18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BRUSC L-A APUCAT PENSIONAREA – Procurorul Nicolaie Cean, urmarit penal de DNA pe motiv ca i-ar fi fabricat dosar comisarului Traian Berbeceanu, vrea sa plece din magistratura. Cean a formulat la CSM cerere de eliberare din functie prin pensionare. De curand, procurorul a fost pus sub control judiciar, dupa ce a incercat sa convinga un martor sa minta despre cum a fost audiat in dosarul Berbeceanu. Cean a incercat sa scape la ICCJ, fara succes, de masura preventiva (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 May 2014 11:14
Vizualizari: 6995

Unul dintre procurorii acuzati de DNA ca i-a fabricat dosar penal comisarului Traian Berbeceanu (foto), pentru a-l infunda pe fostul sef BCCO Alba, se pregateste sa paraseasca sistemul. Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, in prezent procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Alba, vrea sa plece din magistratura, dupa ce, de curand, DNA a anuntat punerea sa sub invinuire pentru complicitate la infractiunile de abuz in serviciu si complicitate la represiune nedreapta, intr-un dosar in care mai sunt urmariti penal seful DIICOT Alba Ioan Muresan si politistul Alin Muntean.

Procurorul Nicolaie Cean a formulat o cerere de eliberare din functie prin pensionare. Aceasta urmeaza sa fie discutata de Plenul CSM in sedinta din 21 mai 2014, figurand la punctul 3 de pe ordinea de zi.


Cererea de pensionare formulata de Nicolaie Cean vine la aproximativ doua luni dupa ce DNA a declansat ancheta privind modul in care acesta, impreuna cu Ioan Muresan si Alin Muntean, ar fi incercat sa-l infunde pe comisarul Traian Berbeceanu, fabricand probe. In 19 martie 2014, DNA a anuntat inceperea urmaririi penale fata de Cean pentru complicitate la infractiunile de abuz in serviciu si represiune nedreapta in cazul comisarului Traian Berbeceanu.

In acelasi dosar, seful DIICOT Alba este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor concurente de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si represiune nedreapta, iar politistul Alin Muntean pentru savarsirea infractiunilor concurente de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si complicitate la represiune nedreapta. De altfel, procurorul Ioan Muntean este cel care l-a anchetat, retinut si apoi dus la mandat pe Traian Berbeceanu, dupa ce, anterior, fostul sef al BCCO Alba l-a deconspirat in legatura cu posibile implicari in fapte de coruptie.

DNA:Muresan Ioan, Muntean Alin si Cean Nicolaie au obtinut atat pentru ei insisi, cat si pentru alte persoane interesate, foloase necuvenite, de ordin nepatrimonial. Aceste foloase au constat in retragerea avizului de politie judiciara pentru Berbeceanu Traian, denigrarea acestuia, inlaturarea sa din dosarele pe care le instrumenta”

Potrivit DNA, Muresan, Cean si Muntean nu si-au indeplinit corespunzator atributiile de serviciu, obtinand “atat pentru ei insisi, cat si pentru alte persoane interesate, foloase necuvenite, de ordin nepatrimonial”. Procurorii afirma ca “aceste foloase au constat in retragerea avizului de politie judiciara pentru Berbeceanu Traian, denigrarea acestuia, inlaturarea sa din dosarele pe care le instrumenta la momentul punerii sub invinuire, asigurarea accesului la informatiile pretins detinute de acesta impotriva unor magistrati si ofiteri de politie”:

Iata acuzatiile DNA:

In cauza exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, suspectul Muresan Ioan, procuror sef al DIICOT – ST Alba, si-a indeplinit in mod necorespunzator atributiile de serviciu intr-un dosar al DIICOT – ST Alba, prin aceea ca:

-a dispus, prin ordonanta din 21.10.2013, inceperea urmaririi penale si retinerea pe o perioada de 24 de ore a lui Berbeceanu Traian, sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba, pentru mai multe infractiuni, in absenta existentei la dosar a unor probe sau indicii temeinice privind savarsirea faptelor

-a folosit declaratii obtinute in urma unor favoruri acordate persoanelor audiate (anchetate in alte cauze), prin acceptarea ca martori a unor persoane aflate in relatii de adversitate cu Berbeceanu Traian, prin intrebuintarea de promisiuni nelegale sau de amenintari fata de alte persoane cercetate in cauza, pentru a le determina sa dea declaratii impotriva lui Berbeceanu Traian, prin valorificarea unor documente fara relevanta probatorie, aducand astfel o grava vatamare drepturilor si intereselor legale ale acestuia.

In cauza exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, suspectul Muntean Alin, ofiter de politie judiciara in cadrul BCCO Alba, si-a indeplinit in mod necorespunzator atributiile de serviciu ce ii reveneau, cu ocazia instrumentarii aceluiasi dosar al DIICOT – ST Alba, prin:

-obtinerea unor declaratii de martor impotriva lui Berbeceanu Traian in urma unor favoruri acordate persoanelor audiate (anchetate in alte cauze),

-prin acceptarea ca martori a unor persoane aflate in relatii de adversitate cu Berbeceanu Traian

-prin intocmirea in cursul anului 2013 a unor procese-verbale de investigare cu continut neverificabil, avand caracter de inculpare, la adresa persoanei cercetate, folosite ulterior de procurorul de caz ca mijloace de proba,

-prin intrebuintarea de promisiuni nelegale sau de amenintari fata de alte persoane cercetate in cauza, cu scopul de a le determina sa dea declaratii impotriva lui Berbeceanu Traian, aducand o grava vatamare intereselor legale ale acestuia.

In cauza exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, suspectul Cean Nicolaie, fost procuror DIICOT, actualmente procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Alba, cu prilejul derularii anchetei penale initiate impotriva lui Berbeceanu Traian, in cursul anului 2013, a savarsit acte de complicitate, constand in:

-punerea la dispozitia procurorului anchetator a unor martori partinitori, dispusi sa dea declaratii impotriva persoanei cercetate,

-transmiterea catre persoane ce urmau a fi audiate a promisiunii ca, daca vor accepta sa faca afirmatii in sensul inculparii lui Berbeceanu, nu vor mai avea probleme in anumite dosare,

-manipularea anumitor martori prin furnizarea, catre acestia, anterior audierii lor, a unor informatii nereale, pe care acestia, intrebati fiind, sa le expuna procurorului anchetator.

In urma indeplinirii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu de catre Muresan Ioan, Muntean Alin si Cean Nicolaie au obtinut atat pentru ei insisi, cat si pentru alte persoane interesate, foloase necuvenite, de ordin nepatrimonial. Aceste foloase au constat in retragerea avizului de politie judiciara pentru Berbeceanu Traian, denigrarea acestuia, inlaturarea sa din dosarele pe care le instrumenta la momentul punerii sub invinuire, asigurarea accesului la informatiile pretins detinute de acesta impotriva unor magistrati si ofiteri de politie”.

Judecatorul Sandel Macavei de la ICCJ a respins contestatia lui Cean fata de masura controlului judicar dispusa de DNA

Dupa inceperea urmaririi penale, in 6 mai 2014, DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale si instituirea controlului judiciar fata de Nicolaie Cean. DNA a anuntat la acea data ca Cean, dupa ce i-a fost adusa la cunostinta invinuirea, ar fi contactat doi martori carora le-ar fi dezvaluit aspecte din ordonanta de incepere a urmaririi penale si le-ar fi transmis ca a fost intrebat de anchetatori despre ei. Nicolaie Cean, sustine DNA, ar fi urmarit in acest fel sa le conserve acestora teama si sa il convinga pe unul dintre martori sa nu spuna adevarul despre modul in care a fost audiat in dosarul in care este cercetat comisarul Traian Berbeceanu. Nicolaie Cean a contestat la Inalta Curte de Casatie si Justitie masura controlului judiciar dispusa impotriva sa de DNA. Contestatia i-a fost insa respinsa, la 9 mai 2014, de judecatorul ICCJ Sandel Macavei.

*Cititi aici ordinea de zi a CSM in care figureaza cererea procurorului Nicolaie Cean de eliberare din functie prin pensionare

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 18 May 2014 12:10 +8

asta/i ,,CORUPTIA JUSTITIEI CORUPTE,,.......sa faci magarii si sa iesi la pensie si EU sa/ti platesc tie pensia NENOROCITULE de napirca sau vipera!!!!!!ponta de asta o sa te huiduie lumea si pe tine ca si pe boc si imperiul raului ASTA/I CAPATUL DREPTATII nu ,,dreptate pina la capat,,bai gunoiasule cind bagi legea RASPUNDERII MATERIALE A MAGISTRATILOR!!!!!!!??????? ca ne/am saturat de porcariile porcilor!!!!!!!!!

# ARGUS date 18 May 2014 17:02 -7

Mai stim si noi putin drept si observam cu usurinta fragilitatea inviniuirilor aduse procurorilor Muresan ai Cean.Este o acuzatie tipica DNA:fara probe,fara indicii,fara suport juridic.Suntem curiosi sa aflam in final in ce au constrat foloasele nepatrimoniale obtinute de procurori.Iar chestia aia cu inlaturarea lui Berbeceanu din dosarele pe care le instrumenta este o gogorita mai mare decat blocul ala din Dubai.Oare ce dosare instrumenta Berbeceanu?daca erau din acelea informative/in curs de verificare/neinregistrate etc/procurorii nu aveau de unde cunoaste despre ele,asa ca acuzatia asta a DNA pica la prima si simpla logioca.Daca erau dosare in curs de cercetare penala,deci inregistrate,este de observat ca majoritatea cauzelor de la DIICOT sunt date in ancheta obligatorie a procurorului.Si atunci de la ce dosare sa fie inlaturat Berbeceanu?Si de unde sa stie procurorii ce informatii detinea acesta?

# obiectiva date 18 May 2014 17:20 +6

poate stii tu ceva drept, ca toata lumea, dar teoria ca teoria, practica ne omoara !!! daca e NEVINOVAT ...CEAN...DE CE PLEACA DIN MAGISTRATURA ????sa stea ....sa raspunda....pentru faptele lui.... sa traga ponoasele....sa intre la puscarie......daca e cazul impreuna cu Berbeceanu...nu crezi ca ASA E DREPT ?

# unul din lumea cea mare date 18 May 2014 18:23 0

ptr argus//bai arguse!!!!!!! citeste ce a postat ,,FRATILI,,TAU DANKH......referitor la speta asta(chiar daca nu/mi vine sa/l citez,citesc si mentionez,dar cind are dreptate ARE)

# ARGUS date 18 May 2014 17:31 -4

De ce sa mai stea in parchet,dupa toate mizeriile pe care i le fac altii?daca e sa raspunda,raspunde si ca pensionar.Imi dai dreptate ca practica ne omoara,desi eu am zis-o altfel.Pai daca procurorii aia de la DNA aveau ceva practica ,experienta de viata si mai multa intelegere a fenomenului juridic si nu ar fi atat de incrancenati in meserie poate nu aveam acest scandal.Oricum,daca vor fi trimisi in judecata,procurorii astia vor fi achitati.Pe pariu

# obiectiva date 18 May 2014 17:33 +6

raspunde cinstit, ala de la SRI a fost CINSTIT SI CORECT sau e un INFRACTOR ???? NU cred ca Berbeceanu e vinovat.......cine se considera FARA pata, sa ridice primul piatra, daca NU , mucles, ca tot imi vorbeai tu de creStinism...........eu sunt OVREICA.......mai ovreica decat moses....

# obiectiva date 18 May 2014 17:37 +5

un om NEVINOVAT are nervi de otel si rezista TUTUROR MIZERIILOR...nu fuge sa iasa la pensie cu 85%  din ultimul salar, sa stea bine mersi ca si alti criminali in libertate si liniste si pace,   cum e de ex. ala din cazul TUNDREA !!!!!!!  daca ai ceva OBIECTIV de spus, spune, dar de SUBIECTIVISME ca sa iei apararea unui porcuror mafiot si criminal, MAI LASA-NE......suntem satui de VOI ! la dracu` cu voi, serpilor....

# Doru date 18 May 2014 18:59 +6

sa plece unde i-as spune eu, ............ dar pana una alta, daca este LEGE IN TARA ASTA PENTRU TOTI, sa-si declare dracului averea , sa vedem si noi cine e acest ceaun, si ce avere si-a agonisit acest nemernic poreclit pseudo procuror, sau mai bine zis PORKUROR !

# obiectiva date 18 May 2014 19:24 +3

si porcurorul MURESAN, care e ingrasat numai bine de taiat ! 

# obiectiva date 18 May 2014 19:32 0

de taiat din schema...sa NU cumva sa fiu inteleasa ca agreez violenta fizica.......Doamne fereste ! sa infunde parnaia ....NU sa fie spitalizat ! sau mai rau... ca la cimitir e cel mai agreabil in RO !

# obiectiva date 18 May 2014 19:17 0

HOTNWES....RED ALERT...BOMBA SECOLULUI.........UNDE SE AFLA BANII LUI BASSESCU.........1.  BANCA  habib ag zurich.....ag inseamna action gesselschaft.........2. banca Gonet&Cie.

# obiectiva date 18 May 2014 19:19 0

HBZ GROUP Habib Bank AG Zurich (HBZ) was established in Switzerland in 1967 on a solid foundation of banking tradition that spans several generations. Traditional banking values set in the context of international banking has determined HBZ\'s corporate philosophy - \"Service with Security\" - for over 45 years in operation.

# obiectiva date 18 May 2014 19:20 0

GONET&CIE IN ABU DHABI GONET&CIE IN ABU DHABI Gonet&Cie has branched out into the Middle East with the opening of a representative office in Abu Dhabi - one of the most dynamic and ambitious financial ...

# ARGUS date 18 May 2014 22:01 +1

Ce-i obiectivo.esti vizionara sau ai PC-ul cuplat la serverele de stiri?Sa iti mai zic ceva despre amicul tau Berbeceanu,DNA zice ca avantajul nepatrimonial al procurorilor ar consta in inlaturareaq comisarului de la instrumentarea unor dosare.Dar,se pun  mai multe probleme:daca BT instrumenta niste dosare,asta inseamna ca ele erau inregistrate la DIICOT unde procurorii puteau face si altceva decat sa il inlature.Sau sa il inlature legal.Daca BT avea acele dosare in faza de informatii/verificari prealabile/anchete ascunse etc.procurorii nu aveau de unde cunoaste aceasta situatie.Deci nu aveau interes sa il inlature.Mai trebuie sa stii ca la DIICOT majoritatea dosarelor erau cdate in ancheta obligatorie a procurorului,asa ca BT nu avea ce sa instrumenteze.Sa mai stii c a oamenii au prins curaj si incep sa vorbeasca,asa ca DIICOT are destule in formatii(parerea mea este ca noile acuzatii aduse lui BT sunt cam trase de par) sa ii faca dosar beton lui BT.

# obiectiva date 18 May 2014 22:15 0

DA, SUNT MAMA OMIDA ! de ce, te intreb oficial, a disparut de pe google informatiile astea cu WWIII ??? m-ai parat la CIA si NSA nenorocitule si au sters TOT........despre asta World War III, or the Third World War (often abbreviated as WWIII or WW3) was a very large global conflict lasting from 2014 to 2018, involving almost all of the world\\\'s nations-- including all of the great powers-- eventually forming two opposing military alliances: the Allied Forces and the Coalition Forces. The war is considered to be the most bloodiest and devastating war in history, with roughly 900 million deaths of both servicemen and civilians. In a state of total war, both beligerents focused their industrial and scientific capabilities and strengths at the service of war effort. Over 10 million armed forces troops were mobilized and four nuclear weapons were used, both by the United States and Russia, which resulted in 1,200,000 deaths total. World War III is also the most economically depriving war 

# obiectiva date 18 May 2014 22:16 0

ANALFABETILOR....NU VRETI SA STIE LUMEA.......CA VOR MURI CA MUSTELE DE PROSTI .....# obiectiva  date 1 martie 2014 18:52 0 21 MARTIE 2014......data inceperii WWIII. World War III, or the Third World War (often abbreviated as WWIII or WW3) was a very large global conflict lasting from 2014 to 2018, involving almost all of the world\\\'s nations-- including all of the great powers-- eventually forming two opposing military alliances: the Allied Forces and the Coalition Forces. The war is considered to be the most bloodiest and devastating war in history, with roughly 900 million deaths of both servicemen and civilians. In a state of total war, both beligerents focused their industrial and scientific capabilities and strengths at the service of war effort. Over 10 million armed forces troops were mobilized and four nuclear weapons were used, both by the United States and Russia, which resulted in 1,200,000 deaths total.  

# unul din lumea cea mare date 18 May 2014 23:44 0

ptr obiectiva//it will be much more!!!!!! belive me!we started since 3 wks ago to receive bombs door bay for civilian aircrafts.i believe state of war will be us vs china & later ussr/us vs china

# obiectiva date 19 May 2014 06:42 0

de ce au sters de pe google DACA NU ERA ADEVARAT.....asa am patit in 2010 si cu melodia celor de la BUG MAFIA .....cu numele de `imi bag * in lume si v-o fac cadou`! binenteles, SUA vs CHINA , ca sua sunt vandute chinei cu totul...de unde sa dea banii inapoi ??? 

# ARGUS date 18 May 2014 22:07 +2

Sa iti mai spun ceva;Berbeceanu avea obiceiul urat si descalificant,sa inregistreze convorbirile lui cu procurorii.Sa vezi la ce,,niverl,,de vocabular erau aceste discutii.Asa ca daca te tragi de bracinar cu politistii,asa vei pati.Daca vrei sa vezi ce discutii elevate se purtau,intra pe blogul unui gazetar din Deva(cica liber profesionist si in dependent) pe nume Wagner Robert(nu actorul american) si poti audia unele discutii.Apoi mai vorbim

# obiectiva date 18 May 2014 22:13 +1

Doamne fereste, arguse, unde ma trag eu de bracinari cu politistii ??? NU vezi cate probleme imi fac ??? si ce ai vrea ??? il apar pe Berbeceanu pentru ca STIU ca este NEVINOVAT....nu e o atitudine normala ??? si ce ai vrea??? sa ma trag de sireturi cu SRI istii ??? daca pentru UNII politisti mai am cate o simpatie, ca ii vad tineri si nevinovati, ca niste pui de gaina, de SRI nu am nici o mila !!!! EU CRED CA ESTI GELOS......il stiu pe wagner robert ca e unul dintre cei care i-ai luat apararea...cinste lui ! sa vezi ce vocaular am eu, stii si tu , ca ma inregistrezi, cand va injur la telefon..........cand discut cu familia mea.........

# Liberte,egalite,fraternite! date 19 May 2014 03:25 0

Obiectivo,saptamana care a trecut, incepand de marti si pana duminica seara,mi am vizitat o prietena foarte buna.ITI SPUNE CEVA ACEST LUCRU?Acum , cred eu, ESTE, mult mai simplu pentru tine,sa intelegi de ce am postat;GAME OVER?

# Liberte,egalite,fraternite! date 19 May 2014 03:58 -1

Obiectivo,eu, am doar doua alternative=sa rad SAU sa plang!Daca ai fi pe pozitia mea(excluzand increstinarea)ce mi ai recomanda?Dupa lupte seculare, care,au durat cam...doi ani,doi ani in care te intrebi=eu,cu cine dansez?=afli ca esti mincinoasa,ca vrei sa atragi in mreje,ca esti paranoia(desi ,placut)cand realitatea este COMPLET alta ,tu Obiectiva(asa cum te prezinti a fi)ce ai face?Stii de ce te intreb toate acestea?La modul simplist,am dorit sa ti demonstrez ca,joci tenis singura,te crezi urmarita de serviciile secrete,faci cu ei troc(eliberati ma...si la schimb,plec in munti)....glumesti!:Acele ;servicii secrete,nu exista decat in inchipuirea ta!Jocul este altul si nu TU esti miza!Cred ca ti este greu in penitenciar,dar,ia o carte ,citeste,danseaza ,canta ,dezleaga cuvinte incrucisate,ocupa ti mintea si timpul cu ceva placut....Somnul ratiunii naste monstrii!

# obiectiva date 19 May 2014 06:39 +1

baaa, asta cu liberte, egalite, fraternite VAD ca ai 3 TREI alternative....eu am una singura...OU LA MORT ! nu ma interesezi SUB NICI O FORMA, nici alternativele , nici conceptiile, nici ideile, nici parerile tale, nici prietenele tale...nici de game over.ul tau.... NIMIC dar absolut NIMIC...in ceea ce te priveste ! ESTI O NULITATE ABSOLUTA! din partea mea, ai loc  a dracu`! sa nu te astepti sa iti mai  raspund...M-AI JGNIT PROFUND....EU , MINCINOASA....NUMAI ADEVARUL TE COSTA TOTUL, VIATA, FAMILIE, LINISTEA, MINCIUNA TE RASPLATESTE CU SACI DE BANI SI FONCTII.....eu pot face oricand proba celor spune de mine, cu dovezi....ce ma distreaza este ca NU ma crezi ca sunt urmarita de SS, spun minciuni, DAR ma crezi ca sunt arestata............TROCUL l-am facut la misto ! sa `ma` rad de argus !

# obiectiva date 19 May 2014 06:40 0

normal ca in jocul lui Berbeceanu NU eu sunt miza........dar in JOCUL MEU........EU SUNT MIZA.....

# obiectiva date 19 May 2014 06:55 0

ARGUS E IDEM CU LIBERTE, egalite, fraternite..LASILOR....NICI NU MAI VORBESC CU VOI....... NU ajungea 1, trebuie 2 sa atace o biata femeie, btarana si bolnava,  `fata trecuta`.....vai de capul ei....de fapt, am avut si cate 10 la atac, o data......SI TOT I-AM PUS LA PAMANT.......de aia ne vor cuceri si rusii, si ungurii, si americanii, ca romanu` e o **** bleaga !!! el e mare DOAR in fata femeilor, batranilor si copiilor......HAI, SICTIR !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva