2 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA ROMANA S-A FACUT DE RUSINE – Sute de oameni au fost condamnati si aruncati in inchisori de o judecatoare aflata nelegal in functie. Curtea de Apel Paris a refuzat extradarea printului Paul pe motiv ca a fost condamnat de judecatoarea ICCJ Florentina Dragomir, care nu avea juramant de judecator, situatie dezvaluita in premiera de Lumea Justitiei. Hotararile Florentinei Dragomir continua sa isi produca efecte: Elena Udrea sta in inchisoare in baza sentintei nelegale a lui Dragomir

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 November 2023 13:26
Vizualizari: 9159

Justitia romana s-a facut iar de rusine in Europa. O noua instanta europeana a stabilit ca in Romania oamenii sunt trimisi la inchisoare cu incalcarea grava a drepturilor procesuale, cu incalcarea dreptului la un proces echitabil si cu hotarari date de judecatori care isi exercitau nelegal functia.


 

Curtea de Apel Paris a refuzat miercuri, 29 noiembrie 2023, extradarea printului Paul al Romaniei, condamnat la 3 ani si 4 luni in dosarul “Ferma Baneasa” pentru cumparare de influenta si complicitate la abuz in serviciu, printr-o decizie definitive pronuntata in 17 decembrie 2020 de “Completul Negru” de la Inalta Curte format din judecatorii Ionut Matei, Alina Ioana Ilie si Florentina Dragomir (toti plecati la pensie intre timp). Or, tocmai completul este problema in acest caz si motivul pentru care Curtea de Apel din Paris a refuzat extradarea printului Paul.

 

Dezvaluirile Luju au socat judecatorii francezi

 

Potrivit informatiilor aparute in spatiul public, judecatorii francezi au decis sa respinga cererea autoritatilor romane de extradare a lui Paul dupa ce au constatat ca acesta a fost judecat si condamnat de un complet nelegal. Mai exact, Curtea de Apel din Paris ar fi tinut cont de faptul ca judecatoarea Florentina Dragomir nu depusese juramantul de judecator, obligatoriu la inceperea activitatii. Cu alte cuvinte, judecatorii francezi au stabilit ca printul Paul al Romaniei si ceilalti inculpati din dosarul “Ferma Baneasa” au fost condamnati printr-o decizie data de un judecator aflat nelegal in functie (printre cei condamnati s-a numarat si avocatul Robert Rosu, tinut nevinovat aproape un an inchisoare, apoi achitat definitiv si eliberat in calea recursului in casatie). O situatie de nepermis intr-un stat cu adevarat de drept si care ar trebui indreptata de urgenta de autoritatile de la Bucuresti, prin anularea tuturor condamnarilor date de Florentina Dragomir si rejudecarea cauzelor.

Situatia judecatoarei Florentina Dragomir a fost dezvaluita in exclusivitate de Lumea Justitiei, intr-un articol din 22 decembrie 2020 (click aici pentru a citi).

Astfel, judecatoarea Florentina Dragomir (fost procuror) nu a depus niciodata juramantul de judecator, pe care legea o obliga sa-l depuna, la data numirii in functie prin decret prezidential. Tot legea prevede ca actele magistratului care nu a depus juramantul sunt nule de drept.

Potrivit art. 34 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (actuala Lege 303/2022), daca magistratul numit in functie nu depune juramantul, functia lui este nula, impreuna cu toate actele pe care le indeplineste:

(1) Inainte de a incepe sa-si exercite functia, judecatorii si procurorii depun urmatorul juramant: 'Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei, sa-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!' Referirea la divinitate din formula juramantului se schimba potrivit credintei religioase a judecatorilor si procurorilor si este facultativa.

(2) Refuzul depunerii juramantului atrage, de drept, nulitatea numirii in functie.

3) Juramantul se depune in sedinta solemna, in fata judecatorilor instantei sau, dupa caz, a procurorilor parchetului la care a fost numit judecatorul sau procurorul, dupa citirea actului de numire.

(4) Depunerea juramantului se consemneaza intr-un proces-verbal, care se semneaza de conducatorul instantei sau, dupa caz, al parchetului si de 2 dintre judecatorii sau procurorii prezenti, precum si de cel care a depus juramantul.

5) Depunerea juramantului nu este necesara in cazul transferului sau al promovarii judecatorului ori procurorului in alta functie” (vezi facsimil 1).

 


 

Actuala judecatoare ICCJ Florentina Dragomir a fost initial procuror. La inceputul lui 2009, a vrut sa devina judecator si a facut cerere la CSM in acest sens. Prin hotararea Plenului CSM nr. 873 din 21 mai 2009, i s-a aprobat solicitarea, dispunandu-se:

“Propune Presedintelui Romaniei eliberarea din functie a doamnei Dragomir Florentina, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiesi numirea acesteia in functia de judecator la Tribunalul Bucuresti, cu recunoasterea gradului profesional corespunzator curtii de apel incepand cu data de la care postul vacant de judecator va fi redistribuit in statele de functii...” (vezi facsimil 2).

 


Rezulta fara echivoc ca Florentina Dragomir a fost eliberata din functia de procuror. Dupa care a urmat decretul prezidential de numire in functia de judecator. Astfel, prin Decretul nr. 1164 din 8 iulie 2009, presedintele Traian Basescu a decis: “Doamna Dragomir Florentina se elibereaza din functia de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si se numeste in functia de judecator la Tribunalul Bucuresti, incepand cu data de la care postul vacant de judecator va fi redistribuit in statele de functii si de personal ale Tribunalului Bucuresti, prin ordin al ministrului justitiei si libertatilor cetatenesti”. (vezi facsimil 3)

 


Se constata ca Florentina Dragomir nu a fost transferata din functia de procuror in cea de judecator, asa cum s-a intamplat in cazul altor magistrati care au trecut de la functia de ancheta la cea de judecata. In cazul Florentinei Dragomir, a avut loc o eliberare din functie, iar apoi o numire in functie prin act oficial.

Art. 34 din Legea 303/2004, pe care l-am prezentat mai sus, impune imperativ ca la numirea in functie judecatorul sa depuna juramantul, sub sanctiunea nulitatii functiei in care a fost numita in lipsa acestuia. Alin. 5 al aceluiasi text de lege spune ca in cazul transferului din functia de procuror in cea de judecator, nu mai este necesar juramantul, dar numirea in functie obliga la depunerea lui sub sanctiunea nulitatii.


Verificand la CSM daca Florentina Dragomir a depus vreodata juramantul, am aflat urmatoarea informatie-bomba:

 

Va comunicam ca in evidentele referitoare la cariera doamnei judecator Florentina Dragomir se regaseste numai juramantul depus de doamna judecator la numirea in functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti”(vezi facsimil 4).

 


Oamenii stau in puscarii in continuare in baza hotararilor nelegale ale Florentinei Dragomir

 

Asadar, lipsa juramantului de judecator in cazul Florentinei Dragomir este motivul pentru care Curtea de Apel Paris a refuzat extradarea Printului Paul. Grav este insa ca in timp ce judecatorii francezi constata practic nelegalitatea comisa in dosarul judecat de Dragomir, in Romania hotararile judecatoresti pronuntate de aceasta continua sa isi produca efecte. Si nicio autoritate nu ia masuri pentru a indrepta abuzurile comise.

Sute de oameni au fost condamnati si aruncati in puscarii prin sentinte si decizii pronuntate de Florentina Dragomir, in calitate de judecator, fara a avea insa depus juramantul obligatoriu de judecator. In mod normal, asa cum precizam mai sus, intr-un stat cu adevarat de drept, unde drepturile omului sunt respectate, toate hotararile lui Dragomir ar trebui sa fie declarate nule, iar procesele in care aceasta a dispus condamnari, dar si achitari, sa fie rejudecate. Asta intrucat vorbim despre hotarari date de o judecatoare aflata nelegal in functie.

Oferim in continuare cateva exemple dintre hotararile nelegale ale judecatoarei Florentina Dragomir. Si, atentie, vorbim despre hotarari date in dosare in care erau implicate personaje cunoscute opiniei publice, nu de cele care nu au avut parte de mediatizare, mult mai multe:

 

- hotararea din 20 iunie 2012, din dosarul “Trofeul Calitatii”, in care fostul premier Adrian Nastase a primit definitiv 2 ani inchisoare cu executare (click aici pentru a citi);

- hotararea prin care, in 30 ianuarie 2020, ICCJ a respins contestatia la executare formulata de fostul presedinte PSD Liviu Dragnea fata de condamarea politica dispusa in dosarul angajarilor fictive (click aici pentru a citi).

- decizia din octombrie 2016 prin care ICCJ a dispus condamnarea definitiva a lui Dorin Cocos, Gheorghe “Pinalti” Stefan, Dumitru Nicolae “Niro” si Gabriel Sandu in dosarul Microsoft (click aici pentru a citi).

- sentinta din 2015 de condamnare a fostului presedinte al Comisiei de control a activitatii SRI, deputatul Ion Stan, la 2 ani inchisoare cu executare (click aici pentru a citi).

- decizia definitiva din iunie 2020 prin care fosta sefa Parchetului Tribunalului Botosani Raluca Stancescu a fost condamnata la 6 ani si 10 luni inchisoare cu executare (click aici pentru a citi).

 

Intre timp, cei condamnati prin hotararile de mai sus si-au executat pedepsele, astfel ca o desfiintare a deciziilor Florentinei Dragomir pe motiv ca aceasta nu avea juramant de judecator (o masura absolut obligatorie, din punctul nostru de vedere) ar reprezenta doar o reparatie morala pentru cei de mai sus.

Totusi, chiar si in prezent exista oameni care stau in puscarii in baza hotararilor nelegele date de judecatoarea fara juramant de judecator Florentina Dragomir. Am amintit deja despre inculpatii din Ferma Baneasa, trimisi la inchisoare de decizia completului ICCJ din  care a facut parte Florentina Dragomir.

Un alt caz similar este cel al Elenei Udrea, aflata in detentie de aproape doi ani ca urmare a condamnarii din dosarul “Gala Bute”. Un caz in care sentinta de la fond de condamnare la 6 ani inchisoare, mentinuta in apel, a fost pronuntata de un complet din care a facut parte Florentina Dragomir (click aici pentru a citi). Practic, Elena Udrea se afla in prezent dupa gratii in baza unei hotarari profund nelegale pe motiv ca unul dintre judecatorii care au pronuntat-o nu avea depus juramantul obligatoriu de judecator. Ca sa nu mai amintim ca acelasi complet din care a facut parte Florentina Dragomir era nelagal si pentru ca nu era unul specializat in materia coruptiei, asa cum a stabilit CCR, nelegal fiind si Completul de 5 judecatori care a pronuntat decizia definitiva, intrucat nu toti membrii sai fusesera trasi la sorti.

Asadar, Elena Udrea a ajuns in puscarie dupa ce:

-a fost condamnata de o judecatoare ICCJ ce nu avea depus juramantul de judecator, obligatoriu conform legii (Florentina Dragomir);

-a fost condamnata de un Complet de 3 judecatori ICCJ, din care a facut parte si Florentina Dragomir, nelegal constituit intrucat nu era specializat in materia coruptiei;

-a fost condamnata de un Complet de 5 judecatori ICCJ nelagal constituit intrucat nu toti membrii sai au fost trasi la sorti;

-in dosarul Elenei Udrea a fost singura contestatie in anulare intemeiata pe nelegalitatea completelor care a fost respinsa de ICCJ.

Comentarii

# Nu e chiar o formalitate date 30 November 2023 13:42 +15

Nu inteleg de ce nu i-au pus sa jure din nou. E o alta funcție totuși. E același jurământ al unui magistrat dar după ce ești eliberat dintr o funcție și numit în alta, e logic sa juri din nou pentru noua functie. E și o problema de aparenta în penal, unde cetateanul este judecat de un judecător care depusese jurământul numai ca procuror, funcție din care fusese eliberat.

# santinela date 30 November 2023 13:45 +26

"Justitia din Romania s-a facut de rusine" ?? Pai mai de rusine decat este acum nu se poate . La asta s-a ajuns cu H-rezistii de parchetari,judecatori,a caror reprezentanti de frunte ii putem aminti pe: Portocala,Onea,ala de la Bihor,Ene,toata conducerea DNA-ului cu Kovessi in frunte bineinteles,Livia Stanciu,Matei,Bobita,TUTA asta de Dragomir si peste toti tronand Macovei,pelticul de Predoiu, "apa sfintita" de Cazanciuc si multi,multi altii. Te uiti la dosare cum sunt "facute",apoi la sentinte, si ramai mut,dupa ce rad si curcile ! Greata nu alta pentru noi, iar EI trai neneaca pe purcoaie de bani ca salarii si pensii.Si statul,Guvernul, ii mai "indoapa" cu sarg pe nemernici .

# Si victimele? date 30 November 2023 13:55 +17

Celalalt argument trebuie sa se rapoteze si la victime. Ce vina are victima care nu își va vedea dreptatea în instanta pentru ca au uitat unii sa pună judecatorul sa mai depună același juramant pe care il depusese ca procuror, în condițiile în care magistratul a avut continuitate, fiind numit în aceeași zi în care a fost eliberat din functia de procuror. Chiar nu e ok ce se întâmplă. Nu e numai despre Paul și alți oameni foarte bogați. Este despre omoruri etc.

# Scraba Dumitru date 30 November 2023 15:43 +46

Acest CSM ar trebui desfiintat pt.ca astfel de nereguli se petrec sub obladuirea lui.Ori membrii sai sunt incompetenti ori manifesta rea vointa.Oricum nu isi merita purcoaiele de bani pe care le iau cu atata nesimtire.

# maxtor date 30 November 2023 16:41 +4

1."REFUZUL depunerii jurământului atrage, de drept, nulitatea numirii în funcţie.2. "IN MINTEA SA depusese juramantul!" e o cale de aparare, putem indica si sursa "inspiratziei" (poate iesi cu scandal,originalu privea persoane si fapte petrecute cica acum 80 de ani pe actualul teritoriu al Poloniei)

# Cetateanul date 30 November 2023 17:01 +2

Dacă nu i se recunoaște calitatea și implicit vechimea de jude rămâne cu aia de procuror. Dar atunci cum rămâne cu vechimea în magistratură pentru pensia de serviciu? PS Poate ne lămurește PG ... glumesc desigur! :lol:

# Dr.Vasile Botomei presedinteUNBR, CUI 29496286, date 30 November 2023 17:11 -3

Dr.Vasile Botomei presedinteUNBR, CUI 29496286, comunica opinia in favoarea printuluiPaul de Romania,in favoarea dnei Elena Udrea,a dlui Gheorghe Stefan, Liviu Dragnea, si pentru toti care au fost judecati de dna Florentia Dagomir; Ei sunt in drept sa formuleze o noua contastatie in anulare intemeiata pe art.426, lit.b,Cpp, prin care la chestiuni preliminare este admisibil sa invoce in temeiul art. 52 Cpp, exceptia de nulitate absoluta a deciziei penale in care a participat judecatorul Dragomir Florentina;Prin decizia CCR 888/2019,M.Of.499/2-062019 a fost declarat neconstitutional art.281(3) Cpp,drept urmare nulitatea este legal sa fie invocata in orice stare a pricinii; Persoanele interesate sunt invitate sa sune Dr.av.Botomei Vasile 07441191717;www.unbr.info.ro

# Bejenaru Romică date 30 November 2023 17:53 +1

Și în dosarul 6495/115/2006 în recurs a fost nelegal președinte de ședință Florentina Dragomir.

# maxtor date 30 November 2023 19:07 -1

REFUZUL trebuie sa fie explicit;obligatia celui care a jurat-nu inceteaza niciodata.

# Robert date 30 November 2023 19:24 +93

Aia n-a depus juramantul ca judecator, din cauza confuziei generate de prevederile art. 34 alin (5) din L303/2004 dar, confuzia este inlaturata pentru orice om de Drept, de prevederile art.1 alin. (2) din aceeasi Lege. Transferul sau avansarea pentru magistrati, sunt posibile DOAR in cadrul propriei cariere pentru ca, cariera judecatorului e separata de cea a procurorului, fiecare indeplinind alta functie in societate! In conditiile astea, ca sa treaca de la o cariera la alta, magistratul e eliberat din functia si cariera anterioara (si de juramantul depus in acea calitate!!!!) si numit in noua functie si cariera (si TREBUIE sa depuna un nou juramant, in noua calitate, pentru a fi validat!!!!)

# Robert date 30 November 2023 19:29 +104

In conditiile astea, validarea judecatoarei in discutie, NU a fost implinita, ea neputand LEGAL sa indeplineasca functia de judecator, neindeplinind una dintre conditiile sine qua non pentru ocuparea acestei functii: cea a juramantului. Odata cu eliberarea din functia de procuror, ea a fost eliberata si de juramantul depus ca procuror! Ca sa devina judecator, trebuia sa indeplineasca TOATE conditiile necesare, inclusiv pe cea a juramantului. Legal, in lipsa depunerii juramantului, ea a functionat ca judecator, FARA SA AIBA DREPTUL ASTA! Si a fost acceptata ca atare, de sefii instantelor unde a functionat, de CSM, de minister, de presedinte, toti fiind de facto, complici la magaria asta!

# Ce daca nu a jurat? Unde scrie ca trebuie respectata legea? date 30 November 2023 19:34 +63

Pe vremea binomului nu se auzeau asa mascari de cuvinte! Acum ati capatat curaj...nu a jurat...nelegal...iesita-n pensie...a judecat in calitate de procuror.... Asa si?? Ciocu mic cetateni de mana a doua! Va meritati tagma de magistrati si clica legiuitor-conducatoare. Vin alegerile. In loc sa mergeti la privit ctitoriile celor 33 de ani de democratie feroce si catusiada cu iz maniacal mergeti ca oile sa ii votati tot pe aia care ca jefuiesc de viitor. Ca e un singur parlament si toti e colegi acolo. Pricepeti voi???

# Cris date 1 December 2023 07:19 +1

Cine l a pus pe Basescu sa faca doua acte intr unul singur? Nu putea sa aiba un dosar de eliberare din functie si alt dosar cu numirea in functie, fiecare cu actele lui? Asta e cand vrei sa faci economie la hartie. Unde dai si unde crapa! Folosesti mai putina hartie la institutia presedentiei din Romania in 2009 si Printul Paul scapa de extradare in Franta in 2023. Sa mai zica cineva ca viata nu e un domino.

# anonim date 1 December 2023 07:42 +10

ce pretentii sa avem ca si contribuabili,daca nu cunosc ,(sau daca le cunosc nu le aplica corect),nici macar prevederile legale care ii afecteaza direct.....sau au contribuit in mod interesat la transformarea Romaniei intr un stat esuat, pentru propriile privilegii si pentru a putea judeca ”dupa ureche” ?!

# o opinie date 1 December 2023 07:48 +55

Rusinos! Care este "domeniul de activitate" al institutiei care trebuia sa "verifice" stabilirea pe functie? Cine trebuia sa se autosesizeze ca procedura de numire si stabilire pe functie este legala sau nu? Asa cum s-a aratat in nenumarate randuri cu exemple de vieti distruse sau infractori nepedepsiti, pata de pe obrazul JUSTITIEI se spala doar de trecerea timpului si nu datorita actiunii de autocuratare. Acesta afirmatie (dureroasa) este mai mult decat dovedita din practica. Institutii si legi avem. Ne mai trebuiesc oameni care trebuie sa-si respecte JURAMANTUL depus - nu numai in justitie ,ca mai sunt institutii de stat in care autocuratarea nu se face datorita "iutelii de mana si a spatelui asigurat" conform INTERESULUI "PAPUSARILOR" POLITICI. Dupa cum se vede "conceptia" este valabila doar pe teritoriul national."NE PLANGEM" ACUM de NEincrederea si NEsiguranta votantului in "actiunile" justitiei si a institutiilor de forta? SCANDALOS!

# Dona Bianca date 1 December 2023 11:12 -89

Bietul Print cum sa vina innRomania? E nevinovat si sangele sau asa zis regal nu poate suporta conditiile de detentie din tara ..Trebuia gasit un motiv ...mai mult sau mai putin pueril de scapare....Cum sa nu depuna alt juramsnt..Mai bine unul in fiecare an..ca sa fim.siguri ca nu ne scapa infractorii printre degetele fine ale Justitiei...Juramanrul e acelasi ptr magistrati si ramane valqbil pe tot parcursul carierei de magistrat..Legea nu prevede sa fie depus din nou...Mai bine prezentati-ne hotararea motivata a Curtii de Apel din Paris..

# Cristina Lapusan date 1 December 2023 15:50 -26

Iarasi hahaim și plangem după fugarii condamnați ai națiunii iubite. Iubitorul baimarenilor Cherecheș, hoț de de paduri Pronce Paul, ș.a. Elitele mandrului popor romanesc, praduitori de țară și tradatori de neam, condamnati vezi doamne nevinovați, cand ei de fapt iubesc tara asta și s-au sacrificat pentru ea :))). De acord, e nulitate, si e bine că luju scoate la iveala astfel de situatii inacceptabile, care trebuie sa atraga raspunderea celor implicați. Totuși, să nu uităm că prăduitorii de țară și de neam, sunt fugarii condamnați, care au luat de la gura batranilor si au umplut valizele cu milioane de euro.

# Io date 1 December 2023 15:52 +4

Domn dr. "avocat" Botomei Vasile nu te-am gasit pe site ul tabloului avocatilor UNBR. Si cand folosesti denumiri si induci in eroare...

# dragos barna date 2 December 2023 13:05 +24

ccsm e varza, Inspectia la fel, SUPC mort, si acem atatea probleme pt un juramant cand totul pute a coruptie cvasigeneralizata? desfiintare si reinfiintare CSM, IJ, SUPC, curti cu juri pt magistrati, curatenie generala

# Ioana M. date 2 December 2023 17:50 0

In baza "reciprocitatii" si a conventiilor internationale privind "recunoasterea" hotararilor straine, instantele din Romania ar trebui sa refuze extradarea ceruta de alte state UE, pe aceleasi motive invocate. De ce la noi hotararile judecatoresti nu sunt bune dar ale Suediei, de ex,., sunt corecte? Vedem ca un guru protejat de Suedia, a reusit sa continue activitatea infractionala.

# Guzman date 2 December 2023 22:55 +2

@Io, dl. Botomei, doctor in drept mobil 07441191717, este inscris in tabloul periodic al elementelor, fiind inclus de insuși dr. Mendeleev.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.04.2024 – Judecatoare trimisa la control psihiatric

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva