19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INM a afisat rezultatele obtinute de candidati la probele scrise din cadrul examenului de capacitate al judecatorilor stagiari si procurorilor stagiari, organizat in perioada 5 iulie – 7 noiembrie 2013. Urmeaza probele orale (Listele)

Scris de: E.D. | pdf | print

16 October 2013 12:08
Vizualizari: 11268

 

Institutul National al Magistraturii a publicat rezultatele probelor scrise sustinute de magistrati in cadrul examenului de capacitate al judecatorilor stagiari si procurorilor stagiari, precum si al personalului de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din aparatul propriu al Ministerului Justitiei, Ministerului Public, CSM si INM, organizat in perioada 5 iulie – 7 noiembrie 2013. Probele scrise sustinute de judecatorii si procurorii stagiari au constat in solutionarea unor spete si in redactarea unor lucrari cu caracter practic din disciplinele Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual penal.


INM a precizat ca rezultatele probelor scrise pot fi contestate de magistratii stagiari in termen de 72 de ore de la afisare, contestatiile trebuind sa fie formulate distinct pentru fiecare materie si depuse apoi fie la sediul INM, fie la sediile curtilor de apel, caz in care se intainteaza prin fax la INM.

In urma sustinerii probelor scrise din cadrul examenului de capacitate al magistratilor stagiari, precum si a personalului de specialitate juridica din MJ, MP, CSM si INM, va avea loc etapa sustinerii probelor orale. Acestea se vor desfasura in perioada 26 octombrie – 6 noiembrie 2013 si vor cuprinde subiecte din materiile fundamentele constitutionale ale statului de drept, institutiile de baza, organizarea judiciara si Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Potritvit calendarului stabilit de Institul National al Magistraturii, in data de 7 noiembrie 2013, vor fi afisate rezultatele finale obtinut de judecatorii stagiari si procurorii stagiari la examenul de capacitate.

Regulamentul examenului de capacitate al judecatorilor stagiari si al procurorilor stagiari stabilit de CSM, prevede ca in cazul in care un judecator stagiar sau un procuror stagiar este respins la examenul de capacitate din sesiunea aceasta, va fi obligat sa se prezinte la urmatorul examen. In cazul in care nu o va face sau va fi respins la doua sesiuni consecutiv, magistratul isi va pierde calitatea de judecator stagiar sau de procuror stagiar si va fi obligat sa restituie bursa de auditor de justitie si cheltuielile de scolarizare.

Dupa validarea examenului de capacitate, va urma repartizarea candidatilor pe posturi. Lista tuturor posturilor vacante de la judecatorii si parchetele de pe langa acestea se va publica de indata, separat pentru judecatori si procurori, in Monitorul Oficial al Romaniei. Candidatii declarati admisi la examenul de capacitate vor avea dreptul, in ordinea mediilor, sa isi aleaga posturile la judecatorii, in termen de 15 zile de la publicarea posturilor vacante in Monitorul Oficial.

*Cititi aici rezultatele obtinute de judecatorii stagiari

*Cititi aici rezultatele obtinute de procurorii stagiari si personal asimilat

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva