17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A INCEPUT MAREA FINALA A COMPETITIEI THEMIS – La INM a avut loc ceremonia de deschidere a Marii Finale a Competitiei internationale THEMIS, organizata de Reteaua Europeana de Formare Judiciara, una dintre principalele activitati de formare initiala, adresata judecatorilor si procurorilor europeni aflati la inceput de cariera: “Participa cele opt echipe provenind din Franta, Italia, Olanda si Romania. Tema este 'Accesul la justitie'” (Galerie Foto)

Scris de: L.J. | pdf | print

6 December 2023 16:57
Vizualizari: 2466

La Institutul National al Magistraturii (INM) a avut loc marti, 5 decembrie 2023, ceremonia de deschidere “Marii Finale a Competitiei internationale THEMIS”, organizata de Reteaua Europeana de Formare Judiciara (REFJ/EJTN), ajunsa la cea de a optsprezecea editie. Este vorba despre una dintre principalele activitati de formare initiala derulate de catre EJTN, adresata judecatorilor si procurorilor europeni aflati la inceput de cariera.


 

Ceremonia de deschidere a fost prezidata de directoarea INM, judecatoarea ICCJ Simona Marcu (foto 1 dreapta), iar la eveniment au participat si transmis mesaje presedintele CCR Marian Enache, judecatoarea Octavia Spineanu-Matei de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, iar din partea Retelei Europene de Formare Judiciara decanul Centrului de studii juridice si de formare profesionala judiciara din Olanda (SSR), Margreet Blaisse (foto 1 stanga), si Flavio Mastrorillo, managerul de proiect.

In Marea Finala a competitiei internationale THEMIS din acest an, planificata in intervalul 5 - 8 decembrie 2023, participa cele opt echipe calificate in urma semifinalelor. Ne referim la trei echipe din Franta, doua echipe din Italia, o echipa din Olanda si doua echipe din Romania. Tema acestei etape este “Accesul la justitie”.


Iata comunicatul INM si imagini de la eveniment:


“Astazi, 5 decembrie 2023, la sediul Institutului National al Magistraturii a avut loc ceremonia de deschidere a Marii Finale a Competitiei internationale THEMIS, organizata de catre Reteaua Europeana de Formare Judiciara (REFJ/EJTN), ajunsa la cea de a optsprezecea editie.

Competitia THEMIS reprezinta una dintre principalele activitati de formare initiala derulate de catre EJTN, fiind adresata judecatorilor si procurorilor europeni aflati la inceput de cariera.

Gazduirea, de catre institutia noastra, a acestei etape competitionale, reprezinta o consecinta a castigarii editiei anterioare, derulate in anul 2022, de catre o echipa de auditori de justitie romani, alcatuita din dna Adelina Tudurache, dl. Artiom Radu si dl. Tudor Lazoc, coordonati de catre dna. judecator Amelia Onisor, formator al INM in domeniul dreptului european.

In cadrul ceremoniei de deschidere au adresat mesaje domnul Marian Enache, Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei si doamna Octavia Spineanu-Matei, judecatorul roman la Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Din partea Retelei Europene de Formare Judiciara au transmis mesaje doamna Margreet Blaisse, Decanul Centrului de studii juridice si de formare profesionala judiciara din Olanda (SSR), care detine Presedintia Comitetului de Pilotaj al EJTN si domnul Flavio Mastrorillo, managerul de proiect. De asemenea, reprezentanti ai echipei castigatoare a editiei anterioare au impartasit participantilor din experienta acumulata pe parcursul competitiei.

Ceremonia a fost prezidata de catre directorul Institutului National al Magistraturii, doamna judecator Simona-Camelia Marcu, care a trecut in revista istoricul competitiei si evolutia sa in timp, precum si rezultatele deosebite obtinute de catre echipele de auditori de justitie romani pe parcursul editiilor anterioare, subliniind, totodata, relevanta acestui program de formare in contextul obiectivelor si valorilor profesionale comune la nivel european.

In Marea Finala a competitiei din acest an, planificata in intervalul 5 - 8 decembrie 2023, participa cele opt echipe calificate in urma semi-finalelor, provenind din urmatoarele state europene: Franta (3 echipe), Italia (2 echipe), Olanda (1 echipa) si Romania (2 echipe). Tema acestei etape este 'Accesul la justitie', limba oficiala de lucru fiind limba engleza.

Lucrarile se desfasoara in prezenta unui Mare Juriu alcatuit din cinci reputati profesionisti in domeniile de specialitate ale competitiei, desemnati de catre Reteaua Europeana de Formare Judiciara”.

 

 

 

 


Comentarii

# maxtor date 7 December 2023 15:37 0

'Accesul la justitie'- sa urmareasca substratul "rangul exceptiei netimbrarii"....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva