10 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HIDRA CU 6 TENTACULE - Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes: „Principalul vinovat e CSAT... Kovesi, Coldea si Maior au creat un sistem, copiat dupa cel al lui Putin... Al treilea vinovat e CSM... pres in fata serviciilor si carpa in fata procurorilor... Al patrulea vinovat e Livia Stanciu... vorbeste EXACT ca un procuror stalinist... ONG-urile au manipulat ambasadele... Al 6-lea vinovat e presa... jurnalistii care se pretind experti in justitie au stiut, insa au tacut”

Scris de: A.P. | pdf | print

12 September 2016 14:04
Vizualizari: 11709

Preotul greco-catolic Chris Terhes (foto), presedinte al Coalitiei Romanilor din SUA, a realizat o radiografie a situatiei cumplite in care a ajuns tara noastra. Intr-o replica pe probleme de justitie si servicii data jurnalistei Sorina Matei pe Facebook, duminica 11 septembrie 2016, Chris Terhes a dezvoltat o adevarata teorie a haosului, in care vinovatii au nume si prenume, roluri si locuri bine precizate. Liderul Coalitiei Romanilor din America vorbeste despre un „Stat total disfunctional” si lanseaza ca ipoteza existenta unui „plan pentru crearea unei Romanii disfunctionale”. Iar asta, paradoxal, dupa instalarea administratiei Iohannis, intr-o perioada in care procesul de asanare morala a societatii romanesti scapate de sub povara epocii Iliescu-FSN-Basescu ar fi trebuit sa capete o cu totul alta dimensiune.


Chris Terhes a identificat nu mai putin de 6 entitati responsabile de haosul creat in Romania. Cap de lista este Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, aratat cu degetul pentru hotararile nepublice prin care a oferit Serviciului Roman de Informatii puteri imense in zone in care, potrivit Constitutiei si legilor tarii, nu are ce cauta. Unul dintre primele asemenea acte administrative (fara caracter de lege) este hotararea CSAT nr. 68/2002, prin care SRI - succesor cu tot cu cadre de nadejde si fonduri de dosare al fostei Securitati comuniste - a fost desemnat „autoritate nationala” in domeniul supravegherii populatiei, fiind in acelasi timp infiintat, in interiorul/ sub controlul Serviciului, vestitul CNIC (Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor). Prin aceeasi infama hotarare lipsita de orice control, CSAT a desemnat SRI-ul drept autoritate nationala si in relatiile cu operatorii, furnizori de telefonie mobila precum Orange, Vodafone sau fostul Cosmote fiind practic fortati – printr-o decizie administrativa emisa cu exces de putere – sa puna la dispozitia SRI echipamente tehnice pentru operatiuni de interceptare/ stocare si sa permita accesul la aceste echipamente.

Pe locul al doilea in topul vinovatilor identificati de Chris Terhes se situeaza sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, impreuna cu fostul director al Serviciului Roman de Informatii, actualul ambasador al Romaniei la Washington, George Maior, si seful operativ al SRI, generalul Florian Coldea. „Binomul SRI-DNA este invinovatit pentru dezvoltarea unui sistem aidoma celui creat de Vladimir Putin dupa anul 2000: „Al doilea rand de vinovati sunt Kovesi, Coldea si Maior, care au creat un sistem, copiat dupa cel al lui Putin din Rusia de dupa 2000, sistem prin care au dorit sa controleze justitia, economia, clasa politica, executivul, administratia publica, de fapt intreaga tara. Revedeti faza cu 'campul tactic'.”

Urmeaza Consiliul Superior al Magistraturii, institutie la randul sau aspru criticata pentru pasivitatea cu care a asistat la abuzuri. In opinia liderului Coalitiei Romanilor din SUA, CSM, in loc sa penalizeze abuzurile, „a aratat doar ca e pres in fata serviciilor si carpa in fata procurorilor”.

Lista vinovatilor continua cu „partenera de nadejde” a procurorilor DNA, fosta sefa a ICCJ Livia Stanciu, numita recent de presedintele Klaus Iohannis judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, si se inchide cu ONG-urile si cu presa: „Al saselea vinovat e presa, de fapt jurnalistii care se pretind ca sunt experti in justitie. Acestia au stiut de mult ceea ce se intampla, insa au tacut”.

Prezentam in continuare integral postarea preotului Chris Terhes:

Sorina Matei confirma unele lucruri pe care le-am mai scris si eu cu mult inainte. Greseala din articolul ei este ca il face vinovat pe Daniel Morar pentru ce se intampla. Decizia CCR prin care SRI nu se mai poate implica in dosare penale de drept comun nu a facut decat sa normalizeze o situatie care exista in afara legii.

SRI si DNA au competente diferite. SRI trebuie sa se ocupe de strangerea de informatii, in timp ce DNA de urmarire penala. Primii actioneaza uneori si in afara legii (ca asa-i jocul acela), in timp ce procurorii nu pot actiona DECAT in limitele legii. In momentul in care ai amestecat activitatea celor doua institutii se creeaza haosul actual, care a dus Romania inapoi in anii '50.

Principalul vinovat de aceasta situate e CSAT-ul, care din 2005 a dat hotarari secrete prin care a extins competenta SRI in domeniul penal sub pretextul luptei impotriva coruptiei, desi legea interzicea expres SRI-ului sa faca 'acte de cercetare penala'.

Al doilea rand de vinovati sunt Kovesi, Coldea si Maior, care au creat un sistem, copiat dupa cel al lui Putin din Rusia de dupa 2000, sistem prin care au dorit sa controleze justitia, economia, clasa politica, executivul, administratia publica, de fapt intreaga tara. Revedeti faza cu 'campul tactic'.

Al treilea vinovat e CSM, care conform Constitutiei ar trebui sa fie 'garantul independentei justitiei'. Aceasta institutie trebuia sa fi dat de pereti atat cu serviciile, cat si cu procurorii ori judecatorii, atunci cand independenta justitiei era afectata. Iar independenta justitiei nu e libertatea necontrolata a judecatorilor si procurorilor sa faca ce vor muschii lor, ci dreptul fiecarei persoane aflate pe teritoriul Romaniei de a fi judecat de un judecator independent si profesionist. Tot CSM trebuia sa penalizeze abuzurile. CSM, insa, a aratat doar ca e pres in fata serviciilor si carpa in fata procurorilor.

Ca dovada, CSM nu a clarificat ce inseamna 'camp tactic' pe motiv ca notele de la SRI sunt secrete, iar daca va uitati la cati judecatori si procurori au fost sanctionati disciplinar veti vedea singuri cum a ajuns CSM carpa procurorilor. Pe pres te stergi cu cizmele, cu carpa stergi cizmele de noroi. E importanta nuanta.

Al patrulea vinovat este Livia Stanciu, fosta presedinta ICCJ, care a impus acel 'parteneriat' intre judecatori si procurori/ servicii. Ea a creat o linie in justitie care s-a transferat la instantele inferioare unde judecatorul + procurorul + serviciile + anaf si alte institutii ale statului + presa erau impotriva omului. Asa era sistemul stalinist.

Daca ii ascultati interventia acesteia de la bilantul DNA tinut in acest an veti constata ca vorbeste EXACT ca un procuror stalinist. Nu ma refer doar la CUM vorbeste, ci si la faptul ca vede justitia nu ca o putere, ci ca o functiune a statului, concept dezvoltat de sovietici avand ca baza filozofia marxista.

Al cincilea vinovat este societatea civila din Romania care spune ca se ocupa de justitie. Aceste ONG-uri, care iau bani de la europeni pentru ca fac rapoarte si tin conferinte pe justitie, ar fi trebuit sa iasa public si sa traga semnale de alarma cand au inceput derapajele, inca din 2013/2014.

Nu au facut-o, insa, ba inca au manipulat si ambasadele spunand ca totul e ok si asa trebuie sa fie, ca securistii sa faca dosare penale.

Al saselea vinovat e presa, de fapt jurnalistii care se pretind ca sunt experti in justitie. Acestia au stiut de mult ceea ce se intampla, insa au tacut. Cum am mai spus, personal am vorbit ori m-am intalnit cu multi dintre ei si le-am spus despre ce eu am aflat din 2014. Credeam ca ceea ce eu am aflat era nestiut de catre ei. Am ramas socat cand mi-au spus ca stiu ceea ce se intampla, ba inca mi-au dat si exemple de abuzuri pe care nu le stiam. Le-am spus sa scrie, pentru ca e singurul mod de a echilibra lucrurile. Au spus ca nu pot scrie pentru ca 'afecteaza lupta anticoruptie'. Le-am spus ca tocmai tacerea in fata acestor abuzuri va discredita aceasta lupta, pentru ca atunci cand adevarul va iesi la iveala, lumea nu va mai avea incredere ca lupta anticoruptie se duce pe bune.

Dupa cum vedeti, au tacut. Au tacut stiind ca oameni sunt distrusi si nenorociti. Daca acesti jurnalisti nu ar fi fost niste sclavi si ar fi tras semnale de alarma publice cand lucrurile au inceput sa deraieze, nu s-ar fi ajuns aici.

Kovesi, DNA si SRI si-au facut imagine distrugand oameni, calcand pur si simplu pe cadavre, pentru ca oameni au murit in urma actiunilor abuzive si ilegale. Sangele acelor oameni striga pentru dreptate... iar toti care au stiut si au tacut sunt vinovati.

Dupa ce Iuda l-a vandut pe Isus pe nedrept si acesta a fost omorat, Iuda s-a intors la preoti sa le dea banii inapoi, zicand: 'Am gresit vanzand sange nevinovat. Ei i-au zis: Ce ne priveste pe noi? Tu vei vedea'. Daca nu ar fi fost Iuda sa faca un denunt mincinos, nu aveau cu ce sa-l prinda si sa il omoare pe Isus.

Odata raul facut, efectele lui raman, chiar daca corectezi cauza primara.

De aceea, cand e de dat socoteala, toti o dau cotita. Au dat-o preotii atunci, o da SRI acum, incep sa o dea si altii din presa. Vorba cuiva: victoria are multi tati, infrangerea numai unul.

In acest moment, Romania e cum nu se poate mai rau. Cu un razboi la granita, cu tensiuni in regiune, cu vecini ostili, cu o Rusie tot mai agresiva, DNA si SRI au subminat toate institutiile statului roman incat Romania a devenit un stat total disfunctional.

Ma intreb acum daca nu acesta a fost si planul, de a crea o Romanie disfunctionala, pentru ca sunt prea multe coincidente aici”.

Comentarii

# Camp tactic date 12 September 2016 18:47 +28

Ultimul roman adevarat!!!!!

# ADEVARAT!? date 13 September 2016 16:13 +9

Romanii adevarati au luptat in razboaie si si-au dat viata pentru tara. Mancatorii acestia de vorbe si-ar da viata pentru interesele lor.

# Carcotas date 12 September 2016 18:52 -34

V-a luat Dumnezeu mintile: singuri va aratati cu degetul! Nu instigati la miscari de protest care nu servesc tarii.

# JUDECATĂ ÎN VREMEA DUDUCĂI LULUȚA date 13 September 2016 05:59 +6

R. Savaliuc a afirmat că nu a mers la instanță să ducă ”o scutire de la medic”, ci a mers cu un document al Inspecției Judiciare care atesta că nu a fost la emisiunea Sinteza zilei, din 19 iunie 2014. ”Când au văzut documentul nu voiau să-l primească. Că aveau niște emoții. Am văzut în fața mea niște judecători tensionați, parcă erau între ciocan și nicovală”, a spus Savaliuc. Jurnalistul susține că magistrații au dat dovadă de rea voință și lipsă de imparțialitate mai ales că, deși nu a participat la emisiunea reclamată de Codruța Kovesi, a fost condamnat în primă instanță să-i plătească acesteia despăgubiri. La ședința din 8 iunie a.c. Kovesi a stat tot timpul în picioare (temîndu-se că nu i se observă statura ?). Pîrîții ar trebui să învețe bunele maniere și să procedeze la fel, mîine, chiar de ZIUA CRUCII.

# JUDECATA IN VREMEA DUDUCAI LUISA date 14 September 2016 20:57 +1

23 septembrie 2005: Completul initial de judecatori, in recursul declarat de tatal lui Macovei, anume judecatorii Margareta Ionescu, Florin Costiniu si Vasile Culcea, au deschis sedinta de judecata. Dar, la cateva minute de la inceperea sedintei, cei trei judecatori au descoperit ca nu mai aveau dosarul, deoarece acesta fusese dat unui complet nou de judecatori, care se pronunta asupra aceluiasi caz, in acelasi moment, dar in alta sala de judecata! Curand s-a clarificat faptul ca, in urma presiunilor intense ale Monicai Macovei, Presedintele Sectiei Civile a Curtii Supreme de Justitie, judecatorul Danut Cornoiu, schimbase intreg completul de judecata. si facuse acest lucru cu doar cateva ore inaintea ultimului termen al recursului inaintat de tatal lui Macovei, si fara sa anunte completul initial de judecatori.

# DIRECTIVA KOVESI date 13 September 2016 06:07 +2

„Al saselea vinovat e presa...”. Incorect! Directiva Kovesi: „Dar apreciez la anumiti jurnalisti ca inainte de a scrie un articol cer un punct de vedere, chiar daca ulterior nu sunt de acord cu ceea ce DNA le spune, e important sa aiba un punct de vedere si sa il publice. Aceia sunt jurnalisti corecti”. DNA și-a tras un nou sediu, să aibă unde primi cum se cuvine cei jurnaliști :P

# CSM în acțiune date 14 September 2016 00:06 +1

CSM: comunicat de presa agresiv, in care fara a preciza la cine anume se refera, a aruncat mesaje de amenintare generale la adresa institutiilor de presa din Romania in legatura cu aparitia unor materiale in care s-a atras atentia asupra situatiei unor magistrati, care cu acceptul CSM indeplinesc functii in strainatate, incompatibile cu functia de procuror sau judecator.

# BOBOCIKA dnei GÂSCĂ BERLINEZĂ date 14 September 2016 08:48 +1

O PLATIM PE HAINEALA PENTRU EROAREA SA JUDICIARA - Incredibil, am fost obligati sa dam 1000 euro procuroarei Oana Haineala pentru ca am dezvaluit ca a trimis un student in judecata, achitat dupa 13 luni de arest, si prin asta i-am afectat “probitatea profesionala”.

# Oana terorizată de jurnaliști date 15 September 2016 09:45 +1

Are dreptate mititica! O zăpăcirăți de cap că nu fu în stare să-și treacă datele personale în jalba de la Cornetu. Asta e terorism curat! Uitarăți că Hăineală le are în munca de informații, cu specializare în Israel?

# Bobocika în acțiune/reacțiune date 14 September 2016 08:53 +1

Sefa CSM Oana Haineala pune la zidul infamiei Antena 3 si Lumea Justitiei pentru ca au cerut stramutarea procesului de la Judecatoria Cornetu: „Consideram ca atat cererea de suspendare cat si cererea de stramutare reprezinta un atac grav la adresa independentei si impartialitatii judecatorilor”. Haineala instiga judecatorii impotriva presei cu care se judeca?

# cei 3 invicibili date 15 September 2016 10:23 +1

De parcă CSM era propria lor privată, Ghica, Haineala si Danilet au folosit insemnele institutiei pe cererea de aparare a reputatiei personale. http://www.luju.ro/institutii/csm/lauda-de-sine-nu-miroase-a-bine-judecatorul-cristi-vasilica-danilet-se-faleste-pe-blogul-sau-ca-inspectia-csm-nu-l-a-dovedit-ca-face-politica-nici-pe-el-nici-pe-alina-ghica-nici-pe-oana-haineala-colegii-din-csm-le-au-aparat-reputatia-celor-trei-care-spun-?print=1

# au incalcat legea “cu buna credinta” date 14 September 2016 13:44 +1

Parchetul General a musamalizat cu NUP plangerile penale formulate de judecatorul roman la CEDO Corneliu Birsan impotriva procurorilor Marius Morar, Lucian Papici, Viorel Cerbu, unor ofiteri SRI si unor judecatori din ICCJ si CSM. Ca sa-i scoata basma curata pentru perchezitia si interceptarile comise cu incalcarea imunitatii, procurorii lui Marius Iacob au pretins ca “fapta nu exista” si ca faptuitorii au incalcat legea “cu buna credinta”.

# CSM salvează DNA date 15 September 2016 10:18 +1

Madam Stanciu infiera asociatiile profesionale ale magistratilor, desi a pretins ca nu le critica, si nu a ezitat sa le dea lectii despre ce anume ar trebui sa faca acestea. http://www.luju.ro/institutii/csm/obrazul-gros-al-csm-in-loc-sa-dea-dna-pe-mana-inspectiei-judiciare-pentru-presiuni-asupra-instantelor-membrii-csm-s-au-aratat-indignati-ca-anexa-din-bilant-cu-criticile-hotararilor-de-achitare-a-ajuns-in-presa-mircea-aron-l-a-pus-la-punct-pe-bogdan-gabor-

# JURNALISTA&TÎLHARU BASESCU date 14 September 2016 09:38 +1

PICCJ are obligatia sa deschida dosar de talharie pe numele lui Traian Basescu, pentru a cerceta cazul ”Tiganca imputita”. In mai 2007, Basescu i-a smuls cu forta, la adapostul protectiei SPP, telefonul jurnalistei Andreea Pana de la Antena 3. Andreea: ”N-aveti cum sa-mi luati telefonul” Basescu: ”Iti arat eu ca am cum”. Fapta a fost imortalizata video. LUJU.RO

# DNA, ușoară omisiune date 15 September 2016 14:10 +1

Pildă de aplicare a Directivei KOVESI: : "Potrivit DNA, Florica Roman ar fi cerut bani şi diverse bunuri ca să intervină la colegii magistraţi de la Tribunalul Bihor în favoarea unui infractor.", digi24.ro. Ușoară omisiune a DNA: dosar extrem de subțire care de altfel a și picat la ÎCCJ. DNA imită stilul 1/4doctei Macovei - "acuzaţii mincinoase, denigratoare şi defăimătoare".

# SRI intercepta ilegal politicieni si jurnalisti date 15 September 2016 23:42 +1

Jurnaliștii români știu că pot fi ascultați-înregistrați fără mandat. Un căpitan de la c/informații militare care a dovedit această practică ilegală a fost tîrît în procese 20 de ani. http://www.luju.ro/magistrati/instante/respect-capitanului-sri-care-a-invins-sistemul-dupa-20-de-ani-fostul-ofiter-sri-condamnat-la-inchisoare-de-politia-politica-din-regimul-iliescu-magureanu-pentru-ca-a-divulgat-presei-faptul-ca-sri-intercepta-ilegal-politicieni-si-jurnalisti-a-fost-achitat-

# PRESA are viață grea în ROMÂNA date 26 September 2016 16:02 +1

MRU vrea să discrediteze postul de televiziune Antena 3, întrucât intenționează să solicite CNN explicații, dar și să se delimiteze de Antena 3, singurul post afiliat în România a puternicei instituții de presă. "O să trimit o adresă CNN în care o să solicit care este temeiul pentru care colaborează cu Antena 3 în continuare. E de negândit să ai afiliat un post propagator de ură, dezordine socială și cu un comportament violent și extremist! O să propun în forurile de conducere ale PNL și PDL să trimitem această scrisoare!”, a spus MRU, la B1 TV. 10 AUG. 2014

# Andrei Muresan date 13 September 2016 06:10 +5

„nu va castiga niciodata imagine razboindu-se cu presa! ". Corect. Dar aceasta concluzie este pentru oamenii care au mai mult decat o singura circumvolutiune pe creier, dar Luluta nu are decat jumatate de la cozorocul SRI. Ea nu poate intelege nimic, iar "nimicul" o va inghiti. Oricum, am o parere buna despre romance, ex: Nadia Comanici, Iolanda Balas, Maricica Puica, etc. Iata insa ca sunt si individe care fac de ras breasla femeiasca urat de tot. Personal imi este mila de Luluta, iar prin compensare am toata stima pentru doamna Rarinca, dar si pentru Razvan Savaliuc.

# răsboi la propriu date 14 September 2016 09:04 +1

Parata Laura Kovesi vrea sa scape de raspundere in dosarul in care a fost chemata in judecata de Mircea Badea de la Antena 3. Cititi intampinarea paratei Kovesi, care sustine ca nu poate avea calitate procesuala intrucat “nu se poate sustine ca exista un raport de tip comitent-prepus intre DNA si Laura Kovesi asa cum e definit de art. 1373 Cod civil”. Regulamentul DNA demasca faptul ca toate comunicatele de presa sunt aprobate de seful DNA. luju.ro

# Ko e un manager de exceptie date 13 September 2016 06:15 +7

Ko a taiat in carne vie cand fu cazu'! 'sa vina urgent Ciurea la mine, ca doar nu este plecata in Honolulu'. Cand a intrat in birou Angela Ciurea, Kovesi nu s-a putut stapani (desi eu eram de fata si nu eram o persoana de incredere a ei), a tipat la ea 'Cum de si-a permis sa faca unele lucruri fara sa o informeze'. Dandu-si seama ca sunt si eu acolo, mi-a spus sa plec si sa revin ulterior. Am parcurs lungul birou al lui Kovesi si am auzit pe drum si intre cele doua usi capitonate ale biroului cand aceasta o certa pe Angela Ciurea: 'De ce a cerut interceptarea unor persoane din dosarul ALRO fara s-o informeze si ca daca nu este in stare de acest dosar sa plece'

# 3, DOAMNE, SI TOTI 3 date 14 September 2016 21:11 +2

'Procurorii care au investigat cazul - punctez aici pe Nastasiu, Ciurea si Doru Cristescu- n-or fi fost chiar niste idioti. Pentru ca, altfel, daca asa ar fi fost, cum am putea sa-i numim pe sefii lor, care i-au numit sefi pe acestia si care le-au girat munca atata vreme, pana la data la care ALRO le-a rasturnat planurile? Ei, procurorii de la acea vreme, au cerut multe in timpul anchetei, dar li s-a dat doar ceea ce s-a considerat ca nu poate constitui ”carne de tun” pentru intocmirea unui probatoriu complet. Dosarul, asa cum se prezinta el la instanta, este un ”zombi” imbracat in zdrente de stenograme.' luju.ro

# Poate fi redeschis dosarul ALRO??? date 14 September 2016 21:16 +1

Fostii procurori sefi adjuncti ai DIICOT, Ciprian Nastasiu si Angela Ciurea, au acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi ca le-ar fi solicitat sa tergiverseze dosarele privind privatizarile strategice. Procurorul general Kovesi este suspectat ca l-ar fi delegat pe procurorul Valentin Horia Selaru, care era omul sau de incredere in calitate de consilier personal, sa emita solutie de neincepere a urmaririi penale (NUP) in cazul Alro. Kovesi l-a adus pe acest procuror de la Serviciul teritorial Brasov al DNA la Parchetul de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie, l-a numit consilier al procurorului general si l-a detasat la DIICOT o perioada scurta de timp pentru a da NUP in cazul Alro fata de Elena Udrea, Theodor Stolojan, Verestoy Attila s.a. Recent, Kovesi l-a rasplatit pe Selaru cu functia de procuror sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica... http://gandeste.org/general/catre-presedintele-klaus-iohannis-denunt-impotriva-laurei-kovesi/51006

# Ko tine dosarele la FEZANDAT date 13 September 2016 06:18 +4

Kovesi e expert in a-si justifica incompetenta: "procurorii la vremea respectivă au avut, eu ştiu, o altă prioritizare a dosarelor". Desi în 2009 CSM a respins categoric renumirea sa cu 5 voturi contra și 1 vot pentru, Băsescu a renominalizat-o în funcția de procuror general al României. Ca manager la DNA s-a scremut sa salveze onoarea văduvei vesele Stanciu, neavand habar ce fac procurorii din subordine.

# Ko a acoperit ccoruptia date 15 September 2016 14:23 +1

motto: "Totdeauna sunt corecta in ceea ce fac”, Kovesi. "Zece ani de zile oamenii astia au stat la masa cu mine in privat. Ma refer la doamna Kovesi, la domnul Coldea, la domnul Maior, la multe alte personaje din Justitie si din servicii. Nu ai stiut zece ani ca sunt o persoana corupta. Eram o persoana corupta si acopereai lucrul acesta? Ai informat vreodata Serviciul Roman de Informatii, presedintele Romaniei, ca un om extrem de apropiat din anturajul sau, Elena Udrea, este o persoana corupta? S-a intamplat lucrul acesta?"

# HOCUS-POCUS PREPARATUS date 13 September 2016 06:21 +1

De are caracter, Kovesi sa fie scarbita de sine insasi! "Care sunt viciile care va fac sa detestati pe cineva? L. C. K.: Ipocrizia si egoismul." Raluca Prună, despre reînvestirea şefei DNA: „Trebuie să nu fim ipocriţi şi să ne jucăm de-a procedura”. O procedura ignobila dupa ce ne-a aburit - "Procedura cu privire la numirea procurorilor sefi e prevazuta de lege, criteriile pot fi elaborate. Daca am sa primesc votul dvs, am sa ma asigur ca fac ceea ce am facut intotdeauna: o procedura transparenta, cu criterii anuntate dinainte si pe care toata lumea le cunoaste, a raspuns Pruna, enumerand printre aceste criterii de selectie profesionalismul, reputatia profesionala, onestitatea, integritatea." http://www.psychologies.ro/vedete-si-psihologie/laura-codruta-kovesi-apreciez-spiritul-de-echipa-simplitatea-corectitudinea-2149008

# Vladi Mârrr... date 13 September 2016 06:25 +2

Bre nea Razvane, bag sama ca ai boala pe gagica ca are ciorapi în dungi si matale, nu ... !!! Pai si voi jurnaliștii, tocmai de nevinovata asta în ale dreptului v-ați găsit să va luati ?! Ia băgați-va stimabililor mințile-n cap si criticați-i mai bine pe aia care au încurcat anotimpurile mai rau decât parchetarii Lulutei Art.urile !

# golan date 13 September 2016 06:29 +1

D-le,cum sa nu ameninte institutiile sri-ului,una din ele fiind DNA, pe oricine in tara asta? Doar ei pot persecuta pe oricine, ca apara ''siguranta statului'', ce e asa greu de priceput.

# LUPTE INTESTINE INTRE SERVICII date 13 September 2016 11:16 +1

Sefii serviciului secret al Internelor au fost trimisi in judecata pe motiv ca au cumparat din fondurile operative materiale de protocol pentru intalnirile cu capii DNA, PICCJ, DIICOT, ICCJ, SRI, SIE si ambasadori: hartie igienica, becuri, clante, farfurii, sacosa banana Mos Craciun, tigari, zahar, cafea, bomboane, chifle, servetele, carioci. http://www.luju.ro/magistrati/dna/penibilul-rechizitoriu-procurorii-dna-florentina-mirica-si-gheorghe-popovici-au-compromis-imaginea-dipi-cu-acuzatii-de-doi-bani-sefii-serviciului-secret-al-internelor-au-fost-trimisi-in-judecata-pe-motiv-ca-au-cumparat-din-fondurile-operative-materiale-de

# ATENTAT LA SECURITATEA NATIONALA date 13 September 2016 19:45 +1

Parchetul lui Kovesi a declansat urmarirea penala impotriva conducerii DIPI, pe motiv ca ar fi deturnat fondurile pentru actiunile informativ-operative. Procurorii DNA au intrat in posesia registrelor cu informatorii, colaboratorii si ofiterii acoperiti ai serviciului secret al Ministerului de Interne, afland identitatea acestora. In nicio tara, o asemenea ancheta nu s-ar fi dat publicitatii. Este actiunea DNA un atentat la securitatea nationala?

# DODI date 13 September 2016 19:48 +3

Trebuiau plătite diplomele și medaliile primite de-a moaca de Luluța (cea care se joacă cu ...), ființă iresponsabilă care aruncă în aer tot ce mai era bun în țara asta. Că ea face asta, este normal, atât o duce mintea. Că i se permite să facă asta este dureros. Acum nu se grăbește ciolanis să convoace CSAT pentru atentat la siguranța națională? Numai când îi sunt afectate interesele personale este atentat la siguranță. Acum ce este? Doar prostie? Și asta trece nepedepsită? Sau, fiind vorba de Luluța, va fi ”pedepsită cu noi ordine și medalii date de stăpânii ei, care de bună seamă nu sunt români.

# nae girimea date 13 September 2016 19:53 +2

"Este actiunea DNA un atentat la securitatea nationala?" Da ! DNA a distrus capitalul romanesc ( si favorizeaza pe cel unguresc - vezi cazurile recente RDS , Luxten cistigind contracte ) , nu investigheaza " retrocedarile " din Ardeal , se implica in jocurile politice favorizind acolitii lui Soros , nu investigheaza sesizarile guvernului Ponta pe baza rapoartelor Curtii de Conturi etc . DNA este o structura conceputa tocmai in scop antiromanesc si patronata de dusmanii Romaniei.

# TÎNDALĂ date 13 September 2016 11:21 +2

Musiu Joianis a onorat invitația :P . Că e de lemn-tănase și nu îi pasă de luptele intestine dintre servicii, s-o credem noi. Se conduce după principiul superior DEZBINA & DOMNESTE! S-a făcut că îi cere demisia lui MRU iar Ko s-a lăsat păcălită. MRU a păcălit-o iar cu noul boss și Kovesi s-a ales cu praful de pe ... TOBĂ :P :P :P

# Declasificări jinduite de DNA date 13 September 2016 14:38 +1

La finele lui februarie 2016 DNA trimite CSAT o adresă prin care cere declasificarea Hotărîrii CSAT din 2.07.2014. CSAT îi răspunde, printr-o adresă, că acest document nu poate fi declasificat. Tot la finele lui februarie 2016 DNA se adresează MAI şi DIPI cerîndu-le desecretizarea unui număr de Ordine de muncă. Ştiind că acestea sînt documente secrete, Petre Tobă se adresează CSAT, cerînd un punct de vedere în legătură cu solicitarea DNA. CSAT răspunde că documentele nu pot fi desecretizate. Asta e explicaţia refuzului lui Petre Tobă şi Rareş Văduva de a desecretiza documentele cerute de DNA! Au ascultat ordinele CSAT. Pentru aceasta, DNA a declanşat urmărirea penală împotriva lui Rareş Văduva şi a cerut preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea pentru începerea urmării penale a lui Petre Tobă. 8 sept. 2016: Iohannis a aprobat cererea DNA. Ce ticăloşie! Iohannis a aprobat ca Petre Tobă să fie urmărit penal, pentru că a îndeplinit Ordinul dat de CSAT-ul condus de el!

# DE CE TACE CSAT? date 14 September 2016 09:17 +2

Cerem Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sa verifice suspiciunile publice ca in spatele anchetei de la DIPI se afla SRI si ca operatiunea de forta a DNA are ca scop aflarea ofiterilor SRI recrutati de DIPI. Decimarea DIPI intr-un nou show televizat DNA si ridicarea registrelor cu agentii acoperiti ingroapa serviciul secret al Internelor. Cine a permis defilarea la DNA in fata presei a sefilor DIPI? In niciun stat european anchetarea unor sefi operativi nu se face in public. luju.ro

# masă tovărășească date 13 September 2016 11:23 +2

N-au decît să facă chiolhanuri dar pe banii lor! Ciolannis să aducă salam de Sibiu; Ko - minciunele; SRI-știi - vin Cabernet că elimină eventuale radiații!

# DNA arestează date 13 September 2016 19:35 +1

Ko trînti cu mucii în fasole fără jenă. Presa internationala stie in prezent ca DNA aresteaza! Acest lucru "se datoreaza" declaratiilor facute de Laura Codruta Kovesi in cadrul unui interviu acordat publicatiei austriece Der Standard unde a afirmat ca Directia Nationala Anticoruptie ar putea fi nevoita sa aresteze toti medicii si profesorii inainte de a se lua masuri impotriva coruptiei.

# RESETAREA LU PEȘTE date 14 September 2016 09:07 +1

Codruța Kovesi a fost un stîlp al Regimului Traian Băsescu. Dacă acest regim se vrea prezentat drept Mafiot, așa cum se desprinde din valul de dosare îndreptat împotriva celor care au fost stîlpii Regimului trecut, atunci și Codruța Kovesi e responsabilă nu numai moral, dar și penal de corupția din fostul Regim. Îngînînd papagalicește ce i-au zis să zică Structurile, Klaus Iohannis a declarat că el va reseta sistemul politic românesc. A reseta înseamnă a o lua de la zero. Păi cum s-o iei de la zero tot cu Codruța Kovesi? evz.ro

# penalul KWI are nevoie de nulități controlabile date 28 October 2016 20:04 +1

KLAUS von MUNCHHAUSEN – Presedintele Klaus Iohannis minte constient cand afirma: „Nu am fost niciodata, in nicio calitate, urmarit penal... nu am avut dosare, nu am avut probleme”. Iata dovada ca presedintele a fost urmarit penal pentru abuz in serviciu si i s-a dat scoatere de sub urmarire penala de catre procuroarea DNA Claudia Rosu. Un asemenea mincinos nu merita sa fie presedintele Romaniei. Demisia! luju.ro

# LIMBA NOASTRA-I O POVARA date 29 October 2016 21:36 +1

Dupa dezvaluirile despre dosarul de la DNA, presedintele Klaus Iohannis s-a incurcat in replici si s-a dat de gol. In prima replica, a sustinut ca „nu a fost niciodata urmarit penal”. Dupa cateva minute, Iohannis a revenit si s-a faultat singur, afirmand ca „nu a avut calitatea de inculpat, ci doar de invinuit”. Invinuit: “Persoana fata de care se efectueaza urmarirea penala”

# DNA, comunicat intim date 14 September 2016 09:09 +1

Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relaţii personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparţialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA"

# DNA mai dă un comunicat date 28 September 2016 09:02 +1

INTREBATA DE MERE, RASPUNDE DE PERE – Printr-un comunicat DNA, Laura Kovesi raspunde autodenuntului deputatului Sebastian Ghita: "Nu am plagiat". Atentie, Ghita a denuntat ca o Comisie din Guvern a falsificat Raportul tehnic despre teza de doctorat, nu ca lucrarea este un plagiat. luju.ro

# S-o finaliza dosaru'? date 29 September 2016 02:53 +1

„Pana la finalizarea dosarului, consider ca doamna Kovesi trebuie sa se bucure de prezumtia de nevinovatie, asa cum ar fi trebuit sa se bucure toti cei care au intrat pe usa DNA... Denuntul demonstreaza celor care au incurajat abuzurile procurorilor in numele luptei anticoruptie cat de usor pot deveni ei insisi tinte publice si vinovati inainte ca vreo instanta sa se pronunte” - Călin Popescu Tăriceanu

# un bob zăbavă date 12 October 2016 10:51 +1

Măiastra teză de doctorat a dnei Kovesi a fost verificată cu softul anti-plagiat, folosit de Departamentul de Justiție al SUA, însă rezultatul e ținut secret. Directorul Școlii Doctorale, Otilia Hedeșan, spune că rezultatul va fi dat publicității doar când Comisia de Etică a Universității de Vest Timișoara o va cere.

# Mr K o tămîiază pe Ko date 26 October 2016 16:42 +1

UVT tace. S-a trezit Mr Klemm - Ambasadorul SUA a vorbit despre acuzaţiile de plagiat la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu pentru news.ro și se dă mare că știe de unde i se trage: "Ca procuror şef al DNA, a condamnat la închisoare nişte oameni destul de puternici.” Habarnist cel diplomat. GIP nu s-a rușinat s-o dea de gol în 2012 și ălora din grup nu li se făcu favoarea condamnării la închisoare :P

# Mr K dat pe spate de „White coilar crime” date 28 October 2016 19:59 +1

Av GM nu se-ndură să explice erorile din cele „referinţe de specialitate" deși se laudă: „Am citit teza, am analizat-o cu creionul în mână şi opinia mea este că nu a plagiat”. LCK l-a numit „Ștefan Glaser” pe profesorul polonez Stefan Glaser, lucrarea „White collar crime” apare ca „White coilar crime” iar autoarea Tamara M. e pocită TAMAM M.

# GIP (Grupul de Investigații Politice) anunță date 29 October 2016 21:47 +1

Membrii CNATDCU, care ar trebui să analizeze plagiatul lui Kovesi, sunt numiți de Guvern. Șeful Guvernului, tehnocratul Cioloș, tocmai a declarat că dovezile referitoare la plagiatul lui Kovesi sunt „atacuri la persoana”, iar Kovesi e „o persoana verticală și fermă în aplicarea unor principii și a unor valori”.

# Așa caracter mai rar, bobocule! date 28 October 2016 19:53 +1

Iohannis e original, în 17 zile KWI veni cu 6 bazaconii. 27 sept. - "cei insarcinati cu aceste chestiuni sa isi faca treaba", intrucat "deocamdata este doar un scandal media". 3 oct. - ”Trebuie să fim intransigenţi. Cine a plagiat, pleacă.” 5 oct. - "Nu cred ca trebuie sa vorbim de demisie cata vreme nu exista deocamdata indicii de plagiat.” 7 oct. - „Am observat că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Eu n-am spus că nu sunt indicii. Eu n-am avut indicii.” 10 oct. - „În cazurile în care există indiciile unor plagiate, avem nevoie de verdicte clare, realizate după criterii transparente.” 13 oct. - Vă amintiţi, probabil, că, atunci când au apărut primele aşa-zise acuzaţii de la acest aşa-zis om de bine, eu m-am exprimat şi am spus că este un circ mediatic creat pentru campania electorală. Sunt, în continuare, de aceeaşi părere". Curat murdar!!!

# dublu standard date 29 October 2016 16:49 +1

Spre deosebire de doamna Kovesi, unde a insistat asupra absenței oricăror suspiciuni, în cazul ministrului Educației, atitudinea președintelui a fost diametral opusă. Solicitând o nouă verificare CNSAS, domnul Klaus Iohannis a spus, cu subiect și predicat, că, dacă se va dovedi că profesorul Mircea Dumitru a colaborat cu Securitatea, acesta va fi dat afară din Guvern, iar acuzația va fi, citez exact cuvântul, “letală” pentru cariera lui. De ce nu ar fi letală și pentru cariera lui Kovesi o eventuală confirmare a acuzațiilor de plagiat? http://inpolitics.ro/cine-tace-si-face_18434524.html

# O NOUA TENTATIVA DE MUSAMALIZARE date 5 November 2016 16:16 +1

„... posibil sa asistam la o noua tentativa de musamalizare. In orice caz acesta a fost primul impuls. Sefa PNL bunaoara, Alina Gorghiu, a cautat in mod evident sa minimalizeze situatia afirmand ca autodenuntul lui Sebastian Ghita pare 'doar o cacealma'. Presedintele Klaus Iohannis a parut la randu-i extrem de incomodat de subiect, declarand ca gestul lui Sebastian Ghita este 'ciudat' si ca s-a produs 'din cauza campaniei electorale', Deutsche Welle

# Un procuror adevarat, care stie ca nu a gresit date 2 October 2016 19:59 +1

"Kovesi apare acum intr-o situatie inedita. Si delicata. De acuzatii de nesinceritate, furt intelectual ca sa fiu mai direct: a plagiat, un lucru de neacceptat intr-o lume civilizata... Ma asteptam sa fi cerut o expertiza... Un procuror adevarat, care stie ca nu a gresit, asa ar fi procedat... Goana lui Kovesi pentru apreciere publica poate aduce prejudicii enorme muncii acelor judecatori si procurori care lucreaza efectiv". LUJU.RO

# Ko respinge acuzele de plagiat date 30 October 2016 06:21 +1

Știind c-a zis prăpăstii ca dovezi că n-a plagiat, Kovesi făcu pierdute cele 60-80 dischete de la dosar cu înregistrări Stolo&Udrea, obținînd prăpădirea unor articole din EVZ patronat de Udrea. Verificați: pagina nu a fost gasita - http://www.evz.ro/kovesi-respinge-acuzele-de-plagiat-982148.html

# TRIST date 30 October 2016 06:28 +1

Jurnalista EMILIA ȘERCAN spune că se simte amenințată, după ce, ”săptămâna trecută am publicat textul în care am arătat care sunt elementele care nu stau în picioare în apărarea folosită în 2012 de Laura Codruța Kovesi în fața acuzațiilor de plagiat, m-am trezit în fața celor mai detestabile acuze posibile venite din cele mai diverse zone, de la prieteni reali și virtuali, de la cunoscuți și mai ales de la necunoscuți. De la femeia curajoasă, care scrie despre mafia plagiatelor, m-am trezit că sunt unealta infractorilor care duc un război personal cu șefa DNA”.

# tăcerea presei pe acest subiect nu face deloc bine breslei date 30 October 2016 06:44 +1

”De data asta, e prea mult. Atacurile publice şi mai ales cele nepublice în ultima săptămână, atenţionările primite să-mi văd de treabă, chiar şi ameninţări că eu însămi aş putea sa fiu obiectul unor „dezvăluiri", faptul că unii prieteni sau surse nu mai vor să se vadă sau să vorbească cu mine de teamă de a nu se „interpreta" arată în ce societate bolnavă trăim. (...) Nimeni nu contestă meritele Laurei Codruța Kovesi, însă tăcerea presei pe acest subiect nu face deloc bine breslei şi credibilităţii noastre”, a scris jurnalista Emilia Șercan, pe pagina de Facebook. NB: acest subiect = teza de doctorat

# plagiat parțial date 21 November 2016 08:22 +1

Odiseea parțială a plagiatului celei decorate de 2 + 1 președinți: http://www.luju.ro/magistrati/dna/kovesi-e-partial-insarcinata-traian-basescu-o-calca-in-picioare-pe-sefa-dna-kovesi-a-plagiat-este-o-plagiatoare-de-2-bani-care-s-a-impopotonat-cu-un-titlu-pe-care-nu-il-merita-nu-se-gasesc-profesori-universitari-sa-aiba-curaj-sa-analizeze-plagiatul-codrut

# Cetateanul date 14 September 2016 09:12 +1

Pai daca in comunicat se spune "am avut relatii personale" iar Lulutza cica nu e ea autorul, atunci sa intelegem ca supranumitul "Blanau" a avut relatii personale cu tot DNA - ul? WOW!! Ce puternic e! Si cu barbatii sau numai cu femeile si ele sunt majoritare si de aceea a iesit asa comunicatul, ca s-a votat democratic ca in orice "stat de drepti"? Nu stiu, ma gandesc.... ca asa rezulta....

# ARESTARI PE ȘEST date 15 September 2016 14:28 +1

DNA a cerut in secret arestarea preventiva a judecatoarei Ruxandra Popescu de la Judecatoria Sinaia, acuzata de luare de mita si abuz in serviciu. Procurorii au anuntat doar declansarea urmaririi penale, fara sa scoata vreun cuvant despre masura preventiva ceruta impotriva Ruxandrei Popescu. Nici CSM nu a anuntat ca a dat aviz pentru arestare. Solicitarea DNA a fost respinsa de Curtea de Apel Ploiesti

# DNA = DENUNTA! NENOROCESTE! ARESTEAZA! date 15 September 2016 14:44 +2

„Sunt de notorietate cazurile în care numeroase personaje cercetate de DNA, și nu numai, pentru diverse infracțiuni, au formulat denunțuri împotriva altor persoane. Singurul motiv care generează asemenea gesturi, unul care nu are vreo legatură cu morala sau cu conștiința, este că o serie de legi speciale prevăd reducerea la jumătate a pedepsei prevăzute, în varianta în care o persoană aflată în fața perspectivei de a deveni infractor formulează un denunţ cu privire la săvârșirea unei fapte penale, oricare, de către o altă persoană, cea denunțată. Nu contează dacă denunțătorul a fost sau nu a fost martor la producerea acelei fapte, nu contează dacă ceea ce denunță este real sau nu, important este doar să spună că „X a comis fapta y”, X fiind, desigur, unul dintre trofeele răvnite de Poliția Politică numită și DNA.” evz.ro

# pilda de denunt mincinos date 15 September 2016 14:46 +2

Ionuţ Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica, denunţătorul din dosarul în care aceasta este acuzată de luare de mită, a declarat luni, în instanță că, la cererea procurorilor DNA, a formulat un denunţ mincinos împotriva fostei șefe a DIICOT, pentru a scăpa din puşcărie. Inițial, el a refuzat să își mai susțină denunțul în care spunea că i-ar fi dat acesteia 17.500 de euro, act în urma căruia Alina Bică a stat arestată timp de 52 de zile. Apoi, în aceeași ședință, fostul consilier a recunoscut în faţa completului de judecată de la ÎCCJ că a căzut la înțelegere cu procurorii DNA, când, în arest fiind, aceştia i-au propus să o denunţe pe fosta şefă a DIICOT. Mihăilescu a adăugat că era dispus să facă „orice, dar absolut orice” pentru a scăpa din închisoare, motiv pentru care a acceptat să facă denunţul mincinos împotriva Alinei Bica.

# Santaj in sala de judecata date 15 September 2016 14:48 +1

Procurorul Marian Chiriac: „In contextul in care martorul se va razgandi pana la pronuntarea unei hotarari in ceea ce il priveste, va beneficia de o cauza de nepedepsire”. Cu alte cuvinte, daca Ionut Mihailescu va spune ceea ce doreste DNA, va scapa de acuzatiile de marturie mincinoasa si favorizare a faptuitorului. Ceea ce nu inseamna decat santaj si constrangerea denuntatorului sa isi sustina acuzatiile cu care DNA sa incerce sa o execute pe Alina Bica.

# CUM SE FABRICA... 1 denuntator date 15 September 2016 14:50 +2

”Ar fi bine sa va schimbati comportamentul, sa spuneti tot ce stiti despre Dan Voiculescu... Daca acceptati sa il dati pe Voiculescu s-ar putea sa fie mult mai bine, astfel suportati consecintele... Nu aveti nici o vina, dar daca continuati asa nu am ce sa va fac, o sa aveti de suferit”

# Procurorii DNA celebri peste balta date 15 September 2016 14:52 +2

New York Times condamna practica procurorilor DNA de a baga oameni in arest doar pe baza denunturilor: “E o obisnuinta ca suspectii sa fie presati sa dea nume”

# fraude mărunțele anchetate de DNA date 2 October 2016 19:54 +1

"Exista un potential urias pentru ca lupta anticoruptie sa fie folosita pentru plata politelor si urmarirea rivalilor...” http://thehill.com/blogs/congress-blog/foreign-policy/298784-romania-and-when-curbing-corruption-warrants-investigation#disqus_thread

# DNA nu arestează date 13 September 2016 19:36 +2

„Nu arestează pe nimeni procurorii! Procurorii te duc la arest, după care judecătorul decide dacă vei rămâne în arest sau nu” - CTP. Tot procurorii sunt cei care aresteaza si pe judecatori, asa ca judecatorii au doar o sarcina de functionari cu manecute, adica sa copieze pe alte formulare ce au scris deja procurorii si, eventual, sa mai faca o munca de "cap limpede" adica sa mai corecteze niste virgule, vreun articol cu numarul citat gresit din graba, din astea! Nu "decid" ei nimic, treaba a fost analizata si decisa dinainte de cine trebuie, de la Organe.

# NORME DE APLICARE date 14 September 2016 00:27 +1

Judecatorul Dorel Matei: "E foarte usor sa trimiti un om in puscarie. Se ia un alineat, se spune in baza art. 208 condamn pe Icsulescu la 3 ani inchisoare, se mai un alineat si scrie acolo 'face aplicarea disp.art. 71, 64' si gata. Aceste doua numere magice reprezinta o invitatie subtila pentru membrii familiei condamnatului sa ii pregateasca o geanta cu lenjerie si haine plus un bilet one way ticket catre Jilava".

# De preferinta cu executare... date 14 September 2016 00:31 +1

Judecatoarea CAB Camelia Bogdan le da lectii moldovenilor: “Procurorii sa stranga dovezi pentru obtinerea unei solutii de condamnare. De preferinta cu executare... E posibil sa avem o persoana arestata care ulterior sa fie achitata si sa nu avem nicio problema... Avem o mare problema in Romania cu anumiti presupusi infractori care cumuleaza si calitatea de deputat. S-a incercat arestarea unui astfel de personaj. L-a aparat doar calitatea de deputat”

# Sursă de inspirație pt. DNA date 14 September 2016 13:36 +2

Avocatul lui Basescu din “Dosarul Flota”, Dan Apostol, a scris in Revista de Drept Penal cum pot procurorii DNA sa nu refaca rechizitoriul. Prompt, Daniel Morar a inchis dosarul.

# pelin date 13 September 2016 19:40 +1

Se observa deja ca activitatea DNA a alunecat in ultimii ani de la eficenta si profesionalism spre populism si senzational. Sunt tot mai multe voci care remarca acest lucru. Acest gen de activitate incurajeaza ubuzurile, pt.ca, sub presiunea oferirii de spectacol mediatic si satisfactie opiniei publice, dornica sa vada curgand "sange de corupt", incalca drepturile celor acuzati, sunt fie bagatelizate, fie justificabile fata de scopul urmarit. O astfel de mentalitate specifica procurorilor stalinisti ar trebui sa fie straina unui procuror dintr-un stat democratic si nu incurajata de o Kovesi,care urmareste si se afla aproape de instaurarea DICTATURII!!!!!!!!!!!!

# DNA: MUCLES! date 14 September 2016 13:50 0

INALTA CURTE A PUS LA PUNCT DNA – Fostul premier Victor Ponta a invins parchetul Laurei Kovesi. Instanta suprema a desfiintat masura stalinista impusa de DNA, prin care lui Ponta i se interzisese sa se apere public in fata acuzatiilor, sa vorbeasca despre dosar si despre procurorii anticoruptie.

# halal procuror DNA date 19 September 2016 14:18 +1

„Oamenilor le este frica de DNA. Celor care stiu lucruri, fapte, detalii despre unele cazuri si cum au fost ele instrumentate, cu atat mai mult le este frica sa vorbeasca. Multi dintre cei care cunosc 'bucataria interna' a dosarelor de la DNA spun ca nu se poate garanta intotdeauna directia catre care merge adevarul sau daca acesta merge in vreo directie. De cele mai multe ori depinde de personajele implicate si de procurorul care instrumenteaza un dosar sau altul. Da, oricat de ciudat ar parea, cine cunoaste cu adevarat lucruri relevante pentru anchete nu mai are totala incredere ca adevarul va fi unul singur si prezentat ca atare. La acest fenomen vreau sa ma refer in textul de mai jos.” http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/sex-si-santaj-pe-dosare-senatorul-daniel-savu-dezvaluiri-incendiare-despre-procurorul-dna-din-dosarul-ponta-blair-accepta-santajul-ca-mod-de-lucru-accepta-si-recunoaste-ca-are-relatii-imorale-cu-persoane-implicate-in-dosarele-sale-relatia-dintre-procuroru#comment

# ROMANTA RASPUNSULUI MUT date 14 September 2016 13:55 0

Juzii care au decis aiurea pentru O. Vasilescu și Ponta nu ar fi cazul să fie mătrășiți? Indiferent de ce-a fost în capul lor - chiar și ... DE LEGE FERENDA, să li se confiște ciocănelu :P

# FUȘĂREALĂ date 14 September 2016 21:06 +1

Procurorii DNA n-au habar de competențele lor! Realizatorul AB de la B1TV a fost pus sub urmarire penala pentru luare de mita, constand in primirea a 5.000 de lei prin virament bancar. Luarea de mita nu este posibila decat in cazul unei persoane care lucreaza intr-o institutie publica sau intr-o societate cu capital majoritar de stat.

# IA COMUNICATU, NEAMULE! date 13 September 2016 06:40 +6

Joi, 5 mai 2016, Laura Kovesi a reaprins razboiul ei cu o parte a presei, care nu intelege sa ii ridice osanale. Biroul de informare si relatii publice al DNA a emis un comunicat in care si-a permis sa spuna ca la emisiunile “In gura presei” si “Sinteza zilei” din 4 mai 2016 s-au facut “afirmatii mincinoase si denigratoare”, la adresa sefei DNA Laura Kovesi. Cu ce drept isi permite o institutie publica platita din banii publici sa faca astfel de acuzatii la adresa unor persoane? Potrivit art. 69 (2) lit. e) din Regulamentul de ordine interioara al DNA, “Biroul de informare si relatii publice... intocmeste proiectele comunicatelor de presa, iar dupa aprobarea lor de catre procurorul sef Directie, le difuzeaza operativ mass-mediei”. E limpede deci, ca Laura Kovesi si-a aprobat comunicatul de presa, folosind institutia statului pentru a-si regla conturile cu Antena 3, cu care se afla in stare de dusmanie.

# Cine a mințit-o că ar fi EXPERT? date 14 September 2016 09:22 +1

Lumeajustitiei.ro a sesizat Agentia Nationala de Integritate. Inspectorii ANI se vor pronunta pe cei 4022 euro incasati de Laura Kovesi, ca expert privat in deplasari din Muntenegru, Moldova si Albania. Kovesi nu a reprezentat DNA sau vreo institutie romaneasca in aceste deplasari remunerate. Potrivit legii “functia de procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior".

# un oarecare date 13 September 2016 06:45 +4

DNA, o făcătură parchet care se preface că ar combate corupția! Exemplul cel mai edificator în acest sens este dat de faptul că procurorul-șef al acelui parchet ține la sertar un dosar de corupție în care este implicat fratele său!

# dosar TRANSGAZ date 13 September 2016 06:47 +3

Suspecta este atitudinea DNA si in cazul fraudelor si faptelor de coruptie de zeci de milioane de euro constatate la Societatea Nationala Transgaz Medias pe perioada 2009-2013, printr-un raport al Corpului de control al primului ministru Victor Ponta intocmit in martie 2014, in urma caruia au fost adresate DNA un numar de 15 sesizari penale impotriva reprezentantilor Transgaz, printre care s-au numarat directorul general Florin Muntean, prieten apropiat al tatalui procurorului sef al DNA, si directorul adjunct Sergiu Lascu, fratele procurorului sef al DNA. Desi au trecut aproape doi ani de la constatarea si sesizarea faptelor, DNA nu a dat semne vizibile ca ar intentiona sa solutioneze dosarele privind marea companie nationala din orasul natal al doamnei Laura Codruta Kovesi. http://www.corectnews.com/social/eveniment/rechizitoriu-pentru-kovesi

# un bob zăbavă date 13 September 2016 06:49 +3

Prim adjunctul PICCJ Bogdan Licu a confirmat ca dosarele privind posibile fapte de coruptie comise la Transgaz, in perioada in care director era fratele Laurei Kovesi, zac la DNA de 2 ani. Dosarele nu au fost solutionate in pofida faptului ca procurorii au primit mura-n gura de la Corpul de control al premierului Ponta.

# Răspuns la SFÎNTU-AȘTEAPTĂ date 13 September 2016 06:51 +2

Ministresa Justitiei Raluca Pruna somată de un senator sa explice de ce dosarul privind posibile fapte de coruptie comise la Transgaz zace la DNA: „Functia de director general a fost detinuta de Florin Muntean, prieten apropiat al copresedintelui PNL Vasile Blaga si al tatalui actualului procuror sef al DNA, Ioan Lascu, iar una din functiile de director adjunct a fost detinuta de fratele actualului procuror sef al DNA, Sergiu Lascu”

# TRAFIC DE INFLUENȚĂ date 13 September 2016 06:53 +2

Duduia PRUNA, românii știu că frățiorul Luluței e în plop chiar din gura domniei sale! “Si fratele meu a avut probleme”. La cateva secunde dupa ce a rostit aceste cuvinte, Kovesi a adaugat: “I-am zis sa se duca la sefa lui, ca stie cine sunt”. Bună gluma dînsei: "Totdeauna sunt corecta in ceea ce fac” :P http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/filaj-la-clubul-vault-laura-codruta-kovesi-s-a-intalnit-la-o-terasa-din-centrul-vechi-al-capitalei-cu-doi-barbati-cu-care-a-discutat-despre-dosarele-referendumului-kovesi-a-pronuntat-numele-fostilor-ministri-ioan-rus-si-victor-paul-dobre-si-a-vorbit-despr

# vai de noi date 13 September 2016 21:41 +1

Ciocul mic! „discutia despre drepturile civile este un lux teoretic” zice ministresa PRUNA in privinta drepturilor fata de abuzurile statului securitar. În schimb privinta “drepturilor” gay se agită strașnic - „Trebuie să ţinem seama că există cetăţeni români care trăiesc în cupluri heterosexuale fără a fi căsătoriţi sau în cupluri de persoane de acelaşi sex fără a fi căsătoriţi, şi că aceste persoane au nevoie de o protecţie. De o protecţie de la lege“.

# INCHIZITIE MODERNA date 13 September 2016 21:54 +2

INCHIZITIA LUI PRUNA – Fosta consiliera a lui Macovei se lauda cu un audit in care expertii straini ii spun ce sa faca: “Pastrati sabia ascutita... Concentrati-va pe confiscare... Alocati fonduri suplimentare la DNA... Introduceti lista neagra a companiilor si managerilor care au incalcat legea privind achizitiile publice... Sa se ridice nivelul de condamnare sociala a coruptiei, in scopul de a consolida presiunea publica pe parlamentari... Luati in considerare restrangerea imunitatilor”

# kaghebista sinistra date 14 September 2016 00:17 +1

"Cand vad un ministru al Justitiei dintr-o tara membra UE ca gandeste si actioneaza ca o kaghebista sinistra fac un apel catre toti cetatenii inca liberi din Romania: drepturile noastre fundamentale NU sunt 'un lux teoretic'!" Ex-premierul Ponta

# fantoma lui Visinski date 14 September 2016 00:21 +1

Macovei, afirmatie monstruoasa dupa motivarea neconstitutionalitatii interceptarilor SRI: „Intr-o tara in care criminalitatea este ridicata, drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin”. Avocatul Adrian Toni Neacsu a comparat-o pe fosta procuroare comunista cu procurorul general al URSS din vremea Marii Epurari staliniste. Andrei Visinski: „Exista perioade cand legile trebuie privite ca anacronice si este necesar sa fie date de-o parte”.

# DIN CSM RĂSBATE BEHĂILA date 14 September 2016 00:24 +1

Dupa ce s-a declarat de acord cu casatoriile intre gay si cu posibilitatea inlocuirii notiunilor de “mama” si “tata” cu cea de “parinte”, judecatorul Cristi Danilet de la CSM extrapoleaza in zoofilie, atat timp cat “nu tipa animalul de durere”: “Sper ca sariti sa aparati porcii cand vecinii dvs ii taie la gat cu satarul si apoi ii ard pe foc... Ucisul animalelor e mai ceva ca violatul lor... Suntem obligati sa acceptam adoptarea copiilor de catre homosexuali”

# I-auzi brîul date 13 September 2016 21:44 +1

PAPARUDA PRUNA TREBUIE DEMISA URGENT – Vinovata pentru revoltele din inchisori si pentru lipsa de masuri in fata realitatii ca un detinut moare la trei zile in puscarii, fosta asistenta a Monicai Macovei s-a ratoit agresiv la jurnalistul care a intrebat-o despre violentele din penitenciare: „Cred ca etica va obliga sa nu imi puneti aceasta intrebare. Nu doresc sa fac niciun fel de comentariu”

# Aura date 21 September 2016 09:50 +1

Madam Pruna s-a "remarcat" inca de la instalare prinr-un habarnism letal la adresa Romaniei. Remarcati ca este printre putinii ministri ramasi pe pozitie indiferent ca tara va trebui sa plateasca 80 de milioane de euro datorita ei, bani care ar trebui deturnati de la Educatie sau Sanatate si ea face programe fanteziste pentru criza inchisorilor pe 7-8 ani in viitor, cand deja guvernul isi face bagajele.

# ignorarea realelor probleme date 26 September 2016 04:44 +1

Ministresa Pruna i-a adus la exasperare si pe lucratorii din penitenciare: „Sistemul de abuz si discriminare care se construieste in cel mai minutios mod tehnocrat poate fi oprit doar daca din ce in ce mai multi angajati inteleg ca 'drepturile nu sunt un lux'... Ar trebui sa renuntati la atitudinea ostila de superioritate fata de noi si la ignorarea realelor probleme din sistemul penitenciar si, pentru inceput, sa comunicati cu noi”. luju.ro

# „Ne conduceti prost, n-aveti niciun rost!” date 26 September 2016 15:32 +1

Lucratorii din penitenciare au intampinat-o cu prune si fluieraturi pe ministresa Justitiei, in prima zi a protestelor: „Ne conduceti prost, n-aveti niciun rost!”; „Demisia!”. Angajatii din Penitenciarele Gherla, Dej, Baia Mare, Satu Mare, Aiud, Codlea si Poarta Alba au oprit activitatea. Protestele se extind in toata tara. Negocierile de la Gherla dintre reprezentantii personalului ANP si Raluca Pruna au esuat. 26 sept. 2016. luju.ro

# Tehnocrat, adică de la un cetățean expert intr-o materie date 21 September 2016 10:11 +1

Mrs PRUNA avu timp să semneze condica la ambasada SUA pe 4 iulie. Din păcate evenimentul a deraiat-o de la sarcinile de serviciu, fiind nevoită să încropească prin COPY&PASTE strategia anticorupție, plagiat dovedit. http://www.sursazilei.ro/strategia-anticoruptie-tehnocratei-raluca-pruna-plagiat-dupa-strategia-lui-catalin-predoiu-din-2012-foto/

# Mrs PRUNA = demnă urmașă a tentaculei STANCIU date 12 October 2016 10:38 +1

MINCINOASA – Ministresa Justitiei Raluca Pruna a oripilat Plenul CSM, recunoscand cu nonsalanta ca a mintit Curtea Europeana a Drepturilor Omului: „Domnule judecator, e ca la penitenciare, unde eu m-am dus si-am mintit la CEDO, si spun bine mintit la CEDO, eu am mintit acolo ca noi am asigurat buget pentru sapte penitenciare... Erau niste bune intentii, in realitate nu avem acesti bani”. Sefa Inaltei Curti era sa se inece auzind una ca asta. LUJU.RO

# FENTE date 13 September 2016 21:51 +1

PRUNA ASCUNDE REBUTURILE DNA – Senatorul Valer Marian o acuza pe ministresa Justitiei ca sfideaza Parlamentul si favorizeaza parchetul lui Kovesi. Valer Marian o someaza pe Pruna sa explice de ce a fentat legea si nu a prezentat in Parlament raportul de activitate al DNA pe 2015: „Va solicit sa-mi comunicati daca aveti in vedere efectuarea unui audit asupra activitatii DNA, tinand cont de procentul mare de achitari si de condamnari cu suspendare conditionata inregistrate de DNA”

# Defrișările ilegale nu-s prioritare date 13 September 2016 10:25 +3

DNA pritocește dosarul defrișărilor ilegale. C. Bâlc, fost şef al Districtului Silvic nr. 3 din cadrul Ocolului Silvic Someşul Rece, a făcut dezvăluiri pentru Neuer Weg. „Am făcut şi eu parte din ceea ce se numeşte ‘mafia lemnului’. Nu am nimic de ascuns. Am făcut şi eu parte din asta. La început nu mi s-a să părut aşa extraordinar. Mici furtişaguri au început deja după Revoluţie. Toţi am pus în buzunar. Am fost părtaş. După o vreme, nu am mai suportat. Prea s-a întins ‘ţigănia’. La început se fura mai puţin. Dar apoi se venea deja cu pretenţii cu zeci de mii de euro. Ni se spunea: ‘Trebuie să ajutaţi campania electorală’. Ei ştiau că eu, în calitate de şef de district, îi pot ajuta (cu bani) în campania electorală”, a declarat Bâlc. El a făcut autodenunț la DNA în 2013. http://www.gandul.info/stiri/un-padurar-din-cluj-recunoaste-ca-a-facut-parte-din-mafia-lemnului-si-ca-a-fost-platit-de-schweighofer-daca-vezi-ce-e-pe-teren-faci-infarct-14345177

# LAUDA DE SINE NU MIROASE-A BINE date 13 September 2016 19:16 +1

Sefa DNA a prezentat, joi 25 februarie 2016, raportul de activitate pe anul 2015 al parchetului anticoruptie. La prezentarea bilantului au fost invitați ambasadori si oficiali ai ambasadelor de la Bucuresti. De altfel, Laura Codruta Kovesi a tinut sa le multumeasca acestora din urma pentru sprijinul acordat, confirmand astfel, la randul ei, statutul de colonie pe care Romania a ajuns sa il aiba. Sefa DNA a semanat cumva cu un politician aflat in campanie electorala. Astfel, Kovesi s-a urcat pe valul de emotie creat de tragedia de la Colectiv si si-a asumat un rol mesianic, afirmand ca procurorii trebuie sa-si dedice activitatea pentru curatarea tarii. Kovesi nu a amintit nici macar o data despre drepturile omului si despre obligatia ca acestea sa fie respectate. Ar fi fost poate bine sa faca acest lucru, in conditiile in care exista nenumarate cazuri de oameni defilati in catuse, terfeliti prin comunicate de presa sau prezentati ca niste corupti notorii si apoi achitati in instante

# bîrfe mondene date 13 September 2016 22:42 +2

Nefirescul unor astfel de intalniri, arata profesorul Ion Popa sta in faptul ca "ambasadorii sau ceilalti diplomati straini nu sunt juristi, oameni de drept in sensul stiintei dreptului, cu care reprezentantii justitiei romane sa poata eventual schimba idei profesionale ori sistemice, ci au cu totul alte profesii ori insarcinari, straine sau nefamiliarizate cu ceea ce presupune organizarea judiciara, statutul magistratului ori corelarea acestora intr-un sistem coerent specific stadiului de dezvoltare actual al societatii romanesti". luju.ro Pentru aceste intalniri, judecatorul Ion Popa ii gaseste responsabili nu pe cei care aleg sa participe la astfel de intaniri, ci chiar pe decidentii politici romani care nu au nicio reactie sau dorinta de a clarifica scopul acesotr practici.

# Mr K e tufa de VENETIA in drept date 13 September 2016 22:45 +1

Klemm a absolvit Indiana University cu o licență în economie și istorie și Stanford University cu un masterat în Politici internaționale de dezvoltare. wikipedia

# diletantism Mr K date 15 September 2016 22:39 +1

"Cred că se transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățenii români când politicieni care au fost, în acest caz, investigați, judecați și apoi condamnați la închisoare sunt aleși primari", a afirmat diplomatul american, potrivit Agerpres

# STATISTICA, BAT-O VINA date 14 September 2016 21:01 +1

STATISTIC, DNA E CEL MAI INCOMPETENT PARCHET – Procurorii anticoruptie se lauda in ultimul bilant cu o rata de achitari de 7,6%. Fata de media nationala (1,6%), cifra avansata de DNA este catastrofala. Cele 973 de condamnari si 96 de achitari definitive din 2015 indica, in realitate, un procent chiar mai rusinos: 9,8%. Ingrijorator este si temeiul solutiilor judecatorilor: 13 achitari pe litera a („fapta nu exista”) si 32 pe litera c („nu exista probe”). luju.ro

# diletantism DNA date 15 September 2016 15:00 +1

Procurorii anticoruptie au reusit contraperformanta de a incasa 109 achitari in 51 de zile. Cele mai multe solutii de achitare sunt definitive si, ca o dovada in plus a diletantismului DNA, au fost dispuse pe lipsa de probe. Dimensiunile prapadului sunt colosale daca raportam aceasta cifra la cele 96 de achitari din 2015 cu care facea parada Codruta Kovesi prin Sala de Marmura a Cercului Militar, la ultimul bilant anual al DNA. luju.ro

# Cetateanul roman date 12 September 2016 19:20 +17

Nu e nici pe departe ultimul. Eu zic ca mai suntem multi romani adevarati. Important e sa strangem randurile, sa ne manifestam si sa nu uitam versurile Imnului National!

# Cetateanul roman date 12 September 2016 21:04 +12

Cinste si respect, Chris Terhes!

# Un_justitiabil date 12 September 2016 19:41 +2

Ptr @ Carcotas ... care tara monser? Ca vreo 4 milioane de-ai nostri is pe-afara si-i doare-n cuc de justitie, etc. (daca au "baiuri" cer judecarea spetei prin tarile pe unde muncesc), iar cei ramasi in tara is multi ... da' prosti: "nu-i problema mea, nu ma bag". Sa-i vezi ce urla contra justitiei cand li se amana cauza ca judecatorul a picat grav bolnav sau pierd pentru ca, desi aveau dreptate, judecatorul nu mai face fata la peste 70-80 de cauze/sedinta de judecata si nu a avut timp sa studieye, pe indelete, probele lor. La ala in america cand judecatorul de scaun, ALES DEMOCRATIC de popr, nu numit, are 7 sedinte in aceeasi zi, judeca 2 cauze cel mult 3, restul ... le amana pe motiv ca nu poate judeca impartial fiind obosit. Ai nostri is pe baricade cu de 20 de ori mai mult ca aia din America. Ce-i drept, diferenta e mare: noi tot cu "limba de lemn" am ramas in sala de judecata, de se uita justitiabilul ca la urs cand vorbeste presedintele cu avocatii :D  Asa ca ... un mare FLIT!

# Carcotas date 13 September 2016 18:45 +2

Tara din care eu inca fac parte. am prins si vremurile de dinaintea mndatului Stoica la Justitie si trebuie sa-ti spun ca si pe atunci se punea problema actului de justitie necalificat iar juzii se aparau ca nu au timp sa citeasca: aveau de trei ori mai putin ca acum. La ei e boala boiereasca: nu-i pedepseste nimeni pentru lene si nici nu doare

# MariaM date 12 September 2016 20:43 +11

Sa mai adaugam la vinovati si Administratia Obama care, in loc sa penalizeze deraierile de la democratie a regimului Basescu si apoi a celor ale succesorului lui Basescu si ale DNA, aceasta administratie, prin glasciorul ambasadorului sau si a glascioarelor ambasadorilor Frantei, Marii Britanii, Germaniei si Olandei, criticau pe oricine ar fi spus ceva despre abuzurile lui Kovesi, despre infiltrarea SRI in Justitie, in economic, in orice domeniu al vietii romanesti. Si mai tranteau o medalie pe impaunatul piept kovesist. Informatiile de unde si le luau acesti ambasadori? De la ONG-urile sorosist-macoviste. Nici macar nu erau invitati la conferinte ori receptii cei care maraiau in front... Le placea rau de tot statutul de colonie atasat Romaniei... Ba chiar au pus la cale impreuna cu Iohannis aducerea unui guvern din exterior "tehnocrat", cica, in fapt, executant la milimetru a comenzilor primite. Curat murdar, coane Fanica.. Mamaliga fierbe mult dar cand explodeaza, Doamne fer!

# SUA se amesteca pe varii căi date 12 September 2016 23:06 +6

Infiinţand premiile "Femei Curajoase din întreaga lume", SUA isi permit sa se amestece in politica altor tari. In necunostinta de cauza, micuta ex-baschetbalista = L. C. Kovesi fu poreclita femeie curajoasa, 11.04.2014.

# ce mi-e BUCURESTI, ce mi-e BUDA&PESTA date 13 September 2016 00:16 +4

Vizitînd Romania, H. Clinton ne-a acuzat de antisemitism. Așa i-o fi șoptit diplomatul SUA. “Antisemitismul le aduce bani, de aceea spun că în România e anitsemitism”, a afirmat Eli Caufman, rabin şi istoric de origine română. Să fim înțelegători, tante Haș avu probleme la creier. https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2013/01/02/the-political-reality-of-hillary-clintons-health/

# Ko se rușinează date 13 September 2016 10:47 +1

Femeia curajoasă Kovesi se rușinează de capodopera sa! DOCTORATUL LUI KOVESI ESTE FERECAT – Senatorul Valer Marian cere sesizarea PICCJ pentru anchetarea acuzatiilor de plagiat la adresa sefei DNA! http://www.luju.ro/dezvaluiri/musamalizari/doctoratul-lui-kovesi-este-ferecat-senatorul-valer-marian-cere-sesizarea-piccj-pentru-anchetarea-acuzatiilor-de-plagiat-la-adresa-sefei-dna-specialistilor-care-au-studiat-teza-de-doctorat-le-a-fost-teama-sa-se-pronunte-public-asupra-acuzatiilor-de-plagiat

# TROC KOVESI-UDREA RECIPROC AVANTAJOS date 13 September 2016 10:55 +2

KOVESI a făcut pierdute cele 60-80 CD-uri cu înregistrări dosar ALRO iar Udrea (patron EVZ) a șters documentul în care Kovesi respinge acuzele de plagiat! Procurorul general consideră acest subiect o tentativă de a atrage Ministerul Public în controverse care nu au legătură cu activitatea judiciară. În același timp, va sesiza CSM pentru apărarea reputației. Acesta cică fu un articol, dar nu mai poate fi regăsit. Verificați: http://www.evz.ro/kovesi-respinge-acuzele-de-plagiat-982148.html

# Ambasadele își depășesc atribuțiile date 12 September 2016 23:09 +8

Cert este că acceptarea unor astfel de depăşiri ale atribuţiilor din partea ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti trebuie să înceteze. Iar pentru asta e nevoie de reacţia fermă a instituţiilor statului, căci, oricît de necrezut ar părea, chestiunea aceasta ţine de siguranţa naţională, întrucît nu este normal să sărim toţi la gîtul unui ungur care cere autonomia Transilvaniei, dar să ne băgăm sub masă cînd un ambasador joacă în picioare Parlamentul! Aşa nenorocit cum îl consideră unii, el este, ca în oricare altă ţară, organul reprezentativ al poporului român, rezultat din voinţa liber exprimată la alegeri. Şi trebuie să fie respectat inclusiv de către ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, fie ei reprezentanţi ai licuricilor mari, fie ai celor mai mititei. http://www.cotidianul.ro/ambasadele-din-bucuresti-isi-depasesc-atributiile-si-autoritatile-noastre-tac-chitic-264312/

# MODA RETRO in diplomatie date 13 September 2016 00:02 +7

SUA practică diplomatia din epoca feudala. Ambasadorii italieni în secolul XVI primeau două serii de instrucțiuni, primele erau oficiale, iar celelalte secrete. Li se recomanda să se orienteze la condițiile locale în limitele prudenței, să se amestece în intrigile de la curte, să dobândească prieteni influenți prin intermediul mituirii.

# mituire modernă date 13 September 2016 02:23 +6

PE BANII MARILOR AMBASADE – Freedom House, organizatia de suflet a Monicai Macovei, finantata de marile ambasade, instruieste varfurile Justitiei romane care fac partie la Ambasada SUA. Toata floarea cea vestita a DNA participa la “training-urile” Freedom House unde se gandesc legi. Laura Kovesi, Livia Stanciu, Oana Haineala, Bogdan Licu, Camelia Bogdan, Daniel Morar, Cristi Danilet sunt numai cateva dintre numele care raspund invitiatiilor lui Guseth. Unii incaseaza bani - luju.ro

# M. Guest ne trage de urechi date 13 September 2016 00:12 +6

“S-au terminat conflictele de interese? Daca nu, ce progrese au determinat pana acum masurile luate? Declaratiile de avere pe care oficialii trebuie sa le completeze, asa cum se procedeaza in prezent, oglindesc cu adevarat averile acestor oficiali? Se poate vedea, datorita acestor masuri, daca se abuzeaza de functiile publice pentru avantaje personale? Sunt privatizarile suficient de transparente chiar si acum? Am vazut vreo inculpare la nivel inalt, in ciuda tuturor acuzatiilor de coruptie, care abunda, sau vreo declaratie a P.N.A. ca aceste acuzatii au fost verificate si a reiesit ca sunt nefondate?” - Michael Guest, 2 februarie 2004.

# M. Guest se spovedește date 13 September 2016 01:31 +1

"Nu am simţit personal niciun fel de discriminare. Nu că m-aş fi aşteptat să mă confrunt cu aşa ceva, eram ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti şi oamenii cu care mă întâlneam mă tratau foarte bine. Au fost ocazii în care am auzit lucruri spuse în spatele meu referitoare la faptul că eram gay. Vă amintiţi desigur de atacurile publice împotriva mea proferate de Vadim Tudor şi de alţii ca el din acea perioadă, dar la care establishmentul politic a răspuns solidarizându-se cu mine şi şi-a cerut scuze pentru ce acesta a spus. Am călătorit prin ţară, uneori cu partenerul meu sau fără, oamenii erau foarte ospitalieri şi m-au făcut să mă simt bine primit, ca acasă." E mîndru de statutul său, în ton cu BUCHAREST PRIDE, făcîndu-ne părtaș șa fericirea sa cu iubițelu - v. poza: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/06/06/guest-casatorii-homosexuale-gay-fest-bucuresti/

# A cobit TRIBUNUL... date 13 September 2016 10:12 +3

M. Guest, primul homosexual declarat confirmat in functia de ambasador al SUA si primul care s-a prezentat la post impreuna cu partenerul sau, s-a retras din serviciul diplomatic dupa o cariera de 25 de ani, a relatat "The New York Times". In discursul de retragere, sustinut in Sala Tratatelor a Departamentului de Stat, in prezenta unor oficiali de rang inalt, a colegilor si a prietenilor, Guest a declarat ca paraseste o cariera la care tine foarte mult, intrucat demersurile sale de a asigura pentru partenerii diplomatilor homosexuali un tratament egal cu cel al sotiilor sau sotilor diplomatilor heterosexuali au esuat. "In ultimii trei ani, am cerut cu insistenta secretarului (de stat, Condoleezza Rice, care nu a participat la eveniment) si echipei sale de conducere sa remedieze politicile care ii discrimineaza pe angajatii apartinand comunitatii gay sau lesbiene. Dar nu am obtinut nici un rezultat, iar eu m-am simtit silit sa aleg intre obligatiile fata de partenerul meu..."

# Mr Klemm sustine incompetenta date 13 September 2016 00:19 +4

"Sustin in totalitate munca doamnei Kovesi.”. Își însușește și erorile Luluței? "Persoana care a făcut expertiza în acest dosar este acreditată pe domeniile pe care a făcut expertiza". Poate aţi acreditat-o dumneavoastă în ultima perioadă. În anul 2008 doamna Aurelia Nicolae nu era decât specialist in niciun caz nu era expert în evaluarea valorii de piaţă a societăţilor comerciale. Pentru a evalua o societate comercială este nevoie de un expert contabil, un expert în studiul pieţelor specifice, un expert financiar şi un jurist. O astfel de evaluare este un proces de durată şi nu se poate face în cinci zile. Tot ce spuneţi este o mare minciună. Încercaţi să induceţi ideea că apăraţi persoanele care lucrează în cadrul DNA. Dacă luaţi apărarea unei persoane care a produs un mare fals economic pe baza căruia 12 persoane sunt condamnate, nu face decât să decredibilizaţi instituţia pe care o conduceţi. Ascundeţi cu intenţie, falsul şi incompetenţa." www.dcnews.ro

# obligată să greșească date 15 September 2016 14:56 +1

Fostul specialist economist al DNA-Targu Mures Dumitru Gheorghiu a dezvaluit ce i-a spus experta DNA care a intocmit raportul de evaluare in "Dosarul Telepatia", Aurelia Nicolae: "Specialista DNA nu a gresit. A fost obligata sa greseasca prin umflarea prejudiciului. Eram in delegatie si am trecut pe la biroul ei sa o vad. Plangea si lucra la raport. Mi-a spus ca a urlat procurorul la ea si ca trebuia pana dimineata sa predea raportul"

# Mr Klemm ne scapă de corupție date 13 September 2016 00:23 +7

'Lăsați-i pe acești imigranți să devină parte a acestei noi Românii pe care o creați, una lipsită de corupție, în care principiile statului de drept se aplică tuturor cetățenilor și fiecăruia în parte și în care fiecare membru al societății are ocazia de a contribui la vibranta cultură și economie a României.' Frumos musiu Klemm da’ cati refugiati a primit pana acum SUA? Ca e bogata si si-ar permite…Klemm asta ma face sa regret perioada cand Romania n-avea ambasador american…

# Mr Klemm să fie generos cu mexicanii date 13 September 2016 02:14 +4

"Cum să nu te revolți atunci când îl vezi pe ambasadorul american că îți vorbește sfătos despre statul de drept, în timp ce încalcă fără remușcări normele dreptului internațional codificate în Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice dintre state?! Cum să nu te cuprindă o sfântă indignare când același domn te îndeamnă să îi primești cu căldură și chiar să îi naturalizezi cu generozitate pe imigranții arabo-musulmani, la numai câteva săptămâni după ce tot el ne explica cu aceeași convingere că ridicarea vizelor de călătorie pentru români în SUA este exclusă și în timp ce țara sa a înălțat un zid (asemănător celui construit de comuniști la Berlin în timpul Războiului Rece) pentru a opri imigrația mexicană!? (Imigrație care înseamnă de fapt revenirea mexicanilor pe pământurile de unde au fost izgoniți prin forța armelor de nobilii înaintași ai dlui Klemm.)" A. Severin

# Andrei Muresan date 13 September 2016 00:26 +7

Am fost invitat de multe ori la Ambasada Americana de la Bucuresti, in special de "Ziua Americii", dar si la alte intalniri protocolare de exceptie. Erau invitati in mod special doar cei care faceau ceva din mediul privat pentru Romania, nicidecum oameni de stat sau indivizi si individe din Justitie, armata, etc. Guvernarea Romaniei era tinuta la distanta si era normal, America nu intervenea in procesul de conducere. Acum, vad ca situatia este total diferita: America invita toti fii si fiicele comunistilor si securistilor. Incredibil!? Ce pot acesti tortionari stalinisti face pentru Tara si ce lagatura are ambasada cu astfel de indivizi si individe? Este stiut ca aceste cozi de topor nu fac decat rau legaturii cu America, pentru ca ei sunt proveniti din structuri securiste. Daca as fi invitat astazi de Ambasada la astfel de intalniri, as refuza politicos si as raspunde cu urmatorul mesaj: "sunt de plans, sa vad acolo pe Kodruta".

# buluceală la ambasadă date 13 September 2016 01:42 +3

Si in acest an, la Ambasada SUA au dat buluc capii Justitiei si ai serviciilor secrete. Toti s-au incolonat si au asteptat cuminti sa dea mana cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, si sa fie bagati in seama de reprezentantul „Marelui Licurici” in Romania. Evident, de la evenimentul organizat de Ambasada SUA la Bucuresti nu putea sa lipseasca sefa DNA Laura Kovesi.

# Ko face ca maimuța date 13 September 2016 19:27 +2

Doamna Kovesi are 6 ani de Procuror General, 3 ani de procuror sef DNA. Daca faci declaratii ca marea problema a Romaniei este coruptia, unde Dumnezeu ai fost tu in astia 9 ani? Pai ai fost Procuror General al Republicii, deci n-a existat niciun progres? Nu s-a diminuat la nivel inalt, la nivel mediu, nicaieri nu s-a diminuat coruptia? Problema este ca am intrat in jocul ambasadorilor, si cand spune ambasadorul nu stiu carui stat occidental trebuie sa fac eu, ca procuror sef sau Procuror General, ca maimuta si sa spun ‘da, e o coruptie extraordinara la noi’ ..BASESCU, 10 NOV 2015

# L bis date 18 September 2016 18:25 +1

Oare la fel se încoloneaza sa-l felicite si pe ambasadorul din Angola (de exemplu), de ziua nationala a tarii sale?

# Domnul Klemm a coborât în ochii unora date 13 September 2016 00:29 +3

"Dar cel mai grav mi se pare să admiţi acest mijloc în lupta anticorupţie. Adică o manevră puturoasă, o manevră tipică a politicianului corupt din România, adică a-l folosi pe acest impostor... Este un impostor. Este individul cu declaraţiile alea... Ciocănarul de la Roger Waters, care stătea cu ciocanul acolo să spargă zidul Casei Poporului. Care, de altfel, a fost părtaş la toate nefăcutele PSD-ului în materie de antijustiţie, începând cu 2012. Ce, a făcut vreo opinie separată? Până la proba contrarie, (întâlnirea dintre Hans Klemm şi Valeriu Zgonea – n.r.) este o prostie. Cred că a fost greşit informat că trebuie să facă treaba asta. Sau e o confuzie. E unul din cele mai frumoase nonsensuri pe care le-am văzut în ultima vreme. Ce să rezulte de aici? Nimic. Domnul Klemm a coborât în ochii unora ca mine, de exemplu - şi cred că nu sunt singurul -, prin acest gest. Singurul efect a ceea ce a făcut domnul Klemm este degradarea în imagine a domniei sale”, a declarat CTP.

# Mr Klemm făcu SUA de ocară date 13 September 2016 10:29 +3

NÉPSZABADSÁG (Ungaria), 16 mai 2016 – "În zadar s-a implicat demonstrativ ambasadorul SUA de la Bucureşti în favoarea preşedintelui social-democrat al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru a nu fi schimbat din funcţie."

# lobby aiuristic date 13 September 2016 10:31 +2

"Domnul Zgonea este un persoană care nu are nicio cădere, nicio putere cu privire la problemele pe care le-a enumerat domnul Klemm. Din poziţia de preşedinte într-un picior de scaun, domnul Zgonea nu poate să rezolve nimic din tot ce a enunţat domnul Klemm. (...) Ne aflăm în faţa unei discriminări. A ales un politician aflat într-o conjunctură cât se poate de specială în momentul de faţă să iasă cu el într-o conferinţă de presă. Nu se justifică după părerea mea sub nicio formă".

# Mr Klemm bate voios cîmpii date 13 September 2016 10:39 +3

"Pentru a suda legăturile dintre cele două ţări este obligaţia mea ca ambasador să mă întâlnesc cu guvernanţii, liderii economici şi culturali din România". Deci văduva veselă Stanciu, Bobocika dnei Gâscă Berlineză, V. Zgonea fac parte din elită :P

# N-AI SĂ VEZI date 14 September 2016 17:44 +2

Ţara care are ca simbol „Statuia libertăţii” ne-a arătat şi în 2015 o simpatie exagerată faţă de şefii unor instituţii care, prin natura lor, îngrădesc libertăţile oamenilor. Astfel, deşi este foarte cunoscut Cazul „Rarinca vs. Stanciu&Kovesi” s-au aflat în curtea Ambasadei americane toţi şefii Parchetelor, îmbrăcaţi în haine de gală, în frunte cu Laura Codruţa Kovesi, decorata din anii trecuţi! Ne aşteptam ca, măcar simbolic, să fie invitată şi Mariana Rarinca, devenită un adevărat „simbol al bătăliei pentru libertate” în România, care a fost achitată după ce a stat în puşcărie 191 de zile, însă Ambasada americană i-a preferat pe Livia Stanciu, preşedinta ÎCCJ, cea care a generat acest caz dramatic, şi pe Marius Iacob, adjunctul şefei DNA, cel care a dispus începerea urmării penale în acest caz chiar în ziua depunerii plîngerii la DNA!

# Salvamar date 13 September 2016 01:36 +2

Ambasadorul Klemm ne spune in clar ca o echipa formata din cel putin 10 persoane de la FBI, Secret Service si ambasada sunt in permanenta la dispozitia DNA; de altfel FBI are si un birou in DNA. Adica nu e legal ca dosarele sa se faca cu sprijinul SRI, dar este legal ca DNA sa lucreze cu servicii secrete straine si sa le ofere informatii despre politicienii romani si oamenii de afaceri romani. Va mai mirati ca DNA distruge mediul de afaceri romani si ca le da informatii care pot fi folosite de americani pentru a santaja politicieni romani in favoarea intereselor SUA si pentru a elimina de pe piata afacerile romanesti?

# UMILIREA e a noastra, a tuturor date 13 September 2016 01:39 +3

Interventia brutala a lui Hans Klemm in treburile interne ale Romaniei: „Umileste nu doar autoritatile statului roman ci si pe fiecare dintre noi... Aceasta actiune obedienta a incurajat ambasadorii americani sa incalce toate normele acceptate ale diplomatiei” - A. NASTASE

# mesaje acceptate de ţările gazdă date 13 September 2016 02:03 +2

În nici un caz un ambasador nu are în caietul lui de sarcini exprimarea publică a unor astfel de puncte de vedere referitoare la problemele interne ale ţării unde activează! Singurele mesaje acceptate de ţările gazdă sînt cele formale, ocazionate de sărbători naţionale, de momente tragice, cînd transmite condoleanţe în numele ţării sale şi altele de acelaşi fel. În rest, un ambasador are o prezenţă discretă. Observăm însă la noi o atitudine incredibilă de slugărnicie faţă de orice ambasador care ne trage de urechi cînd i se scoală lui vreo idee despre politica din România.

# Zimba date 13 September 2016 10:09 +2

OARE in Germania, Franta, Italia, Olanda, Danemarca, Suedia, Elvetia etc - Ambasadorul SUA face astfel de mîrlănii? Se ocupa Ambasadorii cu administrarea statului in care sunt oaspeti??? Cum ar fi daca Ambasadorul Romaniei ar susține unele modificari legislative, chiar de bun simt, catre Congresul SUA, s-ar supara un pic politicianu americanu nu-i asa?

# DEFORMAȚIE PROFESIONALĂ date 18 September 2016 18:21 +2

Așa s-o fi purtat Mr Klemm în Timorul de Est și Trinidad Tobago :P

# DODI date 13 September 2016 02:06 +2

Ambasadorii ar trebui să studieze ce înseamnă România și românii când vin la noi, să-și vadă de fișa postului și să nu mai dea lecții. Ar trebui să știe acești jandarmi mondiali că românii au o istorie de mii de ani, nu câteva sute ca ei. De asemenea ar trebui să știe că prezumția de nevinovăție primează și că nu ei sunt cei mai în măsură să ne dea nouă lecții. Este drept că mai avem unele probleme ca popor, precum deraierea DNA și SRI de la locul și rolul lor stabilit de legile țării. Dar și la acestea soluțiile vor fi tot românești. Poporul român este mai deștept de cum cred oficinele SRI, DNA și unele ambasade, și alege în cunoștință de cauză. Nu micile abateri prezentate de aceste gazete de perete ne caracterizează. Și nici acest om politic-cabotin care ocupă vremelnic și nemeritat scaunul de la Cotroceni (parașutat fiind tot de ei). Când vom avea și țara condusă de adevărații români, patrioți și cu bun simț, atunci vom da noi lecții acestor ambasadori amatori.

# Așa ambasador ne trimise SUA? date 15 September 2016 18:01 +1

„Hans Klemm s-a dovedit a fi doar un diplomat insuficient pregătit pentru postul de ambasador al țării sale în România și, din această cauză, uşor de păcălit de nişte şmecheri din administraţia locală din Covasna. Nu dați cu pietre în SUA din cauza lui Hans Klemm", a scris Băsescu pe Facebook.

# ION ROMÂNU date 15 September 2016 18:16 +2

MIZERIE AMERICANA! Ambasaborul Hans Klemm al SUA TREBUIE declarat "PERSONA NON GRATA" avand in vedere ca in poza cu un asa zis steag secuiesc da impresia (sau chiar aproba!) un teritoriu nestatal si in contradictie cu Constitutia Romaniei! Romanilor nu fiti orbi "pas cu pas" se tinde spre ne respectarea legii romane, ruperea unor teritorii romanesti si ne respectarea tratatelor internationale de catre unguri! CE FACE PRESEDINTELE ROMANIEI CARE ESTE GARANTUL CONSTITUTIEI ROMANIEI?

# VP date 15 September 2016 22:43 +1

Daca oficialii statului roman, presedinte, prim ministru , sef senat, sef camera deputatilor nu iau o pozitie clara, explicita, fara echivoc, inseamna ca sunt partasi la acest gest de jignire a statului roman, a poporului roman, la fel de grav ca intelegerea Ribentrop-Molotov raportat la zilele de acum!

# Koczka date 15 September 2016 22:47 +1

Poate nu se stie dar nu mai exista secui nici in Ardeal si nici aiurea. Numai in cartile de istorie. Vezi recensamant 2011. http://www.cunoastelumea.ro/stupoare-in-romania-nu-mai-traieste-niciun-secui-tinutul-secuiesc-va-fi-desfiintat/

# revo date 15 September 2016 23:00 +1

N-a fost o greseala nevinovata iar tu nu ai fost doar "politicos". Ai executat un ordin. Am inteles foarte bine mesajul si acum stim care va este politica. Intelegem ca s-a terminat cu politeturile si amabilitatile de fatada. Acum ne dati foc, asa cum ati dat foc Iugoslaviei, Iraqului, Afganistanului, Siriei, Vietnamului.

# Billy date 15 September 2016 18:19 +2

Asta nu este ambasador veritabil, este agent CIA sub acoperire trimis pentru destabilizarea situatiei din zona.

# Lagardere date 15 September 2016 22:26 +1

Acest domn stie prea bine ce face, gest cu gest. Gesturile unui ambasador au semnificatii deosebite si trebuie citite ca atare. Adica: daca se scarpina la...pardon, spate, in timp ce vorbeste despre Congo, asta inseamna nu ca ar avea viermisori ci ca situatia de acolo il impresioneaza fix in dos. Daca ia pozitia de drepti cand vorbeste despre armata amaericana, asta inseamna respect si onor. Asadar, daca merge in acel tinut cu vajnice si vesnice tendinte separatiste si se pozeaza cu steagul separatistilor, el da un mesaj. Si acest mesaj nu este " uitati-va diseara pe Cartoon Network ca se da Popeye marinarul " ci " curaj, baieti, e momentul sa va miscati ca noi va sustinem"... Ceva de genul Serbia- Kosovo?

# locul diplomaților a fost luat de militari și de securiști date 18 September 2016 15:45 +1

Americanii nu mai pot să înțeleagă lumea. Asta în principal pentru că locul diplomaților a fost luat de militari și de securiști. Klemm asta este: un operativ al serviciilor de informații, uns ”ambasador” într-o margine păduchioasă de Imperiu, cu care Imperiul nu știe ce să facă, în ultimă instanță. Iar ambasadorul, lăsat de capul lui, se poartă ca un stăpân, pentru că știe că nu va suferi nicio consecință ca urmare a faptelor sale. Cum n-a suferit nici Gitenstein. Și nici altul, înaintea lor. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/09/14/ambasadorul-sua-hans-klemm-steagul-secuiesc-america-dezmembrarea-romaniei-secesionism-federalizare-dezintegrare-teritoriala-model-iugoslav-2018/

# Unirea cu Romania date 20 September 2016 20:09 +1

In declaratia sa, ambasadorul Pettit a specificat ca spusele sale nu sunt opinii personale, ci reprezinta 'desigur politica noastra', adica, ale Departamentului de Stat, argument care ne-a provocat o profunda ingrijorare pentru viitor. Sigur ca, din punctul de vedere al dreptului international, Romania a fost primul stat care a recunoscut si recunoaste in continuare fara rezerve statalitatea, suveranitatea si independenta Republicii Moldova. Aceasta stare de fapt nu va putea sa impiedice vreodata libera manifestare a aspiratiilor majoritatii cetatenilor Romaniei si Republicii Moldova spre unire. Or, declaratia ambasadorului american lasa sa se inteleaga foarte limpede ca SUA nu este favorabila si descurajeaza acum si in viitor revenirea Basarabiei la tara-mama. http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/basarabia-pamant-romanesc-declaratia-senatului-romaniei-pentru-condamnarea-ineptiilor-debitate-de-ambasadorul-sua-la-chisinau-james-pettit-a-fost-adoptata-cu-49-de-voturi-pentru-si-un-vot

# frei_herr date 15 September 2016 22:54 +1

S-a modificat cumva, pe 'shestache', ceva in statutul diplomatzilor? Rolul unui ambasador intr-o tzara straina nu mai e sa promoveze bunele relatii ale tzarii sale in tzara in care e ambasador? Acum se face ... lobby pt. diverse grupuri si minoritatzi etnice autohtone?!?

# Avem autorități române relevante? date 16 September 2016 09:15 +1

''Ambasadorului britanic i-a fost înmânat un steag de către preşedintele Consiliului Judeţean Harghita. Guvernul britanic nu are nicio poziţie referitoare la statutul acelui steag, aceasta este o chestiune pentru autorităţile române relevante'', a comentat Biroul de presă al Ambasadei Marii Britanii, pentru TVR. http://www.gandul.info/stiri/ambasadorul-marii-britanii-fotografiat-cu-steagul-tinutului-secuiesc-15713208

# Ilie Mihalteanu date 15 September 2016 18:04 +2

De ce ... asta de ambasador nu s-a fotografiat si cu steagul altor minoritati ? Pt ca nici o alta minoritate din Romania nu are steag si stema si nici nu vrea autonomie teritoriala sau integrarea Transilvaniei la Ungaria, asa cum vor rusii, americanii si ungurii. Pactul Ribbentron-Molotov se va numi acum Pactul Obama-Putin si are ca scop tot DEZMEMBRAREA Romaniei, ca in 1940, iar rahatul asta de ministru de externe zice ca nu s-a intimplat nimic !!! Tot asa a fost si atunci, caci regele si guvernul au ignorat preconizata dezmebrare a Romaniei si au cedat Rusiei Basarbia si ungurilor Transilvania de Nord-Est pt ca asa au vrut Hitler si Stalin.

# Emil date 15 September 2016 18:24 +2

Intâi atacul din Republica Moldova acum cel din Secuime. Ăsta-i mulțamul pentru baza NATO de la Deveselu respinsă subtil cu miscări de stradă de cehi și polonezi! Și ungurii și polonezii după o acemenea batjocoră blocau baza cu demonstranți și le cereau să-și ia catrafusele și să plece.

# Spirt date 15 September 2016 23:54 +1

1. Imediat ce Romania a aderat la AIIB, alternativa la actuala ordine mondiala la FMI, ambasadorul Petit a dat o declaratie intamplatoare! Pe masura ce adera la AIIB SUA pierde putere, pierde hegemonia. SUA reactioneaza foarte urat cand dolarul, unealta cu care ei fura planeta este pus in discutie. Vedeti Saddam, atacat doar pentru ca dorea sa treaca pe aur, colonelul Gaddafi, la fel. 2. Imediat ce Hollande ne-a invitat in armata europeana si am acceptat, SUA "din politete" flutura steagul secuiesc fara steagul romanesc prin jur. Cine-mi spune ca sunt intamplari este naiv!

# reactia tafnoasa a MAE??? date 16 September 2016 06:12 +1

IED: „Acum vad ca ne inflamam nespus pentru ca ambasadorul apare intr-o poza cu steagul Tinutului Secuiesc. Nu este cu siguranta cea mai inspirata ipostaza pentru ambasadorul SUA (explicata de dl Klemm), dar de aici pana la tulburarea creata, ingalbenirea ecranelor, reactia tafnoasa a MAE mi se pare totusi cale lunga”. bengosul2007: „Nu ne indepărtăm de americani, doamna Jurnalistă independentă, doar facem afaceri cu francezii, este adevărat cu mult profit pentru ei, dar ne mai scapă și nouă cate ceva. Doamna senior editor, nu putem să facem afaceri numai cu Microsoft și Bechtel, mama lui de jurnalism !” http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/jocul-cu-focul-ne-indepartam-de-sua-1436319#comentarii

# LILI date 15 September 2016 18:14 +1

Ambasadorul SUA a venit sa "rezolve" problema minoritatilor din Romania ca in SUA le-au "rezolvat": indienii stau izolati in rezervatii, fara locuri de munca, se drogheaza, au devenit obezi, iar negrii sunt ucisi zproape zilnic de politistii albi! Nu mai vorbesc ca nici azi negrii nu sunt EGALI cu albii, sa fim sinceri...Dar SUA da lectiii tuturor, azi terorismul mondial are o singura cauza: SUA si marile puteri au vrut sa instaureze "democratii" pe model american in Afganista, Irak, Siria, Libia, etc...impotriva vointei oamenilor de acolo... Si culmea e ca incep treptat sa recunoasca asta chiar occidentalii: mai zilele trecute Hollande identifica cauza terorismului caruia Franta i-a devenit loc de desfasurare: imperialismul american in Afganistan! La fel Parlamentul britanic a declarat ca in Libia interventia armata a Frantei si a UK a determinat aparitia islamistilor radicali in nordul Africii!!!

# NL date 15 September 2016 22:51 +1

Ce înseamnă, domnule, limbajul diplomatic, lucru mare! Dacă zicea ca s-a pozat cu steagul din prostie, nu-l credea nimeni. La nivelul asta, având în spate o super putere, prostia nu e o scuza. Altul, în locul lui, ar fi zis că era beat si a crezut că aia e fața de masă. Ar trebui să ne facem si noi poze cu steagul unionist si sa zicem ca Texas nu e SUA.

# Haiduc date 15 September 2016 23:50 +1

Domnule Ambasador, oare nu-i ajunge Washingtonului "primavara araba" si nenorocirile din Siria? Se vrea o primavara romano-secuiasca ? Vrea cineva un razboi in centrul Europei ? Rusii abia asteapta. Ei apar cu "eliberarea" si pacificarea. Chiar credeti ca romanii sunt asa amortiti cum par? Pe aici umbla o vorba : "Romanul e greu a-l porni, dar nici nu poti a-l mai opri !". Tot ce ati facut la Sf.Gheorghe, este doar un lobby pentru Putin si Orban. Mai vorbiti de parteneriat romano-american? Mai crede cineva ? Ati fost baut, cumva? Nu stiti in ce zona v-a trimis guvernul dvs si cu ce scop? V-am vazut la demonstratia feisbucistilor de dupa crima de la "Colectiv", cum ii sfatuiati pe "tinerii frumosi si liberi", sa ramana pe loc in piata si sa inflameze Romania. In ce scop va trebuia inflamarea Romaniei? Ăsta este rolul unui ambasador?

# lucid date 15 September 2016 22:57 +1

Este normal, oamenii aia vor sa isi faca o zona a lor in care sa se autoguverneze pe modelul Rezervatiilor Tribale ale Nativilor Americani din SUA. Ori persoana ca mai in masura cu are sa se sfatuiasca era evident dl ambasador al SUA. Pana la urma daca vor sa aiba si ei o Rezervatie a lor unde sa-si urmeze obiceiurile arhaice ale bastinasilor din zona, de ce nu?

# dima c. date 13 September 2016 02:11 +2

Domnule George Maior, In calitatea dumneavoastra de ambasador al Romaniei in SUA, va rugam sa adresati poporului american un mesaj prin care sa-i aratati "calea cea dreapta" pentru alegerea presedintelui SUA din toamna acestui an, eventual pe Trump si asta ca reciprocitate la ceea ce face dl.Klemm in Romania. Si poate le dati public si niste sfaturi privind Justitia americana.

# Mr Klemm se amestecă unde nu-i fierbe oala date 13 September 2016 02:17 +3

"Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloș că acțiunea ANAF nu a influențat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acționat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obținute prin acte de corupție și furate de la poporul român", a spus ambasadorul american, pe Facebook - See more at: http://www.covasna.e-vocearomaniei.ro/partide/klemm-sunt-de-acord-cu-ciolo-aciunea-anaf-nu-a-influenat-dreptul-antenei-de-a-emite#sthash.JXEuR2x2.dpuf

# diplomatie americana demodata date 13 September 2016 22:36 +1

,,Noi am privit cu simpatie Partidul Național Țărănesc în țară, după război. Dar asta nu însemnă că noi am legat întreaga noastră politică în mod exclusiv și definitiv de aceste partide sau de un grup cele controlează sau de cei ce pretind că sunt adevărații reprezentanți ai acestor partide, moștenitorii lor." Concluzia documentului rămâne absolut memorabilă:,,Este sarcina poporului român de mâine să decidă despre partide’’. http://jurnalul.ro/editorial/inalta-lectie-morala-a-diplomatiei-americane-din-1948-perfect-valabila-si-azi-712831.html

# Diplomatii vor circ cu catuse date 14 September 2016 17:37 +1

„Periodic, apar diversi ambasadori straini, de obicei aceiasi, in sir indian, si in momente specifice trimit declaratii in care precizeaza ca nu comenteaza cazuri individuale dar 'imunitatea nu trebuie folosita ca un scut'... Nu comentez cazuri individuale dar ma intreb de ce il macina pe un anume ambasador daca un parlamentar impotriva caruia A INCEPUT urmarirea penala este bagat sau nu si in lanturi” A. Nastase

# liderii de opinie = fripturiști la ambasade? date 12 September 2016 23:11 +3

... ziariştii ce obligaţii au de nu îndrăznesc să spună clar ceea ce se ştie în toată lumea: că ambasadorii n-au voie să iasă în public cu atacuri la unul sau altul dintre partidele din ţara unde ei se află cu serviciul? Dar poate că este adevărat ce se zice prin piaţă, că unii lideri de opinie din presă se duc cam des pe la anumite ambasade pentru a-şi prezenta rapoartele… cuvantul-ortodox.ro

# LA NOI E PUTRED MĂRUL date 13 September 2016 02:08 +2

Între maimuțele din presă se declanșează o întrecere sîngeroasă: Cine sună primele la ambasadele occidentale de la București pentru a întreba: Cutare lider politic a făcut și a dres. Ce părere aveți dumneavoastră despre asta? evz.ro

# KWJ, mîndru că-i sluga americanilor date 12 September 2016 23:14 +6

24 ianuarie, Iași, un localnic: „Iohannis, ai ajuns sluga americanilor, bă!” Klaus Iohannis: „Decât a rușilor, tot e mai bine așa!” Când vorbește liber, președintele spune adevărul. Este mândru că-i slugă.

# Ambasada SUA a recunoscut oficial... date 13 September 2016 00:36 +3

Ambasada SUA a recunoscut oficial implicarea in treburile interne ale DNA, in reactia referitoare la Ordonanta Prunei pe interceptari: „Parteneriatul Strategic SUA-Romania a condus la o cooperare din ce in ce mai stransa si mai importanta intre instituțiile de aplicare a legii in sprijinul luptei impotriva criminalitatii organizate internationale, coruptiei, criminalitatii cibernetice si terorismului”. Desigur, nu este prima confirmare de acest gen, existand de-a lungul timpului oficiali inalti americani care au vorbit despre sprijinul pe care SUA il acorda DNA. Practic, vin din ce in ce mai multe confirmari oficiale ca Romania nu mai este condusa de romani si ca am ajuns o colonie impartita intre marile puteri. Iar lucrurile vor continua in acest fel si in viitorul apropiat, cu aceleasi actiuni de distrugere a capitalului economic autohton si de decredibilizare a clasei politice romanesti, timp in care sefii din Justitie se vor ploconi pe la ambasade. luju.ro

# PARLAMENTUL călcat în picioare date 13 September 2016 01:57 +2

Cert este că acceptarea unor astfel de depăşiri ale atribuţiilor din partea ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti trebuie să înceteze. Iar pentru asta e nevoie de reacţia fermă a instituţiilor statului, căci, oricît de necrezut ar părea, chestiunea aceasta ţine de siguranţa naţională, întrucît nu este normal să sărim toţi la gîtul unui ungur care cere autonomia Transilvaniei, dar să ne băgăm sub masă cînd un ambasador joacă în picioare Parlamentul! Aşa nenorocit cum îl consideră unii, el este, ca în oricare altă ţară, organul reprezentativ al poporului român, rezultat din voinţa liber exprimată la alegeri. Şi trebuie să fie respectat inclusiv de către ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, fie ei reprezentanţi ai licuricilor mari, fie ai celor mai mititei. http://www.cotidianul.ro/ambasadele-din-bucuresti-isi-depasesc-atributiile-si-autoritatile-noastre-tac-chitic-264312/

# Ciocu mic că ai dosar DNA! date 12 September 2016 23:17 +3

"Iar principalii noştri factori de decizie politică ar trebui să ia exemplu de la omologii lor din Ungaria, Polonia şi Cehia, mai nou, care au început să adopte o atitudine mai verticală şi în slujba intereselor naţionale în raporturile cu aliaţii din NATO şi partenerii din Uniunea Europeană. Parteneriat să fie, dar cu respectarea principiilor consacrate de drept internaţional ale egalităţii în drepturi şi avantajului reciproc.", senator VM, premiat cu dosar penal pt. publicistica sa ('Fara Codrut si Codruta. Demiterea procurorului general al Romaniei si a procurorului sef al DIICOT','Laura Codruta Kovesi, procuror general din mila si mita portocalie', 'Cum s-au impartit parchetele in 2013', 'Controlul statului si al societatii in regimul Basescu', 'Daca procurorul sef al DNA n-ar fi trecut dreptul constitutional ca voda prin loboda', 'Autosesizarea si sesizarea PICCJ, DNA si DIICOT in legatura cu marea coruptie si crima organizata in perioada 2006-2012'...).

# Comunicat nediplomatic date 13 September 2016 01:45 +3

"Imunitatea parlamentara nu poate fi abuzata pentru a-i proteja pe indivizi de raspundere in fata legii”, comunicat Ambasada SUA, 17.02.2016. „Nu comentez cazuri individuale dar ma intreb de ce il macina pe un anume ambasador daca un parlamentar impotriva caruia A INCEPUT urmarirea penala (pentru ca nu mai are imunitate din 2003, conform Constitutiei modificate atunci) este bagat sau nu si in lanturi, asa cum, spre exemplu, se intampla in coloniile olandeze, pe vremuri? Sau daca el va sfarsi pe scut sau sub scut” - A. Nastase

# Mr Klemm ignorat de ROMÂNI date 13 September 2016 01:48 +3

Alegerea unor primari acuzati de posibile fapte de coruptie de catre DNA reprezinta o lovitura si pentru ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, cel care prin declaratiile si actiunile sale se comporta, in opinia noastra, ca un adevarat stapan al Romaniei. Cu cateva zile inainte de alegeri, calcand in picioare orice prezumtie de nevinovatie, Hans Klemm a indemnat romanii sa nu ii voteze pe candidatii cu dosare penale la DNA: „Eu incurajez partidele politice sa selecteze candidati care nu sunt acuzati de acte de coruptie si, de asemenea, incurajez romanii sa nu voteze candidati care au fost acuzati de coruptie”. Mesajul trimisului SUA la Bucuresti nu a avut insa niciun efect, Hans Klemm fiind ignorat de romanii care s-au saturat de catusele Laurei Kovesi. luju.ro

# ȚINTIȘOARE POLITICE date 13 September 2016 01:50 +2

Fostul sef al US Secret Service pe Europa de Est, Darren White: „Deseori oamenii pe care ii vezi anchetati de DNA, DIICOT sunt tinte politice... Acele structuri, SIE si SRI, sunt deseori folosite in scopuri politice”. Dupa cateva ore de tacere, Binomul si-a revenit si a pus cainii maidanezi sa schelalaie la americanul care a rupt lanturile omertei. Cica a fost dat afara din Serviciul Secret american, n-a plecat la cerere. Daca a stat 5 ani in România intr-o functie speciala, in cadrul Ambasadei, omul este bine informat despre realit​a​tile din tara noastra. Nici nu mai conteaza ca nu mai este functionar american.

# ambasadorii o ţin langa că Parlamentul împiedică Justiţia date 13 September 2016 02:00 +2

Ce se prefac, însă, că nu ştiu ambasadorii este faptul că la noi se deschid dosare penale pentru fapte de drept comun unor persoane care trebuie să fie pedepsite pentru atitudinea lor politică! Este imposibil să nu fi aflat ei ce ştie toată lumea pe aici, că deseori se folosesc dosare pentru a-l determina pe un politician să treacă de la un partid la altul sau să-şi ţină gura. În astfel de cazuri trebuie să intervină cenzura parlamentară, căci acesta este motivul pentru care Constituţia prevede acest filtru la arestarea unui parlamentar, ca nu cumva să se facă abuzuri în numele legii...Parlamentul nu poate opri o anchetă a procurorilor! S-a spus de mii de ori acest lucru, iar ambasadorii o ţin langa că Parlamentul împiedică Justiţia să-şi facă treaba! Ce naiba, e chiar aşa de greu de văzut că, prin arestarea cu cătuşe zornăite la TV, se urmăresc deseori scopuri politice clare? cuvantul-ortodox.ro

# lazarescu date 12 September 2016 21:34 0

:cry: :-| :roll:

# Ambasada SUA a pus umărul... date 13 September 2016 02:19 +2

"Băsescu și Coldea au impus-o pe Kovesi în funcția de procuror șef al DNA în 2013, reușind să înfrângă opoziția inițială a primului ministru Victor Ponta cu ajutorul pupilei prezidențiale Elena Udrea și al ambasadei SUA la București." http://meritocratia.ro/2015/02/dezvaluiri-uluitoare-acum-se-intelege-ce-se-afla-spatele-evenimentelor-judiciare-din-ultima-vreme/

# Mr Gitenstein mulțumit, mulțumește date 13 September 2016 10:16 +3

Mr G i-a mulțumit lui Băsescu pt. reinvestirea Luluței - „(...) numirea Laurei Kovesi demonstrează angajamentul de a ţine puterea răspunzătoare." , 5 oct. 2009. Că CSM a respins personagiul - NU contează.

# Mr Gitenstein e naiv ori de-a dreptul corupt? date 13 September 2016 10:21 +2

http://inpolitics.ro/scandalul-astra-si-o-intrebare-legitima-ambasadorul-gitenstein-naiv-ori-corupt_18431435.html

# Ko_adă de topor date 13 September 2016 10:23 +3

D-na Kovesi este bratul lung al justitiei americane care incarcereaza sau suprima orice persoana ce ataca instrumentele puterii marelui licurici pe teritoriul Romaniei. Datorita existentei unei persoane ca d-na Kovesi suntem scutiti de prezenta lunetistilor pe acoperisuri. Domnul Gitenstein a spus-o cu gura proprie pe timpul unor proteste de sezon in plina iarna basesciana, acum cativa ani.

# Ambasada fără ambasador date 18 September 2016 18:14 +1

Nici n-a fost nevoie de ambasador :P (SUA nu avură ambasador în Românika între 15 dec. 2012-20 sept. 2015).

# Salvamar date 13 September 2016 02:26 +3

O sa cred in ONORABILITATEA afirmatiilor noului ambasador al SUA in Romania, cand vor cerceta si in SUA, pentru coruptie, pe fostul ambasador Mr G, care a sustinut cel mai corupt sistem din ultimii 27 de ani din Romania si pe capo del tuttti capi - Basescu. Uita domn Ambasador ca Doamna Kovesi era procuror general in perioada marelui jaf a Romanii produs sub guvernul Boc? De ce acel mare jaf nu este anchetat de DNA? Anchetarea PSDistilor si a Elenei Udrea este suficient pentru ambasada SUA? Ocolim ”marele jaf” pentru ca atunci s-ar ajunge la coruptii din Ambasada SUA? Asta este lupta impotriva coruptiei? Adica avem ”corupti buni” pe care ii acopera ambasada SUA si ”corupti rai”, care se dau pe principiul circ si nu paine? Nu vad guvernatii de la Washigton ca asa reusesc sa isi piarda popularitatea si respectul romanilor?....sau nu le pasa? Am si eu o nedumerire...Conform caror legi romanesti FBI ancheteaza in Romania?

# O_MISIUNE a ambasadei w/o ambasador date 13 September 2016 02:28 +2

Ziua Internationala a Libertatii Presei, mai 2015, ocazie pentru Ambasada SUA de a reaminti, pe obisnuitul ton de superioritate morala, ca “libertatea presei se afla sub asediu”. Ce a uitat sa spuna Ambasada este faptul ca aceasta libertate nu se simte deloc bine nici in SUA: in indexul libertatii presei pe anul 2015 SUA este inregistrata abia pe locul 49, o scadere de trei locuri fata de anul anterior. Iar trendul este descendent, mai cu seama de la 11 septembrie incoace, dupa cum arata The Intercept: U.S. DROPS TO 49TH IN WORLD PRESS FREEDOM RANKINGS, WORST SINCE OBAMA BECAME PRESIDENT. In 2013, pentru prima oara, Comitetul pentru protejarea jurnalistilor a acuzat administratia SUA de practici de intimidare care pun in pericol tocmai aceasta libertate. Persecutarea unor jurnalisti, indeosebi a celor care se ocupa de subiecte sensibile precum programele de supraveghere ale NSA, revoltele stradale cu conotatii rasiale din orasele americane...

# ambasadorii pidosnicilor date 13 September 2016 02:30 +1

„Ambasada SUA la Bucureşti este foarte dezamăgită de protestul care a avut loc la Muzeul Ţăranului Român şi a împiedicat proiecţia unui film furnizat de Ambasadă pentru sărbătorirea lunii istoriei comunităţii lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT). ONG-ul Accept şi Muzeul Ţăranului Român au avut un acord pentru proiecţia acestui film câştigător a numeroase premii internaţionale în cadrul cinematografului muzeului”

# Nu uita cå esti român date 13 September 2016 02:34 +3

Astept cu interes ziua cand ambasadorul american din RO va fi chemat la MAE si i se va puna in vedere ca trebuie sa respecte legile interne si internationale care reglementeaza drepturile si obligatiile unui ambasador acreditat. In caz contrar sa i se puna in vedere parasirea tarii noastre. Asa faceau ei si in Ungaria si Polonia iar ambasadorii americani au fost obligati sa intre in legalitate dupa ce au inteles ca guvernele acestor tari nu se joaca cu amestecul in treburile interne. Dar in Colonia RO cine sa faca asa ceva? Posibilitatea ca ambasadorul nostru din SUA se va duce la seful Congresului american sa ii spuna ce sa modifice in legislatia americana ca sa mearga lucrurile mai bine acolo.... este ceva de SF.

# interesele vitale ale SUA? date 13 September 2016 02:39 +2

Adrian Severn il avertizeaza pe ambasadorul SUA: „Sprijinul poporului roman este mai pretios pentru interesele vitale ale tarii dvs decat sunt serviciile obediente prestate de sefii DNA impotriva intereselor vitale ale tarii lor... Este timpul sa va delimitati net de practicile specifice politiei politice pe care le-ati incurajat... Romania va fi impinsa spre razboi civil, intrucat victimele renascutei politii politice vor raspunde fortei abuzive prin forta”

# nae girimea date 13 September 2016 07:54 +4

Cele 6 brate ale hidrei , au un cap: "statul paralel " din SUA

# colaboratori de nădejde date 13 September 2016 23:49 +1

Folosind bani europeni, SRI a antrenat 1.000 de judecatori si procurori intr-un program camuflat sub egida Ministerului Muncii, organizat, in fapt, la Academia Nationala de Informatii a SRI. 53 de judecatori si 147 de procurori au raspuns prezent. CSM nu s-a opus, desi legea interzice magistratilor sa colaboreze cu serviciile de informatii sub sanctiunea destituirii din functie.

# AȘA TE PRELUCREAZĂ LA NOI date 14 September 2016 09:26 +1

PROSTITUTIE JUDICIARA – PICCJ a clasat plangerea penala impotriva procurorului DNA Nica Iulian care a pus la dosar stenograme ale SRI continand peste 1.000 de cuvinte falsificate prin rastalmacire sau omisiune. Procurorul PICCJ Carmen Rusu a recunoscut ca SRI este autorul falsurilor, dar l-a exonerat pe procurorul DNA de raspundere in pofida faptului ca a confirmat ca Nica a incalcat obligatia de verificare a interceptarilor. LUJU.RO

# DNA le are la falsuri date 14 September 2016 09:30 +1

Iata cum anchetatorii DNA au falsificat stenograma inregistrarii audio efectuata, in 2010, de DNA – Alba, in care procurorul infractor Florin Apostu vorbea cu tatal Codrutei Kovesi, Ioan Lascu, sa intervina pentru promovarea unui RIL la fii-sa. In toate locurile in care se rostea "recurs in interesul legii", anchetatorii au scris "neinteligibil". Cine a avut interesul sa il ocoleasca pe tatal lui Kovesi? LUJU.RO

# discreție pt. LULUȚA date 14 September 2016 09:33 +1

DNA refuza sa spuna daca Laura Kovesi si tatal ei Ioan Lascu au fost cercetati penal in 2010 in legatura cu promovarea unui recurs in interesul legii in favoarea afaceristului penal Ilie Carabulea. Culmea, ex-prim-procurorul PJ Sibiu Florin Apostu si Ilie Carabulea au fost condamnati la 5 ani inchisoare pentru trafic de influenta pe langa Procurorul General al Romaniei Laura Kovesi, in conditiile in care recursul a fost promovat. luju.ro

# MITĂ pt. promovarea Luluței date 28 October 2016 19:44 +1

pentru promovarea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror general al Romaniei a fost oferita o mita substantiala de anumite cercuri de afaceri din judetul Sibiu. Astfel prezinta interes faptul ca, in anul 2007, ex-ministrul Vasile Blaga, primul si principalul sustinator al lui Kovesi in anul de gratie 2006, a primit, conform mentiunilor din declaratia sa de avere, suma de 1.100.000 RON (circa 330.000 euro la cursul valutar din perioada respectiva) de la doi apropiati ai directorului Transgaz, Florin Muntean: 600.000 RON de la Doina Stoia, sora lui Muntean, angajata la SCGN Romgaz Medias, si 500.000 RON de la Valer Crisan, prieten si asociat cu Muntean la SC Baza Auto de Transport Medias, la care detinea functia de director general. Vasile Blaga si-a trecut aceste sume in declaratia de avere ca imprumuturi fara dobanda si cu termen de scadenta de 10 ani, respectiv la 1.07.2017. Chestionat de presa, Vasile Blaga a refuzat sa ofere amanunte... http://gandeste.org/general/catre-presed

# Băsescu a vrut o femeie tînără date 29 October 2016 22:34 +1

La numirea în importantul post de Procuror General, nu a existat nicio brumă de competiție și nici nu s-a ținut cont de realizările profesionale (cam inexistente în cazul Kovesi), ci strict de sex și vîrstă, încălcîndu-se O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, sunt discriminatorii prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajează anumite persoane, pe baza criteriilor de vîrstă, sex, naționalitate, religie etc. http://inpolitics.ro/dezvaluire-kovesi-numita-sefa-parchetului-general-cu-incalcarea-legii_18432406.html

# au incalcat legea “cu buna credinta” date 14 September 2016 13:01 +1

Parchetul General a musamalizat cu NUP plangerile penale formulate de judecatorul roman la CEDO Corneliu Birsan impotriva procurorilor Marius Morar, Lucian Papici, Viorel Cerbu, unor ofiteri SRI si unor judecatori din ICCJ si CSM. Ca sa-i scoata basma curata pentru perchezitia si interceptarile comise cu incalcarea imunitatii, procurorii lui Marius Iacob au pretins ca “fapta nu exista” si ca faptuitorii au incalcat legea “cu buna credinta”. luju.ro

# DNA doarme date 14 September 2016 13:42 +1

Basescu spalat ca la Nufarul de coloneii din Parchetul General. Sectia de urmarire penala a PICCJ condusa de procurorul Horia Selaru i-a dat NUP lui Basescu pentru acuzatiile de luare de mita si spalare de bani din dosarul “terenul lui Casuneanu”. Legal, dosarul era de competenta DNA.

# Dosar beton de care s-a ales prafu date 14 September 2016 21:08 +1

DNA insistă să găsească în sănătate marea corupție, chiar și după eșecul dosarului STERILETUL :P http://www.luju.ro/magistrati/dna/faptele-au-existat-doar-in-mintea-procurorului-eva-dna-a-plecat-iar-cu-coada-ntre-picioare-de-la-inalta-curte-instanta-suprema-a-mentinut-sentinta-cab-pronuntata-in-dosarul-steriletul-printre-persoanele-achitate-definitiv-se-numara-avocata-ileana-adriana-#comments-boxes

# DNA a instrumentat primul dosar de viol date 15 September 2016 14:06 +1

DNA a instrumentat primul dosar de viol, infractiune care nu face parte din categoria faptelor de coruptie. DNA a garnisit dosarul si cu infractiunile de santaj si luare de mita, constand in obtinerea de placeri sexuale prin constrangere. Iata pana unde s-a coborat DNA, parchet care in 2002 a fost infiintat in scopul eradicarii marilor fapte de coruptie. Este vorba despre o cauza in care este vizat profesorul conferentiar universitar DP de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi.

# 2 OUĂ NEGRE date 14 September 2016 22:33 +1

Procurorii condusi de Laura Codruta Kovesi s-au ocupat de puii si curcanii primiti de medici de la pacienti, de rochiile, caprele si strutii judecatorului CCR Toni Grebla - saltat de DNA la cateva zile dupa ce Curtea Constitutionala a intors a treia Lege Big Brother mult dorita de SRI - si de operatiunea "Guvernul meu" prin inculparea premierului Victor Ponta pentru fapte pretins comise acum 8 ani.

# 'ancheta in orb' date 14 September 2016 22:34 +1

Fostul judecator CCR Toni Grebla dezvaluie prima intalnire cu procurorul DNA Marius Vartic: „Mi-a spus ca desfasoara o ancheta in orb... Am plecat la CCR si le-am spus colegilor ce s-a intamplat... Unul dintre colegi a intrebat ce inseamna 'ancheta in orb', un coleg de-al meu care a fost procuror a spus ca este 'ca la peste, arunci undita si vezi ce pica'”

# CUM TE FACE DNA date 14 September 2016 22:37 +1

SCURGERE DE INFORMATII PENTRU DISTRUGEREA JUDECATORULUI CCR TONI GREBLA – Procurorii l-au adus cu mandat la DNA pe judecatorul Toni Grebla de la Curtea Constitutionala. Inainte ca Toni Grebla sa iasa din DNA sau ca institutia sa dea publicitatii un comunicat de presa, au aparut informatii citand “surse judiciare” potrivit carora Grebla ar fi anchetat pentru trafic de influenta.

# Edelweiss date 14 September 2016 23:49 +1

Îi doare Φx în Πx de art. 277 Cod penal. Ăla o fi valabil pentru INCULPAȚI, nicidecum pentru NKVD-istele lor apucături. Să mai spunem de prezumția de nevinovăție sau de dreptul la respectarea demnității? Valori morganatice în UTOPIA - Țara maimuțelor sucită hegelian kukurul în sus.

# pentru Edelweiss date 15 September 2016 19:22 0

Ce se-ntampla menestrelule,astazi nu ti-ai acordat lira,unde-ti sunt commenturile caragialicesti?.Pamfletarule,in ciuda si mai ales datorita criticilor virulente indreptate impotriva-ti,iti asteptam opinia. ;-)

# DNA minte date 15 September 2016 14:18 +1

„Am avut decenţa. Am tăcut, deşi poate a fost o greşeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova împotriva lui Ponta. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF" - Gelu Diaconu, 15 feb. 2016

# DODI date 15 September 2016 14:20 +1

Din păcate dl. Diaconu vine să-mi confirme teza că în România oamenii corecți sunt priviți ca anormali, ca defecte ale societății, ca posibile sincope în calea instaurării depline a sistemului, ca o piedică în marșul triumfalist visat de Luluța cu ochii deschiși. Așa se calcă în picioare cariera profesională a unui om de către niște procurori ratați profesionali care, având atâtea lichele de partea lor, au instaurat o imunitatea de care mass media aservită nu vorbește: imunitatea magistraților. Singura categorie socială din România pentru a cărei erori trebuie să plătim tot noi fraierii. Și cânt de gândești că și-au pompat și niște salarii care să îi facă imuni la orice respect față de lege, demnitate umană și bun simț

# NOI MUNCIM, NU GÎNDIM date 15 September 2016 14:33 +1

Sefa DNA Codruta Kovesi a scapat porumbelul despre dosarul deschis lui Ponta fix in ziua in care PNL a depus motiune de cenzura impotriva Guvernului: "Nu, nu este nicio coincidenta. Procurorii isi vad de treaba... Nu are niciun fel de legatura cu depunerea sau nu a vreunei motiuni, deci nu este nicio coincidenta". Kovesi realizeaza ce vorbeste?

# DNA denigrează prin ccomunicate date 15 September 2016 14:36 +1

Judecatoria Sector 1 a obligat DNA si pe Daniel Morar sa plateasca daune de 100.000 lei fostului prim-procuror Nelu Carpen, de la PJ Buftea, pentru denigrare prin comunicatele de presa in care l-au acuzat de fapte de coruptie. E a doua condamnare similara, dupa ce DNA si Morar au fost obligati sa plateasca 25.000 lei daune fostului procuror general adjunct al Romaniei Gabriela Ghita.

# ADEVARUL date 15 September 2016 19:36 0

PARCA AR FI INTELESI,TE DENIGREZ...MA DAI IN JUDECATA SI TE PLATESC...EI,EI.

# DNA pervertește pe cei tineri date 15 September 2016 14:40 +1

Grav e că permițînd procurorului Emilian Eva sa-și facă mendrele, DNA a distrus viitorul fiicei lui. Biata fată crezu că lumea perversă din jurul ei e normală: modest asistent, unchiul s-a cocoțat pe postul de rector; soarta duduii-procuror e de țiitoare si părtașă la fărădelegile celui tătic ibovnic; trocul cu picturi în care a implicat-o scumpul ei părinte e un nevinovat hobby.

# ADEVARUL date 15 September 2016 19:23 +2

NU ESTE PROST POPA ASTA,OBSERVATIILE-I SUNT CORECTE,EVIDENTE PENTRU NOI...ASTIA CARE SUPORTAM PUTORILE DE MAGISTRATI ROMANI,CAT DESPRE AMBASADORII AMERICANI...NU-I DA MINTEA AFARA DIN CASA,UNUL ISI DORESTE O REPUBLICA MOLDOVA PENTRU CA ASTFEL ARE UN POST DE AMBASADOR,CELALALT ESTE O MARIONETA GEN BASESCU,ASA CUM BASESCU ASCULTA DE PUTIN,LA FEL MISTER VORBESTE-CA O PAPUSA A UNUI VENTRILOC,CE SA FIE ALTCEVA?

# Edelweiss date 16 September 2016 00:25 +2

United States of America - o Colonie Penitenciară zămislită din cei mai abominabili bandiți și ocnași ai Europei, viețași condamnați la galeră și surghiuniți în tărâmul de peste balta cea mare, transformat în Eldorado de niște sforari purtători de kippe și yarmulke de sub ale căror cârlionți talmudici emanau pâcle groase de fum esoteric al ferodoului sionist încins. O temniță văcsuită în culori roz demoskreitos, monitorizată obscen de un Big Brother și a cărei „istorie„ nu înseamnă decât un sfert din perioada dinastiilor Mușatinilor și Basarabilor,sau o zecime din măreția creșterii și descreșterii marilor civilizații ale lumii. Soluție pe scurt: niște cäcați cu moț care ar trebui ignorați cu desăvârșire, în baza maximei anistorice care stipulează că „O entitate capătă cu atâta mai multă importanță cu câtă atenție i se acordă”. 100% USA = 100% Rromânica: au ajuns ocnașii să dikteze! Lumea întoarsă cu kurul în sus a lui Hegel.

# e de jale date 20 September 2016 11:37 +1

„Stiti ca din 6,2 milioane hectare teren agricol cultivat, 3,3 milioane deja sunt vandute strainilor?... Ajutoare de stat pentru toate firmele cu capital strain, dar nu pentru firmele romanesti... E nevoie de un nationalism economic ponderat!”. luju.ro

# CASA DE PIATRA date 20 September 2016 17:00 +1

''Conform unor studii recente şi absolut incontestabile, ţin să precizez că o majoritate a persoanelor non-heterosexuale nu doresc căsătoria. Sigur, există şi excepţii. Dar nu trebuie să se înţeleagă de aici că o majoritate covârşitoare a persoanelor non-heterosexuale îşi doresc căsătoria." a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

# KWI = mamă nulipară pt. gays date 29 October 2016 22:39 +1

«Pe tata îl cheamă Ion, pe mama Vasile»...este de râsul lumii. Statul român nu trebuie să dea voie ... crede medicul L. Dănăilă. Minoritatea religioasă din care provine Iohannis l-o fi mandatat să ne dea lecții -  „Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative.” Era și cazul s-o facă pe profu, fiind... mamă nulipară

# minoritaru Ciolannis date 30 October 2016 10:07 +1

”Iohannis vorbește ca un prigonit și ca un exclus în țara care l-a ales în cea mai înaltă funcție a statului român. Ascultându-l pe Iohannis acuzând poporul de fanatism ai spune că vorbește de undeva din închisoare unde a fost aruncat pentru că e de altă religie și de altă etnie. Dar nu, Iohannis acuză națiunea română chiar de la Cotroceni, din funcția de președinte al României, că este intolerantă! ”Fanatismul” poporului român l-a adus pe Iohannis la tribuna oficială a președinției de unde să ne acuze de toate relele de pe lume!” http://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-desfiin-at-din-cauza-casatoriilor-intre-homosexuali_1158994.html

# Mr K în întregime de acord cu Iohannis date 30 October 2016 17:40 +1

Intrebat, intr-o scurta conferinta de presa, ce parere are despre casatoria dintre persoane de acelasi sex, ambasadorul SUA la Bucuresti a declarat ca 'Este un subiect sensibil pentru toate societatile. In Statele Unite, in urma cu ceva timp, Curtea Suprema a hotarat ca acest lucru este permis in SUA. Am fost foarte impresionat de declaratia presedintelui Iohannis pe acest subiect si as vrea sa mentionez cuvintele spuse de el pentru ca sunt in intregime de acord cu ce a spus el. In cele din urma, insa, este o decizie pe care o ia poporul roman', a spus Hans Klemm.

# răs - gîndacu de COTROCENI date 30 October 2016 18:00 +1

Asa ca astazi a rectificat cumva afirmatia facuta. A subliniat ideea ca ” pentru a avea loc o casatorie, este nevoie de un barbat si o femeie, nu invers.” „Eram prea suparat pe Biserica, pana si Arhiepiscopul a fost chemat la DNA,  cine stie cand ma vor chema si pe mine? Am zis sa ma razbun pe ei, pe preoti si crestini fanatici… ca ei erau singurii care manipulau populatia spunand ca nu este crestineste sa ganfim asa. Ei erau contra homosexualilor si daca tot sunt niste penali, de ce sa iasa mereu ca ei?” http://reporteronline.net/iohannis-o-intoarce-fara-jena-casatoria-are-loc-intre-un-barbat-si-o-femeie-nu-invers/

# Cum să discuți cu niște fanatici religoși? date 31 October 2016 20:38 +1

Se află aici o violență de ton regretabilă. Dar nu atât violența e problema, ci falsificarea premeditată a situației, căci nimeni nu a făcut nicio solicitare ultimativă. Semnatarii apelului la modificarea Constituției au recurs la dreptul lor constituțional, solicitând declanșarea unei dezbateri parlamentare și, ulterior, dacă va fi cazul, a referendumului pentru validarea modificării adoptate. Semnatarii inițiativei au o opinie clară cu privie la căsătorie, pe care o văd, în tradiție biblică, ca pe o uniune dintre un bărbat și o femeie, dar ei cer consacrarea acestui fapt pe cale democratică și nu prin „solicitări ultimative”.  Unde este ultimatumul și pe ce pe temei ar putea fi el formulat? Și mai ales unde se află amenințarea? Președintele strecoară ilicit aceste presupoziții cu scopul de a-și descalifica interlocutorii, pe care îi numește în plus „fanatici religioși”. Cum să discuți cu niște fanatici religoși? http://www.activenews.ro/stiri-politic/Deutsche-Welle-intreaba-de-ce-Ioh

# Cornel Buzea (diaspora) date 30 October 2016 10:14 +1

D-le Iohannis, v-am respectat si va respect in continuare pentru ca sunteti Presedintele Romaniei. Insa ceea ce ati spus azi despre cele 3 milioane de romani care sunt pentru sustinerea familiei traditionale dintre un barbat si o femeie e mai mult decat jignitor. Nu e fanatism religios sa iti doresti ca familia sa fie recunoascuta ca uniunea dintre un barbat si o femeie. Toate celelalte forme constituie un pacat si dumneavoastra, daca sunteti crestin, ar trebui sa stiti asta.

# un fanatic religios date 30 October 2016 18:41 +1

Miercuri seara, când Iohannis a acuzat trei milioane de români de fanatism religios, zâmbetul lătăreț i-a înghețat într-un rânjet prevestitor de represalii pentru oricine va îndrăzni să miște în front. Pentru a face economie sistemului și a-l scuti de eforturi logistice, folosesc această ocazie și mă autodenunț: sunt fanatic religios! http://stiripentruviata.ro/opinie-ma-autodenunt-sunt-fanatic-religios/

# ordinea stabilită de secole date 31 October 2016 10:27 +1

“Respectăm majoritatea, respectăm democraţia. Majoritatea este cea care a construit democraţia şi ea aparţine majorităţii. Şi tot ce avem este o minoritate care merge în faţa majorităţii. Nu vreau ca această minoritate, cu care nu sunt de acord – dar pe care o tolerez şi o înţeleg – să manifesteze pe stradă şi să îi facă pe copiii şi nepoţii mei să îşi întoarcă privirile. Eu fac parte din vechea şcoală şi nu mă gândesc să mă schimb. Înţeleg că oamenii sunt diferiţi, că sunt orientări diferite şi că au dreptul la identitatea lor. Dar să nu schimbe ordinea stabilită de secole. Nici nu vreau să aud vorbindu-se despre aceasta. Să o facă între ei şi să ne lase pe noi în pace, pe mine şi pe nepoţii mei”. http://epoca.ro/lech-walesa-cu-sinceritate-despre-colegii-homosexuali/

# reacția unui influent cleric ortodox date 30 October 2016 19:14 +1

După declaraţia preşedintelui României, preotul Constantin Sturzu i-a adresat o întrebare cu aspect retoric pe contul personal de Facebook: „Tocmai am aflat şi eu că sunt un "fanatic religios"... Domnule Preşedinte, dar pe Dumnezeu, care a creat un bărbat şi o femeie (pe Adam şi pe Eva) şi i-a binecuvântat să fie o familie, cum L-aţi caracteriza?“. http://adevarul.ro/locale/iasi/reactia-unui-influent-cleric-ortodox-apelul-presedintelui-iohannis-toleranta-acceptarea-celuilalt-tocmai-aflat-fanatic-religios-1_5808a8105ab6550cb8bc6b0a/index.html

# Claudia Jivoin date 30 October 2016 10:34 +1

am vazut in Brighton, capitala gay, ce dezguatator, scirbos si inuman este sa vezi lesbienele si homosexuali in plina strada cum se pupa si se imbratiseaza, crede-ma ca mi a venit sa vomit. Acu daca tu crezi ca poti vedea asa ceva fara sa te oripilezi, apoi nu iti dai seama ce este asta. Si inca ceva: cam toti gays sint consumatori de droguri. Nu incurca faptul ca noi sintem saraci in tara si nu ne putem creste copii in demnitate dar decit sa fie la gays scirbosi, mai bine in saracie.

# bibicu date 30 October 2016 18:49 +1

Totodată, afirmația președintelui este în contradicție cu ultimele evenimente ce se petrec în Europa, mai exact în Franța. Acolo unde week-end-ul trecut a avut loc un amplu protest împotriva căsătoriilor între homosexuali. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a sprijini ideea de familie tradițională. Protestatarii au scandat, printre altele: „O mamă și un tată- așa este ereditar” și „În 2017, vom vota pentru familie”, informează publicația FoxNews, citată de activenews.ro. Miile de oameni au ieșit în stradă la Paris, pentru a manifesta împotriva legislației care acordă din 2013 dreptul la căsătorie cuplurilor gay. https://www.bugetul.ro/declaratia-iohannis-contradictie-cu-ultimele-evenimente-din-europa/

# EUROPEAN UTTOPIA are alte planuri date 30 October 2016 19:29 +1

Pe înţelesul tuturor, rezoluţia alternativă a raportului Lunacek: • Solicită Comisiei Europene şi statelor membre ale Uniunii Europene să recunoască uniunile şi căsătoriile homosexuale încheiate în alte ţări; • Solicită Comisiei să colaboreze cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru a elimina „tulburările de identitate de gen” de pe lista tulburărilor mentale şi de comportament; • Solicită sensibilizarea cetăţenilor cu privire la drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor şi hermafrodiţilor... http://www.libertatea.ro/stiri/exclusiv-trei-europarlamentari-romani-sprijina-drepturile-comunitatii-gay-985835 • Solicită garantarea libertăţii de exprimare şi de întrunire, în special în ceea ce priveşte paradele şi evenimentele similare;

# LGBT iNTERGROUP a devenit LGBTI INTERGROUP date 31 October 2016 08:39 +1

Din păcate, prin dezertarea celor 3 românce (Monica Macovei, Renate Weber și Corina Crețu) din intergrupul LGBTI, contribuția României va fi nulă :P

# Activista Macovei a dezertat date 31 October 2016 08:56 +1

„Încă din anii ’90 am fost alături de asociaţia ACCEPT. Am reuşit să abrogăm, după anul 2000, articolul 200 din Codul Penal, prin care erau incriminate relaţiile dintre persoane de acelaşi sex. Sigur că Biserica Ortodoxă şi grupurile religioase au fost mereu împotriva iniţiativelor noastre, ei spun că suntem împotriva tradiţiilor. Am sprijinit apoi, în calitate de ministru al justiţiei, desfăşurarea Paradei Gay din 2005, deşi la început primarul Bucureştiului refuzase să aprobe acest lucru. L-am sunat chiar eu pe primar. Acum, în România rămâne de realizat şi legiferarea uniunilor între persoanele de acelaşi sex.”, congres LGBT, Strasbourg, 7 aprilie 2011.

# perioada ROZ a tov-ei Macovei date 31 October 2016 11:52 +1

PARCHETUL GENERAL a plătit-o 3 ani (198 dosare NEREZOLVATE cu vechime de 60-1030 zile) să clocească asociația ACCEPT, înregistrată la 25 oct. 1996. ACCEPT: „Prin eforturi de networking personal, ACCEPT incearca sa fie conectat cu restul comunitatii gay, sa catalizeze dezvoltarea acesteia si sa integreze activismul politic celorlalte aspecte ale lumii gay.” MTR va invita la un film familist, chiar traditionalist: Ce fac doua lesbiene cu doi copii. Sponsori: Monica Macovei – Accept si Ambasada SUA, 20/02/2013. Activism LGBT:  „Copiii au evoluat dincolo de acest provincionalism românisto-creștino-etc., iar Coșbuc e o școală unde nu prea-ți permiți să fii bou cu asemenea lucruri, în așa măsură încât mulți dintre elevi ajung să se uite strâmb la profesorii care sunt încă foarte mioritici (adică rasiști, homofobi etc.)”.

# la modă ștergerea realizărilor date 31 October 2016 09:02 +1

Foarte atentă cu imaginea ei, mai ales de când a încearcat să-și construiască un profil prezidențiabil, Macovei a “omis” să-și mai treacă în CV-ul de pe site-ul oficial faptul că este membră fondatoare și de onoare a Asociației ACCEPT, prima organizație neguvernamentală din România care apără și promovează drepturile LGBT la nivel național.

# Lulu Transsexualu, luju.ro, 13 ianuarie 2014 22:48           date 31 October 2016 10:19 +1

Religia declarată a Monicăi Macovei: greco-catolică. O fi o faptă plăcută Domnului distribuirea de prezervative + lubrifianţi cu esenţe de fructe la homosexuali. Păcat că biserica greco-catolică se zgîrceşte să contribuie la milostiva acţiune!

# HEKMA PEDOFILU date 31 October 2016 10:33 +1

Cum profu Hekma a fost invitat de ACCEPT pt. o conferință în cadrul „Lunii istoriei LGBT” (acțiune anulată), s-a ajuns la un comentariu aiurea  - la baza religiei greco-catolice stă pedofilia. Hekma ne informează: „(…)grecii o făceau cu băieți între 11 și 18 (ani). Noi spunem acum că le făceau rău, dar pe atunci era cel mai bun lucru care i se putea întâmpla unui băiat.”

# rai pămîntesc date 31 October 2016 09:50 +1

„rai pământesc”, în care hoarde de Adami şi Eve, cuplați liber, multiplu şi aleatoriu, zburdă neîngrădiţi printre copii emancipaţi, cooperanţi, disponibili şi chiar dornici (a se citi „gata pervertiţi” de la grădiniţă şi din şcoală) pentru toate poftele pedofile ale unor adulţi pentru care desfrânarea e sinonimă cu „fericirea”. Şi asta (ca în visele olandezilor Gert Hekma sau Martijn Uittenbogaard!) fără nici un risc al vreunei pedepse, cenzuri sau restricţii din partea unei instanţe critice, juridice sau morale, fără nici o răspundere sau obligaţie – morală, legală sau familială, maternă sau paternă. O viaţă complet iresponsabilă, dusă exclusiv după principiul infantil al plăcerii satisfăcute nelimitat. http://www.buciumul.ro/2014/04/page/14/

# KWI, candidat suspectat gay date 30 October 2016 10:47 +1

Câți dintre românii care au ales președintele  ar mai fi votat la fel știind că trimit în fruntea țării un candidat suspectat gay? Că anturajul acestuia, din mediul economic, politic și mass-media, este constituit din membri ai comunității gay? Câtă vreme este președintele tuturor românilor, în fața cărora nu ar trebui să aibă secrete, președintele Klaus Iohannis ar trebui să ofere un răspuns public și simplu la întrebarea: dacă este sau nu gay? Este o chestiune pe care am abordat-o în luna septembrie (Reacția electoratului român în fața unui prezidențiabil gay) și care, în secolul XXI, devine un subiect public în țările considerate avansate, prin urmare, nu constituie o problemă. Este o problemă pe care președintele Iohannis trebuie să o lămurească, la fel de simplu și de clar cum trebuie să lămurească problema implicării în adopțiile de copii și afacerile imobiliare. http://sibiu.justitiarul.ro/si-daca-avem-un-presedinte-homosexual-o-intrebare-pentru-klaus-iohannis-de-la-dan-tomozei-

# Adrian Petrescu date 30 October 2016 17:46 +1

De actul civil nu aveti nevoie ca doar nu va leaga pe voi o hartie si cu atat mai putin cel religios ca nu suportati biserica si nici ea pe voi.

# copilul nu e o jucărie date 31 October 2016 10:29 +1

legalizarea aşa-zisei „căsătorii” homosexuale implică legalizarea adopţiei de copii şi a reproducerii asistate medical, deci problema filiaţiei „sociale” în locul celei naturale. Or, aşa cum arată un medic, filiaţia socială creează cadrul pentru o nouă ordine antropologică, de fapt o dez-ordine, care nu mai ţine cont de sex, ci de gen. „Copilul nu e o jucărie pe care să o fabricăm când dorim, din «materiale» alese de noi”. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/03/06/parteneriat-civil-homosexuali-lunacek-orwell/

# Mr Klemm băgat în ceață date 30 October 2016 18:19 +1

Mr K: „Am fost foarte impresionat de declaraţia preşedintelui Iohannis pe acest subiect şi aş vrea să menţionez cuvintele spuse de el pentru că sunt în întregime de acord cu ce a spus el.”, 21 oct. a.c. Dar, vai, în aceeași zi, KWI, după bunul obicei, o coti cu 180 de grade... la umbra - „ Ei erau contra homosexualilor si daca tot sunt niste penali, de ce sa iasa mereu ca ei?” E cazul ca Mr K să fie foarte NEPLĂCUT IMPRESONAT :P http://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-e-sus-inut-de-sua-in-declara-iile-despre-homosexuali-sunt-de-acord-cu-el_1159245.html

# Octav Fulger date 30 October 2016 10:27 +1

Sexul si orientarile sunt intime, nu clamate in demonstratii publice, altfel se numeste prozeletism. Homosexualitatea este o infirmitate, nu o insusire laudabila.

# Octaviana TRASNET date 30 October 2016 14:59 0

Ca fapt divers: stiind ca doar o femeie poate sa nasca pentru a fi mama copilului ei, absolut deloc nu ma deranjeaza barbatii gay. NICIUNUI BARBAT, gay sau nu, NU mi-as fi incredintat copilul spre crestere si educare . PUR SI SIMPLU.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva