6 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NITU DA CU FLIT DNA – Procurorul General ii pune la punct pe zelosii procurori ai Codrutei Kovesi, care incearca sa-l debarce din functie: „Am beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege, proportional cu riscurile si responsabilitatile acestei functii”. Asteptam reactia PICCJ de tragere la raspundere a procurorilor DNA care au mintit natiunea prin comunicatul din 25.01.2016 ca Procurorul General nu se numara printre persoanele care pot beneficia de echipaje de politie rutiera

Scris de: L.J. | pdf | print

28 January 2016 16:33
Vizualizari: 11103

Intr-un comunicat sec in care isi face cunoscuta pentru prima data pozitia vizavi de atacul DNA la adresa sa, Procurorul General al Romaniei Tiberiu Nitu ii acuza indirect pe procurorii Laurei Codruta Kovesi ca i-au inventat infractiunea de primire de foloase necuvenite de pe urma folosirii unui echipaj de politie rutiera care sa-i faciliteze deplasarea in trafic. Procurorul General tine sa precizeze ca „am beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege, proportional cu riscurile si responsabilitatile acestei functii”.

Pozitia lui Tiberiu Nitu confirma practic dezvaluirile facute in premiera de Lumeajustitiei.ro referitoare la falsul din comunicatul DNA din data de 25 ianuarie 2016, in care s-a sustinut ca Procurorul General nu face parte dintre persoanele indreptatite sa beneficieze de insotirea echipajelor de politie rutiera. Articolul 223 din HG 1391/2006 explica foarte limpede ca orice ministru din Guvernul Romaniei poate beneficia de asemenea facilitati, in scopul protectiei personale, fiind evident ca procurorii DNA nu au vrut sa tina cont de faptul ca Tiberiu Nitu, ca sef al Ministerului Public, are rang de ministru.


Pentru orice om de bun simt, faptul ca un Procuror General este insotit in drumurile sale de o masina de politie rutiera este ceva absolut normal pentru securitatea acestuia, in conditiile in care Procurorul General este detinatorul unor secrete de stat de importanta deosebita si poate fi oricand tinta unui atentat sau atac daca ar fi lasat fara protectie. In niciun stat european, Procurorul General nu are voie sa umble singur de capul lui, intrucat el poate fi tinta unui atentat, nu doar cand merge la serviciu, ci si cand se afla in timpul liber.

Intr-o Romanie profund dezinformata si in care DNA a ajuns sa decida cum se face politica, manipularea parchetului anticoruptie a prins la o mare parte din populatie, care a crezut ca un Procuror General poate merge de unul singur, de parca ar fi un simplu deputat sau senator, fara sa se tina cont de complexitatea, riscurile si responsabilitatea acestei functii.

Comunicatul lui Tiberiu Nitu mai releva un lucru. Si anume ca acesta nu va demisiona in pofida iesirilor politicianiste ale Monicai Macovei, care a instigat-o pe fosta sa asistenta, ministresa Raluca Pruna, sa-l revoce pe Nitu pe motiv ca ar fi incalcat legea.

Publicam in continuare pozitia oficiala a lui Tiberiu Nitu:

Avand in vedere comentariile purtate in spatiul public referitoare la persoana mea, doresc sa precizez ca in intreaga mea cariera de magistrat, precum si in functia de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii si a normelor deontologice.

Din acest punct de vedere, vreau sa precizez ca in cadrul activitatii desfasurate in calitate de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, am beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege, proportional cu riscurile si responsabilitatile acestei functii.

Ii asigur pe toti colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toti partenerii nostri institutionali si pe toti cetatenii Romaniei ca activitatea noastra – a mea personal- nu este afectata, nu este influentata sau perturbata de demersurile judiciare desfasurate in vederea clarificarii depline a acestei situatii si, totodata, imi asum obligatia de rezerva ce imi revine in raport cu activitatea desfasurata in acest sens.

Apreciez ca este de datoria mea, in calitate de procuror general, sa ma asigur ca in aceasta perioada activitatea Ministerului Public se va desfasura in conditii normale si in parametrii eficentei consemnate in ultimul raport MCV”.

*Cititi aici adevarul despre acuzatiile false aduse lui Tiberiu Nitu

Comentarii

# Nitu, ia de aici! date 28 January 2016 16:49 +81

Regulamentul de ordine interioara al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 1643/C/15.05.2015 arata la art 69 privind Biroul de informatii publice ca acest birou întocmeşte proiectele comunicatelor de presă, iar după aprobarea lor de către procurorul şef direcţie, le difuzează operativ mass-mediei; Rezulta ce procurorul sef Laura Codruta Kovesi a aprobat comunicatul de presa din 25.01.2016 care contine informatia falsa ca procurorul general nu s-ar incadra printre  printre persoanele îndreptăţite a beneficia de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere.  Daca exista vointa necesara cariera Laurei Kovesi se poate opri aici. Un dosar penal sau disciplinar pe aceasta tema ar trimite-o unde ii e locul

# CI date 28 January 2016 17:07 -26

Corect! Să nu uităm că din cauza lui Ponta ne-am pricopsit cu asta!

# barac date 28 January 2016 23:30 +9

:lol: hop si tu ca musca in.....

# ioana date 28 January 2016 18:56 +33

ce va minunati Basescu beneficiaza de protectie un mimistru nu are dreptu

# securistul de serviciu date 28 January 2016 20:13 +23

Doamne, ce oameni rai mai sunteti!!! Cum face Luluta o tarasanie, cum sariti pe ea.Nu stiti ce sentimente de frustrare starniti in bietul monomul CO.Nu intelegeti un lucru simplu.Monomul CO i-a spus ca el si ea sunt cei mai importanti oameni din stat iar ea,Luluta a inteles ca numai cei ce au apropbarea monomului CO sau al ei, pot sa beneficieze de orice avantaj in tara asta si cum nu i-a gasit pe lista pe Oprea si Nitu, s-a gandit sa aplice legea cea mai favorabila, adica cea gandita de ea.Ce-i mai grav este faptul ca pe sursele noastre securiste se spune ca Nitu a vrut sa-i traga un flegmon in ochi dar se pare ca sufera de insuficieta de flegmoane!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek:

# LEO date 28 January 2016 17:13 +59

In sfarsit INSPECTIA JUDICIARA primeste o lovitura din partea CSM sectia JUDECATORI,care a hotarat ca judecatoarele GABRIELA BALTAG si VIORICA COSTINIU,personalitati de prestigiu din justitia ROMANIEI,nu au incalcat codul deontogic al magistratilor,atunci cand au facut unele declaratii in favoarea cazului RARINCA.In fapt INSPECTIA JUDICIARA a CSM,cenzura multe declaratii critice si justificate ale unor lideri politici,dar atunci cand LULUTA critica in public hotarari definitive ale instantei judecatoresti nu se scotea o vorba.Daca CSM,sectia judecatori se trezeste din amorteala este laudabil.Cazul T.NITU,este o facatura ordinara,regizor iarasi LULUTA,orice inceput are si un sfarsit si poate fi tragic!!.

# CLOPOTEI date 28 January 2016 17:36 -35

Daca vrea, il poate infunda pe Nitu. Acesta mai are dosare penale la DNA. Nu demult l-a reclamat Bota pentru ca a indus in eroare cmpletul de 25 a ICCJ cu privire a la celebrul RIL . Plus ca la Suceava procurorul Nitu a pus sef de parchet pe procurorul tiribomba Bujorean care este urmarit penal in dosarul 422/39/2014. Doar sa vrea Codruta sa-l ridice. Are cu ce

# Camp tactic date 28 January 2016 18:29 +7

Numai vesti bune la luju) 

# justo date 28 January 2016 21:52 +17

Ce vorbesti ,soro?daca un ciocoflender iti face o plangere in dorul lelii,inseamna ca ai dosar la parchet?Am citit si eu plangerea facuta lui Nitu de Bota.Doua lucruri am retinut:ca asta habar nu are de drept si  crede prosti pe toti.Cat o fi DNA de indarjita impotriva  lui Nitu,o sa-i dea iun  flit lui Bota de o sa se invarte precum titirezul pana la Suceava, la amicul lui  Bujorean.

# Sergiu date 28 January 2016 18:22 +42

E extraordinar cat tupeu are aceasta Kovesi. Isi arata adevarata masura a caracterului. Si tocmai pe Nitu il sacaie, care nu a deranjat-o niciodata. Dar ea, care se plimba peste tot, cand se duce la Medias sau la Sibiu, merge incognito? Sau cand incaseaza spagile? Dar Ghica si Haineala, care se plimbau la shopping cu SPP-ul dupa ele, le-a intrebat cineva ceva? Halal de asa justitie. E clar ca vrea sa scape de Nitu, dar ce motive absurde a tesut. De gradinita. Probabil tot Macovei trage sforile pentru un nou procuror, care sa fie numit chipurile de portavocea Pruna.

# Emininke date 28 January 2016 18:44 +31

Pai nu va e clar? Deja ratatii aia care au redactat raportul MCV au avut grija sa ne spuna ca trebuie alesi niste procurori generali corespunzatori, altfel ne incondeiaza la MCV! Au uitat sa precizeze si cui trebuie sa fie obedienti, dar noi, baieti inteligenti peste poate, stim deja: Lor!

# ADEVARUL date 28 January 2016 20:21 +18

REDUSĂ MAI POATE FI INDIVIDA ASTA...PRUNĂ,SĂ AFIRME INUTILITATEA IMPLICĂRII EDUCAȚIEI ÎN PROCESUL DE FORMARE A PERSONALITĂȚII CELOR INCARCERAȚI...ASTA ESTE CULMEA IDIOȚENIEI...PARCĂ VRĂJITOAREA CARE A INREGISTRAT-O AR FI UTILIZAT UN EUFEMISM...INDIVIDA ASTA NU ESTE DECÂT O PRUNĂ...NESPĂLATĂ.

# SILE SPERIATU date 28 January 2016 20:21 +14

De ce ține dl NIȚU s-o excite pe tov-a Macovei? Se vede și din cosmos că l-a vopsit pe Ponta oriunde s-a putut pentru complimentul ce i-l făcu: „Bănuiesc că s-a convins toată lumea că e cu sorcova. Să văd cum o să traducă în engleză, să mă pârască la Parlamentul European, că e dusă cu sorcova. Sper să nu găsească totuşi o traducere mot-a-mot", a spus Ponta. Femeile și elefanții nu uită niciodată :P

# PAIU & BARNA date 29 January 2016 16:27 +2

ONG-ista gasi 700 motive sa fie matrasit NITU dar a sters cu buretele paguba de 40 MILIOANE EUR adusa ROMANIEI prin semnarea ilegala a NOTEI de pastrare de catre BECHETEL a sumei respective!

# Pe euroflașnetă o strîng budigăii... date 28 January 2016 20:49 +8

Intim implicat in MINERIADA/trafic tigari-arme/PARADA GAY, cel mai puturos procuror (198 dosare NEREZOLVATE la PARCHETUL GENERAL) se crede chemat sa taie + spanzure...

# Misterioasa femeie = traficanta MACOVEI date 29 January 2016 16:17 +1

MONICA MACOVEI A FOST INREGISTRATA PE OTOPENI, IN NOAPTEA DE 16/17 APRILIE 1998 DE CAMERA 38- AIBO! Misterioasa femeie despre care s-a spus ca a fost prezenta pe Otopeni militar, in noaptea de 16/17 aprilie 1998, “preocupata” de descarcarea tigarilor din aeronava este Monica Macovei. Iata detaliile: In noaptea de 16/17 aprilie 1998, camera 38 (sistemul de supraveghere al AIBO) a inregistrand imagini edificatoare din aeroport si din exteriorul lui. http://sar.org.ro/coruptia-la-zi-in-romania-alocarea-preferentiala-si-favoritismul-raman-sistematice-si-practicate-in-mod-deschis/

# Cate dosare a dres 2MAC la MIINERIADA? date 29 January 2016 16:19 +1

Se stie doar de un dosar, pe care - fiind matrafoxata - l-a pierdut... :P

# LUIS TRANSSEXUALU date 29 January 2016 16:22 +1

MINISTRESA fiind, se batea cu pumul in mam... pardon, piept ca s-a agitat cu PARADA GAY. Era in atributiile sale???

# Error 404 date 28 January 2016 18:50 +31

Foarte grav comunicatul DNA. Conform NCP, art.404 : "Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."

# outsider date 28 January 2016 20:26 +12

Să nu știe cei procurori ce atribuții are DNA or îi mînă din spate ex-răkan-kolonel Kappa?

# Lex date 28 January 2016 19:31 +16

(2) Se însoţesc cu echipaje ale poliţiei rutiere demnitari români sau oficialităţi străine cu funcţii similare acestora, după cum urmează: a) Preşedintele României; b) preşedintele Senatului; c) preşedintele Camerei Deputaţilor; d) primul-ministru al Guvernului. (3) În situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă, ...miniştrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflaţi în vizită oficială în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, .... (4) Beneficiază de însoţire şi candidaţii la funcţia de Preşedinte al României, pe timpul campaniei electorale, după validarea candidaturii, numai pe raza localităţilor unde au loc activităţile electorale. (5) Beneficiază ... foştii preşedinţi ai României,". Procurorul General nu face parte din beneficiari. Asta nu înseamnă că fapta sa este infracţiune. În afară de cazul în care DNA forţează inventarea unei noi infracţiuni.

# bob date 28 January 2016 20:28 -6

Concluzionând, facilitatea de a fi însoțit de coloana oficială nu se folosește de către persoana îndreptățită decât în situații deosebite care impun deplasarea în regim de urgență, nicidecum în scopul protecției personale... dar nu e prima dată când una scrie în norma juridică și alta se redactează în articol... 

# Zorro date 29 January 2016 09:25 -1

Dupa cum e redactat art.223 din Regulament (HG1391/2006) ar rezulta ca este de competenta Politiei rutiere sa decida pentru cine si cand se impune insotirea persoanelor VIP cu echipaje ale politiei. Daca li s-au comunicat astora Ordine emise de ministrul Oprea si Protocoale semnate de el,in numele MAI cu Parchetul General sau cu Patriaria Romaniei, aveau posibilitatea sa le atace in contencios administrativ. Daca s-au conformat doar unor ordine verbale (fara sa ceara ordine scrise) inseamna ca ei au acordat mai mult decat prevede legea pt. ca asa au vrut. DGPMB este persoana juridica distincta de MAI.In principiu,oricine poate cere politiei rutiere sa-i asigure col.oficiala. Ce vina are omul daca politia rutiera accepta si ii asigura echipaj de politie pt. deplasarea rapida in trafic ? :lol:

# Mihai date 29 January 2016 19:45 +1

Faceti deosebire intre coloana oficiala si antemergator.

# Matache Voicu date 28 January 2016 19:36 +10

 • ► Procurorul General este PAZNICUL JURIDIC al proprietății Publice; cine vrea să-i favorizeze pe cei care fură Statul ?

# Victor date 28 January 2016 22:16 +7

Procurorul general nu are rang de ministru şi nu face parte din CSAT. Din structura fac parte doar cei din executiv plus armata şi şefii serviciilor secrete. Pe de altă parte Tiberiu Nițu n-a făcut nicio infracțiune asa că acel comunicat al DNA este absolut perfid.

# Zorro date 29 January 2016 10:36 +3

Pai, procurorul general este seful Ministerului Public iar Patriarhul Daniel este seful BOR-ului. In comunicatul DNA nu s-a facut nici cea mai mica referire la Preafericit ca ar fi beneficiat ilegal de insotitori ai politiei rutiere prin prejudicierea DGPMB. Nici Prefericitul n-a comis vreo infractiune ca sa se puna in discutie demisia lui fara nicio acuzatie oficiala din partea DNA. Situatiile sunt asemnatoare,din perspectiva persoanelor care au obtinut foloase necuvenite=timp castigat in trafic, insa abordate diferit de catre DNA.

# Mihai date 29 January 2016 19:49 +1

Sa stii ca procurorul general are rang de ministru.

# Marin date 28 January 2016 22:27 -7

Vedeţi Luju, nici  voi nu sunteţi corecţi! Nu mi-aţi pus comentariul, de aceea îl pun  din nou!Rog să vedeţi dreptatea şi  adevărul,  şi nu interesele!Niţu nu merită nici  să fie măturator la PICCJ!Este un om şters, un om  al regimurilor  criptocomuniste şi nu are veleităţi de mare reformator   cum ne trebuie  nouă astăzi justiţiabililor!Este omul care  şi-a dobândit  ilegal certificatul de revoluţionar  şi şi-a luat  teren în buricul Ploieştilor aşa  cum şi-a permis   coloana oficială sau favorizarea  găştii avocaţilor  lui Ghe  Florea  prin  promovarea  unui  RIL ilegal ,abuziv  şi care constituie  faptă de corupţie ,aşa  cum pot  fi acuzaţi   si judecătorii ICCJ  care  au  soluţionat  RIL_ul!Şi oare  câţi oameni au mai suferit  de pe urma a cestora  în procesele  staliniste  care  au fost  în această perioadă ?!La coşul de  gunoi al istoriei   cu aceşti  indivizi!

# CA date 29 January 2016 10:41 0

Ce s-a intamplat ieri la congres la CA?

# Ion date 29 January 2016 10:50 -3

Care congres? voi nu v-ati dat seama ca nu e vorba de niciun congres ci de termenul pe care-l avea in dosarul cu Bujorean?

# congres date 29 January 2016 15:50 -1

mai ion avi avi, la congres s-a discutat despre infractorii si traficantii de influenta care au masluit RIL-ul prin care hotia devine meserie legala in Romania.

# @congres date 29 January 2016 16:45 +1

Deci nu s-au facut arestari? :lol:

# escu date 1 February 2016 10:17 +1

Întrebare, întrebătoare. Codruța folosește antemergător și are gardă de corp? Dacă da, vorba lui Moromete, pe ce se bazează?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2023 – Umbra lui Kovesi in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva