21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

GENOCID IN NUMELE COVID – Departamentul Justitiei din SUA someaza guvernatorii din statele New York, New Jersey, Pennsylvania si Michigan in legatura cu ordinele pe care le-au emis cu privire la gestionarea pandemiei de coronavirus. Ordinele au vizat inclusiv internarea unor pacienti cu COVID-19 in azile de batrani, provocand moartea a mii de varstnici. Doua dintre cele patru state sunt fruntase la numarul de morti de COVID la milionul de locuitori

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

1 September 2020 13:25
Vizualizari: 7146

Sub aparenta luptei impotriva pandemiei de coronavirus, autoritatile s-au dedat la fapte abominabile, provocand moartea a mii de de batrani. Este acuzatia lansata miercuri, 26 august 2020, de catre Departamentul de Justitie din Statele Unite ale Americii, cu privire la conducerile a patru state americane: New York, New Jersey, Pennsylvania si Michigan.


 

Coincidenta face ca toate aceste patru state sa aiba guvernatori democrati care au impus restrictii dure de inchidere a oamenilor in case si de blocare a numeroase afaceri – masuri ce au facut ca mii de oameni sa protesteze la inceputul lunii mai, unii chiar purtand arme in public (click aici pentru a citi). Totusi, respectivele masuri draconice se pare ca s-au dovedit inutile, din moment ce doua dintre aceste state – respectiv New Jersey si New York – sunt fruntase in ceea ce priveste rata mortalitatii de COVID-19. De asemenea, Pennsylvania se plaseaza pe locul 1 in SUA in materie de decese de coronavirus in azile de batrani.

Revenind la Departamentul de Justitie din SUA (echivalentul Ministerului Justitiei, dar si al Parchetului General din Romania), trebuie sa spunem ca institutia a solicitat informatii de la guvernatorii celor patru state de mai sus, suspectand ca ordinele date de acestia au vizat inclusiv internarea in azile de batrani a unor pacienti cu coronavirus, fapt ce a dus la infectarea a numerosi rezidenti din caminele de varstnici si chiar la moartea a mii de asemenea persoane.


Iata mai intai comunicatul Departamentului american de Justitie:


Departamentul Justitiei a solicitat date guvernatorilor statelor care au emis ordine COVID-19 care ar putea avea ca rezultat decesele persoanelor in varsta

Datele vor putea lamuri daca Departamentul Justitiei va initia anchete in temeiul Legii drepturilor civile a persoanelor institutionalizate (CRIPA) cu privire la felul in care statele New York, New Jersey, Pennsylvania si Michigan au gestionat pandemia de COVID-19 in azilele de batrani publice

Astazi (n.r. la 26 august 2020), Departamentul de Justitie a solicitat date privind COVID-19 de la guvernatorii statelor care au emis ordine ce ar fi putut duce la moartea a mii de rezidenti ai azilelor de batrani. Autoritatile din New York, New Jersey, Pennsylvania si Michigan le-au cerut caminelor de batrani sa interneze pacienti cu COVID-19 printre rezidentii lor vulnerabili, adesea fara teste adecvate.

De exemplu, la 25 martie 2020, autoritatile din New York au ordonat: 'Niciunui rezident nu i se va refuza internarea sau reinternarea [intr-o casa de batrani] numai pe baza unui diagnostic de COVID-19 – confirmat sau suspectat. [Caminelor de ingrijire medicala] li se interzice sa solicite unui rezident spitalizat care este stabil din punct de vedere medical sa fie testat pentru COVID-19 inainte de internare sau de reinternare'.

'Protejarea drepturilor unora dintre cei mai vulnerabili membri ai societatii, inclusiv a rezidentilor varstnici ai caminelor de batrani, este una dintre cele mai importante obligatii ale tarii noastre. Trebuie sa ne asiguram ca aceste persoane sunt ingrijite in mod adecvat, cu demnitate si respect, si nu sunt puse in pericol in mod inutil', a declarat Eric Dreiband, procuror general adjunct de la divizia drepturilor civile.

Potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor, statul New York are cel mai mare numar de decese de COVID-19 in Statele Unite, cu 32.592 de victime, multe dintre ele varstnice. Rata mortalitatii din statul New York in functie de populatie este a doua cea mai mare din tara, cu 1.680 de decese la un milion de oameni. Rata mortalitatii din New Jersey raportata la populatie este de 1.733 de decese la milionul de oameni – cea mai mare din natiune. In schimb, rata de deces a populatiei din Texas este de 380 de decese per milion; iar Texas are putin peste 11.000 de decese, desi populatia sa este cu 50% mai mare decat cea a statului New York si are mult mai multe cazuri inregistrate de COVID-19 – 577.537 de cazuri in Texas, comparativ cu 430.885 de cazuri in statul New York. Rata mortalitatii COVID-19 din Florida este de 480 de decese la milion; cu un total de 10.325 de decese si o populatie putin mai mare decat cea a statului New York.

Divizia pentru Drepturi Civile a Departamentului Justitiei evalueaza daca sa initieze investigatii in temeiul Legii drepturilor civile a persoanelor institutionalizate (CRIPA), care, printre altele, protejeaza drepturile civile ale persoanelor din camine de ingrijire administrate de stat. Divizia Drepturilor Civile incearca sa stabileasca daca ordinele date de autoritatile statale privind internarea pacientilor cu COVID-19 in case de ingrijire medicala sunt responsabile pentru decesele rezidentilor acestor case.

La 3 martie 2020, Procurorul General a anuntat lansarea de catre Departamentul de Justitie a initiativei nationale privind caminele de batrani. Acesta este un efort cuprinzator al departamentului, bazat pe Initiativa privind Justitia pentru Varstnici si in parteneriat solid cu Departamentul de Sanatate si Servicii Umane din SUA, care foloseste toate instrumentele disponibile pentru a urmari caminele de batrani care ofera ingrijire necorespunzatoare rezidentilor lor. Dupa cum a fost anuntat pe 10 aprilie 2020, departamentul investigheaza si Casa Soldatilor din Holyoke, Massachusetts, unde COVID-19 a omorat cel putin 76 de rezidenti.

Solicitarile de date si ancheta de la Casa Soldatilor nu sunt acuzatii de culpa sau de eroare la adresa statelor sau a oricarei alte persoane ori entitati, iar departamentul nu a ajuns la nicio concluzie cu privire la aceste chestiuni”.


Opozitia reclama persecutia politica


Pe de alta parte, asa cum relateaza Vocea Americii, Partidul Democrat sustine ca anuntul Departamentului de Justitie a fost o manevra strict politicianista, in conditiile in care el a venit exact in zilele in care se desfasura Conventia Nationala a Partidului Republican, unde presedintele Donald Trump a fost nominalizat sa candideze pentru al doilea mandat la Casa Alba (click aici pentru a citi).

Mai exact, intr-o declaratie comuna sustinuta la o zi dupa comunicatul Departamentului Justitiei, guvernatorii din New York si Michigan (Andrew Cuomo, respectiv Gretchen Whitmer) au afirmat: „Nu este o coincidenta in momentul in care administratia Trump este prinsa slabind liniile directoare de testare COVID-19 ale CDC (n.r. Centrul SUA pentru Controlul si Preventia Bolilor) pentru a reduce in mod artificial numarul de cazuri pozitive. Au lansat aceasta diversiune cu totul partizana”.

Ei au adaugat ca cel putin alte 14 state (inclusiv Kentucky si Utah) au emis directive similare cu privire la caminele de batrani. Kentucky are guvernator democrat, dar cel din Utah este republican.


sursa foto: Hudo.com

Comentarii

# Andrei Muresan date 1 September 2020 19:17 +4

Nu poti intelege realitatea ca turist sau jurnalist de la distanta. Din pacate, sunt multi romani care locuiesc in orasele din Canada si din SUA si gandesc anapoda; stiu tot, sunt destepti, cunosc computerul. Sincer, imi este mila de ei. Imigranti, vai de capul lor; plecati din Romania de saracie crunta, ajunsi pe meleaguri occidentale unde subestimarea localnicilor este meserie de baza. In general sunt romani care, dupa o sumara analiza, au in ADN-ul lor sange de tigan (informare normala la ADN si pentru sangele evreesc). Cunoasteti bine ce realitate confrunta Romania, pentru a contrazice preocuparile diasporei. "Lupul, parul isi schimba, dar naravul, ba". Comparand "stilul" Orban-Iohannis cu cel al Casei Albe, nu vad diferente mari, dimpotriva Victoria-Cotroceni il duce spre identic. Conducatorii actuali sunt idioti. Poate, Putin este mai rasarit, dar nu pun mana in foc. Un singur lucru scapa omenirii; murdaria globala. Oamenii sunt foarte murdari. Cine este murdar? Prostul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva