24 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MJ OBLIGAT SA RECUNOASCA LEGALITATEA UNBR BOTA – Curtea de Apel Bucuresti a dat castig UNBR-Pompiliu Bota in procesul intentat Ministerului Justitiei, dupa ce directoarea Directiei Drept International si Cooperare Judiciara Viviana Onaca a afirmat ca UNBR-Structura Bota a fost infiintata ilegal si nu este recunoscuta in mod oficial. CAB a obligat MJ sa anuleze actul administrativ transmis catre Ordinul Avocatilor din Tivoli – Italia (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

24 februarie 2014 19:20
Vizualizari: 15874

Lovitura de teatru pentru Robert Cazanciuc! Ministerul Justitiei este obligat de Curtea de Apel Bucuresti sa recunoasca faptul ca UNBR-Structura Bota a fost infiintata in temeiul Legii nr.51/1995 si functioneaza in deplina legalitate, fiind oficial recunoscuta in plan international. Decizia a fost luata de magistatii CAB, in data de 21 februarie 2014, in procesul pe care Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Pompiliu Bota, l-a intentat Ministerului Justitiei si Vivianei Onaca, director al Directiei Drept International si Cooperare Judiciara din cadrul MJ, care a format dosarul nr.7006/2/2013, si in care se solicita anularea actului administrativ nr.33860/07.05.2013: “Admite cererea - Solutia pe scurt: Admite cererea. Obligă intimata să soluţioneze cererea nr.71541/06.08.2013. Ia act de renunţarea petentei la capătul de cerere privind daunele morale". Hotararea nr. 604/2014 21.02.2014 a CAB nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.


Ce este esential de retinut este ca, anterior deciziei pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti, au mai existat si alte hotarari ale instantelor din tara si chiar de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care stabilesc faptul ca UNBR, al carei presedinte este Pompiliu Bota, a fost infiintata in baza Legii 51/1995, avand dreptul de a-si desfasura activitatea beneficiind de drepturi depline.

Nu asta a fost si opinia directoarei din MJ, Viviana Onaca, care, intr-un exces de zel, a considerat oportun sa le precizeze avocatilor italieni ca “UNBR- structura Bota nu a fost infiintata in temeiul Legii nr.51/1995 si, prin urmare, nu este recunoscuta oficial (legal)”. Aceasta precizare a fost cuprinsa in comunicatul nr.33860 din 7 mai 2014, pe care Ministerul Justitiei prin Directia Drept International si Cooperare Judiciara, condusa de Viviana Onaca, l-a transmis Ordinului Avocatilor din Tivoli-Italia.

Adresa MJ a fost transmisa unui ordin al avocatilor din Italia, dupa ce acestia au cerut clarificari despre UNBR-ul lui Bota, ca urmare a decizie mai multor juristi din peninsula de a deveni avocati europeni, sustinand examenul de primire in profesie la Bucuresti la aceasta structura.

In urma acestor “clarificari” ale Vivianei Onaca, UNBR cu sediul in Strada Academiei nr. 4-6 din Bucuresti a depus la Ministerul Justitiei, in data de 6 august 2013, o plangere prealabila in care solicita ministrului Robert Cazanciuc revocarea comunicatului in care se afirma ca “UNBR – structura Bota nu a fost infiintata legal si ca nu este recunoscuta in mod oficial (legal):

Aceste afirmatii minicinoase, dar formulate cu un pronuntat caracter de certitudine de catre Ministerul Justitiei – Directia Drept International si Cooperare Judiciara, au drept scop manipularea avocatilor in special si a opiniei publice in general in scopul acreditarii si impunerii unei ipoteze nereale cu privire la infiintarea, functionarea si recunoasterea UNBR-structura Bota dar si cu privire la nelegalitatea exercitarii profesiei de catre avocatii primiti in profesie de aceasta structura, favorizand implicit Uniunea Nationala a Barourilor din Romania cu sediul in Palatul de Justitie, Splaiul Independentei nr.5 , sector 5.

Emitentul comunicat atacat, respectiv Ministerul Justitiei – Directia Drept International si Cooperare Judiciara incearca argumentarea opiniei sale prin introducerea in fila nr. 3 a comunicatului a textului urmator: Din informatiile pe care le detinem dl. Pompiliu Bota a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii. (…) A aprecia ca numai Uniunea Nationala a Barourilor din Romania cu sediul in Palatul de Justitie, Splaiul Independentei nr. 5, sector 5, este infiintata si functioneaza in mod legal, are ca urmare nesocotirea prevederilor art.16 din Constitutia Romaniei referitoare la egalitatea in drepturi in fata legii si a autoritatilor publice, favorizand in acest fel alta entitate pe care o apreciaza ca recunoscuta oficial. De asemenea consider ca Ministerul Justitiei – Directia Drept International si Cooperare Judiciara prin aprecierile facute la adresa UNBR cu sediul in Bucuresti, str. Academiei, nr. 4-6, sector 3, CIF 20626000, intentioneaza sa restrictioneze dreptul la munca, la alegerea profesiei precum si la libertatea alegerii locului de munca a avocatilor din UNBR-structura Bota drepturi garantate de art.41 din Constitutia Romaniei, de Conventia Europeana a Drepturilor Omului”.

Plangerea lui Bota a ramas fara raspuns! UNBR a actionat in judecata MJ si pe Viviana Onaca la cinci luni dupa emiterea comunicatului

Au trecut luni bune de la momentul depunerii plangerii prealabile la Ministerul Justitiei, cererea fiind inregistrata la MJ-Registratura generala cu nr.71541/06.08.2013, insa nimic nu s-a intamplat. Din acest motiv la data de 24 octombrie 2013, avocatul Pompiliu Bota a actionat in judecata Ministerului Justitiei, dar si pe Viviana Onaca in calitate de director al Directiei Drept International si Cooperare Judiciara. Ulterior, la data de 30 ianuarie 2014, avocatul Pompiliu Bota a transmis la Curtea de Apel Bucuresti un raspuns la intampinarea Ministerului Justitiei si a Vivianei Onaca, in dosarul nr. 7006/2/2013, precizand, printre altele, urmatoarele:

-UNBR apreciaza ca parata (MJ si Viviana Onaca) a calificat gresit faptul ca solicitarea inscrisurilor mentionate nu ar intruni elementele unei “cereri” si acesta ar fi fost “motivul pentru care Ministerul Justitiei nu a raspuns solicitarilor subsidiare ale reclamantei din plangerea prealabila

-apreciem totodata ca prin solicitarile formulate catre parata s-a urmarit o cale mai rapida de restabilire a legalitatii, avand ca scop atat protectia autoritatii parate cat si evitarea chemarii in judecata in calitate de parata, sau chiar lezarea prestigiului sau. In consecinta UNBR apreciaza ca parata a luat la cunostinta despre solicitare, precum si faptul ca nesolutionarea cererii formulate are drept urmare declansarea unui proces.

-aprecierile partatei in sensul ca in cauza nu este vorba de un act administrativ este gresita.

-Efectele juridice produse ca urmare a initierii si transmiterii acestui inscris unei entitati din strainatate, precum si refuzul autoritatii de a furniza date, informatii si inscrisuri care au stat la baza emiterii lui constau in principal in perturbarea grava a activitatii UNBR si a barourilor componente, pe de o parte, iar pe de alta parte crearea unei stari de neincredere in UNBR si in avocatii inscrisi pe tabloul acestei entitati , cu consecinta unor pagube iminente atat cu valoare patrimoniala dar si nepatrimoniala. Apreciem ca prin emiterea si transmiterea acestui comunicat a fost afectata grav imaginea UNBR. (…)

Prin urmare UNBR considera ca refuzul Ministerului Justitiei de a comunica inscrisurile solicitate este asimilat actului administrativ unilateral.

-Solicitarea paratei de respingere a cererii de chemare in judecata pe considerentul ca cererea este neintemeiata, este consecinta interpretarii eronate a prevederilor Legii nr.554/2004. (…)

Fata de argumentele expuse, UNBR prin reprezentantul legal solicitat:

-constatarea refuzului nejustificat de solutionare a cererii,

-obligarea paratilor sa solutioneze cererea adresata, in sensul comunicarii inscrisurilor solicitate.

*Cititi aici plangerea prealabila depusa de UNBR la Ministerul Justitiei si raspunsul la intampinare al UNBR de la CAB

Comentarii

# Valeriu Mangu date 24 februarie 2014 19:42 -4

Articolul \"Au partidele politice vreun rol in exercitarea suveranitatii nationale?\" pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# gigi bloju date 24 februarie 2014 21:40 +6

Doamna ONACA VIVIANA denigrează organizații profesionale, în loc să-și îndeplinească atrib. de serviciu. Judecătoria Ploiești a solicitat date și informații de 2 luni în Dosarul penal nr. 7478/281/2013, dar se refuză cooperarea cu autorit. judiciare din Bulgaria.

# onaca av trad date 24 februarie 2014 21:46 +5

Onaca e avocat inscris in unbereul desfiintat !

# dan date 8 iulie 2014 22:01 +2

Nu inteleg dihotomia existenta intre traditionali si " botisti". Chiar nu vad de unde atata infatuare si ura de partea ambelor tabere cand cel ce suporta consecintele actului de justitie este cetateanul simplu. La urma urmei ce deranjeaza acest barou? Piata muncii e prabusita, migrarea in UE a atins cote inimaginabile, lipsa locurilor de munca, divortul " notarial", inexistenta revendicarilor pe vechile legi de retrocedare, introducerea medierii...acestea sunt de fapt problemele, nu lupta dintre noi ! In Lituania cred ca sunt 4 barouri de avocati...in Franta 2, in Italia cred ca sunt vreo 3... Cand va lua sfarsit aceasta lupta interna care nu e altceva decat o PROSTIE ?

# avi avi date 8 iulie 2014 22:26 -1

buna dimineata,dane,te-ai trezit?

# bravo unbr legal date 24 februarie 2014 19:44 +10

Precum spuneam mai devreme, o sa-i stea chiolhanul in gat lui florea si securistului care posteaza pe luju cu pseudonimul oarecare. Asta edte atit de prost ca se considera avocat traditional desi legea 3/1948 i-a desfiintat cu subiect si predicat.

# avocat traditional date 24 februarie 2014 20:50 +1

Nu va grabiti ca fata mare la maritat.Mai este si calea de atac.Pe de alta parte, instanta obliga MJ sa solutioneze cererea.Dar cum?Iar MJ nu este obligat sa o solutioneze cum vrea drd.Bota,asa zisul avocat.Cererea lui Bota este la smecherie iar instanta nu s-a prins.Sigur,cum il cunoastem noi pe Bota nu el a conceput-o.Eu cam stiu cine este sfatuitorul lui Bota si o sa am grija de el sa plece cu tot calabalacul la ,,avocatii,, de Balesti.Mai ramane problema la care nu s-a raspuns:daca ,,baroul bota,, este legal,cum au ajuns primii,,avocati,, membri ai acestui barou.TIQ

# justo date 24 februarie 2014 21:10 +1

aparusi oarecare?? aparusi fraticule?vin la tata sa-ti raspundneicusorule analfabet in drept. ia zi-mi tu mie cum au aparut primii avocati la voi daca nu sunteti infiintati? stiu raspunsul, s-a reincarnat florea de la 1948 de vreo trei ori, nu?? si daca tot va dati voi avocati facuti de tutankamon in ce barou activati? ca legea 3/1948 dupa ce v-a desfiintat colegiile v-a lasat si fara roba si fara colegii. aaaa, inteleg, voi securistii nu aveti treaba cu legile, voi sunteti infiintati de doamna onaca.... ahaaaaa, nu stiam, si MJ va plateste oficii ca sa aveti din ce trai ca altfel cersiti pe salile instantelor si reclamati judecatorii. am inteles, legea 51 nu va mai da voie sa va infiintati, cif v-ati luat in fals, la arhivele nationale nu existati, ce mai noroc de luju ca are rubrica de comentarii si existati doar aici. mai urecheatule, pune mina pe carte ca sa putem discuta , ca imi este jena de analfabetismul de care dai dovada.

# oarecare date 24 februarie 2014 22:13 -2

NOI existam doar pe luju ????? VOI sunteti avocati doar pe luju !!!

# justo date 24 februarie 2014 22:18 -1

Atita poti oarecare?? Slabut securist esti mai pitiponcule de ambasador.

# noi?oarecare noi? date 25 februarie 2014 15:25 -4

oarecare tu esti trei in unu?  :D :D :D :D

# oarecare date 25 februarie 2014 16:06 -1

Eu semnez doar \" oarecare \".

# ???? date 26 februarie 2014 18:56 +1

interesanta semnatura\"oarecare\". e cumva semnatura electronica mai analfabeticus traditionalis parazitus?

# avocat traditional date 26 februarie 2014 19:46 -2

Iar ai dat cu bota in balta,mai pseudoavocatule.Nu eu semnez cu oarecare(1,2,3 etc)/.Mai ia ceva pentru IQ :D :D :D

# ???? date 26 februarie 2014 20:23 0

oarecaree, ce umor ai... vai ce am ris!! tu esti constient ca nu esti intreg la cap? esti jalnic, leafa de decan caput, tata nu mai e ambasador... jaleee, trebuie sa te recalifici, daca esti cuminte te iau om de serviciu la cabinet.

# avocat traditional date 26 februarie 2014 21:08 -3

Ti-am mai spus ca nu eu sunt oarecare dar mintea ta nu vrea sa priceapa.La care cabinet mai iei om de serviciu ca tu nu ai nici cabinet si nici altceva(minte,cultura,bun simt etc) ?Si mai esti si incult.Unde ai auzit tu de leafa la decan?Si tu te dai om ce actioneaza in baza legii 51?Vai de capul tau de ...(intelege ce vrei din ce am vrut sa scriu).Jalnic om esti mai om cu bota in balta.

# oare k kr date 24 februarie 2014 21:37 -1

va rog sa nu-i mai raspundeti acestui agramaticus av trad, oarek, avi, polo, B I ... asta nu e avocat, e un frustrat an@bet !

# Ultimul Charlot date 24 februarie 2014 21:56 +5

Mai avokat traditional ce esti...bine ca te-ai prins tu mai. Ia trimite tu judecatorii aia de la CAB la plimbare ca nu s-au prins de o smecherie ieftina de-a lui Bota. Ia da-le tu mai lectii de drept...

# obiectiva date 24 februarie 2014 19:59 +4

VIVI ONACA  e aia care imi trimite mie comisiile rogatorii cu statul ISRAEL si in loc sa se ceara veniturile si bunurile paratului, imi spune tribunalul israelian ca MARTORUL NU A FOST GASIT ??? pai, unul dintre parati e la cimitir, eu NU cer martori..............ia sa scriu eu la dl. CAZANCIOC ce  se intampla cu falsurile alea de la directia internationala din MJ........de 9 ANI isi bat joc de mine........

# obiectiva date 24 februarie 2014 20:02 +1

adevarul este ca si MOSSAD ul e de vina..........dar si MJ din RO.........

# o pensionara date 24 februarie 2014 20:02 +5

ce mai spui maitre Florea?In timp ce pe tine te freca grija sa schimbi statutul avocatilor si sa-i nenorocesti pe toti care-ti dadeau sa mananci - si nu numai-bota isi vedea de treaba lui ......si-si rezolva problemele baroului pe care intr-adevar il reprezinta.....si am un feeling......asta e doar inceputul.Mai grav este ca am cunoscut personal avocati care au plecat de la Iordachescu si s-au inscris la Bota doar pentru ca nu mai faceau fata la taxe si cheltuieli..........jenant dl.florea,jenant,,,,,,nu inteleg o chestie .....intotdeauna ati declarat ca cele mai importante lucruri in aceasta meserie sunt onoarea,cinstea si respectul.....pai daca asa sustineti, de ce nu va dati o DEMISIE.Sunt convinsa ca asa va veti recastiga,onoarea ,cinstea si respectul acestui corp profesional(pierdute demult)

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei...........,, date 24 februarie 2014 20:08 +3

Dacă Legea nr. 3/1948 înființează COLEGIILE DE AVOCAȚI JUDEȚENE și UNIUNEA COLEGIILOR DE AVOCAȚI DIN ROMÂNIA, care LEGE le desființează și ÎNFIINȚEAZĂ : BAROURILE JUDEȚENE ȘI UNIUNEA NAȚIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA - patronată de domnul Florea ?????? RĂSPUNS: nici-o lege, ele se numesc în continuare: COLEGIILE DE AVOCAȚI JUDEȚENE și UNIUNEA COLEGIILOR DE AVOCAȚI DIN ROMÂNIA. 2. Ele nu se mai pot înființa niciodată pentru că între timp sunt înființate Barourile județene și UNBR  - denumire populară ,,BOTA,,. Prin urmare MI și Viviana trebuie să accepte realitatea și să declare legală UNBR - ,,Bota,,

# cine știe date 24 februarie 2014 20:13 +1

Problema delicată este că dacă obiectul cererii se referă la legalitatea ori nelegalitatea atât a structuri UNBR - Florea dar și a structurii UNBR - Bota, JUDECĂTORUL,  CE AVOCAT A ACCEPTAT și din ce structură, pentru că există antepronunțare în această cauză .

# justo date 24 februarie 2014 20:22 +1

nu ai inteles si nici nu e delicata problema. cucoana a gafat si MJ ca prepus trebuie sa plateasca. daca arunca un colt in partea din dreapta a site-ului luju, vedea ca unbr florea NU ARE ACTE ceea ce echivaleaza ca NU EXISTA DE DREPT!!. ca simpatizeaza cu florea asta-i treaba dansei, acum daca a mincat-o sa suporte prostia. doar a vazut ca acel neica nimeni corlatean jurist de doi bani admis de florea in avocatura fara examen dupa vreo 3 respingeri la examen spune prostii. ala nu e bagat in seama de nimeni, de altfel nici nu mai pupa partidul lui voturi la alegeri. un potlogar care a ajuns in politica ca de altceva nu a fost in stare. si mie imi convine sa ma dau mare jurist desi nu am nici un merit decat ca am ajuns in politica  ca udrea sau boc. sa avem pardon, dar astia nu sunt profesionisti si nici colegi cu noi. cel mult sunt de teapa lui oarecare n-spe.

# stie cine citeste date 24 februarie 2014 21:49 +3

CAP Buc a admis cererea in totalitate. Citeste ce s-a cerut !

# nimic mai simplu date 24 februarie 2014 20:17 -3

1. Critica poate fi decât din partea reclamantului ( UNBR Bota), 2. Art. 84 Cod proc. civ. îi dreptul lui Bota să fie reprezentat legal de un ,,CONSILIER JURIDIC,, repet dacă dorește , dar obligatoriu numai în RECURS.

# justo date 24 februarie 2014 20:27 +6

ce recurs bre ?bati cimpii. habar nu ai sa citesti ca un jurist printre rinduri. bota a arenuntat la daune pentru madama vivi, ceea ce echivaleaza cu un compromis. nu e bota omul sa renunte la ceva daca are dreptate. madama o sa-si repare gafa si bota o sa o lase in pace. pariez ca ii vine rindul si lui nenea ala de la suceava, parca vad ca o sa -i puna poprire pe jumate din salar pe vreo 20 de ani, ca sa invete ca procurorul nu este gardianul de alta data.

# obiectiva date 24 februarie 2014 20:52 +2

@justo, daca vivi face nazuri exista civilul.......sau penalul....

# obiectiva date 24 februarie 2014 22:01 +2

Bota are dreptul sa se reprezinte SINGUR si in recurs deoarece este LICENTIAT IN DREPT, asta cu nimic mai simplu...........sa pui mana pe carte !

# este in eroare date 25 februarie 2014 06:02 -2

pentru comentatorul ,,obiectiva,, 1. este vorba de reprezentarea convenționala a persoanelor juridice și nu de ,,BOTA,, persoana fizica, 2.Citește art. 84 Cod proc. civ.

# obiectiva date 25 februarie 2014 08:53 0

oi fi, daca NU stiu tot, doar pe sarite.....Bota NU este reprezentantul legal al baroului ??? daca este reprezentant LEGAL  va putea reprezenta si singur....ar fi de-a dreptul penibil sa i se ceara unui avocat sa fie reprezentat in proces cont admin sau civil......nici in PENAL NU VAD SENSUL AVOCATULUI DIN OFICIU....AM SA VA POVESTESC EU SI  DE UN AVOCAT DIN OFICIU DIN BAROUL TRADITIONAL...din bucuresti....CU NUME SI PRENUME.........II FAC TERCI CLIENTELA....vagaboanta dracukui de jegoasa !!! 

# justo date 25 februarie 2014 10:41 +2

Abia astept sa citesc despre imbecilutii lui florea. Astia timbreaza plingerile penale de prosti ce sunt. Ba unii pun bani anexati la cereri. Sunt catastrofe, i-a timpit nea florea cu inppa-ul de doua parale. Alta masinarie de produs bani.

# incredibil date 24 februarie 2014 20:23 +6

Adică spui că în prezent UNBR - președinte Florea Gheorghe se numește în temeiul legii nr. 3/1948 ,,UNIUNEA COLEGIILOR DE AVOCAȚI DIN ROMÂNIA,, ??????????????????  

# credibil date 24 februarie 2014 21:40 +3

UNBR Flocha nu exista ! punct !

# obiectiva date 24 februarie 2014 20:54 +8

nu pot decat sa apreciez la superlativ  perseverenta de-a dreptul supraumana a  lui BOTA, in razboiul barourilor....

# justo date 24 februarie 2014 20:58 +7

cu o mica corectura, e vorba de razboiul cu mafiotii avocaturii. barourile nu se razboiesc, unele sunt desfiintate in 1948 si cu mortii nu te poti razboi decat daca esti dus de acasa ca cel care trebuie sa apara acusi cu psedonimul de oarecare 757846.  :D :D :D :D :D

# obiectiva date 24 februarie 2014 21:00 +3

apreciez, de asemenea, si faptul ca NU sunteti securisti.....

# justo date 24 februarie 2014 21:23 +6

nu suntem securisti, eu lupt pentru dreptate desi nu sunt avocat la bota. ii cunosc pe multi din avocatii lui si sunt oameni ok care nu lupta pentru un ideal. stiu avocati care de la el care au o medie de 4-5 dosare / saptamina, nu neaparat cu reprezentare si oamenii sunt profesionisti. isi fac discret treaba si castiga binisor. inchipuie-ti daca judecatorii securisti de ai lui florea vor inceta cu abuzurile , oamenii astia ii trimit pe cei ca oarecare la maturat salile tribunalului. ai vazut ce scrie securistul mai sus? ca stie cine e sfetnicul lui bota si il da afara. la unul de asta i-as rupe gatul fara nici o remuscare. SECURISTI IMPUTITI va vine rindul acusi ca la presedintele ucrainean. un pic de rabdare .

# oarecare 3 date 25 februarie 2014 08:35 -3

Sa mori tu mai justo?Adevar grait-ai.Tu nu esti avocat,desi te crezi presedinte de uniune.Ti-ai numarart securistii din ograda crasmei de Balesti?Pe moment(si pe viitor) noi suntem avocatii din Romania.Si mai lasa dracului chestia cu legea 3/48 ca vorbesti de ani de zile prostii.Cand ,,avocatii,,tai vor putea pleda nestingherit,atunci sa vii sa mai discutam.Pana atunci,ciocu mic.

# justo date 25 februarie 2014 10:47 +5

Ia spune mai oarecare, 3 este IQ-ul tau. Numai asa imi explic inteligenta modesta de care dai dovada. Apropo azi ai avut bani de cafea sau tot pe caiet te trece? Pitiponcule!!

# erata date 24 februarie 2014 21:25 0

care lupta pentru un ideal

# C.Boscu date 25 februarie 2014 08:36 -3

O lupta-i viata,deci te lupta.Cu dragoste de ea ,ci dor.DAR LA VOI FARA SPOR :D :D :D

# BERCEA MONDIAL;; e manevra lu frații miei........,, date 24 februarie 2014 21:31 +5

CITIȚI ȘI DECRETUL 281/21.07.1954 pentru exercitarea avocaturii în R.P.R., emitent Consiliul de Stat, Publicat în Monitorul oficial nr. 34/21.07.1954. Prin urmare , mai este BAROUL BUCUREȘTI înființat în 1831 așa cum se minte și cum este precizat în ,,SIGLA,, tipizatelor, dacă în anul 1954 denumirea era încă de : ,,COLEGII DE AVOCAȚI PE REGIUNI,,  ??????? Alo domnule ILIE IORDĂCHESCU,  faceți crecturile de rigoare în tipizate și ve-ți constata că nici în anul 2014 nu sunteți înființați ori nu a fost schimbată denumirea legal.

# PROMETEU date 27 februarie 2014 00:28 -1

Mai Bercea,analfabetule,se scrie veti constata/Tot la bota esti?

# lujuuuuuu-le date 27 februarie 2014 00:55 0

Luju, analfabet este cuvint indecent? Si atunci de mai restrictionat?poate justo ti s-a parut un nick indecent? 

# ILINA date 24 februarie 2014 21:32 -3

Eu zic sa asteptam totusi o solutie irevocabila si apoi sa vorbim. S-ar putea sa avem surprize in calea de atac.

# procurorul cutzu schiop date 24 februarie 2014 21:34 0

Va rog sa aveti in vedere un caz spectaculos. Un procuror DIICOT de la mehedinti vinde caini fara sa elibereze facturi, unor inculpati anchetati de acesta. http://www.observtot.ro/jos-labele-de-pe-banii-murdari-domnule-procuror/ Procurorul Odina Iulian, de la DIICOT Drobeta Turnu Severin, dupa ce a acuzat tot ce se putea acuza de evaziune fiscala, dupa ce a anchetat si reanchetat absolut orice, a ajuns la concluzia ca trebuie sa se incrimineze si sa se ancheteze si pe sine. Filmuletul prezinta o tranzactie, facut cu banii pe masa, fara eliberarea niciunui document fiscal, fara sa aiba habar ca respectivii cumparatori sunt chiar persoane anchetate de el, in biroul unde cu 2 luni inainte efectuase o perchezitie la un alt suspect. Absolut inimaginabil cum procuror devine la propriu cainele de paza al justitiei. Asta este justitia din Severin, unde personaje ca Odina, Althamer si Sopalca fac ce vor si nu sunt verificati de nimeni. Pentru detalii, apelati la reporter.

# EROUL ROMANIEI MODERNE –judecatorul Ovidiu Puţura date 24 februarie 2014 21:37 0

Scrisoare deschisa EROULUI ROMANIEI MODERNE –judecatorul Ovidiu Puţura ! Domnule judecator, va felicit pentru verticaliate, pentru profesionism, pentru corectitudine ! FAPTUL CA ATI FOST INLOCUIT PENTRU CA NU ATI VRUT SA FAVORIZATI PE NEDREPT UN bandit CARE A DEVALIZAT STATUL ROMAN, ESTE UN TITLU DE GLORIE ! Oricum ati fi fost inlocuit peste 3 zile ! Fapta dumneavoastra eu o consider CA O FAPTA DE EROISM !Va plasez alaturi de DOCTORUL LEGIST MIHAI ONCIU in randul EROILOR ROMANIEI MODERNE ! Veti zice ca n-ati facut mare lucru .Ca v-ati facut doar meseria ! DAR DESPRE ASTA E VORBA :am ajuns intr-un asemenea stadiu de degradare incat UN OM CARE-SI MAI FACE MESERIA CORECT IN ACEASTA TARA ESTE CONSIDERAT EROU ! FELICITARI EROULUI CONTEMPORAN judecator Ovidiu Puţura.FELICITARI EROULUI CONTEMPORAN DOCTOR LEGIST MIHAI ONCIU ! Mai naste tara asta oameni!

# ana date 24 februarie 2014 21:40 +15

Felicitari d-le Bota ! Am sperat ani de zile sa pot sa desfasor in libertate si cu mandrie aceasta onorabila profesie, avocatura. Dragi colegi ,nu vreti sa stiti cu cata temere , parca in„ varful degetelor de la picioare„ am patruns in repetate randuri, in sala de judecata pentru a nu deranja onorata instanta sau pe adversarul meu. M-am straduit sa-mi fac la marea arta „temele„ sa atrag putina simpatie si pretuire pentru munca mea , ca nu cumva sa supar pe vreunul dintre colegii traditionali , pt a nu-mi invoca nimeni lipsa calitatii de avocat, a nu ma umilii . Putea s-o faca oricare dintre ei , chiar daca nu aveau nicio calitate in cauza , iar eu sa fiu trimisa de catre onorata, „in chingi„ Am trait vremuri grele . Nu va mai spun cum eram privita si desconsiderata de „biancele” tinere stagiare despuiate, care au marcat bani de bani ca sa acceada in breasla. Am dus viata grea , ca de cersetor. Astept ziua cea mare, sa pot imbraca fara trac roba ! Succes mult !

# justo date 24 februarie 2014 22:04 +10

respect ana, vremea biancelor va trece. nu vezi ca toate pitipoancele care plimba gaini si alte oratanii ajung la baroul lui florea? eu nu as vrea sa am colegi ca astia, niste ratati care nu stiu carte. eu cu voi ma mindresc ca sunteti colegi de breasla, va vad in salile de judecata si va respect. suntem multi si judecatori si procurori de partea voastra, stiti ca aproape in unanimitate vi s-a dat dreptate in justitie cu exceptia catorva securisti care lucreaza la ordin. astia asa sunt fatati, imbecili irecuperabili. vedeti cum ameninta ala zis oarecare pe site? asa sunt si la instante, securistii se stiu si fac o hora intre ei, hora mizeriei mina in mina cu ex militienii primiti in sistem.observati ca sunt militieni primiti intre judecatori, militieni in asazisele consilii de barouri, militieni peste tot. 

# Un coleg de la \"Bota\" date 25 februarie 2014 08:31 -4

Un avocat fricos nu are ce căuta în instanţe.

# pol date 26 februarie 2014 20:26 +2

Nu exista exceptia lipsei calitatii de avocet!!!! Doar a lipsei calitatii de reprezentant,ceea ce este altceva si se dovedeste cu imputernicirea avocatiala. calitatea de avocet a fost dobandita in conditiile Legii 51/95 si poate fi anulata doar de instant de judecata pentru motivele prevazute in lege sau daca vi se desfiinteaza actul de infiintare a Cabinetului!!!! Asta trebuie sa stie toata suflarea jurisitilor, indifferent din ce Barou sunt! Iar UNBR este una singura, intrucat in lege nu exista denumirea urmata de vreun alt cuvant (Florea,Bota,traditional sau constitutional, ori vreo alta denumire). Roba a fost inregistrata la OSIM de dl.Bota, asa ca o purtam nu doar legal, pentru ca facem parte si suntem inscrisi pe un Tablou dintr-un Barou care e membru al UNBR, cum scrie in Lege...Astea sa stie toti judecatorii care umilesc avocatii legali doar ca sunt ei inscrisi pe Tablourile incompatibililor ale lui Florea et comp.

# Alessandro ( Italia) date 24 februarie 2014 22:54 +4

Bota este legal. STOP. Ministerul nu poate bloca legea, dar ar trebui să combată fărădelege.

# securistul de serviciu date 24 februarie 2014 23:29 0

Oarecare noi banuim ca esti decanul traditional de la ilfov.gresim?

# oarecare date 25 februarie 2014 08:06 -2

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii ...

# Ghita Bizonu\' date 25 februarie 2014 00:07 -3

Deci daca se strudiaza bine viata si opera lu Bota.. se mai poiate pune de inca un rand de barouri,. Chiar 23 !!!

# invidiosii date 25 februarie 2014 08:29 +4

Bizonul tot bizon, confunda marfa cu ambalajul. Bai ghitomane,  legea  51 prevede ca nu se mai pot infiinta barouri. Baroul legal BOTA era infiintat iar a lui Florea era desfiintat. Uite de aia noi cei din sistem vedem ca sunteti prosti gramada, noroc ca babacii vostri au cotizat iar necinstii din avocatura au transformat profesia intr-o afacere de \"famiglie\".

# PIT BUL date 25 februarie 2014 08:39 +2

Chiqar ca sunteti invidiosi.Dar mai degraba frustrati de nelebalitatea in care va scaldati si in care v-a bagat bota.

# crustaceu date 25 februarie 2014 08:50 +3

 si eu salut ultima victorie a d-lui bota, supertare,  cred ca putem gasi multe gauri legislative care sa le  folosim  dar mai ales sa facem cereri in instanta prin care sa asanam cloaca din min justitiei si sa ii determinam sa isi dea  demisiile in bloc toti necompetentii si coruptii care sustin un barou desfiintat. am ceva mai sus cu colegiile de av, cred ca putem pe obligatia de a face in instanta, sa fortam traditionalii sa se intituleze asa si apoi sa mii desfiintam in conditiile legii!

# Av. date 25 februarie 2014 09:13 0

Victorie a la Pirus pentru Bota! Prin cererea de chemare în judecată s-a cerut obligarea pârâului M.J. la să îi comunice un set de înscrisuri şi obligarea M.J. să revoce un comunicat. Din soluţia pe scurt, reiese că M.J. a fost obligat să îi soluţioneze cererea de comunicare a înscrisuri, soluţionare care poate fi făcută fie în sensu admiterii fie în sensul respingerii. Nicăieri în soluţia pe scurt nu reiese că M.J. a fost obligat să revoce comunicatul în care s-a arătat că U.N.B.R. Bota funcţionează nelegal. Instanţa de contencios nu poate revoca un act emis de o autoritate publică ci poate dispune anularea actului. revocarea o poate dispune doar autoritatea publică emitentă din proprie iniţiativă, mai înainte de intrarea actului în circuitul civil şi mai înainte ca actul să fi produs consecinţe juridice. Mai bine asteptaţi soluţia pe larg şi motivarea, altfel veţi înţelege cu totul altceva.

# tipatescu date 25 februarie 2014 09:31 +3

Intelegem ca MJ trebuie sa comunice o serie de documente! Documente care vor clarifica aceasta situatie. Consider ca s-a dorit si s-a obtinut ceva foarte important - nominalizarea unor serii de documente care atesta legalitatea unei entitati juridice si atesta si vidul de documente referitoare la UNBR Traditional 

# avocat traditional date 26 februarie 2014 21:04 -2

Explica-le mai intai mai Av.ce inseamna aia victorie a la Pirus.Botistii astia nu prea se pricep la istorie.

# justo date 26 februarie 2014 21:28 +2

atit tu care te crezi avocat traditional cat si terchea berchea care scrie Av.(prescurtare de la avion) habar nu aveti de carte. auzi la tolomacus Av, cica MJ este obligat sa solutioneze cererea de comunicare inscrisuri in sensul admiterii sau respingerii. bai voi chiar sunteti complet analfabeti in drept? oare florea nu crapa de rusine vazind cat de prosti sunteti? de cand o institutie publica da solutii de admitere sau respingere a unei cereri?ce naiba ma nu va e rusine ca rageti de prostie si va dati avocati pe site?bai tolomacilor voi ati auzit de legea 544 de accesul la informatii?voi habar nu aveti proceduri, analfabeti lautari in drept si mai si scrieti prostii ca sa citeasca toata lumea juridica si sa rida de un betiv intitulat avocat traditional  zis oarecare 1,2-100? vai de capul vostru, cum naiba sa nu rid cind vad benny hill ca tine zilnic in instanta? pai mai pacaliciule, prefer avocatii lui bota cu virf si indesat decat niste prosti ingimfati cu tati ambasadori . 

# gogosica date 28 februarie 2014 12:20 +1

In mod sigur domnul ambasador a dat examenul la golden blitz si nu licheaua de fiu, asta in cazul in care nu a intrat dupa metoda corlatean, scutit de examen pe criterii politice.

# visu date 25 februarie 2014 10:17 +2

Agentii instrumentatori sunt obligati sa constate si sa dispuna numai pe baza de date certe, in caz contrar, pot deveni subiecti activi ai neglijentei sau chiar abuzului.

# pt Av. date 25 februarie 2014 11:15 -2

Nu a la Pirus, A LU PIGUS, av. draga, te cam roade invidia !

# crustaceu date 25 februarie 2014 11:35 0

 daca speram sa o mativeze prost, atragem fatalitatea, daca voia sa o respinga, sigur gasea un motiv naspa, si mai e si calea de atac. in care putem folosi o intrebare preliminara catre comunitatea europeana, (ca doar e procedura admisa in practica de Curtea constitutionala) eu sapt astamerg sa imi inscriu cabinetul la arhivele nationale, faceti si voi la fel! daca MJ nu are treaba cu mine, nici eu cu el, S-al stapineasca traditionalii la care le da bani  de oficii, noi avem procese pe bani buni de la clientii nostrii, nu suntem muritori de foame ca majoritatea de la aia.

# crustaceu date 25 februarie 2014 11:37 0

 scscuze pt greseli de ortografie taiati un i si sa-l   nu s-al, scuze ma grabeam , intru pe dr. muncii acum in sala

# obiectiva date 25 februarie 2014 12:08 0

alt mare bancher international .... gasit .....mort !!!!!!! VA VINE RANDUL LA TOTI !!!!! CURAND !

# DOREL date 25 februarie 2014 12:11 +1

CARE BOTA MAI OAMNEI BUNI!!????? VOI SUNTETI CONSTIENTI CA BOTA E UN ESCROC FARA SCRUPULE????!!! :zzz :zzz :zzz :zzz :-| EL NICI NU MAI ARE CALITATE DE AVOCAT!!!!! IN ITALIA DE UNDE VN EU VA SPUN CLAR CA E JALEMARE,FIRMA CARE L-A AJUTAT SA INSELE ITALIENII INSCRISI LA EL IN BAROUE CERCETATA PENAL SI S-A LASAT CU CONDAMNARI!!! VOI INCA MAI DORMITI!!!! SCAPATI DE ESCROCUL ASTA CA NIMENI NU VREA SA MAI AUDA DE EL!! CIT VETI AFIRMA CA BOTA E PRESEDINTE NU VETI FI IN VECI PRIMITI IN INSTANTE!!!!! TREZITI-VA! :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz !!!!

# obiectiva date 25 februarie 2014 12:23 -2

ITALIA nu e tara aia unde s-a inventat camorra ???  si unde pentru berlusconi , cam pedofil de felul lui, se fac proteste sa il scoata din puscarie ??? unde procurorii si judecatorii sunt impsucati in plina strada ???

# obiectiva date 25 februarie 2014 12:32 0

BERLUSCONI PRIETEN CU BASSESCU...PENTRU GIGI DE CE NU SUNT PROTESTE IN STRADA ?????  Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, duce lupta cu justitia tarii in strada, unde a reusit sa strnga, sambata, mii de oameni, pentru a protesta fata de ceea ce numeste \"cancerul democratiei italiene\". Premier in trei ocazii, Berlusconi asteapta deciziile in doua procese de coruptie, inclusiv unul in care este acuzat de legaturi sexuale cu o minora prostituata, scrie Bloomberg. Este posibil ca Berlusconi sa se confrunte cu noi acuzatii de mituire a parlamentarilor pentru a rasturna Guvernul lui Romano Prodi in 2008. Berlusconi neaga orice vina si a acuzat justitia ca incearca sa ii distruga cariera politica. Protestul de sambata, din Roma, este \"impotriva activitatii unei parti a magistratilor care utilizeaza sistemul juridic pentru a combate si elimina adversarii politici pe care nu ii pot elimina democratic prin alegeri\", a declarat Berlusconi.  

# dorel italianul date 25 februarie 2014 12:41 +1

oarecare, acum esti dorel venit din talia?  si daca scrii cu majuscule crezi ca lumea o sa-ti dea dreptate? ba dorele, tu n-ai vazut italia, nici nu stii unde este italia pe harta si vii cu povesti ca ai venit din italia. apropo mai esti pe santier la ciorogirla sau te-au trimis acasa sa te visezi gondolier. :D :D :D  

# pt dodorel date 25 februarie 2014 12:44 0

dodorele, in primul rand, tu nu ai absolvit scoala primara: ,,UNDE VN EU,, ,,E JALEMARE,, ,,BAROUE CERCETATA,, ,,CIT VETI,, !!! In al doilea rand cine i-a luat lui Bota calitatea de avocat ? Te anunt ca pe analfabetul de Chelcea nu l-a dus mintea !

# DOREL date 25 februarie 2014 14:33 0

MAI NENE,DA TU AI MACAR CEVA MAI MULTE CLASE DECIT TRENUL???? ;-) APROPO,TRENUL ARE 2 ( DOUA) CLASE!!! :D :D :D :D IDIOTULE!!

# Marijus date 25 februarie 2014 12:17 +3

S-o mai lumina şi MJ ăsta de când a fost demis Puţura! În sfârşit, ia şi Ponta o măsură înţeleaptă! CFR-istul ăsta de Puţura trebuie să aleagă: ori rămâne judecător (dacă mai e în stare, că s-a deprofesionalizat complet), ori rămâne cfr-ist! Dacă e la CFR să rămână acolo să taie frunze (pardon, bilete)! UN JUDECĂTOR NU POATE FACE PARTE DIN CONSILII DE ADMINISTRAŢIE! LEGEA E CLARĂ! Oricum, acum nu mai poate fi nici la CFR că nu mai e Secretar de stat. Aşa că…la muncă domnule Puţura! Între adevăraţii magistraţi care nu au nici casă , nici masă! Vă urez să simţiţi din plin măsurile cretine pe care le-aţi luat în timp împotriva magistraţilor, şi nu numai!

# crustaceu date 25 februarie 2014 12:20 +2

 deocamdata suntem in romania, deci dorele studiaza bine geografia, apoi studiaza probele fiindca nu cred ca in italia e chiar asa ca in ukraina, ca din gura in gura pana in fund la taxatoare nu mai tocmai ce crezi! pe site la bota apare si cererea de chemare in judecata, respectiv contestatia, care are trei  pasi, primul revocarea partiala, deci solutia este admite cererea, nu admite cererea doar pe juma sau pe sfert...., pentru cei de la traditionali, doar cu divorturi, , admite cererea inseamna cate divoeteaza  de adevarat nu doar pe ici pe colo, asa si aici  

# nene crustaceule date 25 februarie 2014 12:39 0

Grazzie per iltuo cosiglio!!!! ma.......sto pensando che tu non sei molto inteligente !!!!!! l\'Unione Europeo non ce  Romania!!!! legi caro mio e poi parla!!!!!!!! sei un grande stupido che non sapere diritto!!!!!! cosa sei........un grande stupiodo!!! Un avocatto internazzionale devi sapere la lege!!!!! impara caro mio!! Impara!!

# DOREL date 25 februarie 2014 13:10 -3

:))))))))))))))))))) URMEAZA RECURSULLUI BUJOREAN SI AL ADEVARATUOUI PRESEDINTE AL UNBR NIMERINCU!!!!!!!!!! DEGEABA STATI PELUJU CEI 2TEMBELI ACOLITI AILUI BOTA!!!!!!!!! ORICUM AM ZIS CA IN ITALIA SITUATIA E ,,GRIGGI,, CREDETI-MA CA NU MAI EMULT SI AJUGE SI BOTA LA PUSCRIE UNDE ESTE LOCULLUI!!!! AM AUZIT CA ALA DE SE NUMESTE NIMERINCU I-A PROMIS O REZERVA LA SOCOLA LUI BOTA!!!!!!!

# DOREL date 26 februarie 2014 08:27 0

AM RAMAS SINGUR. MA RETRAG IN MUNTI SA UIT DE BOTA SI SA INVAT SA SCRIU. ,,RECURSULLUI BUJOREAN,, ,,ADEVARATUOUI,, ,,PELUJU,, ,,AILUI,, ,,MAI EMULT,, ,,AJUGE SI,, ,,LA PUSCRIE,, ,,LOCULLUI,, !!!

# GUY FAWKES date 25 februarie 2014 13:51 0

DODOREL cacamaka

# MAI GUY FAWKES date 25 februarie 2014 14:00 0

TU STII CUM TE CHIAMA???? NU CUMVA ESTI UN OARECARE CONDAMNAT NUMIT bota??? DUPA CUM SCRII CRED CA ESTI CU ADEVARAT RETARDAT!!!!!!MAMAAA MIAA!!!!DIN CE ERA PREISTORICA PROVII!!!

# crustaceu date 25 februarie 2014 15:08 0

mai dorele, dupa cum te exprimi in romana si italiana noi credem ca ai fugit de la scoala generalqa sa sapi santuri in italia, comunitatea europeana e una , si alta  e o onstitutie din italia  indusa in eroare de MJ,  ce zici de CEDO?  cedo e ala de iti apara drepturile bai 

# DOREL date 25 februarie 2014 17:21 0

Mai crustaceule, chiar esti retardat!!!! Abtine-te  de la comentarii intrucit esti de o prostie rara!!!!!!!!!!! Te-a bagat mama ta la facultate???Hai fii ci :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x nstit si raspunde!!! Fara pile nu terminai facultatea la cita prostie ai in creier!!!Daca mai ai creier!!!!!!

# FLORIS date 25 februarie 2014 15:27 +2

FELICITARI ! Se pare ca mai exista justitie si in Romania. Felicitari si magistratilor care au analizat si solutionat cererea.

# crustaceu date 25 februarie 2014 16:14 +1

 si daca nu cascam bine ochii la ce face florea si ne mai certam o sa ajungem cu totiii functionari publici,  , vezi luju, situatia e naspa. hai sa o punem repede de o exceptie de neconstitutionalitate a art de lege, mars la treaba cu totii

# justo date 25 februarie 2014 16:15 +3

gradul de coruptie din ROMANIA a ajuns la infinit. la arad notarii in cirdasie cu judecatorii si bineinteles si niste avocati intreprinzatori au retrocedat un sat intreg. o sa ne trezim ca mafia asta din justitie creata in stil securist de comunistii actuali o sa ne ia si copiii si sotiile si o sa ne lase in fundul gol. eu am mai spus, imputiciunea din justitie porneste de la militienii intrati in avocatura care au cangrenat intreg sistemul judiciar.

# crustaceu date 25 februarie 2014 16:37 0

subscriu, asa este, cunosc multi la traditonali, intai i-a adunat partidul de pe strada si erau in patrulare prin parcuri, apoi la judiciar, si de la judiciar direct la oficii, si asa din incet in incet  au inceput sa ia spete la care nu se pricep, si ce daca le pier? el a fost platiti sa reprezinte nu sa castige!asa ca toto omul si-a pierdut increderea in actul de justitie si avocatura 

# crustaceu date 25 februarie 2014 16:39 +2

tocmai aici a fost favorizat bota, nefiind oficii, avocatii lui trebuie sa stie carte ca sa se poata apara de paranoicii din sistem si sa ia dosare ca sa se intretina

# AWA date 25 februarie 2014 17:44 +3

Ministerul o sa revoce ardesa  pt. ca UNBR  nu se  afla in  subordinea  acestuia. Doar instantele sunt subordonate M.J.Cititi Constitutia!!!!!Onaca  mulge  vaca :P :D :lol: :D :lol:

# crustaceu date 25 februarie 2014 18:10 +1

 pe contencios, orice decizie sau un act administrativ poate fi anulat sau revocat, nu vad de ce nu e ok, apoi trebuie sa lucram sa impiedicam MJ sa mai emita aberatii de genul, cred ca pe afara e cheia la comunitatea  europeana 

# Chirita date 25 februarie 2014 20:52 +1

Pentru avocatul traditional, fii mai linistit mai prostule !... Dl. Bota este perfect legal si obiectul statutiului propriu clar explicat in dispozitivul instantei penale a Curtii de Apel Suceava are utoritate de lucru judecat privind entitatea persoana juridica infiintata legal si constitutional de dl. Bota. V.dec.324/08.09.2008.

# Italia date 25 februarie 2014 20:53 +2

Unbr bota ha vinto! Unbr florea non ha documenti ufficiali e non è legale. 

# duca-se cu traditie cu tot date 25 februarie 2014 20:57 +1

astazi e o zi mare.oarecare zis avocat traditional a plecat dintre noi pentru totdeauna. duca-se invartindu-se.... :D :D :D :D :D :D :D :D :D

# oarecare date 25 februarie 2014 21:01 -2

Turma de oi bete, asta ati inteles din hotararea instantei ? Ca a fost recunoscut \" baroul Bota \" ? Va meritati soarta de asteptatori la usile instantei daca asta ati inteles ! Mai cititi hotararea si comparati cu ce va minte Savaliuc ( care din cand in cand il mai invie pe nerecunoscutul inventator al apei calde si al barourilor ).

# jan date 25 februarie 2014 21:17 0

n-ai mierlit-o  inca  oarecacacacacare?

# oarecare date 25 februarie 2014 21:23 0

M-a recunosc invins, a-m ramas singur. M-a apuc de gramatica !

# Paul date 25 februarie 2014 21:04 0

Atentie !... Vedeti cu seriozitate si precizie \"dispozitii comune privind executarea pedepsei\". Contestatia la executare, precum si schimbari in executarea unor hotarari penale. \"Inlaturarea sau modificarea pedepselor\". Nu va contarziceti la nesfarsit.

# Viorel date 27 februarie 2014 14:05 0

Cand se pronunta achitarea pe motiv ca fapta nu exista (art.10 lit.a) c.p.p. sau nu a fost savarsita Art. 10 lit.c) instanta civila trebuie sa considere ca adevarate sustineruile magistratului fara a putea hatara altfel. Cand instanat penala nu s-a pronuntat asupra acestei chestiuni de fapt, orice instanta civila competenta le poate examina si se pronunta asupra lor. In toate situatiile instanat civila se pronunta asupra prejudiciului indivizilor cat si cu privire la modalitatea prin care poate fi reparat.

# Calvin date 27 februarie 2014 14:25 0

Toate partidele parlamentare au rolul de a exercita suveranutatea nationala in baza majoritatii votului lor, ceea ce se si intampla de fapt prin promulgarea legilor bolnave si incuracate ca nici neam de neamul lor nu le mai descurca adunandu-le. Oare nu mai gasesc si alte trebuiri mai importante de facut prin tara ex. de miscare a productivitatii muncuii in agricultura ca ne fura patronii la produse spunand ca nu fac cereale iar ei se imbogatesc cu subvetii de la stat si nici nu platesc impozite pe teren ca tot amaratii de tarani le platesc ca proprietari falsi ce sunt. se pare ca nu-i intereseaza de a urmari dezvoltarea si progresul tariii, dact sa promoveze tot timpul legi fara nicio socoteala, sa vada ce a mai ramas din industrie si agricultura sa faca salarii foarte mari si sa-si angajeze rudele in instituii de stat sa poate fi asigurati de pensie la batranete . Noi saracii de tarani ce facem, se gandesc ei la noi ?... Nu, si dovada este faptul ca i-am votat si ne inseala continuu.

# Mircea PELEA date 22 martie 2014 18:53 +1

Incet, incet, lucrurile se vor limpezi si vom constata cu totii ca UNBR al carei presedinte este avocat dr. Pompiliu BOTA, este infiintat si functioneaza indeplinind in intregime prevederile Legii nr. 51/1995. Felicitari domnue Bota,  pentru lupta tenace pe care o duceti in a demonstra ADEVARUL.

# avocat traditional date 22 martie 2014 21:49 0

mai Mircea,unde ai vazut tu ca exista avocat Bota si mai ales doctor?Asta s-a proclamat singur avocat, a facut o asociatie de crasma care a infiintat barouri,in loc de baruri,face de 10 ani circ in spatiul public cu barourile lui,ia donatii sa faca ,,av cati,, a fost dat afara din avocatura,este condamnat.Si mai are si parul vopsit.Asta-iv presedinte?Esti simpatic bree Mircea,dar aerian.Adica nu esii nimic.Daca ai dialog cu Bota ori cu cei din  gasca lui,.spune=le sa nu se chinuie sa comenteze postarea mea.

# Banciu date 22 martie 2014 22:04 0

Turbatule, vanezi orice comentariu legat de Bota si te scremi sa-l denigrezi permanent. Cu toate acestea, timpul lucreaza pentru Bota si colegii lui. Casta mafiota-flocea va pierde definitiv razboiul. Du-te, mai bine, la pescuit si fii tu momeala pentru rechini...

# avocat Bucuresti date 22 martie 2014 22:52 0

Vezi mai Basnciule ca tot un turbat la bagat la necaz pe Nicusor Constantinescu.Poage v-o face si voua avocatul ala traditional.Dupa cum il cunosc ( sau il banuiesc) daca vrea poate.Va fi vai de bota si de gasca lui.

# Banciu date 23 martie 2014 00:03 0

Vai, ce ne-ai mai speriat, \"avocatule traditional\". Am facut deja pe noi... Analfabetule, corect se scrie \"l-a bagat\", avocatul lu\' peste.

# avocat traditional date 23 martie 2014 01:25 0

prost mai poti sa ,fii mai pipilica.Nu iti dai seama ca facem misto de tine?Nu vezi ca mai sunt greseli de gramatica in postarea de mai sus?Voi oricum ati facut pe voi de vreo zece ani incoace.Acum ca mai faceti o data nu e nici un bai.Dupa cum va ,,spala..LUJU,si ce mielusei va face,sunteti ca noi nascuti.Asa ca faceti pe voi.Justo,nu?

# pt avi-agaram ticus date 23 martie 2014 05:58 0

avi e de toata mila: e retarde, agrame, nu poate invata analfabetul si explodeaza cand cineva il lauda pe Bota!! ,,Asta-iv presedinte?,, ,,bree Mircea,, ,,Adica nu esii nimic,, ,,poti sa ,fii mai ,, hihihi!

# avi avi date 23 martie 2014 08:57 0

te oftici? Daca iti placea cartea ,ajungeai si tu avocat adevarat si nu un neica nimeni care nu are somn si scrie prostii la 6 dimineata.Jalnicule.oare Bota de ce nu a flost la,intalnirea aia pe coduri?Auzisem ca ar fi fost invitati si avocati de renume

# mm date 28 iulie 2014 00:01 0

Alta fila uitat.. nu o rezolvat nimic bota cum nu rezolva niciodata un lucru cum trebuiemm ce s a mai intamplat cu procesu asta cu recuboasterea? Dc nu o publicat un termen ceva ? Cat platesti bota pt publicatii la luju

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2022 – La ICCJ se umbla cu masca

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva