28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A PRELUAT STAFETA – Avocatul Ion Dragne s-a pus pe treaba la Baroul Bucuresti si continua lucrarile incepute de fostul decan Ilie Iordachescu. Sediul Baroului Bucuresti a intrat, din nou, in renovari. De aceasta data nu se schimba lifturi, ci se lucreaza la finisaje si la instalatii

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

3 August 2015 16:41
Vizualizari: 7463

Se vede treaba ca Baroul Bucuresti s-a pricopsit, dupa plecarea avocatului Ion Ilie Iordachescu, cu un alt decan gospodar. Doua luni i-au trebuit avocatului Ion Dragne (foto), noul decan al Baroului Bucuresti, sa inspecteze sediul in care isi desfasoara activitatea pentru a concluziona care sunt imbunatatire ce trebuie aduse imobilului si ce costuri implica. Pe site-ul institutiei au fost postate deja doua anunturi in care se precizeza ca Baroul Bucuresti intentioneaza sa refaca finisajele din zonele afectate de lucrarile de consolidare, dar si sa refaca si sa modernizeze mai multe sisteme de instalatii ale imobilului. Lucrarile de consolidare ale cladirii Baroului Bucuresti au fost, asa cum bine ne amintim, principala preocupare a fostului decan Ilie Iordachescu.


Astfel, intr-unul dintre anunturile Baroului Bucuresti se anunta ca sunt necesare atat lucrari ce tin de partea tehinca a cladirii, cat si de finisaje.

In ce priveste modernizarea sistemelor de instalatii din imobilul situat in strada Dr.Raureanu nr.3 din Capitala, Baroul Bucuresti anunta ca sunt necesare interventii la instalatia de alimentare cu apa - "se vor monta rezervoare pentru apa, pompe de circulatie pentru apa potabila si apa necesara in caz de urgenta, se vor inlocui hidrantii din subsol, se vor monta obiecte sanitare in grupul sanitar subsol" – la instalatia de canalizare - "se vor inlocui tevile din subsol, se va monta grupul de pompare pentru ape uzate din subsol" – la instalatia electrica - "se vor reface circuitele electrice in subsol, se va monta un sistem de ventilatie pentru subsol, se va reface instalatia de iluminat" – si la instalatia de distributie a agentului termic - "se vor monta corpurile de incalzire in subsolul 1".

Pe langa aceste reparatii, conducerea Baroului Bucuresti intentioneaza sa refaca si finisaje afectate de lucrarile de consolidare respectiv refacerea pardoselii la intarea A si de pe holul de la parter - "vor fi inlocuite si usile de la intrarea in Baroul Bucuresti" - finisarea tavanului si a peretilor din subsolul 1 si parter (tencuire cu mortar, montare tavan fals din rigips, zugravit), montarea de usi si ferestre la camerele din subsolul 1 - "pentru camerele destinate depozitarii arhivei vor fi montate usi antifoc" - demolarea scarii din curtea interioara si finisarea peretelui exterior si amenajarea unei rampe de acces pentru persoane cu dezabilitati.

Apreciem initiativa decanului Baroului Bucuresti, avocatul Ion Dragne, cu atat mai mult cu cat au existat colegi avocati de-ai acestuia care au mizat pe anumite imbunatatiri aduse sediului institutiei si in programul cu care au candidat pentru sefia Baroului.

Pe de alta parte, trebuie sa precizam ca asteptam sa vedem ce va face noul decan Ion Dragne si pentru cei pe care ii reprezinta, dat fiind ca in ultimul an si cu precadere in ultimele luni profesia de avocat a fost pusa la grea incercare, evenimentele fiind centrate de multe ori pe activitati ale avocatilor.

Nu de alta dar, si Ion Ilie Iordachescu s-a preocupat de starea cladirii din Dr. Raureanu vreme indelungata, ca mai apoi colegii avocatii sa ii reproseze ca nu a acordat suficienta atentie problemelor avocatiale.

Asa cum bine ne amintim, Ion Ilie Iordachescu a alocat resurse importante pentru imbunatatirea cladirii, preocupandu-se de schimbarea lifturilor din sediul Baroului Bucuresti, ca mai apoi sa faca negot cu fiarele vechi si cu toate obiectele din inventar care nu mai erau folosite, precum usi, electronice stricate si altele, dar si cu reconditionarea subsolului cladirii, actiune ce a durat timp indelungat si de care am fost instiintati chiar de Iordachescu, fie prin discurs, fie prin fotografii postate tot pe site-ul Baroului.

Comentarii

# Tricolorul! date 4 August 2015 16:10 0

Pe agenda de lucru nu figureaza: Incercarea infiintarii UNBR-fost flocist si desfiintat prin decret :P

# stuparu date 5 August 2015 17:04 +4

Va arata doar cum se cgheltuiesc banii, pentru ca am urmatoarele intrebari: a intrebat pe cineva adica pe avocati ? cati bani o sa coste ? se face licitatie ? Pentru ca dl Dragne a votat pastrarea indemnizatiilor neaprobate statutar inclusiv pe a sa la Adunarea Generala, sa stie omul pe ce bani sta Decan.. vom fi martorii neputiciosi al investitiilor in usi de termopan la intrare si a altor acareturi necesare in opinia Decanului etc. Ce zice Consiliul ? Da banii ?

# marcel date 5 August 2015 20:02 +1

Pai Consiliul a zis deja. Uita-te la celalalt interviu de pe "avocatura" si ai sa vezi ca cei din Consiliu ii sunt prieteni.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva