17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ARMAGHEDONUL SRS – Senatorul Sorin Rosca Stanescu: “Oameni de la varful SRI, dar si de la varful altor servicii, incearca sa se substituie statului, utilizand ca instrumente, procurori, in special din DNA, dar si judecatori... O intreaga increngatura intre oameni ai serviciilor secrete si oameni din justitie... M-au avertizat asupra faptului ca Florian Coldea se va razbuna... Sunt multi parlamentari care apartin serviciilor... Justitia m-a uitat in inchisoare. Nu insa si procurorii”

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 June 2015 15:47
Vizualizari: 10328

Lumeajustitiei.ro va ofera un interviu exploziv realizat cu fostul senator PNL, jurnalistul Sorin Rosca Stanescu (foto). Aflat la Penitenciarul Jilava, unde isi ispaseste condamnarea de 2 ani si 4 luni primita in dosarul “Rompetrol”, si cu un dosar de spalare de bani deschis de DIICOT in legatura cu creditul luat de la BRD, Rosca Stanescu vorbeste despre complicitatea dintre serviciile secrete si anumiti procurori si judecatori, dezvaluind in acelasi timp si ca in Parlamentul Romaniei exista deputati si senatori care nu doar ca apartin serviciilor, dar si actioneaza in interesul acestora.

Astfel, Sorin Rosca Stanescu atrage atentia ca in momentul de fata in Romania se petrece un fenomen extrem de periculos, oameni de la varful SRI si de la varful altor servicii incercand sa se substituie statului, prin folosirea ca instrumente a unor procuori, in special din DNA, dar si a unor judecatori. Jurnalistul da insa asigurari ca, in ciuda condamnarii suferite si a dosarului privind creditul luat de la BRD care i-a fost deschis brusc, va incerca sa demonteze piesa cu piesa increngatura dintre oameni ai serviciilor secrete si oameni din Justitie.

In ceea ce priveste condamnarea din dosarul “Rompetrol”, venita dupa o achitare la fond si dupa ce a initiat un proiect de lege privind interdictia serviciilor de a detine firme si ONG-uri, Rosca Stanescu explica faptul ca in documentele Penitenciarului Jilava figureaza ca termenul de la care trebuia sa fie pus in libertate a fost 18 aprilie 2015. Fostul senator PNL aminteste ca Judecatoria Sectorului 4 a dispus eliberarea sa in 5 mai 2015, dar ca procurorii au facut recurs invocand aberantul motiv ca a continuat sa isi exercite meseria de jurnalist chiar si de dupa gratii. De asemenea, in legatura cu aceeasi problema, SRS subliniaza ca nici pana acum judecatoarea care admis eliberarea sa conditionata nu a trimis dosarul mai departe in vederea judecarii recursului.

Nu in ultimul rand, Rosca Stanescu vorbeste si despre cauza deschisa la DIICOT privind creditul luat de la BRD. Iar in acest context, SRS remarca faptul ca dosarul a fost deschis chiar in ziua in care Judecatoria Sectorului 4 a dispus eliberarea sa conditionata.

Totodata, Rosca dezvaluie ca persoane extrem de autorizate l-au avertizat ca prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea se va razbuna. Iar Sorin Rosca Stanescu aminteste ca in numeroasele sale analize pe care le-am postat si se afla pe site-ul Corectnews.com a insistat asupra legaturii dintre Florian Coldea si tenebroasa afacere a recuperarii ziaristilor din Irak, dar mai ales asupra disparitiei unor milioane de dolari din suma pretinsa platita pentru rascumparare.


Prezentam interviul realizat cu Sorin Rosca Stanescu:

Sunteti condamnat si executati o pedeapsa la inchisoarea Jilava. Ce ne puteti spune despre situatia dumneavoastra?

Sunt singurul caz din Romania de persoana condamnata pentru „utilizare de informatii privilegiate”, intr-un dosar in care, in ceea ce ma priveste, nu s-a constatat si nu reiese, nici din condamnare ca as fi prejudiciat statul sau vreun cetatean cu vreun ban. Imi execut pedeapsa primita, in cea de a doua instanta, dupa ce instanta de fond, Tribunalul Bucuresti a apreciat ca sunt absolut nevinovat. Si, evident, utilizez caile extraordinare de atac la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cum este de exemplu, recursul in casatie. Si, fireste, m-am adresat la CEDO. Pe rolul Curţii Constitutionale a Romaniei este si o cauza, pornind de la cazul meu. Am scris trei carti, lucrez la o patra si, in acelasi timp, de sase ori pe saptamana, elaborez si postez pe site-ul CorectNews.com analize politice. Se pare ca unele dintre acestea deranjeaza o serie intreaga de persoane.

A circulat informatia ca ar trebuit sa fiti liber in acest moment.

Este adevarat. Incepand din data de 18 aprilie, asa cum figureaza in documentele oficiale ale penitenciarului, a inceput sa curga termenul de la care eu ar fi trebuit sa fiu pus in libertate. Insa, abia in ziua de 5 mai, Judecatoria Sector 4 Bucuresti a decis acest lucru. Procurorul insa a facut recurs, imputandu-mi faptul ca am continuat sa imi exercit profesia de jurnalist, elaborand si postand articole si ca am utilizat cai legale de atac impotriva deciziei prin care am fost condamnat. Pana in acest moment, in mod straniu, judecatoarea care mi-a dat castig de cauza, decizand ca eu trebuie sa fiu eliberat, nu a trimis dosarul mai departe in vederea judecarii recursului declarat de procurori. O simpla neglijenta sau doamna judecatoare se teme de ceva? Sau de cineva? Si, iata ca, in continuare, practic uitat de justitie, stau in penitenciar.

Aveti voie sa vorbiti despre conditiile de acolo?

Da. Nu imi interzice nimeni. Dar nici nu m-a mai intrebat nimeni din presa. Sunt tratat aici, din punctul de vedere al relatiilor inter-umane, in mod civilizat, iar demnitatea mea nu este calcata de nimeni in picioare. In acelasi timp, conditiile, din anumite puncte de vedere, seama cu cele din lagarele de exterminare. Din aceasta perspectiva, nimeni nu mai are pic de demnitate intr-o inchisoare din Ramania. Voi dezvolta oricand acest subiect, atunci cand mi se va solicita acest lucru.

De curand ati fost pus sub invinuire de DIICOT pentru constituire de grup infractional organizat, inselaciune, spalare de bani, in dosarul creditelor BRD. Ati luat sau nu vreun credit in conditii preferentiale, pe care sa nu il returnati?

S-a intamplat chiar in ziua in care am aflat ca instanta a decis punerea mea in libertate. Nu cred ca este o simpla coincidenta acea chemare a mea la DIICOT. Nu am stiut despre ce este vorba pana cand, la intrare, cand treceam incatusat, o jurnalista m-a intrebat ceva in legatura cu un credit BRD. Apoi, inauntru, inainte de a lua contact cu procurorii, l-am vazut pe Adrian Sarbu. Pana atunci nu am stiut ca avea si el un credit la BRD.

Raspunsul este da. Am avut un credit la BRD, am platit timp de peste trei ani, la zi, toate dobanzile, conform contractului, dar apoi am fost in imposibilitate de a achita suma imprumutata. Iar banca, in mod corect, a pus tot ceea ce am sub sechestru. Toate veniturile, toate proprietatile, toate actiunile pe care le mai aveam la unele societati. Am luat creditul in conditiile decise de banca, fara sa fi cunoscut pe cineva, in prealabil, de acolo, fara sa fi acordat cuiva vreo mita. De altfel, am gasit chiar in documentele DIICOT o caracterizare pe care mi-o face banca-mama de la Paris, prin care se afirma ca la data respectiva eram o personalitate a vietii publice. Am luat creditul in conditiile in care in Romania afacerile cu imobiliare erau in plin avant si m-am impotmolit dupa ce criza imobiliarelor s-a prelungit. Nu am dus bani niciunde, ci, practic, la propriu si la figurat, i-am bagat in pamant. Eu nu cred ca o persoana trebuie anchetata sau condamnata pentru ca, pur si simplu, nu a putut achita un credit. Daca ar fi asa, ar trebui sa existe milioane de oameni in inchisori. In schimb, daca cineva a inselat banca, in mod voit, este drept sa ajunga dupa gratii. Dar nu este situatia mea.

Ce ati facut cu banii primiti de la BRD?

Am cumparat terenuri, acolo unde mai cumparasem si cu propriile economii, respectiv pe malul lacului Snagov, in speranta ca voi putea demara o dezvoltare imobiliara sau ca voi putea sa le vand mai scump.

Aveti vreo legatura cu Adrian Sarbu si Remus Truica?

Da. Pe Adrian Sarbu il cunosc din 1990 si ne-am intalnit de cateva ori, dar absolut niciodata in legatura cu acest credit sau cu BRD. si da, il cunosc si pe Remus Truica, care locuieste si el la Snagov si am facut chiar schimb de vizite, pana cand familia sa s-a destramat. Nu am facut nicio afacere comuna cu niciunul dintre cei doi si nu am avut vreo intelegere privind derularea acestui nefericit credit.

Cum va explicati ca acest caz a izbucnit abia acum, in conditiile in care povestea cu creditele acordate BRD este mult mai veche?

Nu am nicio explicatie pe care sa o pot sustine cu argumente. Dar ma incapatanez sa nu cred in coincidente. Una dintre coincidente este ca, in numeroasele analize pe care le-am postat si se afla pe site-ul Corectnews.com, am insistat asupra legaturii dintre Florian Coldea, seful operativ in exercitiu al SRI, si tenebroasa afacere a recuperarii ziaristilor din Irak si, mai ales, vizand disparitia unor milioane de dolari din suma pretinsa platita pentru rascumparare.

Sa ne amintim ca sunt primul care a atras atentia, inca din 2005, asupra acestei situatii, iar in 2009 sunt tot primul care a prezentat „revelatiile” si dezvaluirile procurorului Nastasiu. Nu vreau, sub nicio forma, sa pun in pericol o serie de persoane, extrem de autorizate, dar atunci cand va fi cazul voi arata cum acestea, inclusiv in aceste luni petrecute de mine in penitenciarul Jilava, m-au avertizat asupra faptului ca Florian Coldea se va razbuna. Daca asa stau lucrurile, atunci este firesc sa ma intreb daca cumva, cel putin in ceea ce ma priveste, procurorii care cerceteaza mega dosarul BRD nu sunt si ei, constient sau inconstient, teleghidati. Si nu imi ascund convingerea ca traim in Romania un moment periculos in care, profitand de inconsistenta unor institutii democratice si, in primul rand, a Parlamentului, dupa modelul Federatiei Ruse, oameni de la varful Serviciului Roman de Informatii, dar si de la varful altor servicii, incearca sa se substituie statului, utilizand, din ce in ce mai evident, ca instrumente, procurori, in special din DNA, dar si judecatori.

Cum comentati faptul ca exista personaje care au avut legatura cu acordarea unor asemenea credite, dar care nu sunt deranjate de procurori? Ne referim aici la Bebe Ionescu, spre exemplu, cuscrul lui Traian Basescu.

Nu am nici un comentariu. Nu dispun de nici un fel de informatii in acest sens. In cele 23 de dosare pe care le-am citit nu am intalnit referiri la domnul Bebe Ionescu. In schimb, va pot garanta ca nu exista acolo absolut nicio dovada care sa demonstreze ca eu as fi inselat banca sau ca as face parte dintr-un grup criminal organizat. Ceea ce nu are cum sa nu ma puna pe ganduri. Si sa ma faca sa ma intreb de ce sunt eu, in definitiv, suspect in acest mega dosar.

Circula pe piata informatii conform carora ati fi fost luat la ochi de anumiti ofiteri din SRI si ca de aici vi se trag probleme. Este posibila aceasta varianta?

Indiferent care este realitatea, o certitudine exista. Si anume ca, nu ma voi opri si ca, rand pe rand, indiferent cat va dura, la fel cum de altfel fac si altii, ma voi stradui sa demontez, piesa cu piesa, o intreaga increngatura intre oameni ai serviciilor secrete si oameni din justitie, care este extrem de periculoasa pentru democratie. In penitenciar am avut ocazia sa studiez destul de multe dosare si pot sa va spun, cu un grad mare de certitudine, ca erorile intentionate sau neintentionate comise de justitie sunt alarmant de numeroase si ca erorile intentionate, de multe ori, au in spate operatiuni ale unor reprezentanti ai serviciilor secrete, disimulati in procurori si judecatori.

Credeti ca acest dosar si anterior condamnarea ciudata din cazul Rompetrol au legatura cu demersul dumneavoastra prin care ati cerut sa fie interzis ca serviciile sa aiba firme si ONG-uri?

Atunci cand in Parlament am initiat o asemenea lege si imediat dupa, am avut ocazia sa constat ca am pus in miscare o veritabila serparie. Cu certitudine sunt multi parlamentari si functionari parlamentari care, nu numai ca apartin, intr-o forma sau alta, serviciilor, dar si actioneaza in favoarea acestora. Daca nu m-as fi aflat acum dupa gratii, din nou, acest proiect de lege ar fi fost pe rolul Parlamentului. Faptul ca serviciile secrete sunt implicate legal in afaceri economice, distorsioneaza intreaga piata concurentiala, dar creeaza si premisele unor operatiuni de santaj sau de eliminare prin intermediul justitiei, dar in baza unor scenarii construite in serviciile secrete, a unor concurenti.

Va asteptati si la alte dosare deschise impotriva dumneavoastra?

Asa cum vad ca merg lucrurile ma astept la orice. Nu m-ar surprinde sa aflu, intr-o buna zi, ca sunt suspect, nu numai intr-un dosar BRD, ci si, sa spunem, intr-un dosar Bin Laden.

Comentarii

# Marika date 3 June 2015 17:39 +18

Este posibil ca Sorin Rosca Stanescu sa stea in puscarie din cauza lui Daniel Moldoveanu fostul consilier al lui Basescu care are lija Steaua Romaniei in care este si Coldea?

# mulder, agentul mulder date 4 June 2015 09:33 +8

parerea mea e ca SRS, ca si multe alte victime ale trinomului (conducerilor acestor institutii), sunt ca lupii care urla in pustiu. Atat timp cat nimeni nu ii sprijina (similar justitiabili!!), cat de corecti, cat de buni ar fi, cat de corecte sunt "strigatele lor", nu au mari sanse de a razbate in lupta lor. Asa ca, romani, treziti-va si s-o punem de inca o revolutie, e singura noastra sansa sa scapam de asupritori!

# Victima date 3 June 2015 19:02 +18

Daniel Moldovean a ordonat fabricarea mai multor dosare penale  impotriva unor oameni nevinovati ca sa se razbune pe dusmani/adversari imaginari (motive puerile sau inexistente). Din cauza rautatii si a dusmaniei malefice pe care o are, acesta fiinta umana a distrus oameni nevinovati irevocabili, care au ajuns in pragul sinuciderii. Acest individ a filtrat si a ordonat inculparea unor persoane nevinovate in legatura directa cu procurori si chiar judecatori. Tot acest individ, impreuna cu altii, are legatura si cu arestari preventive ordonate impotriva unor oameni nevinovati sau care nu meritau arest prevenitv.  De acest om multa lumea din justitie a ascultat si probabil mai asculta. Ochii si trasaturile fetei il recomanda ca fiind cu probleme pshice foarte grave si plin de ura. Cred ca daca crima nu ar fi pedepsita de Codul Penal acest om, cu hoarda lui ar ucide efectiv oameni.  Nu stiu cine esti Marika dar atingi un adevar foarte sensibil,  pe care NIMENI nu are curajul sa il spuna. 

# golan date 3 June 2015 19:08 +8

Probabil SRS are dreptate in sustinerile dansului,iar ceea ce devoaleaza o face ca un cunoscator din interior a sistemului mafiot din care a facut parteNu pot uita ca atunci cand A.PLESUfiind nou investit in functia de Ministru de Eterne,cand a preconizat schimbarea ambasadorilor,pe motivul probabil intemeiat ca sant securisti(ma rog -pe statele de plata ale noii securitatiSRI)instantaneu a aparut in ziarul ZIUA ce-i apartinea,un articol de diversiune, ca pasami-te d-l Plesu ar fi facut o frauda de 1 milion de dolariAmenintarea ''serviciului''si-a facut efectul,iar schimbarea ambasadorilor nu s-a mai facut.Acuma din cazul dansului,totusi cei ce vor sa devina ''colaboratori'ai secu,macar pot invata ca ''baietii'' ii dispretuiesc cel mai mult si ii pedepsesc fara frica tocmai pe cei ce li se pun slugi devotate,ca numai de astfel de indivizi au cata ascendent ce ar parea de moralitate.(mai ales acest lucru l-am vazut la ''crucisatorul presei-CTPopescu,cand a balacarit un fost turnator).

# Mariana date 3 June 2015 19:10 +13

Sa intelgem ca Daniel Moldoveanu facea selectia viitorilor inculpati dupa propria dorinta, pe care unii sistem o indeplineau, fara scrupule? 

# ????? date 3 June 2015 23:09 -5

avi avi te-au arestat?  :D :D :D :D imi lipsesc comentariile alea inepte specifice puiului de  ambasador comunist securist.

# profesionalism date 4 June 2015 08:42 +3

Sa intelegem ca a avut SOV dreptate cand a spus ca amnistia ar lasa fara instrumente aparatul opresor?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva