25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARIO A TRECUT DE FILTRU – Judecatoarea ICCJ Adriana Ispas a admis in principiu recursul in casatie formulat de Mario Iorgulescu. Acesta cere desfiintarea deciziei prin care CAB l-a condamnat la 13 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru omor si conducerea autovehiculului sub influenta alcoolului sau a altor substante. Atat TMB, cat si CAB au respins toate probele in aparare, inclusiv expertiza medico-legala care sa stabileasca daca Mario poate raspunde penal

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

15 March 2024 12:44
Vizualizari: 2993

Judecatoarea Adriana Ispas (foto 2) de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis in principiu joi, 14 martie 2024, recursul in casatie declarat de Mario Iorgulescu (foto 1) – fiul presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu – impotriva deciziei prin care magistratii Adrian Pacurar si Mircea-Catalin Pavel de la Curtea de Apel Bucuresti l-au condamnat in 18 octombrie 2023 la 13 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru omor si conducerea autovehiculului sub influenta alcoolului sau a altor substante.Pe de alta parte, judecatoarea Ispas a respins cererea lui mario de suspendare a executarii pedepsei primite din partea CAB.

Fiul sefului LPF cere desfiintarea condamnarii, acuzand ca decizia CAB a fost pronuntata cu ignorarea tuturor probelor solicitate in aparare – mai cu seama expertiza medico-legala care sa stabileasca daca Mario poate raspunde penal cu inchisoarea, dupa ce Italia l-a declarat handicapat psihic si i-a instituit tutore, in persoana tatalui sau (click aici pentru a citi).

Amintim ca la fond, in 10 februarie 2023, judecatoarea Maria Manuela Orzata de la Tribunalul Bucuresti ii aplicase lui Mario Iorgulescu pedeapsa de 15 ani si 8 luni de inchisoare. O sentinta, de asemenea, pronuntata cu respingerea probelor cerute de catre avocatii fiului lui Gino Iorgulescu (click aici pentru a citi).


Iata minuta incheierii ICCJ privind admiterea in principiu a recursului in casatie (dosar nr. 20691/3/2020):


In temeiul art. 440 alin. 4 C.pr.pen., admite in principiu cererea de recurs in casatie formulata de inculpatul Iorgulescu Gino Mario impotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala, in dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023).

Trimite cauza, in vederea judecarii recursului in casatie, Completului nr. 6. Fixeaza termen de judecata, in sedinta publica, la data de 28 martie 2024, cu citarea partilor. Se va incunostiinta aparatorul ales al recurentului inculpat Iorgulescu Gino Mario despre termenul fixat in cauza.

Respinge cererea de suspendare a executarii hotararii atacate, formulata de recurentul inculpat Iorgulescu Gino Mario.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 14 martie 2024”.

Comentarii

# Mama lu omidu date 15 March 2024 13:21 +6

Iorgulescu va deveni repede un om cu discernamant, daca va scapa de acuzatii. Ca era administratorul unei firme, avea discernamant ? Ca toate tranzactiile pe firmei sunt anulabile? Ca la data producerii accidentului , nu avea discernamant? Atunci, de ce avea drept sa conduca ?? Daca e lipsit de discernamant, oricum va sta in spital. / sanatoriu cu paza.Ca e bolnav. Unde o fi siguranta raporturilor civile cand a murit un om ?

# Titus date 15 March 2024 13:55 +4

Asasinul, băiatul lui tata a plusat la greu la ICCJ. Avocații știu calea bătută. Doar că îl așteaptă...ghinion! Beizadeaua drogată trebuie să putrezească în pușcărie. Tăticul trebuia să-l educe...dar ce să-i faci...băiatul a copiat fix ce a văzut în familie.

# Tata lu' Omidu, catre Mama lu Omidu date 15 March 2024 16:36 +1

Bre, actele astia,unele nu e anulabile; altele e. Alea din care a facut banuti pt toata sleahta (av,... ),nu ar hi anulabile, ca doa' no sa dea banutii aia 'napoi, nu? Scriu si ieu, asa ... . Alea cu pontaje, creiaone, bete de cribit, ... si de la acsident, ... alea clar e nule.Alealalte (nu's daca e si ceva evaziuni, falsuri, uzuri de fals - care si astea ar cam fittaom nule pe lipsa discernmant), poa' sa hie cum vrea ele . N'asa?

# Gigel date 15 March 2024 19:49 +2

Declarat in Italia? Aia care au exportat infractionalitate si coruptie cam peste tot? Nice...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva