23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ALISTAR CALARE PE SCUTEA – Reprezentantul societatii civile in CSM Victor Alistar da noi explicatii privind motivele pentru care a cerut demiterea Procurorului General Gabriela Scutea: “Halal ocrotirea intereselor publice cu asa management judiciar. Peste jumatate de milion de cauze sunt nesolutionate cu autor necunoscut si alte sute de mii sunt puse la servere prin prescriptie”

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 May 2022 13:45
Vizualizari: 4231

Reprezentantul societatii civile in CSM Victor Alistar (foto) ofera noi explicatii privind motivele pentru care a cerut demiterea Procurorului General al Romaniei Gabriela Scutea. Caci dupa cum se stie, Victor Alistar si cel de-al doilea reprezentant al societatii civile in CSM Romeo Chelariu i-au solicitat, joi, 19 mai 2022, ministrului Justitiei Catalin Predoiu sa declanseze procedura de revocare a lui Scutea intrucat “Ministerul Public a incalcat sistematic accesul la justitie si drepturile victimelor infractiunilor prin practici ilegale cu efecte imorale pentru titularii plangerilor penale in cauze cu autor necunoscut” (click aici pentru a citi).


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de joi seara, 19 mai 2022, in care a distribuit comunicatul de presa prin care a cerut demiterea lui Scutea, Victor Alistar o acuza pe aceasta ca prin managementul sau a afectat in mod evident ocrotirea intereselor publice. Alistar se refera la ordinul in baza caruia sute de mii de cauze cu autor necunoscut sunt nesolutionate sau lasate sa se prescrie, ordin care nu a fost emis de Scutea, dar pe care aceasta nu l-a anulat.

De asemenea, Victor Alistar explica si de ce nu a cerut demiteri si din cadrul Ministerului de Interne.


Iata precizarile reprezentantului societatii civile in CSM Victor Alistar:


Priviti va rog cum sute de mii de dosare nu sunt solutionate daca trece un an de la inregistrare si nu se identifica autorul, nu mai cauta nimeni decat daca le cade vreo informatie din cer.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pus pe masa realitatea in solutia pronuntata in Recursul in interesul legii promovat chiar de Parchetul General.

De noaptea mintii. Daca a trecut un an atunci hai sa le lasam sa se prescrie!

Halal ocrotirea intereselor publice cu asa management judiciar.

Peste Jumatate de milion de cauze sunt nesolutionate cu autor necunoscut si alte sute de mii sunt puse la servere prin prescriptie. Date oficiale recunoscute de Ministerul Public.

Am tot fost intrebat de ce din tot Parchetul general am cerut evaluarea si demiterea doamnei Scutea si de ce nu am cerut si la Ministerul de Interne acelasi lucru?

Iata de ce:

1. Pt ca ordinele interne le emite si le revoca doar Procurorul general al PICCJ pt tot Ministerul Public iar procurorii, ca si politistii, sunt organizati in baza principiului subordonarii ierarhice. Ordinul nu a fost emis de doamna Scutea insa dupa deciziile CCR avea obligatia sa il abroge sau sa il modifice, si nu a facut asta. Restul procurorilor in aceasta speta respecta ordinele normative interne venite pe ierarhie.

2. La MAI este si mai simplu: Politia este coordonata/supravegheata de procurori in activitatea de cercetare penala. Simetric si raspunderea din acest ordin comun”.


Comentarii

# M date 20 May 2022 20:22 +17

tot respectul pentru acest om asta inseamna un om serios fara sa fie corupt. vreau sa vad daca cineva il ia in seama deoarece gruparea criminala este prea mare, toti acesti corupti se vor acoperi uni pe alti. felicitari domnule Alistar

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva