gandul.ro
31 mai 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA VANEAZA SOTII DE MAGISTRATI – Raportul Inspectiei Judiciare privind dosarele fabricate de DNA judecatorilor si procurorilor trebuie completat cu un nou caz revoltator. Avocata Melinda Ordog, sotia judecatorului Lorand Andras Ordog, a fost terfelita public de procurorii de la DNA Brasov ai lui Cornel David Deca si trimisa in judecata pentru complicitate la luare de mita. Curtea de Apel Brasov a dat achitare (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 ianuarie 2020 10:44
Vizualizari: 3035

Lumea Justitiei prezinta un nou caz care confirma aspectele extrem de grave retinute de raportul Inspectiei Judiciare privind operatiunea de amploare derulata de DNA impotriva a mii de magistrati, executati sau monitorizati ani de zile, inclusiv de SRI. Pe langa actiunile directe impotriva judecatorilor si procurorilor intrati pe lista neagra a parchetului anticoruptie, una dintre metodele de actiune ale DNA a fost punerea sub supraveghere sau deschiderea de dosare rudelor magistratilor.


 

Am vazut din Raportul Inspectiei Judiciare ca asa s-a intamplat, spre exemplu, in cazul sotiei sefului DIICOT Ploiesti Ionut Botnaru (click aici pentru a citi). De asemenea, la fel au stat lucrurile si cu sotia judecatorului Antik Levente de la Curtea de Apel Oradea, cel care a ajuns sa dea solutii pe placul DNA dupa ce initial se numara printre cei care acuzau abuzurile comise de DNA (click aici pentru a citi). O asemenea situatie o regasim si la DNA Brasov. Si nu este vorba doar despre o punere sub supraveghere sau despre deschiderea unui dosar care ulterior sa fie clasat, ci despre un caz trimis in instanta de DNA, desigur la pachet cu terfelirea publica a inculpatului printr-un comunicat de presa in care se faceau afirmatii categorice privind comiterea de infractiuni.

 

Sotia judecatorului Ordog, decapata si apoi achitata


Si in cazul pe care il prezentam in continuare, tinta pentru DNA a fost tot o sotie de magistrat. Mai exact, avocata Melinda Ordon, sotia judecatorului Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, acesta din urma la randul sau subiect al unui dosar DNA.

Astfel, in decembrie 2017, DNA a anuntat trimiterea in judecata a Melindei Ordog, intr-un dosar fabricat de structura din Brasov a parchetului anticoruptie, condusa la acea vreme de procurorul Cornel David Deca (foto), autor al unor abuzuri grele, plecat intre timp din DNA si flituit de CSM cand a vrut sa se intoarca (click aici pentru a citi). Pretinsa acuzatie a fost de complicitate la luare de mita, in sensul ca Melinda Ordog l-ar fi sprijninit pe sotul sau sa primeasca o suma de bani. Asa cum mentionam, trimiterea in judecata a fost anuntata printr-un comunicat DNA in care se faceau afirmatii certe, ca si cum nu ar fi existat niciun dubiu privind vinovatia avocatei.

Ce sa vedeti, la doi ani de la acel moment, in decembrie 2019, acuzatiile DNA au sarit in aer. Cel putin in prima instanta, caci Curtea de Apel Brasov a dispus, in 30 decembrie 2019, achitarea Melindei Ordog pentru pretinsa fapta de complicitate la luare de mita, pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala.

Foarte important mai este un aspect. Acela ca Melinda Ordog a simtit din plin teroarea DNA, fiind incatusata si retinuta de procurorii lui Cornel David Deca timp de 24 de ore.

 

Iata minuta Curtii de Apel Brasov (dosar 703/64/2017):


“Solutia pe scurt: In baza art. 396 alin.5 Cpp rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cpp achita inculpata Ordog Melinda pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita, prev. de art. 48 alin.1 Cp rap. la art. 289 alin.1 Cp, art. 6 si art. 7 lit. b din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cp. Constata ca inculpata a fost retinuta 24 de ore, respectiv din 05.12.2019 la 06.12.2019. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 30 decembrie 2019. Document: Hotarare 78/2019 30.12.2019”

 

Prezentam comunicatul DNA din decembrie 2017:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatei

ORDOG MELINDA, avocat in cadrul Baroului Covasna, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 17 aprilie 2012, in urma unei intelegeri prealabile, la solicitarea lui Adam Ioan, un complet de judecatori de la Tribunalul Covasna, din care facea parte si Ordog Lorand Andras, a dispus admiterea unui recurs in materia fondului funciar si reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafata de teren forestier si de teren agricol, situata pe raza judetului Bacau, in favoarea lui Sturdza Paltin-Gheorghe si in defavoarea Regiei Nationale a Padurilor ROMSILVA. (aspecte care au facut obiectul cauzei mediatizate prin comunicatul nr 120 din 22 ianuarie 2015).

In acest context, incepand cu luna martie 2012, inculpata Ordog Melinda l-a sprijinit moral si material pe sotul sau, judecatorul Ordog Lorand Andras, sa pretinda si sa primeasca de la Adam Ioan, avocat in respectiva cauza, suma de 50.000 de euro. In acest sens, dupa realizarea intelegerii (anterior pronuntarii deciziei 231/R/17 aprilie 2012) referitoare la remiterea sumei de bani, inculpata Ordog Melinda l-a contactat telefonic de mai multe ori pe Adam Ioan, a stabilit si a participat la doua intalniri. In cadrul primei intalniri s-a discutat despre modalitatea concreta de remitere a mitei (Ordog Lorand Andras pretinzand ca banii sa-i fie remisi in transe, noaptea si fara a fi contactat in prealabil prin telefon). In cadrul celeilalte intalniri, din luna mai 2013, Adam Ioan a remis prima transa de 10.000 euro din mita pretinsa/promisa, ocazie cu care judecatorul Ordog Lorand Andras a pretins in continuare si restul sumei.

In continuare, pentru remiterea restului de bani, inculpata l-a contactat telefonic pe Adam Ioan pana in toamna anului 2013, cand au inceput sa apara in presa articole vizand retrocedari nelegale de paduri.

Prezenta cauza a fost disjunsa din cea mediatizata prin comunicatul nr. 120 din 22 ianuarie 2015.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Brasov.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# marin date 19 ianuarie 2020 17:23 +2

specific DNA. eu intreb a facut partile vatamate/magistratii plangere penala adeste catele de procuror Mirica?, pai cum facem noi ne plangem ca saraci magistrati au fostvictimile lui Mirica/Kovesi/SRI iar pe ei ii doare la basca, mai mult cand ne prind ne ard. sa ii lasam sa isi rezolve problema singuri, iar dvs. de la publicatia Lumeajustitiei nu trebuie sa le mai luati apararea, ati vazut cum ei adia magistratii din CSM au cerut desfintarea LUJU? lasatii dreacu sa se bata /sa se omoare intre ei

# nae girimea date 20 ianuarie 2020 07:07 +2

Celebrul judecator Ordog , din "secuime " , e cel ce "retroceda" in draci hunilor , avarilor si altor migratori .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2020 - Bataie de joc: la CAB dosarul se studiaza doar 10 minute

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva