24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TSUNAMI PESTE BODEAN – Lovitura naucitoare incasata de procurorul Andrei Bodean, fix in zilele “revolutiei” de la DNA Constanta aplaudate de USR. Judecatorii ICCJ Lia Savonea, Adriana Ispas si Andrei Enescu au admis in principiu cererea de revizuire formulata de avocatii Sorin Calaigii si Mihaela Bodirlau, condamnati in 2015 la 4 ani inchisoare cu executare si cu pedeapsa facuta. Condamnarile au fost date intr-un dosar facut de procurorul Andrei Bodean. Cererea de revizuire va fi judecata de CAB

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 February 2024 17:05
Vizualizari: 4195

Fix in zilele in care impreuna cu alti patru colegi de-ai sai au pus de o “revolutie” la DNA Constanta, sustinuti frenetic fiind de USR si propagandistii Laurei Kovesi, fostul sef al acestui serviciu teritorial, procurorul Andrei Bodean (foto), a incasat o lovitura naucitoare.


 

Inalta Curte a admis in principiu joi, 29 februarie 2024, cererea de revizuire formulata de avocatii Sorin Calaigii, din Baroul Constanta, si Mihaela Bodirlau, din Baroul Bucuresti, condamnati in 2015 la 4 ani inchisoare pentru trafic de influenta, respectiv trafic de influenta si santaj, ambii cu pedeapsa deja efectuata. Solutia a fost dispusa de judecatorii ICCJ Lia Savonea, Adriana Ispas si Andrei Enescu, care au admis apelul formulat de cei doi avicati impotriva sentintei pronuntate de judecatoarea Florina Rizescu de la Curtea de Apel Bucuresti, care respinsese admiterea in principiu a cererii de revizuire. O cerere de revizuire care va fi judecata de CAB.

Practic, exista sanse ca in final, dupa judecarea revizurii, sa aflam din nou ca doi oameni au stat nevinovati la inchisoare. De data asta intr-un dosar fabricat de fostul sef al DNA Constanta, Andrei Bodean.

Altfel, amintim ca Andrei Bodean si alti patru procurori au formulat miercuri, 28 februarie 2024, cerere de incetare a activitatii in DNA. Motivul: decizia sefului DNA Marius Voineag de a-l schimba pe Bodean de la conducerea structurii, dupa ani de zile in care acest serviciu a dat rateu dupa rateu (click aici si aici pentru a citi).


Iata minuta deciziei ICCJ nr. 68 din 29 februarie 2024 (dosar 4492/2/2023):


Admite apelul declarat de revizuentii Lupu (fosta Bodirlau) Mihaela si Calaigii Sorin impotriva sentintei penale nr. 228/F din 28 noiembrie 2023, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a II-a penala, in dosarul nr. 4492/2/2023 (2338/2023), desfiinteaza sentinta penala atacata si, in rejudecare: in baza art. 459 din Codul de procedura penala raportat la art. 453 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala, admite in principiu cererea de revizuire formulata de revizuentii Lupu (fosta Bodirlau) Mihaela si Calaigii Sorin si trimite cauza la Curtea de Apel Bucuresti in vederea solutionarii pe fond a cererii de revizuire. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 29 februarie 2024”.


Redam minuta sentintei nr. 228 din 28 noiembrie 2023 (dosar 4492/2/2023):


“In baza art. 459 C.p.p. respinge ca inadmisibile cererile de revizuire formulate de revizuentii Lupu Mihalea, fosta Bodarlau Mihaela si Calaigii Sorin, impotriva sentintei penale nr.229/F/23.12.2015 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti-Sectia I Penala, definitiva prin decizia penala nr. 472/A/28.11.2016 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie. In baza art. 275 alin. 2 si 4 C.p.p. obliga fiecare revizuent la plata sumei de 500 lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata, prin punerea la dispozitie, prin mijlocirea grefei instantei, azi, 28.11.2023”.


Condamnare finala cu 2 la 1


La 23 decembrie 2015, prin sentinta nr. 229/2015 din dosarul nr. 4422/2/2014, judecatoarea Carmen-Veronica Gaina de la Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat pe avocatii Sorin Calaigii din Baroul Constanta si Mihaela Bodirlau din Baroul Bucuresti la cate 5 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta (Calaigii), respectiv trafic de influenta si santaj (Bodirlau).

In 28 noiembrie 2016, prin decizia nr. 472/2016, judecatorii Sandel-Lucian Macavei si Rodica-Aida Popa de la Inalta Curte de Casatie si Justitie le-au redus inculpatilor pedepsele la cate 4 ani de inchisoare cu executare. In schimb, al treilea magistrat din completul ICCJ, Gheorghe-Aurel Ilie, a facut opinie separata in sensul achitarii celor doi avocati in temeiul art. 16 alin. 1 lit. c Cod procedura penala: „nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”.

DNA l-a trimis in judecata pe avocat ca, in luna noiembrie 2013, ar fi pretins 15.000 de euro pentru a interveni pe langa judecatoare de la Curtea de Apel Constanta in sensul de a le determina pe acestea sa mentina o solutie de achitare fata de un inculpat acuzat de viol. Directia Nationala Anticoruptie sustine ca acelasi avocat Sorin Calaigii ar fi comis o infractiune similara in iunie 2011, cand ar fi primit de la o alta persoana 6.500 de euro, „lasand-o pe aceasta sa creada ca are influenta asupra unor judecatori din Curtea de Apel Constanta si ca poate sa intervina pe langa ei pentru a-i determina sa dispuna o solutie favorabila fata de fiul persoanei respective, judecat pentru savarsirea unei infractiuni de tentativa la omor calificat, intr-un dosar aflat in faza apelului”.

La randul ei, avocata Mihaela Bodirlau a fost inculpata pentru ca in septembrie 2012 ar fi pretins si primit de la o persoana suma de 20.000 de euro ca sa intervina pe langa mai multi judecatori de la CA Constanta, astfel incat sa obtina trimiterea unui dosar la Tribunalul Constanta pentru rejudecare. In plus, in aprilie 2014, avocata ar fi amenintat respectiva persoana cu violenta si cu puscaria daca aceasta ar fi sesizat DNA (click aici pentru a citi).

Comentarii

# santinela date 1 March 2024 07:25 +5

"Lovitura naucitoare" pentru cine ? Specimene ca asta din poza si altii de teapa lui, h-rezisti , nici dureri de cot nu au pentru marsaviile facute in dosare la comanda darami-te probleme de constiinta ! Vezi doamne papagalii s-au ofuscat ca nu au fost consultati la schimbarile din functii sau la numirea sefilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva