23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCUT PENTRU MAGISTRATII ABUZIVI – Consiliul Superior al Magistraturii nu vrea o justitie corecta si se opune modificarii Legii nr.303/2004, in sensul ca Statul roman sa declanseze obligatoriu actiuni in regres impotriva magistratilor care au comis intentionat erori judiciare si au nenorocit oameni nevinovati. Dupa ce a inchis ochii la abuzurile din sistem, CSM pretinde liberul arbitru al Statului: "Exercitarea dreptului Statului la actiunea in regres nu trebuie sa devina o obligatie” (Hotararea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

14 August 2016 13:11
Vizualizari: 15035

Cu toate ca Romania este campiona la CEDO pentru incalcarea art. 6 din Conventia EDO privind dreptul la un proces echitabil, desi se contorizeaza anual sute de achitari in dosarele procurorilor si in ciuda faptului ca zeci, daca nu sute, de oameni sunt aruncati nevinovati dupa gratii, Consiliul Superior al Magistraturii se preocupa de cu totul altceva decat de rolul sau principal, acela de a fi garant al indepependentei justitiei si de a veghea la infaptuirea unei justitii corecte. Din ultimele decizii pe care le-a adoptat inainte de vacanta judecatoreasca, credem noi, CSM a ajuns sa ii protejeze pe magistratii care comit intentionat erori judiciare in urma carora vietile oamenilor sunt distruse definitiv. Aceasta concluzie se desprinde din Hotararea nr. 891 din 14 iulie 2016 prin care CSM a decis avizarea negativa a propunerii legislative pentru modificarea si completarea art. 96 alin. (7) si (8) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, referitor la raspunderea patrimoniala a magistratilor care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta. Mai exact, CSM s-a opus ca Statul roman sa fie obligat sa formuleze actiuni in regres impotriva magistratilor care au comis abuzuri in exercitarea functiei si a apreciat utila mentinerea dispozitiilor potrivit carora Statul are posibilitatea de a se indrepta impotriva magistratilor care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta.


Practic, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu vede fireasca obligativitatea Statului roman de a se indrepta cu actiuni in regres impotriva judecatorilor sau procurorilor fata de care s-a stabilit ca si-au exercitat profesia cu rea-credinta sau grava neglijenta, apreciind ca "exercitarea dreptului la actiunea in regres trebuie sa fie lasata, in continuare, la latitudinea titularului actiunii – statul si nu sa devina o obligatie”.

Decizia CSM vine insa in contradictie cu dispozitiile altor state europene care apreciaza utila tragerea la raspundere patrimoniala a magistratului, mai ales atunci cand se constata ca acestia si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta.

Totodata, CSM face abstractie de numarul urias de achitari pe lipsa de probe (art. (16) lit. c) NCPP) - ultima achitare de rasunet pe un asemenea tip de achitare fiind cea incasata in speta “Referendumului din 2012” in care rechizitoriul a fost semnat de sefa DNA, Laura Kovesi, unde 46 de persoane au fost achitate definitiv pe aceste temei. Toate aceste achitari pronuntate in baza art. 16 lit. c) din NCPP (nu exista proba ca o persoana a savarsit infractiunea), stabilita prin autoritate de lucru judecat obliga Statul roman sa se indrepte impotriva magistratilor vinovati, aici nemaiputand fi vorba de imprejurari nou aparute in timpul procesului, ci de inscenari si abuzuri evidente ale procurorilor care retin si trimit in judecata persoane ce in final sunt achitate definitiv si ale judecatorilor care aresteaza persoane ce in final sunt achitate definitiv.

Faptul ca CSM nu a dorit in nicio asemenea situatie sa stabileasca raspunderi si sa ia masuri pentru prevenirea pe viitor a unor asemenea abuzuri denota ca acest Consiliu isi merita pe deplin titulatura neoficiala data de multi, de “mafie a magistraturii”, existand indicii ca exista membri ai CSM care au savarsit asemenea abuzuri in decursul carierei lor.

Societatea romaneasca si contribuabilii nu isi mai pot permite sa plateasca pentru abuzurile magistratilor, in conditiile in care Romania are cel mai independent Consiliu Superior al Magistraturii din lume, dar care nu adopta niciun fel de masuri si inchide ochii de fiecare data, mai cu seama in fata abuzurilor si inscenarilor de notorietate ale procurorilor DNA, care au ajuns sa dea jos un membru CSM achitat definitiv pentru ca fapta nu este prevazuta de legea penala (fostul vicepresedinte al CSM procurorul George Balan).

Totusi, in fata acestor realitati, CSM respinge ideea ca Statul sa se indrepte obligatoriu impotriva magistratului pentru recuperarea prejudiciului platit in urma unei decizii judecatoresti prin care s-a dovedit ca o persoana este victima a unei erori judiciare si conchide intr-un mod plastic ca “orice raspundere trebuie sa aiba la origine ideea de vinovatie”.

Prezentam in continuare cateva pasaje din ampla Hotarare nr. 891 din 14 iulie 2016 a Plenului CSM:

Consiliul Superior al Magistraturii a apreciat ca exercitarea dreptului la actiunea in regres trebuie sa fie lasata, in continuare, la latitudinea titularului actiunii – statul si nu sa devina o obligatie, aceasta fiind regula generala de drept in ceea ce priveste exercitarea drepturilor de catre titularii acestora.

Astfel, in privinta statului, sistemul raspunderii obiective este unul adecvat, statul – in calitate de administratul ai desfasurarii activitatii sistemului judiciar, atat la nivel legislativ, cat si la nivel functional si financiar – fiind responsabil de acoperirea prejudiciilor suferite prin comiterea unei erori judiciare savarsite prin exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta de catre un procuror sau un judecator.

In schimb, orice raspundere a unei persoane (penala sau civila delictuala), inclusiv a magistratului, trebuie sa aiba la origine ideea de vinovatie, in speta fiind vorba despre vinovatie in exercitarea atributiilor de serviciu de catre magistrat.

Altfel spus, raspunderea materiala a judecatorului sau a procurorului nu poate fi angajata in mod obiectiv (similar modului in care raspunde statul), ci numai subiectiv, respectiv doar in situatia savarsirii de catre acesta a unei fapte personale grave, facute cu intentia de a produce un prejudiciu, ori in cazul in care acesta, din culpa grava, a comis o eroare judiciara determinata pentru producerea prejudiciului.

Eroarea judiciara presupune, dincolo de situatiile expres prevazute de art. 504 din Codul de procedura penala (respectiv situatia in care o persoana condamnata definitiv este ulterior achitata sau in care libertatea unei persoane a fost restransa in mod nelegal) si alte situatii a caror delimitare nu este inca bine realizata nici de doctrina judiciara si nici de jurisprudenta.

Eroarea judiciara se refera, in esenta, la o solutie asupra fondului cauzei care nu corespunde unei realitati juridice stabilitate ulterior. Aceasta eroare nu se datoreaza insa, in exclusivitate si, uneori nici macar in parte activitatii judecatorului sau procurorului.

Dintre erorile judiciare constatate recent, unele dintre ele au fost cauzate fie de faptul ca la momentul judecarii si condamnarii pentru o anume fapta penala, o serie de probe nu erau accesibile (de exemplu, expertiza ADN), fie au fost date in cauza declaratii necorespunzatoare adevarului, fie s-au descoperit fapte si imprejurari noi, necunoscute instantei de judecata la momentul pronuntarii solutiei definitive.

De altfel, de esenta exercitarii unor cai de atac extraordinare, capabile sa desfiinteze o hotarare judecatoreasca definitiva este tocmai imprejurarea ca instanta care a judecat primul proces nu a avut cunostinta de noile dovezi sau fapte, inclusiv cele infractionale legate de cauza, astfel ca solutia initiala corespundea situatiei de fapt stabilite pe baza unui ansamblu de probe cunoscute la acel moment.”

*Cititi aici integral Hotararea CSM nr. 891 din 14 iulie 2016

Comentarii

# DODI date 14 August 2016 13:27 +24

Este echivalentul cazului în care un hoț ar trebui să facă lege împotriva hoților. La ce să te aștepți? La Coduri cu majoritatea articolelor neconstituționale, la Norme de aplicare care nu au nimic comun cu legea și, eventual, la o interpretare a legii după bunul plac al unora.

# george date 20 August 2016 06:46 +2

http://pdfsr.com/pdf/mafihotii-din-justitie.pdf

# un oarecare date 14 August 2016 13:51 +19

CSM se consideră deasupra legii, se crede un fel de miniparlament? Această instituție are un rol consultativ până la urmă, Parlamentul va aproba o asemenea lege nu CSM!

# Dosarele Berevoiesti date 14 August 2016 14:24 +17

Cu fostul procuror comunist Aron vreti voi sa se miste ceva? Ce poza frumoasa....

# Adevarul date 14 August 2016 14:37 +18

Și CSM trebuie să răspundă pentru faptele lor conform Constituției Romăniei art 52. Cei cu iminitatea asta prefăcută toți cetățenii sunt egali în fața legii, Obligatoriu este să se aplice răspunderea magistrațiilor.

# Vișan date 14 August 2016 15:23 +17

Pai Micea Aron este autorul celei mai mari erori judiciare: condamnarea d-nei Vișan la 22 ani de inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o ! Dupa ce a executat 11 ani de detentie s-a descoperit adevaratul crminal care a recunoscut crima !

# Pensia date 15 August 2016 13:26 +6

Ca maine se pensioneaza si scapa de orice raspundere. Femeia ramane cu 11 ani de puscarie si el pleaca in pensie cu 200 de milioane pe luna.

# pelin date 14 August 2016 16:38 +20

Lipsa increderii in justitie,constituie o problema majora,care trebuie rezolvata,fiind generata de catre mai multi factori.Ex.nu s-a rezolvat deloc problema duratei prea indelungate a proceselor.Sunt oameni care dupa aproape doi ani,poate si mai mult,de la introducerea actiunii in instanta nu au nici macar o solutie pe fond.Este deranjant ca justitia pare tot mai mult a se reduce la procesele penale,mai ales cele instrumnentate de DNA.S-a ajuns la o reactie sociala asemanatoare unei psihoze colective,intretinute si mediatic care cuprinde nemultumirile oamenilor in justitie,acestea nu vor putea fi depasite,pana cand cand neregulile,multe la nr.nu vor fi clarificate.Concret,nu trebuie sa existe dublul standart in solutionarea unui dosar sau altul,indiferent de cei care fac parte din dosar!!!!!!!!!!

# Ioan date 16 August 2016 21:27 0

strict fac referire la judecatoria din Tarnaveni, jud.Mures, stiu concret ca judecatorul de caz nu are multe dosare, bine mersi din cand in cand lipseste de la munca, concediu e concediu si un rahat de solutie nu este redcatat din aprilie, daca scri la CSM, aia fac un raport si vor spune ca judecatorul are 100.000 de dosare si nare timp

# AdrianBv date 14 August 2016 18:33 +9

Oare ce ar spune CCR daca ar fi sesizată ???

# 1889 date 14 August 2016 18:57 +8

Problemele din justitie sunt multiple si anume:personalul auxiliar si anumiti grefieri isi suplimenteaza veniturile plasand clienti anumitor avocati contra comision,anumiti magistrati nu motiveaza ei sentintele sau deciziile si le motiveaza grefierii si de aici apar si anumite greseli de gramatica si mult copy-past,actiunile nu sunt introduse in mod aleatoriu ci sunt"teleghdate" catre completele cu grefierii care au plasat clientul si acesta castiga garantat,se iau diverse producte prin parcarile instantelor si pot sa scriu pana maine ce se intampla.Problema este alta ca se misca cam incet lupta impotriva coruptiei .Sa speram ca lucrurile vor intra in normal in cel mai scurt timp.

# grefier date 14 August 2016 21:52 +2

Hmmmm. iti cam stau in gat grefierii. Sa amintesc ca una din probele de concurs are in vedere taman... gramatica ? Sa amintesc ca sunt juzi care nu stiu reguli elementare de gramatica, care nu au cunostinte de cultura la nivel general, nu am pretentii la mai mult, cred ca ar fi suficient. Da, grefieirii motiveaza hotarari judecatoresti de ani buni iar prin noul ROI au chiar obligatia sa o faca, DAR salariul grefierului NU A CRESCUT. Tot grefierul primeste actiunile, le califica, stabileste taxa de timbru si e sunat pe telefonul instantei sau chemat la registratura pentru a ajuta domnii avocati sa -si calculeze taxele de timbru ! Or fi si secaturi in istem, nu spun nu, dar sa nu generalizam !

# 1989 date 15 August 2016 00:38 +6

Este adevarat ca nu suport acei grefieri care incalca legea si isi suplimenteaza veniturile in detrimentul justitiabililor.Mi se pare enorm salariul unui grefier in raport cu cel al unui medic,profesor etc.Sa nu mai vorbim ca imediat actionati statul in judecata pentru orice restanta salariala.In privinta taxei de timbru ma faci sa rad, voi calculati doar comisioanele ce va ies de la avocatii cu care sunteti mana in mana si ma refer la cei corupti nu la toti.Da asa este sunt multi grefieri in regula dar si foarte multe secaturi asa cum ai spus si tu.Eu am vorbit de un sistem care este putred.Oricum este o discutie mult mai ampla pe acest subiect.

# Cetateanul date 14 August 2016 19:21 +15

Daca "Exercitarea dreptului Statului la actiunea in regres nu trebuie sa devina o obligatie" pai sa nu devina obligatie in raport de nimeni dar de absolut nimeni. Pai mai ilustrilor, voi sunteti numiti sa aparati profesia si de cele mai multe ori chiar chemarea celor mai multi magistrati, indiferent daca aceasta inseamna indepartarea sau punerea unora la plata. Va tot plangeti ba prin luari de pozitie, ba, mai nou, prin "proiecte" de candidat CSM ca ce nasol cu justitia, ca lumea zice lucruri rele etc. Dar de facut nu faceti nimic. Mucles, timpul trece leafa merge, si uite asa repejor la pensie (acum de, cei mai norocosi/valorosi la CCR). Unul singur nu a scos o silaba despre cum si in ce mod ar putea sa fie insanatosit sistemul judiciar. La demolat sunteti primii. Luati frate modelul francez de CSM si gata. Ce mai, multi veniti, putini chemati! Si asta e valabil si unii candidati la noul CSM

# Aaron comunist date 14 August 2016 20:38 +9

Iata cum presedintele CSM vrea sa scape de multe alte abuzuri ! http://www.luju.ro/institutii/csm/se-clatina-scaunul-presedintelui-csm-fjr-ii-cere-demisia-judecatorului-mircea-aron-acuzandu-l-ca-a-determinat-senatul-sa-modifice-intempestiv-si-netransparent-durata-mandatelor-membrilor-csm-aceasta-ilegalitate-ar-fi-produs-efecte-pe-termen-nedefinit-unjr

# coca date 14 August 2016 21:57 +14

Dar de ce sa fie domnilor obligatoriu pentru noi sa platim greselilele voastre??? De ce pentru un sofer profesionist sau pentru un medic sa fie OBLIGATORIU sa plateasca daca a omorat sau a vatamat si pentru voi nu? Voua nu vi se aplica art 16 din Constitutie? Pai sa vi se aplice bre, sa va tremure dosurile cand scrieti, nu sa va doara in brisca, sa vedeti cum o sa va ganditi de o mie de ori inainte!!!

# TITULESCU date 15 August 2016 00:16 +5

IN TOATE TIMPURILE AU EXISTAT INSTRUMENTE DE TORTURA , ACUM JUSTITIA. Sistemul asta S-A FORMAT IN TIMP SI PRESA A AJUTAT ASA CUM A SPUS CHIAR SI BASESCU. DE ANI DE ZILE se stie dezastrul din justitie, cate Cotofene nu sunt ,cate Gianinute,cati Mustaciori si cate ,,onorate instante'' care fac sex cu minore in sala de sedinta sau pe centura n-or mai fi DAR LA TELEVIZOR ASTA AUZIM: Putini judecatori sunt asa in rest FALITII NOSTRI sunt minunati ,demni,extraordinari. PE BUNE????? TRAITI VOI CEI DIN PRESA IN SALA DE SEDINTA CA SA STITI INFERNUL DIN JUSTITIE? CSM -ul ar trebui SA FIE ARESTAT PENTRU ABUZ IN SERVICIU IMPREUNA CU CEI DE LA INALTA CURTE care judeca sanctiunile aplicate RAR de csm DEOARECE ACEASTA JUSTITIE CSM-UL O TINE IN HALUL ASTA IMPREUNA CU INALTA CURTE .Atunci cand CSM-UL mai da afara cate un specimen INALTA CURTE ADUCE SPECIMENUL INAPOI SA FI BOLNAV DE SCHIZOFRENIE SI SA JUDECI IN penal,SA FI DAT AFARA DIN SISTEM DE CSM SI READUS DE INALTA CURTE INAPOI IN SISTEM???

# Popescu Alexandrina date 15 August 2016 01:18 +4

Sunteți niște criminali.majoritatea dintre voi ați ajuns în C.S.M datorită gradelor sau legăturilor ce le aveți înrădăcinate în sistem.ati ajuns pe aceste jilturi ca sageti.sunteti inumani.aveti pretenții să fie apărată justiția?de cine?procurori corupți gen Palade sau Haineala,judecatori mici si fricoși.terminati cu ideea de justiție.nu există.

# Pentru 1889 si cetateanul date 15 August 2016 02:06 -7

Înțeleg că în spatele numelor se ascund doua personaje mirifice...un avocat si un miltian.avocatul e "celebru" ,avocat celebru al interlopilor s al doamnei Bica,militianul e 2 si un sfert deci trage cu casa.i indiferent de situație și personale viața vi-a demonstrat că sunteți niște săgeți la rândul vostru,va ascundeți sub anonimat desi purtați masca sau măști.pacat ca lucrați ca si crimă organizată, de la CSM la voi nu există diferențe.doar lupte pentru scaune si bani.minciuna,incompetenta,slugarnicia ai dorința de a avea putere vi-au luat dreptul de a vă numi oameni

# 1989 si cetateanul date 15 August 2016 17:09 +3

Inteleg ca in spatele comentariului se ascunde un" amarat de grefier" cu 3.000 de lei pe luna si cu spagi de inca 2.000 lei pe spatele justitiabililor.Cand cineva demanteleaza sistemul mafiot pe care il patronati este numit"sageata"Cam pueril comentariul.Asa motivati si sentintele si deciziile?Nu ma mira ca rad si gainile de voi.... :lol: :lol: :lol: :lol:

# Cetateanul date 15 August 2016 17:59 +2

Pisi ... în Ardeal greu cu gramatica, dar parcă dădeați examen la gramatică sau ești un caz special de ai intrat fără examen? ;-) De aia sunt atât de proaste motivările hotărârilor, nu doar juridic ci și gramatical că nu învățați carte nici voi nici judecătorii (unii dintre voi). Mai pune mâna pe o carte, de drept sau gramatică măcar, și lasă scrisul pentru cei deja instruiți. Acum fugi la oglindă și repetă cu voce tare: sunt pe direcția cea bună dar pe sensul greșit.

# Nick date 15 August 2016 08:44 +7

Vi se pare corect ca un magistrat cu un salariu de 5-6 ori mai mare decat al unui medic sa fie inamovibil si mai mult sa nu răspundă financiar pentru pagubele produse statului iar un medic cu un salariu de mizerie sa răspundă atat penal pentru culpa medicală cât si financiar? Oare este normal ca in justiție pentru o hotarâre nelegala sa ai la dispoziție apelul fără nici o alta consecință asupra emitentului iar in medicina sa ai malpraxisul? Mi se pare ca magistrații sunt o categorie privilegiata a statului in condițiile in care sunt jalnici. In nici un caz un magistrat nu învață mai mult decat un medic si nici nu lucrează sub același stres impus de factorul timp. Cât despre drepturile pe care le administrează nu cred ca libertatea primeaza vieții pe care o are medicul in mâna. Atunci cand pacientul este pe masa de operație si intervine o complicație, trebuie sa ia o decizie hotărâtoare, rapida si care trebue sa fie neaparat cea mai buna altfel raspunde atat penal cât si financiar.

# pentru Nick date 15 August 2016 17:12 +3

Am dat verde,ai spus;nu cred ca libertatea primeaza vietii pe care medicul o are in mana;.Asta se stie bine, dar,cui ii pasa!

# Schlossadler date 15 August 2016 18:10 +4

Iaca reacția sectei tâlharilor și a derbedeilor în robă față de iminența răspunderii materiale față de ticăloșiile comise: Așadar, se confirmă ceea ce afirmam în mod repetat pe diferite site-uri: „În mediul online și nu numai, CSM este cunoscut sub sintagma „COOPERATIVA NUFĂRUL” Această structură nu este altceva decât un sindicat informal al ticăloșilor înstruțați în robă, care are drept atribuții singulare: a) ascunderea sub preș a tuturor matrapazlâcurilor și potlogăriilor comise de magistrați; b) aplicarea botniței, băgarea pumnului și a cizmei în gura justițiabililor oripilați de nivelul înfiorător al corupției din systemul judiciar, justițiabili care critică această anormală stare de fapt prin petiții adresate Inspecției Judiciare din CSM.”

# Cetateanul date 15 August 2016 19:00 +3

Daca "Exercitarea dreptului Statului la actiunea in regres nu trebuie sa devina o obligatie" pai sa nu devina obligatie in raport de nimeni dar de absolut nimeni. Pai mai ilustrilor, voi sunteti numiti sa aparati profesia si de cele mai multe ori chiar chemarea celor mai multi magistrati, indiferent daca aceasta inseamna indepartarea sau punerea unora la plata. Va tot plangeti ba prin luari de pozitie, ba, mai nou, prin "proiecte" de candidat CSM ca ce nasol cu justitia, ca lumea zice lucruri rele etc. Dar de facut nu faceti nimic. Mucles, timpul trece leafa merge, si uite asa repejor la pensie (acum de, cei mai norocosi/valorosi la CCR). Unul singur nu a scos o silaba despre cum si in ce mod ar putea sa fie insanatosit sistemul judiciar. La demolat sunteti primii. Luati frate modelul francez de CSM si gata. Ce mai, multi veniti, putini chemati! Si asta e valabil si unii candidati la noul CSM

# ??????? date 16 August 2016 00:55 0

Astia si-au propus oare sa infiinteze "Organizatia Cersetorilor din Magistratura" ajungand sa propuna "judecati fara responsabilitati" ? Considerati ca oentru erorile de care ar putea sa nu fie responsabili ar putea sa foloseasca sistemul "asigurarilor de risc profesional" , magistratii putand fi asigurati printr-o contributie la o asigurare comuna, pentru fiecare instanta judecaforeasca, pentru despagubirea celor prejudiciati ?

# livia date 16 August 2016 07:22 -1

Daca Parlamentul ar fi ceea ce trebuie, sa dea legea raspunderii magistratilor. Urgent! Sa vedem ce mai face CSM-ul atunci.

# ?????? date 16 August 2016 09:34 -1

Urmaresc oare actuaii magistrati romani sa foloseasca in actualul sistem de justitie conceptul de "justitie a imbuibatului" ? Cati dintre ei va poar deprinsi de realitatile care ii inconjoara pronuntad "judecati de valoare" parca desprinse de mediul inconjurator ? Oare in privinta multora dintre ei a inceput sa se simta lipsa de activitati practice prin campul muncii ?

# ?????? date 16 August 2016 10:59 0

Cititi si voi la comentariul anterior "va par desprinsi de realitatile care ii inconjoara" in loc de "va poar deprinsi (...)" ?

# Goguta date 16 August 2016 18:08 -1

,,,,,,, Exista Probe indubitabile de infiltrare copiilor de camatari in Justitia Banateana ,,,,, Constituire de grupuri de "profesionisti" in VULNERABILIZAREA PERSOANEI ,,,, Incalcarea flagranta a art 6 din C. E. D. O sesizari ,,, privind fenomene infractionale privind Drepturile Omului ,,,, Privind sanatatea Mintala pe 12 judete la un Spital cu 6/6 sectii ptr. Art 110 din C. P. Fara paturi de patologie ,,,,, sesizate ,,,,, retinute ca PROBLEME si ,,,,,. Nimic concret ,,,, Sigur se va normaliza ,,,,, Nu renunt la lupta ,,,,,,.

# Sorin date 16 August 2016 21:24 0

Pai in primul rand sant care nau ce cauta in justitie nu in CSM, acest asa zis pseudo control CSm nu este altceva decat care cu buna stiinta le tine protectie la 60% de pseudo magistrati pe a carui incompatibilitate sau ticalosie, poporul roman plateste desbagubiri de miliarde , bani din care echipa Macovei si genul ca ei isi iau comisioanele din despagubirile CEDO, a, impresia ca avem de a face cu un stat mafiot protejat chiar de talhari din Uniunea Europeana cei mai mari banditi se afla in justitia asta de smecheri, ticalosi si hapsani, si vine Prunuta sa ne spuna de pensii speciale pt. astia, pai mai fratilor astia ori ne cred prosti ori nebuni

# Hot.CEDO 17034/03 date 17 August 2016 15:49 0

Dar ce este dupa ei s au dupa lege???pai atunci noi poporul de ce sa ne mai supunem acestor legi daca CSM-ul nu doreste respectarea principiului Art. 16 ,Constitutia Romaniei.– Egalitatea în drepturi (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

# https://www.facebook.com/dumitru.patriciu date 17 August 2016 16:26 0

IN ATENTIA CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII,SUB PRETEXTUL CA PETITIA ELECTRONICA NU A FOST SEMNATA,CLASAND-O,VALIDATI ABUZURILE MAGISTRATILOR ! O petitie transmisa prin posta electronica,nu se poate considera anonima daca petitia (in speta) are toate datele de indentificare,nume,prenume,adresa,serie,nr. carte de identitate si CNP,deci nu se poate clasa,potrivit legii,Legea nr. 233 din 2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) 5. Articolul 7 va avea urmatorul cuprins: "Art. 7. Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza, potrivit prezentei ordonante." DESI TOATE SESIZARILE MELE FACUTE PRIN E-MAIL CATRE CSM,AVEAU TOATE DATELE DE INDENTIFICARE: NUME,PRENUME,ADRESA,SERIE NR.C.I SI NR.CNP SI MI AU FOST CLASATE ! PRIN ABUZ SE TOLEREAZA ALT ABUZ.

# Hot.CEDO 17034/03 date 17 August 2016 16:30 0

ASANAREA JUSTITIEI,RASPUNDEREA MAGISTRATILOR CARE COMIT ABUZURI / ERORI FIE IN PROCESE PENALE S AU CIVILE. https://www.facebook.com/dumitru.patriciu https://www.facebook.com/Hotararea-CEDO-1703403obligatii-executate-in-mod-incomplet-1720516561561338/?fref=ts

# Nelamuritul date 18 August 2016 14:57 -1

Mai oameni buni, cititi aici un extras din Legea 317/2004, adicatelea de vreo 12 ani si va veti lamuri ce-i cu CSM-ul asta. Sau veti intra definitiv in ceata. "Cap. I Dispoziţii generale Art. 1 - (1) Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei. (2) Consiliul Superior al Magistraturii este independent şi se supune în activitatea sa numai legii. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii răspund în faţa judecătorilor şi procurorilor pentru activitatea desfăşurată în exercitarea mandatului. Art. 2 - Consiliul Superior al Magistraturii are personalitate juridică şi sediul în municipiul Bucureşti." Ei bine CSM-ul chintesenta magistratilor isteti din Romania fuctioneaza , de 12 ani, in baza acestor dispozitii...ma feresc de epitete...din care rezulta ca: 1. CSM are sediul in Bucuresti. Pe dreapta, pe stanga, sus , jos...nu se stie. Da' se stie ca o persoana juridica - care este - adica CSM, ca asa zice legea, trebuie sa aiba un sediu identificabil.

# Nelamuritul date 18 August 2016 15:00 -1

Continuare, ca numarul de caractere e limitat 2. CSM e garantul indepedentei justitiei. Dar nu ni se spune ce e. asociatie profesionala, organ al statului, ONG, fundatie, firma...Sa stim si noi, astia mai slabi cu cunostintele juridice... E cineva in stare sa raspunda?

# Raneti Tudor Andrei date 18 August 2016 19:40 -1

articolul contine o greseala. Procurorii nu pot achita pe nimeni, cu atat mai mult definitiv

# Verde de Paris date 20 August 2016 18:47 -1

Justitia greseste iar politicul sufera , oamenii nu se mai duc sa voteze din cauza acestor incompetente si erori judiciare. Trebuie creat si infiintat un organism independent de control al deciziilor si solutiilor judecatoresti de catre parlament.

# Anca date 20 August 2016 18:49 -1

Justitia greseste iar politicul sufera , oamenii nu se mai duc sa voteze din cauza acestor incompetente si erori judiciare. Trebuie creat si infiintat un organism independent de control al deciziilor si solutiilor judecatoresti de catre parlament.

# anca date 20 August 2016 18:50 -1

Justitia greseste iar politicul sufera , oamenii nu se mai duc sa voteze din cauza acestor incompetente si erori judiciare. Trebuie creat si infiintat un organism independent de control al deciziilor si solutiilor judecatoresti de catre parlament.

# Nejust date 1 November 2016 22:03 0

" nimeni nu e mai presus de lege"! Ce gluma buna! Magistratii mai oameni buni sunt mai presus de lege, ei isi fac propriile legi, su t dumnezei pe pamant! Pot sa se joace cu destinele oamenilor pot sa te fure si sa imparta banii cu cel caruia i-a facut favoarea de ai da castig de cauza desi nu avea, etc.

# Luja date 11 December 2016 07:00 0

M-am convins, avem o justitie corupta 99%. E o bataie de joc ce se intampla in instante.Legi si proceduri calcate kn picioare, probatoriu nu mai conteaza , motivari mincinoase Magistrati fara onoare fara moralitate ,in loc sa fie condamnati, sunt avansati.Mi-am piedut increderea si respectul fata de aceasta institutie plina de escroci in robe.La Alba Iulia e jale.Toti judecatorii sunt corupti sau incompetenti.Sentintele se dau pe bani,nu pe probe.Inspectia Judjciara si CSM nu-si fac treaba, ii acopera,degeaba faci reclamatii, corb la corb nu.si scoate ochii.RUSINE! Avem o justitie de ******t!Sistemul cel mai ticalosit! Mi-e sila!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva