 +10

HAI SA LE BLOCAM CANCELARIILE IN SEMN DE PROTEST !!!!!PROPUN CA FIECARE PERSOANA CE SUSTINE IDEEA "eu sunt rarinca" "sa trimita cate o scrisoare recomandata ( cu confirmare de primire ) la CSM (sau la presedintie) ,oare cum vor reactiona la primirea a un milion de scrisori ??? VOT PRIN CORESPONDENTA ????? IATA TESTAREA ! NU TREBUIE NEAPARAT SI UN TEXT IN INTERIOR, CONTEAZA NUMARUL SCRISORILOR, VOR STI DESPRE CE E VORBA !!!!!!!! Președinția RomânieiDirecţii Servicii ale administrației locale Adresă: Palatul Cotroceni, Bulevardul Geniului 1-3, București 060116 Telefon:021 410 0581 Consiliul Superior al MagistraturiiDirecţii Adresă: Calea Plevnei 141B, București 060011 Telefon:021 311 6902

# romanul.. ca oricare date 29 May 2015 07:31 +12

MAI VOI JUDECATORI SPURCATI DE RESPIRATIA EXPIRATEI , ati gindit intradevar cind ati dat un verdict toxic pentru DEMNITATEA UNUI OM ???Cum ati plecat acasa dupa sedinta si cum ati dormit vazind dosarul si stiind ca ati facut un mare rau unei femei pe nedrept??Cum ati respirat a doua zi ,si dupa, aer de libertate stiind ca ati distrus un om nevinovat doar pentru a linge in cur. o expirata???Sunteti multumiti sau in vene va curge singe de hitlerist ( precum lui aia) si nu simtiti nimic altceva decit satisfactia pupatului in cur??RUSINE RUSINE RUSINE Ati facut de rusine in fata poporului care va plateste , roba!!!!

# ASOCIATIA VICTIMELOR MAGISTRATILOR DIN ROMANIA date 29 May 2015 07:50 +14

Cazul Rarinca demonstreaza ca judecatorii si procurorii sunt o casta, procurorii si judecatorii care au favorizat-o pe infractoarea Livia Stanciu compun aceasta casta. Numai achitarea d-nei Rarinca a dezvaluit acesta casta care ia pozitia de "drepti" in fata presedintilor de instante.Achitarea a fost doar exceptia care a confirmat regula. Pt. A.V.M.R., presedinte Neagu Rodica.

# santinela date 29 May 2015 08:16 +13

Lista rusinii in justitia romaneasca. Oare citi judecatori slugi in fata procurorilor exista ?? Eu cred ca marea majoritate fiindca uite aici sint 10 fata de numai 2 care au judecat corect.Procentul este foarte mare. Culmea este ca astia mai au tupeul sa intre in sali de judecata si se "fac" ca judeca in continuare .

# Lulu date 29 May 2015 11:40 +8

Nu e vorba de judecatori slugi ... cred ca un mare procent dintre judecatori sunt din randul procurorilor .. si atunci despre ce vorbim ? ... te acuza un procuror si te judeca tot un procuror .. care intre timp a ajuns judecator ... e un lucru hilar ... cred ca numai dupa o curatire a sistemului judecatoresc de toti acesti judecatori fosti procurori putem vorbi despre o justitite cat de cat independenta ... 

# alex date 29 May 2015 08:31 +13

LA PUSCARIE MACAR 6 LUNI........cozi de topor basiste si securiste.

# Ida date 29 May 2015 10:00 +11

Mare,imensa rusine pentru un intreg popor cu acesti judecatori.Afara si inca repede cu ei ,atunci a fost aceasta doamna,acum sau maine poate fi oricine condamnat pe nedrept.Pana cand mai avem rabdare sa tot iertam iar ei sa deqa intgerviuri pe posturile tv. foarte aroganti, sfatosi si hotarati sa spuna nu sunt vinovat ca si in cazul acesta ,ca si Bica,Udrea si toti hotii care il iau pe nu in brate.Rusine ,masuri imediate.Este de nesuportat asa ceva.

# Vasile date 29 May 2015 10:22 +4

Felicitarile mele dlui Orban! In sfarsit clasa politica incepe sa aiba curaj impotriva sistemului. Daca continuati asa s-ar putea sa va votez!

# Ghita Bizonu' date 29 May 2015 12:33 +5

Daca cititi facsimilul veti constata un "mic neadevar" Judecatorea sustine ca Rarinca "a constarns=o astfel sa dea suma de 20.000 euro" . .. CHiar asa? SI mai citim ceva interesant :"orivarea de liberatte esdte neceara pentru inlaturarea unei stari de pericol publc". Dine=ntels ca un talhar cu cutit in mana nu prezinat pericol public ...

# coca date 29 May 2015 12:55 +7

Ridicati-va in picioare, intra instanta! Zau ma? In fata cui sa ma ridic? Voi meritati respect?  O mica parte a listei cu incompetentii magistrati! In strada!!

# Aspazia din Justitie date 29 May 2015 12:59 +7

Este plina justitia de Aspazii si Zegreni ca la CCR. Ce pretentie sa avem la ei! Afara ,pardon la puscarie cu voi ca sa nu mai faca nici un judecator ticalosiile voastre!

# SAM date 30 May 2015 09:19 +4

rusine eterna acestor cozi de topor...ticalosi cu diploma!

# Sapaliga date 31 May 2015 18:02 +4

KLAUS ,, MUTULE !,, DA AFARA JIGODIA DIN MAGISTRATURA !

# dan date 1 June 2015 00:12 +4

Romani, daca nu iesiti in strada sa o aparati pe Rarinca, in scurt timp poate urma oricare din voi. Oricare din voi va putea fi arestat la capriciul unui vierme imputit care isi spune magistrat sau judecator ori DNA/SS. Sistemul NU ISI PERMITE sa piarda cauza Rarinca, va lupta din rarunchi. Iesiti in strada si spulberati sistemul asta - cloaca asta de viermi imputiti, altfel va vor devora pe voi, curand.

# SRI = agent provocator? date 1 June 2015 10:40 +3

SRI nu fu în stare - cu toată tehnica și cei specialiști cîtă frunză cîtă iarbă - să localizeze avionul căzut în munți. În schimb s-a repezit să ajute pe bieții funcționari înalți din magistratură care n-au habar de noțiuni elementare de drept, confundînd reclamarea unei datorii cu șantaj și caz de mare corupție. Pare că SRI se străduie să excite lumea să iasă în stradă!

# sasul mut si prost date 1 June 2015 00:16 +4

Parlamentari, ne scapati de jigodiile astea sau iesim la inca o revolutie si va maturam si pe voi ? Nu mai e mult, am  randat pea mult.

# GIUGIUC date 2 June 2015 01:15 +1

Astazi de 1 iunie, politiikenii au avut diverse preocupari cu sau fara rost, o zi numai pentru copiii unei natii bolnave, vlaguite, subrezite, blazata, la care se adauga faradelegile unei justitii independente, reformata cu bazeala, cu un comportament antiuman, antisocial, pus pe suprimarea libertatii individului care NUUUUU se supune sistemului, o teroare individula de tip" RADIO EUROPA LIBERA " ascultat noaptea sub plapuma. Sistemul creat prin distrugerea invatamantului, sa ai o natie analfabeta usor de diriguit, sa ai o natie bolnava dependenta de un sistem de sanatate bolnav, dar sa ai un sistem de servicii puternic cu o justitie care sa loveasca fara sa cracneasca. Iata ca revolutia din 89 a fost dijeaba, ca acum sa repunem botnita si casti pe urechi. Parese ca s-a reinstaurat letargia romanului, frica, obedienta, starea de lehamite, etc, care au inceput sa devina obisnuinte, intr-un siatem care devine mai opresiv decat cel ceausist. DUMNEZEU SA AJUTE SI SA SALVEZE ROMANIA.   

# Veracocha date 3 June 2015 11:00 0

1.Mutul nu poate vorbi in zilele Rusaliilor.De ce? Pentru că ,,ar fi luat din Căluş" adică ar trece în lumea ielelor similară cu o lume ruptă de realitatea unde compromisul este pâinea zilnică 2.Rarincagate este testul de democraţia al romanilor. Aşa cum Ponta a pierdut alegerile pentru că nu a trecut testul alegerilor la fel Mutul nu le-ar mai fi câştigat  prin dovada că nu poate avea încă o poziţie,abia apoi fiind cazul de a vedea conţinutul.

# Ana Pauker date 7 June 2015 17:55 0

Astia nu sunt judecatori , astia sunt niste canalii, sunt CALAII Romaniei !!!  <img src=ops:' />

# UN ROMAN NEMUTUMIT date 7 June 2015 23:15 0

Nu mai inteleg nimi din tot ce se petrece in tara,dar ceva ma face sa gandesc.Acest sas in propaganda de alegeri a promis va face alta politica,care politica,pentru ca i-i trebuie nult sa o inteleaga, Daca se scoala TITULESCU acum l-ar intreba ce politica trebuie sa faca in interiorul tarii si banuiesc ca nu i-ar spune ca vrea sa faca o lovitura de stat,cal-ar trite la sibiu sa stea in continuare cu oile ,ca acolo i-i sta mai bine .Acest sas trebuie sa respecte constitutia,pentru ca a jurat cu mana pe biblie,vazind acest lucru acum i-i place sa arunce cu cuvintele fara sa gandeasca ,si in acest caz nu are nici un respect pentru popor.si nu ma mira pentru ca nu este tara lui de suflet.

# Mistretul date 13 June 2015 09:59 0

Johannis si stanciu ,kowesi sunt statul de drept!!!!!?ll

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva