1 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORI TMB INTERCEPTATI FARA MANDAT JUDECATORESC – Iata probe ale actiunilor subversive ale Binomului SRI-DNA. Pe baza listing-urilor telefoanelor judecatorilor Tribunalului Bucuresti, toti cei de pe liste erau ascultati in bloc pe autorizatii provizorii de 48 ore, emise de procuror. Printre cei filati: ex-presedinta TMB Laura Andrei si judecatoarea Elena Burlan. Procuroarea Claudia Rosu ordona ca SRI sa efectueze interceptarile, apoi distrugea rezultatele daca nu-i iesea schema (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

9 September 2018 14:08
Vizualizari: 31863

Lumeajustitiei.ro publica documente zdrobitoare, care releva faptul ca in perioada de glorie a Binomului SRI – DNA, judecatori de prima importanta din Tribunalul Bucuresti – unde se judecau in prima instanta multe din dosarele penale de coruptie instrumentate de DNA – erau filati in bloc pe mandate provizorii de 48 de ore emise de procurori (fara mandat judecatoresc).

Metoda de monitorizare si interceptare folosita de tandemul de procurori DNA, Lucian Papici, fost sef al Sectiei I, si vestita procuroare Claudia Rosu, depasea orice imaginatie. Nu era suficienta ascultarea telefonului judecatorului vizat. Se cerea in prealabil, prin DNA-SRI, listingul tuturor numerelor de telefon de pe care era apelat sau le apela judecatorul respectiv, iar apoi toate telefoanele depistate erau puse toate sub interceptare. Fara mandat judecatoresc, ci pur si simplu pe mandate provizorii de 48 de ore, emise in secret de procurorii DNA.


Metode de pus presiune si intimidat judecatori?

Cat au costat aceste operatiuni masive? Cate autorizatii provizorii de 48 de ore au emis in secret procurorii DNA? Cum era posibil ca in cazul unor judecatori, sa nu se ceara in prealabil autorizatie de la un judecator, iar magistratii erau filati in corpore, nu doar ei, ci oricine era apelat de acestia sau ii apela pe acestia???

Opinia publica din Romania este zguduita in prezent de scandalul produs de aflarea vestii ca mai bine din jumatate din magistratii Romaniei (din care peste peste 2100 judecatori) au avut dosare penale in lucru la DNA. Daca raportam aceasta problema la ultimii 10 ani, probabil ca procentul judecatorilor vizati in dosare penale a fost de peste 80%.

Cazul pe care il prezentam poate explica de ce s-a ajuns la un numar atat de mare de judecatori interceptati: faptul ca atunci cand un judecator devenea tinta anchetatorilor DNA, procurorii nu se limitau doar la a-i pune acestuia telefonul sub observatie, ci era mai intai cerut listingul convorbirilor, iar apoi toti cei cu care vorbea respectivul judecator, erau interceptati la randul lor. Pe mandate provizorii de 48 de ore emise de procurorii DNA. In felul acesta, devenea posibila antrenarea in dosare penale si a altor colegi judecatori ai judecatorului vizat initial, cu care acesta se conversa in cercul lui de colegi si prieteni.

Cazul pe care il prezentam in continuare, in care procurorii DNA Lucian Papici si Claudia Rosu ii puneau sub urmarire pe judecatorii TMB, dar si pe cei cu care intrau in contact acestia este unul relevant intrucat judecatorii vizati erau de prima mana:

- judecatoarea Laura Andrei, presedinta Tribunalului Bucuresti (culmea, judecator care emitea la randul ei mandate de intercpetare);

- judecatoarea Elena Burlan, de la Sectia penala a TMB, pe mana careia ajungeau multe din dosarele penale importante care aveau la baza rechizitorii emise de procurori ai DNA;

Monitorizarea celor doua judecatoare s-a facut in dosarul 109/P/2011 al DNA, in care era vizat omul de afaceri Liviu Luca si alti oameni de afaceri din anturajul acestuia, care gravitau in jurul sindicatelor UGSR si CNSRL Fratia. Exista informatii certe ca procuroarea Claudia Rosu se ocupa din cale afara de mult de dosare care vizau patrimoniul fabulos al celor doua confederatii sindicale.

Procuroarea Claudia Rosu este cea care emitea autorizatii provizorii de interceptare de 48 de ore, iar ulterior, cand nu reusea sa obtina mandat de la judecator care sa-i confirme autorizatia provizorie, proceda la distrugerea interceptarilor obtinute. Cel putin e hartie...

Judecatorii din Romania sunt ascultati pe autorizatii emise de procuror

Revoltator in opinia noastra este ca procuroarea Claudia Rosu dispunea ca interceptarile sa se faca nu atat de catre Serviciul Tehnic al DNA condus de procurorul Horatiu Baias, cat mai ales, atentie, de catre Serviciul Roman de Informatii.

Culmea, fara sa stie, sefa TMB Laura Andrei organiza intalniri de lucru, chiar la sediul Tribunalului, cu sefii SRI (generalul SRI Dumitru Dumbrava) si cu seful Serviciului Tehnic al DNA Horatius Baias, in care discutau despre munca pe mandate de interceptare pe siguranta nationala si alte variatiuni pe aceasta tema(vezi foto).

Faptul dovedeste ca agentii SRI ii filau inclusiv pe judecatorii de mandate pe siguranta nationala... Practic, judecatorii de mandate din Romania erau monitorizati si interceptati nu pe mandat judecatoresc, ci atunci cand avea chef vreun procuror al DNA, totul fiind desavarsit cu ajutorul SRI.

Documentele pe care le prezentam in continuare vorbesc de la sine despre modul in care judecatorii din Romania ajung tinte ale DNA si SRI, si sunt filati fara mandat judecatoresc. Cat de periculose este acest fenomen pentru independenta judecatorilor? Si cat de extinse au fost asemenea practici la nivelul tuturor judecatorilor din Romania?

 

Comentarii

# Giany date 9 September 2018 14:43 +29

Dragnea si Tariceanu v-ati dat voi cu curu de pamant si ati zis ca faceti voi si dregeti ca Ro sa devina o tara normala, ca abuzurile si ilegalitatile din justitie sa ia sfarsit. De cand ati intrat la guvernare in afara de schimbarea lui kovesi care e zero nu ati facut nimic. De ce nu scoateti odata( asa cum ati promis) prin OUG protocoalele ilegale in afara legii? Protocoalele au adaugat la lege,ceea ce e ilegal,procurorii au facut abuzuri si ilegalitati iar voi nici acum nu le-ati declarat ca fiind ilegale? Ce aveti deascuns ?ca aici pute rau. Legile alea a justitiei si codurile penale? Cred ca nu le lasati iar la sfartiul anului ca sa nu le adoptati sa ziceti ca iar se termina sesiunea?! Terminati odata nebunia asta de dimineata pana seara acelasi lucru adica latratul, ori incepeti ceva nu terminati ( justitia) ca apoi sa incepeti cu altceva ( spitale,autostrazi). Cu banii de la SRI si procurorime faceti autostrazi, ca institutiile astea mananca toti banii statului.

# Morandi date 9 September 2018 14:48 0

Daca cu asa “victime” iesiti, stimata redactie, nu va mai inteleg.  Colaborationistii nu merita sa fie tratati decat ca atare

# Neli date 9 September 2018 15:14 +7

Coaliția dacă va înțelege că singura şansă de a rămâne la putere şi câştiga alegerile e să-şi schimbe stilul pasiv în agresiv în care dat în stil Prună-Cioloş-Macovei OUG-uri ca să nu mai fie timp pt."m*ie" <img src=ops:' /> Țara nu se mai poate conduce ca-n anii'90, e nevoie de Acțiune! DESECRETIZAREA SISTEMULUI(fără protocoale-fără acoperiți)DREPTATE cu TUPEU că în felul ăsta"paşnic"guvernul Va cădea rapid.Spart sistemul de protocoale prin OUG şi opriți instanțele securiste si colaboratorii. interzicerea TOTALĂ acoperiților in justiție si politică. Lucrat cu tactică,împuşcați mereu"2 iepuri"Acțiuni MOTIVATE contra sistemului ce servesc intereselor străine!asa veti avea susținere masivă!! Nu mai dați nimic nimănui fără ca să luați în schimb altceva de la sistem.Cu"Siguranța națională şi Anticorupția NE-AM LĂMURIT:Ţara jefuită de sistem şi nevinovații făcuți"penali"E NEVOIE de o LEGE dură a TRĂDĂRII NAȚIONALE doar aşa ar fi exterminat sistemul servil intereselor mafiote.Să"moară"pupincuriştii :D

# Geany date 9 September 2018 18:51 +2

Iepurele tupeist alogen paste iarba romaneasca, avand concursul cozilor de topor infiltrate,sta-le-ar lupul de paza sa le stea.

# TRUTH date 9 September 2018 22:48 -1

Nesimtitii astia de la guvernare sa ne lase cu ping pongul asta cu legile justitiei si sa intre odata IN VIGOARE ca doar de asta sunt la guvernare sa faca legi bune pt tara asta nu sa stea cu ele in sertare pt luptele lor politice.,sa dea OUG ca ajunge de cand le tot discuta. Si asteptam masurile prin OUG in urma justitiei ILEGALE. Asteptam ca maior, coldea,kovesi Lazar si restul procurorasilor sa fie arestati ca au comis ilegalitati si abuzuri URIASE. Astia sunt cei mai periculosi pt tara. Ce isi imagineaza Dragnea? Ca nu face nimic cu masurile pt protocoalele ilegale, legile justitiei in vigoare nimic,codurile penale nimic, in schimb ne vorbeste de alegeri, lumea sa-i aleaga iar. Pt ce? Pt tergiversare? Pt tragere de timp? Pt ping pong?Adica ilegalitatile care s-au facut si inca se fac in justitie sa mearga in continuare ca le-or rezolva ei vreodata poate...MAI MAFIOTILOR lasati-ne cu javreala voastra ca nu mai tine. Masuri concrete trebuie

# un mizantrop date 9 September 2018 16:51 +5

"Restructurare", "revenire la normal"(?), "intoarcerea la lege"?! Nici pomeneala! Ar insemna sa facem aceeasi greseala de la inceputul anilor '60, cand au fost indepartate cateva persoane din blocul tortionar, restul fiind "restructurat", adica s-a perpetuat aceeasi mentalitate, mai cu fereala, dar oricand gata sa-si gaseasca mediul propice de cultura si s-a vazut dupa '90, ca astia au rabdare, daca nu ei, atunci odraslele, sau emulii...Cand s-au pus semnitele stalinismului criminal in justitie, s-a "ras la blana", adica n-a ramas piatra pe piatra, sa se perpetueze traditia dreptului romanesc, acum trebuie operatia inversa, toti cei gasiti pe hartiile, sau intalnirile SRI-ste, sa plece si in masura dovezilor sa plateasca penal (ca tot le place cuvantul!). Acdeeasi operatiune si la SRI, istoria ne-a dovedit ca un corp functioneaza mai bine fara un organ, decat cu el malignizat, mai ales ca nici securitatea, nici procuratura nu sunt organe vitale ale statului...

# Statu-Palma-Barba-Cot. date 9 September 2018 17:46 +5

Tot dezastrul din justiție a pornit de la faptul ca vechea administrație a democratilor americani și marile puteri europene au girat ,sprijinit ,încurajat direct sau indirect, derapajele combinatorice criminale ale magistraților și serviciilor secrete,derapaje interzise în tarile lor.Mai mult ambasadorul nostru în SUA ,fost șef SRI care si acum se bucura de sprijinul democraților americani, ne-a spus acum câteva zile ca protocoale sunt bune și necesare.Administrația Trump are informații clare despre dezastrul în care a ajuns justiția în România dar are de luptat și ea, la ea acasă ,cu un stat paralel extem de puternic și din ce în ce mai agresiv, ff aproape de un comportament criminal în raport cu președintele Trump.Așa ca ,după opinia mea,situația din justiție este așa de putreda încât numai internaționalizarea problemei mai poate clarifica lucrurile.Soluția, ori o comisie intentionala ,ori un tribunal internațional în care a activeze judecători cu mare experiență!

# KANT date 9 September 2018 19:24 +4

" Adevărul doare ... " niciodată judecătorii , posesori de certificat ORNISS sau nu, nu au crezut că și ei sunt " sub lupa " BIG BROTHER, sistem despre care, în anul 1949, George Orwell vorbea în cartea sa " Nineteen Eighty-Four " ; nu consolează pe nimeni că, la răndul lor, și avocații statului " beneficiază " de același regim, totul în pofida faptului că, o cărticică, Constituția garantează niște drepturi fundamentale, dar, nu ne mai luăm de la asta, sau, de la Declarația Universală a Drepturilor Omului : " ART. 12 Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare in viata sa personala, in familia sa, in domiciliul lui sau in corespondenta sa, nici la atingeri aduse onoarei si reputatiei sale. Orice persoana are dreptul la protectia legii impotriva unor asemenea imixtiuni sau atingeri. " !

# Punctul G1 date 9 September 2018 20:48 -5

Listingurile nu inseamnă interceptări sau filaje. Iarăși faceți confuzii! De unde stiți că persoana interceptată e Laura Andrei că nu scrie? Cine a fost interceptat a fost incunostințat. Cred ca persoana interceptată a fost Elena Burlan...care după câțiva ani a și fost prinsă, dovedită. E in drum spre pușcărie. Asta in cazul in care nu va fi iertată de Dragnea, care vrea momentul T zero ( de iertare a tuturor spăgarilor)

# Judecător date 9 September 2018 22:24 +3

Sunt judecător în România şi mă cutremur la ceea ce citesc. Dacă cele mai sus prezentate sunt adevărate, eu, dragi colegi, vă rog, vă implor, ca până nu se face lumină în această mizerie, să nu mai mergeți la serviciu. Mai mult decât ceea ce am văzut acum, nu cred că se mai poate. E singura soluţie pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple niciodată

# gabriela g. date 10 September 2018 00:14 +2

Dragă colegă, Lăcrămioara A. să știi că ai dreptate. Am discutat și cu Mădălina D. și Adina D.L., și ele sunt de aceeași părere. Doamne ajută.

# Heiliger Geist von Edelweiss date 10 September 2018 10:19 +4

Mey, videț' că n-aveț' voie să faceți grevă că vă fack Io* plângere penală în 0,32 de secunde de la declararea grevei. Singurul care are voie să grăiască slo_bob despre o eventuală grevă e Fanfaronul Nepereche al systemului judiciar căruia într-atât i s-a suit la cap „îndumnezeirea judiciară” încât se crede reprezentantul „tuturor magistraților” și vorbește despre grevă de parcă ar avea în buzunar un mandat reprezentativ din partea juzilor și porcușorilor! Da' Io* stau și mă gândesc la altceva: decât o grevă nelegală, nu ar fi mai bune vreo 7.000 de demisii? :roll: În actuala stare cangrenoasă a SSytemului de paradeală judiciară, metastazele ticăloșiei sunt atât de întinse încât nu se mai poate distinge care magistrat e rău și care e bun. Pe cale de consecință AGORA AȘTEAPTĂ DEMISIILE TUTUROR slujbașilor adevărului care au acceptat ca adevărul să fie mistificat. TOȚI CEI aprox. 7.000 de ticăloși cu robe. :eek:

# faracatuse date 10 September 2018 15:07 0

Dupa Olanda, vine Ungaria... exemplu de cum sa-ti aperi fii natiunii... Luati cu paine, luati cu paine.... FTVMIG de se securisti... https://www.dcnews.ro/vremo-arakafara-vrem-o-ara-ca-ungaria-politica-de-anticoruptie-fa-a-de-romania_612265.html

# Maria date 10 September 2018 02:13 +3

D--le Judecător aveti dreptate pe jumatate ÎN SENSUL CĂ NU AR MAI TREBUI SĂ MERGEȚI LA SDRVICIU. Dar Dv-stră vedeții doar abuzurile care va convin? :-* Întrebarea este: de ce judecatorimea nu a reactionat la presiunile procurorilor si ati dat condamnari desi oamenii nu meritau condamnare?? Ati dat condamnari pt ca sunteti mana in mana cu procurorii si cu SRI. Abuzurile nu s-au facut doar de catre SRI si toate parchetele DIICOT DNA au fost facute si de catre avocatii colaboratori dar cele mai grave ABUau fost facute de catre judecatori condamnand pe nedrept. In 14 ani NICI UN judecator nu a scos o vorba cu exceptia unora dupa ce au devenit victime 8) cea mai mare dovada ca justitia este un grup infractional organizat e ca NICI MACAR ACUM DUPA CE AU FOST FACUTE DEZVALUIRI DESECRETIZARI SI PUBLICARI ALE ILEGALITATILOR Cei din justitie TAC CA NESIMTITII si inca au tupeul sa se duca in salile de judecata sa continue aceasta mascarada justitiară. Rusine nesimtitilor, mai bine zis ESCROCI :-x

# avocat date 10 September 2018 10:59 +2

Nu cred ca cineva cu autoritate in stat va citi acest post, dar o intrebare ramane: ce masuri se vor lua impotriva fostilor procurori DNA " salvati " prin pensionare sau mutare in alt Parchet. Evident, Rosu Claudia e doar varful acestui fenomen dar sunt multi alti fosti procurori DNA abuzivi care stau linististi in alte Parchete sau pensionari cu venituri imense.

# (inca) 3 gunoaie ! date 10 September 2018 17:19 +1

Stai si te intrebi cum au rezistat ceilalti , cinstiti si adevarati profesionisti , printre lichelele astea ? Ce viata mizerabila trebuie ca au avut si le-au facut parazitii astia din sistem. SRI este institutia platit super-astronomic sa lucreze contra cetatenilor , sa-i trateze ca pe vite , ei crezandu-se mari dregatori sau ceva. Ce gunoaie ! PSD+ALDE reduceti mai bugetul SRI macar la jumate , e cam mult si nejustificat 3mrld. comparativ la 300mil. pentru SIE si idem pt. SPP.

# stefi date 14 September 2018 08:53 0

Desfintarea si reinfiintarea pe baze noi a DNA e singura solutie. Nu se mai poate alege graul de neghina...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva