5 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GUVERNUL NEGRU – Lovitura napraznica pentru democratia din Romania. Printr-o ordonanta ilegala, SRI a primit calitatea de organ de cercetare penala. Guvernul Ciolos a reinviat Directia VI-a Cercetari Penale a Securitatii. Interceptarea si supravegherea se vor face in continuare cu infrastructura SRI, prin intermediul unui Centru-fantoma infiintat prin Hotarare CSAT secreta. “Partenera DNA” Livia Stanciu va verifica mandatele. Parlamentul si Avocatul Poporului au obligatia sa anuleze Ordonanta

Scris de: L.J. | pdf | print

12 March 2016 01:22
Vizualizari: 17392

Democratia din Romania a suferit o crunta lovitura. Si ea a venit din partea celui mai slab Guvern al Romaniei de dupa 1989, condus de premierul Dacian Ciolos, guvern din care fac parte birocrati prezentati sub aura de tehnocrati. La 26 de ani de la caderea regimului comunist, Guvernul Ciolos a reinviat Directia a VI-a Cercetari Penale a Securitatii, Serviciul Roman de Informatii primind calitatea de organ de cercetare penala. Asta in pofida faptului ca CCR a precizat cat se poate de clar ca SRI nu are atributii de cercetare penala. Invierea Directiei a VI-a Securitatii a fost consfintita printr-o ordonanta de urgenta ilegala, adoptata de Guvernul Ciolos, vineri seara 11 martie 2016, dupa Decizia CCR care a scos SRI din anchetele penale.

Continutul “Ordonantei de Urgenta privind unele masuri pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica dispuse in procesul penala fost anuntat de ministresa Justitiei, Raluca Pruna. Iar concluzia este aceea ca lucrurile vor ramane neschimbate, interceptarile si supravegherea urmand sa se faca in continuare cu infrastructura SRI, printr-o institutie fantoma. Mai exact, este vorba despre Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor aflat in subordinea SRI. Un Centru infiintat in 2008, printr-o Hotarare CSAT secreta, act administrativ ce nu are vreo valoare legislativa, care nu tine loc de lege.


Cu alte cuvinte, situatia va ramane ca si pana acum, SRI urmand sa aiba in continuare monopol pe interceptari, nefiind infiintata vreo structura noua, si sa detina serverele si baza de date. Singura diferenta ar fi, potrivit Ralucai Pruna, ca de acum organele de urmarire penala, procurori sau ofiteri de politie judiciara, vor avea acces la infrastructura SRI si vor pune in executare mandatul de supraveghere.

Asta-i tare: “Partenera de nadejde a DNA”, Livia Stanciu, va controla mandatele. In viitor, de acest lucru s-ar putea ocupa Ionut Matei, cel care isi doreste “bune relatii interinstitutionale” cu SRI

O alta masura prevazuta de Ordonanta de Urgenta prevede instituirea unui control judecatoresc asupra modului in care se realizeaza interceptarile si supravegherile. Dar cine credeti ca va face acest control? Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau un judecator anume desemnat. Adica, daca ar fi sa ne raportam la situatia din prezent, controlul asupra mandatelor de interceptare si supraveghere va fi exercitat de Livia Stanciu. Nimeni alta decat cea care s-a intitulat “partenera de nadejde a DNA. Iar in viitor acest control va fi asigurat cel mai probabil de actualul vicepresedinte al ICCJ, Ionut Matei, cel despre care se aude ca ii va lua Liviei Stanciu la sefia instantei supreme. Un judecator despre care ne amintim ca, in proiectul cu care a candidat la functia de vicepresedinte al Inaltei Curti, scria ca “se impune mentinerea unor bune relatii interinstitutionale cu Serviciul Roman de Informatii, pentru indeplinirea corespunzatoare de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a atributiilor specifice ce-i revin potrivit legislatiei in vigoare”.

SRI devine organ de cercetare penala, Directia a VI-a Securitatii a reinviat

De departe insa cea mai grava problema din Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern priveste SRI. Astfel, la fel ca inainte de 1989, Serviciul Roman de Informatii va deveni organ de cercetare penala speciala, urmand astfel sa fie parte a anchetelor penale. Asta in pofida faptului ca asa cum am precizat ceva mai sus, Curtea Constitutionala a stabilit ca SRI “are atributii exclusiv in domeniul sigurantei nationale, neavand atributii de cercetare penala”.

Raluca Pruna pretinde ca lucratorii SRI nu vor putea retine sau face arestari, implicarea lor urmand sa se limiteze doar la infractiunile privind siguranta nationala si la cele de terorism. Totusi, sa ne amintim ca au fost nenumarate cazuri in care SRI a fost parte a unor dosare DNA, prin interceptari realizate in baza unor mandate de siguranta nationala, desi era evident ca nu se poate vorbi despre infractiuni de acest gen. Ca sa nu mai vorbim de cazurile de politie politica si de situatiile in care SRI a intrat cu bocancii in viata privata a oamenilor sub diverse motive.

Parlamentul trebuie sa se intruneasca de urgenta si sa anuleze Ordonanta

Parlamentul Romaniei este obligat sa se intruneasca de urgenta si sa anuleze ordonanta pritocita de Guvernul Ciolos. De asemenea, Avocatul Poporului trebuie sa atace de urgenta ordonanta la CCR si sa ceara desfiintarea ei. Asta intrucat ordonanta Guvernului Ciolos este una profund ilegala. Asa cum am explicat si in articolul “Guvernul Ciolos atenteaza la democratie”, demersul Executivului reprezinta un grav derapaj, in conditiile in care doar Parlamentul poate sa decida intr-o asemenea problema, Constitutia interzicand Guvernului sa adopte ordonante de urgenta ce privesc drepturile omului. Art. 115 alin. 6 din Constitutia Romaniei este cat se poate de clar in acest sens:

Delegarea legislativa

(6) Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica”.

Or, este clar ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului Ciolos vizeaza o lege constitutionala, dar mai ales drepturile si libertatile oamenilor. Iar asemenea aspecte nu puteau fi reglementate decat printr-o lege, asa cum chiar Curtea Constitutionala a explicat.

Iata declaratia de presa a ministresei Justitiei Raluca Pruna:

In sensul de a pune in acord dispozitiile din Codul de procedura penala cu cerintele din Decizia 51/2016 a Curtii Guvernul a adoptat aceasta ordonanta de urgenta pornind asa cum am mai spus acum doua zile de la doua principii. Primul principiu este ca avem o singura infrastructura care poate face posibila punerea in executare a mandatelor de interceptare si ca aceasta structura apartine SRI. A doua premisa de la care a plecat Guvernul este ca ceea ce am dorit sa facem prin ordonanta de urgenta este sa venim de indata cu o solutie care sa faca imposibila sincopa in actul de urmarire penala pe care il fac procurorii. Asta inseamna ca prin adoptarea ordonantei de urgenta nu anticipam niciun fel de solutii, am spus si acum cateva zile, societatea romaneasca trebuie sa faca o dezbatere cu privire la ce fel de cadru, ce fel de arhitectura doreste. Doreste sa foloseasca in continuare ceea ce avem acum, impreuna cu un complex de garantii in sensul celor cerute de Curte, sau doreste sa dubleze sau sa creeze o alta infrastructura pe care sa o plaseze la nivelul parchetelor.

Ordonanta de urgenta, vreau sa spun, este un act cu putere de lege si am modificat patru acte normative. Am modificat in primul rand Codul de procedura penala, art. 142 alin 1, in sensul de a-l aduce in acord cu cerintele Curtii, a deciziei Curtii. Am mai modificat alineatul 2 al acestui articol, in sensul de a clarifica cum anume se realizeaza activitatile de punere in executare a mandatelor si am spus intr-un alineat nou ca procurorul, organele de cercetare penala sau lucratorii specializati din cadrul politiei – si aici fac o paranteza, adica exact acele organe pe care Curtea le retine ca avand competente de cercetare penala – deci toate aceste organe folosesc nemijlocit sistemele tehnice si proceduri adecvate de natura sa asigure integritatea si confidentialitatea datelor si informatiilor colectate. In fine, am mai modificat si actualul alineat 2 de la art 142 si n-am sa mai citesc textul.

Nu in ultimul rand, plecand de la infractiunile prevazute in Titlul X din Codul penal, infractiuni pe care le numim in sens generic privind siguranta nationala, cum ar fi tradarea, spionajul, dar si terorismul, am plecat de la considerentul ca nu putem pune in pericol punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica, si plecand de la aceasta necesitate si de la faptul ca SRI este abilitat prin lege dupa cum stiti pe aceste mandate, am clarificat putin ceea ce inseamna organe de cercetare penala speciala. Si am spus in cazul acestor infractiuni contra securitatii nationale, asa cum sunt prevazute ele in Titlul X din Codul penal si pentru infractiunile de terorism pot fi puse in aplicare mandate de supraveghere tehnica.

Al doilea act care a fost necesar sa fie modificat este Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, si aici am facut doua lucruri. In primul rand, am instituit un control judecatoresc asupra modului in care se pune in aplicare in cadrul Centrului National de Interceptare a Comunicatiilor, modul in care se pun in aplicare supravegherile tehnice, si acest control judecatoresc se va realiza de catre presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau de catre un judecator anume desemnat. Modul in care aceasta verificare va fi facuta va fi evident prevazut in Regulamentul de organizare si functionare administrativa a ICCJ. O a doua modificare a Legii 304/2004 priveste posibilitatea ca in cadrul Ministerului Public...sa fie autorizat in primul rand sa detina si sa foloseasca mijloace adecvate pentru obtinerea, verificarea, prelucrarea, stocarea si descoperirea informatiilor privitoare la infractiunile date in competenta parchetelor potrivit legii, si o sa traduc asta foarte simplu: inainte de aceasta ordonanta numai DNA si DIICOT puteau sa aiba o asemenea infrastructura in teorie, in practica stiti ca numai DNA are o asemena infrastructura, Ministerul Public neavand posibilitatea de la lege sa detina o asemenea structura. Fac aici o paranteza si spun ca prin aceasta modificare in fond deschidem cadrul unei dezbateri, cadrul unei dezbateri viitoare care in cazul in care se va decide ca trebuie sa avem o structura la nivelul parchetelor va avea astfel o consfintire prin lege. Nu in ultimul rand cream posibilitatea ca in cadrul Ministerului Public si in vederea desfasurarii activitatilor prevazute de art. 142 alin. 1 din Codul de procedura penala, spunem ca in cadrul Ministerului Public pot functiona prin detasare ofiteri sau agenti de politie judiciara sub directa conducere si controlul nemijlocit al procurorilor, creand astfel o simetrie cu ceea ce are la ora actuala DNA, care stiti ca e singura structura de parchet care are la acest moment politie judiciara care functioneaza in cadrul institutiei.

Un al treilea act normativ pe care il modificam este Legea 508/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea in cadrul Ministerului Public a DIICOT si modificarea pe care am facut-o este in acelasi sens de a crea posibilitatea ca in cadrul DIICOT sa functioneze prin detasare ofiteri sau agenti de politie judiciara, la fel sub directa conducere si controlul nemijlocit al procurorilor Directiei. Deci am luat cadrul existent la acest moment in DNA si l-am replicat prin lege la DIICOT si la Ministerul Public.

In fine, a trebuit, a fost necesar sa modificam Legea 14/1992 privind organizarea si functionarea SRI si am modificat art. 8 in sensul de a spune ca pentru relatia cu furnizorii de comunicatii electronice destinate publicului, infrastructura aceasta speciala care este cunoscuta sub numele de Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor este desemnat cu rolul de a obtine, prelucra si stoca informatii in domeniul securitatii nationale. Si am adaugat in acest articol, ca la cererea organelor de urmarire penala, in sensul Codului de procedura penala, Centrul asigura accesul nemijlocit si distinct al acestor organe la sistemele tehnice, in scopul executarii supravegherii tehnice prevazute de Codul de procedura penala. Insist pe cele doua cuvinte, nemijlocit, pe de-o parte, si distinct, pe de alta parte, nemijlocit pentru ca asta ne cere Curtea prin Decizia 51/2016, ca interventia umana sa fie exclusiv facuta de organe de urmarire penala, asta asiguram printr-un acces nemijlocit. Si vorbim de un acces distinct, pentru ca asa cum s-a vorbit foarte mult in spatiul public, stiti ca SRI este competent de la lege in materia mandatelor de siguranta nationala, si in acest sens trebuie sa existe un acces distinct, deci doua fluxuri distincte pentru un tip de mandate si pentru celalalt.

Nu in ultimul rand, am mai modificat un articol in legea 14/1992, si anume articolul care prevede si care ramane asa, organele Serviciului Roman de Informatii nu pot efectua acte de cercetare penala, nu pot lua masura retinerii sau arestarii preventive si nici dispune de spatii proprii de arest. Dar in considerarea modificarii despre care am vorbit la Codul de procedura penala am spus ca prin exceptie de la aceasta regula, organele Serviciului Roman de Informatii pot fi desemnate ca organe de cercetare penala speciala, in sensul prevazut expres de Codul de procedura penala, si anume art. 55 alin. 5 si 6, pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica, conform prevederilor aceluiasi Cod. In fond, ceea ce am facut a fost sa traducem prin lege sau sa asiguram continuitatea in ceea ce priveste mandatele de siguranta nationala care privesc strict Titlul X din Codul penal si infractiunea de terorism. Acestea sunt modificarile pe care le-am adus, am spus de ce am propus Guvernului o Ordonanta de Urgenta, am conlucrat in acest demers cu toate unitatile de parchet, cu SRI, ne-am consultat evident si cu Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# SRL date 12 March 2016 01:33 +20

Bai nene bine ca ati publicat articolul asta si ne-ati anuntat ca CSAT e de acord cu textul OUG! Nu mai dormeam pe bune, credeam ca CSAT va baga bete in roate si va comenta ca prin ordonanta Centrul asta de interceptari ramane la SRI si CSAT va vrea sa il treaca la Parchetul General sau la Ministerul de Interne ca sa nu mai fie discutii si sa puna in aplicare decizia CCR. Credeam ca CSAT va zice ca textul ordonantei tot nu vine sa inlature total suspiciunile si lasa loc la interpretari, ca nu e clar si ca SRI tot va putea controla si alte interceptari care nu sunt pe siguranta nationala centrul ramanand la ei si SRI sa accepte sau nu ce procuror sau politist de cercetare penala are voie sa intre acolo sa puna in aplicare mandatele! Credeam ca CSAT va zice ca OUG nu da garantii ca se respecta in totalitate drepturile constitutionale ale cetatenilor, decizia CCR si prevederile din CP si CPP! Dar nu, CSAT a aprobat fara probleme ordonanta guvernului redactata de SRI si insusita de guvern 

# obiectiva date 12 March 2016 07:22 +23

asta NU e guvernul NEGRU, e guvernul maro, de KAKAO ..... :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x

# gelu date 12 March 2016 12:57 +24

Parlamentul este singura autoritate constitutionala din Romania care are dreptul sa legifereze legile de procedura penala ci nu SRI, DNA, CSM, Guvern si CSAT si de aceea aceasta OUG este nula si neavenita ea incalcand din start principiile fundamentale ale dreptului cetateanului inscrise in Constitutia Romaniei. Numai in dictaturi chiar si mascate sub faldurile democratice se intampla asa ceva. Iar Romania este in acest moment o dictatura mascata condusa de persoane impuse pe functiile de conducere din SRI, CSAT, DNA, CSM si Guvern ci nu alese de cetateni, in urma unor alegeri libere si corecte.

# remember date 12 March 2016 19:49 +14

GUVERNUL NEGRU....este definitia corecta.Multi dintre noi s-au intrebat cu ce misiune a fost investit acest guvern, de ce a fost necesara demiterea guvernului Ponta, de ce a fost nevoie nevoie sa moara 63 de mai saraci cu duhul in "accidentul" Colectiv, de ce..., de ce..., de ce..Si iata ca in cele din urma avem si raspunsul.Probabil ca unii democrati din lumea democratica au realizat in cele din urma ca Romania a luat-o razna rau cu dictatura ei securista, si-au decis sa le mai curme elanul.Dar oamenii lui Ungureanu si-au facut treaba si informatia a ajuns in timp util la "cancelaria" lui Coldea.Consiliul ocultei securiste a intrat in vrie dar a gasit rapid solutiiile prin care sa-si pastreze "jucariile" si implicit influenta in societate.De mentionat faptul ca s-a trecut de la etapa "Statului securist descoperit(la vedere)" la etapa "Statului securist multilatral dezvoltat, acoperit".Credeti ca actualul Parlament este in stare sa se opuna "OCULTEI SECURISTE"????

# Caltabosh date 13 March 2016 00:47 -7

etnobotanice sau altceva !!!???

# remember date 13 March 2016 15:35 +5

Caltabosh, de ca ma intrebi??? Ai primit marfa proaspata pe filiera Ungureanu???? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

# Caltabosh date 13 March 2016 17:28 0

...adica cu ce te tratezi???? :P :P :P :P :P :P :P :P

# VIKY date 13 March 2016 07:06 +10

"50 de mii de demonstranti impotriva guvernului la Varsovia. Citește și: Viktor Orban asigură Polonia de susţinerea Ungariei în combaterea "standardelor duble" ale UE Manifestaţii la Varşovia şi în multe alte oraşe pentru ''a apăra libertatea'' Mii de oameni au ieșit în stradă la Varșovia pentru a apăra independența justiției DEMONSTRATII DE AMPLOARE IN POLONIA IMPOTRIVA DERAPAJELOR ANTIDEMOCRATICE"...Ei au curaj si demnitate, voi hibernati si sunteti lasi. Bravo romani, ce semanati...culegeti. Poate in ceasul al 12-lea va treziti.

# obiectiva date 13 March 2016 09:58 +4

@Viky, drag , e usor sa stai pe margine si sa blamezi, uite eu as iesi in strada si azi, si maine, si poimaine.......dar am OBOSIT de una singura .. :cry: ce vrei, sa LUPT eu pentru ei ??? da-i nabii pe toti.....NU este necesar sa imi scrii mie, in mod special, ca strada ar fi SOLUTIA, pentru ca eu stiu ca asa e...scrie-le celorlalti...OILOR...si MERMELITORILOR DIN JUSTITIA ROMANA........CAND A FOST DOAMNA PIVNICERU LIDER LA AMR CUM AU PUTUT SA PROTESTEZE, DE CE NU POT SI ACUM ??ahhh, da, atunci au protestat pentru BANII LOR..daca ei se complac, si dau DOAR DIN GURA cu ce nu le place,  sa ma lasati in pace si pe mine, cu totii...au acceptat si pe DANILET si pe GHICA, au acceptat si pe KIORVESI , si pe COLDEA, ei accepta sa fie informatori, colaboratori, acoperiti ai SRI....eu NU sunt nici una, nici cealalta...asa ca...MERMELITORII SA SE REVOLTE PRIMII , ca ei se stiu ei intre ei....eu, PENTRU CE ?????? eu ma REVOLT pentru ``patratica`` mea si ei imi dau in CAP in justitia romana !!!!!!

# VIKY date 13 March 2016 11:00 +6

@obiectiva..."e usor sa stai pe margine si sa blamezi"...Stau pe "margine" la cateva mii de kilometri de Colonie, dar sa stii ca sunt cu sufletul la romani, si inafara de a scrie sa va treziti, pentru numele lui D-zeu, nu prea vad alt mod de implicare. Fii sigura ca daca traiam in Colonie eram prima pe strada. Ce se intampla la voi este urlator la cer, nici macar pe vremea raposatului nu se incalcau legile cu bocancii, nici macar cu o jungla nu puteti fi comparati, si acolo se respecta legea...legea naturii. Scuze daca te-am suparat. O zi buna.

# obiectiva date 13 March 2016 10:39 +3

cand esti singur, numai ca presedinte ai sanse ......sa realizezi ceva ! LEGEA ERA LEGE.......ceream CSAT sa verifice toti judecatori si porcurorii sa vedem cu cine colaboreaza, pe cine informeaza si al cui `acoperit` este......si ii fugaream din sistem pe aia de au declarat in FALS si au incalcat LEGEA, de nu mai ajungeau decat sa culeaga capsuni prin spania.......un sistem normal are un sistem judiciar normal.....care respecta LEGEA, IN PRIMUL RAND.........DAR, cand exact JUSTITIA NU RESPECTA LEGEA, este un sistem BOLNAV..........si NU merita sa mai respecti vreo LEGE in acest tip de sistem MAFIOT ! :cry: :cry: :cry:

# unul din lumea cea mare date 12 March 2016 02:22 -24

eu v/am spus de citeva ori sa nu va bucurati si ca justitia va invinge din nou//ati crezut ca se instaureaza domnia hotilor si mermelitorilor// gresit

# unul din lumea cea mare date 14 March 2016 10:00 +2

fraiere ti/am si spus ca nu comentez pina luni.ai vazut daca nu asculti?te umplusi de rosu

# Titi Berlogea date 12 March 2016 02:24 -28

DECI SE POATE. Chapeau Ciolos !

# obiectiva date 12 March 2016 05:54 -8

INSIST, IN CONTINUARE,.... SA SUBLINIEZ FAPTUL CA SUPRAVEGHEREA TEHNICA - INREGISTRARILE VIDEO , TELEFONICE, AMBIENTALE S-AU EFECUAT de catre ......SRI sc CATAMARASTI DEAL srl.....jud, bOTOSANI...cum pot astia sa minta in halul acesta ??????? Ce cuprinde ordonanta Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a precizat joi ca ordonanta de urgenta, elaborata impreuna cu Parchetele, cu Ministerul Public, DIICOT si DNA, prevede folosirea infastructurii SRI de catre procurori si politia judiciara fara nicio implicare a specialistilor Serviciului. Si asta pentru ca tara noastra nu are, potrivit ministrului, o alta infrastructura in materie de interceptare a comunicatiilor decat cea a SRI.

# obiectiva date 12 March 2016 05:58 +5

:lol: :lol: :lol: eu zic sa ma ascultati si inregistrati in permanenta, in afara de VIATA PRIVATA /intima........nu veti avea ce .........sa auziti si sa ochiti....cu mine ajungeti muritori de foame, va dispare obiectul muncii, fraierilor...... :P :P :P  dar eu am sanse sa castig si eu un proces la CEDO,  indubitabil.........si indis(ex)cutabil.... :P :P :P

# marishica date 12 March 2016 10:38 -9

ce te mai oftici.... :cry: :cry: :cry: obiectivo... :P :P :P

# obiectiva date 12 March 2016 06:22 +3

DEOARECE IN ROMANIA, o minune NU tine decat o zi, nici macar 3 zile, am hotarat sa cer AZIL POLITIC IN IRAN....e O TARA STABILA, STII LA CE SA TE ASTEPTI....IN ROMANICA INNEBUNESTI,  SANATOS TUN FIIND.... :eek: ...```SURPRIZA din ordonanţa pentru interceptări. Cum a făcut Guvernul din SRI organ de cercetare penală de Clarice DINU Publicat la: 11.03.2016 20:35 Ultima actualizare: 12.03.2016 00:22   După o poziţie tranşantă a SRI şi o discuţie în CSAT, în ordonanţa de urgenţă adoptată vineri seară de Guvern a fost introdusă pe ultima sută de metri o prevedere prin care SRI a fost ridicat la rangul de organ special de cercetare penală. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, care a precizat că Serviciul Român de Informaţii poate face cercetare penală specială în cauze care privesc siguranţa naţională. Această prevedere nu apărea în varianta iniţială a ordonanţei, prezentată cu o zi înainte.

# mulderica date 12 March 2016 11:18 -4

...ai ochii rosii ca un semafor....afomil...mult mai bine cu afomil.... :P :P :P :P :P :P :P :P

# capcaun date 14 March 2016 09:09 +2

obiectiva, daca esti singura, mergi si eu cu tine!

# obiectiva date 14 March 2016 11:45 +3

@capcaun, HAI !

# Vladi Mir date 12 March 2016 06:47 +9

Curat murdar, coane Wernarica !!!

# santinela date 12 March 2016 06:57 +9

Sa fi ministrul justitiei si sa te prezinti in fata presei sustinind astfel de "aberatii" inseamna ca ori esti dus cu PLUTA ori esti rau intentionat.Este evident ca Ordonanta va fi declarata neconstitutionala. Saracull nostru presedinte cum sta el ca DULAPUL in capul mesei la CSAT fara sa priceapa nimic pe lume !

# obiectiva date 12 March 2016 07:21 +1

o solutie CRETINA si ILEGALA de-a dreptul, cum sunt si contestatarii CCR :-x stiu aia tot atata drept ca si oile ! veniti si voi cu contra ARGUMENTE logico juridice , ca si CCR, nu cu tzatzisme de sant :-x ........NIMENI NU VA CREDE, DAR ASTA VA NASTE O REVOLUTIE... :P

# DODI date 12 March 2016 08:13 +11

Deci se poate! Slugile și produsul sistemului, mă refer aici la Ciolanos cu ”guvernul meu” își dau arama pe față. De unde până unde un guvern are dreptul de a emite acte normative cu impact asupra libertății persoanei. Ba mai mult, de unde apare caracterul de urgență al acestei inițiative. Sper că bruma de democrație care mai răsulă plăpând în România să ia atitudine. Toți amicii mă credeau nebun că le spuneam că Ciolanis a ajuns președinte printr-o fraudă de proporții orchestrată de sistem. Acum el și cu fantomele care mimează actul de guvernare achită nota de plată celor care i-au plantat pe umerii românilor. Cred că la Ierusalim Fraus Ciolanis s-a rugat să fie iertat pentru tâmpeniile pe care le face. Dacă lucrurile vor rămâne neschimbate vă dați singuri seama ce vremuri tulburi ne așteaptă. Ratații profesional care ne guvernează au prins curaj.

# gogu date 12 March 2016 21:52 +1

Sa speram ca Ciolannis va avea acelasi succes cu ruga sa ca si Nutzi spaima ... moldovenilor :P

# Mulder, agentul mulder date 12 March 2016 08:48 +9

propun ca dna sa fie desfintat in forma actuală. Mai simplu se infiinta Directia Nationala de Cercetare Abuziva, ca institutie parteneră a sri si iccj, cu componența : procurori, ofiteri de informatii, ofiteri de filaj si de tehnicieni care fac interceptari, precum si o sectie de judecatori asimilati celor din iccj care pun in miscare ce vrea kovesi. Si tot poporul era resemnat....traiasca stalin-ficus si poporul ros-idiot!!!! Basescu nu a fost dictator!  era un mic primar de sat din munti pe langa pamatuful asta!

# Observator 001! date 12 March 2016 08:58 +6

Spiritul interbelic al Antiromânului Perfect - KWJ, nu stă cu botul pe labe. Lucrează. Lucrează la pulverizarea fondului biologic al rezistenței naționale. Aceasta-i esența! Trebuie oprit cu orice preț! Cu orice preț constituțional, bineînțeles!

# Cine mai avea iluzii că n-am avea guvern securist date 12 March 2016 09:15 +9

își poate lua "Adio" ... de la aceste naivităţi :-|

# Viitor detinut politic (ca oricare care va critica sistemul) date 12 March 2016 09:24 +6

Totul se desfasoara conform dialecticii Hegeliene: se creeaza o falsa problema si se ofera solutia dorita de clasa conducatorilor din umbra. Centrele de interceptare din SUA se cheama "FUSION CENTERS". Vizionati filmul "GRAY STATE" ca sa vedeti imaginea de ansamblu. 

# Salvamar date 12 March 2016 10:10 +5

Si eu aunt pe lista viitorilor detinuti politic. Madam Pruna ne mai si prsteste in fata - adica SRI paorte face cercetari penale numai pe mandate de securitate nationala. Pai cam toti PSDisti sunt ascultai pe astfel de mandate, pentru ca Titlul 10 din Codul de procedura penala este completat cu legea sigurantei nationale, unde coruptia este trecuta ca amenintare la siguranta nationala. Daca pana acum SRI participa orecum pe ascuns in cercetarea penala, ca suport, acum o va face pe fata si fara menajamente. SRI nu poate face arestari, dar poate face perchezitii...ca alea nu sunt scoase din atributiuni...In loc de mascati, pe la Primarii PSD si PSDisti o sa vezi perchezitii organizate in baza mandatelor de siguranta nationala.

# obiectiva date 12 March 2016 19:36 -4

mai lasa televizorul :cry: :cry: :cry: si du-te la munca :P :P :P

# pelin date 12 March 2016 10:22 +12

Un grup de anonimi,necunoscuti si nealesi de popor,constituiti intrun GUVERN,zis Ciolos,intoarece Romania in istorie,aducando la nivelul anilor 1949-1950,cand securitatea aresta oamenii pe capete,care ierau considerati anti-comunisti,lucru ce se intampla mai mullt noaptea.Cei agatati ierau batuti si torturati,facand-ui sa-si sa-si bea propia urina,apoi fara nici un proces ierau intemnitati.Pt.ca acest lucru sa fie posibil au fost modificate o serie de acte normative,printro simpla OUG.Asadar securitatea(SRI)a fost repusa in drepturi si poate ancheta si aresta pe langa DNA si ICCJ.Scopul ca mai cat mai multa lume la puscarie.Intrebarea unde vor fi incarcerati deorece Romania are doar 44 de puscarii supra aglumerate?!!!!!

# peli, vin pelin date 12 March 2016 19:41 -2

Gramatica, arza-0-ar focu, la asta tre' sa te concentrezi, nu la scris!!!!!!

# VIKY date 13 March 2016 09:48 +7

"Gramatica, arza-0-ar focu, la asta tre' sa te concentrezi, nu la scris!!!!!!"...Cei cu scaun la cap se concentreaza la scris, iar cei fara, se concentreaza doar la furat si manipulat. Vad ca pe tine nu te intereseaza continutul...

# pelin, vin pelin date 13 March 2016 17:54 -5

Viki, la cules capsuni nu-ti trebuie gramatica, merge numai scrisul; daca ai sarit peste 8 clase si ti-ai luat "doctoratul" poti sa dai sfaturi de la distanta. Ca Radio Erevan. Lasand gramatica la o parte si continutul e varza...

# VIKY date 14 March 2016 09:46 +3

"E usor a scrie versuri (a se citi comentarii)/ Cand nimic nu ai a spune..."...Scuze dar nu am gasit ceva mai bun sa se potriveasca la "inteligenta ta tulburatoare", si bineinteles, sa si intelegi.

# Marishica date 13 March 2016 00:53 +2

guvernul nu se alege ................. :lol:

# anonim2016 date 12 March 2016 10:56 -3

E foarte bine, Traiasca SRI!Traiasca SRI!Traiasca DNA!

# TEHNOCRATII, DEMOCRATII SI JOCUL MARILOR PUTERI date 12 March 2016 11:31 +5

Acesta este stadiul societatii romanesti, democratia nu poate fi exercitata decat prin exercitiul statului de drept, dar nu al tehnocratiei, care atenteaza la statul de drept si la exercitiul democratic si la principiul separatiei puterilor in stat. Mentin opinia exprimata in nenumarate postari ca serviciile secrete trebuie desfiintate, la fel si suprastructura parchetului, respectiv, DNA. Existenta lor arata lipsa de functionalitate a mecanismelor legale privind legislativul, executivul, puterea judecatoreasca si a administratiei prezidentiale. Evolutia ingerintelor serviciilor secrete in actul de justitiei este o grava greseala, un pas inapoi, iar fortele democratice si institutionale care lupta pentru reala functionare a statului de drept arata criza societatii noastre dupa dictatura din care abia am iesit, jocul marilor puteri in regiune si stagnarea dezvoltarii tarii si asigurarea conditiilor economice, sociale si politice pentru un cadru legal si normal de nivel a vietii .

# adi date 12 March 2016 12:33 +1

Treaba asta este facuta special pentru alegerile parlamentare ....

# jwdcgjwevxeje date 12 March 2016 13:08 +11

Si pe Stanciu cine o verifica?? Aaaaa.... nimeni! Ea e perfecta! Cand Bercea a zis ca i-a dat bani, toata lumea i-a sarit in aparare. Cand Rarinca si-a cerut imprumutul inapoi, au terfelit-o si chinuit-o. Mare doamna Stanciu asta...

# Sorin date 12 March 2016 13:10 +5

Raluca Prună explică ultima mișcare: "Nu aveam altă soluție". Intrebare: se poate da OUG in domeniul asta?? Sau e cam neconstitutional si ilegal?? Ciorbea tace?

# Corneliu RIEGLER date 12 March 2016 13:11 +6

Putin probabil ca vreun judecator sau procuror numit de Traian Basescu sai Werner Johannis sa fie altceva decat agent SRI.

# Bubu date 12 March 2016 13:15 0

SRI-ul trebuia lasat sa-si faca treaba, nu ei au gresit ci judecatorii care au emis mandate pe siguranta nationala pentru jurnalisti si politicieni. Mandatele, daca se justificau, trebuiau emise pe alt temeie. Basescu, prin decizii CSAT, a vrut sa asmute politia politica kovesista pe adversarii lui politici. SRI a executat un mandat dat in mod aiuristic de judecatorii de la ICCJ care se ocupa de mandatele pe siguranta nationala. Din cauza asta, posibil ca acele interceptari sa ramana legale. Nu modul de realizare a fost incorect, ci modul de acordare al mandatului. Asta e tema care ar trebui sa o trateze CCR, nu situatia unor servere.

# Cozleanu date 12 March 2016 13:24 +3

Tot SRI v-a colabora cu DNA si DIICOT deoarece coruptia, mediul nesanatos si massmedia sunt considerate pericole la adresa sigurantei nationale

# unul dintre cei 7,4 milioane date 12 March 2016 14:02 +7

DNA si SRI traiau in concubinaj de foarte multi ani. Acum ca a devenit un subiect de discutie (acest concubinaj), vor sa se casatoreasca cu acte in regula, iar guvernul marioneta Ciolos este pe post de ofitzer al starii civile. Atat si nimic mai mult. "GUVERNUL NEGRU – Lovitura napraznica pentru democratia din Romania". De cel putin 10 ani de zile nimeni nu a sarit ars de cur in sus sa spuna ca democratia romaneasca este in pericol. Mi-e absolut scarba de atata falsitate, inselatorie, minciuna, manipulare ...

# avocat traditional date 12 March 2016 14:53 +6

Mai multe probleme trebuie discutate: 1.Conform art.91/2 din vechiul c.pr.penala interceptarile se fac doar de procuror ori de organul de cercetare penala stabilit de procuror.De atatia ani,smecherii din justitie(procurori,judecatori)nu au stiut aceasta?Acum se grabesc sa dea un act normativ neconstitutional.Ei cred,ca si in cazul interceptarilor nelegale  facute de SRI ,ca le va merge si acum.Ca Iohannis nu se pricepe,ca Pruna orio Ciolos,la fel,dar nu avem in CSAT si in guvern oameni cu cap?Se pare ca nu.2.Si Maior si Helwig vor sa abureasca populatia.Prin decizia CCR nu se ia nimic din atributiile SRI privind infrfactiuni ori situatii legate de siguranta nationala.3.Judecatorii nu mai au dreptul de a da mandate de siguranta nationala pentrru fapte nelegate de siguranta nationala.Dupa u,mea parere,faptele de a cere si a primi mandate pe siguranta nationala acolo unde nu era cazul(mite,abuzuri in seviciu etc)constituie infractiunea de abuz in serviciu,Nu este tarziu pentru niscaiva 

# Ar fi timpul date 12 March 2016 14:59 +5

Ar fi timpul si cazul sa le multumim tinerilor frumosi si liberi. E si guvernul lor. Fara ei, era mai greu sa ne intoarcem in timp, cu vreo 30 de ani, asa, in vremurile de glorie ale securitatii.

# av.trad.continuare date 12 March 2016 15:00 +5

plangeri penale in acest sens.4.In privionta acestei ordonante de urgenta si a actelor normative modificate,ce parere are Avocatul Poporului?5.Parlamantul nu are nimic de spus sau ne jucam de-a strutul?6.Oare de ce se chinuie procurorii sa se pastreze caracterul necontrolabil si abuziv al interceptarilor?Oare ca nu stiu carte si nu au abilitati de anchetator?mai mult ca sigur!7.Mi se parte jenant sa iti faci o cariera fulminanta folosindu-te in dosare de interceptari,si mai ales de interceptari nelegale.8.SRI sufera ca li s-a taiat macaroana folosirii interceptarilor nelegale in alte scopuri decat siguranta nationala.dar despre aceasta ultima ipoteza,vom mai discuta.

# Ion Ionescu date 12 March 2016 15:02 +9

Li se vor deschide dosar penal pana si oglinzilor. Nu credetzi? Cititzi aici ultimul banc politic: Crin Antonescu intreaba oglinda oglinjoara: - Oglinda oglinjoara, cine este cel mai frumos in tzara? Oglinda oglinjoara ii raspunde: - Traian Basescu este cel mai frumos in tzara. Crin intreaba din nou mirat: - De ce Basescu? Ca doar e batran, are chelie, e chiomb si e shantaliu. Oglinda oglinjoara raspunde: - DNA mi-a deschis dosar penal de fals in declaratzii, shantaj si abuz in serviciu. Mi-a dat de intzeles ca daca nu imi schimb declaratzia o sa fiu atarnata la Jilava in baia detzinutzilor.

# pelin date 12 March 2016 15:22 +6

In peniteniciarele romanesti se invoca suprapopularea,dotarea insuficenta a camerelor de detinere,acces la lumina naturala,ventilare,dotarea cu mobilier si cazarmament adegvat si conditii precare de igena,starea si functionarea instalatiilor sanitare,accesul la apa calda,calitatea hranei,izolarea si tratarea cazurilor de infectie cu boli transmisibile etc,etc.Pt.toate acestea CEDO a aplicat procedura hotararii PILOT,in 4 cazuri,urmand ca Romania sa platasca despagubiri uriase.Organele sistemului judiciar romanesti,nu sunt ineresate de acest aspect,marsind zi si noapte pt.arestarile preventive desi un suspect poate fi ceretat in stare de libertate,daca nu prezinta pericol public.Madam PRUNA un minstreasa de 2 lei,nu vede acest lucru,important este poruncile primite de la MAKOVEANCA,o individa care are acelasi pret,niciuna interesate de banii care se duc aiurea din buget,dar mai grav nu au nici rusine,pt.nimeni nu le scuipa in obraz.!!!!!!!!

# Micul Muc date 12 March 2016 15:39 +4

De 26 de ani, tranzitia spre democratie ne tot da fiori reci si ne tine intr-o stare vecina cu "delirium tremensis".  Guvernantii, justitia, parlamentarii, ai paranoiacii marilor sevicii ale statului secret din umbra, - ce se cred marii papusari, fac parade in fata natiunii, cu manipulari de tot felul, spre scarba si dispretul tot mai accentuat al cetatenilor simpli; dar in curand si gaura asta neagra de antimaterie se astupa o data si odata, "Şi de mii de ani încoace Lumea-i veselă şi tristă; Alte măşti, aceeaşi piesă, Alte guri, aceeaşi gamă, Amăgit atât de-adese Nu spera şi nu ai teamă. Nu spera când vezi mişeii La izbândă făcând punte, Te-or întrece nătărăii, De ai fi cu stea în frunte; Teamă n-ai, căta-vor iarăşi Între dânşii să se plece, Nu te prinde lor tovarăş: Ce e val, ca valul trece."

# Vlad Tepes date 12 March 2016 17:23 -7

Cei care nu sunt infractori dorm bine, indiferent de interceptarile SRI.  :-)

# avocat traditional date 12 March 2016 20:07 +2

S-o crezi tu,mai Tepese.Scot din context niste afirmatii/doaloguri etc.le predau DNA iar astia iti gasesc un denuntator,si gata cu tine.Nu ai auzit dde avocati care au cerut un onorariu,au taiat chitanta,au efectuat activitati specifice dar DNA a zis ca a facut trafic de influenta si pentru ascunderea faptei a taiat chitanta.Culmea este ca partenerii DNA i-au si condamnat.

# Capac date 12 March 2016 21:13 +2

Bineînțeles că dorm, de 26 de ani se chinuie Securitatea ceaușistă să preia puterea în România. Infractorii care nu respectă legile securiste adoptate de Securitate au de ce să nu doarmă.

# Ceausescu date 12 March 2016 21:56 +3

Aici nu e vorba de cei care nu comit infractiuni. Ci de cei carora li se vor inventa infractiuni pentru a fi dati la o parte. Si in locul lor sa vina niste tradatori de neam. In caz ca stii ce inseamna libertate onoare idealuri. Ceausescu a fost un patriot pe langa astia. A fost dictator dar nu si-a vandur tara

# Vlad Tepes date 14 March 2016 18:05 +1

Cunosc si eu una din  povestile  lui Ion Creanga , in care mâța, daca s-ar fi urcat pe soba, ar fi fat drobul de sare jos si ar fi omorat copilul, daca acesta s-ar fi aflat pe pat, langa soba. :D Faptul ca SRI functioneaza in continuare si are cam aceleasi atributii nu inseamna ca noua ni se vor inventa dosare penale. Hai sa fim seriosi. Asa gandesc numai cei care au facut sau ar face asta.  :-* :o :roll:

# raffaello date 12 March 2016 18:52 +8

Unde ești TU ȚEPEȘ  Doamne ? ca  punînd mîna pe ei ...Fără nicio îndoială, acest Guvern de adunătură de prin birourile de la Bruxelles și trimis să execute  niște ordine precise, pe lîngă faptul că nu se pricepe deloc la management, cu mici excepții, ne prostește pe față și vrea să ne aducă în epoca de aur cînd ne era frică de securitate ca de moarte.FRATI ROMÂNI, care mai simțiți românește și mai aveți ceva minte limpede, SĂ IEȘIM IN STRADĂ ȘI SĂ-I ALUNGĂM DIN FOTOLIILE OCUPATE  CU ATÎTA SILĂ DECLARATĂ, PESTE HOTARELE ACESTEI TĂRI CĂREIA ÎI VREA DOAR RĂUL. sa se ducă de unde au venit că oricum nu au de gînd să mai vină în țară să  trăiască pe aceste baze  democratice comandate de afară și impuse de ei pe fugă. Să nu mai așteptăm încă 10 ani ca Zegrean  să ne dăm seama că ne-o trag și apoi fug lăsîndu-ne cu păpușarul la cîrmă pe asemenea stat de drept. CE NAPASTĂ(GHINION) PE ROMÂNI. Ce face tineretul frumos , liber , facebook-ist și mulțumit doar cu căderea lui PONTA ? 

# rtharie date 12 March 2016 19:50 +3

Trăim vremuri de coşmar! Nu se mai respectul dreptul cetăţeanului şi se încalcă democraţia. Parlamentari de ce aţi fost aleşi acolo? Ce faceţi?!Aşteptaţi să scoată omul simplu, care a avut de suferit în ţara asta, castanele din foc în locul vostru?!

# mitica date 13 March 2016 09:26 +3

Si uite asa a devenit Romania din stat al procurorilor in sta politienesc in toata regula, prin OUG!!!! :sad: :sad:

# Profesionalima date 13 March 2016 09:59 +2

Ar trebui sa fie declarata neconstitutionala si ar fi necesara p motiune de cenzura. Acum sa vedem daca sunt chemati in Parlament ciolos si pruna ( care avea de raspuns la niscaiva interpelari).

# obiectiva date 13 March 2016 10:46 +3

ai dreptate, buna idee .........pe deasupra, demararea procedurilor de DEMITERE A LUI WERNER CEL MUT  ca asta ne vinde cu tot cu pene catre SUA si ISRAHELL.......ca NU respecta CONSTITUTIA, LEGILE, SI DECIZIA CCR..........

# Marishica date 13 March 2016 18:35 -1

asa este obiectivo, ia pune-te tu fata hai si demareaza procedurile la tine la Bacau :cry: si venim si noi sa te sustinem sa nu cazi...... :P :P :P :P :P :P :P ....apropos, ce legi nu respecta adormitul ??????

# 1947 date 13 March 2016 18:55 -2

Stimata Doamna, cu respect trebuie sa va aduc la cunostinta ca urmaresc discutiile din interes juridic. Deoarece sunteti o prezenta foarte active la comentarii v-am remarcat, nu atat pentru calitatea juridical a comentariilor cat pentru "spiritual revolutionary" care salasluieste in d-voastra. De aceea ma simt obligat sa va atrag atentia ca in multe comentarii ati facut afirmatii denigratoare la adresa Statului Israel, la adresa institutiilor si cetatenilor acestuia. Mergeti pe o linie care este foarte aproape de afirmatii care nu sunt numai criticabile in discutii dar pot face si obiectul unei actiuni in Justitie. Trebuie sa va reamintesc ca democratia nu este libera exercitare a dreptului de a insulta. Cu Respect 1947

# obiectiva date 14 March 2016 09:18 0

@1947, stimate domn, canta la alta masa......NU canta la masa mea care am fost de bunavoie in Bucuresti, in decembrie 1989, sa ma ofer a fi IMPUSCATA ....ca sa va infiletati voi aici , IN TARA MEA..... si am simtit MIROSUL PRAFULUI DE PUSCA !!!!!!!!!!! si da, am DREPTUL sa vorbesc despre statul ISRAHELL ce vreau , cum vreau , cand vreau, din simplul motiv ca statul israhell nici macar o comisie rogatorie petru pensie de intretinere NU a fost in masura sa faca, ....timp de 12 ani ! si nici statul roman NU a avut CURAJUL DE A SE IMPUNE IN FATA ACESTUIA.......hai, da-ma in judecata ca sa va cer si eu in justitie aceleasi daune solicitate de catre voi.,.....pentru COPILUL meu......statul ISRAHELL a pierdut ocazia de a-i fi prieten  :cry: asa ca, ii  sunt INAMIC.....pe viata ! ii recomand sa NU ma transforme si un INAMIC pana si DUPA viata ...... :P nu inteleg ``interesul`` pentru comentariile mele de tip ``spiritual revolutionary``.....hai, pa !  :P

# obiectiva date 14 March 2016 09:25 0

@1947 , de asemenea,va sugerez si  sa il luati la intrebari pe SHIMON PERES al vostru, pentru faptul ca a declarat ``` am cumparat manhattan, Romania, Ungaria``` si etc !!!!!!!  :-x :-x :-x :-x :-x eu NU sunt cumparata de SHIMON PERES, tataie ! si nici NU voi putea fi cumparata vreodata.....de catre ISRAHELL......eu am ALT PRET cu care voi nu sunteti obisnuiti...multumesc ca mi-ati remontat spiritul combativ...hai, curaj la deschiderea acestui proces.....ca va trebui sa va dati numele, adresa si CNP ul sau CUI...... :P :-x . :-x .e bine, e foarte bine !  ANONIMELE nu sunt primite in justitie........ :P

# TITULESCU date 13 March 2016 12:32 +3

PROBLEMA JUSTITIEI LA ORA ACTUALA E DACA INTERCEPATERILE SE FAC SAU NU CU SRI-UL????????????? ????????? EU CREDEAM CA PROBLEMA JUSTITIEI LA ORA ACTUALA E DATA DE CALITATEA INDIVIZILOR SI INDIVIDELOR CARE O COMPUN. AM VAZUT AICI PE LUJU LAUDATE INSTANTE DESPRE CARE MI-AR CRAPA OBRAZUL DE RUSINE SA VORBESC LAUDATIV,AM VAZUT PERSONAJE JENANTE LAUDATE CA SI CUM AR FI MINUMEA LUMII SI MI-AU POVESTIT MAI MULTI OAMENI CUM AU STAT LA USILE ANTENEI 3 SA VORBEASCA DE ABUZURILE DE LA INSTANTELE LAUDATE DE ANTENA 3 SI SUITA SI NIMENI DAR ABSOLUT NIMENI NU I-A BAGAT IN SEAMA. UNDE E PROBLEMA ? DOAR LA SRI? SAU SI LA PRESA CARE ACOPERA FALITII EI SI II TOACA DOAR PE FALITII ALTORA?

# Schlossadler date 13 March 2016 17:06 +3

Cea mai tare etichetare a acestei O.U. a dat-o Ion Cristoiu în editorialul său de acum câteva zile: „Asta sună ca o O.U. prin care adulterul cu prezervativ să nu fie considerat adulter.”

# Vlad Tepes date 14 March 2016 18:15 +2

Violul cu prezervativ ar trebui sanctionat mai putin aspru. Victima e protejata de eventuale infectii macar.  :roll: :roll: :roll: Ca sa nu mai spun ca daca victima asteapta calm pana violatorul isi pune prezervativul- deja nu mai e viol, ci sex aproape consimtit de ambele parti. Nenea Cristoiu ar trebui sa lase problemele juridice juristilor. Dansul e doar gazetar platit sa sustina una sau alta.  :-*

# silvia date 13 March 2016 17:25 +3

Ca un guvern de contabili, mai degraba statisticieni numiti pompos si nejustificat "tehnocrati"debiteaza prostii si legifereaza solutii neconforme sau neconstitutionale nu este o surpriza, ca in CSAT sunt trecute daca slujesc intereselor de moment, indiferent de urmari nu este o noutate;din pacate se mentine o nota de frica in a spune adevarul , chiar si la cei care au pareri diferite ( totdeauna dupa o critica va simtiti datori sa adaugati "nu toti judecatorii si procurorii sunt la fel) Cred ca sunt la fel de vinovati si cei care dau astfel de legi/ solutii, ca si cei care tac si le accepta, pana ii afecteaza si abia atunci incep sa spuna adevarul sau sa arate neintegritatea lor. Daca la nivel central si cu o mediatizare atat de mare se intampla astfel de lucruri, oare v-ati pus intrebarea ce fel de justitie si dupa ce interpretari de lege se aplica in provincie?Oricat as aprecia putinele adevaruri care ies la iveala din articolele Dvs. nu pot sa nu reprosez lipsa de interes pt. provi

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva