18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AU INCEPUT INSCRIERILE PENTRU ADMITEREA LA INM SI IN MAGISTRATURA – Juristii cu minimum 5 ani experienta se pot inscrie pentru ocuparea a 26 de posturi de judecatori la judecatorii si 10 posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii. Pentru admiterea la INM au fost scoase la concurs 80 de locuri pentru ocuparea functiei de judecator si 80 pentru ocuparea functiei de procuror (Listele posturilor disponibile)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 July 2014 17:43
Vizualizari: 22021

Veste buna pentru absolventii facultatilor de Drept care isi doresc o cariera in magistratura! Institutul National al Magistraturii a anuntat ca in perioada 1 iulie – 7 octombrie 2014 se va desfasura concursul de admitere la INM, organizat pentru ocuparea a 160 de locuri, respectiv 80 pentru judecatori si 80 pentru procurori. In aceeasi zi cu inceperea concursului de admitere la INM, s-a dat startul si la concursul de admitere in magistratura, in care se pot inscrie doar cei care indeplinesc conditia de vechime de minimum 5 ani in specialitate. Concursul de admitere in magistratura se va desfasura in perioada 1 iulie -16 octombrie 2014, in vederea ocuparii a 26 posturi de judecator la judecatorii si 10 posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii.


Admitere la INM

Astfel, potrivit anuntului publicat pe site-ul Institutului National al Magistraturii, cererile de inscriere in concursul de admitere la INM se pot depune pana la data de 22 iulie 2014, data la care trebuie sa se achite si o taxa de inscriere in cuantum de 400 Ron.

Incepand cu data de 31 august 2014, candidatii care au indeplinit conditiile pentru sustinerea concursului vor sustine proba scrisa eliminatorie, tip grila, de verificare a cunostintelor juridice la urmatorele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.

Lucrarile se vor nota cu admis sau respins in functie de punctajul obtinut de candidat. La testul grila fiecare raspuns corect valoreaza un punct. Vor fi declarati admisi al aceasta proba doar candidatii care au obtinut minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7,00.

In data de 14 septembrie 2014 candidatii vor sustine testul de verificare a rationamentului logic, proba la care vor participa doar candidatii declarati admisi la testul grila.

In cea de-a doua etapa, candidatii admisi si la cea de-a doua proba vor sustine ultima proba din concurs, care va fi sustinerea interviului, care se va desfasura in perioada 26 septembrie – 5 octombrie 2014. in cazul acestei ultime etape, absolventii facultatilor de Drept vor trebui sa elaboreze in scris o analiza cu privire la subiectul extras si sa il sustina oral. In cadrul acestei etape, vor avea de efectuat si o analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei. Vor fi declarati admisi candidatii care au obtinut nota minima 7,00.

Rezultatele finale ale concursului de admitere la INM vor fi afisate in data de 7 octombrie 2014.

Admitere in magistratura

In ce priveste examenul de admitere in magistratura, potrivit anuntului de pe site-ul INM, concursul se va desfasura in perioada 1 iulie – 16 octombrie 2014, si se vor putea inscrie doar cei care indeplinesc conditia obligatorie de 5 ani vechime in specialitate, si dupa ce au achitat taxa de inscriere de 400 Ron.

Concursul se va organiza pentru ocuparea a 26 de posturi de judecatori la judecatorii si 10 posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii.

Sustinerea probelor de concurs, potrivit calendarului vor avea loc astfel:

-31 august 2014 – proba scrisa eliminatorie, tip grila, de verificare a cunostintelor juridice la urmatoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal;

-14 septembrie 2014 – test de verificare a rationamentului logic;

-6-14 octombrie – sustinerea interviului.

Fiecare etapa este eliminatorie, urmand sa fie promovati doar candidatii care au luat minimum nota 7,00 la fiecare dintre probe.

*Cititi aici anuntul privind organizarea concursului de admitere la INM

*Cititi aici calendarul detaliat de desfasurare a concursului de admitere la INM

*Cititi aici anuntul privind organizarea concursului de admitere in magistratura

*Cititi aici calendarul detaliat de desfasurare a concursului de admitere in magistratura

*Citit aici lista posturilor de judecator scoase la concurs

*Cititi aici lista posturilor de procuror scoase la concurs

Comentarii

# CONCURS DE FATADA date 4 July 2014 19:19 0

Orice anunturi se vor face si orice incercari de respectarea a legilor se vede clar ca in acesta breasla nu poti candida decat daca SLUGARESTI, LINGUSESTI, CU........, PUPI TOT , ETC Adevaratele valori nu pot promova sigur asa zise examene , concursuri , pacat de zilele in care am ajuns . Nu va mai obositi sa va ocupati spatiu cu asa ceva caci deja lista e facuta si se stie deja cine vor ocupa posturile , fiicele sunt aranjate dar urmeaza finele , cumatrele , verisoarele etc,,,, Apropo de ce nu concureaza si IZAURA ca le da clasa la fufele care deja ocupa niste posturi ce au promovat cu nota 5 , si ea face parte din CUMETRIE , dupa cum v-a tras clasa la inregistrari stie sa faca un film mult mai bun ca si cei cu experienta Care e diferenta poate fi chiar si europarlamentar ca ori """FLANGRANT""" sau""" SUCCESURI""", ""SI E UNII CARE VORBESTE CU MINE ""nu e nici o diferenta , dupa cum vorbesc au terminata aceleasi studii Aici am ajuns cu invatamantul si autonomia universitara

# sunt vandute date 4 July 2014 20:47 +8

Sunt de mult  date .Asta e motivul pentru care calitatea actului de justitie :sad: :sad: :sad: :cry: :cry: :cry:  este deplorabila.

# vikkktor date 4 July 2014 23:50 +1

Merita, pentru un pumn de arginti?...

# ADEVARUL date 5 July 2014 00:25 +2

SĂ SPERĂM CĂ NU SUNT TOȚI ADMIȘII PILE BĂSISTE SAU CĂ NU LE AJUNG LOCURILE SI MAI DAU AFARĂ DIN DINOZAURI,CARE ORICUM SUNT MANI******BILI-SENILI,DOAR CĂ BĂSISTII SUNT 100% TRADATORI DE TARA SI NEAM. :-x

# ADEVARUL date 5 July 2014 11:30 +3

CELOR DOI BĂSISTI RĂTĂCIȚI PE LUJU LE EXPLIC DE CE SUNT EI TRĂDĂTORI DE NAM SI ȚARĂ...PENTRU CĂ EI SE CRED SIMPLI ESCROCI,DOAR CĂ ATÂTA VREME CÂT JUSTITIA A DEVENIT ÎNSĂȘI SURSA DE PROFIT A FAMILIEI BĂSESCU,PRIN ICCJ,PRIN DNA,CCR,ETC.PROBLEMA ESTE CÂT SE POATE DE SERIOASĂ SI GRAVĂ,VOI SUNTETI DOAR NISTE NAIVI PE CARE VĂ CUMPARA CU PROMISIUNI SI BOMBOANE...SUNTETI CONVINSI CA NU PUTETI FACE NIMIC ALTCEVA?NU VA ESTE RUSINE,JENĂ DE CONATIONALII VOSTRII UMILITI DE ACESTI ESCROCI JUDICIARI?CA ROMANIA ESTE FURATA FOLOSINDU-SE IN ACEST SENS INFORMATII DE LA SURSĂ,CA SUPRAVIETUIM CA INTR-O BOALA,NU VA DERANJEAZA LASITATEA MAGISTRATIILOR?SI VA MAI NUMITI ROMÂNI?

# unul din lumea cea mare date 5 July 2014 12:24 +4

SPAGARII DE AZI viitorii limbrici(vasilici) de miine.la asa justitie asa judecatori

# Subiectiv date 5 July 2014 12:37 +1

Singura satisfactie a comisiilor este de a respinge tot ce se poate. Daca ai bani sa cumperi examenul cu atat mai frumos. Ha, ha, ha.

# avi avi date 5 July 2014 15:04 -1

La baroul nostru spaga e mai ieftina decat la magistrati. 

# Valeriu Mangu date 5 July 2014 15:49 -1

Articolul "De ce va pierde dl. prof. univ. dr. Gheorghe Mateut procesul dlui prof. univ. dr. Dan Voiculescu?", pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu/2014/07/05/de-ce-va-pierde-dl-prof-univ-dr-gheorghe-mateut-procesul-dlui-prof-univ-dr-dan-voiculescu/ 

# Mg. date 5 July 2014 16:29 +3

SUNT SCOASE LA CONCURS ! DAR SUN DEJA OCUPATE ! Da , Da Da, - Posturile si locurile sunt deja ocupate !!! ESTE CEVA PE BUNE IN ROMANIA ????? Poti fii bun dar daca nu ai relatii sau sa cotizezi te poti screma la 50 de examene... jalnic

# cunoscator date 5 July 2014 22:00 +1

Multi au intrat datorita faptului ca sunt fii de ex securisti.

# Valeriu Mangu date 5 July 2014 23:45 0

Articolul “O intrebare pentru dl. prof. univ. dr. Gheorghe Mateut”, pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu/2014/07/05/o-intrebare-pentru-dl-prof-univ-dr-gheorghe-mateut/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva