4 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

15 MINUTE AUDIERE, O ORA CAFELE – Extraordinara audiere a Primei Doamne facuta pe sest la 6 februarie 2019, la Parchetul General, ca sa nu afle presa. Procurorul Ioan Sandru i-a pus doar patru intrebari banale lui Carmen Iohannis, ca nu cumva sa o deranjeze. Apoi a consemnat ca “audierea” a durat 1 ora si 20 minute! Procurorul Sandru a reusit totusi o perfomanta: sa depaseasca in lungime declaratia luata doamnei Iohannis in 2003 de procurorii din Sibiu (Declaratiile)

Scris de: L.J. | pdf | print

18 October 2020 14:19
Vizualizari: 19308

Mai sunt trei zile pana la “Procesul 6 case”, care va fi solutionat de Sectia penala a Inaltei Curti la 21 octombrie 2020, in urma plangerii facute de Redactia Lumea Justitiei. Din voluminosul dosar instrumentat de Sectia de Urmarire Penala din PICCJ – care a clasat dosarul – si unde s-au adunat toate dosarele penale din perioada 1999 – 2010 a sotilor Iohannis rezulta un aspect greu de inteles.

La dosarul in care se pretinde ca s-au centralizat toate dosarele penale ale sotilor Iohannis si in care acestia au avut la anumite momente calitatea de invinuiti, nu exista nicio declaratie data in fata procurorilor de Klaus Iohannis (care a fost Primar al Sibiului in perioada mai 2000 – decembrie 2014) in niciunul din dosarele sale legate de casele dobandite prin “meditatii” sau cu acte false, si care au fost clasate. In privinta lui Carmen Iohannis exista insa o singura declaratie de martor, de doar cateva randuri, data la Parchetul Tribunalului Sibiu in 2003!!!


 

Lumea Justitiei va prezinta in premiera nationala declaratia de martor data de Carmen Georgeta Iohannis (foto) la 6 februarie 2019 – audiere facuta cu mare discretie, pentru ca Prima Doamna sa fie ferita de intrebarile presei.

Audierea Primei Doamne a fost facuta de procurorul de caz Ioan Sandru, adjunct al sefului SUPC din PICCJ (cel care a clasat ulterior plangerea Redactiei Lumea Justitiei) in dosarul 260/P/2018. In cadrul maretei audieri, procurorul Sandru a pus doar 4 (patru) intrebari, absolut banale, fiind evident pentru orice cunoscator al dreptului ca audierea a fost una de forma, cat sa nu se spuna ca familia prezidentiala e ocolita de parchet.

Nu tu intrebari despre dedesubturile dobandirii cu acte false a imobilelor din Sibiu (str. Gen. Magheru nr. 35 si str. Nicolae Balcescu nr. 29). Nicio intrebare despre motivele anularii de catre Tribunalul Sibiu si Curtea de Apel Sibiu in 2015 a contractelor de vanzare-cumparare, care au avut drept consecinta radierea intabularilor si revenirea imobilelor la proprietarul de drept – Statul roman. Amintim ca aceste acte false, anulate de instantele penale si civile, au fost folosite in cauzele imobiliare ale sotilor Iohannis si consideram ca era o prioritate ca procurorii sa lamureasca pe deplin aceste aspecte.

Nicio intrebare despre cum au ajuns sotii Iohannis sa inchirieze imobilul din str. Nicolae Balcescu nr. 29 vreme de 14 ani la Raiffeissen Bank, de pe urma caruia au bagat in buzunar peste 320.000 euro!!! Nimic despre interventiile revoltatoare ale sotului in litigiile cu casele lor, pe cand acesta era primar al Sibiului si trimitea intampinari, cereri de recurs si revizuire, in numele Primariei Sibiu si al Statului roman in care isi apara dreptul de a detine casele!!!

Asa a facut ancheta Parchetul General, de parca le era frica de moarte sa nu o deranjeze cumva pe Prima Doamna!?!

 

Cititi mai jos intreaga “declaratie de martor” a lui Carmen Georgeta Iohannis pentru a aprecia gradul de servilism al Parchetului General fata de familia Iohannis:

 

Declaratie de martor – dosar 260/P/2018 - PICCJ

6 februarie 2019

 

Intrebare: Cum ati dobandit imobilul din strada Nicolae Balcescu nr. 29 din Sibiu?

Raspuns: A fost dobandit prin contractul de vanzare-cumparare nr. 924 din 01.06.1999 incheiat cu Bastea Ioan, pentru cota de ½ din imobil. Ulterior in anul 2015 acest contract a fost anulat prin decizie definitiva de catre Curtea de Apel Brasov.

Intrebare: Ce legatura a fost intre dumneavoastra, parintii dumneavoastra si Bastea Nicolae si Ghenea Eliseu?

Raspuns: Tatal meu, Lazurca Ioan, a avut o relatie indelungata de prietenie cu Ghenea Eliseu, mai tarziu cu Bastea Nicolae, care a fost crescut de familia Ghenea Eliseu, considerat fiu adoptiv, in fapt. Pe parcursul detentiei lui Bastea Nicolae (17 ani de detentie politica) parintii mei au pastrat legatura cu acesta pe parcursul detentiei, in sensul ca l-au vizitat, i-au dus pachete etc. Acesta relatie a continuat si dupa ce s-a eliberat din detentie. Astfel ca, pe fondul relatiei de prietenie substantiala avuta cu Bastea Nicolae, acesta a dispus prin respectivul testament. In legatura cu toate demersurile judiciare legate de acest imobil s-au ocupat avocatii angajati, eu nu m-am prezentat la niciun termen de judecata. In ce priveste procedurile succesorale notariale dupa defunctul Bastea Nicolae, am fost la domnul notar Bucsa Radu cu ocazia semnarii contractului de vanzare-cumparare si eliberarii actelor succesorale dupa defunctul Bastea Nicolae. Mentionez ca nu l-am cunoscut pe acest notar, decat atunci cand s-a deschis succesiunea de pe urma defunctului Bastea Nicolae, respectiv in anul 1999. De actele necesare acestei dezbateri notariale s-a ocupat Bastea Ioan. La notar m-am prezentat impreuna cu mama mea si Bastea Ioan. Nu m-am mai intalnit cu acest notar multi ani dupa aceea, ultima data cu ocazia dezbaterii succesiunii dupa mama mea, respectiv in 2018.

Intrebare: Daca in prezent mai exista vreun proces judiciar in legatura cu imobilul mentionat mai sus?

Raspuns: Nu cunosc.

Intrebare: Mai aveti ceva de adaugat?

Raspuns: Consider ca denuntul este formulat in mod vadit calomnios. Rog sa aveti in vedere memoriul depus de catre domnul avocat Musat Gheorghe si actele anexate acestuia - (vezi facsimil)

Aceasta a fost “marea audiere” a Primei Doamne, despre care procurorul Ioan Sandru a mentionat in finalul ei: “Declaratia a fost luata intre orele 16.40 si 18.00”. Va vine sa credeti ca a fost nevoie de o ora si 20 minute pentru a raspunde la patru intrebari banale?

Va dati seama, romani, ca nu s-a pus nicio intrebare incomoda, obligatoriu de pus intr-o ancheta in care vorbim de folosirea de acte false (adeverinte etc), inclusiv de certificat de mostenitor incheiat de notar in 1999, si care a fost anulat de instanta pe motiv ca nu exista dovada legaturii de rudenie si notarul nu avea competenta teritoriala? In conditiile in care folosirea acestor acte a produs consecinte grave, respectiv dobandirea si exploatarea vreme de 14 ani a doua imobile de o valoare considerabila din centrul Sibiului de catre cuplul Carmen si Klaus Iohannis, care au fost obligati de Justitie in 2015 sa le restituie?

 

Carmen Iohannis a mai fost “anchetata” la misto de procurorii Sibieni in 2003

 

Pentru a intelege mai bine cat de servili au fost procurorii in acest caz de-a lungul timpului (caci sotii Iohannis au fost tinta a zeci de plangeri penale, inclusiv a 11 familii evacuate dintr-unul din imobilele obtinute fraudulos, reintors pe numele Statului roman) publicam in continuare o alta declaratie de martor luata lui Carmen Iohannnis la 14 ianuarie 2003, la Parchetul Tribunalului Sibiu, data la care Klaus Iohannis era primar al Sibiului:

 

Declaratie de martor – dosar 804/P/2002 – Parchetul Tribunalului Sibiu

14 ianuarie 2003

 

Carmen Georgeta Iohannis: “In legatura cu modul de completare a cererii pentru deschiderea procedurii succesorale dupa Ghenea Eliseu, cerere completata de secretarul com. Porumbacu de Jos in anul 1997, declar urmatoarele:

In legatura cu aparitia numelui mei pe cererea pentru deschiderea procedurii succesorale dupa defunctul Ghenea Eliseu, afirm ca eu nu am facut niciun demers in acest sens.

Este posibil ca avocatul nostru, dl Suciu Dorin sa fii solicitat acest lucru, avand nevoie probabil de aceasta cerere in fata instantei de judecata.

Nu mai am nimic de declarat in legatura cu acest lucru...” - (vezi facsimil)

Comentarii

# .M date 18 October 2020 15:37 +51

lucrurile sunt foarte clare, aici este vorba de o familie de excroci bine pusi la punct cu informatiile despre imobilele care ii interesau. atat nevastasa cat si nazistu sunt infractori si trebuie urgent condamnati iar prejudiciu acoperit imediat

# PLÃTITOR DE TAXE date 18 October 2020 17:21 +51

CUM SÃ FIE ÎNTREBATÃ,DERANJATÃ BARONEASA,,CARMEN SOTIA MEA DE HOTIILE FÃCUTE ÎMPREUNÃ CU BARONUL,MAGRAONUL DE SIBIU?CUM?JUSTITIA ÎN ROMÂNIA ESTE PENTRU ROMÂNI,NU PENTRU,HOTII STRÃINI.CARMEN SOTIA MEA ,ATUNCI ÎN PERIOADA ASA ZISEI,ANCHETE,ERA DE FAPT ,,,SUIETÃ BÃUTÃ.DE CE OR M AI FII DERANJAT O NOAPTEA NU MA ,MAGRAONUL42 DE DOSARE M AI STIE..

# Neanae date 18 October 2020 18:41 +51

Știu, e urât din partea mea sa spun ca acum știu de ce prima doamna poarta fustele mai scurte decât trebuie. Se uita toți la lungimea lor, la genunchii Carmencitei mai degrabă decât la față. Ar fi excelent dacă ar trece de la masca direct la niqab sau chiar burka ... urâțică foc, de aia au furat mai multe case și bietu’ hom fugea după meditații ca sa nu dea nas in nas tăt timpu’. Propun sa le fie uniunea salvata a rușinii (USR al lor privat) și sa-i lase sa trăiască in regim de uzufruct, sărmanii ... Una urâta, celălalt prost. Tusea și junghiul, căpetenii ale urmașilor frumoșilor si mândrilor daci. S-a ales prafu cu ăștia ... AAAAA ca-mi vine in minte! Dar proprietățile cedate nazistilor ălora din grupul etnic german cum o punem? Ca Iohanus fură și el pe acolo pe la pârghii și sfori .... mmmm

# Liţă date 18 October 2020 19:29 +47

Lăcomia de bani există şi la case mai mari. Este de notorietate faptul că JB, fostul vicepreşedinte al SUA şi actual candidat la alegerile prezidenţia, a fost implicat prin fiul său, HB, în afaceri de milioane cu Ucraina, Rusia şi China. În Ucraina, HB a încasat o indemnizaţie de 50 000 $/lună, de la un concern local. Când concernul a avut probleme cu legea, JB a intervenit pentru demiterea procurorului şef, după care s-a lăudat: “M-am uitat la ei şi am spus: plec în şase ore. Dacă procurorul nu este demis, nu primiţi banii. Ei bine, nemernicul. A fost demis.” ( Traducere din USA Today). Iar JB este unul dintre cei care ne-au explicat cât este de importantă independenţa justiţiei.

# Hans date 18 October 2020 20:18 +54

Ce rusine! Președinte si sotia acuzați si cercetați pentru fapte penale! Se spunea că:FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE! LA JOHANIS NU ESTE VALABIL???? DEMISIA ESCROCULE!

# Andrei Muresan date 18 October 2020 20:43 +56

Domnule Savaliuc, Urmaresc cu atentie evenimentele din Europa. Ce se intampla in Romania ma cutremura. Dvs. mai sperati intr-o schimbare in bine. Nu, nu se va schimba nimic in tara numita Rromania. Dimpotriva, iar vor afisa francezii afise cu tarafe tiganesti la intrarea in stadioane (daca se vor deschide). Acum se naste in Rromania o noua cloaca nationala, analfabeta, fara de gramatica si fara de romani. Tara este condusa de straini, curve nationale si internationale, puradei de fosti securisti si tot felul de loaze, pe care evit sa le mai pronunt numele. Intr-un astfel de loc nu se poate intoarce "carul Justitiei", caruta plina de cei mai idioti pasageri ai dreptatii. Nu va speriati; Trump a spus ca boala sexuala covid se poate trata daca iti injectezi dezinfectant!? Poporul alege dupa chip si stare CONDUCATORUL. America este o populatie noua, fara de trecut, fara de istorie, dintre cei mai prosti si neputinciosi "oameni" ai Europei care au luat cu asalt "Smardan-ul" indienilor.

# Gab date 19 October 2020 05:27 +45

:D Andrei Mureșan: hai că m-ai făcut să râd... America nu are istorie, au luat cu asalt indienii, etc. Ce înseamnă România că istorie NAȚIONALĂ? Ce înseamnă GERMANIA ca istorie națională? Italia? Toate au sub 150 ani de "istorie" națională. Nu confunda un popor cu patria. Și mai e o chestie, dacă tot ii blamezi pe "proștii" de americani: deschide Wikipedia și caută americani de origine română. Sau de orice altă origine. O să constați că toți sunt... Americani. Câți "străini" de alte origini naturalizați români au făcut faima României? Naturalizați, nu ca maghiarii sau sașii sau chiar machidonii care s-au născut români de 5 generații.... Ei? Și da, la câtă îndoctrinare ai, trebuie să spui că dacii au dat omenirii plăcuțele de la tartaria.,. Nu? Și că latină e daca veche... Ma gavte la nata!

# xyz date 19 October 2020 13:48 -1

De obicei dai numai dude din tine si nici acum nu faci exceptie. Auzi, America nu are istorie! Du-te, frate si fa-ti un control la cap sau deprogrameaza-te mai bine, ca si la tine spalarea pe creier a avut efectul scontat! Populatia alba a fost prima in America, indienii stiu asta si o accepta, dar "istoria e scrisa de invingatori", numai ca adevarul va iesi, bineinteles, la iveala. Mai documenteaza-te!

# xyz date 19 October 2020 13:53 +26

Ce i-am spus lui Muresan e valabil si pentru tine. Dacii, intr-adevar au dat lumii placutele de la Tartaria. Nu stau sa-ti fac teoria chibritului, sa-ti dau mura-n gura! Cine vrea sa se destepte, face pe dracu-n patru si se informeaza corect, cine nu repeta ******tul dogmei oficiale si se da istet si educat.

# Adaos Turturel date 19 October 2020 16:52 +23

Teritoriile ameriindienilor au fost populate cu declasatii Europei,au fost golite puscariile englezilor si ocnasii lor au fost debarcati in Lumea Noua.Aceasta este infloritoarea America a protestantului Andrei Muresan.Normal ca un apatrid nu cunoaste importanta Placutelor de la Tartaria,istoria romanilor si exodul tiganilor khazari in lumea intreaga.

# mitica date 20 October 2020 20:27 +35

Daca in Romania exista justitie cu adevarat,atunci acesti doi soti infractori trebuie condamnati la puscarie si sa returneze statului roman banii furati!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva