23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AFACERI MAI PUTERNICE – CCIR a semnat un Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor si Burselor de Marfuri din Turcia: “Turcia ramane cel mai important partener comercial al Romaniei dintre statele care nu apartin Uniunii Europene... In strategia CCIR un pilon important fiind internationalizarea business-ului romanesc in spatiul extra-comunitar, context in care calitatea acestui stat de membru G20 reprezinta un avantaj de maxima importanta pentru Romania”

Scris de: L.J. | pdf | print

22 February 2024 11:45
Vizualizari: 1587

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto dreapta), si presedintele Uniunii Camerelor si Burselor de Marfuri din Turcia (TOBB), Rifat Hisarciklioglu (foto stanga), au semnat miercuri, 21 februarie 2024, un nou Memorandum de Colaborare intre cele doua organizatii.
Documentul va contribui la continuarea dezvoltarii unor relatii de afaceri mai puternice intre cele doua state, stabilind, totodata, liniile directoare ale unei cooperari economice avantajoase pentru ambele parti.  
TOBB este cea mai puternica entitate juridica din Turcia care reprezinta interesele sectorului privat, avand peste trei milioane de companii membre, platitoare de cotizatii anuale, activitatea acesteia fiind reglementata de un cadru juridic inspirat de modelul european, care prevede aderarea obligatorie a firmelor la camera de comert turca. Avand in vedere aceste coordonate, TOBB a reusit sa aiba un nivel de reprezentativitate insemnat la nivelul mediului de afaceri, dar si, in general, la cel al societatii civile din Turcia, dezvoltand, in acelasi timp, o infrastructura proprie impresionanta, utilizata in folosul comunitatii de business pe care o reprezinta.

“Memorandumul de Colaborare pe care l-am semnat astazi cu TOBB, eveniment desfasurat in rezonanta cu relatia politica exceptionala dintre tarile noastre, va contura un grad de apropiere mult mai mare intre mediile de afaceri din Romania si Turcia care vor putea, astfel, sa stabileasca contacte de business intr-un mod mai facil. Turcia ramane cel mai important partener comercial al Romaniei dintre statele care nu apartin Uniunii Europene, in strategia CCIR un pilon important fiind internationalizarea business-ului romanesc in spatiul extra-comunitar, context in care calitatea acestui stat de membru G20 reprezinta un avantaj de maxima importanta pentru Romania”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

“In afara de relatia personala deosebita pe care o am cu presedintele CCIR, Mihai Daraban, si profit de acest prilej pentru a-i multumi pentru suportul total acordat in alegerea mea ca presedinte al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert, organizatiile noastre, precum si cele doua comunitati de business, au o lunga traditie in ceea ce priveste colaborarea. Consider ca incheierea acestui nou Memorandum de Colaborare cu CCIR va fi o baza utila pentru consolidarea relatiei politice dintre cele doua state, Romania fiind un sustinator al intereselor Turciei in raport cu Uniunea Europeana si NATO. Oamenii de afaceri din Turcia sunt gata sa impartaseasca din experienta lor Romaniei, mai ales in ceea ce priveste proiectele din infrastructura, pe care suntem convinsi ca le putem realiza impreuna”, a declarat presedintele TOBB, Rifat Hisarciklioglu.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva