Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

PORCARIA DNA – Exclusiv: Cititi Ordonanta prin care DNA a declinat la PICCJ dosarul privind Ordonanta 13/2017, in care a terfelit imaginea Guvernului Grindeanu. Tandem macovist: denuntatorul a fost asistent al Monicai Macovei, procurorul a fost consilier al lui Macovei. Procurorul Paul Dumitriu a audiat ministri si a extins abuziv urmarirea penala. DNA a recunoscut ca nu avea competenta pe favorizarea faptuitorului pentru care a anuntat public ca a deschis dosarul (Document)

Joi, 16 martie 2017 18:41 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Pericolul reglementarii infractiunii de abuz in serviciu prin Ordonanta 13/2017, intr-o maniera deloc pe placul procurorilor anticoruptie a impins Directia Nationala Anticoruptie la luarea unor decizii abuzive cu consecinte grave asupra credibilitatii celorlalte puteri ale Statului. Deschiderea unui dosar pentru favorizarea faptuitorului - infractiune care nu intra in competenta DNA – si prezentarea cu rea-credinta de date inexacte ca urmare a unui denunt, continuata cu defilarea si audierea membrilor Guvernului Grindeanu la DNA, fara a avea indiciile conturate asupra infractiunii, finalizata cu probarea abuzului procurorilor, prin declinarea dosarului de la DNA la PICCJ pentru lipsa competentei, dovedeste ca a fost o actiune gandita, menita sa distruga imaginea Guvernului nou instalat, prin alimentarea urii strazii impotriva acestuia. Iar cei care au contribuit masiv la scandalul Ordonantei 13/2017 provin atat din strada, cat si din DNA!


Lumeajustitiei.ro va prezinta in exclusivitate Ordonanta prin care Paul Silviu Dumitriu (foto stanga) - fost consilier al Monicai Macovei (foto dreapta) in Ministerul Justitiei, alaturi de judecatorul Vasilica Danilet, si actual procurorul sef adjunct sectie din cadrul DNA – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptiea declinat la PICCJ competenta solutionarii dosarului nr. 46/P/2017, format in urma denuntului facut pe 31 ianuarie 2017 de Mihai Politeanu (foto centru)fostul consilier al Monicai Macovei din Ministerul Justitiei si din Parlamentul European, actual lider al asociatiei Initiativa Romania, ai carei membri au iesit in strada impotriva Guvernului Grindeanu si au organizat protestul dupa “Colectiv” – in care reclama savarsirea unor fapte de natura penala prin emiterea Ordonantei 13/2017.

Procurorul General nu a avut niciun indiciu sa ii destituie pe secretarii de stat cu ajutorul CSM

De-a dreptul halucinant, in cuprinsul Ordonantei transmise la PICCJ in ziua pronuntarii Curtii Constitutionale a Romaniei cu privire la existenta unui conflict intre puterile statului, procurorul Paul Dumitriu a dispus, inaintea masurilor de clasare, disjungere si declinare a cauzei la Parchetul General, si masura extinderii urmaririi penale cu privire la infractiunile de sustragere sau distrugere de inscrisuri, sustragere sau distrugere de probe ori inscrisuri si fals intelectual.

Extinderea urmaririi penale s-a facut dupa ce la DNA au fost defilati pentru a fi audiati membri ai Guvernului, precum ministrii Gratiela Gavrilescu, Carmen Dan si secretarii de stat din Ministerul Justitiei Oana Haineala si Constatin Sima. Acestia din urma au finalizat prin a fi destituiti din functia de secretari de stat in MJ dupa ce Procurorul General Augustin Lazar si-a exprimat dorinta ca acestia sa se intoarca acasa, unde e nevoie de ei.

Dupa tot spectacolul mediatic care i-a avut ca protagonisti pe membrii Guvernului si pe procurorii DNA care voiau sa afle oportunitatea si legalitatea emiterii Ordonantei 13/2017, insusi procurorul Paul Dumitru concluzioneaza in Ordonanta de declinare a dosarului creat dupa denuntul fostului consilier al Monicai Macovei Mihai Politeanu ca “actele de urmarire penala efectuate in cauza nu au confirmat savarsirea vreunei fapte de natura penala”, dar si ca “nu au rezultat date sau indicii concrete care sa conduca la concluzia savarsirii unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie”. Cu toate aceasta, ex-consilierul lui Macovei Paul Dumitriu propune clasarea cauzei si declinarea competentei de la DNA la PICCJ.

Iata ce a retinut procurorul Paul Dumitriu in ordonanta de declinarea competentei:

Analizand actele aflate la dosar, se constata ca nu se poate retine in prezenta cauza savarsirea infractiunii prev.de art. 13 din Legea nr.78/2000 de catre persoane ce detin functii de conducere intr-un partid politic care si-ar fi exercitat autoritatea sau influenta politica in vederea adoptarii in seara zilei de 31.01.2017 a unei ordonante de urgenta prin care au fost modificate codurile penal si de procedura penala cu scopul favorizarii unor persoane urmarite penal sau judecate care in felul acesta au beneficiat direct sau indirect de foloase necuvenite, deoarecele actele de urmarire penala efectuate in cauza nu au confirmat savarsirea vreunei fapte de natura penala.

Raportand prevederile care incrimineaza infractiunea prev.de art. 13 din Legea nr. 78/2000, la datele rezultate in urma efectuarii urmaririi penale, se constata ca nu au rezultat date sau indicii concrete care sa conduca la concluzia savarsirii unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie.

In urma analizarii actelor de urmarire penala aflate la dosar, mai precis a declaratiilor martorilor audiati in cauza, a documentelor ridicate si a celorlalte probe, nu au rezultat indicii concrete in sensul celor sesizate in denuntul ce a stat la baza inregistrarii prezentului dosar cu nr. 47/P/2017.

Nu au rezultat date certe care sa conduca la identificarea unei persoane care detine o functie intr-un partid politic care sa isi fi exercitat influenta sau autoritatea pentru a determina initierea, redactarea si adoptarea proiectelor de acte normative privind modificarea CP si CPP, precum si a gratierii.

Ne intrebam totusi:

-De ce nu a declinat procurorul anticoruptie Paul Dumitriu dosarul creat pe baza denuntul lui Mihai Politeanu inca de la inceput si de ce a permis efectuarea de verificari si audieri, stiind totusi ca nu este de competenta DNA?

-Si in final, de ce a mai declinat procurorul Paul Dumitriu dosarul la PICCJ daca a efectuat la DNA verificari in urma carora s-a stabilit ca nu au rezultat indicii concrete de savarsire a unor infractiuni?

Iata ordonanta DNA de declinare a competentei de solutionarea a dosarului privind Ordonanta 13/2017 la PICCJ:

Accesari:24806

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 16 martie 2017 19:55 +20

deschiderea dosarului ,,anal,, dovedeste ticalosia dnaului si cirdasia cu hitlerica in spilhozeni la lovitura de stat si ca la denea totu/i la comanda ,ca asa/i in justitia mermelita(obiceiurile cotroceniste nu au lecuire decit cu suspendarea lui hitlerica in spilhozeni,si a ,,ardelenilor marginiti,,din marginimea sibiului

# Bulancea Rules date 17 martie 2017 00:33 0

Si se confirma ca denuntatorul Politeanu a scris dupa dictarea lui Bulancea? 

# Dura lex date 16 martie 2017 20:07 +6

Domnu' procuror sef adjunct sectie ( mamaaaaa!) Matale ai scris "din prima" Ordonata asta sau ai mai facut 2-3 ciorne ? Binenteles ca da, ai facut neste ciorne ! Pai....su unde e ciornele astea, le-ai distrus cumva , ca n-a fost Chioveshi de acord cu forma de redactare, nu dadea bine la Lege etc.???? Aaaaa, nasol moment !

# Pif date 17 martie 2017 10:46 0

Posibil sa fi tehnoredactat peste un alt document, fiind foarte grabit sa scape de dosarul in care urmarirea penala era in rem,prin declinarea competentei la PIICJ in functie de functia faptuitorului banuit si in raport de infractiunea prevazuta la art.268 C.pen (Inducerea in eroare a organelor judiciare) pe care a omis-o in extinderea urmaririi penale. 8)

# Cum rămîne cu principalu succes al DNA? date 16 martie 2017 22:32 -2

Mobilizarea istorică a tinerilor din zonele urbane, adesea absolvenţi de studii superioare, demonstrează că această generaţie, care nu este în mod obligatoriu majoritară la urne, are cel puţin speranţa că actuala sa clasă politică va funcţiona, într-o zi, fără mită, subliniază Le Monde. Acesta va rămâne, dincolo de condamnări, principalul succes al DNA, conchide publicaţia. https://www.news.ro/externe/le-monde-protestele-din-romania-sunt-rezultatul-asteptarilor-tinerilor-nascute-din-lupta-anticoruptie-1922401808262017021216625270

# Tony date 16 martie 2017 23:30 +5

Interesant este ca termenul de "noaptea ca hotii" a fost justificat chiar de procuror in cuprinsul rechizitorului ( sedinta a fost programata la 19:45 intrucat s-a asteptat avizul CSAT)

# Pif date 17 martie 2017 00:23 0

Probabil ca dl. procuror n-a auzit de revocarea actelor administrative din proprie initiativa. Nu stiu cat de obligatoriu sau de facultativ o fi fost avizul MRP pt. adoptarea OUG, insa nici pe procuror nu l-a interesat sa afle. Totusi, era logic ca nu puteau coexista 2 avize de la aceeasi institutie ce se bateau cap in cap, cronologic fiind evident ca al doilea primit a fost emis in locul primului.(primul fiind revocat implicit) Deduc ca asa s-a intamplat.Intr-o alta varianta,MRP putea emite al doilea aviz in care sa mentioneze explicit ca-l revoca pe primul. Un act revocat nu mai produce efecte juridice. Doamneee, cu ce fapta superpenala si-au pierdut vremea si energia procurorii DNA :-? Dar daca lui Iordache i-ar fi trecut prin cap sa-mi ceara si mie avizul pt. OUG 13 si i-as fi trimis vreo 6 diferite, tot la 10 minute, din care sa aleaga unul, care-i convine si sa le rupa pe restul? :lol: Ce-ar fi scris procurorul DNA despre treaba asta in ordonanta ?

# Dura lex date 17 martie 2017 16:13 0

Pif-ule Dl.procuror a auzit tot ce trebuie si cunoaste tot ce este de cunoscut dar dispozitia chioveshista este ORDIN si daca-i ordin....si daca nu raspunde inca nimeni pentru aceste porcarii....atunci lui herr Paulica i se cam falfaie! De aia spun, repet si iar spun: Bai Parlament adormit, voi cand aveti de gand sa deveniti Putere Legislativa si nu Gluga de coceni a DNA?

# Obs date 17 martie 2017 08:56 +8

Si un student in anul I la facultatea de drept stie ca primul lucru pe care il face un procuror, atunci cand este sesizat, este sa isi verifice competenta. Ceea ce face DNA sunt povesti pentru fraieri.

# basicuta date 17 martie 2017 09:13 0

Suna a grup infractional organizat- atat de simplu ! tb inceputa la PGB urmarirea penala pentru art.367 cp- atat de usor...si au si toate probele la dosar...

# Pif date 17 martie 2017 12:05 +1

La asta, cu grup infractional organizat, nu m-am gandit . E tare. :lol: Inca niciunuia din Ministerul Public nu i-a trecut prin cap ideea sa participe la "Romanii au talent" sau la "iUmor" facand incadrari juridice penale la absolut orice fapte.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va cuprinde revolta cand vedeti magistrati care ies in strada impotriva legilor justitiei si a modificarii Codurilor?

    • VOTEAZA

Vorba de fumoar – 22.05.2018 – Interventii la PICCJ pentru salvarea lui Lucica

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER