18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASOCIATIILE MAGISTRATILOR DENUNTA GUVERNUL LA UE – AMR, UNJR, AJADO si APR il pun in garda pe eurocomisarul Nicolas Schmit in legatura cu modificarile la pensiile magistratilor: „Amenintare semnificativa la adresa independentei si a functionalitatii sistemului judiciar din Romania. Acest lucru nu numai ca submineaza drepturile sociale ale magistratilor, dar pune in pericol si drepturile tuturor romanilor, care se vor confrunta cu intarzieri in materie de acces la justitie in timp util”

Scris de: V.B. | pdf | print

8 June 2023 16:56
Vizualizari: 4337

Asociatiile profesionale ale magistratilor romani ii solicita lui Nicolas Schmit (foto) – comisarul european pentru Locuri de Munca si Afaceri Sociale – sa nu sustina demersurile Guvernului Romaniei de a modifica pensiile de serviciu ale judecatorilor si procurorilor din Romania, inclusiv prin cresterea varstei de pensionare.Joi, 8 iunie 2023, Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) – condusa de judecatoarea Andreea Ciuca –, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) – condusa de judecatoarea Dana Girbovan –, Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO) – prezidata de judecatoarea Florica Roman – si Asociatia Procurorilor din Romania (APR) – in frunte cu procuroarea pensionara Elena Iordache – i-au trimis lui Schmit o scrisoare deschisa in care ii atrag atentia ca intentiile Executivului de la Bucuresti privind modificarea pensiilor pentru magistratii romani reprezinta o amenintare la adresa independentei sistemului judiciar autohton. Iar o justitie functionala este absolut necesara pentru protejarea drepturilor cetatenilor – in special dreptul de acces la instanta si dreptul de solutionare a litigiilor intr-un termen rezonabil.

In aceeasi scrisoare, cele patru asociatii fac trimitere la un mesaj anterior, adresat presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, careia AMR, UNJR, AJADO si APR ii cereau sa isi asume responsabilitatea pentru distrugerea sistemului de justitie din Romania (click aici pentru a citi).


Redam intreaga scrisoare deschisa trimisa eurocomisarului Nicolas Schmit (vezi facsimil cu varianta in limba engleza):


Va scriem pentru a va aduce in atentie scrisoarea pe care am trimis-o ieri presedintelui Von der Leyen si comisarului Reynders cu privire la evolutiile recente privind sistemul judiciar din Romania. Va solicitam asistenta pentru a opri orice sprijin fata de orice masuri legislative legate de pensiile de serviciu ale magistratilor din Romania pana la o evaluare aprofundata si o discutie cu magistratii romani.

Masurile propuse aflate in discutie reprezinta o amenintare semnificativa la adresa independentei si a functionalitatii sistemului judiciar din Romania. Acest lucru nu numai ca submineaza drepturile sociale ale magistratilor, dar pune in pericol si drepturile tuturor romanilor, care se vor confrunta cu intarzieri in materie de acces la justitie in timp util.

Este imperativ ca independenta sistemului judiciar romanesc sa nu fie tratata ca o moneda de schimb in timpul negocierilor cu Guvernul Romaniei. Integritatea si eficacitatea sistemului judiciar sunt fundamentale pentru sustinerea justitiei si protejarea drepturilor cetatenilor romani.

Prin urmare, va solicitam sa acordati atentie urgenta acestei probleme si sprijin in abordarea acestor preocupari”.


Comentarii

# Komisaru inchide beroul la 16. date 8 June 2023 19:36 0

Mult noroc daca aia e forta reala a "asoceatilor" din majistratura. Sa fie cu domnia legii primesc da' sa zica komisaru care are lege mai buna iuropeana care da cu pensii mai speceale care e direktia de aktiune pi leje.

# DODI date 8 June 2023 20:13 +12

Las cât se zbat pentru venituri cât mai mari (invers proporționale cu preocupările profesionale ale multor magistrați) mă așteptam ca acești reprezentanți ai magistraților să solicite adoptarea unei Legi a răspunderii materiale pentru a avea posibilitatea curățării haznalei în care îi cufundă acoperiții SRI, cei care posedă o diplomă cumpărată sau cei care au doar citație pentru această nobilă profesie. Atunci aș fi făcut front comun cu doleanțele unor magistrați de a-și primeni propria ogradă!

# maxtor date 8 June 2023 21:38 0

afecteaza independenta Justitie, in opinia noastra- orice modificare TREBUIE sa aiba ACORDUL "garantului", al C.S.M dupa cum e prevazut in Constitutie.(evident ca doar garantul poate ACORDA garantia, daca e de ACORD; inca nu am ajuns gashte proaste) (din partea noastra:sa se manance INTRE EI!)

# # JOS PROFITORII !!! date 9 June 2023 08:29 +6

:lol: :cry: <img src=ops:' /> :-? Ar fi corect, CU INTERDICTIA PRACTICARII AVOKTURII SI A ALTOR ACTIVITATI ADUKTOARE DE BANEFICII SALARIALE!!! :zzz Doar la asta va ginditi, KAPUSELOR !!! :eek: LA PENSIE, SI DUPA, PRACTIKREA AVOKTURII !!! SA VA FIE RUSINE, IMBUIBATILOR, SECURISTILOR, KLAILOR, COZI DE TOPOR !!! De CE NU RECLAMATI la MAMA ORK ???

# Alternativa Rationala date 9 June 2023 09:00 0

⚫️

# Alternativa Rationala date 9 June 2023 09:04 +2

consider că mulți români sunt în dezacord cu magistrații în anumite privințe, din motive bine întemeiate. Simpla justificare ”avem mult de lucru” nu poate justifica anumite lucruri ce nu fac cinste corpului magistraților...motiv pentru care am scris o scrisoare deschisă principalelor asociații de magistrați. . Dacă considerați că ce am scris (linkul de mai jos), este justificat, puteți da share. _________________________________ LINK post (puteți și voi sharui): https://www.facebook.com/rationalul/posts/pfbid0D4YU54MB1DfWqC1aXJwARpbSajPEWZjjwT1xxQ6N58uAiWi67PYsaV1wHvd6Te9fl

# Alternativa Rationala date 9 June 2023 09:05 +2

Pe pagina de Facebook numita Alternativa Rationala, am scris o scrisoare deschisa magistratilor .... La placinte inainte, la razboi inapoi ... cam asa se rezuma atitudinea lor! Dar legea răspunderii magistraților când o vor cere...?

# cetatean de moda veche date 9 June 2023 10:06 +103

To MR Nicolas Schmit(?) NORMALITATEA INTR-UN STAT DE DREPT, Ro ESTE UN STAT DE DREPT? Inteleg sa iti "arogi" drepturi dar ceea ce dai tu societatii "FACE?". Legile in Ro(peste tot in lume)se condamna infractiunea cat si infractorul!La "noi" toate acestea au fost inlocuite de "CERCETAREA SI JUDECAREA DISCIPLINARA"iar AMARASTENII FAC PUSCARIE(4 ANI PT O GAINA. Mancare pt copii ,saracie, in care a fost bagata TARA, HOTII SUNT OAMENI CINSTITI, cu concursul CUI?)."SPIRITUL DE SISTEM"este protejat, INDULGENTA este la cote alarmante si da aspectul de COMPLICITATE la propriu. Curatenia in "ograda" nu se face. De CE? COMLICITATILE SUNT EVIDENTE -SUNT PROBA!RASPUNDEREA MAGISTRATILOR idem. Justitia si politia(fac legea) sunt MANA IN MANA! PRESA(?) SI EVENIMENTELE NEMEDIATIZATE INCA SUNT PROBA CARDASIEI.Cine sfideaza "viata" semenilor batjocoriti?- Bogatiile furate si traiul de NABABI in tara ajutoarelor sociale pt PENSIONARI. Respect? pt CEI CE SI-AU UITAT "Istoria"?Rusine lor nu celor cinsti!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva