nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

RECHIZITORIUL UNUI AN DEMENTIAL PENTRU JUSTITIE SI JUSTITIABILI, PRESA SI MAGISTRATI - Bilantul pe 2013 al Justitiei, facut de Lumeajustitiei.ro: de la scandaluri, la replici procesomane, de la dosare facute pe genunchi la achitari rasunatoare si procurori de rea-credinta ramasi intangibili. Concluzia: 2014 va fi un an de maxima zbatere intre iluzie si speranta

Duminică, 22 decembrie 2013 12:44 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

 

Romanii au resimtit in 2013 efectele unui referendum de suspendare a Presedintelui ratat de alegatori si castigat de Traian Basescu pe mana judecatorilor Curtii Constitutionale. Un an in care asteptarile tuturor cetatenilor au fost foarte mari. Sperantele lor in "Dreptate pana la capat" s-au evaporat, incet-incet, sub spectrul unei lipse de initiativa legislativa care sa si duca, in final si deocamdata, la un astfel de deziderat. Asadar, pentru toti, 2013 a fost un an greu. Cum s-a prezentat "Mama Justitie" in aceasta perioada? Hai sa vedem... Sa vedem si ce am facut noi in acest an si care a fost impactul dezvalurilor noastre, sa punem in balanta bine si raul unui sistem judiciar care inca mai asteapta ca talerul binelui sa aiba mai multa greutate.


Cum s-a pornit cu... stangul in pofida protestelor asociatiilor profesionale ale magistratilor!

Lumeajustitiei.ro a inceput anul 2013 cu dezvaluiri despre scandalul legat de alegerile de presedinte si vicepresedinte ai CSM, despre jocurile de culise si tradarile in urma carora, in premiera, Consiliul Superior al Magistraturii a avut parte de un sef procuror, cu toate ca acest lucru era contra naturii si impotriva cutumei. O rocada anti-sistem prevestita de noi cu doua saptamani inainte si care s-a adeverit intocmai spre consternarea intregii Magistraturi. O manevra anticonstitutionala la care degeaba asociatiile profesionale ale magistratilor au protestat prin numeroase luari de pozitie! Astfel, CSM a trecut la o politica totalitarista, bazata pe dictatura procurorilor. Jurnalistii de la Lumeajustitiei.ro au avut de infruntat pe tot parcursul acestui an o cenzura a relatiei directe cu membrii CSM si cu purtatorul de cuvant Monica Prejmereanu, care ne-a restrictionat comunicarea doar la nivelul mail-urilor. A trebuit sa facem fata sagetilor otravite ale conducerii CSM, care au culminat cu doua procese intentate de presedintele CSM, procurorul Oana Schmidt-Haineala la Judecatoria Cornetu si la Tribunalul Bucuresti. Lumeajustitiei.ro a adus argumente indubitabile privind necesitatea stramutari procesului de la Cornetu si a invins, Curtea de Apel Bucuresti admitand aceasta cerere de stramutare. Procesele intra in linie dreapta in 2014. Desigur, vom lupta pana la capat pentru a demonstra ca libertatea de opinie si exprimare nu poate fi ingradita, la mijloc fiind mai ales interesul magistratilor de a fi corect informati despre institutia in care si-au votat reprezentantii. Si 2014 e un an de batalii!

Sub mandatul Haineala, votul a 1600 de judecatori pentru demiterea lui Ghica si Danilet a fost aruncat la cosul de gunoi

Tot in ianuarie 2013, seful de atunci al DNA, Daniel Morar a facut scut in jurul Presedintelui, conferindu-i imunitate totala printr-o motivare vicleana a rezolutiei de respingere a plangerii avocatului Dan Chitic la solutia de NUP data de seful Marius Iacob, azi ajuns mana dreapta a lui Kovesi la DNA.

Pentru prima oara in istoria CSM-ului, magistratii din toata tara au declansat procedura revocarii pentru doi dintre membrii Consiliului care au dovedit ca nu au aparat interesele lor si care, mai mult decat atata, si-au urmarit propriile interese si avantaje in cariera. Alina Ghica si Cristi Vasilica Danilet, acest globe-trotter al CSM, au fost revocati in luna februarie 2013. Ce folos, insa. Ca si la referendum, Curtea Constitutionala a scos asul din maneca pe care il detine si i-a reimplantat in CSM pe Ghica si Danilet. Daca ar fi existat onoare, am fi asistat la doua demisii din CSM. Numai ca, din pacate, onoarea e greu de reperat in societatea romaneasca!

Dupa Raportul MCV, deloc realist vizavi de problemele Justitiei si cu recomandari de limitare a libertatii de exprimare, fat fara precedent, Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania a transmis Comisiei Europene o scrisoare in care arata cum le este interceptata viata privata si cum sunt amenintati jurnalistii prin intermediul unor institutii ale statului. Nu a existat niciun recul, Comisia Europeana s-a facut ca nu stie sa citeasca!

In martie 2013, dupa o lupta apriga intre aparatori si instante, fostul premier Adrian Nastase, condamnat de ICCJ fara a exista probe directe, a fost eliberat conditionat. Pana in 2016 nu poate activa in partid, nu poate candida si nici vota! Acum e judecat in dosarul Zambaccian, unde exista dovezi ca procurorii au actionat cu rea-credinta. Vom vedea, in 6 ianuarie 2014, ce decizie va lua Inalta Curte.

S-a adeverit!

Munca noastra de jurnalisti a fost incununata de succes in ancheta privind abuzurile de nedescris ale procurorului Gheorge Bocsan, confirmate de fostul sef al Sectiei I-a de la DNA, Lucian Papici, impotriva a patru politisti de frontiera, abuzri pe care le-am semnalat vreme de doi ani. Faptul ca Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a achitat in baza art. 10, litera c) Cpp (fapta nu a fost comisa de inculpati) si a motivat ca probele procurorilor DNA nu exista, asa cum noi am scris, dovedesc ca nu scriem dupa ureche, ci dupa lege si ca libertatea de exprimare e necesara chiar si in cazul unor procese, pentru ca abuzurile si erorile judiciare sunt o realitate de netagaduit. Ceea ce nu a adus 2013 este excluderea din magistratura a procurorilor Bocsan si Papici. O asteptam in 2014 daca onor Inspectia Judiciara va lua act de motivarea de achitare in acest caz.

Tot noi am dezvaluit in premiera planul pervers prin care, de la varful Cotrocenilor, se punea la cale o rocada intre sefi PICCJ si DNA, intre Laura Kovesi si Daniel Morar. Informatile momentului au dovedit ca Lumeajustitiei.ro e bine informata. Desi asta s-a dorit, pana la urma premierul Victor Ponta a facut compromisul de a accepta ca sef al DNA pe Kovesi in schimbul numirii lui Tiberiu Nitu la Parchetul General. Compromisul a dus la efectelepreconizate de noi, DNA continuand politica de asanare a adversarilor politici prin instrumentul judiciar!

Dupa dezvalurile noastre privind-o pe judecatoarea de la TMB care a avut un comportament de neacceptat in sala de sedinta, Inspectia Judiciara a facut verificari. S-a adeverit ca ceea ce noi am scris era adevarat. Numai ca in locul unei aspre judecari a acestui caz in materie disciplinara, Sectia pentru judecatori a decis sa-i dea judecatoarei o minima sanctiune. Speram ca, in 2014, CSM sa puna lucrurile la punct in alta maniera atunci cand este vorba de magistrati care chiar fac de rusine roba de judecator, intrucat stim ca exista numerosi magistrati in sistem care nu sunt de acord ca imaginea generala si deci si cea a lor sa fie afectata prin asemenea cazuri izolate!

Tapi ispasitori la CSM si "liber impuse" la sefia Inaltei Curti

Pentru judecatorul Adrina Neacsu, anul 2013 a fost unul de rascruce in cariera sa. S-a ridicat impotriva alegerii Oanei Haineala ca sefa a CSM si s-a trezit cu procurorii la birou si filaje in particular. In martie 2013, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat in unanimitate sa sesizeze Inspectia Judiciara cu privire la documentul "Protest", redactat de judecatorul Adrian Toni Neacsu in care acesta isi exprima nemultumirea si totodata ingrijorarea fata de modul in care procurorii DNA i-au ridicat calculatorul din biroul sau din interiorul Consiliului, cu acceptul sefei institutiei procuroarea Haineala. Ei si? Dupa cum stiti, Neascu a fost cel care a cazut drept tap ispasitor, a fost trimis in juedcata de DNA iar cariera sa de magistrat s-a terminat. A fost nevoit sa demisioneze si a ales alt drum, devenind avocat. E de urmarit in 2014 ce se va intampla cu Adrian Neascu daca magistratii vor recunoaste nevinovatia lor cand vor da verdictul in dosarul in care sunt judecati la Inalta Curte! Si fostul sofer al lui Neacsu, de la CSM, Angel Gabriel Rosca a sesizat prin presa episodul cu SMS-urile cu “4pezi”, “cretini”, “pup Alina”, “sa dam cu DA la vot la punctul...”, dezvaluind ca a gasit in telefonul de serviciu mesaje dintre membrii CSM Oana Haineala si Bogdan Gabor, care relevau pe langa un limbaj de mahala, faptul ca votul in CSM in loc sa fie secret, era influentat. DNA si Inspectia CSM au refuzat sa deschida anchete, in schimb fostul sofer al CSM e anchetat si azi la CSM pentru “violarea corespondentei”. Pai daca s-a violat corespondenta, inseamna ca mesajele erau reale, si daca sunt reale de ce nu sunt cercetati autorii lor pentru posibil trafic de influenta in interiorul CSM?

In 2013, jurnalistii de la Lumeajustitiei.ro au dat cu subsemnatul, ca martori, la Parchetul Inaltei Curti, in dosarul deschis aiurea impotriva soferului Angel Gabriel Rosca de la CSM care a denuntat public mesaje descoperite pe telefonul de serviciu. In afara faptului ca procurorul Ioan Amarie, care se ocupa de aceasta ancheta, a fost mutat de la PICCJ – Sectia de urmarire penala, la DNA, in acest dosar nu s-a miscat nimic. Dar nici la CSM nu s-a clintit vreun fir in capul celor carora le apartineau mesajele.

Ei bine, tot noi am fost cei care am sesizat opinia publica despre sforariile care s-au tras pentru ca Inalta Curte sa fie condusa de aceeasi doamna fost procuror Livia Stanciu. Si asa a fost. Les jeux sont fait, rien ne va plus! A disparut, insa, din peisajul conducerii CSM vicepresedinta Aida Popa. Locul ei a fost luat, tot dupa regula jocului "e de-al lor", de judecatorul Ionut Matei. Azi, el e sef al celui de-al doilea Complet de 5 cae va trebui sa dea sentinta in dosarul Zambaccian in data de 6 ianuarie 2013. Sa speram ca 2014 va aduce Completelor de 5 un plus de consideratie pentru adevaratul act de justitie!

O Curte Constitutionala contaminata

Inca din luna iunie a lui 2013, judecatoarea blonda de la CCR, Iulia Motoc, a inceput sa-si faca bagajele ca sa plece la CEDO in locul profesorului Corneliu Barsan. "Campania" de culise si astrele i-au favorizat ascensiunea. Acum, pentru romani e un castig ca nu mai e la CCR Iulia Motoc, dar nu stim daca si CEDO va fi la fel de castigat. Cert este ca profesorului Birsan i s-a incheiat mandatul. In schimb, familia Birsan traieste in continuare cu securea DNA deasupra capului, pentru ca anchetatorii n-au binevoit timp de un an de zile sa dea un verdict clar in dosarul deschis la plezneala impotriva judecatoarea Gabriela Birsan. Iar daca in 2013 ar fi trebuit sa avem un raspuns imediat la verdictul dat de conducerea Curtii de la Strasbourg, care a aratat, negru pe alb, ca procurorii DNA au incalcat imunitatea judecatorului european Corneliu Birsan, si nu l-am avut, este pentru ca nesimtirea a devenit maxima!

Inca ceva important: incepand cu 9 iunie, fostul sef al DNA, Daniel Morar si-a intrat in painea constitutionala si in roba visinie, preluand mandatul de judecator pe 9 ani la CCR, dupa ce fusese numit de Traian Basescu in 25 martie 2013. Marele noroc al lui Morar este ca sta la sedinte langa fostul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, si ea numita anul acesta la CCR, dupa ce nu a vrut in ruptul capului sa fie de acord cu rocada Kovesi-Morar impusa de Pactul de coabitare. Doar asa poate sa ia notite Morar in CCR de la un judecator pur sange!

Hayssam, adevarul nespus si coruptia la magistrati

Cele mai rasunatoare cazuri de coruptie din sistemul judiciar ale anului 2013 au fost ale judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache de la Tribunalul Bucuresti, Viorica Cirstoiu de la Curtea de Apel Bucuresti si Dumitru Cristudor de la DNA.

In iulie 2013, Omar Hayssam a fost adus in tara. Trecusera opt ani de asteptare. N-a zis nimic, desi toata lumea se astepta sa bubuie cu dezvaluiri. Si acum sta la fel de cumintel intre zidurile puscariei ceea ce ne face sa credem ca e cat se poate de adevarat atunci cand se spune ca pretul cel mai mare este cel pe care ti-l da adevarul nespus!

Cu bata pe mass media

In aceeasi luna, iulie, postul de televiziune Antena 3 a devenit tinta pe fata a procurorilor DNA. Audieri peste audieri si trimiterea in judecata a directorului Antena Group a fost de la inceput iminenta, inca de la saltarea din strada a lui Sorin Alexandrescu.

Tot in 2013, tripleta Haineala – Ghica – Danilet a formulat plangeri impotriva Antenei 3 la CNA, angrenand institutia CSM intr-un razboi stupid cu jurnalistii, care va lasa urme de nesters, negative pentru Consiliu. Acest asalt asupra Antenei 3 continua si azi sub diverse forme, prin personaje aservite democrat-liberalilor, asa dupa cum si asupra site-ului Lumeajustitiei.ro exista diverse incercari de incorsetare.

In splendoarea acestui circ antipresa, parlamentarii nostri, in majoritate ai actualei puteri, au trecut cu vederea existenta in noul Cod penal, care va intra in vigoare de la 1 februarie 2014, un articol absolut nedemocratic si neconstitutional, numit "Presiuni asupra justitiei". Desi Lumeajustitiei.ro a sesizat, in premiera acest articol, pana acum Parlamentul Romaniei nu l-a abrogat. Sa fie si acesta un compromis scris in Cartea Coabitarii?

In iulie 2013, Lumeajustitiei.ro a implinit trei ani de la aparitie. Unii ne iubesc, ne sunt aproape si le multumim, altii, carora nu le convine adevarul verde-n fata, ne pun ziduri in fata si ne vor altfel decat liberi...

Cosmetizare de ochii lumii

In septembrie 2013, alt scandal. Procurorului Lucian Papici i s-a dat delegare pe functia de sef al Sectiei I-a, de catre sefa Kovesi, pentru ca ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, “a uitat” sa-si exercite prerogativa de a face o noua propunere. Noroc ca ceva mai tarziu, Papici a fost detronat, dbar a ramas sef birou in sectia pe care a condus-o! La Sectia a II-a a DNA a fost numit Claudiu Dumitrescu, adus inapoi de la DLAF, aerul devenind cat de cat mai respirabil. Numai ca, brusc, a devenit iar toxic cand Mariana Alexandru, fosta adjuncta a lui Papici si anchetatoare a lui Adrian Nastase a fost unsa adjuncta la Sectia a Ii-a, sotul Ion Alexandru, si el sef la Sectia coruptiei militare de la DNA, facand parteneriat perfect si la serviciu cu sotia.

Gheorghe Popovici si Danut Volintiru au fost numiti si ei la conducerea Sectiei I-a din DNA, dupa ce au muncit in super-heirupism la dosarul RSC-RDS vs ANTENA si "Trofeul Calitatii". De la ei ce asteptari sa avem in 2014, an de europarlamentare si alegeri prezidentiale? Cu Biblia pe capota pe ulitele patriei? Sa speram ca nu se va mai intampla niciodata acest asalt de veritabila justitie comunista!

Sa nu uitam si faptul ca, in 2013, procurorii care au servit sub arma portocalie au fost promovati la ICCJ desi in viata lor n-au facut decat anchete, nicicum nu stiu ce inseamna o judecata impartiala! E cazul procurorilor Horia Selaru si Marius Foitos. Primul a avut grija de dosarul afacerilor imobiliare Basescu-Casuneanu cat a fost sef la Sectia de urmarire penala a PICCJ dupa ce fusese ridicat la gradul de locotenent colonel direct din gradul de sergent major, de catre Traian Basescu, in 2011. In ce il priveste pe Foitos, acesta i-a tinut in corzile unui dosar contrafacut pe reputatul expert Catalin Grigoras si pe fosta adjuncta a acestuia de la INEC si neavand ce sa gaseasca, inainte de a parasi Parchetul pentru Inalta Curte, cu mintea cea de pe urma, a dat NUP.

Dosarele grele cu miros de PDL, tinute la sertare!

Ar mai fi multe, multe de adaugat in acest bilant. Veti gasi insa toate evenimentele, anchetele si dezvalurile in arhiva noastra pe acest an. Ramane de adaugat, referindu-ne la o alta arhiva, cea a DNA, ca in 2013, aceasta institutie a continuat sa tina la sertar dosarele unor oameni din PDL sau apropiati ai acestora si care privesc nereguli comise in timpul nemainumaratelor guvernari Boc. Desi Corpul de control al primului ministru a facut, in toamna anului 2012, circa 30 de sesizari penale la DNA, care cuprindeau dezvaluiri cu privire la fraudele de sute de milioane de euro din institutiile conduse timp de patru ani de PDL, procurorii DNA au avut alte treburi importante, printre ele fiind smotocirea jurnalistilor neobedienti!

Finalul de an a fost unul de balamuc. Modificarile aprobate de Parlament la noul Cod penal, proiectul de lege pentru amnistie si gratiere colectiva au flambat societatea magistratilor in asa hal incat ICCJ, entru prima data, a atacat la CCR modificarile din cod.

Pe parcursul anului, CSM, prin sefa Oana Haineala, a facut tot felul de demersuri pe la Comisia Europeana, astfel ca perceptia reprezentantilor CE a ramas negativa vizavi de politica Guvernului Romaniei, iar Inspectia Judiciara a fost ocupata mai tot timpul cu sesizari prin care magistratii criticati in presa au cerut sa fie albiti imediat si sa li se apere reputatia. Inceputul anului 2014 va fi unul furtunos, cu alegeri la CSM unde procurorii vor forta iarasi ocuparea scaunului de presedinte. In parchete, sefii sunt aceiasi, doar si-au schimbat scaunele intre ei, cu mandate pana in 2016. Cine garanteaza ca in 2014 vom avea o Justitie echilibrata cu celelalte doua puteri in stat?

Lumeajustitiei.ro a sesizat Comisia Europeana

La finele lunii noiembrie 2013, Lumeajustitiei.ro a transmis Secretariatului General al Comisiei Europene si secretarului general adjunct Michel Servoz (care a condus delegatia de evaluare pe MCV incheiata in Romania in 27.11.2013) o scrisoare in care sunt sesizate problemele reale ale Justitiei si carentele sistemului judiciar. Am realizat acest demers pentru ca ultimele rapoarte MCV au dovedit ca perceptia la nivel european nu este una obiectiva, iar reprezentantii Comisiei au primit pana acum tot felul de informari false sau trunchiate din partea conducerilor institutiilor reprezentantive ale Justitiei romane.

Daca la nivelul Comisiei Europene s-a luat act de cele transmise de noi, vom vedea in cuprinsul Raportului MCV din ianuarie 2014. Daca nu, inseamna ca Europa preia doar ceea ce ii convine, din interese care nu privesc Romania, ci mentinerea suprematiei politice asupra unei tari pe care se straduiesc sa o tina inafara spatiului Schengen, in mod discretionar. Noroc ca din mai 2014, asa cum stau sondajele privind alegerile europene, Partidul Popular European va pierde suprematia in Parlamentul European, iar toti comisarii care ne monitorizeaza vor fi schimbati. Grupul de interese care controleaza Capitolul JAI pe Romania va pierde sustinerea si adevarurile vor iesi la lumina. Vom avea parte de o schimbare de macaz cu dezvaluiri interesante si, intuim noi, cu deschideri de dosare unor personaje care au condus Justitia, la diferite nivele de varf, avand interese straine notiunii de independenta a Justitiei.

 

Accesari:10271

Comentarii

# BERCEA MONDIAL : e manevra lu frații miei......,, date 22 decembrie 2013 13:26 +34

Foto nr. 1 am auzit că reprezintă ,,CARACATIȚA,, în întregul ei, adică cu cap și tentacule. Oare să fie o ,,FOTOGRAFIE DE GRUP,, să ne aducă aminte de regimul ,,piratului,, ?, sau poate fi proba indubitabilă unui grup criminal organizat ?

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 22 decembrie 2013 19:04 +19

DIN NEFERICIRE UNII AU MURIT CA SA APARA unul ca gunoiul coroiul si napircile si viperel din anturajul lui.sper sa va judecam public in scurta vreme in 2014.nu sint dubii ca/S oRGANIZATI INTR/UN GRUP INFRACTIONAL

# slabe speranțe date 28 decembrie 2013 10:51 +5

Slabe speranțe ca generațiile actuale să scape de acest regim mafiot. Regimul deja a promovat noul eșalon care le urmează regimul mafiot

# Lili date 22 decembrie 2013 21:27 +46

Peste juma de an cand ta****** lor nu va mai fi, vor merge incolonati la arestare. urmariti ce se va petrece la varful UE anu ce vine :))

# mircea date 23 decembrie 2013 12:44 -52

mai era unul pe vremuri care jubila \" las\' ca vin ai mei la putereee behehehe \" si ia uite ce ghinion i-a adus. 

# danilet date 29 decembrie 2013 12:44 +5

Bostanare mircea,nu te imbata cu apa rece.Lichelele din imagine vor plati pentru ce nenorociri au produs.FII SIGUR DE ASTA,MUAHAHAHA

# mircea date 22 decembrie 2013 13:36 -66

Lucruri bune : mai multe dosare ca niciodata pornite de DNA impotriva coruptiei la nivel inalt. Aducerea LCKovesi la conducerea DNA. Dezvaluirea personajului L Papici ca procuror dur, profesionist si rezistent presiunilor, fapt ce a consolidat increderea romanilor de buna credinta in DNA. Condamnarea lui Felix la 5 ani de canal. Numirea lui Morar la CCR. Lucruri proaste : TNitu la Procuratura, interventiile directe  fara perdea ale USL in mersul dosarelor , atacurile la temelia justitiei prin incercarea de a adopta legi care sa favorizeze coruptia. Discutia despre Bolcas si propunerea lui Tony la CCR.  Un an demential, intradevar.

# Pandispan date 22 decembrie 2013 16:04 +27

Securistii erau mai timizi in anii \'90. In regimul trecut totul se petrecea in umbra, acum lumea ii cam stie.  :-*

# mircea date 22 decembrie 2013 16:43 -63

De acord. Acum sunt mari mosieri, industriasi, oameni de afaceri si nu in ultimul rand moguli de presa. Ne-am sters la cur cu punctul 8 al proclamatiei de la Timisoara si acum ne bucuram de urmari.

# Pandispan date 22 decembrie 2013 17:01 +27

Acum sunt, dar problema Romaniei este ca sunt protejati de procuratura securista si de serviciile securiste.  :-*

# nelub date 22 decembrie 2013 17:26 +17

Lucruri bune: canci! Lucruri rele: de-alde mircea.

# Domnului Papici duru\' date 23 decembrie 2013 09:44 +45

Aveti domnule Papici decenta sa nu mai postati pe acest site. V-am cunoscut personal si cea mai puternica impresie pe care am pastrat-o fata de dvs. a fost si a ramas aroganta incredibila de care dati dovada. Pe atunci nu stiam cat de slab procuror sunteti dar, ca si alti procurori din DNA va credeti zeii Justitiei numai pentru faptul ca fiind chemati la *discutii* de catre Basescu si cealalta sluga, Coldea, vi se pare ca lumea va este la picioare. Cu toata aparenta politete cu care va trateaza Traian Basescu, cu toate ca foloseste la greu tehnica *gadilitului* orgoliilor dvs. personale, in adancul sufletului Basescu va detesta asa cum ii detesta pe toti cei din jurul sau. Pentru el procurorii sunt dusmanii nativi ai apucaturilor sale dar neavand alta solutie, v-a transformat in sclavii intereselor sale. Cu tehnici de manipulare binecunoscute, Basescu, va controleaza mental si faptul ca nu realizati ce vi se intampla este prostie in stare pura sau poate chiar schizofrenie...

# mircea date 23 decembrie 2013 12:47 -46

wow...deci wow.  :-|

# Un plictisit date 23 decembrie 2013 20:24 +5

Ce ai pățit? Ai scăpat pastilele pe fereastră? Nu dramatiza! Cere altele!

# avocat traditional date 22 decembrie 2013 17:27 +12

Lasati domnilor fanteziile.Procurorii ceausisti si securistii au cam disparut.Ici colo mai ai cate unul.Astia noi,veniti dupa evenimente,astia trebuie discutati/analizati/caracterizati si eventuial injurati.Luluta este procuror postdecembrist,Morar la fel.Nitu tot asa,Papici ,Bocsan erau mucosi la vremea aia.Ma intreb ,insa,cine i-a facut pe astia asa de inversunati(eufemism)?In zadar cunosti carte daca nu o respecti in litera si spiritul ei.In zadar ai tot felul de masterate,doctorate,cursuri in strainatate daca tu,aici in Romania,aplici legea dupa ureche si dupa pofta altora.Lupta impotriva coruptiei este necesara dar fortarea notei,depasirea limitelor procedurii,a deontologiei profesionale si,de ce nu,a bunului simt sunt daunatoare.Facem comparatii cu achitarile din alte tari,dar acolo se respecta legea.Nu ai probe,desi ar rezulta vinovatia,te achita.Acolo judecatorii nu sunt ,,judecatori de serviciu,,ai DIICOT si ai DNA,nu sunt obedienti si judeca dupa lege si constiinta.

# Pandispan date 22 decembrie 2013 17:36 +22

Securistii prospetei actioneaza dupa tiparul stalinist, la ordin. Structurile securiste au fost regenerate in timpul mandatelor securistului statului care a plecat la drum cu tovarasii fideli ai lui Magureanu. Tipar standard... oameni slabi, santajabili, pusi sa fie caini securistoizi alternativa la postura de... victime.  :-*

# continuare date 22 decembrie 2013 17:33 +27

Daca nu pentru achitari si abuzurile din ancheta,pentru ,,actiunea referendum cu biblia pe capota,, ar trebui dati afara cu totii.Cum ar trebu8i dati afara si procurorii care au cate 3-4 achitari ori mai multi achitati (ori toti)dintrem inculpatii trimisi in judecata.Mare greseala s-a facut de catre MJ,CSM si Ponta cu numirea lui Morar la CCR ,cu numirea Lulutei la DNA  si cu alte numiri  in functii ale unor procurori compromisi.

# mircea date 23 decembrie 2013 18:38 -37

Inca n-ai inteles ca procedeul de juramant cu mana pe biblie e un procedeu standard ? Sau voi va inchipuiti ca luau mosu de brat, i-l intorceau la spate si ii si cafteau doua biblii peste devla ? 

# Un plictisit date 23 decembrie 2013 20:37 +6

Pe stradă? Asta ai înțeles tu? Iată ce pățesc toți cei ce nu urmează, cu strictețe,  tratamentu\' .

# felicitari date 22 decembrie 2013 20:31 +26

felicitari. o radiografie corecta. se vad coastele unei justitii flamande, care isi infige coltii in oricine, doar sa nu crape!!!

# ADEVARUL date 22 decembrie 2013 22:58 +35

DACA AR EXISTA JUSTITIE SI MAGISTRATI,ACESTIA AR REZOLVA IMEDIAT DUALITATEA JUSTITIE-MAFIE,FIIND INCOMPATIBILE UNA CU CEALALTA-DAR CUM EXISTA DOAR NISTE LEPRE,NISTE OPORTUNISTI CARE POATE LA INCEPUT DE BUNA CREDINTA,AU SFARSIT PRIN A SE ADAPTA SI EI SISTEMULUI TICALOSIT,VORBA EXCROCULUI CARE A INGENUNCHEAT O TARA CUM NICI UN ALT DICTATOR NU O VA MAI FACE,EXCROCAND-O.LA SFARSIT DE AN LE SPUN ASADAR TUTUROR BRAVO NENOROCITILOR CARE II AJUTATI PE MAFIOTI SA ISI FACA TREABA,POLITICIENI SAU EXCROCI,VOI MAGISTRATII LE SUNTETI COMPLICI.VA IMBUIBATI SI VOI DIN BANII IMPRUMUTATI DE ROMANIA SI TRANDAVITI AMANAND PROCESELE LA NESFARSIT,RASTIMP IN CARE VA FACETI CA PLOUA,NU VEDETI CA VOI,CORUPTILOR ATI ADUS ROMANIA PE MARGINEA PRAPASTIEI,LA DISCRETIA EXCROCILOR ALE CAROR RANDURI,CU VOIE SAU FARA VOIE LE INGROSATI,ZIC ASA NU SE MAI POATE TICALOSILOR,FACETI-VA TREABA PENTRU CARE SUNTETI PLATITI DE NOI,NU FI-TI NISTE MARIONETE,NISTE PORCI SI IN 2014...VOI SUNTETI DE VINA PENTRU TOT.SUGETI DEOCAMDATA.

# Vichy date 23 decembrie 2013 10:20 -45

Doamne dumnezeule ce an nasol.Si ce frumosii era ani cand domnul Nastase si domnul Iliescu conducea tara asta in liniste de nu se auzea nici pis pa partea de justitie si toate mergea bine si eram fericiti sa citim frumoasele reclame la CET Govora in adevarata presa reprezentata de distinsul OM Sorin Rosca Stanescu si care atunci nu se chema santaje ordinare ci presa adevarata nu ca acuma.Ca sa nu mai zic ca PNA lui Amariei nici nu poate fi comparat cu DNA lui Morar si Kovesi care astia din urma aresteaza oameni vrednici curati asa cum am vazut eu la Antena 3, in timp ce Amariei Dumnezeu sa-l ierte daca a murit iar daca traieste sa-i dea sanatate n-a arestat nimic ca pe vremea aia fara Basescu totii oamenii era cinstiti.Mai merita cinstita aici si duamna Rodica Stanoiu catre care trebuie sa se indrepte ganduri bune de buna cea fost ea la Justitie. Oare se vor mai intoarce vreodata peste tara asta acele vremuri de dor si glorie? Sa ne rugam. 

# hai sictir date 23 decembrie 2013 10:58 -40

Bravo vichy ...... si eu imi doresc sa vina inapoi acele timpuri. Tara coruptiei politice absolute dar fara vinovati, tara presei cumparate cu \"50 de lei la scurt\" dar plina de \"specialisti\" si \"deontologi\" care-si dau ifose pe la antene, tara plina de puscariasi \"nevinovati\" care trebuie liberati inainte de alegeri, tara in care-i plangem pe suboamenii gen Nastase, Voicu, Voiculescu, Fenechiu etc. Hai ca m-am enervat destul. Acest post trebui sters rapid.

# mircea date 23 decembrie 2013 12:41 -47

Nu-mi dau seama daca scrii la caterinca sau chiar crezi chestiile astea....  :-|

# Mihai date 23 decembrie 2013 15:26 -36

Doamne - Dumnezeule. Cu D. AnII cu doi I. Si Erau frumosi- probabil. Iar domnul Nastase si cu domnul Iliescu CONDUCEAU  tara. Si MERGEAU  bine lucrurile - probabil. In rest, este O.K.. :P :P :P

# >TRAIAN TANASA date 23 decembrie 2013 10:48 +23

TRAIAN BASESCU E INCA TATUCUL \"CARACATITEI\" DIN  FOTO.1 DEOARECE  S-A SCHIMBAT LIMBA ROMANA!!! Fotografia atasata contine: 1) \"Articolul cu erata\";  2) Prevederile CONSTITUTIONALE referitoare la \"DREPTUL DE VOT\" (ART. 36, ALIN. (1)).  Nu inteleg care e limba romana pe care au folosit-o Traian Basescu si judecatorii CCR, incat au considerat ca IN LISTELE ELECTORALE PERMANENTE SE TREC TOTI CETATENII CU DREPT DE VOT DE PESTE TOT.  Din \"ARTICOLUL CU ERATA\", dupa mine, rezulta ca dintre toti cetatenii cu drept de vot (cetatenii dela varsta de 18 ani pana la 150 de ani si chiar mai mult), se trec IN LISTELE ELECTORALE PERMANENTE numai cei \"care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv\" (de la 18 ani pana la 19 ani fara o zi).  Se vehiculeaza intrebarea: Ce s-a schimbat in 24 de ani???  Raspunsul meu este: S-a schimbat Limba romana!!!  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=576528019087433&set=a.576527755754126.1073741837.100001907214893&type=3&the

# Nelu date 23 decembrie 2013 21:05 +6

Singurul punct castigat, pe langa foarte multe pierdute, este certitudinea ca justitia se poate aplica cu putin curaj si celor puternici, doar ca acest curaj a fost utilizat de sistemul ticalos instaurat de basescu, in mod clar partinic, abuziv in cele mai multe cazuri, exagerat, umilitor si chiar inuman. Din nefericire, traim intr-o romanie tot mai urata, girata de cativa ticalosi cu functii de conducere in UE si peste Atlantic. Insa vremea judecatii va veni, in caz contrar se va ajunge la autodistrugerea democratiei, a uniunii europene insasi. In final dar nu in ultimul rand, felicit LUJU pentru corecta radigrafie asupra justitiei din Romania, dar cu permisiunea dvs, as reprosa totusi o anumita incetineala, oboseala sau nu stiu cum sa-i spun, in a pune la zid justita din aceasta tara, cu aducerea la cunostinta intregii opiniei publice interne si internationale, a multitudinii de cazuri de abuzuri, care sa puna o si mai mare presiune inclusiv asupra ticalosilor de la U.E.

# santinela date 24 decembrie 2013 09:11 +6

Privind fotografiile astea te apuca greata(scuze pentru doamna Mona Pivniceru care nu trebuia sa fie aici) si te intrebi cum pot fi unii oameni atit de corupti,lingai,lasi,fara coloana vertebrala si slugi ca astia prezentati incolonati in spatele asimetricului. Jalnice specimene.Priviti si la sefa ICCJ cit este de mindra.Asta chiar crede ca este in acel post din cauza meritelor ei profesionale.Ciudate creaturi !

# jimmy date 24 decembrie 2013 17:51 +9

in poza nu sunt institutii...E GASCA LUI BASESCU !...si-atat !

# CHEVRON = GENOCID PSD ! date 24 decembrie 2013 18:00 +6

infiltrat de servicii la varful USL , Ponta a candidat cu : Dreptate pana la capat ! dar mi-a propus in virful justitiei basisti precum Kovesi , Nitu , Bica , Olaru ... imunizandu-l pe Basescu si hotia PDL . Mi-a deturnat votul si nu mai are legitimitate ca nu a candidat cu sloganuri de lobby RMGC si Chevron si reprimarea taranilor din Pungesti care nu se lasa otraviti de substantele introduse in sol inca din faza de explorare care e similara exploatarii .

# Dan date 24 decembrie 2013 18:48 +6

Din foto lipsesc Ponta si Danilet

# vasile date 25 decembrie 2013 09:22 +10

ROMANIA A DEVENIT COLONIE DATORITA ACESTOR IMPOSTORI ORDINARI CE ISI SPUN MAGISTRATI. SALARIILE SI PENSIILE NESIMTITE, SI FALSA IMUNITATE AU FACUT CA ACESTE LEPRE SA TOLEREZE IMPOTRIVA LEGII SA AVEM UN PRESEDINTE-INFRACTOR, SA AVEM ALEGERI MASLUITE, SA AVEM TUNURI IMOBILIARE DE MILIARDE, PRIVATIZARI CARE AU CONDUS LA DISTRUGEREA AVERII ECONOMIEI NATIONALE, DEVALIZAREA BUGETULUI PRIN PRETURI FALSE, DECIZII JURIDICE STRAMBE CARE AU CONDUS LA PLATI DE LA CEDO NEIMPUSE CLANULUI JUDICIAR CONFORM LEGII, RASTURNAREA VOTULUI JUDECATORILOR IN CAZUL JEGURILOR DE DANILET SI GHICA, ETC. CAND O SA AVEM UN COMISAR ALIMANESCU CA IN 1940 SI JUDECATORI NECORUPTI ROMANIA ISI VA REVENI CA TARA, PINA ATUNCI DESTRAMAREA ESTE ACCENTUATA A COLONIEI.

# meb date 25 decembrie 2013 12:24 -16

Intotdeauna exista un inceput, lucrurile se vor indrepta dar nu cu viteza dorita !

# gabriel date 26 decembrie 2013 12:01 +9

România se prăbușește sub loviturile dușmanilor externi ajutați de o șleahtă de ticăloși din interior în stare să treacă peste orice pentru a-și satisface interesele personale.În goana după resurse agresiunea ia chipul globalizării și democratizării,dar totul este făcut în scopul instituirii unor reguli și structuri care să permită jefuirea acestei țări.În acest scop sânt promovați în funcții oameni ca Morar și Papici în stare să servească interesele străinătății în schimbul satisfacerii propriilor orgolii și vanități.Nu democrația este de vină, ci modul strâmb cum ea este aplicată în această țară.Pentru protejarea acestor ticăloși nu s-au creat mecanisme în baza cărora să poată fi trași la răspundere,astfel că ei își pot continua nestingheriți activitatea sub protecția stăpînilor interni și externi.Acești oameni sunt ca niște bube pline de puroi pe chipul frumos al patriei.

# Avocat - Popa Nicolae - Baroul Tulcea date 26 decembrie 2013 17:05 +7

Orice incalcare a legii fundamntale (art.1 alin.3 si 5 din Constitutie) a nomelor jurideice si democratiei in geleral produc un conflict in statul de drept.Or,rezolvare trebuiea data in competenta organelor de justitie de mult, insa nu trebuie uitat ca distribuitor al justitiei este tot satul corupt pana in maduva oaselor si conduc tara in familie cu rubedeniile lor de peste 24 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989,astfel sa nu ne asteptam sa ni se faca prea multa dreptate astazi,cat timp conflictele de competenta sunt existente in practicile lor si in procesele noastre - haituiti continuu - nici magistratii justitiei la varf nici Pivnicieru nu s-au gandit la acest moment ca trebuie sa faca dreptate avocatilor inscrisi legal in barourile infiintate de catre dl.Bota Pompiliu;nu s-a rezovat prompt ori de cate ori s-a ivit ocazia pana in prezent si le rezolva ei acum?Ce interese au, cat timp au Hotarat impotriva propriului popor la Referendumul pentru destituirea d-lui Basescu Traian?

# sttt date 26 decembrie 2013 18:42 +7

nu au interes sa se implice fiindca peste tot exista oameni necinstiti, au rude care trebuiesc protejate si pentru care se fac contraservicii. de ce credeti ca aceasta casta infiintata doar in mintea lui florea si care este clar inafara legii supravietuieste? credeti ca acest sistem corupt nu stie lucrul asta? nu vedeti ca orice terchea berchea care ajunge pe val in politica ca premiu este primit fara examen in tagma lui florica?sa ne intrebam de ce?pentru protectie, este dictatura celor multi asupra legii, lege culme promovata chiar de ei cu capetele lor patrate.

# Avocatul31 date 28 decembrie 2013 09:09 +4

Paradoxal esenta problemei noastre nu o reprezinta politicienii,detinutii sau celelalte simptome ale cauzei sistemului judiciar falimentar: magistratul si curtea decadenta,slaba si corupta care il inconjoara.Mircea devalizatorul este cu frate-so traian laa predeal,beau ca porcii si rad de toata orgnizarea asta de aiuriti numita la noi justitie,sa le dam dreptate?problema,o zic din nou,iar judecatorii ma pot contrzice,saracii,este ca nici de cel mai infantil excroc judecatorii nu au instrumente de aparare,nu au nici vointa,fiind interesati sa colectioneze dosare,ori aceasta duplicitate ne obliga sa ne reamintim preambulul drepturilor omului Considerînd că recunoaşterea demnităţii inerente tuturor membrilor familiei umane şi a drepturilor lor egale şi inalienabile constituie fundamentul libertăţii, dreptăţii şi păcii în lume, Considerînd că ignorarea şi dispreţuirea drepturilor omului au dus la acte de barbarie care revoltă conştiinta...despra asta este vorba in lumea justitiei zero.

# Mos Craciun date 29 decembrie 2013 22:32 +5

Cine cunoaste 1% din faradelegiile grupului infractional Basescu,observa ca in spatele acestor gulere albe se afla o lacomie si un tupeu cum nu mai poti gasi in istoria criminalitatii organizate.Cazul actualuilui presedinte al Romaniei,Traian Basescu poate fi structurat,deja,sub forma unei lucrari de doctorat,film sau lucrari despre rolul infractiunii in dictatura.Ca ne convine,ca nu,cei care gireaza actiunile MARINARULUI de la Cotroceni sunt complicii sabotarii nostre.Asteptam ca Justitia sa isi spuna cuvantul,sa intervina cumva...daca este controlata ca si cum ar fi vorba despre un miel dus la taiere si viol,cel  putin sa behaie...sa se razvrateasca,ne doare sa ii privim pe acesti tradatori de neam si tara chiar si in poze.Acesti resemnati,penibili,vanzatori de tara,isi bat joc de toata lumea si nimeni nu are ce sa le faca,ei au oficializat si legalizat furtul.Genial,in sensul rau al cuvantului...P.S.casa de piatra Ioana B.,acum ca ai barbat acesta nu va depune marturie impotriva ta :-*

# QED date 30 decembrie 2013 08:41 +1

DAR Julie MOTOC, parasuta de la CCR si destrabalata de la Facultatea de Stiinte Politice unde si-a incotopenit amantul, un malac ranced adus de prin Amerika tot din mai-iunie, a mai facut dezvaluirile alea nemapoimenite cu care ne ameninta inainte sa-si mute kurul nimfomaniacal la Strasbourg???? S-au incornoratul de Motoc a gandit ca e bine totusi ca amantul e platit din bani publici si nu de domnia-sa. Sa te cracanezi de ras! Tara distrusa de aceste kurve penale, gen Baconschi, Julie Motoc, MRU si alti neispraviti si pidosnici.

# @QED date 30 decembrie 2013 08:53 +3

Realizati gravitatea situatiei? MOTOC IULIA, inalt functionar al statului ROMAN, a comis un act ilegal din pozitia de JUDE la CCR. Trebuie facuta o comisie care sa ancheteze chestia asta macar pentru trafic de influenta, santabilitate, labilitate psihica. Poate o astfel de cucoana sa reprezinte Romania la CEDO? Ce credeti? In plus, se stie la MAE, e bolnava cu acte.

# Av. Popa Nicolae - Barou Tulcea date 2 ianuarie 2014 19:39 -1

In ziau de doi ianuanrie 2014 se discuta de d-na Firea, fosta Vrabceanu,pe Antena - 3,ca justitia nu se supune Parlamentului ceea ce e fals potrivit art.2 si 16 alin2 Constitutie insa nu este exclusa autorizarea prealabila a organului indrituit pentru individul chemat in fata comisiei de cercetare.Sunt cazuri cand organele statului si inclusiv cele de urmarire penala se autosesizeaza prin intermediul presei,radioului sau televiziunii,care dand publicitatii anumite aspecte despre care d -na Firea vorbea pe post in juril orei:19,07 pe data de 02.01. 2014 de anumite aspecte negative din activitatea unor institutii ale statului de drept si/sau de comportarea neglijnta a unor functionari si a altor persoane.Toate aceste aspecte au caracter penal inclusiv zvonul e de natura sa atraga atentia adeseori organelor de urmerire asupra imprejurarilor negative si cu carcter infractional,excesiv si abuziv,ca in spatele lor sta si unii parlementari noi,nu mai avem nicio indoiala,ca se ascund cum stiu.

# avocat legalizat ope legis date 2 ianuarie 2014 20:11 0

Esti de toata coma,mai nea Popa.Chiar nu ai un pic de decenta?Citeste mai ce ai postat si vezi daca intelegi ceva.Reciteste fraza care incepe cu,,sunt cazuri .....Nu se intelege nimic.Apoi esti si corigent la gramatica-,,in spatele lor sta si unii parlamentari,,,Cu ce sentiment vei da ochjii saptamana viitoare cu noi dupa ce ai fost facut varza pe net?Hai,te rugam,ai mila de noi si scrie doar pe site-ul tau.Macar acolo nu te citeste nimeni.

# Riegler Corneliu date 3 ianuarie 2014 00:59 +2

Iata o poza reusita cu politia politica din justitie. Mai lipseste Maior si cu gasca de la STS, SPP, SIE, doi si un sfert, etc.

# Jönsson date 5 ianuarie 2014 19:57 0

Ce uriti sinteti si la exterior si la suflet cu exceptia d-nei Mona Pivniceru!!Nu e de mirare de ce d-na M.P nu a vrut sa ramana ca ministru!!

# briciu date 9 ianuarie 2014 08:21 0

ìmi place prima poza a reportajului.cucul sef cu cheile lui din justitie.astea sunt javrele ju :zzz stitiabile care se cred cei mai mari dumnezei ai natiei romàne.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar -27.05.2016 – „Doamnele Justitiei” isi fac reclama la metrou (Foto)

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER