14 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUJU L-A INGENUNCHEAT PE LAZAR – In urma sesizarii redactiei Lumea Justitiei, CNSAS a deschis ancheta impotriva procurorului general Augustin Lazar pentru suspiciuni de politie politica din functia de presedinte al Comisiei de "filtrare" a detinutilor politici din anii '80 de la Penitenciarul Aiud. Potrivit Legilor comuniste, reprezentatii organelor de represiune nu puteau activa fara avizul Securitatii

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 April 2019 15:42
Vizualizari: 7574

Procurorul general Augustin Lazar nu mai are scapare! Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a decis joi, 4 aprilie 2019, reverificarea lui Augustin Lazar pentru a stabili daca acesta a avut colaborari cu fosta Securitate, daca a fost colaborator al regimului comunist si daca a facut politie politica in calitatea sa de fost presedinte al Comisiei de liberari conditionate a Penitenciarului Aiud, unde solutiona cererile detinutilor politici, inclusiv a dizidetului anticomunist Iulius Filip.


De altfel, reverificarea lui Augustin Lazar are loc dupa ce Lumea Justitiei a dezvaluit ca actualul procuror general al Romaniei a ocupat in perioada 1985-1986 functia de presedinte al Comisiei de liberari conditionate a Penitenciarului Aiud, calitate in care a respins, de doua ori, cererile de eliberare din inchisoare formulate de dizidentul Iulius Filip, pe motiv ca "nu a dat dovezi temeinice de indreptare" si "a purtat discutii dusmanoase impotriva RSR".

CNSAS reverifica daca Augustin Lazar a facut politie politica

In urma publicarii acestor documente, Lumea Justitiei a solicitat CNSAS sa reverifice activitatea procurorului Augustin Lazar pentru a vedea daca a colaborat cu fosta Securitate si daca numirea sa in functia de presedinte al Comisiei de liberare conditionata a Penitenciarului Aiud s-a facut cu avizul Securitatii, astfel cum prevedeau legile comuniste. La o zi de la formularea acestei solicitari, CNSAS a anuntat ca s-a decis reverificarea lui Augustin Lazar, "pornind de la elemente noi, care au fost dezbatute in mass-media".

Publicam in continuare sesizarea Lumea Justitiei la CNSAS:


CNSAS: "Interventiile domnului Madalin Hodor nu reprezinta punctul de vedere al institutiei"

Extrem de relevante in acest context sunt precizarile CNSAS privitoare la afirmatiile facute de functionarul public al CNSAS, Madalin Hodor, care a incercat sa acrediteze ideea ca nu Augustin Lazar a fost "tortionarul" lui Iulius Filip, ci un securist pe numele sau Gheorghe Lazar. Hodor si-a exprimat aceasta pozitie pe Facebook, de unde a fost preluat rapid de intreaga presa de propaganda cu aceasta idee, desi nu nega faptul ca Augustin Lazar a fost presedintele Comisiei de liberari conditionate de la Aiud. Ar fi fost si culmea...

In acelasi comunicat de presa in care a anuntat ca activitatea lui Augustin Lazar va fi "reverificata" tinandu-se cot de elementele noi publicate de Lumea Justitiei, Colegiul CNSAS a precizat si ca interventiile lui Hodor "nu reprezinta punctul de vedere al institutiei", dar si ca "Hodor nu are mandat de reprezentare din partea Colegiului CNSAS".

Prezentam in continuare comunicatul CNSAS din 4 aprilie 2019:


Sursa foto 1: FACEBOOK

Comentarii

# gelu date 4 April 2019 16:00 +14

Nu l-ati ingenunchiat de loc. Lazar ca orice procuror de frunte din anii comunismului a fost scolit si la Scoala de la Bran a Securitatii iar listele cu acesti cursanti se afla in Arhiva Securitatii pusa la pastrare pe o perioada de 60 de ani de catre Basescu. Asa ca fara desecretizarea totala a Arhivei Securitatii, procurorii in cauza, cei care nu au iesit inca la pensie vor continua sa faca Politie Politica la presiunile SRI iar Lazar Augustin va mai primi inca un certificat de buna purtare de la CNSAS asa cum a mai primit si inainte.

# Iulian date 4 April 2019 16:30 +7

Din pacate, CNSAS este infiltrat de mult, chiar pana la nivel de membrii de consiliu. Nu mai vorbim de faptul ca, le-au fost predate dosare incomplete, filtrate, irelevante, iar daca a scapat cumva vreun dosar sau document ,,ciudat” intra in rol ...infiltratii (echipa de curatenie) si palmeaza sau chiar distruge documentul. Mecanismul este generalizat la nivel de orice institutie publica.

# De aceea nu se mai decide nimic in DOSARUL REVOLUTIEI date 4 April 2019 19:17 +3

Parchetul si instantele asteapta sa treaca cei 60 de ani!? Intre timp in Romania nu va mai fi decat un numar mic de romani - urmasii celor de altadata - si toti probabil ca vor fi total dezinteresati sa afle  adevarul despre evenimentele din 1989... "Canibalizarea natiei" se vede: pe masura ce dispar din lume si/sau din tara tot mai multi romani..., se imbogatesc forte mult cateva personaje din tara sau din afara... In final ultimii romani ramasi vor fi canibalizati si ei... Care a fost deci scopul Revolutiei Romane, Statuii de Drept (sic!),bal Democratiei, Aderarii la UE, la NATO!? Printre cei fugiti/plecati de voie/de nevoie din Romania...,  scapa cine poate !?!? Restul se vor trata pentru ca inovatiile genetice de pe campii nu reduc doar numarul albinelor... si cand te gandesti ce sanatos se manca odinioara in Romania si ce natalitate frumoasa avea tara pana cand au retrocedat/privatizat/despagubit/taiat/vandut/integrat/praduit tot din tara.. Coadele de topor securiste 'ie happy'!?

# DODI date 4 April 2019 19:42 +4

CNSAS putea să și îl dea afară pe netrebnicul #rezist hodor pentru grave deservicii aduse instituției și pentru dezinformarea opiniei publice aruncând știri false și încercând scoaterea din KKT a tractoristului.

# Hopa ! Revocatul poate ajuinge in beci ... date 4 April 2019 16:10 +7

B....... ai vrut si pensie de smecher si poate sa te mai bagi sef odata ....iaca-ta ca poate o iei pe coaja acum . Stii cum se zice, "nemultumitului i se ia darul" :P

# Edelweiss - Ivory Tower Observer date 4 April 2019 16:30 +2

Marele paradox al acestor scursuri securistoide stă în dubla lor măsură: ce așteaptă de la ceilalți în materie de comportament și ce arată ei ca modalitate de acțiune. Pe toate drumurile și gardurile, în târguri, piețe și oboare, pe poduri sub poduri și în tuneluri rutiere, țipă ca un țârcovnic sodomizat de-un muezin jihadist despre RULES OF LAW, despre legalitate, despre principii, despre valori, despre proceduri. BORFAȘII în schimb au exact ceea ce definește comportamentul unor BORFAȘI: manevre oculte, semilegale, nelegale sau infracționale, trafic de influență, șantaj, abuz de putere, lobby pârâcios la Înalta poartă etc. Cel puțin ultima găselniță în materie de „combat tovărășesc pentru propășirea soietății securiste multilateral dezvoltate” – cea cu șutuirea-n kur a procurorului SIIJ și înlocuirea lui cu O SLUGĂ VERIFICATĂ, întrece orice putere de închipuire și sfruntează toată jurisprudența națională sau europeană.

# Edelweiss - Ivory Tower Observer date 4 April 2019 16:32 +4

Ca să închei comentul: borfașii cer ca lumea să se poate cu mănuși cu ei, în acord cu prevederile legale și procedurale, cu tradițiile juridice, cu cutumele etice. În schimb, ei – BOORFAȘII NEONAZISMULUI ROMÂNESC, DE DUBLĂ INSPIRAȚIE – SECURISTOIDĂ ȘI GESTAPOVISTĂ – arată în acțiuni și oferă opiniei publice ceea ce au învățat de la Gauleiterul lor să ofere: M**E. post-scriptum: departe de mine de a cădea sub păcatul „instigării publice”, că doar tocmai ce am făcut închisoare pentru un „ultraj judiciar” inventat și o „hățuire” inexistentă și scornită. Dar, ca opinie strict personală și fără valențe intenționale, cred că ar cam trebui de schimbat un piculeț registrul metodelor de acțiune împotriva acestor SCURSURI SECURISTOID-GESTAPOVISTE. Nu prea are deloc eficiență metoda arhetipală a întoarcerii și a celuilalt obraz în situația în care agresorul îți dă m**e!. Asta nu e metodă comportamentală ci am impresia că se numește altfel: bu*kake!

# Edelweiss - Ivory Tower Observer date 4 April 2019 16:34 +5

Cu GUNOAIELE, SECĂTURILE, JEGURILE, CANALIILE, LICHELELE și BORFAȘII NEONAZISMULUI ROMÂNESC AR TREBUI DE „LUPTAT” CU TOTUL ALTE METODE, MULT MAI HOTĂRÂTE, MULT MAI TRANȘANTE ȘI CU EFECTE MULT MAI DECISIVE. De exemplu, reluarea dezbaterilor și adoptării LEGII LUSTRAȚIEI devine, dintr-odată, o temă de prioritate națională. Verificați toți DERBEDEII – țapii și caprele bătrâne la activitatea din debutul carierei iar beizadelele și loazele verificate la tătic, mămică și unchi. Care are o singură pată minusculă ce aduce aminte de securitate, măsura fiind una invariabilă și indiscutabilă: „HERAUS! Marș în MM de securist scârbos și lasă-ne să mai trăim în tihnă atâta cât ne-a mai rămas din viața noastră de GENERAȚII DE SACRIFICIU!”

# Retardanis date 4 April 2019 18:28 +2

Sper ca tractoristul lazar sa o i-a grav de tot in freza aia de cioara vopsita, adica puscarie si pensia nesimtita taiata. Poate din cauza asta se emotioneaza in ultima vreme, pentru ca prost total nu este, el este ticalos. Mai este insa o problema, inceputa de la base si continuata de iohannis: judecatorii numiti de cei doi la ICCJ sunt multi cu "nasul" in suflet. Aici SIIJ trebuie sa gaseasca un caz beton si sa puna cu botul pe labe un judecator/complet care a calcat stramb. Sa dea un exemplu pentru ca si cei ramasi sa inteleaga ca poate veni vremea cand trebuie sa plateasca. Statul paralel aici stie ca aici are un atu pe care il va juca pana cand va ajunge la cartoafe.

# Pintea date 4 April 2019 19:59 +1

De la doi si-un sfert trebuia sa inceapa. Dar a ingropat-o kovesi. Poate tocmai de-aia!

# asta seamana cu musolini date 4 April 2019 21:29 0

poate-o avea soarta ducelui pe garla

# corect date 5 April 2019 06:30 +2

Uitativa la moaca lui:Visinescu curat! Ca si acesta, tractoristul tortionar trebuie sa infunde puscaria, obligatoriu! Ciolanis nu stie nimic, nu-l intereseaza. Votati-l prostime!

# mecanicu date 5 April 2019 08:22 +1

Meseria de tractorist este una onorabilă şi necesită deprinderi şi profesionalism. Cea de torţionar este una abjectă şi necesită lipsă de scrupule. Nu mai insultaţi tractoriştii! Vă asigur că dacă personajul căruia îi atribuiţi calitatea de "tractorist" s-ar fi urcat pe un tractor, l-ar fi întors cu roţile în sus.

# Roman date 5 April 2019 09:30 +2

Pentru ca a obstructionat / impiedicat abuziv liberarea disidentilor din penitenciarul Aiud , a incalcat codul penal, cat timp fractia de pedeapsa legala era executataa . Chiar este deasupra legii, ca nu inteleg? Urgent ancheta! Acum inteleg de ce s- a opus înființării SIIJ. STIA PREA BINE CA TRECUTUL SAU ESTE MURDAR CU SANGELE EROILOR NOSTRI!

# Klaus_Klaus date 5 April 2019 10:37 +4

:-* E de MARE MIRARE cum de pana AZI nici un " deontolog" al STATULUI SUBTERAN nu i-a ridicat mingea la fileu NEONAZISTULUIi Plavannis-Marlannis. Ca ala o sa raspunda - sa zicem- in stilurile stiute- ca PSD e de vina, ca statul de drept e atacat, ca NU AM AUZIT si NU MA INTERESEAZA. :-* .. etc -DESIGUR 8) ! Sau poate ca iar STA cu kr-ul pe camasa 32 zile pana PRICEPE.. etc. Mai grav e ca din partea guvernului NU a fost luat la ranga cu un comunicat mai veninos.. Si mai grava e SUPRAPUNEREA cu DIVERSIUNEA GRIJA-NIEI_MA-SII lor de 12 hambus******ade ... re la... JUSTITIE si evident " grija"(nia ma-sii lui timmermans) pe aceeasi tema. Melescanu e ca si inexistent :-* , etc.. No! Hai sa traiti BINE ! :P PS chiar se imbata careva cu apa chioara re la PEDEPSIREA LEPREI? :lol:

# Mac Marian date 6 April 2019 10:39 +2

Problema este ca urmasii acestor nemernici ocupa azi functii de conducere sau fac aceeasi activitate ca parintii lor. Ar trebui sa fie urmariti asa cum comunistii urmareau urmasii legiomarilor, ai taranistilor si liberalilor avandu-i in evidente in tabela A, tabela B si tabela C ( cei din secu stiu ce inseamna asta)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.08.2022 – Exces de zel la CSM, dupa pofta lui Predoiu. Corbu se simte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva