1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REVOLTE DE AMPLOARE IMPOTRIVA IZOLARII – Mii de oameni au iesit pe strazi in SUA, cerand ridicarea interdictiilor de circulatie si a inchiderii oamenilor in case. In Michigan, protestatarii inarmati au intrat in parlamentul statal. Presedintele Donald Trump i-a elogiat: „Sunt oameni foarte buni. Isi vor vietile inapoi din nou, in siguranta”. 38 dintre cele 50 de state americane au instituit izolarea generala (Galerie foto si video)

Scris de: V.B. | pdf | print

3 May 2020 16:20
Vizualizari: 7853

Din ce in ce mai multi oameni se ridica impotriva masurilor de izolare fortata („lockdown”) instituite de autoritati. Dupa ce saptamana trecuta v-am prezentat manifestatiile din Europa (click aici pentru a citi), de data aceasta veti vedea cum mii de persoane au protestat in Statele Unite ale Americii, revoltati ca numeroase guverne statale tin lumea in casa cu forta.Dupa cum puteti vedea pe harta de mai jos, guvernele a 38 dintre cele 50 de state americane au instituit izolarea generala, 7 au decretat masuri de izolare doar in anumite zone, in timp ce statele care au lasat oamenii sa circule liber sunt numai in numar de 5. Toti guvernatorii statelor 100% libere sunt republicani, la fel ca majoritatea celor din statele partial inchise. De altfel, insusi presedintele Partidului Republican si al Statelor Unite, Donald Trump, s-a pronuntat impotriva inchiderii fortate („lockdown”), aparandu-i pe cei care au iesit sa protesteze.

sursa foto: The New York Times

Cea mai spectaculoasa manifestatie s-a petrecut in statul Michigan, unde zilele trecute guvernatoarea democrata Gretchen Whitmer (foto mai jos, reprezentata caricatural ca Hitler) a prelungit izolarea impusa pana la data de 15 mai 2020. Ca reactie, mii de cetateni – dintre care unii inarmati, intrucat legea americana le permite – au protestat joi, 30 aprilie 2020. Ba chiar unii dintre demonstranti au intrat in capitoliul (n.r. parlamentul) statului Michigan, chiar in timp ce alesii se aflau in sedinta. Totul s-a desfasurat cu acceptul politiei, care le-a luat temperatura protestatarilor inainte de a-i lasa sa intre, pentru a se asigura ca nu sunt suspecti de coronavirus, noteaza BBC. In replica, presedintele Donald Trump a scris pe Twitter ca „guvernatoarea din Michigan ar trebui sa cedeze un pic si sa stinga focul. Acestia (n.r. protestatarii) sunt oameni foarte buni, dar sunt nervosi. Isi vor vietile inapoi din nou, in siguranta. Vedeti-va cu ei, vorbiti cu ei, cadeti la o intelegere”.

Pana vineri, 1 mai 2020, deja avusesera loc proteste in cel putin 12 state americane, cele mai importante manifestatii fiind in California, Texas, Colorado, Delaware, Florida, Illinois, New Jersey, New Mexico, Tennessee, Washington, Wisconsin si New York, relateaza TheHill.com. Toti americanii care au iesit in strada s-au plans de faptul ca afacerile au de suferit pe timpul izolarii, autoritatile nu trimit la timp sau nu trimit deloc ajutoarele de somaj catre populatie, iar proprietarii imobiliari nu au de unde sa primeasca chirii. In Florida, guvernatorul republican Ron DeSantis a semnat recent un ordin executiv privind redeschiderea restaurantelor, muzeelor si a bibliotecilor (cu impunerea unui numar limitat de clienti care se pot afla simultan inauntru), dar tot nu a reusit sa domoleasca furia protestatarilor.

In California (al doilea stat care a cunoscut demonstratii de amploare, dupa Michigan), guvernatorul democrat Gavin Newsom a promis ca in urmatoarele zile va anunta modificari „importante” in ceea ce priveste masurile de izolare. Unul dintre manifestanti – veteran al Armatei Americane – a sustinut ca masurile de izolare impuse de autoritatile din Florida sunt chiar mai rele decat regimurile dictatorilor impotriva carora el a luptat, relateaza The Guardian.


Vedeti mai jos o galerie foto si video a protestelor din SUA:


I. Michigan:

sursa foto: Tagesspiegel.de

sursa foto: Getty Images

sursa foto: Getty Images

sursa foto: IBTimes.com


 

II. California:

 

sursa foto: Newsweek.com

sursa foto: The Sacramento Bee

sursa foto: Fox NewsIII. Florida:

 

sursa foto: Metro.co.uk


IV. New York:

sursa foto: The Sun

sursa foto: Politico.comV. Colorado:

sursa foto: Newsweek.comVI. Texas:

sursa foto: Business Insider


 

VII. Delaware:

sursa foto: WHYY.org


VIII. Illinois:

sursa foto: Haaretz.com


 

IX. Washington:

sursa foto: The Independent


 

X. Wisconsin


sursa foto: The New York Times


Comentarii

# Lulu date 3 May 2020 19:58 +8

Romanul din păcate a fost sluga și va fi ... aceste imagini și informații nu au nicio valoare pentru romani .. ei nu știu ce e aia libertate ... ei nu știu ce înseamnă live free Or die :cry: ... ei vor doar sa trăiască indiferent cum ...

# Curios date 3 May 2020 23:33 -2

Cum opresti evreii si tiganii sa se inmulteasca ?Ii tii in carantina pana ii apuca pandaliile si iasa la proteste spontane?

# escu date 4 May 2020 10:58 +5

Ați vrea să protesteze și românii? Noooo! Ei protestează doar împotriva ciumei roșii. Ia să fi văzut ce proteste ar fi fost dacă era PSD la guvernare, de toată frumusețea, cu lozinci unde ar fi fost prezentat Dragnea scoțând virusul din buzunar, cu Johannis în frunte, și cum ar fi făcut spume la gură propagandiști johanniști, că se pune botniță poporului, că vor să fure sub masca unor restricții. Asta, cu condiția ca Johannis să fi declarat starea de urgență, caz în care și acum ar fi citit documentele și s-ar fi gândit dacă să o declare sau nu, considerând că vina pentru coronavirus ar fi fost, ați ghicit, PSD.

# Hades date 4 May 2020 11:14 +1

Asta însemnă mentalitate democratică. Conștiința drepturilor pe care le ai și spiritul de sacrificiu pentru a le apăra. Acum, la noi, este în plină desfășurare o operațiune de privare a acestui popor, amărât din toate punctele de vedere, de bruma de drepturi câștigată în 1989. Cine o face, se vede. Pentru ce sau pentru cine o face, iată înterbarea cheie, care poate avea mai multe răspunsuri. Operațiunea readucerii poporului român în dictatură va avea și succes, pentru că nimeni și nimic nu-l apără de jugul ce se instalează. Nici chiar el nu se apără. Nu are cu ce și cu cine. Este lipsit de orice resursă pentru asta, fizică și intelectuală. Și nu este adevărat că el vrea să trăiască, indiferent cum. Dimpotrivă, el este deja mort, dar încă nu știe, căci nu doar ”democracy dies in darkness”, ci și ”people dies in darkness”.

# Diana date 4 May 2020 12:30 -4

Eu nu inteleg de ce LUJU este pro ridicarii starii de urgenta. Este extrem de evident ca in lipsa unor astfel de masuri se ajunge la situatii critice. Ma asteptam sa dati dovada de responsabilitate si sa indemnati la o abordare echilibrata asupra subiectului. OK, inteleg ca Werner isi face capital politic pe acesta tema si trebuie sanctionat de presa libera, dar mai multa prudenta nu ar strica.

# Corneliu Codreanu date 4 May 2020 21:23 +4

Diana, tu nu înțelegi nimic! Este simplu, Pandemia este regia OMS, iar tu ești obiectul unui experiment . În curând te vei convinge !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva