22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRUNA PE LANGA LEGE – Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu ii cere premierului Ciolos s-o puna la punct pe fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna, dupa ce aceasta s-a antepronuntat in cazul reivestirii Codrutei Kovesi la DNA: „Sa ii atraga atentia sa intre in legalitate... Sa arate ca respecta legea... Este si un mesaj descurajant pentru ceilalti procurori vazand ca sunt anumite pozitii rezervate, din start, pentru persoane preferate”

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 February 2016 14:50
Vizualizari: 4962

Presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, o acuza pe fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna (foto), ca a incalcat legea atunci cand, fara a fi declansata o procedura transparenta si fara a exista o competitie corecta si serioasa, a anuntat ca o va propune pe Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat la sefia DNA. Liderul partidului ALDE face apel la premierul Dacian Ciolos sa intervina si sa ii ceara ministresei Pruna sa respecte legea.


Intr-o conferinta de presa sustinuta, luni 29 februarie 2016, presedintele Senatului a precizat ca antepronuntarea Ralucai Pruna in cazul reinvestirii lui Kovesi transforma numirea sefului DNA intr-o procedura care nu mai are nicio legatura cu criterii obiective, ci cu alte resorturi. In mod corect, Tariceanu a explicat ca antepronuntarea fostei asistente a Monicai Macoveu reprezinta un mesaj descurajant transmis celorlalti procurori, care astfel vad ca anumite pozitii sunt rezervate pentru persoane preferate.

Liderul ALDE a atras atentia ca acceptarea unui asemenea comportament din partea ministresei Justitiei reprezinta o greseala, in conditiile in care acaesta s-a angajat ca va face proceduri transparente si ca va respecta legea. In acest sens, Tariceanu ii aduce aminte Ralucai Pruna ca inclusiv Raportul MCV cere proceduri transparente pentru numirea sefilor marilor parchete, care sa dea sanse egale tuturor procurorilor, si nu anunturi festiviste facute in presa.

Iata declaratia lui Calin Popescu Tariceanu:

De la bun inceput, vreau sa fiu clar inteles: nu discut despre persoane. Discutam despre principiu si despre procedurile legale pe care ministrul, in acest fel, le-a incalcat si le-a desconsiderat. Procedurile legale, dupa cum am vazut si pentru procurorul general, prevad depunerea de candidaturi, de dosare si tot ceea ce tine ulterior, de evaluarea candidatilor. Nu este concurs, este o evaluare a candidatilor, urmand ca aceasta propunere sa o inainteze catre CSM si, ulterior, presedintele sa faca numirile. Din moment ce, inclusiv, in legatura cu cei doi procurori, ministrul s-a pronuntat la inceputul mandatului ca va respecta aceste proceduri, vedem acum dintr-o data ca sare peste ele.

Cred ca prima obligatie a ministrului Justitiei este sa arate ca respecta legea. Daca ea nu respecta legea, atunci avem asteptari mai mici de la toti ceilalti. Este un lucru pe care vreau sa il aduc in atentia opiniei publice, ca a nu stiu cata oara ministrul Justitei greseste! Cred ca este si o responsabilitate si a primului ministru sa ii atraga atentia ministrului Justitiei sa intre in legalitate. Altfel toata aceasta procedura se transforma in cu totul altceva. Nu vreau sa folosesc un epitet deranjant, dar este sigur ca criteriile obiective nu mai functioneaza, ci alte resorturi. Cred ca este si un mesaj descurajant pentru ceilalti procurori vazand ca sunt anumite pozitii rezervate, din start, pentru persoane preferate. Cred ca problema carierei profesionale trebuie sa se puna pentru toti si sa li se dea aceasta oportunitate.

Mi se pare ca este o greseala sa acceptam un astfel de comportament din partea tocmai a ministrului Justitiei, care s-a angajat la transparenta, la respectarea legalitatii. Credeam ca de la Bruxelles vine poate cu lucrurile un pic mai bine invatate. Nu numai atat. Inclusiv recomandarea facuta in MCV este pentru respectarea acestor proceduri in mod legal si nu pentru anunturile facute in mod festivist la conferintele de presa”.

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 29 February 2016 15:29 +8

dl "TARI-ceanu" nu vreau sa devin delator, cum imi cere Vladi Mir! De aceea puteti dvs sa incepeti curatenia de primavara prin initiative d-astea laudabile, dle "TARI-ceanu". Si noi, poporenii, inclusiv o parte din "tinerii frumosi si curati" va v-om sustine! Dar dati un semn, nu numai declaratii politice, caci altfel....suntem si noi apatici, dar penalizam la vot pe tot propozabilul! Acum e momentul sa le aratati cu adevarat "pisica" si lu' "serele codlea", poate si lu' "kovashita Kov...lact" si, de ce nu?!, lu' domna "ly cea sprincenata"....de restul avem noi grija - ca postaci si ca demonstranti de buna credinta! 8)

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 29 February 2016 16:18 +10

de cind am spus eu ca tariceanu si cu nastase au fost cei mai buni p.m. in ultimii 26 de ani?isi reaminteste cineva cum istetii neamului il numeau ,,moliceanu,,pe vremaea primului mandat al imperiului raului?cita ura era pe mermelaci ca I SE OPUNEA imperiului raului???da!!!!!!!!!mereu l/am sustinut si pe el si pe nastase si pe GHISE(din nefericire ghise a fost chiar corect),din nefericire mermelacii nu apreciaza onestitateaCISTIGA ALEGERILE CINE PUNE MANELELE MAI TARE SI CINE FACE CIT MAI MULT FUM LA GRATARE CU MOCA,chiar imi este scirba,dracu se mai duce sa voteze,ca eu unul NU MAI VOTEZ IN TATA STATULUI HOT,HOT SI PERVERS

# radu date 29 February 2016 16:41 +9

tariceanu are dreptate in ceea ce spune.... ideea e ca la acest moment nu e bagat in seama de nimeni. oricum la concursul pentru dna nu se vor inscrie alti procurori afara de kovesi. de fapt nici pentru concursul de procuror general la piccj nu s-a mai inscris nimeni.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 29 February 2016 16:46 +5

MERMELICA A INTRAT IN ZODIA ,MAIMUTELOR DE FOC,,(arde/le/ar)

# LEO date 29 February 2016 17:04 +7

La un control efectuat de Inspectia CSM,a fost depistate existenta a peste 238 plangeri[din perioada 2oo5-2013]nesolutionate,din care majoritatea blocate la nivelul structurilor centrale si teritoriale DNA,multe din acestea cauze fiind mai vechi de un an de zile,iar unele infractiuni comise aveau mai putin de un an pana la prescriere.Cu siguranta sefa DNA KOVESI,nu iera straina de aceasta situatie,primind sarcina ca in 6 luni,sa remedieze situatia.Pe LULUTA a durut-o in cot.Nimeni nu a putut afla ce a urmat,dar se poate banui,a venit Doamna PRESCRPTIE,iar KOVESI sustine ca-i cea mai puternica,iar noi ne intrebam pt,ce nu a fost arestat unul si altul.Cert este ca PRUNA si cei din varful sistemului judiciar,in corpore sustin,KOVESI ramane inca un mandat,este cea mai competenta.Oare ce o recomanda,cand individa pur si simplu,face scapati niste borfasi verosi ce demult trebuiau sa se afle la beci.Este fabulos dar si rusinos!!!!!!

# Cineva date 29 February 2016 19:52 -14

Tariceanu? Pai el a bagat taxa auto prin care s-au scumpit autoturismele si cetatenii au facut cozi in instante. Mai crede cineva in el?

# Vladi Mir date 1 March 2016 18:42 +2

In spiritul adevarului, trebuie sa recunoastem cinstit ca in PRUNA este un "sambure de adevar" si acesta se numeste MACOVEI !!!

# "Gabut" date 1 March 2016 22:40 -1

"Gabut" Incep cu aceste cuvinte istorice dtagi mie "DESTEAPTATE ROMANE",si nu ofac de casualidad,ci ofac intentionat,pentru aceasta natie atat de lovita,de-a lungul istoriei,si aceasta din vina noastra,pentru ca credem tot ce ni se promite,fara sa comprobam,s-au sa gandim ca nise pregateste ceva.Dragi mei compatrioti, este destul,trebuie sa aplicam metoda prusacilor(nemtilor),sa nu mai avem incredere,si deschisi cu nimeni,trebuie sa fim mai precauti,in tot ce facem,in tot ceea ce ne inconjoara,caci daca nu vom fi asa,vom plati,si aceasta poate fi cu libertatea noastra,si anume vom deveni o colonie cu adevarat,si spun aceasta ca nu va mai fi numita ROMANIA pe harta lumii,ci va avea alt nume,depinde de cel care va fi mai puternic,caci nu uitati,noi de cateva secole in urma am fost si santem o colonie,totul a fost o chestiune MUtual,di partea celor ce conduceau lumea.A-ti vazut,santem martori si istoria o spune,aceastei natii i s-au luat din teritorii,din nord, din sud,din est,din vest.

# "Gabut" date 1 March 2016 23:11 -1

"Gabut"Vreau sa continui cu comentariu de mai inainte,si anume,daca ROMANIA era unstat unitar si independent cum ne-a indobitocit istoria,teritoriile ROMANIEI trebuiau sa fie neatinse de nimeni.Si aici va pun o simpla intrebare,ca stat din jurul nostru,cel putin,i s-a scurtat teritoriu,cu cel putin un metru patrat din teritoriu.Nu dragi mei,si daca nu ma credeti,puteti sa verificati.Sa nu-mi dati exemplul URSS,pemtru ca aici s-a facut o unificare,vroita din partea tuturor tarilor slavone,pemtru ca prin unificare,ei au devenit o forta in lume,ceea ce nu este cazul nostru.Nu vedeti noi ROMANII,nu putem lua decizii singuri,ci totul ni se impune,si acum ca totul sa fie mai clar,continua cu aceste procedee,care normal nici-o tara independenta nu le accepta,si aici vedeti exemplul POLONIEI,s-au UNGARIEI etc.ROMANII au avut cateva straluciri in istorie,si aici pot enumera,si aici pot enumera numele marilor rovolutionari,VLAD TEPES;TUDOR VLADIMIRESCU;AVRAM IANCU si ALEXANDRU IOAN CUZA,in rest 

# "Gabut" date 1 March 2016 23:41 -1

"Gabut"Si totusi continui cu comentariu de mai inainte,nu vedeti ca santem controlati de afra de tot ce facem,si cand incepem sa ne miscam putin pe picioarele noastre,si aici guvernul VICTOR PONTA,intervine cineva,cum spunea sasul,TREBUIA SA MOARA OAMENI,ca sa cada acest guvern,chiar atat de dobitoci ne cred aceste persoane care conduc lumea,NU DRAGII MEI ROMANI,SI AICI AS INDRAZNI SA ZIC "HAIDETI SA NE DESTEPTAM CU ADEVARAT,ca daca vom astepta tot ce ne ofera europa,s-au o alta putere,nu vom primi nimic bun,ci trebuie sa fim uniti,si sa fim atenti pe cine punem sa ne conduca,si nu-si respecta compatriotii,trebuie sa-i intrerupem mandatul.Si aici as venii,cu o propunere,pentru timpul unui mandat,este foarte gresit in momentul de fata,ca un ales pe un timp de 4 ani,da de la o zi pana la 4 ani,si spun aceasta pentru ca din momentul cand alesul nostru incepe sa ne neglijeze,sa putem sa-i intrerupem mandatul.Nu vedeti sasul se gandeste la doua mandate,din partea mea,nici acesta nul merita.

# "Gabut" date 2 March 2016 00:11 -1

"Gabut"Acum as veni in fata d-tra cu o alta conspiratie,ca nu era destul cea de la cafeneau rocherilor,Dumnezeu sa-i odihneasca in pace,pe cei care si-au pirdut viata in acel hagar al mortii,si doresc isotosire celor care sufera inca,si multa putere familiilor indoliate.Vedeti ce ne poate face aceia la care le-am dat votul,trec peste moti ca sa castige,in cazul nostru toti stim cat s-a chinuit sasul sa darame guvernul PONTA,si pana la urma a castigat sacrificand atatia tineri,ce pacat,pe cine am ales.Si in al doilea rand,virusul bebelusilor,este la fel o conspiratie,ci spun aceasta si o intaresc,de cand funtiona clubul cu pricina si nu s-a intamplat nimic,fabrica de branza,lafel,nu vi se pare ca bate la ochi?Este foarte usor sa ei intro siringa virusul si sa mergi in cateva magazine alimentare sa introduci in cutiile de branza.Intru-n cuvant concurenta naste demoni,si aici suferim noi,sufera o natie,distrug toate afacerile ROMANESTI,CE PACAT,CA NICI DE AICI NU PUTEM VEDEA NIMIC!!!!!!!!

# "Gabut" date 2 March 2016 00:51 -1

"Gabut"Se va intampla MALTA 2,atunci decizia s-a luat intre trei persoane,in viitorul nu prea indepartat,decizia contra noastra se va lua de o singura persoana,care este numarul 4 in lume,cel care a inceput sa distruga comunismul in europa,dar ma intreb de ce nu la terminat,AAAA cu puterea rosie nu poate,este un os prea tare de ros.Ce facem domnilor,ma refer la voi cei puternici a-ti demisionat un papa ca nu era de acord cu cipul vostru,a-ti umilit lumea cu criza voastra artificiala,am auzit ca ne aduceti a doua criza,daca papa actual nu va fi de acord cu acest cip cum il au mascotele in tarile civilizate,ce am ajuns domnilor,o conspiratie cu amigranti din tarile arabe,da voi stiti ca se vor produce nemultumiri din cauza religiilor,si obiceiurilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva